Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-31, 01:19   #1141
CienSkrzydla
Raczkowanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
W Żorach.
Kurde nie mam nawet majtek na zmianę bo wzięłam caly ten ekwipunek ciążowy a tam mam tylko te siatkowe majtki mąż mi rano musi dowieźć, dobrze se jutro pracuje na popołudnie dopiero to może do tej pory uda się wyjść. Chyba rano jak mi zrobią morfologie i mocz i ew inne badania i będzie ok to mnie wypuszcza... oby.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.

sama myślałam nad Żorami ale w końcu wybór padł na Tychy
Kurak! Lecę pakować majtki :p

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak jest z wypłatą przez ZUS kasy? Np zwolnienie za które oni już płacą to było od 25 lipca do 20sierpnia. To ile mi wypłacą z najniższej krajowej ?
Średnia z ost 12 miesięcy dzielona przez ilość dni w danym miesiącu kalendarzowym i wynik razy ilość dni na l4

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Mi tam akurat Cinnie Minnies nigdy nie zasmakowały. A argumenty miałam takie same że to w sumie takie słodycze zamiast posiłku ale co tam. Od jednej paczki którą będę jeść przez 2 tygodnie chyba nie umrę

Co do majtek to szkoda że wcześniej o tym nie pomyślałam, trzeba było sobie zrobić takie zrywane jak spodnie dla striptizerów żeby w razie nalotu położnej szybko się pochwalić jak to ładnie wietrzę
Ja ostatnio MUSIAŁAM zjeść nesquik

A majtki poporodowe na wzór striptizerow tylko opatentowac i zbijac grubą kasę

Cytowanie z tel jest okropne!!!

Nowe mamusie gratuluję!

Agu! Kamień z serca ze już dobrze

Czarownica nie daj się i uciekaj stamtąd!

Ridja spokojnie, ważne ze jesteś pod dobrą opieką, a jutro może wrócisz do domku

Bianeczka gratuluję pierwszego spacerku

Przepraszam jak coś pomyliłam lub o kimś zapomnialam... Pisze z tel

Męczący dziś dzień... Upał, Żubrów nie uswiadczylam bo spierdzielily do lasu, zjadlam niedobre, drogie lody a na koniec zła i zmęczona zaciągnęłam TZ i mamę do maka na ice smooties i cheeseburgera.
Jestem złym człowiekiem... Takim czymś dziecko karmić...

CienSkrzydla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 03:46   #1142
party_girl7
Zakorzenienie

A ja wstałam drugi raz na siku i po spaniu:/... Właśnie jem winogrona bo głód mnie dopadl. Ciekawe czy jeszcze dziś zasne... Ciężki ten 9 miesiąc!
Stary 2015-08-31, 05:03   #1143
CienSkrzydla
Raczkowanie

Właśnie mam pobudke na siku i zjadlam 3 ciastka belvita :p

Dobrze ze lodowka na dole bo nie chce mi się iść a tam sok jabłkowy... Lody...
:p
Stary 2015-08-31, 05:04   #1144
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
U mnie wszystko dobrze, rozwarcie na 0,5cm, wszyscy sie smieja, ze skurczy nie czuje mimo, ze na ktg sie pisaly a dziec wazy 3159g. No i oczywiscie zalecenie - wiecej ruchu.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 06:02   #1145
ridja devojka
Zakorzenienie

Cień skrzydła czyli ty tez tu z okolic?

Dziewczyny ból minął. Tzn w krzyżu nadal boli ale ogólnie codziennie się budzę połamana wiec to normalne.
Nasikalam do kubeczka. W pokoju nam jedna dziewczynę i właśnie jest w WC (tu gdzie leżą nie mamy są pokoje 4 os plus łazienka ale jesteśmy tu dwie) - wyobraźcie sobie ze położna weszła do pokoju zmierzyć temp., a ze tamta jest w toalecie to sobie weszła bez pukania normalnie do niej i mówi że tylko temperaturę zmierzy szok.
Zawołała mnie na pobranie krwi i oddałam mocz. Chciałabym się jak najszybciej czegoś dowiedzieć i coś zjeść
W nocy było dość duszno a zza okien hałasy jakichś typkow którzy chyba trochę wypili i głośno gadali (obok jest osiedle chyba to stad).

Stary 2015-08-31, 06:24   #1146
malaja86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Ja nie biore zadnej nospy ani nic podobnego. Witamina tylko, jakis owocek warzywko. Mi gin powiedzial ze jak umie to unikac nospy. Tylko przed lotem samolotem i po wylądowaniu kazal mi zjesc po jednej tabletce. I na tym koniec.
No tak tylko ja ńie brałam tych leków na skurcże czy spinanie, tylko na ból jednego z organów w brzuchu.
Stary 2015-08-31, 06:40   #1147
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CienSkrzydla Pokaż wiadomość
Właśnie mam pobudke na siku i zjadlam 3 ciastka belvita :p

Dobrze ze lodowka na dole bo nie chce mi się iść a tam sok jabłkowy... Lody...
:p
Ja tez mam lodówkę na dole dlatego jadłam winogrona bo tylko to miałam na gorze w pokoju ...

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
U mnie wszystko dobrze, rozwarcie na 0,5cm, wszyscy sie smieja, ze skurczy nie czuje mimo, ze na ktg sie pisaly a dziec wazy 3159g. No i oczywiscie zalecenie - wiecej ruchu.
Jak więcej ruchu jak Ty całą ciążę codziennie chodzisz z córką wszędzie, da się jeszcze więcej ruchu?? Jak są skurcze a nie czujesz to tylko się cieszyć no i to już chyba coś się zbliża jak są skurcze.
Stary 2015-08-31, 07:00   #1148
meryy82
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Majty zawsze można spakować, dużo miejsca nie zajmą, ale po co "na wyjscie"? Będziecie laski smigac cały czas w siateczkowych z wielką podpachą miedzy nogami.

Akzi, ja też mam dziś stopy Fiony i to wybitnie jakoś.

Ridja, spokojnie poobserwuja i jakby co jutro wypuszcza. A gdybyś jednak miała rodzić, to już jesteś na miejscu.
W torbie mam spakowane majty, po tym jak wylądowałam w szpitalu, tż przywiózł moją torbę i musiałam go wysłać jeszcze po majtki, bo w torbie miałam tylko te siateczkowe. A majty dużo miejsca nie zajmują i lepiej mieć, bo nigdy nie wiadomo czy przed porodem człowieka nie zatrzymają na patologii.

zazdroszczę wam, że nie macie cały czas spuchniętych stóp, ja już nie pamiętam jak wyglądały moje stopy, cały czas są jak płetwy i tylko w japonkach chodzę, albo w trampkach rozmiar41 (normalnie nosiłam 39) mam nadzieję, że po porodzie stopy choć trochę wrócą do dawnego rozmiaru, bo na początku ciąży na wyprzedaży kupiłam buty na jesień

Cytat:
Tak, ale na sali u nas masz na tych podkładach siedzieć, często zmieniać i wietrzyć ranę kiedy tylko się da. I podobno położne i lekarze tego mega przestrzegają że jak tylko nie chodzisz to masz być bez majtek.
Mnie to nie dziwi, po porodzie podwozie jest bardziej lub mniej zmasakrowane, więc mimo, że trudno nam sobie teraz to wyobrazić dla szybszego gojenia lepiej się wierzyć.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 07:03   #1149
bianeczkaa
Zakorzenienie

Hej my jadlysmy i ide dalej spac

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 07:11   #1150
ridja devojka
Zakorzenienie

Kurcze o której w szpitalach karmią? Bo umieram z głodu.
Zrobili mi ktg i na razie nie wiem co.

Stary 2015-08-31, 07:24   #1151
oczarowana
Zadomowienie

Ridja papu daja roznie cos miedzy 6 a 8. Zalezy od szpitala. Trzymaj sie dzielnie.pewnie wypuszcza Cie dzis

A ja noc do doopy. Znowu wczoraj wieczorem skurcze oraz napiernicznie w bozenie.myslalam ze sie cos rozkreci i doopa a tak pewnie przenosze ciaze dwa tyg i urodze na ogonie trafiajac wczesniej do wariatkowa. Sikanie co godzina.mala mi sie turlala jak marek po piekle.zrobilam sie glodna.najadlam sie wafelkow popilam oranzada i se uzmyslowilam ze dzis rano mialam zawiesc siuski do labo bo mi potrzeba na srodowa ostatnia wizyte u gina. Oczywiscie ze nie pojade do labo bo wyniki byly by nie halo. Trudno.jade zaraz do lidla chlopa obkupic w ciuchy. Ciekawe z jakim staropolskim chamstwem sie spotkam. Ostatnio jak bylam dawno temu po jakkies ciuchu tak z rana to baby sobie z rak wyrywaly towar i sie bily. Ja ebie czy takie akcje to tylko u nas w kraju i u ruskich pewnie? Wgl mam schize juz gdziekolwiek sama z domu wychodzic. Bo jak mi wody chlustna albo dostane skurczy na ulicy. Boziu juz mam dosc tej meczarni.
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 07:27   #1152
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
grita
Nigdy nie zrozumiem takiego podejścia. Może wymagam za dużo od innych? Myślę, że nie. Ale przecież co by było gdybyś teraz nagle zaczęła rodzić? Co byś z dziećmi zrobiła? O tym wcale nie pomyśleli... dzieci niczemu winne, ale ta bezmyślność :ściana:
Też o tym pomyślałam.
Ale też przecież teraz na końcu ciąży człowiek jest bardziej zmęczony, nie ma siły chodzić itp. A tu jeszcze dzieciaki, nad którymi trzeba zapanować. A jakby coś się stało, to do kogo pretensje?

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
A ja wstałam drugi raz na siku i po spaniu:/... Właśnie jem winogrona bo głód mnie dopadl. Ciekawe czy jeszcze dziś zasne... Ciężki ten 9 miesiąc!
Ja w nocy banany jadłam

A nie śpię od 4.30 bo tż do prac wstał i moje dziecię zaczęło swoją gimnastykę

Cytat:

Zwykle chyba po porannym obchodzie
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 07:29   #1153
ridja devojka
Zakorzenienie

Zdążył już być kapelan ale lekarz nie umrę z głodu zaraz. Moja wspollokatorka poszła na oksytocyne bo jest po terminie wiec nie wiem kogo zapytać co tu jest o której.

Stary 2015-08-31, 07:58   #1154
czarownica_tea
Zakorzenienie

Telenoweli ciąg dalszy. Późno wieczorem po odłączeniu oxy pada hasło "co nie chciała pani urodzić?". No to przenosimy panią na patologie ciąży. Pytam dlaczego. Niech oni myślą co z panią zrobić. Oczy miałam jak 5 złotych. Zgarnelam graty i poszłam. Przynajmniej łóżko wygodne i łazienka w pokoju 2 osobowym. Wyspalam sie i wykapalam. Dziś mija tydzień odkąd jestem w szpitalu. Nie urodziłam, nie wiem jakie maja plany i mam serdecznie dość.

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 08:01   #1155
fatal21
Wtajemniczenie

Szczerze to beszczelne z ich strony.no zesz....Ty chyba już od tyg byś chciała być po.Rozczarowala mnie ta Karowa

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-31, 08:12   #1156
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie ok 8:30 było śniadanie, tzn chleb z masłem

Cytat:
Zdążył już być kapelan ale lekarz nie umrę z głodu zaraz. Moja wspollokatorka poszła na oksytocyne bo jest po terminie wiec nie wiem kogo zapytać co tu jest o której.

U nas ksiądz przychodzi o 6:20
Ja miałam zawsze swoje jedzonko i o 6:30 jadłam swoje a potem szpitalne. Bo też bym inaczej z głodu się przekrecila...

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Telenoweli ciąg dalszy. Późno wieczorem po odłączeniu oxy pada hasło "co nie chciała pani urodzić?". No to przenosimy panią na patologie ciąży. Pytam dlaczego. Niech oni myślą co z panią zrobić. Oczy miałam jak 5 złotych. Zgarnelam graty i poszłam. Przynajmniej łóżko wygodne i łazienka w pokoju 2 osobowym. Wyspalam sie i wykapalam. Dziś mija tydzień odkąd jestem w szpitalu. Nie urodziłam, nie wiem jakie maja plany i mam serdecznie dość.
Jejku faktycznie lepiej jedz do tego innego szpitala na cesarke. Albo powiedz na obchodzie ze chciałabyś juz cesarke i koniec, zobaczysz co powiedzą.
Stary 2015-08-31, 08:26   #1157
ridja devojka
Zakorzenienie

Dostałam trochę chleba masła i 3 plasterki jakiejś padlinki. I liść sałaty
Nawet kawę zbożowa dają. Nie mam kubka ale pożyczył mi szpitalny. I tak mi mąż musi przywieźć coś normalnego bo za godzinę będę głodna. Tylko nie wiem gdzie tu się trzyma jedzenie. Po śniadaniu ma być obchod wtedy sprecyzuje mężowi czego mi jeszcze trzeba i przyjedzie.

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Czarownica współczuję

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Jedli nie jestem po porodzie to mogę chodzić np w bluzce i legginsach czy szpitalny dresscode wymaga koszuli nocnej?

Stary 2015-08-31, 08:26   #1158
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Denerwowałam się, że mała prawie się nie rusza, to teraz mam za swoje, pępek mi wypycha. A matka wariatka się cieszy, będę tęsknić za tym. Kurcze to jest dla mnie cały czas niesamowite, że tam w moim brzuszku jest mała istota ludzka. Moje dziecko.
Potwierdzam, ze brakuje tego.
Ja w ogole jeszcze nie ogarniam tegpo, ze ten dzidziol z brzucha i ta gwiazda, którą trzymam to jedna i ta sama osoba.

Ja tylko na szybko z radami, co na sie przydaje w szpitalu - nie obylabym sie bez 2 butelek 0,7 z dziubkiem: w jedenej ciagle mam wode do picia, co bardzo ulatwia sprawe przy karmieniu, a druga sie podmywam po sikaniu i nie musze pod prysznic wlazic. I dużo tetry wezcie, bo przy przebieraniu brudzi sie błyskawicznie i TZ mi ciagle donosi :-P
Co do majtek to na razie chodzę w tych jednorazowych

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 08:36   #1159
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez mam lodówkę na dole dlatego jadłam winogrona bo tylko to miałam na gorze w pokoju ...

Jak więcej ruchu jak Ty całą ciążę codziennie chodzisz z córką wszędzie, da się jeszcze więcej ruchu?? Jak są skurcze a nie czujesz to tylko się cieszyć no i to już chyba coś się zbliża jak są skurcze.

Wlasnie tak odpowiedzialam;-) to polozna zaproponowala dodatkowa gimnastyke podczas prac domowych czy ogladania tv.

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

W torbie mam spakowane majty, po tym jak wylądowałam w szpitalu, tż przywiózł moją torbę i musiałam go wysłać jeszcze po majtki, bo w torbie miałam tylko te siateczkowe. A majty dużo miejsca nie zajmują i lepiej mieć, bo nigdy nie wiadomo czy przed porodem człowieka nie zatrzymają na patologii.

zazdroszczę wam, że nie macie cały czas spuchniętych stóp, ja już nie pamiętam jak wyglądały moje stopy, cały czas są jak płetwy i tylko w japonkach chodzę, albo w trampkach rozmiar41 (normalnie nosiłam 39) mam nadzieję, że po porodzie stopy choć trochę wrócą do dawnego rozmiaru, bo na początku ciąży na wyprzedaży kupiłam buty na jesień

Mnie to nie dziwi, po porodzie podwozie jest bardziej lub mniej zmasakrowane, więc mimo, że trudno nam sobie teraz to wyobrazić dla szybszego gojenia lepiej się wierzyć.

Tu nie ma wietrzenia, siateczkowych majtek rowniez a rana goi sie podobnie jak przy wietrzeniu, wiec ja nie do konca jestem przekonana, ze jest to konieczne
Stary 2015-08-31, 08:49   #1160
ridja devojka
Zakorzenienie

Co kraj to obyczaj zawsze wszyscy są przekonani ze aktualne zalecenia sa super. U nas się siedzi 3 dni w szpitalu a w UK kilka godzin. U nas się wietrzy u was nie. I wszyscy są przekonani ze robią dobrze. Tak samo ten pępek - myć czy nie, spirytus czy octenisept... na wszystko się znajdą argumenty a my biedne skołowane.

Stary 2015-08-31, 08:50   #1161
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie ok 8:30 było śniadanie, tzn chleb z maslem
Ale rarytasy ...

Dzis na 19 mam wizyte u ginekologa, zobaczymy co mi powie...

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 08:52   #1162
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Co kraj to obyczaj zawsze wszyscy są przekonani ze aktualne zalecenia sa super. U nas się siedzi 3 dni w szpitalu a w UK kilka godzin. U nas się wietrzy u was nie. I wszyscy są przekonani ze robią dobrze. Tak samo ten pępek - myć czy nie, spirytus czy octenisept... na wszystko się znajdą argumenty a my biedne skołowane.

I jaki z tego wniosek? Tylko taki, ze nikt nie ma 100% racji i naprawde wiecej luzu, by sie przydalo
Stary 2015-08-31, 08:53   #1163
CienSkrzydla
Raczkowanie

Cytat:
Czesc!
No to raj skurczy nie czuć

Cytat:
Cień skrzydła czyli ty tez tu z okolic?

Dziewczyny ból minął. Tzn w krzyżu nadal boli ale ogólnie codziennie się budzę połamana wiec to normalne.
Nasikalam do kubeczka. W pokoju nam jedna dziewczynę i właśnie jest w WC (tu gdzie leżą nie mamy są pokoje 4 os plus łazienka ale jesteśmy tu dwie) - wyobraźcie sobie ze położna weszła do pokoju zmierzyć temp., a ze tamta jest w toalecie to sobie weszła bez pukania normalnie do niej i mówi że tylko temperaturę zmierzy szok.
Zawołała mnie na pobranie krwi i oddałam mocz. Chciałabym się jak najszybciej czegoś dowiedzieć i coś zjeść
W nocy było dość duszno a zza okien hałasy jakichś typkow którzy chyba trochę wypili i głośno gadali (obok jest osiedle chyba to stad).

A no, okolice Pszczyny, jest jeszcze ktoś z okolic?

Widzisz, noc nie była taka straszna
Polozna agentka

Cytat:
Ja winogrona jadlam przed snem, jakoś o północy
Gdyby nie ta lodowka na dole to od połowy ciazy bym się już raczej turlala a nie chodziła

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Hej my jadlysmy i ide dalej spac
Spioszki dobrze czytać ze u Was dobrze

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Ridja papu daja roznie cos miedzy 6 a 8. Zalezy od szpitala. Trzymaj sie dzielnie.pewnie wypuszcza Cie dzis

A ja noc do doopy. Znowu wczoraj wieczorem skurcze oraz napiernicznie w bozenie.myslalam ze sie cos rozkreci i doopa a tak pewnie przenosze ciaze dwa tyg i urodze na ogonie trafiajac wczesniej do wariatkowa. Sikanie co godzina.mala mi sie turlala jak marek po piekle.zrobilam sie glodna.najadlam sie wafelkow popilam oranzada i se uzmyslowilam ze dzis rano mialam zawiesc siuski do labo bo mi potrzeba na srodowa ostatnia wizyte u gina. Oczywiscie ze nie pojade do labo bo wyniki byly by nie halo. Trudno.jade zaraz do lidla chlopa obkupic w ciuchy. Ciekawe z jakim staropolskim chamstwem sie spotkam. Ostatnio jak bylam dawno temu po jakkies ciuchu tak z rana to baby sobie z rak wyrywaly towar i sie bily. Ja ebie czy takie akcje to tylko u nas w kraju i u ruskich pewnie? Wgl mam schize juz gdziekolwiek sama z domu wychodzic. Bo jak mi wody chlustna albo dostane skurczy na ulicy. Boziu juz mam dosc tej meczarni.
Raz jeden byłam w lidlu z rana na tygodniu sportowym. Nigdy więcej... Baby jak w amoku!

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Ciekawe co jeszcze wymyśla... Oj biedna...
Stary 2015-08-31, 08:56   #1164
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
I jaki z tego wniosek? Tylko taki, ze nikt nie ma 100% racji i naprawde wiecej luzu, by sie przydalo
No otóż to.

Cień, są dziewczyny z okolic Rybnika Rybulka i juz nie pamiętam kto bo mylą mi się nicki jak ktoś ma taki z cyferkami itp

Stary 2015-08-31, 08:57   #1165
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

czesc
mi to nawet czop nie odszedł

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 08:59   #1166
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
No to raj skurczy nie czuć

A no, okolice Pszczyny, jest jeszcze ktoś z okolic?

Widzisz, noc nie była taka straszna
Polozna agentka

Ja winogrona jadlam przed snem, jakoś o północy
Gdyby nie ta lodowka na dole to od połowy ciazy bym się już raczej turlala a nie chodziła

Spioszki dobrze czytać ze u Was dobrze

Raz jeden byłam w lidlu z rana na tygodniu sportowym. Nigdy więcej... Baby jak w amoku!

Ciekawe co jeszcze wymyśla... Oj biedna...

To nie jest zaden raj nie czuc skurczy; zapowiada sie powtorka z rozrywki a przy pierwszym porodzie czulam jedynie bole krzyzowe, ktore nie do konca pokrywaja sie ze skurczem w czasie i przez to nawet nie wiedzialam, kiedy przec.

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
czesc
mi to nawet czop nie odszedł

Masz czas jeszcze
Stary 2015-08-31, 09:00   #1167
CienSkrzydla
Raczkowanie

Cytat:
To nie jest zaden raj nie czuc skurczy; zapowiada sie powtorka z rozrywki a przy pierwszym porodzie czulam jedynie bole krzyzowe, ktore nie do konca pokrywaja sie ze skurczem w czasie i przez to nawet nie wiedzialam, kiedy przec.
Ups... Nie znam się...
Stary 2015-08-31, 09:01   #1168
Rybulka
Zakorzenienie

Jezuuuu, mam wrażenie, że mi brzuch dynda już między kolanami

Cytat:
Ano... ale i tak jest lepiej, przecież za czasów naszych mam z gołym tyłkiem kazali chodzić dosłownie, bo dawali koszule sięgające do pasa.
U mnie do porodu dają taką koszulę i jeszcze z mega dekoltem z przodu
Potem na szczęście już w swojej
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 09:06   #1169
meneq
Zakorzenienie

Jeszcze mi sie smiac chcialo, bo byla gadka o wadze (mam ponad +12kg, zalecone na poczatku 7-10, absolutny max to 12) a przy przygotowaniach do ktg polozna mnie ogladala z kazdej strony i sie pyta, gdzie ja mam te 12kg, bo ich nie widac. Takze chociaz jedna zrozumieniem sie wykazala ;-)

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Jezuuuu, mam wrażenie, że mi brzuch dynda już między kolanami

U mnie do porodu dają taką koszulę i jeszcze z mega dekoltem z przodu

Potem na szczęście już w swojej

Hehe, tez mam takie wrazenie a co tydzien na kontroli dno macicy coraz wyzej

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Ups... Nie znam się...

Nie no spoko, ja mam po babci i mamie skurcze krotkie, rzadkie i malo efektywne - moze dlatego niespecjalnie je czuje. Szkoda, ze nie mam jak prabcia, ona powila 13 dzieci i jestem jak u niej z porodami bylo

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Ups... Nie znam się...

Nie no spoko, ja mam po babci i mamie skurcze krotkie, rzadkie i malo efektywne - moze dlatego niespecjalnie je czuje. Szkoda, ze nie mam jak prabcia, ona powila 13 dzieci i jestem jak u niej z porodami bylo
Stary 2015-08-31, 09:09   #1170
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Czesc, ja dalej w dwupaku. Nic się nie dzieje...

Czarownica
No ręce opadają ( nerwy masz ze stali. Ja bym tam mega awanturę zrobiła...

U nas szpitalne jedzonko było ok. Tylko herbatę, kawę czy kakao nie bardzo slodzili :p

Miałam dziś na ktg jechać, ale już mnie wkurza to co 2 dni. No bez przesady. Może jutro pojadę.
Jeszcze mam endo w tym tygodniu. Jakoś się tam doczłapię.

To kto dziś rodzi?

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Meneq
Szybciej ode mnie urodzisz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości