|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III
Cytat:
jestem z Poznania...a z TŻ 3 miesiące...planujemy jednak już wspólną przyszłość Bardzo tego chcę, trochę jednak się obawiam jego ciągłych wyjazdów. Przez ten krótki czas zdążyłam liznać życia z mundurowym...
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Kobieto Oficera
Do tej pory ja bylam tutaj najmlodsza stazem, a tu prosze teraz ktos zajmuje moje miejsce Pozdrawiam Edytowane przez Bambi19 Czas edycji: 2013-07-29 o 22:38 |
|
|
|
#1143 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak jak któraś napisała wcześniej.... 3 miesiące to nic żeby się przyzwyczaić do życia z żołnierzem, ale wszystko przed Tobą ![]() a powiedz gdzie dokładnie koło Poznania służy Twój Tż, jaka jednostka? bo kumpli mojego Tż przenoszą do Poznania, nawet sami z Tż mysleliśmy czy nie chcielibyśmy przenieść się tam ![]() i opowiedz coś więcej o sobie, ile masz lat? uczysz się, pracujesz?
|
|
|
#1144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tym bardziej, że jesteś z Wlkp ![]() libellko strasznie mi ciebie szkoda. kto by pomyślał, że tak się będziesz męczyła po porodzie przez te kości :/ ja sobie nawet nie umiem wyobrazić jaka ty jesteś silna, że potrafisz opiekować się małą pomimo nieustannego bólu... a co do działania kawy, to ja też jakoś nie zauważyłam u siebie problemów z zasypianiem po jej wypiciu jak mi się chce spać, to coby nie było to i tak spać będę
|
|
|
#1145 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też strasznie żal Libelki
Bambi19 właśnie tego w wojsku nie lubię, że nigdy nic do końca nie wiadomo, w ostatnim dniu wszystko może się obrócić jak w kalejdoskopie, ale trzymam kciuki żeby było po Waszej myśli Pidzi zazdroszczę tego, że w każdej chwili możecie się tak poprostu spakować i jechać gdzie chcecie (tzn. w przenośni). Nas tu z tż trzyma moje mieszkanie i niestety jego siostra, którą póki co zajmować się nie trzeba ale kiedyś z pewnością.... A nawet nie wiecie jak marzy mi się zmiana otoczenia, tak poprostu zmienić wszystko w swoim życiu, nowe mieszkanie, nowa praca, nowe miasto... najważniejsze żeby tylko mieć tż przy sobie
|
|
#1146 |
|
Rozeznanie
|
witam nową mundurową
czytam Was dziewczyny regularnie ale coś weny mi brak na dłuższego posta... tyle się u mnie teraz dzieje, że nawet nie wiem kiedy dzień mi mija jak dobrze pójdzie to w sobotę urządzamy z tż parapetówkę i jego urodziny 2w1 tż wraca dziś wieczorem bo ma kurs więc sama sobie siedzę. nawet teściów w domu nie ma gdzieś pojechali
|
#1147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale fakt, że nic nas tu nie trzyma z Tż, poprostu sami decydujemy o tym co i kiedy robimy.ja pół roku temu zanim jeszcze nie mieszkaliśmy z Tż razem, też chciałam bardzo coś zmienić i całą ta przeprowadzka zmieniła kompletnie moje życie. przede wszystkim usamodzielniłam się, jestem szczęśliwsza, zupełnie nowe miasto, a co najważniejsze... wreszcie z Tż i widzę go na co dzień (pomijając kursy Tż i misje), chociaż bardzo długo na ten moment czekaliśmy. i czasami czuję się z Tż jak małżeństwo ![]() a ja zrobiłam dzisiaj babeczki, zrobię zdjęcie i Wam pokażę posprzątałam całe mieszkanie na błysk korzystając z dnia wolnego od uczelni
|
|
|
