|
|
#91 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was serdecznie. Z radością donosze że 12 sierpnia 2006 to również i mój szczęśliwy dzień
mamy już zarezerwowaną restourację, kościół (godzina 17:00), sukienka wypatrzona, samochód, orkiestra i kamerzysta zarezerowane! |
|
|
|
#92 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Mlode!
12 sierpień godz 13 to mój czas
Ja już mam wszystko praktycznie załatwione. Kościół, nauki, restauracja, kamerzysta i fotograf, muzyczka też jest a suknia w przeróbkach. Teraz został mi już tylko kołocz i dekoracja kościoła, ale to już tydzień przed ślubem Tylko ten mój młody jeszcze nie do końca gotowy bo jak uslyszał o sukience z różowym to nad garniturem musi się zastanowić. Niech mu będzie w końcu ma czas. Ja trochę mniej bo planuję jeszcze w czerwcu zostać panią geofizyk z dyplomem. Jak większość z was pozrowienie i trzymajmy kciuki za pogodę!
|
|
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
MAM I JA! tzn ja też tego dnia o godz 16 zmieniam stan cywilny
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Witam! ja ma 26 sierpnia 2006 i juz nie moge sie doczekac...wszystko juz prawie załatwione, tylko jeszcze ubiór i formalnosci,ale jeszcze troszke czasu jest.
Pozdrawiam sierpniowe panny młode..
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki ja wychodze za mąż 19.08.2006 , juz wszystko załatwione właśnie szukam sukni ślubnej jestem juz na najlepszej drodze .
POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH PANIENEK KTÓRE NIEDŁUGO WYCHODZĄ ZA MĄŻ |
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam do Was kochane z moja nietypową datą 15 sierpnia. Jest to święto, dzień wolny, a dzięki temu ze nietypowy nie było żadnych problemów z salą, księdzem, forografem, kamerzysta i zespołem. To wszystko juz załatwione. Pozostało tylko zamówić i rozwieżć zaproszenia, odbyć nauki przedślubne, zamowic tort i ułożyć menu, przymierzyc suknie będzie w czercu) i odbyć kurs tańca - też w czerwcu!
|
|
|
|
#97 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#98 |
|
Przyczajenie
|
Mój ślub jest 19 sierpnia. Jak tam wasze portfele? Nie sądziłam, że to aż taki wydatek. Prawie wszystko już mam załatwione. Niestety mieszkam w dziurze i nie mogę dostać tu tego wszystkiego na co miałabym ochotę.Ale jest tego jeden plus - ludzie zajmujacy się obsługą wesel nie są kosmicznie drodzy.
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
no niestety trzeba wydać dużo ale pocieszajmy się że jest to jedyna taka okazja i może sie juz nie powtórzyć, ja tez już mam dosyć wydawania kasy ale przedemną jeszcze kupno zaproszeń, obrączek , wybór fotografa , dekoracji kościelnej no i oczywiście suknia i inne rzeczy z tym zwiazane typu dodatki fryzjer kosmetyczka paznokcie itp.. a propo mam chrapkę na Panią Izę B czy ktos korzystał z jej usług
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
przepraszam dziewczyny ta Pani nazywa sie Zuzana Barczyk pomyliło mi się tylko nie wiem z kim skąd ja to wytrzasnęłam
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 26 sierpnia 2006 :)
dziewczyny powiedzcie mi kiedy kupujecie suknie ślubną bo nie wiem kiedy powinnam zacząć się za nią rozglądać i kiedy już na 100% ją zamówić???
|
#102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zasada prosta: lepiej wczesniej niz później! PS. chciałam białą, mam jasny ecru. I musimy zmienić koncepcję garnituru Pana młodego, wystroju sali itd... PS3. jeżeli chcesz szyć, to pamietaj, że obowiązuje zawsze cena z dnia podpisania umowy, a im blizej lata, tym materiały i sukienki są droższe.
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Oj troszkę mnie wystraszyłaś ja miałam zamiar dopiero po świętach zacząć z mamą chodzic po sklepach a zamówić suknię dopiero gdzieś około czerwca
Myślałam że ten czas wystarczy A jeszcze jedno pytanie kiedy się płaci za suknię przy odbiorze czy podczas tego zamawiania?
|
#104 |
|
Rozeznanie
|
Zazwyczaj proszą o zadatek-od 100zł do 50% sumy. Jakos osobiście nie mam zaufania do tych, którzy chcą 50%-boja się, że tylko po zapłaceniu takiej kwoty nie ucieknę?
