|
|
#1141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bukiety ślubne cz.III
Dwie an razie amatorskie fotki mojego bukietu. Przepraszam za jakość. Będzie na pewno lepsza fota
|
|
#1142 |
|
Raczkowanie
|
jakich kwiatów użyłaś do budowy tego bukietu
|
|
|
|
|
#1143 |
|
Zadomowienie
|
piwonie, frezje, róża gałązko, aqua, różowa gipsówka, tradalium (mam an kartce napisane, nie wiem czy nei przekręciłam..)
|
|
#1144 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1145 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny...
Szperajac w poszukiwaniu ciekawych inspiracji na bukiet natknelam sie na cos pieknego... Od razu przepraszam ze uzywam czyjegos zdjecia. Ale ten bukiet jest tak piekny i delikatny ze nie moglam sie powstrzymac od skopiowania go na swoj dysk Mam tylko pytanko, bo wy sie znacie na tych wszystkich kwiatkach...czy macie moze pomysl co to moga byc za kwiatki te malutkie fioletowe? Wiem ze na zdjeciu nie sa one za wyrazne, ale nie znalazlam zadnego innego zdjecia gdzie moznaby dopatrzyc z blizsza co to jest...Za wszystkie sugestie z gory dziekuje
|
|
|
|
|
#1146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1148 |
|
Raczkowanie
|
eustoma?
trudno mi określić kolor, bo na drugim zdjęciu zdecydowanie ciemniejsza - takiej chyba nie widziałam
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
typy:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
c.d.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#1151 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że dwa pierwsze powinny Ci się spodobać - mnie kuszą kolejne, choć te przelewające się przez rękę tulipany też piękne
|
|
|
|
|
#1153 |
|
Raczkowanie
|
Mój bukiet
Tylko zdjęcie zrobione dopiero w poniedziałek po ślubie..
|
|
|
|
|
#1155 |
|
dryfuję słowami
|
Podpowiedzcie proszę, jakie kwiatki pasują do takiej sukienki ??
http://www.mediafire.com/imageview.p...ej222a&thumb=4 Ślub mam 24/09. Jestem dość niska 160cm+ok.6cm obcas, przy kości, krótkie włosy. Bardzo proszę o pomoc, bo kompletnie nie znam się na tym.
|
|
|
#1156 |
|
Rozeznanie
|
Niektóre bukity są piekne
|
|
|
|
|
#1157 |
|
Raczkowanie
|
Witam, bukiet dla mnie wybrany
. A teraz zastanawiam się co dla świadkowej? Bukiet, bransoletka na rękę ? Pytacie się swoich świadkowych co wolą? Mogłybyście się podzielić opiniami?
|
|
#1158 |
|
Rozeznanie
|
Myślę, że najlepiej pogadać ze świadkową. Moja świadkowa nie chciała bukietu (woli mieć wolne ręce) a bransoletki mi się nie podobają, więc będzie mieć kwiat we włosach. Gdyby nie chciała, nie musiałaby mieć kwiatów.
|
|
|
|
|
#1159 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a miała któraś z Was bukiet w którym były stephanotisy? (albo nad takimi kwiatkami w bukiecie się zastanawiała
?) Mnie się baaaaardzo podobają te kwiatuszki (mam je nawet w avatarze) - są takie urocze, wyglądają jakby były z wosku i do tego ślicznie pachną. Są bardzo popularne w bukietach ślubnych w Wielkiej Brytanii i USA, ale w Polsce niestety nie i mało która florystka chce się na nie zgodzić w bukiecie :-( Mówią, że kwiaty są ciężkie w hodowli, że zakupione mogą się nie rozwinąć na czas itd. Co myślicie o takich bukietach? |
|
|
|
|
#1160 |
|
Raczkowanie
|
I te z fioletowymi różami mi się baaardzo podobają http://imageshack.us/photo/my-images...07015copy.jpg/
Może macie jakiś pomysł czym bardziej ,,polskim" można zastąpić stephanotisa? Coś żeby było równie urocze ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja właśnie zastanawiam sie nad korsarzem na ręke dla moich dróżek, tylko nie bardzo wiem skąd wziąść taka branslotke na której można by było zrobić. Nie chciałabym na drucie tego mocować a widziałąm na youtube że można na tekiej specjalnej bransoletce. Ale gdzi ją kupić???
|
|
#1162 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Ja również przez pewien czas zastanawiałam się z czego zrobić taką bransoletkę, oglądnęłam sporo filmików. Moim zdaniem najłatwiej zrobić na wstążce, kwiatki ułożyć w mały bukiecik i przyszyć do wstążki, a wstążkę przywiązać w formie kokardki. Można zainwestować i kupić na aukcji bransoletkę na gumce z perełek lub cyrkonii lub kupić coś takiego: http://www.dlaflorysty.pl/product-po...2-szt-op-.html Ja będę robiła za 2 miesiące taką bransoletkę sobie jako świadkowej, na początku chciałam kupić bransoletkę z cyrkonii ale to zbędny wydatek i kupiłam zwykłą srebrną bransoletkę za 5 zł jednak teraz rozważam wstążkę z morsko-niebieskim odcieniu, gdyż taki będę miała odcień sukienki
|
|
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Dotychczas tylko podziwiałam bukiety w tym wątku, a teraz mogę pochwalić się swoim
![]() Wrzucam też zdjęcie bransoletki świadkowej. |
|
|
|
|
#1164 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spodobał mi się ten bukiecik z samych takich kwiatuszków i jeszcze z kolorową szpilką w środku - pieknie i delikatnieCytat:
|
||
|
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jeżeli możesz powiedz na czy była robiona: wstążka, drut może cos innego
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm kwiaty były przyczepione do takiej drucianej bransoletki (szerokość bransoletki około 2cm, jakiś taki zaplatany drut, średnica około 2mm), którą można było zagiąć dopasowując do kształtu ręki, a do tego była jeszcze szeroka wstążka do zawiązania.
Edytowane przez Kasiek1987 Czas edycji: 2011-07-15 o 10:13 |
|
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
mój bukiecik
plus zdjecie bukieciku na ktorym pani kwiaciarka sie wzorowala
|
|
#1168 |
|
Raczkowanie
|
Tak podczytuję ten wątek, mój ślub w kwietniu i mam jeszcze czas co do bukietu.
Zastanawiam się dziewczyny do kogo Wy chodzicie po te bukiety, skoro na forum pytacie jaki bukiet do Waszej postury, sukienki itp. To przecież florysta powinien udzielić Wam wskazówek i rad. To on (jeżeli oczywiście ma rzetelne przygotowanie) jest od tego, żeby tak dobrać ten bukiet czy wiązankę aby było najpiękniej. ![]() Fajnie że można na forum pokazać wymarzone bukiety, albo te już z naszych ślubów, ale dobór wiązanki to już należy do florysty. Nie wymądrzam się bez powodu, gdyż mam w rodzinie florystkę (dodam dyplomowaną) i wiem na czym jej praca polega. Czasami jak przychodzą PM to rozmawiają nawet po 2 godziny, aby wybrać tą jedyną i niepowtarzalną
|
|
#1169 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie to pochwalę sie swoim próbnym bukietem, który sama zrobiłam i do tego butonierka. We właściwym już bukiecei będzie na pewno więcej kwiatów, bo na próbny za mało kupiłam i planuję dodatkowo 3 lib 4 storczyki w tym samym kolorze dołożyć.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.

Pani florystka zaproponowała eustomy i róże . Dziewczynki jakie kwiaty napewno są w sierpniu? Róże, goździki, hmm... co jeszcze?

. A teraz zastanawiam się co dla świadkowej? Bukiet, bransoletka na rękę ?
Pytacie się swoich świadkowych co wolą? Mogłybyście się podzielić opiniami?
?) 
22.05.2008
14.08.2011
. Jeżeli możesz powiedz na czy była robiona: wstążka, drut może cos innego