|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a teraz są takie że mają i przewijak wmontowany i karuzelę więc można trochę przyoszczędzić...---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||||
|
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
|
|
|
|
|
#1143 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Tak jak mowisz 16 lat to zdecydowanie za duzo .. To juz praktycznie dwa rozne pokolenia .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1145 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do wagi.. widocznie tak musi być! ![]() też jestem ciekawa ile przez miesiąc przytyłam, bo jak byłam na ostatniej wizycie to waga pokazała tylko 0,4 kg więcej, ale ja schudłam na samym początku z 10 kg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie hej hej, ja już po egzaminie z psychologii- zaliczony ![]() nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#1146 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja lecę na spacer bo jest przeeepiękna pogoda
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#1147 | ||
|
Zadomowienie
|
dzidziadziumdzia, Olenka_24 gratuluję synków
![]() Trele, ale fajne to zdjęcie no i Maja ma domek jak ze snów na pewno jej tam wygodnieDzastin08, trzymam kciuki za wizytę Cytat:
Cytat:
U mnie w przychodni z tego co się orientowałam to się zazyna w 28 tyg i trwa 10 tyg. Ostatnie zajęcia to już jest przygotowanie do parcia czy coś takiego magalska, mój mąż też młodszy ode mnie kilka miesięcy. A jeśli w ogóle o niego chodzi to ja naprawdę nie mogę narzekać. Czasem mnie tylko rozśmiesza jego pogląd na to, jak to jest jak się dziecko urodzi Np w czerwcu przyszłego roku jak maluch będzie miał 0,5 roku jedziemy na wesele na drugi koniec Polski - mówię mu, że w zależności jak maluch będzie się zachowywał to pojedziemy albo na samo wesele albo zostaniemy też na poprawiny. Na co mój mąż: a co to za różnica, przecież i tak z dziadkami zostanie... Albo inna sprawa: mamy teraz znajomych, którym miesiąc temu urodziła się córka i za tydzień mój mąż i ten znajomy biegną w półmaratonie nocnym. I mój mąż chce namówić tego kumpla, żeby żona zostawiła dziecko z kimś i przyszła mu kibicować. No po prostu nie ma wyobrażenia na ten temat Ale druga sprawa, że to też wynika z faktu, że u mnie w rodzinie to zarówno siostra jak i rodzice cały czas nam powtarzają: korzystajcie póki możecie, bo później jak już będzie dziecko to już nigdzie nie będziecie chodzić, co strasznie mnie denerwuje. Wiadomo, że jak maluch będzie mały to nie będę go podrzucać i zostawiać przy byle okazji. Ale jak już będzie miał rok to nie widzę problemu, żeby na jedną noc go gdzieś zostawić i np jechać na koncert itp. Albo na Sylwestra iść do znajomych i tam położyć dziecko spać. Ale oni myślą, że skoro u nich tak jest to u nas też będzie tak samo. Zmykam na rower zawieźć L4 do pracy. Przewietrzę się przy okazji
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41279154]Ja się boję bo moja Ola mówi mi, że będzie karmiła dzidzię tik takami. Albo, że wrzuci ją do łóżeczka górą....
[/QUOTE]Odmieni jej sie jak sobie uswiadomi ze to nie do konca lalka. Ja mialam 4 lata jak urodził sie moj brat . Nerwy mialam nie raz , zazdrosna bylam okropnie, ale nigdy swiadomie nie zrobilabym mu krzywdy .. Nawet na ppczatku sie go bałam , wydawał mi sie jakis taki czysty .. Siostra mojego Tz ma chlopaczkow z 2,5 roku roznicy I jest to samo. Starszy jest zazdrosny strasznie ale dzidziusiowi nie zrobil by krzywdy. Problem mieli z tym ze wiecznie chcial go nosic i przytulac ale szybko mu przeszlo.Mysle ze Ty majac dziewczynke bedziesz musiala uwazac z jej nadopiekunczoscia , przytulaniem - za mocno , karmieniem - tym co nie mozna I podnoszeniem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje zdania egzaminu!!
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony juz nie moge sie doczekac I moj Tz tez. Wczoraj go chyba rozłozył ten skan bo przyszedl I mowi ; wiesz ja juz bym tak chciał pobujac te malenstwo A tak serio to ja cały czas licze sie z tym ze ktos gdzies sie pomylił albo rzucił termin na odczep I teraz reszta sie go kurczowo trzyma .. Do tego u mnie rodza wszyscy wczesniej ..Planuje od 35tc byc zapieta na ostatni guzik ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1152 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wesele mamy na 50 pare osob, ale ze zaczelismy organizacje w polowie kwietnia, to predkosc zycia i nasilenie organizacji i nerwow kreci sie od 2 miesiecy strasznie szybko :/ Troche wysiadam fizycznie i psychicznie :/ Cytat:
Wiec moim zdaniem starsze rodzenstwo to super sprawa jesli nie czuje sie odsuniete na bok przez rodzicow
|
|
#1153 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się póki co odmeldowuję,za jakąś godzinkę będziemy wychodzić a muszę jeszcze się troszkę ogarnąć
![]() Dam znać... nie wiem czy od razu po wizycie (bo mamy jeszcze gdzieś jechać) czy później ale na pewno dziś zdam relację i mam nadzieję,ze zakomunikuję Wam co ta Nasza dzidzia ma między nóżkami ![]() Miłego
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1154 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo hejo
I znów będzie na raty ![]() Cytat:
![]() I piękny jej inkubatorek stworzyłaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za 17 tydzieńCytat:
Tż pewnie dumny z małego kierowcy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pamiętaj o camemebert ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41279098] Podczytałam tak na szybko, zaraz przelecę Was jeszcze raz Gratuluję udanych wizyt, pięknych zdjęć dzieciątek, poznanych, upewnionych płci ![]() Ja dziś kiepsko się czuję, chyba ciśnienie jest jakieś kiepskie bo kręci mi się w głowie. Wczoraj zaliczyłam tez pierwsze ![]() Masakra, 5 miesiąc już prawie a mnie dopiero coś bierze... Mama mnie pocieszyła, że ona z moim bratem wymiotowała dopiero w 8 miesiącu bo był byk i już jej wszystkie narządy strasznie uciskał. Na to wspomnienie poprzedniej ciąży mam właśnie najgorsze myśli: ostatnie 2 miesiące, tygodnie, człowiek ledwo żyje...[/QUOTE] Nie strasz ![]()
|
|||||||
|
|
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
witam w dzisiejszym dniu![]() dzastin: powodzenia:0 i mało stresu ![]() dzidziadziumdzia, Olenka_24: gratuluje synusiów trele: piekny brzuszek ja to chyba sie takiego nie doczekam , chyba wcześniej urodzę hahahlubielowski : będzie dobrze i z sesja i weselem nerwy twoje ale będziesz miała co wspominać że sobie poradziłaśCzy zastanawiałyście się jakie pieluchy/pampersy będziecie używać? co myślą i mamusie które maja już dzieci i pierworódki? Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-06-12 o 12:06 |
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Beatko my jednorazówki niestety.
A z firmą nic nie obstawiam, bo moja Żaba miała straszne kłopoty skórne pupowe, wiec nawet zapasów nie będę robić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1157 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Na wstępie gratuluję wszystkim udanych wizyt, pięknych dzieciaczków i ślicznych brzuszków ![]() Rybko dobrze że się odezwałaś i wszystko w porządku jest niby w nocy sie wyspałam bo wstałam tylko raz ale czuje sie taka senna... chyba ta pogoda - ni to słońce ni zachmurzone i pewnie ciśnienie ma słabsze. chciałabym dowiedzieć sie juz kto mieszka w moim brzuszku...... wiekszość z Was juz wie a ja zostane na samym końcu. Mam nadzieje że na połówkowym się juz dowiem na 100% i będę mogła zacząć coś kupować mojej dzidzi. Kolejna wizyte mam dopiero 1 lipca... a juz bym chciała podglądnąć dzidziusia. pisałyście o TZ- mój jest młodszy ode mnie o 7 miesięcy ale staramy się dogadywać. Czasem mnie wkurza bo jak sie go pytam czy np pojediemy tu czy tam to od razu mówi "nie" i ja juz nie mam nic do gadania. oczywiście troche sie powkurzam ale szybko mi przechodzi. Z nim nie można zrobić nic spontanicznego np pojechać gdzieć w niedziele bo tak mi nagle wpadło coś do glowy tylko wszystko musi byc planowane....ehh powoli sie do tego przyzwyczajam ale czasem ciężko bywa.
|
|
#1158 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41279326]A ja mieszkałam w mieście (małym bo małym, ale w mieście 19 lat, potem w Lublinie 3lata, a z Lublina od razu przeniosłam się do męża na wieś. I nie żałuję, mamy swoje miejsce, córka ma masę miejsca na zabawę, mam własny ogródek. A jak chcę się "odwieśniaczyć" ;p to wsiadamy do samochodu i jedziemy do miasta, do kina, do Zamościa na rynek, na zakupy, do Lublina, na wakacje, gdzie chcemy Ale miło wrócić znowu do swojego domu. Nie czuję się wiejskim odludkiem [/QUOTE]Dokładnie,ale za to jaki spokój ,odpocząć można. No i swój ogródek marzenieLubię jeździć do teściów na wieś,u nich tak zielono,duży ogród,cisza.Człowiek ładuje akumulatory Cytat:
![]() Może mieć wzrost np po dziadkach.Moi rodzice też niewysocy, a mi się trochę urosło.A dziadek to był wysoki chłop ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kołyska albo kosz fajna sprawa Cytat:
Trzymaj się Ołowek To się trochę obłowiłaś ![]() Lineczka Gratuluję zdanej sesyjki Ależ to wielka ulga |
|||||
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez chciałabym wiedziec już kto mieszka w moim brzuszku
może w piątek
|
#1160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Raczej ostatnia z poznaniem płci nie będziesz ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Rybko Myślę że w piątek się już dowiesz I w ogóle fajnie że wróciłaś
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-06-12 o 12:48 |
||
|
|
|
#1161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przerośnie "mamę, tatę i sosnę" ![]() super brzuszekCytat:
Cytat:
gratulacje ![]() Śmialiśmy się z tego, w sumie TŻ powiedział, że najważniejsze że jest zdrowie i wszystkie pomiary wyszły w porządku ![]() Ehhh dzisiaj dla mnie jest koszmarny dzień |
|||
|
|
|
#1162 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) że staraj się zaliczyć teraz wszystko, bo potem może być Ci jeszcze ciężej a przed swoim ślubem, tydzień wcześniej też zdawalam egzaminy tylko wcześniej niż reszta bo wszytskie egzaminy wypadały mi na weekend mój ślubny :P oooj dokładnie, w końcu będę mogła wziąć się za czytanie książek w tym o ciąży i muszę wziąć się koniecznie za sprzątanie bo mam taki syf w chałupie że szok :P nie było czasu sprzątać, bo a to jeden egzamin, a to drugi, a to trzeci w międzyczasie jeszcze dopinanie magisterki na ostatni guzik i o :P ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- dziękuję
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#1163 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do "podrzucania " dziecka też mam takie zdanie... my już mamy w planie wakacje w czerwcu w przyszłym roku (zaległa podróż poślubna.... ), Bruno będzie miał jakieś 8 miesięcy i już zakomunikowaliśmy dziadkom że będą mieć na tydzień/1,5tyg wnuka Tylko teraz dziadki będą się bić u kogo zostanie (niestety opieką nie mogą się podzielić bo są oddaleni 300km od siebie...)Cytat:
![]() Cytat:
|||
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam pytanko nie ma któraś z Was W oczekiwaniu na dziecko ale na ebook? |
|
|
|
|
#1165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak ktoś ma to też się zgłaszam
|
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
ciezka noc za mna...wsztstkiego spalam jakies 3 godz...Mikolaj o 23.20 obudzil sie na jedzonko i nie chcial pozniej zasnac....nie spal do 4...jestem skonana...bylam dzis jakies tam badania zrobic bo we wtorek wizyta...
|
|
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyślę jak już ogarnę dom dobrze ?Tylko podajcie mi swoje e-maile. Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-12 o 13:15 |
|
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już idzie PW ![]() ja ostatnio w Empiku byłam i zastanawiałam się między "W oczekiwaniu na dziecko" i "Ciężarówką przez 9 miesięcy" i wzięłam tą drugą zastanawiałam się czy nie wymienić ale jednak zostawiłam
|
|
|
|
#1169 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1170 |
|
Wtajemniczenie
|
kociak-bo to niestety prawda-po pierwsze nie kazde dziecko chce zostawac z obcymi,nawet jezeli jest to babcia.My zostawialismy na godzinke juz 2 miesieczne dziecko,by sie przyzwyczajal.Jezdzilismy tez sporo,spalismy w hotelach,latalismy,mielis my od poczatku z nim podroze po 600-1400km.Przyzwyczail sie, ale mial fazy ze plakal i nie chcial jezdzic.Z zsotawianiem nie bylo klopotow.Ale nigdy na noc
o przepraszam raz,jak sie przeprowadzalismy 600 km,to tesciowie zostali w nowym domu z malym a my wracalismy po rzeczy. Ale sylwester?Polozyc dziecko i juz?Nie kazde chce spac w obcym miejscu, nie kazdemu nie przeszkadza halas, a poza tym odechciewa sie takich imprez,gdzie sie baluje noca,bo wiesz ze np 1,5 roczniak obudzi sie o 5 a ty sie o 3 dopiero do polozylas.Nie ma potem sily by sie nim w dzien opiekowac. Dziecko sporo zmienia,szczegolnie jezeli nie ma sie na miejscu rodziny i na godzinke dwie nie ma kto sie nim zajac.Bo tak to sylwester zaden problem,jakbym mogla sie w dzien potem godzinke zdrzemnac.Moj przestal szybko spac w dzien,wiec mam przekichane.Jak sie w nocy nie wyspie, to kicha
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

?
Ślub 25.08.2012 

[/QUOTE]

Muszę chyba zainwestować w tą poduchę bo podkładam sobie koc między nogi i w nocy ten koc gdzieś skopie i gubie