Ja miałam zapłacić 100 lub 200 zł, druga rata-po pierwszej/drugiej przymiarce, reszta-w dniu odebrania sukni. Nauczona przykładem koleżanki-mówcie, że chcecie odebrć suknię na tydzień przed ślubem, ale w piątek przed ślubem Panie mają być gotowe, że przyjedziecie i poprosicie np. o zwężenie. moja koleżanka w ciągu ostatnich 2 tyg schudła tak, że sukienka poszła w dół, i na pierwszym tańcu Pan Młody ją przydeptał i troszkę się porwała. Zapytajcie o koła (albo bez albo bardzo giętkie)lub żyłki (czasami sie rwą) przy halce, czy halka jest wliczona w cene sukni, welon, rękawiczki, szal/bolerko itd. najlepeij niech wypisza na kartce. PS. Czasami dobrze jest zajrzeć do małych salonów-traktuja tam kientów jak ludzi, a nie tylko jak klientów. Miłego przymierzania, to naprawdę świetne uczucie!!!
|
#105 |
|
Rozeznanie
|
A, i jeszcze jedna sprawa-zwróć uwagę na przymierzalnię!!!!! Czy jest oddzielona, czy jest tam dywan, stołeczek itd. W jednym "salonie" przymierzalnia stanowiła malutką część pomieszczenia-brudny dywanik na podłodze, wszyscy chodzą dookoła, ścinki materiałów na podłodze. Dosłownie jak na jakims targu, koszmar!
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Ja również 12 sierpnia 2006roku mam swój wielki dzień, wszystko jest już załątwione, więc tylko odliczam dni
|
|
|
|
#107 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, która również jak wy wychodzi za mąż (ale jej przygotowania dopiero na wstępie).Tym bardziej jej i wam dopinguje bo to 1 rocznica mojego ślubu (20.08.2005 r.) ja przysięgałam a ta kuzynka mi wówczas świadkowała Wszystkiego naj naj dziewczyny
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|||
|
|
|
#108 |
|
Przyczajenie
|
a ja 10 sierpnia
)Nie mam jeszcze sukienki (
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
5 SIERPIEŃ 2006
|
|
|
|
#110 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Panny Młode z 26.08.2006
My też bierzemy ślub właśnie w tym dniu! OH HAPPY DAY! ![]() o 18.45 ( troche pozno, mam nadzieje ze bedzie jeszcze o tej godzinie troche słonca!) Napiszcie w jakim mieście i jakim Kosciele bierzecie ślub? Kościół Św.Wojciecha w Warszawie Pozdrawiam WSZYSTKIE PANNY MŁODE ![]()
|
|
|
|
#111 |
|
Przyczajenie
|
Cześć ja też wychodzę za mąz 26.08.2006 o godzinie 15. w Krakowie
|
|
|
|
#112 |
|
Przyczajenie
|
Ja również mam wesele 5 sierpnia 2006
. Już nie mogę się doczekać Oj żeby to słoneczko świeciło mamy zamiar kabrio jechać do ślubu. |
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam do wszystkich Panien Młodych z 12 sierpnia 2006 r. i do tych które również w tym roku piszą i bronią pracę magisterską. Pozdrowienia dla wszystkich
|
|
|
|
#114 |
|
Rozeznanie
|
Ja również 12 sierpnia
![]() Mamy załatwioną salę, orkiestrę, moją sukienkę, kosmetyczke i fryzjera. Nie mamy czasu ( i siły) na szukanie fotografa...a zostały 3 miesiące, 1 tydzień i 6 dni... Czy ktoś może polecić dobrego fotografa z Torunia?
|
#115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niedawno pisalam z wielka radoscia o kuzynce ktora bierze slub 12 sierpnia.Wlasciwie to miala brac Wyobrazcie sobie ze zostawil ja chlopak po 5 latach bycia ze soba .To okropne wspolczuje jej.Najgorsze jest to ze wlasciwie nie bylo zadnego powodu do tego rozstania.Strasznie to przykre...
|
|
#116 |
|
Konto usunięte
|
19.08.2006
już zaczęłam się denerwować jak to wszystko przeżyję....
|
|
|
|
#117 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: 19 sierpien 2006
dołączam się!!!
|
|
|
|
#118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#119 |
|
Przyczajenie
|
a ja 15 sierpnia o 13:00...nietypowo w święto, ale przynajmniej każda rocznica będzie dniem wolnym...
|
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 19 sierpien 2006
i jak przygotowania?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.

Ja już mam wszystko praktycznie załatwione. Kościół, nauki, restauracja, kamerzysta i fotograf, muzyczka też jest a suknia w przeróbkach. Teraz został mi już tylko kołocz i dekoracja kościoła, ale to już tydzień przed ślubem 

Myślałam że ten czas wystarczy
A jeszcze jedno pytanie kiedy się płaci za suknię przy odbiorze czy podczas tego zamawiania?
(