|
|
#1141 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)
Cytat:
sama myślałam nad Żorami ale w końcu wybór padł na Tychy ![]() Kurak! Lecę pakować majtki :p Cytat:
![]() Cytat:
![]() A majtki poporodowe na wzór striptizerow tylko opatentowac i zbijac grubą kasę ![]() Cytowanie z tel jest okropne!!! Nowe mamusie gratuluję! Agu! Kamień z serca ze już dobrze ![]() Czarownica nie daj się i uciekaj stamtąd! Ridja spokojnie, ważne ze jesteś pod dobrą opieką, a jutro może wrócisz do domku ![]() Bianeczka gratuluję pierwszego spacerku ![]() Przepraszam jak coś pomyliłam lub o kimś zapomnialam... Pisze z tel ![]() Męczący dziś dzień... Upał, Żubrów nie uswiadczylam bo spierdzielily do lasu, zjadlam niedobre, drogie lody a na koniec zła i zmęczona zaciągnęłam TZ i mamę do maka na ice smooties i cheeseburgera. Jestem złym człowiekiem... Takim czymś dziecko karmić...
|
|||
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wstałam drugi raz na siku i po spaniu:/... Właśnie jem winogrona bo głód mnie dopadl. Ciekawe czy jeszcze dziś zasne... Ciężki ten 9 miesiąc!
|
#1143 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie mam pobudke na siku i zjadlam 3 ciastka belvita :p
Dobrze ze lodowka na dole bo nie chce mi się iść a tam sok jabłkowy... Lody... :p |
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
U mnie wszystko dobrze, rozwarcie na 0,5cm, wszyscy sie smieja, ze skurczy nie czuje mimo, ze na ktg sie pisaly a dziec wazy 3159g. No i oczywiscie zalecenie - wiecej ruchu. |
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Cień skrzydła czyli ty tez tu z okolic?
![]() Dziewczyny ból minął. Tzn w krzyżu nadal boli ale ogólnie codziennie się budzę połamana wiec to normalne. Nasikalam do kubeczka. W pokoju nam jedna dziewczynę i właśnie jest w WC (tu gdzie leżą nie mamy są pokoje 4 os plus łazienka ale jesteśmy tu dwie) - wyobraźcie sobie ze położna weszła do pokoju zmierzyć temp., a ze tamta jest w toalecie to sobie weszła bez pukania normalnie do niej i mówi że tylko temperaturę zmierzy szok.Zawołała mnie na pobranie krwi i oddałam mocz. Chciałabym się jak najszybciej czegoś dowiedzieć i coś zjeść ![]() W nocy było dość duszno a zza okien hałasy jakichś typkow którzy chyba trochę wypili i głośno gadali (obok jest osiedle chyba to stad). Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#1146 |
|
Rozeznanie
|
No tak tylko ja ńie brałam tych leków na skurcże czy spinanie, tylko na ból jednego z organów w brzuchu.
|
#1147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... Cytat:
no i to już chyba coś się zbliża jak są skurcze.
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
zazdroszczę wam, że nie macie cały czas spuchniętych stóp, ja już nie pamiętam jak wyglądały moje stopy, cały czas są jak płetwy i tylko w japonkach chodzę, albo w trampkach rozmiar41 (normalnie nosiłam 39) mam nadzieję, że po porodzie stopy choć trochę wrócą do dawnego rozmiaru, bo na początku ciąży na wyprzedaży kupiłam buty na jesień Mnie to nie dziwi, po porodzie podwozie jest bardziej lub mniej zmasakrowane, więc mimo, że trudno nam sobie teraz to wyobrazić dla szybszego gojenia lepiej się wierzyć. |
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
my jadlysmy i ide dalej spac
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze o której w szpitalach karmią? Bo umieram z głodu.
Zrobili mi ktg i na razie nie wiem co. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#1151 |
|
Zadomowienie
|
Ridja papu daja roznie cos miedzy 6 a 8. Zalezy od szpitala. Trzymaj sie dzielnie.pewnie wypuszcza Cie dzis
![]() A ja noc do doopy. Znowu wczoraj wieczorem skurcze oraz napiernicznie w bozenie.myslalam ze sie cos rozkreci i doopa a tak pewnie przenosze ciaze dwa tyg i urodze na ogonie trafiajac wczesniej do wariatkowa. Sikanie co godzina.mala mi sie turlala jak marek po piekle.zrobilam sie glodna.najadlam sie wafelkow popilam oranzada i se uzmyslowilam ze dzis rano mialam zawiesc siuski do labo bo mi potrzeba na srodowa ostatnia wizyte u gina. Oczywiscie ze nie pojade do labo bo wyniki byly by nie halo. Trudno.jade zaraz do lidla chlopa obkupic w ciuchy. Ciekawe z jakim staropolskim chamstwem sie spotkam. Ostatnio jak bylam dawno temu po jakkies ciuchu tak z rana to baby sobie z rak wyrywaly towar i sie bily. Ja ebie czy takie akcje to tylko u nas w kraju i u ruskich pewnie? Wgl mam schize juz gdziekolwiek sama z domu wychodzic. Bo jak mi wody chlustna albo dostane skurczy na ulicy. Boziu juz mam dosc tej meczarni. |
|
|
|
#1152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też przecież teraz na końcu ciąży człowiek jest bardziej zmęczony, nie ma siły chodzić itp. A tu jeszcze dzieciaki, nad którymi trzeba zapanować. A jakby coś się stało, to do kogo pretensje? Cytat:
A nie śpię od 4.30 bo tż do prac wstał i moje dziecię zaczęło swoją gimnastykę Zwykle chyba po porannym obchodzie |
||
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Zdążył już być kapelan ale lekarz nie
umrę z głodu zaraz. Moja wspollokatorka poszła na oksytocyne bo jest po terminie wiec nie wiem kogo zapytać co tu jest o której. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Telenoweli ciąg dalszy. Późno wieczorem po odłączeniu oxy pada hasło "co nie chciała pani urodzić?". No to przenosimy panią na patologie ciąży. Pytam dlaczego. Niech oni myślą co z panią zrobić. Oczy miałam jak 5 złotych. Zgarnelam graty i poszłam. Przynajmniej łóżko wygodne i łazienka w pokoju 2 osobowym. Wyspalam sie i wykapalam. Dziś mija tydzień odkąd jestem w szpitalu. Nie urodziłam, nie wiem jakie maja plany i mam serdecznie dość.
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczerze to beszczelne z ich strony.no zesz....Ty chyba już od tyg byś chciała być po.Rozczarowala mnie ta Karowa
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#1156 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja miałam zawsze swoje jedzonko i o 6:30 jadłam swoje a potem szpitalne. Bo też bym inaczej z głodu się przekrecila... Cytat:
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam trochę chleba masła i 3 plasterki jakiejś padlinki. I liść sałaty
![]() Nawet kawę zbożowa dają. Nie mam kubka ale pożyczył mi szpitalny. I tak mi mąż musi przywieźć coś normalnego bo za godzinę będę głodna. Tylko nie wiem gdzie tu się trzyma jedzenie. Po śniadaniu ma być obchod wtedy sprecyzuje mężowi czego mi jeszcze trzeba i przyjedzie. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej. ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Czarownica współczuję ![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej. ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Jedli nie jestem po porodzie to mogę chodzić np w bluzce i legginsach czy szpitalny dresscode wymaga koszuli nocnej? ![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ogole jeszcze nie ogarniam tegpo, ze ten dzidziol z brzucha i ta gwiazda, którą trzymam to jedna i ta sama osoba. Ja tylko na szybko z radami, co na sie przydaje w szpitalu - nie obylabym sie bez 2 butelek 0,7 z dziubkiem: w jedenej ciagle mam wode do picia, co bardzo ulatwia sprawe przy karmieniu, a druga sie podmywam po sikaniu i nie musze pod prysznic wlazic. I dużo tetry wezcie, bo przy przebieraniu brudzi sie błyskawicznie i TZ mi ciagle donosi :-P Co do majtek to na razie chodzę w tych jednorazowych
|
|
|
#1159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie tak odpowiedzialam;-) to polozna zaproponowala dodatkowa gimnastyke podczas prac domowych czy ogladania tv. ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
Tu nie ma wietrzenia, siateczkowych majtek rowniez a rana goi sie podobnie jak przy wietrzeniu, wiec ja nie do konca jestem przekonana, ze jest to konieczne |
||
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Co kraj to obyczaj
zawsze wszyscy są przekonani ze aktualne zalecenia sa super. U nas się siedzi 3 dni w szpitalu a w UK kilka godzin. U nas się wietrzy u was nie. I wszyscy są przekonani ze robią dobrze. Tak samo ten pępek - myć czy nie, spirytus czy octenisept... na wszystko się znajdą argumenty a my biedne skołowane. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Ale rarytasy
... Dzis na 19 mam wizyte u ginekologa, zobaczymy co mi powie... |
|
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jaki z tego wniosek? Tylko taki, ze nikt nie ma 100% racji i naprawde wiecej luzu, by sie przydalo |
|
|
|
|
#1163 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Widzisz, noc nie była taka straszna Polozna agentka ![]() Cytat:
Gdyby nie ta lodowka na dole to od połowy ciazy bym się już raczej turlala a nie chodziła ![]() Spioszki dobrze czytać ze u Was dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cień, są dziewczyny z okolic Rybnika Rybulka i juz nie pamiętam kto bo mylą mi się nicki jak ktoś ma taki z cyferkami itp Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
mi to nawet czop nie odszedł
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest zaden raj nie czuc skurczy; zapowiada sie powtorka z rozrywki a przy pierwszym porodzie czulam jedynie bole krzyzowe, ktore nie do konca pokrywaja sie ze skurczem w czasie i przez to nawet nie wiedzialam, kiedy przec. ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Masz czas jeszcze |
|
|
|
|
#1167 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Jezuuuu, mam wrażenie, że mi brzuch dynda już między kolanami
Cytat:
![]() Potem na szczęście już w swojej
|
|
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze mi sie smiac chcialo, bo byla gadka o wadze (mam ponad +12kg, zalecone na poczatku 7-10, absolutny max to 12) a przy przygotowaniach do ktg polozna mnie ogladala z kazdej strony i sie pyta, gdzie ja mam te 12kg, bo ich nie widac. Takze chociaz jedna zrozumieniem sie wykazala ;-)
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
Hehe, tez mam takie wrazenie a co tydzien na kontroli dno macicy coraz wyzej ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Nie no spoko, ja mam po babci i mamie skurcze krotkie, rzadkie i malo efektywne - moze dlatego niespecjalnie je czuje. Szkoda, ze nie mam jak prabcia, ona powila 13 dzieci i jestem jak u niej z porodami bylo ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Nie no spoko, ja mam po babci i mamie skurcze krotkie, rzadkie i malo efektywne - moze dlatego niespecjalnie je czuje. Szkoda, ze nie mam jak prabcia, ona powila 13 dzieci i jestem jak u niej z porodami bylo
|
|
|
|
|
#1170 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc, ja dalej w dwupaku. Nic się nie dzieje...
Czarownica No ręce opadają ( nerwy masz ze stali. Ja bym tam mega awanturę zrobiła...U nas szpitalne jedzonko było ok. Tylko herbatę, kawę czy kakao nie bardzo slodzili :p Miałam dziś na ktg jechać, ale już mnie wkurza to co 2 dni. No bez przesady. Może jutro pojadę. Jeszcze mam endo w tym tygodniu. Jakoś się tam doczłapię. To kto dziś rodzi? ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Meneq Szybciej ode mnie urodzisz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.

mąż mi rano musi dowieźć, dobrze se jutro pracuje na popołudnie dopiero to może do tej pory uda się wyjść. Chyba rano jak mi zrobią morfologie i mocz i ew inne badania i będzie ok to mnie wypuszcza... oby.