|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. XI :)
no, a te twoje bóle nocne? jak główka schodzi niżej, to znaczy, że jednak coś się dzieje.
no u mnie też nic wielkiego się nie dzieje, w nocy ćmiło mi tylko w podbrzuszu, trochę brzuszek twardnieje, ale to chyba przez ruchy małej. no ale Part martwiła się, że będzie ostatnia rodzić i co? i rachu pachu nagle wody poleciały Cytat:
Nie bój się!!! Zraza będzie po bólu i będziesz mieć swoje maleństwo w ramionach |
|
|
|
|
#1142 |
|
Rozeznanie
|
Coś się Kissmisia nie odzywa, ciekawe co u niej
![]() Młody mi już śpi 2 godzinę, córa w przedszkolu, normalnie zaczynam się nudzić
|
|
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zero skurczu, śluzu. Zobaczymy, moja mama nie miała żadnych objawów i odeszły jej wody, więc liczę na powtórkę z rozrywki ![]() Poza tym dziś sobie weszłam na kalkulator i zgodnie z moimi cyklami, które były bardzo regularne mały powinien pojawić się na świecie koło 27,28 września Wypiłam już całą pakę herbaty z liści malin, wiesiołka już łykam drugie opakowanie. Ciekawe czy wpłynie to jakoś na "jakość" porodu
|
|
|
|
|
#1144 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Super Mery, że zakończyłaś wszystkie sprawy, które chciałaś, widać że Matylda od początku grzeczna Fajnie, że zaraz wszystkie maluchy będą na świecie ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1146 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W listopadzie mam badania, i niby powinnam zaczekać do wyników, które mam nadzieję, będą bardzo szybko... Cytat:
Pamiętam jak wszystkie byłyśmy jeszcze w ciąży, było tu dużo dyskusji o tym, żeby wszystkie karmiły piersią. Moje ściąganie miało być anomalią a dodawanie mm też nie było tu komentowane najlepiej i były kciuki za kp i że może mi się jeszcze zmieni i będę chciała kp. Teraz same widzicie, że to nie takie złe i lepiej dać mm niż się męczyć, no ale coś tam w głowie zostaje... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1147 |
|
Raczkowanie
|
Party gratulacje!!
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
No tak jak ruszyło to teraz wszystkie urodza
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to dzień dręczenia sutków i chodzenia po schodach |
|
|
|
|
#1150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiem więcej ja ostatnia godzinę byłam zupełnie gola,bo mi wszystko przeszkadzało. Wystawili mnie z wanny to nie miałam siły jej ubrać. Mąż się starał,ale w końcu sama zapytałam czy mogę Zostać bez. Potem po porodzie była cała pielgrzymka z 2 polozne dodatkowe,2 lekarzy, było mi tak wszystko jedno,ze mogliby tam całą drużynę piłkarska wpuscic; ) W końcu w koszuli do porodu spędziłam niecałą godzinę ![]() Ja dziś miałam kryzys. Właściwie od tygodnia śpię po 3-4 h na dobę, bo skurcze,potem poród,teraz mały i dziś wyszło ze mnie zmęczenie, adrenalina opadła. W nocy dostałam jakiś koszmarnych drgawek,mąż się bał,ze jakiś atak padaczki, jakaś byłam wychlodzona. Ale wstawał małego przebierać w nocy,odbekiwac i udało mi się trochę odespać i juz jest lepiej. No i nawał... chyba się zaczal. Musiałam w nocy trochę odciągnąć. Przy czym ulgę miałam dopiero po ok 50 ml z jednego,czy nie za dużo sciagnelam? Tryska juz ze mnie jak z fontanny. No i wczoraj podjęliśmy pierwsza próbę tetry. Na noc, głupi pomysł ... przesijal 3 warstwy i był ryk. Kolejne ubieranie i ryk. Skończyło się na pampersie. Ale teraz podjęliśmy 2 próbę i jest ok
|
|
|
|
|
#1151 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieki za namiary na minky. Przeglądam teraz Makaszke nawe fajne promocje ma
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Rozeznanie
|
Party gratulacje
|
|
|
|
#1153 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że Kissmisia tuli już swojego dzieciaczka i zraz się nam pochwali. a ty zamiast się nudzić zrelaksuj się, gazetka, herbatka ![]() Cytat:
wiesiołek mi się skończył, a w zielarni będzie dopiero od piątku ja wierzę, że takie rzeczy mają wpływ. Bo chyba mam w sobie trochę czarownicy (zresztą ciążę też sobie wyczarowałam) Oprócz tego zbieram kasztany i wkładam je w kieszenie, obok poduszki. Jak ćwiczę oddechy, to staram się zrelaksować, wsłuchać w bicie serca, myślę o malutkiej, jak wygląda, co robi. No i wierzę, że pozytywne nastawienie to więcej niż połowa sukcesu, wiem, że będzie bolało, ale wiem też, że dzień narodzin mojego dziecka będzie najbardziej wyjątkowym i magicznym dniem, więc przestałam się bać i czuję, że będzie dobrze Cytat:
W końcu moja kochana córeczka posłuchała i grzecznie posiedziała w bezpiecznym brzuszku do terminu i będzie z pod znaku Wagi. |
|||
|
|
|
#1154 |
|
Rozeznanie
|
Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. XI :)
Ja to już nie wierze w żadne objawy. Skurcze mam już od conajmniej 3 tyg, wydaje mi się ze odchodzi mi już dość długo czop po trochu ( gęsta brunatna wydzielina) a szyjka od dwóch tygodni bez zmian. 0,5 cm i ja pozamykana. Jutro idę na obserwacje bo jestem po terminie.
Pytali mnie czy nie przeczyszcza mi organizmu - powiem tak. Ale to co jakiś czas od 3 tyg. Wczoraj na wizycie i lekarz i położna byli zaskoczeni moją wizytą. A czuje nacisk małej i to jest nowość od kilku dni no ale i tak nie rodze, a przy moich super regularnych cyklach jest to zaskakujące że ja po terminie
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
Cień- powodzenia
ja mam chustę tkaną lenny lamb z dodatkiem bambusa
|
#1156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm. Ja myślę że to sie bierze stąd ze jednak brak pokarmu nie jest wcale aż tak częsty jak dokarmianie. Pielęgniarki naciskają bo chcą mieć spokój, matki się denerwują ze mało leci i dzieci płaczą i ulegają. Teoretycznie niedostatek pokarmu przy którym istnieje konieczność dokarmianie jest baaaardzo rzadki i myślę stąd się biorą wyrzuty. Kobiety dają sobie wmówić ze nie maja pokarmu przez co sie stresuja i nie mają. I to takie błędne koło. Ja chcę za wszelką cenę karmić i zrobię wszystko. Mam nadzieje ze mi się uda i nie ulegnę, że wytrzymam wszystkie kryzysy. Tak dobie myślę że kiedyś nie było mm. Że w Afryce te niedożywione kobiety karmią bo może nikt nie wywiera na nich presji i nie waży ich dzieci 5 razy dziennie. Ale myślę że jak ktoś się decyduje sam na rodzaj karmienia to nie powinien mieć wyrzutów sumienia. Cytat:
Jak dziś nie urodzę to jutro idę... Moja mama w sobotę leci i może nie doczeka się wnuczki... szkoda by było. Będzie równie płakać jak szalona. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#1157 |
|
Zadomowienie
|
Powodzenia
|
#1158 | ||
|
Zadomowienie
|
No ja myślę :-P
Cytat:
ewentualnie poszukaj jej strony www. Czasem na jej stronie są jeszcze lepsze promocje niż na dawanda.pl Cytat:
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1161 | ||||
|
Zakorzenienie
|
To ją odkryj
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Noc mega ciężka, od 1 do 7 nie zmrużyłam oka. Wciąż karmienie, przewijanie, ulewanie, marudzenie małego i tak wyszło. Oczywiście mąż wyspany z dobrymi radami na początek dnia. I te jego teksty że "chciał wstać" jak mały zarzygał siebie i całe łóżko. No tak, pomiędzy "chcę" a "wstaję" jest dosyć spora różnica. A jak mały się drze bo ma całe mokre ubranie to trzeba to zrobić teraz a nie za 5 minut. Denerwuje mnie już na maksa. Jeszcze to jego chwalenie się wszystkim przez telefon jakie mamy spokojne i przesypiające noce dziecko. No tak, dla niego to może tak jest. Dobrze że już jutro wraca do pracy bo go rozszarpię. Dla pocieszenia była u nas położna i przyznała mi rację że mały jest zgrzany a w domu duszno i za gorąco. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-09-24 o 12:32 |
||||
|
|
|
#1162 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc. Zadzwonila do mnie znajoma z ciucha, że jest nosidelko. Dałam całe 10zl xd. Jeszcze nawet naklejki ma.
Dziewczyny czy jesteście zazdrosne o swoje dzieci? Mnie chyba coś odbija. Siedziała u mnie babcia tza i wyjela małego.z lozeczka jak marudzil i wzięła na ręce. Nagle taki piorun zazdrości we mnie uderzył, że jak to ona go sobie tak po prostu wzięła nawet nie pytając o zgodzę. Po chwili sobie myślę. O co ja jestem zazdrosna.... Ech. Teściowa wraca za kilka dni i obawy mam, że wtedy mi odbije na maxa i szlag mnie trafi jak go weźmie na ręce... ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Owieczkaa Masakra :/ mój tz z kolei ma angine. Śpi w drugim pokoju... Dziś rano powiedział że dla niego to kara bo słyszy przez ścianę jak mały się budzi a nie może pomóc...
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zazdrości to ja tego nie mam. Chyba ze ktoś ewidentnie by małego źle albo niebezpiecznie nosił. Ale tak to osobom zaufanym mogę jak najbardziej dać małego. |
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Michał wg nie wstaje w nocy i wcale mi to nie przeszkadza. Wiem ze mała w nocy chce cyca wiec po co on ma wstawać
|
#1165 |
|
Wtajemniczenie
|
Owieczkaa
No tak my mamy trochę inne podejście niż faceci. Mój czasem rzuci, że ma dość, ale wstaje i przewija. Ta noc była dla mnie ciężka :/.. Małego do łóżka wzięłam bo i tak sama musiałam sobie poradzić. Aż mnie serce boli jak pomyśle o nocy... Ja chce spać a ten wiecznie nienajedzony albo się chce poprzytulac. Ciesz się, że Twój marudzi. Mój to od razu wielkie Uuuuuuuueeeeee!!!!! I koniec spania... Ech. Boję się że teściowa będzie próbowała się wtrącać... Moja mama o dziwo tego nie robi. ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Aakkzzii Jak tylko chce Werka cyca to zazdroszczę. Mój się drze jak: a) chce jeść b) ma mokro lub dwójka c) nudzi mu się i chce przytulania
|
|
#1166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
idę zjem obiad:-D
|
|
#1167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1168 |
|
Wtajemniczenie
|
Owieczka moj TZ tez wszystkim pier...oli jaka to Ewka cicha i spi. A ze ja noce zarywam a on spi to nie wazne. Poza tym spokojna??? Ja tak ryczacego dziecka jak moje nie znam a dzieci znam sporo. Jak mowie ze jej ciagle fontanna z buzi albo ryk to TZ 'no nie przesaaaaadzaaaaj' . A choooy by go strzelil
|
#1169 |
|
Wtajemniczenie
|
Owieczkaa
Ouuu :/ aż tyle nie śpi!? Boże... A ja narzekam na moje dziecko... Mój ma tryb: noc co 2-3 godziny jeść. Jak odbije się a za dużo zje czkawka i się męczy albo uleje ale już rzadko ulewa. Czkawka głupia w nocy męczy ale nie przy każdym karmienium potem nad ranem co godzinę się budzi bo chce przytulić się. Czasami co 2 godziny. Potem aktywny godzinę dwie zje i znów śpi 3-4 godziny. I tak do wieczora. Wieczorem znów aktywny godzinę dwie i idzie spać jak zje.
|
|
#1170 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewka too saaamoo. Oczy zamkniete i jeki, steki. Machanie rekami. Nogami. Wiercenie sie. Kichanie. Kupa kupa kupa. Przy przewijaniu znow foch i placz. A jak sie rozbudzi to nic nie chce tylko cyca i nie wazne ze 20 mon wczesniej sie opila. Wiec wtedy przejedzona ulewa. Znow trzeba przebrac i ja i lozeczko. Czesto tez siebie jak mam ja na rekach... a TZ spi. W sumie ok bo on chodzi do pracy i mi go szkoda angazowac ale czesto mnke wkur.... bo wiem ze on nas w nocy slyszy ale sam z siebie nie powie po cycu ze go odbije czy co tylko w najlepsze probuje zasnac. A potem wraca z pracy jak wczoraj o 23 a ja rycze razem z Ewka juz z braku sil. To on na mnie fochy ze ja na dziecko sie denerwuje. Ze wiecznie rycze. Ze ciagle na Ewe narzekam itd
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

Zero skurczu, śluzu. Zobaczymy, moja mama nie miała żadnych objawów i odeszły jej wody, więc liczę na powtórkę z rozrywki

albo uleje ale już rzadko ulewa. Czkawka głupia w nocy męczy ale nie przy każdym karmienium potem nad ranem co godzinę się budzi bo chce przytulić się. Czasami co 2 godziny. Potem aktywny godzinę dwie zje i znów śpi 3-4 godziny. I tak do wieczora. Wieczorem znów aktywny godzinę dwie i idzie spać jak zje.