#1148 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Staż może niewielki ale jak pisałam wcześniej liznęłam trochę wojskowego życia. Za mojej kadencji był już miesięczny poligon, teraz przerabiamy czteromiesięczny wyjazd na szkolenie NSR...kosmos! TŻ bardzo się stara i widujemy się co tydzień - póki co dajemy radę...jednek niejednokrotnie niestety zdarza się tak że nasze weekendy zostają okrojone ze względu na jego obowiązki służbowe. Tak jak Ty mam naturę buntowniczki i nie do końca potrafię się z tym pogodzic. Póki co uczę się ![]() A propos wieku - ja mam 27 lat, mój TŻ 32. I owszem - ja mieszkam w Poznaniu ale mój TŻ nie. Służy w Bydgoszczy. Nasze plany są na tyle poważne, że rozgląda się za możliwościami przeniesienia właśnie do Poznania. Chcemy być w jednym mieście, bo bycie na odległość plus ciągłe wyjazdy zupełnie nam nie odpowiadają. A propos dokąd przenosi się Twój TŻ? I jak długo Wy jesteście razem? Jest wojskowym jak rozumiem? Na marginesie mój jest z marynarki wojennej. Cytat:
![]() Tak jak pisałam wcześniej mój TŻ w Bydgoszczy służy. O Poznaniu myśli bardzo intensywnie ![]() Wiek - j.w. Pracuję, dalej uczę się. Jestem na aplikacji radcowskiej. Wszystko w Poznaniu. Ze względu na wielośc czynników łączących mnie z tym miastem nie wyobrażam sobie teraz wszystkiefo porzucić i przenieść się za TŻ do innego miasta. Dlatego niestety on musi się głowić jak to wszystko poskładać ![]() A powiedzcie mi Kochane? Skąd jesteście? Ile macie lat? Czym się zajmujecie? Kim są Wasi TŻ? Jak długo jesteście razem? Chciałabym się czegoś o was dowiedzieć....
|
||
|
|
|
#1149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a aplikacja radcowska to rozumiem że jesteś po prawie? a jako kto pracujesz?co do mnie jestem z Lublina,ale mieszkamy z Tż w Łodzi bo on tu służy. mam prawie 22 lata, jestem na IV roku filologii romańskiej i studiuję w Łodzi. mój Tż jest... żołnierzem razem jesteśmy około 2,5 roku i od połowy roku mieszkamy razem ![]() wstawiam zdjęcie babeczek już po ozdobieniu, ale nie wyszły takie jak bym chciała, chyba przez mało 'stabilne' foremki ale w samaku pyszne ![]()
Edytowane przez pidzi Czas edycji: 2010-11-04 o 18:32 |
|
|
|
|
#1150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie są plany, że on się przeniesie...TŻ mówi, że to nie jest niemożliwe. Mam nadzieję, że nasz plan wypali Z tego co mówił pytał już, zagadywał ...póki co radzili mu czekać do marca. Podobno w marcu będzie mu łatwiej się przenieść. Nie do końca jeszcze rozumiem o co chodzi ale podobno odsłuży ileś tam czasu, będzie mógł liczyć na awans, co znacznie ułatwi mu cały proces przenoszenia.... wtedy zacznie konkretniej działać... Póki co kombinujemy jakby tu częściej się widywać...skarży się osttanio na jakieś bóle w karku ![]() Jestem po prawie, pracuję w kancelarii adwokacko-radcowskiej jako aplikant radcowski po prostu. Chcę być radcą prawnym. Niezły staż macie ze swoim TŻ. jak stare dobre małżeństwo Nigdy tak długo nie wytrwałam u boku jednego mężczyzny ![]() Na marginesie - jestem pewna, że jakbyś powiedziała swojemu TŻ, że masz zbyt wiele do stracenia podczas zmiany miejsca zamieszkania też by zrozumiał i kombinowałby jak tu wszystko pogodzić Mój chyba musi mnie bardzo kochać bo przekonanie go zajęło mi może 2 min Naprawdę wiele mnie łączy z Poznaniem...a babeczki boskie. Podeślij mi kilka
|
|
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jesteś, tak kusić a ja powinnam słodycze ograniczać... podeślij trochę ![]() A ja wam za to pokażę fotkę mojej przybłędy. Tylko jej oczy wyszły jak zombie ![]() No i planuj tu sobie cokolwiek człowieku... :/ Mieliśmy już fajne plany z TŻ na przyszły dłuższy weekend, a dziś mi mówi że na poligon w sobotę jedzie..
|
|
|
#1152 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z tym, że żołnierz szuka sposobu na przeniesienie a nie kobieta ma się dostosować to też mi wyjęłaś z gardła że facet marzenie Zwykle jest na odwrót ![]() Babeczki super! mam nadzieję że smakują równie dobrze jak wyglądają ![]() Cytat:
![]() A z tymi przenosinami to też zalezy od jednostki, czasem nie wystarczy poprosić niestety tż bo czasem można się narazić przełożonym, zależy też jakie się ma stanowisko, stopień i układy...Ja mam 28 lat, tż służy w Gliwicach i mieszkamy na śląsku razem, codziennie przyjeżdża do domu z pracy czyli jestem jedną z niewielu tu szczęściarek że mam tż przy sobie. Z tż znamy się już 5 lat a od dwóch jesteśmy małżeństwem. P.S. W sumie wszystkie tutaj dziewczyny które się udzielają są kobietami żołnierzy zawodowych, i zawsze się śmiejemy, że jak można trafić gorzej to tylko na marynarza )
|
|
|
#1153 |
|
Rozeznanie
|
pidzi babeczki pierwsza klasa
aż mnie naszła ochota na zrobienie takich, ale szkoda mojego czasu, bo Tż pewnie zjadłby tylko jedną, bo on jakoś za domowymi wypiekami nie przepada (czyli jest totalnym przeciwieństwem mnie pod tym względem )kobieta_oficera ja mam 24, Tż 27. znamy się od ponad 3 lat, a od ponad 3 tygodni jestem szczęśliwą żonką mojego mundurowego, który służy w Lesznie. a obecnie jestem na stażu w SR w Wydziale Karnym
|
|
#1154 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.. u nas raczej pichci TŻ. Ja mam dwie lewe ręce Piesek śliczny. uwielbiam zwierzaki! A poligon szlag by trafił!! Cytat:
Co nie co się orientuję ![]() Jeżeli chodzi o przenosiny ja ładnie poprosiłam a TŻ zgodził się bez wahania. Rozmawiał z kilkoma osobami, póki co poradzili mu wstrzymanie się do marca ale nie odradzali. Jesteśmy dobrej myśli Chcę poszerzyć grono szczęściar, które mają przy sobie swoich TŻ każdego dnia, kiedy nie porwie ich wojsko na poligon tudzież inne szkolenia w tym klimacie ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
![]() Leszno blisko Poznania. A ty szczęśliwa żonko mundurowego gdzie mieszkasz? I gdzie ten Sąd? Też w Lesznie? A może w Poznaniu? ![]() Przy okazji...moje gratulacje!!
|
|||
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
pidzi, babeczki są cudowne!
