|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Fanie że piszecie że trzymacie kciuki za wizyty konkretnych osób, szkoda, że nie za moją. chyba sobie zrobię przerwę od forum, bez sensu pisać, jak wszyscy olewają.
|
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
|
|
|
|
#1113 |
|
Wtajemniczenie
|
nowa,
dla Majeczki. Tzty na usg sa nie do opisania mój mnie tarmosil wczoraj za buta z emocji ![]() mnie nic nie ciagnie i poza lydkami skurczow tez nie mam... za to wczoraj się przestraszyłam, bo miałam wrazenie, ze brzuch mi stwardniał, ale na moment tylko jak się powtorzy powiem gin w przyszłym tygodniu.
|
#1114 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe mala robi to samo! zabawa sutkiem...zastanawiam się czy nie zechce mleczka z cycusia jak zobaczy, ze mini siostra pije
|
|
|
|
|
#1116 | ||
|
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ale mężczyźni to mają reakcje ![]() mój na pierwszej wizycie telefonem robił zdjęcia monitora USG, nie wiedział, że dostaniemy foto ![]() Cytat:
![]() o to to, ja nie zarejestrowałam Twojej i Mixi wizyty poważnie
|
|
|
#1117 |
|
Raczkowanie
|
Nowa8686 śliczne foteczki
Muszę tylko na męża zaczekać aż wróci z delegacji, żeby też mógł zobaczyć ![]() Stronka bardzo fajna z tymi artykułami dla dzieci, tylko sporo tego i się zgubić można jak się nie wie czego szukać :P Tak sobie czytam o tym co Wam dolega.. i uświadomiłam sobie, że też mi czasem twardnieje brzuch, najczęściej przed snem i czasem jak leżę, ale myślałam, że to może dziecię się pręży.. Nigdy się tym nie martwiłam, do teraz... |
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bodziaki sa fajne, ale trochę później, jak juz "nabedziesz wprawy" żeby je zakladac przez glowke.. tatusiowi tez latwiej będzie zmieniac pieluszki w pajacu.
|
|
|
|
|
#1119 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1120 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja zawsze piszę tuż przed wizytą, żeby kciuki trzymać, bo wątpię, żeby ktoś po jakimś czasie sam pamiętał. Kciuki trzymam za nas wszystkie, niezależnie od tego kiedy i kto ma wizytę. Tak lecimy z postami, że zdarza się coś pominąć. Nie ma co się obrażać ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
promocje pieluch sa naprawdę często, dacie rade.---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- hehe, bo po części tak jest. choć pajaca traktuje jak taka "domowa pizamke" i pod nia już nie wkladalabym nic :P w szpitalu mala tak ubrali (fakt było goraco), w mieszkaniu tez mamy cieplo. teraz tez spi w pajacu, w upaly w body :P |
|
|
|
|
#1122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak więc nie ma się co gniewać i uciekać od nas - czasem trzeba się przypomnieć o swojej osobie w jakimś temacie więcej niż raz ![]() Także ten tego IFarminka - też się nie fochaj
|
|
#1123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to forum to w wielu kwestiach możliwość dowiedzenia się czegoś w tematach w których jestem zielona. To że nie piszę i nie nawiązuję non stop jakiś konwersacji nie oznacza że nie czytam i nie śledzę co u przyszłych mamusiek się dzieje. Jestem po 2iej wizycie prenatalnej (4D) no i niespodzianka, będzie chłopak, chociaż nastawiałam się na dziewczynkę Muszę się teraz trochę przestawić. Chłopak zdrowy i duży - 650 gram (niby 22 tydzień), wszystkie parametry wzorcowe co mnie bardzo cieszy. Nos taty, całe szczęscie że to nie dziewczynka bo bym musiała już zbierać na przyszłą operację plastyczną .
|
|
|
|
|
#1124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dopiero co zajarzyłam nazewnictwo, a tu takie rewelacje znowu
|
|
|
|
|
#1125 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1126 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
|
|
|
#1127 |
|
Wtajemniczenie
|
farminka, na razie to pojedynczy incydent był i trwal tylko chwile
jak się będzie często powtarzac to od razu się skonsultuje. boje się tylko, ze np. na stojąco mogę nie poczuc ze twardnieje...Mixi, farminka, ja tez jak inne mamy kciuki trzymam za nas wszystkie ![]() slomka, isgaard, mi się tez rzucil w oczy wczoraj Tztowy nos. jak mu powiedziałam to się zalamal bo on swojego nie lubi (taki duzy garbaty jest, ja tam go akurat kocham
64....61.5.....53kg Edytowane przez OkoPani Czas edycji: 2014-06-24 o 22:00 |
|
|
|
#1128 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o dzisiejszą wizytę to niewiele się dowiedziałam bo była tylko położna która wystawiała skierowanie na echo serca płodu. Powiedziała że lepiej wykonać 2 badania więcej niż mniej i że dziecko mogło być źle ułożone do tego usg skoro tak nisko było osadzone i pomiary mogły być niedokładne i żeby się nie martwić
Jakoś tak spokojniej się zrobiło skoro wszyscy w koło mówią żeby nie panikować wizyta z echem dopiero 11 lipca, w międzyczasie wizyta na początku lipca u gina, pewnie też zrobi usg
|
|
|
|
#1129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pisałam już wczoraj
Cytat:
Gratuluję
|
|
|
|
|
#1130 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1131 |
|
Zadomowienie
|
Wybacz Doczytałam - a raczej przeczytałam ponownie najwyraźniej wczoraj byłam w gorszym stanie niż mi się wydawało (zły dzień, syndrom płaczki) dlatego nic nie pamiętałam...
Asia Bąbelek Edytowane przez Mojra87 Czas edycji: 2014-06-24 o 22:07 |
|
|
|
#1132 | |||
|
in the dark of night
|
Cytat:
ja mam nochala po ojcu ![]() ale za to jak byłam niemowątkiem to mama nie pilnowała żeby mi się ucho nie zaginało jak spałam i co? i mam kurna jedno jak słoń a drugie pięknie przy głowie ![]() Cytat:
:kciukasy:Cytat:
co z tymi nosami ![]() (nie mogę się doczekać paczuchy z Cartersa )
|
|
|
#1133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1134 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
nie zawsze wszyscy ogarniają wszystko jak tu post leci za postem.. Wizytę z tego co wiem masz jutro Więc na pewno będę 3mać kciukaski Głowa do góry ![]() Farminko- mi tez musiała jakos umknąć Twoja wczorajsza wizyta. Przepraszam mam nadzieję, że nie gniewasz się
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
||
|
|
|
#1135 |
|
Raczkowanie
|
Witam dwie nowe mamusie
Nowa, Majeczka słodka ![]() Mixi, a dziś miałaś wizytę? Bo wydawało mi się, że trzy dziewczyny dziś pisały, że się na usg wybierają... Coś przeoczyłam, wybacz Ale w sumie kciuki były za wszystkie wizyty, imiennie nikogo nie wymieniłam Isgaard za synka! Duży chłopak Ci rośnie ![]() Mi brzuch chyba też czasem twardszy się robi, ale tak jak Farminka pisała, to są chyba te skurcze braxtona-hicksa. Nie są zbyt bolesne w moim przypadku i trwają chwilę, więc się nie przejmuję. A dla spokoju psychicznego poprosiłam ostatnio lekarza o zmierzenie szyjki - jest długa i zamknięta, więc wszystko ok!
|
#1136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój chłopak to trochę z zaskoczenia bo inne były prognozy i człowiek się trochę nastawia. No ale jest dobrze, bo wszystko OK i TŻ też dumny i zadowolony, w końcu to jego syn z jego nosem
|
|
|
|
|
#1137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale do bani z takim przeczuciem bo wreszcie księżniczka nogi rozchyliła i okazało się że nie mam ubranek hehehe bo moja córka z marca więc nie będą z reguły pasować na brzuszkową. Tak czy siak dopiero teraz te cieplejsze rzeczy wchodzą na stronę więc i tak mi nic po tym. Can wróciła do pracy i nie robi zamówień, może Meg najdzie na paczkę Czekam cierpliwie. Do Ciebie paczucha na pewno dojdzie przed porodem |
|
|
|
|
#1139 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1140 |
|
Raczkowanie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

mój mnie tarmosil wczoraj za buta z emocji
jak się powtorzy powiem gin w przyszłym tygodniu.
niefajne to to takie 
Okryciem były też moje sutki i szczypała/ ciągała - super zabawa
więc tak to u nas z komunikacją ale biega jak szalona, tańczy, śpiewa ( taaaaaaaj taaaaaaaaaaj), podskakuje ...bardzo żywa jest

13.12.13 

:kciukasy: