Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. XI :) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-24, 11:22   #1141
meryy82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. XI :)

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Doopa, u mnie nic sie nie dzieje
no, a te twoje bóle nocne? jak główka schodzi niżej, to znaczy, że jednak coś się dzieje.

no u mnie też nic wielkiego się nie dzieje, w nocy ćmiło mi tylko w podbrzuszu, trochę brzuszek twardnieje, ale to chyba przez ruchy małej.
no ale Part martwiła się, że będzie ostatnia rodzić i co? i rachu pachu nagle wody poleciały

Cytat:
Napisane przez CienSkrzydla Pokaż wiadomość
Wody mi się sącza... Idę za chwilę pod oxy. Boję się jak cholera... Miałam mieć dziś tylko test a mam wziąć wszystko jak do porodu...
aaaa kolejne bobo będzie zaraz na świecie.
Nie bój się!!! Zraza będzie po bólu i będziesz mieć swoje maleństwo w ramionach
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 11:25   #1142
grita
Rozeznanie

Coś się Kissmisia nie odzywa, ciekawe co u niej

Młody mi już śpi 2 godzinę, córa w przedszkolu, normalnie zaczynam się nudzić
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 11:28   #1143
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
no, a te twoje bóle nocne? jak główka schodzi niżej, to znaczy, że jednak coś się dzieje.

no u mnie też nic wielkiego się nie dzieje, w nocy ćmiło mi tylko w podbrzuszu, trochę brzuszek twardnieje, ale to chyba przez ruchy małej.
no ale Part martwiła się, że będzie ostatnia rodzić i co? i rachu pachu nagle wody poleciały

No poza tym, że spałam z nogami ustawionymi w kącie 90 stopni to nic się nie zadziało Zero skurczu, śluzu. Zobaczymy, moja mama nie miała żadnych objawów i odeszły jej wody, więc liczę na powtórkę z rozrywki
Poza tym dziś sobie weszłam na kalkulator i zgodnie z moimi cyklami, które były bardzo regularne mały powinien pojawić się na świecie koło 27,28 września

Wypiłam już całą pakę herbaty z liści malin, wiesiołka już łykam drugie opakowanie. Ciekawe czy wpłynie to jakoś na "jakość" porodu

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 11:31   #1144
grita
Rozeznanie

Cytat:

aaaa kolejne bobo będzie zaraz na świecie.
Nie bój się!!! Zraza będzie po bólu i będziesz mieć swoje maleństwo w ramionach
Dokładnie, nie zna się dnia ani godziny, może wziąć znienacka jak Party i zaraz Szymon był na świecie

Super Mery, że zakończyłaś wszystkie sprawy, które chciałaś, widać że Matylda od początku grzeczna
Fajnie, że zaraz wszystkie maluchy będą na świecie

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
No poza tym, że spałam z nogami ustawionymi w kącie 90 stopni to nic się nie zadziało Zero skurczu, śluzu. Zobaczymy, moja mama nie miała żadnych objawów i odeszły jej wody, więc liczę na powtórkę z rozrywki
Poza tym dziś sobie weszłam na kalkulator i zgodnie z moimi cyklami, które były bardzo regularne mały powinien pojawić się na świecie koło 27,28 września

Wypiłam już całą pakę herbaty z liści malin, wiesiołka już łykam drugie opakowanie. Ciekawe czy wpłynie to jakoś na "jakość" porodu
U mnie po takim zestawie poszło ekspresem, mam nadzieję że i u Ciebie tak będzie
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 11:33   #1145
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Wody mi się sącza... Idę za chwilę pod oxy. Boję się jak cholera... Miałam mieć dziś tylko test a mam wziąć wszystko jak do porodu...
Juhu u

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 11:33   #1146
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Nie ma. Szukam wymówki bo jestem widocznie wariatka a mój mąż idiotą.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Przejdzie Wam na pewno
Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja juz rozpakowana! SN I powiem Wam że od podania oksy i pierwszych skurczow po 3 godz Szymon był już na świecie! Poród ekspres, bez znieczulenia (bolalo jak cholerka) ale nawet nie byłam szyta, nie pękłam, położna cudowna , Tż był ze mną. Chyba wymodliłam taki poród postępował bardzo szybko. Mały jest prześliczny, jestem upojona szczęściem! Miałam go na godzinę a potem zabrali go do spania, od porodu nie wstawalam jeszcze. Punktualnego mam syna, nie ma co
Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Eh i tak niestety może być czasem becza nie wiadomo dlaczego niby sucho czysto A dalej becza.

Nie ma majtek. Każą ściągać tylko na przyjęciu i potem z gola dupa. Nie ma opcji ciągle ich ściągać i zakładać.

---------- Dopisano o 04:15 ---------- Poprzedni post napisano o 04:05 ----------

Wiesz co ja bez tego zzo dałam radę ale sama nie wiem jak?!:/
Możecie starać się od listopada? napewno wam się poszczesci i niedługo będziesz mama!

Jacy nasi chłopcy dobrze wychowani! Kulturka od narodzin gratulacje

Dziś mój anioł do 3 był bardzo niespokojny i puszcza takie smierdziele ze podejrzewam jakiś element mojego jedzenia. Mój ukochany mąż chciał mi dogodzić i dodał do herbaty cytrynę nie mówiąc mi o tym i ja ją jednym łyczkiem z pół kubka wypiłam... I chyba obwiniam te cytrynę o nieprzespana noc moja i syncia.
Ja bym nie dała rady bez zzo.
W listopadzie mam badania, i niby powinnam zaczekać do wyników, które mam nadzieję, będą bardzo szybko...
Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Swoją drogą tak sobie myśle że jak wyjdziemy u nas na wsi w chuście to może być szok.
No i dobrzex niech się ludzie uczą nowych rzeczy!
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Jezu czemu wy.macie wyrzuty po tym mm ???
Pamiętam jak wszystkie byłyśmy jeszcze w ciąży, było tu dużo dyskusji o tym, żeby wszystkie karmiły piersią. Moje ściąganie miało być anomalią a dodawanie mm też nie było tu komentowane najlepiej i były kciuki za kp i że może mi się jeszcze zmieni i będę chciała kp. Teraz same widzicie, że to nie takie złe i lepiej dać mm niż się męczyć, no ale coś tam w głowie zostaje...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 11:34   #1147
Virves
Raczkowanie

Party gratulacje!!
Virves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 11:34   #1148
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

No tak jak ruszyło to teraz wszystkie urodza

wymianki
Stary 2015-09-24, 11:35   #1149
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
Zapraszam do wspólnego porodu chociaż poza tym sluzem nic się nie dzieje. Może mały czeka aż tatuś z pracy wróci;-) pochodzę i podrecze suty;-)

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Powodzenia
może moja mała też będzie czekać aż tatinek wróci z pracy

no to dzień dręczenia sutków
i chodzenia po schodach
Stary 2015-09-24, 11:35   #1150
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Powodzenia!

Dziewczyny czy w 1 fazie porodu ma się na sobie majtki czy juz nie???

Raczej nie.
Powiem więcej ja ostatnia godzinę byłam zupełnie gola,bo mi wszystko przeszkadzało. Wystawili mnie z wanny to nie miałam siły jej ubrać. Mąż się starał,ale w końcu sama zapytałam czy mogę Zostać bez. Potem po porodzie była cała pielgrzymka z 2 polozne dodatkowe,2 lekarzy, było mi tak wszystko jedno,ze mogliby tam całą drużynę piłkarska wpuscic; ) W końcu w koszuli do porodu spędziłam niecałą godzinę

Ja dziś miałam kryzys. Właściwie od tygodnia śpię po 3-4 h na dobę, bo skurcze,potem poród,teraz mały i dziś wyszło ze mnie zmęczenie, adrenalina opadła. W nocy dostałam jakiś koszmarnych drgawek,mąż się bał,ze jakiś atak padaczki, jakaś byłam wychlodzona. Ale wstawał małego przebierać w nocy,odbekiwac i udało mi się trochę odespać i juz jest lepiej. No i nawał... chyba się zaczal. Musiałam w nocy trochę odciągnąć. Przy czym ulgę miałam dopiero po ok 50 ml z jednego,czy nie za dużo sciagnelam? Tryska juz ze mnie jak z fontanny.

No i wczoraj podjęliśmy pierwsza próbę tetry. Na noc, głupi pomysł ... przesijal 3 warstwy i był ryk. Kolejne ubieranie i ryk. Skończyło się na pampersie. Ale teraz podjęliśmy 2 próbę i jest ok
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 11:35   #1151
Virves
Raczkowanie

Cytat:
trzymam kciuki wszystko będzie dobrze !

Dzieki za namiary na minky. Przeglądam teraz Makaszke nawe fajne promocje ma
Virves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 11:38   #1152
melawen
Rozeznanie

Party gratulacje
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 11:46   #1153
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Coś się Kissmisia nie odzywa, ciekawe co u niej

Młody mi już śpi 2 godzinę, córa w przedszkolu, normalnie zaczynam się nudzić

mam nadzieję, że Kissmisia tuli już swojego dzieciaczka i zraz się nam pochwali.

a ty zamiast się nudzić zrelaksuj się, gazetka, herbatka

Cytat:

wczoraj zaczęłam 3 pakę melin, z tym, że ja ja piję od 34tc, tylko wtedy 1 dziennie, a od 38tc 2 razy dziennie
wiesiołek mi się skończył, a w zielarni będzie dopiero od piątku

ja wierzę, że takie rzeczy mają wpływ. Bo chyba mam w sobie trochę czarownicy (zresztą ciążę też sobie wyczarowałam)
Oprócz tego zbieram kasztany i wkładam je w kieszenie, obok poduszki.
Jak ćwiczę oddechy, to staram się zrelaksować, wsłuchać w bicie serca, myślę o malutkiej, jak wygląda, co robi.

No i wierzę, że pozytywne nastawienie to więcej niż połowa sukcesu, wiem, że będzie bolało, ale wiem też, że dzień narodzin mojego dziecka będzie najbardziej wyjątkowym i magicznym dniem, więc przestałam się bać i czuję, że będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Dokładnie, nie zna się dnia ani godziny, może wziąć znienacka jak Party i zaraz Szymon był na świecie

Super Mery, że zakończyłaś wszystkie sprawy, które chciałaś, widać że Matylda od początku grzeczna
Fajnie, że zaraz wszystkie maluchy będą na świecie

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

U mnie po takim zestawie poszło ekspresem, mam nadzieję że i u Ciebie tak będzie
skończyłam zlecenia i kusi by wejść na stronę by sprawdzić czy są nowe. Ale obiecałam sobie, że już teraz koniec, relaks. Jak będę malować, to dla siebie, no może w końcu coś dla Matyldy.
W końcu moja kochana córeczka posłuchała i grzecznie posiedziała w bezpiecznym brzuszku do terminu i będzie z pod znaku Wagi.
Stary 2015-09-24, 11:46   #1154
malaja86
Rozeznanie

Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. XI :)

Ja to już nie wierze w żadne objawy. Skurcze mam już od conajmniej 3 tyg, wydaje mi się ze odchodzi mi już dość długo czop po trochu ( gęsta brunatna wydzielina) a szyjka od dwóch tygodni bez zmian. 0,5 cm i ja pozamykana. Jutro idę na obserwacje bo jestem po terminie.
Pytali mnie czy nie przeczyszcza mi organizmu - powiem tak. Ale to co jakiś czas od 3 tyg.
Wczoraj na wizycie i lekarz i położna byli zaskoczeni moją wizytą.
A czuje nacisk małej i to jest nowość od kilku dni no ale i tak nie rodze, a przy moich super regularnych cyklach jest to zaskakujące że ja po terminie
Stary 2015-09-24, 11:50   #1155
czarownica_tea
Zakorzenienie

Cień- powodzenia

ja mam chustę tkaną lenny lamb z dodatkiem bambusa bardzo wygodna. Zawiązałam Mała z przodu, trochę mi się ręce trzęsły ale sobie poradziłam. Na drugi raz troszkę muszę ciaśniej kieszonkę zrobić

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 11:55   #1156
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Swoją drogą tak sobie myśle że jak wyjdziemy u nas na wsi w chuście to może być szok.
U mnie w mieście tez chyba nie widziałam nikogo w chuście. Wczoraj jak byłam na spacerze to była jedna babka ale to było w Czechach.
Cytat:
Jezu czemu wy.macie wyrzuty po tym mm ???
Hm. Ja myślę że to sie bierze stąd ze jednak brak pokarmu nie jest wcale aż tak częsty jak dokarmianie. Pielęgniarki naciskają bo chcą mieć spokój, matki się denerwują ze mało leci i dzieci płaczą i ulegają. Teoretycznie niedostatek pokarmu przy którym istnieje konieczność dokarmianie jest baaaardzo rzadki i myślę stąd się biorą wyrzuty. Kobiety dają sobie wmówić ze nie maja pokarmu przez co sie stresuja i nie mają. I to takie błędne koło. Ja chcę za wszelką cenę karmić i zrobię wszystko. Mam nadzieje ze mi się uda i nie ulegnę, że wytrzymam wszystkie kryzysy. Tak dobie myślę że kiedyś nie było mm. Że w Afryce te niedożywione kobiety karmią bo może nikt nie wywiera na nich presji i nie waży ich dzieci 5 razy dziennie. Ale myślę że jak ktoś się decyduje sam na rodzaj karmienia to nie powinien mieć wyrzutów sumienia.
Cytat:
Powodzenia!!!
Jak dziś nie urodzę to jutro idę...
Moja mama w sobotę leci i może nie doczeka się wnuczki... szkoda by było. Będzie równie płakać jak szalona.

Stary 2015-09-24, 11:56   #1157
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Powodzenia
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 12:01   #1158
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:
No tak jak ruszyło to teraz wszystkie urodza
No ja myślę :-P

Cytat:
Napisane przez Virves Pokaż wiadomość
trzymam kciuki wszystko będzie dobrze !

Dzieki za namiary na minky. Przeglądam teraz Makaszke nawe fajne promocje ma

ewentualnie poszukaj jej strony www. Czasem na jej stronie są jeszcze lepsze promocje niż na dawanda.pl

Cytat:
Ja to już nie wierze w żadne objawy. Skurcze mam już od conajmniej 3 tyg, wydaje mi się ze odchodzi mi już dość długo czop po trochu ( gęsta brunatna wydzielina) a szyjka od dwóch tygodni bez zmian. 0,5 cm i ja pozamykana. Jutro idę na obserwacje bo jestem po terminie.
Pytali mnie czy nie przeczyszcza mi organizmu - powiem tak. Ale to co jakiś czas od 3 tyg.
Wczoraj na wizycie i lekarz i położna byli zaskoczeni moją wizytą.
A czuje nacisk małej i to jest nowość od kilku dni no ale i tak nie rodze, a przy moich super regularnych cyklach jest to zaskakujące że ja po terminie
Malaja ja też nie. Ale może akurat coś się ruszy. W końcu 28.09 ma być ta mega pełnia (chyba) ;-)
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 12:02   #1159
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość
No ja myślę :-P

ewentualnie poszukaj jej strony www. Czasem na jej stronie są jeszcze lepsze promocje niż na dawanda.pl

Malaja ja też nie. Ale może akurat coś się ruszy. W końcu 28.09 ma być ta mega pełnia (chyba) ;-)
Noe mega pełnią a całkowite zaćmienie księżyca

wymianki
Stary 2015-09-24, 12:16   #1160
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Noe mega pełnią a całkowite zaćmienie księżyca
Pełnia też

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 12:24   #1161
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja jest cała mokra od tego minky tak się poci
To ją odkryj
Cytat:
Właśnie się dowiedziałam ze mam mieć test OCT. Ktoras miała? Boję się ze się skończy porodem bo to jednak oxy a mi się skurcze piszą ok 20% ale czasem skaczą do 100%...
Ja miałam ten test, odeszły mi wody w czasie tego testu i zaczął się poród. Ale generalnie to jest dobra rzecz, bo wyjdzie jak dziecko reaguje na skurcze.
Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Party gratuluje z calego serca!

Wczoraj jak TZ przejal Ewke i ja poszlam spac dal jej butelke z mm. Wiedzial ze jestem wkurzona i wykonczona i jak juz mala ululal to polozyl ja do nas do lozka obok mnie. Czulam ze ja polozyl i poczulam ze taaaak bardzo kocham tego mojego placzka... spala 5h. Wstala o 5 rano na cycka i poszla spac ale zasnelysmy z Ewka na mnie az do 8. Wypoczelam troche.

Jutro mam wizyte u pediatry i zobaczymy co powie na to wszystko.
Czekam na wieści od pediatry. Może to zwieracz żołądka i minie samo.
Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Ja tez mam ciagle dziwne wyrzuty. Moze przez to ze w kolko sie wiecznie mowi o kp. Ze to siedzi w glowie. Ze kazda matka moze kp jesli tylko chce. Ze to najlepsze dla dziecka itd. Jest najlepsze ale nie za wszelka cene. Ja po wczoraj wiem ze wole dac butelke niz miec ja na cycu pol dnia i wiecznie slyszec ryk. Wykoncze sie nerwowo.

Ale tez nie ukrywam ze inaczej sie czuje majac ja na rekach i karmiac butelka a inaczej przy cycku. Przy cycu jestem z nia tak blisko. Jest taka wtedy slodka i widze ze czuje sie dobrze i bezpiecznie... dlatego mm u nas to ostatecznosc jaka stosujemy bo zal mi tej bliskosci ktora mamy przy cycku.
Rozumiem cię doskonale bo ja też mam wciąż wątpliwości co do tego kp. Niby to takie naturalne i w ogóle i jakoś udało mi się od powrotu do domu nie dokarmić małego ale chwilami jestem na krawędzi, serio...
Cytat:
No ale nie rezygnujesz z z kp na koszt mm. Przecież nie dajesz jej non stop tego mleka z butli. Karmisz cyckiem ponad wszystko. A mm to dokarmianie. To nie jest trucizna nie poisz jej czymś co szkodzi ,przecież pomaga jej i tobie czemu sobie nie ułatwić juz i tak ciężkiej pracy jaką wykonujemy z tymi brzdacami.
Zaczynacie juz gadać tak jak ci którzy uważają że cc to nie poród i co to za matka to i mm jak podaje to wgl juz żadna z niej matka...

Bez przesady...
Ale wiesz akzi jak to jest, w głowie siedzą takie pierdoły i wygonić je ciężko.

Noc mega ciężka, od 1 do 7 nie zmrużyłam oka. Wciąż karmienie, przewijanie, ulewanie, marudzenie małego i tak wyszło. Oczywiście mąż wyspany z dobrymi radami na początek dnia. I te jego teksty że "chciał wstać" jak mały zarzygał siebie i całe łóżko. No tak, pomiędzy "chcę" a "wstaję" jest dosyć spora różnica. A jak mały się drze bo ma całe mokre ubranie to trzeba to zrobić teraz a nie za 5 minut. Denerwuje mnie już na maksa. Jeszcze to jego chwalenie się wszystkim przez telefon jakie mamy spokojne i przesypiające noce dziecko. No tak, dla niego to może tak jest. Dobrze że już jutro wraca do pracy bo go rozszarpię.
Dla pocieszenia była u nas położna i przyznała mi rację że mały jest zgrzany a w domu duszno i za gorąco.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-09-24 o 12:32
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 12:59   #1162
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Czesc. Zadzwonila do mnie znajoma z ciucha, że jest nosidelko. Dałam całe 10zl xd. Jeszcze nawet naklejki ma.

Dziewczyny czy jesteście zazdrosne o swoje dzieci? Mnie chyba coś odbija. Siedziała u mnie babcia tza i wyjela małego.z lozeczka jak marudzil i wzięła na ręce. Nagle taki piorun zazdrości we mnie uderzył, że jak to ona go sobie tak po prostu wzięła nawet nie pytając o zgodzę. Po chwili sobie myślę. O co ja jestem zazdrosna.... Ech. Teściowa wraca za kilka dni i obawy mam, że wtedy mi odbije na maxa i szlag mnie trafi jak go weźmie na ręce...

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Owieczkaa
Masakra :/ mój tz z kolei ma angine. Śpi w drugim pokoju... Dziś rano powiedział że dla niego to kara bo słyszy przez ścianę jak mały się budzi a nie może pomóc...
Stary 2015-09-24, 13:06   #1163
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Czesc. Zadzwonila do mnie znajoma z ciucha, że jest nosidelko. Dałam całe 10zl xd. Jeszcze nawet naklejki ma.

Dziewczyny czy jesteście zazdrosne o swoje dzieci? Mnie chyba coś odbija. Siedziała u mnie babcia tza i wyjela małego.z lozeczka jak marudzil i wzięła na ręce. Nagle taki piorun zazdrości we mnie uderzył, że jak to ona go sobie tak po prostu wzięła nawet nie pytając o zgodzę. Po chwili sobie myślę. O co ja jestem zazdrosna.... Ech. Teściowa wraca za kilka dni i obawy mam, że wtedy mi odbije na maxa i szlag mnie trafi jak go weźmie na ręce...

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Owieczkaa
Masakra :/ mój tz z kolei ma angine. Śpi w drugim pokoju... Dziś rano powiedział że dla niego to kara bo słyszy przez ścianę jak mały się budzi a nie może pomóc...
Mój to się nawet nie budzi dopóki mały nie drze się jak syrena okretowa. I dziwi się ze ja nie mogę spać. No cóż jak mi jęczy tuż przy uchu to jakoś ciężko sobie to olać i zasnąć.

Co do zazdrości to ja tego nie mam. Chyba ze ktoś ewidentnie by małego źle albo niebezpiecznie nosił. Ale tak to osobom zaufanym mogę jak najbardziej dać małego.
Stary 2015-09-24, 13:10   #1164
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Mój Michał wg nie wstaje w nocy i wcale mi to nie przeszkadza. Wiem ze mała w nocy chce cyca wiec po co on ma wstawać

wymianki
Stary 2015-09-24, 13:13   #1165
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Owieczkaa
No tak my mamy trochę inne podejście niż faceci. Mój czasem rzuci, że ma dość, ale wstaje i przewija. Ta noc była dla mnie ciężka :/.. Małego do łóżka wzięłam bo i tak sama musiałam sobie poradzić. Aż mnie serce boli jak pomyśle o nocy... Ja chce spać a ten wiecznie nienajedzony albo się chce poprzytulac. Ciesz się, że Twój marudzi. Mój to od razu wielkie Uuuuuuuueeeeee!!!!! I koniec spania...

Ech. Boję się że teściowa będzie próbowała się wtrącać... Moja mama o dziwo tego nie robi.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Aakkzzii
Jak tylko chce Werka cyca to zazdroszczę. Mój się drze jak:
a) chce jeść
b) ma mokro lub dwójka
c) nudzi mu się i chce przytulania
Stary 2015-09-24, 13:29   #1166
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
może moja mała też będzie czekać aż tatinek wróci z pracy

no to dzień dręczenia sutków
i chodzenia po schodach
Rozmawiałam z położna. Mówiła żeby czekać na konkretne skurcze. Bo póki co to mnie mogą nie przyjąć bo sajgon straszny nw porodowce bo w Lublinie Jaczewskiego nie przyjmuje. Jakieś skurcze mam ale krótkie co 40 min i mało bolesne. Jutro z rana pojadę na wizytę do gin jak wytrzymam to będę wiedziała czy rozwarcie. Co do śluzu to mówiła,se poji żywa krew nie leci lub wody nie sącza sie to spokojnie idę zjem obiad:-D
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 13:29   #1167
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Michał wg nie wstaje w nocy i wcale mi to nie przeszkadza. Wiem ze mała w nocy chce cyca wiec po co on ma wstawać
Ja nie mówię o cycu bo przecież wiem że tego mąż nie ma, mówię o przewinięciu albo pomocy jak dzisiaj np mały zarzygał łóżeczko. Poza tym to nie tak że to ja coś przymuszam, mąż sam deklaruje że będzie wstawał i go odbijał czy przewijał a potem widać ile wychodzi z jego deklaracji złożonych o godzinie 20 jak robi się 3 nad ranem...
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Owieczkaa
No tak my mamy trochę inne podejście niż faceci. Mój czasem rzuci, że ma dość, ale wstaje i przewija. Ta noc była dla mnie ciężka :/.. Małego do łóżka wzięłam bo i tak sama musiałam sobie poradzić. Aż mnie serce boli jak pomyśle o nocy... Ja chce spać a ten wiecznie nienajedzony albo się chce poprzytulac. Ciesz się, że Twój marudzi. Mój to od razu wielkie Uuuuuuuueeeeee!!!!! I koniec spania...

Ech. Boję się że teściowa będzie próbowała się wtrącać... Moja mama o dziwo tego nie robi.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Aakkzzii
Jak tylko chce Werka cyca to zazdroszczę. Mój się drze jak:
a) chce jeść
b) ma mokro lub dwójka
c) nudzi mu się i chce przytulania
No nie wiem, wolałabym już żeby ryczał bo przynajmniej byłby powód dla którego oboje nie śpimy. A on po prostu potrafi przez 6 godzin nie spać, nie jeść tylko popłakiwać, kichać, kaszleć, jęczeć ech...
Stary 2015-09-24, 13:30   #1168
agu23gda
Wtajemniczenie

Owieczka moj TZ tez wszystkim pier...oli jaka to Ewka cicha i spi. A ze ja noce zarywam a on spi to nie wazne. Poza tym spokojna??? Ja tak ryczacego dziecka jak moje nie znam a dzieci znam sporo. Jak mowie ze jej ciagle fontanna z buzi albo ryk to TZ 'no nie przesaaaaadzaaaaj' . A choooy by go strzelil
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 13:36   #1169
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Owieczkaa
Ouuu :/ aż tyle nie śpi!? Boże... A ja narzekam na moje dziecko... Mój ma tryb: noc co 2-3 godziny jeść. Jak odbije się a za dużo zje czkawka i się męczy albo uleje ale już rzadko ulewa. Czkawka głupia w nocy męczy ale nie przy każdym karmienium potem nad ranem co godzinę się budzi bo chce przytulić się. Czasami co 2 godziny. Potem aktywny godzinę dwie zje i znów śpi 3-4 godziny. I tak do wieczora. Wieczorem znów aktywny godzinę dwie i idzie spać jak zje.
Stary 2015-09-24, 13:39   #1170
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość

No nie wiem, wolałabym już żeby ryczał bo przynajmniej byłby powód dla którego oboje nie śpimy. A on po prostu potrafi przez 6 godzin nie spać, nie jeść tylko popłakiwać, kichać, kaszleć, jęczeć ech...
Ewka too saaamoo. Oczy zamkniete i jeki, steki. Machanie rekami. Nogami. Wiercenie sie. Kichanie. Kupa kupa kupa. Przy przewijaniu znow foch i placz. A jak sie rozbudzi to nic nie chce tylko cyca i nie wazne ze 20 mon wczesniej sie opila. Wiec wtedy przejedzona ulewa. Znow trzeba przebrac i ja i lozeczko. Czesto tez siebie jak mam ja na rekach... a TZ spi. W sumie ok bo on chodzi do pracy i mi go szkoda angazowac ale czesto mnke wkur.... bo wiem ze on nas w nocy slyszy ale sam z siebie nie powie po cycu ze go odbije czy co tylko w najlepsze probuje zasnac. A potem wraca z pracy jak wczoraj o 23 a ja rycze razem z Ewka juz z braku sil. To on na mnie fochy ze ja na dziecko sie denerwuje. Ze wiecznie rycze. Ze ciagle na Ewe narzekam itd
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości