XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-01, 11:10   #1141
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
jesli tam mieliscie chrzest to rzeczywiscie akt chrztu ma, jesli mieliscie tam tylko komunie, albo bierzmowanie to akt chrztu nalezy doniesc z tego miejsca gdzie byl chrzest przy kazdym kolejnym sakramencie
On nas ukatrupi
Jak moglismy o tym zapomniec... bylam pewna ze jeszcze tego nie trzeba

ale teraz ta laska nam napisala ze tak trzeba miec te rzeczy
co za ciemnota ze mnie

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 11:27   #1142
Karolina_83
Raczkowanie

Cytat:
Musze cos zaradzic na nasze zroznicowane dzienne zegary biologiczne z TZ. On lubi wczesnie wstawac i chodzic spad przed polnoca. Ja lubie spac do pozna i pracowac do pozna. Najlepiej pracuje mi sie nocami. Efektywnosc pracy mam wtedy najwieksza, nikt mi nie przeszkadza, skupiam sie na 100% i w ciagu trzech godzin robie to co normanie zrobilabym przez caly dzien. Tylko ostatnio TZ sypia u mnie prawie codziennie i marudzi, gdy ja zostaje przy komputerze, wiec chodze spac z nim przed polnoca i jestem nieodrobiona ciagle Nie wiem co z tym problemem zrobic A cos musze, bo tak bedzie wygladac cale nasze zycie przeciez
U nas jest tak - ja przed 22 muszę juz być w łóżeczku i lubie długo pospać a mój K lubi krótko spać bo jemu wystarczy 6-7h snu. Mój K pracuje też w domu - po części w Twojej branży i wszystkie te lewuchy robi i drukuje w domu. My to rozwiązaliśmy w ten sposób, że K rano wstaje ok. 5 i idzie do drugiego pokoju i pracuje i mi nie przeszkadza więc ja jestem wyspana i zadowolona
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 11:54   #1143
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolina_83 Pokaż wiadomość
U nas jest tak - ja przed 22 muszę juz być w łóżeczku i lubie długo pospać a mój K lubi krótko spać bo jemu wystarczy 6-7h snu. Mój K pracuje też w domu - po części w Twojej branży i wszystkie te lewuchy robi i drukuje w domu. My to rozwiązaliśmy w ten sposób, że K rano wstaje ok. 5 i idzie do drugiego pokoju i pracuje i mi nie przeszkadza więc ja jestem wyspana i zadowolona
Tylko ze u nas wychodzi na to ze TZ bedzie zasypial beze mnie i wstawal przede mna. A przeciez smutno zasypia sie samemu

A wczesnie rano ja nie moge wstac bo to dla mnie bardziej pora na pojscie spac niz na wstawanie

Moze ustalimy dni kiedy bede mogla siedziec nocami...

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 11:58   #1144
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Jako że dzisiaj mija 50 DDŚ przedstawiam Wam moje zestawienie
super zestawienie a z zespołu będziecie bardzo zadowoleni
Stary 2012-06-01, 12:03   #1145
nena1984
Zakorzenienie

przyszły moje buciki zarowe. Oczywiście rzuciłam robotę w kąt i musiałam się obfocić. No i co powiecie, które buty mam założyć w TEN dzień??
Zarowe niby są niższe o jakieś 2 cm, ale tak naprawdę są wyższe, bo te pudrowe mają sporawą platformę która niweluje wysokość obcasa. Wiem że normalnie pewnie bardziej pasowałyby pudrowe, ale poza kolorem lakieru do paznokci nie będę miała nic pudrowego, za to czerni mam w swoich dodatkach dużo. Teraz po słowach Marylki i CarrieBradshaw już sama nie wiem czy pasują te z zary, mimo że w chwili zakupu byłam do nich mega przekonana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9717.jpg (36,9 KB, 151 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9718.jpg (45,6 KB, 98 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9726.jpg (48,5 KB, 102 załadowań)

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:06   #1146
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
super zestawienie a z zespołu będziecie bardzo zadowoleni
Dziękuję Mamy taką nadzieję

nena mi się w tych zarowych te rzemyki nie podobają. Tzn. podobają, ale nie do Twojej sukni. Lepsze te drugie.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:16   #1147
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
przyszły moje buciki zarowe. Oczywiście rzuciłam robotę w kąt i musiałam się obfocić. No i co powiecie, które buty mam założyć w TEN dzień??
Zarowe niby są niższe o jakieś 2 cm, ale tak naprawdę są wyższe, bo te pudrowe mają sporawą platformę która niweluje wysokość obcasa. Wiem że normalnie pewnie bardziej pasowałyby pudrowe, ale poza kolorem lakieru do paznokci nie będę miała nic pudrowego, za to czerni mam w swoich dodatkach dużo. Teraz po słowach Marylki i CarrieBradshaw już sama nie wiem czy pasują te z zary, mimo że w chwili zakupu byłam do nich mega przekonana
pudrowe mi bardziej pasują, a zarowe wydają mi się jakoś mało stabilne, albo tak mi się tylko zdaje

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:20   #1148
Post_Blue
Rozeznanie

Cytat:

Musze cos zaradzic na nasze zroznicowane dzienne zegary biologiczne z TZ. On lubi wczesnie wstawac i chodzic spad przed polnoca. Ja lubie spac do pozna i pracowac do pozna. Najlepiej pracuje mi sie nocami. Efektywnosc pracy mam wtedy najwieksza, nikt mi nie przeszkadza, skupiam sie na 100% i w ciagu trzech godzin robie to co normanie zrobilabym przez caly dzien. Tylko ostatnio TZ sypia u mnie prawie codziennie i marudzi, gdy ja zostaje przy komputerze, wiec chodze spac z nim przed polnoca i jestem nieodrobiona ciagle Nie wiem co z tym problemem zrobic A cos musze, bo tak bedzie wygladac cale nasze zycie przeciez
Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia. U mnie jest sytuacja odwrotna, TŻ to zwierzę nocne... Bywało, że przez miesiąc nie zasypialiśmy razem, bo uczył się do egz, ale zawsze poleżał chwilę, dał buzi, utulił. Może też spróbuj poleżeć z nim chwilę, potem idź popracować?

[czy mogłabyś mi podrzucić na pw dane do przelewu na operację Bartusia? Bo jakoś nie mogę ich znaleźć...]

Cytat:
Mi się osobiście te pudrowe bardziej podobają

Dziewczyny, które robiły samodzielnie winietki,mogę Wam zadać kilka pytań?
Post_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:23   #1149
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Trudny wybór - kolorystycznie bardziej podobają mi się pierwsze buty, ale ten przód - totalnie nie mój styl.

Cytat:
Dziękuję Mamy taką nadzieję

nena mi się w tych zarowych te rzemyki nie podobają. Tzn. podobają, ale nie do Twojej sukni. Lepsze te drugie.
Napiszę tylko tyle - jak wokalistka zaśpiewała piosenkę Rihanny, to wszyscy przyszli na salę taneczną zobaczyć, czy to leci na żywo czy z płyty Dla mnie zespół był rewelacyjny i każdemu będę go polecać i chwalić
Stary 2012-06-01, 12:29   #1150
kindziulindzia
Zakorzenienie

koooocur jestem z Tobą kochana masz swojego aniołka
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:39   #1151
wloszka8
Raczkowanie

jak dla mnie te pudrowe są genialne, pytanie tylko czy wytrzymasz na takich platformach całą noc? ja do kościoła założyłabym pudrowe, a na sali zmieniła na te z zary, wydają mi się bardziej stabilne i wygodne do tańca

ladystar nie przejmuj się tak kochana u mnie jest podobnie, mój TŻ kiedy przychodzi sesją i ma do ogarnięcia swoje projekty, to pracuje po nocy, a ja z kolei nie potrafię nic robić późnym wieczorem, to kwestia przyzwyczajenia też się obawiam jak to będzie wyglądało po ślubie, ale mam nadzieję, że ogarniesz to tak samo jak i ja, trzymam kciuki w każdym razie!

carmelova za załatwienie tych wszystkich spraw, też już jestem na tym etapie, teraz zostały dosłownie detale kosmetyczne do załatwienia

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:39   #1152
201705121336
Konto usunięte

koocurku tule b mocno

nena te sandałki wydaja mi sie baardzo nie stabilne i palce zle z nich wygladaja przez te paski ...

te nude lepsze tylko że dosyć mocne jak na ślub -chodzi mi o wys platformy.do tak romantycznej sukni te buty sa przesadzone na moje.b by pasowały jakies delikatne sandałki no nie wiem ja tak to widze
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:45   #1153
tusia_m
Zakorzenienie

Witaaaam Kopę lat mnie nie było... tzn. 3 tyg

Aż mi smutno, że tyle rzeczy na wątku mnie ominęło
Przyczyna mojej nieobecności tkwi w w pisaniu pracy mgr którą już W dodatku musiałam też pisać (akurat dziś złożyłam dyrekcji) sprawozdanie z całego roku pracy (stażu). Więc mój plan dnia przez ostatnie 3 tyg wyglądał (i niestety będzie wyglądał) w ten sposób:
- od rana do popołudnia spędzałam czas w pracy
- od popołudnia do wieczora siedziałam na kompie i pisałam pracę i sprawozdanie...
Nawet nie miałam ochoty na rekreacyjne siedzenia na kompie po 5 godz. pisania bo już mnie wszystko bolało

Sprawy ślubne zostały na razie odłożone na bok, jedynie rozwozimy zaproszenia.

W pracy: w ciągu tygodnia miałam do poprawienia łącznie 130 spr, kartkówek, zadań domowych , poza tym jestem odpowiedzialna za akademię na zakończenie roku szkolnego, więc zostaję po godzinach pracy w szkole i ćwiczę z dzieciakami .

Tęsknię za Wami
Jak minie "gorący" okres (czyli jak uporam się z pracą mgr) to będę wpadać częściej.

I najważniejsze:
GRATULUJĘ wszystkim żonkom!!!! Wszystkiego najwspanialszego PMki

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:55   #1154
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się dużo bardziej pudrowe podobają. Pierwsze nie w moim stylu.

Zakupiłam przeróżne syropy barmańskie do drinków i będę testować jutro (albo może i dziś nawet)

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:59   #1155
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
U nas też są problemy z rytmem dobowym, ale jakos staramy sie dopasowac do siebie nawzajem. Ja pracuję na etacie, wstaję przed 8, a snu potrzebuję sporo, więc często wieczorem o 23 już kiwa mi się głowa. TŻ pracuje sam u siebie, więc śpi sobie gdzieś do mojego wyjścia z domu, czasem dłużej, snu potrzebuje mało i najchętniej chodziłby spać o 1-2. Do tego wszystkiego dochodzi to, że jak nie może zasnąc bo za wczesnie sie położy to mnie szturcha, zaczepia, budzi, co u mnie wywołuje agresje. No ale jakoś się staramy zgrać, chodzimy spać zwykle razem, chyba że ja już nie wytrzymam i kłade się wcześniej, ale wtedy i tak czeka mnie zwykle pobódka. Efekt taki, że czasem ja jestem niewyspana, czasem TŻ nie może zasnąć, ale zasypianie razem jest prawie tak fajne jak budzenie się obok siebie, więc trzeba szukać zawsze rozwiązania.

Cytat:
Szczerze mówiąc, to żadne z nich moim zdaniem, i to zupełnie abstrachując od wyglądu. Platformy fajna i wygodna sprawa, ale długofalowo naprawdę fatalnie sie w nich tańczy. Z kolei te z Zary wyglądaja na niestabilne i nie wiem, bo na nogach nie miałam, ale paski na palcach lubią się wżynać.
A co do wyglądu, to ja bardziej widzę do Twojej sukni buty jasne i jednokolorowe.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:59   #1156
anusia-girl
Rozeznanie

Cytat:
Jak dla mnie to pudrowe
Stary 2012-06-01, 13:01   #1157
chocolate muffin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Pojechałam wczoraj o 21:00 do mojego lekarza ginekologa, bo zaczełam plamic...krwiak zniknal....NIESTETY SERCE MOJEGO DZIECKA NIE BIJE!

Jestem w domu czekam na"zywa krew" jesli do poniedziałku sie nie pojawi mam skierowanie na zabieg.....
Kocur tak mi przykro trzymaj się
Cytat:
nenuś mi się te buty nie podobają tzn te rzemyki z przodu.
Stary 2012-06-01, 13:09   #1158
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie wylamie - i powiem ze Zarowe wygladaja Pudrowe pasuja oczywiscie rowniez i bedziesz w nich wygladala grzecznie i poprawnie, a zarowe wygladaja niestandardowo - nowoczesnej PMki, a taka wlasnie jestes, wiec bezapelacyjnie wygrywaja u mnie zarowe, pytanie jeszcze czy dla Ciebie sa wygodne, jesli tak to maja u mnie 3 x TAK

Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość
Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia. U mnie jest sytuacja odwrotna, TŻ to zwierzę nocne... Bywało, że przez miesiąc nie zasypialiśmy razem, bo uczył się do egz, ale zawsze poleżał chwilę, dał buzi, utulił. Może też spróbuj poleżeć z nim chwilę, potem idź popracować?

[czy mogłabyś mi podrzucić na pw dane do przelewu na operację Bartusia? Bo jakoś nie mogę ich znaleźć...]

Mi się osobiście te pudrowe bardziej podobają

Dziewczyny, które robiły samodzielnie winietki,mogę Wam zadać kilka pytań?
moze jakos damy rade, a co do Bartusia to tutaj jest link do mozliwosci wplat - niestety w podpisie nie moglam tego dolaczyc bezposrednio bo mial za duzo znakow http://www.domore.pl/beta/view/p/cel/18225559

Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość
ladystar nie przejmuj się tak kochana u mnie jest podobnie, mój TŻ kiedy przychodzi sesją i ma do ogarnięcia swoje projekty, to pracuje po nocy, a ja z kolei nie potrafię nic robić późnym wieczorem, to kwestia przyzwyczajenia też się obawiam jak to będzie wyglądało po ślubie, ale mam nadzieję, że ogarniesz to tak samo jak i ja, trzymam kciuki w każdym razie!

Stary 2012-06-01, 13:13   #1159
201705121336
Konto usunięte

ide lulac dzisiaj wolne
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 13:14   #1160
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
U nas też są problemy z rytmem dobowym, ale jakos staramy sie dopasowac do siebie nawzajem. Ja pracuję na etacie, wstaję przed 8, a snu potrzebuję sporo, więc często wieczorem o 23 już kiwa mi się głowa. TŻ pracuje sam u siebie, więc śpi sobie gdzieś do mojego wyjścia z domu, czasem dłużej, snu potrzebuje mało i najchętniej chodziłby spać o 1-2. Do tego wszystkiego dochodzi to, że jak nie może zasnąc bo za wczesnie sie położy to mnie szturcha, zaczepia, budzi, co u mnie wywołuje agresje. No ale jakoś się staramy zgrać, chodzimy spać zwykle razem, chyba że ja już nie wytrzymam i kłade się wcześniej, ale wtedy i tak czeka mnie zwykle pobódka. Efekt taki, że czasem ja jestem niewyspana, czasem TŻ nie może zasnąć, ale zasypianie razem jest prawie tak fajne jak budzenie się obok siebie, więc trzeba szukać zawsze rozwiązania.
dokladnie u nas jest tak samo, ja najchetniej chodzilabym spac nawet o 3 i tak samo - jak poloze sie wczesniej to sie wierce, bo nie moge zasnac, choc TZ znalazl na mnie sposob bo najczesciej zaraz PO igraszkach zasypiam, zupelnie jak faceci wiec jak mu sie tak wierce i przeszkadzam w spaniu przed polnoca to juz wie co ze mna zrobic
Mam nadzieje ze znajdziemy rozwiaznie, bo na razie stawiam zycie rodzinne ponad prace i moje projekty na tym cierpia.

Zrobilam pierwsze projekty przypinek

Stary 2012-06-01, 13:21   #1161
wloszka8
Raczkowanie

Kocur trymaj się wiem, że żadne słowa nie pomogą w takiej sytuacji, ale zobaczysz, że jakoś to się poukłada, daj sobie trochę czasu: przytul:

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 13:25   #1162
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
dokladnie u nas jest tak samo, ja najchetniej chodzilabym spac nawet o 3 i tak samo - jak poloze sie wczesniej to sie wierce, bo nie moge zasnac, choc TZ znalazl na mnie sposob bo najczesciej zaraz PO igraszkach zasypiam, zupelnie jak faceci wiec jak mu sie tak wierce i przeszkadzam w spaniu przed polnoca to juz wie co ze mna zrobic
Mam nadzieje ze znajdziemy rozwiaznie, bo na razie stawiam zycie rodzinne ponad prace i moje projekty na tym cierpia.
U nas bywa tak, że jak mnie TŻ kilka razy szturchnie i zabierze mi kołdrę (tego szczególnie nie lubię i doprowadza mnie do szału ) to już nie ma szans na atmosferę sprzyjająca igraszkom. Chociaż na niego rzecz jasna też pomaga ten sposób.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 13:34   #1163
ona8686
Zakorzenienie

Dzien dobry

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki bardzo pomogły

Później Was nadrobię, bo muszę jedną sprawę jeszcze załatwić.
No i odebrałam dziś obrączki
gratuluje

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Mam jeszcze jednego newsa dla was i prośbę jednocześnie: dostałam dzisiaj telefon z sprawie pracy, zaprosili mnie na rozmowę kwalifikacyjną . Jest to jedna z największych w regionie firm inwestycyjno-deweloperskich, ja ubiegam się o stanowisko sekretarki. Spodziewam się, że na rozmowie padnie pytanie o moje oczekiwania finansowe i doradźcie mi, jaką kwotę mogę zaproponować? Wiadomo, że nie mogę mieć zbyt wygórowanych oczekiwań ale nie chcę też sprawić wrażenia osoby, która nie zna swojej wartości i zgodzi się pracować za każde grosze. Jest to dla mnie najgorsze pytanie jakie pojawia się w procesie rekrutacji
i trzymam kciuki aby udalo sie dostać prace w kwestii finansowej nie pomogę, bo sie w ogole w tej dziedzinie nie orientuje.

Cytat:

Oto fotki (sorki za jakość, ale nie mogłam ustawić odpowiednio aparatu). Jak przyszłam po odbiór, to przy mierzeniu nie mogłam zdjąć swojej Tak mi palce spuchły, bo niosłam długo ciężką torbę w prawej ręce. Na szczęście teraz wchodzi bez problemu. Teściowa też już widziała i jej się bardzo podobały
Bardzo ładne

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Gniazdko wprawdzie wynajęte od cioci, ale będzie "nasze" przez jakieś 2-3 lata
U nas tak samo, wynajmujemy od wujka Tż. Musimy je troche ogranąć i zaczac sie powoli wprowadzać

Cytat:
Pojechałam wczoraj o 21:00 do mojego lekarza ginekologa, bo zaczełam plamic...krwiak zniknal....NIESTETY SERCE MOJEGO DZIECKA NIE BIJE!

Jestem w domu czekam na"zywa krew" jesli do poniedziałku sie nie pojawi mam skierowanie na zabieg.....
tak mi przykro

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zapraszacie swoich szefów na wesele czy dajecie zawiadomienia?
Zapraszam tylko na ślub. Jesli za nią nie przepadasz, to nie ma co sie meczyc na własnym ślubie i ją jeszcze oglądać.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość

Z dobrych wiadomości mój TŻ też był wczoraj na rozmowie i on dostał prace Przynajmniej jedno z nas będzie zarabiać i nie będziemy na garnuszku rodziców. Że też mi się tak łatwo nie udaje
gratulacje dla Tż i Tobie tez cos sie uda znaleźć

Cytat:

Mamy:
1. Kościół Załącznik 4701030
2. Salę Załącznik 4701032
3. Fotografa http://ciepiel.pl/blog/
4. Zespół http://zespoltexas.pl/galeria_texas_zamosc.html
5. Wódkę, nalewki, bimber
6. Suknię Załącznik 4701033
7. Garnitur (talkowany, granatowy, Próchnik)
8. Paznokcie (hybrydy)
9. Rozdane 99% zaproszeń Załącznik 4701034
10. Lampiony
11. Zamówione ciasto i tort
12. Nauki przedmałżeńskie
13. Noclegi dla gości
14. Transport
15. Obrączki Załącznik 4701038
16. Wybrany samochód (moich rodziców) Załącznik 4701031
17. Buty moje
18. BiżuterięZałącznik 4701035 Załącznik 4701036
19. Poradnia
20. USC
21. Protokół w Kościele
22. Buty Tżta
23. Rezerwacja terminu w kwiaciarni

Przed nami:
1. Wybór menu i szczegółowe ustalenia z menadżerką
2. Wydrukowanie winietek i menu na stoły (wraz z godzinami podawania dań)
3. ZAIKS
4. Nauka pierwszego tańca ( in progress )
5. Zamówienie tub
6. Zamówienie tablic rejestracyjnych
7. Wybór bukietu i dekoracji kwiatowych
8. Próbna fryzura i makijaż
9. Wybór fryzjerki
10. Wybór wizażystki
11. Moja bielizna
12. Bielizna Tżta
13. Koszule, mucha, pasek, spinki
14. Wybór oprawy mszy
15. Karafki na nalewki
16. Pudełka na ciasto
17. Prezenty dla rodziców
gratuluje załatwionych spraw

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 13:36   #1164
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
U nas bywa tak, że jak mnie TŻ kilka razy szturchnie i zabierze mi kołdrę (tego szczególnie nie lubię i doprowadza mnie do szału ) to już nie ma szans na atmosferę sprzyjająca igraszkom. Chociaż na niego rzecz jasna też pomaga ten sposób.

Zapomnialam ze dzisiaj dzien dziecka Musze pojechac po jakis prezent dla mojej ukochanej chrzesnicy Majuli A jak zwykle nie mam pomyslu na prezent...

Audrey - moj fotograf wrzucil 2 zdjecia z sesji w Tatrach az Wam zazdroszcze ze tez taka bedziecie mieli

Wrzucam wlasnej roboty przypinki Co myslicie? Lepsze czarne, czy biale? Bede robic 3 rodzaje - myslalam o takich z PMką z PMkiem i z para troche zainspirowana inkami przypinkami
Wlasciwa przypinka to to wewnetrzne koleczko, kolejne jest wygiete na boki a to najbardziej zewnetrzne to to co bedzie w samym tyle przypinki, czyli niewidoczne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg projekt_1.jpg (44,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg projekt_2 kopia.jpg (42,9 KB, 30 załadowań)

Stary 2012-06-01, 13:44   #1165
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:

Cena straszna, za tak naprawde relatywnie niewiele więcej bo już od 60 tys. ekipa stawia dom od fundamentów pod dach, więc mam takie wrażenie, że ta ekipa trochę dostrzegła w was możliwość zdarcia dodatkowej kasy...
Ja bym poszukała innej ekipy, jeżeli to konicznie musi być ekipa, albo zrobiła to systemem gospodarczym, rozgarnięty mężczyzna jest w stanie roboty budowlane ogarnąć, więc może to jest wyjście?
Dostrzegła możliwość w domu są 4 samochody a teściowie na kierowniczych stanowiskach co nie znaczy że śpią na kasie
Problem w tym, że oni te nieszczęsne ściany postawili (miały być w cenie) a wczoraj mówi, że za nie 15 tyś.

Cytat:
Jamee - nauczka na przyszlosc - nawet z rodzina w takich sytuacjach podpisuje sie umowy. Ale czlowiek cale zycie uczy sie na bledach. Ja tez juz sie przekonalam o tym nie raz
Nauczka, szkoda, że taka kosztowna. Nie wiedziałam, że nie podpisali umowy inaczej bym naciskała na to

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Jamee ale się wkur**łam tym co napisałaś. Jaki palant z tego kierownika budowy. Takich rzeczy się nie robi. Niestety bez umowy nie macie nic zagwarantowane...
Sywagier pod koniec lipca dywiga dom, musye go ostryec, e yanim ktokolwiek wejdyie na dach, niech spisy umow. Niestetz firmz budowlane jak cyuj pienidy lubią wykorzystywać na maksa.
Niech koniecznie szwagier dopyta o wszystkie szczegóły i niech podpisuje umowę. Mam nadzieję, że nie ma ekipy z Limanowej

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
wiesz co gosza? jakby byli wredni to powiedzieli by panom ze nie maja umowy i im nie zaplaca

*tak zrobili moi dalsi sąsiedzi i zabulili firmę na 80 tysiecy sprawa dluuuugo sie nie rozwiązała. powiedzieli ze nie maja kasy i im nie dadza. a umowy przeciez zadnej nie bylo.
teść tak rozważał ale na razie czekają bo muszą nam jeszcze blachę zamontować na dachu

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Jamee- jak chcesz to moge TZ zapytac tak orientacyjnie jak to jest z ta cena za te scianki bo sie zna na tym. Tylko musialabys mi wyslac na priva ile dni robili, co robili i z czego
mój tata jest budowlańcem i wiem ile to wszystko kosztuje, złapał się wczoraj za głowę jak usłyszał cenę za to co zrobili

Jestem naprawdę zła i nie wiem jak to będzie dalej. Nie mamy żadnych perspektyw, na dzień dzisiejszy nie mamy gdzie zamieszkać po ślubie

Nena ja jestem za tymi z zary

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Wrzucam wlasnej roboty przypinki Co myslicie? Lepsze czarne, czy biale? Bede robic 3 rodzaje - myslalam o takich z PMką z PMkiem i z para troche zainspirowana inkami przypinkami
Wlasciwa przypinka to to wewnetrzne koleczko, kolejne jest wygiete na boki a to najbardziej zewnetrzne to to co bedzie w samym tyle przypinki, czyli niewidoczne
Mnie się podobają czarne sama je robisz? wow jak?

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 13:44   #1166
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:

Zapomnialam ze dzisiaj dzien dziecka Musze pojechac po jakis prezent dla mojej ukochanej chrzesnicy Majuli A jak zwykle nie mam pomyslu na prezent...

Audrey - moj fotograf wrzucil 2 zdjecia z sesji w Tatrach az Wam zazdroszcze ze tez taka bedziecie mieli

ale boskie będziecie przypinać wszystkim gościom? czy tylko facetom? i jak ty to zrobiłaś?

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 13:46   #1167
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Z tych dwóch najbardziej widza mi sie te 1, wyglądają na delikatne i lekkie, natomiast te 2 na ciezkie, przez ta platformę.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 13:49   #1168
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

cześć i czołem dzisiaj piątek

Cytat:

Oto fotki (sorki za jakość, ale nie mogłam ustawić odpowiednio aparatu). Jak przyszłam po odbiór, to przy mierzeniu nie mogłam zdjąć swojej Tak mi palce spuchły, bo niosłam długo ciężką torbę w prawej ręce. Na szczęście teraz wchodzi bez problemu. Teściowa też już widziała i jej się bardzo podobały

Cytat:
Napisane przez CarrieBradshaw86 Pokaż wiadomość
Dziewczynki pisałam Wam że Tz był na mnie okropnie zły przez kilka dni i wczoraj "jeszcze mu dołożyłam" że tak powiem i doigrałam się. Zerwał ze mną, nie chciał rozmawiać, nic po prostu nic. Całą noc nie spałam, olałam dziś pracę, skłamałam że źle się czuję bo nie chciałam , żeby mi się wyprowadził jak mnie w mieszkaniu nie bedzie.. <mieszkamy razem>.BYło bardzo powaznie. Przeryczałam całą noc, odmówiłam caluteńki różaniec i dziś się do mnie odezwał, przytulił i przebaczył..
Nie zrobiłam nic strasznego ale no cos takiego co go zabolało<juz drugi raz mu to uczyniłam, poprzednim razem dał mi ostatnia szansę>, żadna zdrada nie nie
Nawet nie wiecie <albo i wiecie> jaka jestem teraz szczęśliwa cały dzień go całuskuje i juz nigdy, przenigdy nie będę takich głupot robiła Wczoraj jak mi powiedział, że to koniec między nami to pękł mi cały świat normalnie.. Na szczęście jest taki dobry i kochany i wciąż MÓJ
Sorki, ze tak przydługaśnie
to nabroiłaś ale dobrze że tż jest wyrozumiały

Cytat:

kocurku strasznie mi przykro jedyne co Ci mogę powiedzieć to żebyście się trzymali z tż. Niestety już tak jest że kobiety swoją pierwszą ciąże tracą bardzo często ale następną donoszą bez problemu....

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość

Z dobrych wiadomości mój TŻ też był wczoraj na rozmowie i on dostał prace Przynajmniej jedno z nas będzie zarabiać i nie będziemy na garnuszku rodziców. Że też mi się tak łatwo nie udaje

Cytat:

Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość
cześć, jako, że ślub już w sierpniu, chętnie z Wami poplotkuję
witaj i opowiadaj o Was

Cytat:
mi się podobają te zarowe bardziej niż te pudrowe

Dziewczyny dziś o 18 mam wizytę u ortopedy w sprawie mojego kolana bardzo Was proszę o kciuki
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 13:49   #1169
nena1984
Zakorzenienie

dziękuję za butkowe opinie
Widzę że większość jest anty zarowa WHY!?
jeszcze poczekam co rzeknie Audrey-butomaniaczka.
Powiem tak, buty na przebranie mam, stabilne i wygodne, więc jakie bym nie wybrała do kościoła czy na sesję, na weselu cierpieć nie będę.
Zarowe są stabilne, a na zdjęciach tak koślawo wyszło, bo ustawić autofocusa i jednocześnie zdążyć zebrać milion falban to nie lada wyczyn. Pochodziłam w nich w domku i są całkiem wygodne. Myslę że 2-3 godziny bez problemu wytrzymam.

Cytat:
ja sie wylamie - i powiem ze Zarowe wygladaja Pudrowe pasuja oczywiscie rowniez i bedziesz w nich wygladala grzecznie i poprawnie, a zarowe wygladaja niestandardowo - nowoczesnej PMki, a taka wlasnie jestes, wiec bezapelacyjnie wygrywaja u mnie zarowe, pytanie jeszcze czy dla Ciebie sa wygodne, jesli tak to maja u mnie 3 x TAK
kochana moja właśnie na taką opinię czekałam
co do przypinek, to zrób dwa kolory - biały dla lasek a czarny dla facetów

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Nena ja jestem za tymi z zary
o to już drugi głosik

Carmelova - super zestawienie

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 13:50   #1170
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:

jak dla mnie te czarne lepszejsze, te białe zlewają się z welonem
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości