|
|
#1141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III
Hihih
![]() znasz póki co tylko moją szaloną stronę hehehhe ![]() jest jeszcze ta która by wszystkim pomogła Cytat:
jesteś mega! To będę GGI pamiętać do kogo się zwrócićCytat:
mamy w takim razie takie samo podejście! Też zerwałam kilka związków z dziewczynami ale tam udawało mi się to zrobić tak, że one po prostu zrozumiały, że skoro się rzadziej odzywam to nie mam ochoty, I same przestawały.A ta... co jakiś czas: -słyszałam, że byłaś w mieście (nawet na to nie odpisałam, byłam no, i co..) -kiedy przyjeżdżasz Teraz odpisałam tak, że jak coś mi jeszcze napisze to będę w szoku, bo ona seria pytań, o to czy robię zakupy, czy brzuch rośnie, kiedy będę na święta itp itd a ja: -nie wiem, nie dzięki dziewczyny W każdej innej dziedzinie mego życia sobie radzę, wiem co chcę i jak to osiągnąć. A tu.... jakoś nie potrafię zrobić tego odważnego kroku.
|
|
|
#1142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale w końcu się otrzasnelam i powiedziałam koniec! |
|
|
|
|
#1143 |
|
Wtajemniczenie
|
Polinezyjka- ta laska chyba nie ma swojego życia i chce życ Twoim życiem. Koniecznie się odetnij od niej, jak stanowczo Ci się nie uda to w ogóle nie odpisuj na jej smsy, na żadnego, bo ona Cię zamęczy swoją osobą. Za dobra chyba dla niej byłaś. Powiedz jej, że jest męcząca, nie masz czasu na jej durne smsy i ciągłe zapytania. A niech się obrazi i będziesz miała spokój (oby).
|
|
|
|
#1144 |
|
Zadomowienie
|
Hej ja lecę do gin zakładać ten krążek
Może znów moje dzidzie podglądniemy ![]() Btw. Te które są na L4. Powiedzcie mi wypłaca wam l4 ZUS raz w miesiącu czy po każdym skończonym l4? CO ile je macie? Bo ja co 2 tyg a nie wiem kiedy się wypłaty z ZUS spodziewać teraz
|
#1145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie niewyspana z rana...
ja chce do domu do swojego lozka...Ja dzis w nocy prawie nie spalam, bo jak zasnelam to maz sie budzil i tal na zmiane. Ale maly takie sobie przemeblowanie w brzuchu robil ze myslalam ze zaraz mi przez powloki wyjdzie i na lozku sie polozy ![]() Cytat:
Mi placi pracodawca (ale to chyba zalezy od ilosci pracownikow) w terminie wyplaty, niezaleznie od tego na ile mam ZUS ZLA ![]() polinezyjka wg mnie powinnas kolezance powiedziec ze jesli chce miec z Toba jakikolwiek kontakt miec to ma przestac zawalac Cie swoimi problemami ...ze masz swoje zycie i nie mozesz zyc jej. U mnie tak bylo i przyjazn zginela smiercia naturalna ![]() Sunmade...czekam razem z Toba na poniedzialek i same dobre wiesci ![]() Sunshine dobrze ze wykryta choroba boozna dzialac. Lez zeby sie szyjka wydluzyla bo duzo jej do minimum nie brakuje. Oszczedzaj sie zeby malenstwo przyszlo na swiat w terminie 3 mam za Was kciuki
|
|
#1146 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie w brzuszku od dwoch dni cisza
|
|
|
|
#1147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Heh, dokładnie tak się czuję. ALe i tak będzie przewijała się co jakiś czas bo mój szwagier się z nią lubi i ją zaprosi na pewno w świeta jak będziemy się widzieć z naszym kumplem i przyjacielem.
Itp. Zmykam do sklepu Kochane, zaraz doczytam co napisałyście ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
Cytat:
dzięki Kochana
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1148 |
|
Matka Smoka
|
Czy któraś z Was orientowała się już w sprawie becikowego? Czy w naszym przypadku podstawą do obliczenia dochodu będzie zeznanie PIT za 2014 rok?
|
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nie jest tak ze jak rodzisz w 2016 to liczy sie 2015? U mnie na pewno nie PIT tylko zaswiadczenie o dochodzie albo przychodzie za rok 2015 i chyba za czesc 2016 (oczywiscie wystawione w US) Tak cos przynajmniej kolezanka wspominala ![]() Ale to chyba tez zalezy od gminy i miasta...w sasiedniej gminie pisza oswiadczenie i dolaczaja wyciagi z konta...
|
|
#1151 |
|
Matka Smoka
|
Właśnie jak tak patrzę w necie, to okazuje się, że po pierwsze - liczy się rok podatkowy a nie zwykły a on inaczej biegnie (listopad-październik), a przepisy są jedne tylko niektóre gminy tego nadużywają i żądają bezpodstawnie wielu niepotrzebnych dokumentów, także lepiej się przygotować i nie biegać potem po milin papierów.
|
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#1153 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, miałam kolejną noc z głowy. starsza podłapała jakiegoś wirusa i z kaszlu wymiotowała w nocy. Teraz już jej ok, tylko rodzice niewyspani...
Poli- przeczytałam pobieżnie, ale myślę, że musisz być w stosunku do takich dziewczyn bardziej asertywna, bo Ci na głowę wejdą. Potem będziesz miała jeszcze mniej czasu na takie cudze pierdoły. Leon miał wczoraj wieczorem pierwszą czkawkę Beth- powodzenia na wizycie. Przyjaciolka moja wlasnie urodzila blizniaki w 36 tygodniu, cc oczywiscie. Krazek miala od 17 tc, potem zaszytą szyjkę i leżała cały czas. Chłopaki ponad dwa kilogramy wy też spokojnie dacie radę ![]() Sunmade- sił dla Was, bo wierzę, że szpital Cię męczy. Kciuki za wyniki
|
#1154 |
|
Raczkowanie
|
Dobijcie mnie bo przecież nie może być spokojnie... Właśnie ordynator mi zakomunikowal, że we wtorek transportem medycznym przewioza mnie do Centrum Ginekologii, Położnictwa i Neonatologii w Opolu. Tłumaczył mi, że szpital w którym jestem ma 2 stopień referencyjnosci, a w moim przypadku potrzebny jest juz 3. Ze skoro wystąpiły pewne powikłania po amniopunkcji to ten krytyczny okres 2 tyg po zabiegu musze być pod kontrolą. A oni w razie nie daj Boże przedwczesnego porodu nie będą w stanie za wiele pomoc małemu, a w tym Centrum w Opolu mimo że nie ma oddziału kardiologicznego to jest bardzo dobry neonatologiczny. Ehh... To sobie poleżę jeszcze...
ale z tego co widziałam kiedyś na fb na profilu Posiłki w szpitalach to Opolskie Centrum było chwalone kilkakrotnie, nawet w telewizji był reportaż o rewelacyjnym jedzeniu tam. To jakaś odmiana po tym co mam teraz :p
|
|
|
|
#1155 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój też mi robi takie akcje ![]() Cytat:
bedzie wszystko dobrze Laski, mam nadzieję,że przez święta troche zwolnicie z postami, bo nie dam rady ogarnąć
|
||
|
|
|
#1156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i plus w tym wszystkim te posiłki i może Panie na sali nie będą już tak chrapać 😀😀😀 |
|
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ZUS zawsze wypłaca Ci za wystawione L4 czyli jesli masz od 1 -15 to za ten okres zostanie Ci wypłacone około 4-5 dni później ja tak dostaje. A ja L4 mam wystawiene od gina od wizyty do wizyty czyli co 4 tygodnie.
|
|
|
#1158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- [QUOTE=Martinixxx;53775320]Wg mnie masz szyjkę idealną.W PL trochę przesadzają z tą długością. W 29 tyg miałam 29 mm i już chcieli mi krążek pakować. Nie zgodziłam się, odbyłam podróż samolote, poleżałam w domu i urodziłam 3 dni przed terminem ![]() to mnei uspokoiłaś
|
|
|
#1160 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja siedzę dzisiaj cały dzień sama z córką a jeszcze pogoda kiepska nie wyjdziemy nawet na spacer. Na drzemke młodej tez nie mam co liczyc bo spała do 9 rano wiec jest wyspana ale z racji tego rodzice dzis sobie zaszaleli i od rana były przytulanki
maz mnie jak zwykle obudził ale jakos tym razem nie zbyłam go taka mała powtórka po wczorajszym wieczorze jesli jeszcze dziś wieczór mi się będzie chciało to chyba stwierdze że coś jest ze mna nie tak
|
|
|
|
#1161 | |
|
Mama Land
|
Cytat:
![]() Musicie mieć mnóstwo światła w domu, skoro takie wielkie okna ![]() Esme: Cuda Muszę w końcu jakieś konkrety pokupować, bo poza kilkoma ciuszkami nie mamy nic Agata: Cudowny ten przewijak!!! Też się nad takim zastanawiam, ale chyba jednak zdecyduję się na taki na komodzie. Kalpana: Twoja Teściowa to jakieś medium? :P Powiedz jej, że skoro ona wie, to za kilka miesięcy się dowie, czy miała rację No ale ja sama się jakoś specjalnie matką jeszcze nie czuję, więc nie mogę obwiniać innych ![]() Dziewczyny, co myślicie o imieniu Emma? Niestety mam polskie nazwisko, z polskimi znakami i się boję, że nie pasuje ![]() Ineso: Ja nie przytyłam (w kg) jeszcze nic, a moje dziecko jest o tydzień mniejsze, niż powinno. Osobiscie zastanawiam się, czy się źle nie odżywiam, a Mąż mnie ciśnie, że od dwóch godzin nic nie jadłam Agusia: Sunshine: Dobrze, ze Cię tak szybko zdiagnozowali! Kciuki za szpital i Wasze zdrowie! Beth: Poli: Jak Ty wyszukujesz te filmiki? Problem z koleżanką - a Ty już z nią nie zerwałaś? Ona po prostu tego nie widzi i nie zobaczy. Myślę, że się samo rozejdzie, tym bardziej, że tak jak mówisz, ona nie będzie chciała wychodzić z Tobą i Dzieckiem na spacerki. MaLoS: Sikanie na podłogę? ![]() JakDobrze: Idealne rozwiązanie! Wszyscy powinni Wasz pomysł praktykować Nie chce sprzątać? To niech płaci ![]() Świetne łupy i to tylko za 57 zł? :O ![]() Sunmade: Mały ma powolny puls, bo odpoczywa wie, wiem, łatwo mówić, ale dobrze, że Cię tak często badają! Od przybytku głowa nie boli, a Ty jesteś spokojniejsza. Może wykorzystaj czas pod prysznicem na spanie? No to od wtorku koniec chrapiących koleżanek
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1163 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze mam smutna wiadomość wczoraj rano moja kuzynka urodziła synka przez cc odeszly jej wody i nagle maly przestawiła sie poprzecznie i musieli ciać. Niby wszystko było ok dostal 10 pkt a potem okazało się że ma niedroznosc przełyku czy cos takiego. w zasadzie malo wiem narazie. zostal przewieziony 100 km dalej do innego szpitala i dzisaj ma miec operacje
kurcze znowu to przechodzimy rok temu walczylismy o zycie synka mojej siostry tą walke naszczescie wygralismy dzis młody jest super rozwijajacym się roczniakiem. modle sie oby i tym razem tak bylo!!
|
|
|
|
#1164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez niedawno byłam zmęczona znajomością z kumpela. W wielu kwestiach mnie kopiowała złapałam ja na kłamstwie i obgadywaniu. Nie rozmawiałam z nią długi czas ale w październiku urodziła syna No i mieszka nade mną wiec serce mi zmiękło. Ale juz nigdy nie odzyska mojego zaufania. Nasi faceci wyjeżdżają za granice do pracy a my ty same siedzimy często. Ale jej facet mnie wku*** wczoraj komentarzami do mojego tz ze mogłabym w końcu przytyć! Kurde mam 5 kg na plusie mała w 21 tyg wymiary dobre i 410 g to co on mi tu komentuje!!! Jestem wysoka ma sie u mnie gdzie to wszystko rozłożyć moja mama ze mną tez tylko 9 kg przytyła wrrrr Zione ogniem !
|
|
#1165 |
|
Matka Smoka
|
Patulinka - dzięki za maila
Asia - imię mi się podoba bardzo, sama kiedyś kiedyś rozważałam, ale właśnie dlatego, że lubię jak pasuje do nazwiska wiedziałam, że tak nigdy nie dam. Nie wiem jak dokładnie wygląda to z Twoim ale faktycznie Emma Józefowska albo Gucwińśka niezbyt brzmi ![]() Sunmade - współczuję tych przygód. Mam nadzieję, że to przynajmniej nie jakoś strasznie daleko od Twojego miasta i ktoś Cię będzie odwiedzał, bo pewnie sfiksowa można
|
|
|
|
#1166 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
współczuje ... Trzymamy kciuki za maluszka---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
Ja zaniosłam l4 2 listopada i do dziś kasy nie dostałam
|
|
#1167 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny. Teraz leżę w rodzinnym mieście wiec mam ciągle gości, to rodzice, rodzeństwo, znajomi. Wiec się nie nudzę. Tylko mąż ma do mnie 170km i dopiero dziś przyjedzie. Ale tam gdzie mnie przewioza to niby 60km dalej, za to mąż będzie miał już 230 w jedna stronę :-( a pracować musi przecież :-(
|
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
2 listopada zaniosłaś ale do kiedy masz? to ważne bo musi się okres l4 skończyć. czyli masz na 2 tygodnie i jak minie te 2 tygodnie to dopiero po tym okresie dolicz 5 dni. A tak jak pisały dziewczyny wcześniej że im płaci pracodawca bo są na umowie o pracę która trwa więc on im płaci ja nie mam takiego szczęścia
|
|
#1169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymaj die tam kochana zawsze nasz nas !
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

Jak nie dasz rady to spokojnie ja Ci napiszę co i jak
Ja podobnie jak Ty traktuję relacje damsko-damskie i zdarzyło mi się dwa razy kompletnie zerwać związek w momencie kiedy poczułam się wykorzystywana. I choć czasem z rozrzewieniem wspominam wcześniejsze etapy tych relacji, to nigdy tego nie żałowałam i ulga psychiczna ogromna. Warto pozbywać się toksycznych ludzi. Pomyśl też o dziecku - ono będzie czuło Twoje nastroje, a przy takiej ilości smsów, które Cię wkurzają?....

ja chce do domu

3 mam za Was kciuki
Zwiewaj.

Nie chce sprzątać? To niech płaci 
współczuje ... Trzymamy kciuki za maluszka