My z koleżankami ostatnio często pieczemy, bo jedna z nich przywiozła do akademika taki malutki piekarnik i jak któraś wyskoczyła z propozycją babeczek, tak teraz ciągle je pieczemy Poza pizzą ten piekarnik chyba niczego innego nie widział Swoją drogą - sama robiłaś ciasto, czy kupowałaś gotowe pudełko z proszkiem?aania_20, śliczna psinka libelle, a od porodu nie jest nic lepiej? Mam nadzieję, że Ci się polepszy... kobieta_oficera, witamy Dobrze się składa, bo ja aktualnie studiuję prawo i mam zamiar robić aplikację radcowską ale do tego czasu jeszcze długa droga, bo jestem dopiero na drugim roku, więc mogę jeszcze zmienić zdanie I sprostuję trochę wypowiedź Karoli - mój TŻ dopiero się uczy na zawodowego żołnierza A ja tak się cieszę, że w końcu weekend (jutro nie mam zajęć ), chociaż miałam tylko 3 dni na uczelni. Jakoś tak miałam dużo zajęć i wydawało się, że nigdy się ten tydzień nie skończy. A jutro z samego rana jadę do domu, w sobotę idziemy z TŻ-em na bal, a w niedzielę będziemy odsypiać, więc pewnie w weekend tradycyjnie do Was nie zajrzę... Więc od razu życzę wszystkim, żebyście możliwie jak najbardziej odpoczęły i spotkały się ze swoimi TŻ-ami ![]()
|
#1156 | ||||
|
Zadomowienie
|
Oj Kobiety tylko was na moment z oka spuścić już nadrukowały tyle że nie da się na wszystko odpisać więc tak z grubsza ![]() Cytat:
Aicila jakoś daję radę i staram się nie narzekać i nie siadać za dużo na płaskim najbardziej mi szkoda wanny, bo siedzieć nie mogę więc zostaje tylko leżenie bądź zmiana z jednego boku na drugi.![]() Cytat:
Kielce, 31 lat tż 39. Technik Dentystyczny i mgr informatyki ekonimicznej (choć pracę magisterską pisałam z grafiki trochę zakręcona jestem ) TŻ starszy sier. jednostka Kraków - Balice, jesteśmy razem 2,5 roku a od 2 miesięcy jesteśmy szczęśliwymi rodzicami ![]() Cytat:
Pidzi myślę że to wystarczy na temat babeczek : ![]() :slin a:Cytat:
Zależy od dnia dziś było ciut lepiej choć przy kąpaniu małej myślałam że mi kręgosłup pęknie. No i jak siadałam do łóżka znowu mi się te pierońskie kości poprzesuwały
Ok spadam karmić małą ![]() |
||||
|
|
|
#1157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mieszkamy obecnie w Gostyniu, ale w na razie bliżej nieokreślonym czasie mamy zamiar przenieść się pod Leszno. koleżanka po fachu to nie bardzo, bo jestem magistrem zarządzania (specjalność zzl), a to jest całkiem inna bajka, ale mogłabym pracować na stałe w sądzie bo bardzo mi się tam podoba
|
|
|
#1158 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Zagladam po poludniu, wieczorkiem, a tu tyle juz naskrobane, ze nie pamietam juz wszystkiego co przeczytalam, a czynilam to z wielka uwaga ![]() Babeczki wygladaja smakowicie, ja za bardzo piec nie lubie, wole gotowac Ostatnio probuje nowe przepisy, zdrowe i o niskiej zawartosci kalorii ![]() Kobieto Oficera - fajnie, ze Twoj TŻ podjal decyzje o przeniesieniu Edytowane przez Bambi19 Czas edycji: 2013-07-29 o 22:38 |
|
|
|
#1159 |
|
Zadomowienie
|
Bambi masz rację z tą aklimatyzacją i to bynajmniej nie dotyczy tylko nas kobiet mundurowych. Mam koleżankę, która już ponad 3 lata mieszka w innym mieście, wyprowadziła się najpierw do swojego chłopaka teraz już męża. Urodziła synka 13 dni po mnie. Przez całe te 3 lata nie udało jej się z nikim zaprzyjaźnić. Nie ma nawet koleżanki z którą mogła byt wyjść na spacer jak mąż idzie do pracy. Zupełnie nikogo a teraz jeszcze pokłóciła się z teściową - jedyną osobą która odwiedzała ją w domu. Fakt jest taki, że jest bardzo negatywnie nastawiona do życia, wszystkich ocenia z góry i ciągle chodzi zdołowana i na każdego "warczy" co jej pewnie nie pomaga. No, ale może nie ma, aż tak wiele takich osób.
Wydaje mi się, że mnie przychodzi dużo łatwiej zapoznawanie nowych ludzi ale i tak chyba nie chciałabym się przenosić w zupełnie nowe miejsce. Też potrzebuję mieć pod ręką a w tej chwili raczej pod telefonem moją przyjaciółkę Edytowane przez libelle Czas edycji: 2010-11-05 o 07:54 |
|
|
|
#1160 | |||||
|
Rozeznanie
|
No to uważajcie...ja Wam teraz walnę takie posta, że zobaczycie
A tak na marginesie mój ostatni wpis może nie do końca był zrozumiały i w ogóle, ale wybaczcie...wczoraj byłam już tak zmęczona, że ledwo co go skończyłam ![]() Cytat:
ale przyznasz, że ja Cię przebiłam ze wczorajszą swoją wiadomością o czym za chwilkę tutaj napiszę ![]() A psinka kochana, taka sarenka mała, kochana... ja tam kocham wszystkie pieski i kotki i od dziecka mama musiała uważać, bo wyciągałam rączki to każdego psa na ulicy ![]() Cytat:
Cytat:
Faktycznie, przeoczyłam to, że cześć tż się uczy, ale chodziło mi o to że obecnie nie ma tutaj żadnych kobiet strażników granicznych albo policjantów. Cytat:
, odrabiam 12-go, żeby mieć długi weekend... A na taki bal też bym się przeszła ale tż nie chce Planuję w sobotę wypad do kolegi tż, a w niedziele miałam robić imprezę imieninową ale tatalnie mi się nie chce i że tak napiszę zlewam to z góry na dół i chyba tylko do kina skoczę z tż. Bojkotuję też oczywiście wyjazd do teściów w ten weekend Cytat:
![]() Ja też się zgadzam z Bambi, już kiedyś była na forum dziewczyna, która się do swojego tż przeprowadziła i była baaardzo samotna ciekawe co tam u niej słychać ![]() Ja nie mam aż takich dylematów bo szczerze mówiąc przyjaciół mam nie wielu, a przyjaciółki żadnej, na wielu osobach bardzo się zawiodłam, nie miałam widocznie szczęścia do ludzi, a i ludzie teraz tacy interesowni i nastawieni na kase, i na "ja, ja, ja", że aż szkoda gadać. Dlatego pewnie nie ciężko byłoby mi się rozstawać z miastem. Tylko żal mi by było rozstawać się z rodziną. Wiem, że na brata zawsze mogę liczyć no i na rodziców oczywiscie też. No a wracając do moich spraw to wczoraj były moje imieniny i dostałam od tż piękne róże a potem cały wieczór nic szczególnego nie robiłam, za to mój tż przyniósł do domu nowe wieści z pracy. Okazuje się, że wezwał go Kapitan i spytał czy wyraża zgodę na wyjazd na 8 zmianę do Afganu (czyli tą obecną co jest tam od października). Musiał się zgodzić... jak ktoś wypadnie to jego wrzucają na tamto miejsce i ma dolecieć tam w tydzień Ju widziałam, że szykuje mundury, podpisuje certyfikaty i dokumenty, masakra dla mnie... wczoraj byłam taka zmęczona że nawet do mnie to nie dotarło...
|
|
|
#1161 |
|
Raczkowanie
|
Pozdrawiam
Edytowane przez Bambi19 Czas edycji: 2013-07-29 o 22:39 |
|
|
|
#1162 | |||||
|
Raczkowanie
|
Kurcze ale naskrobałyście!
Spokojnie wszystko przeczytałam, przyjęłam do wiadomości...ale od czas do czasu jednak będę musiała do tego wracać bo lekko się pogubiłam - kto skąd, z kim i dlaczego W ogóle muszę powiedzieć, że bardzo cieszę się, że trafiłam na ten wątek, na przemiłe przedstawicielki płci pięknej które śa w podobnej sytuacji, piszą dużo ale z częstotliwością taką, z którą można to wszystko ogarnąć. Przyznam, że czytając niektóre wątki nie nadążałam za tym, co która ma na myśli...zwłazcza jako osoba nowa, nie znającą pozostałych forumowiczek...za to ogromny buziak Teraz postaram się wszystko ogarnąć:Cytat:
Aplikacja radcowska to fajna sprawa. Zresztą uważam, że w dzisiejszych czasach samo prawo nie wystarcza. Prawników jest masa. Jeśli decydujesz się na ten kierunek raczej później wypadałoby postarać się o to, aby przed nazwiskiem mieć co więcej aniżeli tylko mgr...choć i teraz adwokatów, radców jak psów. Tak czy siak - ja nie wyobrażam sobie siebie w innej roli... obecnie uczę się do egzaminu, który mam 21 grudnia!! Stresuję się strasznie Cytat:
Wiem coś o tym, bynajmniej nie z własnego doświadczenia - moja siostra w styczniu urodziła - przeszłam z nią cały etap ciąży, wstępną akcję porodową, poporodową i każdy kolejny miesiąc życia małej ![]() Cytat:
- ciepła posadka, bezstresowa, trzynastki, wczasy pod gruszą, wychodzisz o 15.30 i masz wszystko w nosie ![]() Cytat:
Jeżeli chodzi o zaklimatyzowanie się mojego TŻ w Poznaniu pracuję już nad tym od samego początku - latem dużo spacerowaliśmy, pokazałam mu co nie co, mam tu siostrę i przyjamniej raz na dwa tygodnie kiedy przyjeżdża jeździmy tam aby miał z nia i jej rodziną dobry kontakt, staram się tak układać nasz wspólny czas abyśmy raz po raz wyskoczyli gdzieś z moimi znajomymi. Staram się mu zrobić grunt..ale wiadomo - reszta należy do niego.Bambi19, mam nadzieję, że wszystko pójdzie po waszej myśli i Twój TŻ szybko do Ciebie dołączy A propos - skąd jesteś?..bo nie wyłapałamCytat:
Wszystkie przeprowadzki, pomimo, iż zupełnie nie znałam tych miast, nie znałam nikogo wspominam bardzo miło. Powiew świeżości, adrenalina. Wiele mnie nauczyły, przede wszystkim samodzielności i radzenia sobie w trudnych sytuacjach, zawarłam wiele ciekawych znajomości, zwiedziłam, poznałam tatmetjsze środowiska...a i sytuacji zabawnych było co nie miara Teraz osiadłam w Poznaniu i tak sobie myślę, że w końcu znalazłam swoje miejsce - nie chce już się stąd ruszać ![]() ...na marginesie - nie jestem organiczona i potrafię zrozumieć, że są rózne charaktery i niektórzy mogą nie czuć się na siłach aby przenosić się z miejsca na miejsce i zaczynać wszystko od początku... |
|||||
|
|
|
#1163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1164 | |
|
Raczkowanie
|
Co do wyjazdu - głowa do góry. Tamci już są na miejscu, a zanim ktoś wypadnie to i trochę czasu może minąć Cytat:
Ja czekam. Mój TZ planuje dziś wieczorem przyjazd ale jego losy rozstrzygną się dopiero dziś. Wszystko zależy od jego obowiązków służbowych. W planach mamy naukę tańca, wyjście na miasto i przytulanki Hm...ale się rozpisałam. Przepraszam
|
|
|
|
|
#1165 |
|
Raczkowanie
|
Takiego posta napisalam i mi sie komputer zawiesil i calosc poszlaaaa
Edytowane przez Bambi19 Czas edycji: 2013-07-29 o 22:39 |
|
|
|
#1166 | |||
|
Raczkowanie
|
no nie... ile naskrobałyście
![]() Karola wszystkiego najlepszego z okazji imienin, spóźnione bo nie wiedziałam że je masz co do Twojego Tz i misji to przykro mi bardzo... tak jest chyba gorzej, dowiedzieć się z dnia na dzień że w każdej chwili może tam polecieć. tym bardziej że spodziewacie się dziecka, ale myślę, że dacie radę, będzie dobrze i może on wcale nie poleci... co do tematu misji to dzisiaj uświadomiłam sobie jak to jest długo. Tż mówił, że dzwoniłdo niego kolega który poleciał właśnie na 8 zmianę w październiku i że da mojemu Tż kartę Afgańską tam na miejscu. a ja tak...yyyy, ale to oni się będą widzieć??? i uświadomiłam sobie, że faktycznie, przecież jego kolega wraca a mój leci i że to kupa czasu ![]() ![]() kobieta_oficera mam nadzieję, że Wam się uda i Tż się przeniesie do Poznania macie też szczęście, że jest taka jednostka w Poznaniu do której (że tak owiem) pasuje Twój Tz, bo mój nawet gdyby chciał się przenieść do naszego miasta rodzinnego to nie może bo nie ma takij jednotski w której miałby co robić. no ale jest jak jest i najważniejsze że w ogóle możemy mieszkać razem ![]() a Tż to mój pierwszy facet z którym tak długo jestem i nie zapowiada sie żeby się skończyło ![]() Cytat:
rzeczywiście jeśli Tż chciałby zmienić jednostkę to i ja bym chciała i moglibyśmy się przenieść. ale on mówi że jemu tu dobrze, że ma fajną ekipe i nie chce się przenosić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i kupiłam dodatki: różowy lukier, perałki doktora etkera kolorowe no i serduszka czkoladowe też doktora etkera kiedyś robiłam babeczki kakaowo-bananowe, nie były z proszku, ale z własnego przepisu i wyszły o wiele lepsze- pulchne, smaczniejsze i czuć było kawałki bananów ![]() no tak, widzę poruszenie na widok babeczek- miło mi
Edytowane przez pidzi Czas edycji: 2010-11-05 o 13:30 |
|||
|
|
|
#1167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj tak, przyznaję, przebiłaś mnie z tymi wieściami, sama się zmartwiłam ale mam nadzieję że będzie wszystko w porządku i minie jakoś do wiosny ![]() Cytat:
właśnie z pracy wróciłam, a on ma służbę i dopiero rano przyjedzie... no i znów weekend zleci jak z bicza strzelił.. wybieramy się jutro na targi książki, mam wizytę u lekarza, w niedzielę (podobno ) mamy do teściów jechać, no i już po weekendzie... Kobieto_oficera, ja jestem z tych które nie mają swojego TŻa przy sobie Niestety z nas małżeństwo tylko weekendowe.... myśli o przeniesieniu ale to niestety, znając cholerny mon, potrwa....
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, jestem z wykształcenia mgr biologi, a właśnie zaczynam swoją przygodę ze stanowiskiem urzędnika w pewnym urzędzie (w którym właśnie z uwagi na wybory będzie się zmieniać szefu)![]() jesteśmy razem (niech pomyślę) 4 lata, z czego 1,5 jako małżeństwo cywilne, a w tym miesiącu prawie w andrzejki mamy 1 rocznicę ślubu kościelnego jeszcze się tak pochwalę, że w tym tygodniu pożegnaliśmy się z instytucją WAM już na zawsze, powitaliśmy za to obciążoną hipotekę
|
|
#1169 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karola widzę, że zmobilizowałaś resztę żebym miała co robić jak Ninka już uśnie Ad kości to niestety słychać czasem nawet TŻ mi mówi że słyszał jak coś chrupnęło sypie się ze starości ...Chyba najbardziej spóźniona ale szczere WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !! ![]() Cytat:
Fajnie że się tak szybko odnalazłaś i cieszymy się, że zrobił się ruch na forum Córcię mamy śliczną i kochaniutką, taki nasz aniołek ![]() Cieszymy się nią każdego dnia, ale kości bolą i czekam aż ból się zmniejszy ![]() Ja szczerze nie rozumiem zupełnie tej mojej koleżanki o której Wam pisałam. Mieszkać gdzieś 3 lata i to w bloku i żeby nawet sąsiadów nie znać dla mnie to dziwne. A znam dziewczynę od liceum i nie należała do wstydliwych czy mających problem z nawiązaniem kontaktu...Cytat:
Ja już mam TŻta od 16 i to z nim coś pokombinujemy na weekendzie ale chyba najbardziej to będę świętowała wyjazd teściowej
chyba się jutro normalnie opiję z tej wielkiej radości, bo mój dom będzie znowu moją twierdzą a nie będę się czuła jak w gościach ![]() Jutro chcę wyskoczyć z TŻtem i małą gdzieś na miasto, bo w tym domu normalnie zdziczeję i będę z wszystkimi gadać a gu gu |
|||
|
|
|
#1170 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czasem potrafi tu być post na poście a czasami cisza przez pare dni... (zazwyczaj w weekend jest mniejszy ruch na forum).Z zagubieniem się we wszystkim to się nie martw, mnie się to ciągle zdarza, chyba sobie kartkę ściągę zrobie kto, skąd itd. ![]() Przykładem może być to Twoje zdanie na końcu... nie za bardzo wiem czego się tyczy Cytat:
![]() Cytat:
- jeszcze nie byłam. A tak na poważnie... to ja zawsze kopiuje cały tekst jak napiszę, bo też mi się już tak pare razy zrobiło że mi wyskoczył jakiś błąd albo mi się coś skasowało i cały post poszedł się walić... Cytat:
Pidzi... czyli u Twojego chodzi o stanowisko jakie zajmuje czy o specyficzną jednostkę?.. bo nie do końca rozumiem. Myślałam, że bardziej o stopień bo wiem, że jest tak, że na dany stopień przypadają różniste stanowiska w wojsku no i tylko chodzi o to żeby było takie które odpowiada stopniem wojskowemu.... chyba że to jakaś grubsza sprawa. .. Mój tż np. nie może się przenieść od tak bo teraz likwidują jego typ placówek i jednostek (żw) i nie wiele ich zostało. Za to mógłby poprostu szukać nowej jednostki, zupełnie nie związanej z żw, ale musiałby zdawać egzaminy normalnie do tej nowej jednostki i jakby się dopiero dostał to ewentualnie musiałby sobie załatwiać, żeby mu się tam pozwolił dowódca jednostki przenieść - choć pewnie z tym też by były problemy znając tego dowódcę.... Cytat:
![]() A ja dzisiaj w pracy...nuuuuudy. Dlatego też piszę Za to ominął mnie wyjazd do teściów dzisiaj i tż pojechał sam Libcia - ja mogę świętować z Tobą wyjazd teściowej
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.

Bardzo tego chcę, trochę jednak się obawiam jego ciągłych wyjazdów. Przez ten krótki czas zdążyłam liznać życia z mundurowym...

gdzieś pojechali

ale jesteś, tak kusić 

My z koleżankami ostatnio często pieczemy, bo jedna z nich przywiozła do akademika taki malutki piekarnik i jak któraś wyskoczyła z propozycją babeczek, tak teraz ciągle je pieczemy
Swoją drogą - sama robiłaś ciasto, czy kupowałaś gotowe pudełko z proszkiem?

ale przyznasz, że ja Cię przebiłam ze wczorajszą swoją wiadomością 
Ju widziałam, że szykuje mundury, podpisuje certyfikaty i dokumenty, masakra dla mnie... wczoraj byłam taka zmęczona że nawet do mnie to nie dotarło...
właśnie z pracy wróciłam, a on ma służbę i dopiero rano przyjedzie... no i znów weekend zleci jak z bicza strzelił.. wybieramy się jutro na targi książki, mam wizytę u lekarza, w niedzielę (podobno
sypie się ze starości ...