|
|
#1141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: biała perła
Straszne ... Stabilo jestes pewna ze to od Białej Perły ?
A co do efektow to juz chyba z 7 raz kiedy jej uzywam a efekty sa znikome.. moze jednak na mnie nie zadziala tak jakbym chciala...
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Soda do wybielania zębów
Dziekuje za odpowiedz. To zrezygnuje z tej sody. A gdybys mogła napisac ile kosztuje ta pasta ajona?hmm...to co innego zamiast sody..?
|
|
|
|
|
#1143 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Soda do wybielania zębów
AJONA to jest koncentrat pasty do pielęgnacji zębów i dziąseł
Napisze ci co jest zawarte na opakowaniu Wskazania: - krwawienia i stany zapalne dziąseł - profilaktyka paradontozy i próchnicy - codzienna pielęgnacja jamy ustnej - czyszczenie protez zębowych Sposób użycia: Ilość koncentratu ( nie większą niż główka zapałki ) nałożyć na mokrą szczoteczkę. Po umyciu zębów wypłukać usta wodą. AJONA w moim mieście kosztuje dokładnie 10,98 zł więc droga nie jest i jeszcze kilka informacji:
Edytowane przez Zakupoholiczka:) Czas edycji: 2006-11-28 o 23:46 |
|
|
|
|
#1144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: proste i białe ząbki
Cytat:
W grudniu będzie już rok noszenia |
|
|
|
|
|
#1145 |
|
Raczkowanie
|
Tak, jestem pewna, wczesniej nie miałam problemów z zębami.
Kurację Białą Perłą robiłam dwa razy w półrocznym odstępie i efekty były rewelacyjne. Szkoda, że jednak nie ma cudownych środków..
|
|
|
|
|
#1146 |
|
BAN stały
|
´Rada
Witam.
Tak mozna. Sama je czestko stosuje mimo , ze nie mam idealniech prostych zabkow. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1147 |
|
Zadomowienie
|
wybielanie zębów lampą BEYOND - woj. lubuskie
witajcie
Z racji tego ze mam bardzo nadwrazliwe zeby chcialabym wybielic zeby lampa BEYOND, a nie za pomoca wybielania nocnego trwajacego 2 tyg okolo. Czy znacie jakies zdania na temat tej metody? I tu pytanie do wizazanek z woj. lubuskiego - czy znacie gabinety gdzie wykonuje sie ta metoda wybielanie zebow i ile ono kosztuje? Szukalam w internecie, ale o informacje kiepsko pozdrawiam
|
|
|
#1148 |
|
Raczkowanie
|
ja wlasnie zastanawiam sie czy nie ponowic kuracji biala perla znowu.nie uzywalam jej od kwietnia wiec chyba przyda sie zabkom przypomnienie
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Przyczajenie
|
ja nie wiem kiedy pojawily sie efekty :P w kazdym razie byly widoczne, nawet kolezanki zauwazyly i zaraz sobie zakupiły
a co do szkodliwosci to wiadomo ze napewno zdrowe to nie jest ale ja problemow ze szkliwem nie mialam , nic mi sie nie kruszy i jest spoko
|
|
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pamiętajcie, by wybielającej pasy nie używać codziennie
|
|
|
|
|
#1151 |
|
Przyczajenie
|
Chce wybielic moje dwa martwe zeby jedynke i dwojke jednak moj dentysta nie chce sie tego podjąc - namawia mnie na koronki. Ja natomiast poki co chce miec swoje wlasne zeby i nie dam sobie "zestożkować" moich ładnych choc przyszarzalych ząbkow. Moze kiedys jak bede stara... Dlatego bylabym bardzo wdzieczna za informacje czy i gdzie w Nowym Sączu jest dentysta, ktory podejmie sie wybielenia takich zabkow Pozdrawiam i z góry dziękuje! |
|
|
|
|
#1152 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Chce wybielić martwy ząb...
Mowa o koronkach na martwe zeby- mam taką założoną juz 3,5 roku temu. Nie miałam zbyt wiele pieniędzy, więc mam koronkę akrylową, jest teraz troche bielsza od moich zębów, bardziej "matowa", ale i tak wygląda o wiele lepiej niż poprzednia martwa dwójka. Niestety, u osób, które podczas usmiechu odsłaniają dziąsła ma niedobre wieści- przez dziąsło prześwituje szarość korzenia zęba- martewgo zęba. Byc może to wina mojego stomatologa. Nie wiem, ale i tak lepsze to, niż szarak. Powodzenia w wymianie ząbka!
|
|
|
|
|
#1153 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: wybielanie zebow u stomatologa
Ja probowalam wybielac zabki ale nic z tego.Dentystka wykonala mi nakladke + 2 strzykawki opascene +1 strzykawka fuor .Na poczatku pierwsze 2 dni zabki sie ladnie wybielily ale trzecia noc zaczely mnie zeby bolec ,o rany bol byl nie do zniesienia szczegolnie jedynki a zeby mam wszystkie zdrowe i nigdy nie byly nadwrazliwe na cieplo zimno slodkie czy gorace , dzwonilam do dentystki na drugi dzien i powiedzialam jej o tym przypadku ona stwierdzila ze to normalne ze niektore osoby podczas wybielania odczuwaja lekki bol i nadwrazliwosc zebow.Kazala mi przez jedna noc lub dzien nalozyc fluor a na drugi dzien od nowa opalscene.I tak tez uczynilam ale zabki a w szczegolnosci jedynki od nowa mnie zaczely bolec i staly sie straszliwie nadwrazliwe na zimo goraco slodkie i kwasne .Pozniej dalam sobie spokoj i umowilam sie na inna wizyte innego stomatologa opowiedzialam o swoim przypadku inny dentysta mi powiedzial ze jezeli ktos ma nadwrazliwe zeby to o wybielaniu mozna zapomniec i ze wlasciwie zebym sobie dala spokoj z wybielaniem bo ponoc niszczy szkliwo ze nie widac tego od razu ale po paru latach zmianki w szkliwie zeba sa widoczne .Powiedzial mi ze bol i nadwrazliwosc zebow przejdzie .Po tych 4 dniach to wlasciwie odechcialo mi sie wybielania
wlasciwie to mi sie wydalo dziwne bo pytalam sie pani dentystki ktora mi wybielala zeby czy tez sobie wybielala zabki jej odpowiedz brzmiala ze woli swoje naturalne nie poddawane zadnemu zabiegowi
|
|
#1154 |
|
Raczkowanie
|
Kochane wizażanki!
Od tygodnia nie mam już stałego aparatu ortodontycznego ![]() . Z góry dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wybielanie ząbków :)
ja tak z innej beczki trochę ;-) Przepraszam z góry autorkę postu,ale nie chce zakładac nowego - wiec sie podlączę ;]
moje pytanie jest następujące : Czy wybielanie zębów u dentysty przyniesie efekty , jesli ktos juz z natury nie ma bielutkich?. Chodzi mi o to ze one nie mają przebarwien po kawie itp, tylko poprostu z natury nie są zbyt białe? ... Czekam na odp ! |
|
|
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
da rade, nadtlenkiem karbamidu, nie wiem czy bede hollywoodzko biale, ale moje sie wybielily, byly zolte a teraz sa duuuuzo bielsze, a przedtem uzywalam wiele past wybielajacych, szczoteczek z takimi gumeczkami, mialam usuwany kamien nazebny, dopiero zel z nadtlenkiem karbamidu je rozjasnil, ale najlepiej bedzie jak porozmawiasz ze stomatologiem, zęby to zbyt wazna sprawa aby bawic sie w eksperymenty w ciemno |
|
|
|
|
|
#1157 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki
|
|
|
|
|
#1158 |
|
Rozeznanie
|
moje rowniez nie byly biale i z ciekawosci kupilam sobie te paski wybielajace w aptece... no i po nich zeby sa takie akurat, nei sa nienaturalnie rażąco biale ale nie sa tez zolte i brzydkie. sa w sam raz
co jakis czas mozna powtarzac ta kuracje jest niedroga bo ok 60-70 zl, na poczatku moze stosowanie byc uciazliwe, ale da sie przyzwyczaic jednak jesli komus zalezy na bardziej spektakularnym efekcie niz jedynie bardzo niewielkie rozjasnienie koloru zabkow, to polecam stomatologa
|
|
|
#1159 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: wybielanie zębów domowymi sposobami:D
Mam ząbki białe jak śnieg po tej kuracji. Nie będe tu gadać że po każdym posiłku myć zęby pastą która chroni zęby i je troche wybiela. Kupcie mięte suszoną. Rozdrobnijcie ją. Na paste sybcie rozdrobnioną mięte i myjcie zęby min. 2 minuty. Róbcie tak przez 2 tygodnie. Zęby napewno będą bielsze albo nawet białe
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1160 |
|
BAN stały
|
No ,no ...trzeba wypróbowac tą miętę
|
|
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
metoda z weglem dziala chyba tylko na zeby biale z natury, na naturalnie zolte nie wplynie
|
|
|
|
|
#1162 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pasta wybielająca
Podtrzymuje wątek
) czy jest jakaś pasta, która mogłaby rozjaśnić, zęby, które z natury mają zółtawy kolor, czy te wszystkie pasty tylko polegają na usuwaniu przebarwień itp ?
|
|
|
|
|
#1163 |
|
Przyczajenie
|
Wybielanie zębów nową metodą - CARBAMIDE PEROXIDE. Co o tym myślicie?
Pełno jest tego na allegro, zestaw można nabyć już za 55zł, w jego skład wchodzą: żel wybielający 36% CARBAMIDE PEROXIDE (10ml), żel reminalizacyjny (3ml), 2 wkłady na zęby oraz urządzonko generujące światło plazmowe. Tak się sam zastanawiałem czy to działa no i przede wszystkim czy jest bezpieczne. Bardzo proszę o opinie!
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Raczkowanie
|
A mięta działa tylko na białe zęby? czy na takie żółtawe z natury też by podziałała ? [własnie moje takie są , niestety
] dzisiaj kupiłam wymieniony wyżej pearl drops [czy jakoś tak ] ale nie wersje dla palaczy, tylko taką normalną wybielającą..Hm, narazie umyłam jeden raz ale zęby jakby jasniejsze się wydają. zobacze jak to będzie po dłuższym czasie.
|
|
|
|
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pasta wybielająca
sama jestem ciekawa..udzieli ktos odpowiedzi?
|
|
#1166 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Po zdjęciu aparatu miałam usuwany kamień, jednak pozostały mi po tym bruzdy na zębach! W sumie nie wiem co z tym zrobić. Przydałoby się powtórzyć zabieg, ale nie chcę pogłębiać tych bruzd! Czy scaling może je pogłębić?
|
|
#1167 |
|
Rozeznanie
|
Jesli chodzi o wybielanie zebow domowymi sposobami... cóż...
Wybielanie jest metodą inwazyjną. Wg mnie trzeba to zrobic profesjonalnie, u dentysty. Szkoda kasy i zebow na te "domowe sposoby". Nie wszyscy moga miec wybielane zeby. W tych wszystkich paskach, zelach etc sa zwiazki ktore nieodpowiednio stosowane zamiast "upiekszac", pogarszaja kondycje zebow i dziąseł. Jesli sa przebarwienia na zebach, po paskach etc plamy mogą być poprostu "niezłapane" srodkiem wybielajacym, a wtedy efekty będą wręcz fatalne, a chyba nie o to chodzi w wybielaniu ;) Po zabiegu piaskowania+niezbednego lakierowania, mozna zobaczyc roznice. Kawosze i palacze musza sie zastanowic nad sprezentowaniem sobie takiego zabiegu, czy w ogóle jest sens. Wybielanie u dentysty mozna sobie zafundowac juz od 150-200zł w zwyż. Trzeba tylko zawitac u dentysty za pół roku na "odświeżenie" bieli, oczywiscie koszty sa juz wtedy niewielkie. |
|
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, myję ząbki pastą Blend-a-Med 3D White. Wieczorem nie płukam zębów wodą, tylko zostawiam resztki pasty po umyciu. Jakiś miesiąc temu to sprawdziłam. Rano wyraźnie bielsze ząbki. Polecam wypróbowane!
|
|
|
|
|
#1169 |
|
Raczkowanie
|
hmm..ciekawe
bede musiala wypróbować. a powiedz mi jeszcze, czy to wybieli zęby , które z natury mają żółtawy kolor? czy poprostu usuwa przebawienia??
|
|
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie mam z natury idealnie białych zębów, ale systematycze używanie pasty wybielającej daje efekty. A po wieczornym pozostawieniu pasty na ząbkach rano będziesz zadowolona, tylko mogą Cię trochę piec usta. Wasta wybielająca jest dość drażniąca, więc może się tak zdażyć. Napisz jak sprawdzisz i zobaczysz efekty. Pozdrawiam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.

W grudniu będzie już rok noszenia