|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsza randka czy będzie kolejna?
Z tym powodzeniem i ślepej kurze ziarno. Nie zawsze tak jest. Nie narzekam na brak jakiejś adoracji ze strony mężczyzn. Tylko tak jak wspomniałeś, musi być to coś,co "uderza", wspólny język,humor... I wtedy właśnie kiedy poczuję coś takiego poświęcam swój czas tylko tej osobie .
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- 26 😂. Naprawdę uwierz mi, że tak jest bardzo bardzo często. |
|
|
|
|
#92 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Ej dlaczego? 😜😂
|
|
|
|
|
#94 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Czasem mam wrażenie, że nią jestem, naprawdę 🙈
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;87336635]Nie no, ja wiem o czym piszesz i mam zresztą tak samo, ale to nie zmienia faktu że przed nią, a może nawet w trakcie umawiania były inne, lecz wybrał ją. W dzisiejszych czasach rzadko ktoś jest jedyną opcją, chyba że ktoś serio nie ma powodzenia i trafiło się ślepej kurze ziarno.[COLOR="Silver"]
(...)[/QUOTE] Galakty, błagam, Ty również jesteś za młody na bycie tak zgorzkniałym (czy wręcz cynicznym). Przestańmy patrzeć na ludzi jak na "opcje" i tak opisywać rzeczywistość, to i myślenie się zmieni. Ja jakoś w bliskim mi otoczeniu nie zauważam czegoś takiego - jakiegoś bawienia się w opcje, ciągłego rozglądania. Natomiast tak, swego czasu sporo czatując, nie traktując do końca tych osób jako rzeczywistych ludzi (i oni mnie zapewne również nie), zaczynałam mieć wrażenie, że tak to wygląda. Dlatego może warto jednak odstawić na jakiś czas te wszystkie portale randkowe, jeżeli serio tworzą tak smutny obraz rzeczywistości. To trochę jak siedzieć w jednym pubie, w którym zawsze pod koniec wieczoru ktoś rzyga w kiblu, a ktoś inny wali barmana po gębie. Łatwo przez to można nabrać przekonania, że każdy pub tak wygląda.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2019-11-15 o 22:52 |
|
|
|
|
#97 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiem wiem, trochę na wyrost piszę i zbyt zero-jedynkowo, już tak mam. Gadam co innego, a w rzeczywistości robię co innego. |
|
|
|
|
|
#98 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Porównanie z pubem świetne. Też mam wrażenie, że czasem portale randkowe zaczynają szkodzić i dają dość beznadziejną perspektywę. Jeszcze gorzej się robi jak ludzie zaczynają drobiazgowo analizować atrakcyjność/konkurencję. Tak jak te dyskusje o chadach na wizażu. Jeśli ktoś jest przekonany, że od kształtu jego brody czy co tam było opisywane, zależy jego szczęście w związkach... Dla mnie robi się nieco dziwnie.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#100 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Szczęście w związkach nie zależy od kształtu brody i tego raczej nikt nie pisał. Podkreśla się, że od wyglądu zależy powodzenie danej osoby, a to jest fakt, któremu nikt nie powinien zaprzeczać. |
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#102 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Natomiast wierzę, że w grupie 30+ tej apki mogą używać głównie osoby, szukające seks przygód lub jacyś narcyzi, którzy nie szukając związku, a atencji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Ale obecne badoo to dla mnie patusowo_PL Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Ja na Tinderze nie zwracałam większej uwagi na wygląd. Serio. Dawałam szansę kolesiom, przy których zdjęciach nie miękły mi kolana, ale coś mnie w opisie intrygowalo. Często przy bliższym poznaniu zyskwiali na żywo. Zresztą dla mnie wygląd nie jest najważniejszy. W ogóle nie zwracam uwagi na kształt szczęki czy wzrost. Bardziej mnie kręci inteligencja, podobne poglądy i pieniądze. Z wyglądu odrzucałam tylko z automatu grubasów i brudasów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf Czas edycji: 2019-11-16 o 10:41 |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;87337192]
(...) Ja na Tinderze nie zwracałam większej uwagi na wygląd. Serio. Dawałam szansę kolesiom, przy których zdjęciach nie miękły mi kolana, ale coś mnie w opisie intrygowalo. Często przy bliższym poznaniu zyskwiali na żywo. Zresztą dla mnie wygląd nie jest najważniejszy. W ogóle nie zwracam uwagi na kształt szczęki czy wzrost. Bardziej mnie kręci inteligencja, podobne poglądy i pieniądze. Z wyglądu odrzucałam tylko z automatu grubasów i brudasów. [/QUOTE]
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o moją relację to już sama nie wiem. Muszę nabrać jakiegoś dystansu (tylko jak ?). Adam od kilku dni dużo ze mną pisał, wdarło się pytanie o kolejny raz. Czuję jego zainteresowanie moja osobą- facet jak piszę nawet w żartach o ciekawości moich pocałunków, wskazuje na chęć bliskości ze mną to chyba jest zainteresowany? Ale od wczoraj po południa znowu cisza 🙈. Nie wiem w sumie o co chodzi. Może po prostu facet nie ma potrzeby pisać codziennie. Wiem, że ma pracę nawet we weekendy (nie jest tak, że ma wolne kiedy chcę itd. Jest zawalony pracą i w to naprawdę wierzę). Nasza relacja (atmosfera pisania) po spotkaniu jest taka sama jak przed nawet mogę powiedzieć, że bije od niego chęć bliskości ze mną. Ale może jednak chcę mnie olać ? Albo chodzi o jedno... Biorę też pod uwagę to, że on jest starszym ode mnie mężczyzną i ma pewnie inne potrzeby kontaktu niż ja (tzn. nie siedzi ciągle i nie pisze).
|
|
|
|
|
#105 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Masakra jakaś... Naprawdę masz 26 lat?
|
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W moim przykładzie chodziło o to, że facet jak mówi, że jest zapracowany, to rzeczywiście może nie mieć czasu a nie że spławia. I żeby z góry nie przekreślać takiej relacji. Aha i że ze strony kobiety też może paść propozycja spotkania i to nic złego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
Naprawdę...wiem, że sie tak czasem zachowuje. Ale po prostu jestem niepewna siebie i nie wiem jak postępować w takich relacjach...
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 Czas edycji: 2019-11-16 o 14:21 |
|
|
|
|
|
#109 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Ale to nie potencjalny partner jest od dodawania ci pewności siebie. Nie musi też znosić twoich 'odpałów', bo ty masz niskie mniemanie o sobie, nie masz prawidłowych wzorców albo boisz się odrzucenia. Musisz sama nad tym pracować, żeby nie odczuwać takich emocji i nie pozwalać się nimi kierować. Sama lub z pomocą terapeuty. |
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie twórz sobie w głowie wizji, że nie wiadomo ile i jak dobrze się znacie. Spotkania, spotkania i jeszcze raz spotkania. Pisaniem szybko się można nakręcić i stworzyć iluzję, że jest jakaś uczuciowa bliskość... której przecież tak naprawdę nie ma.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2019-11-16 o 15:17 |
|
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
Co do mojej pewności siebie....tu jest racja w 100%. Narazie chciałabym poradzić sobie sama z tym problemem. Tylko nie wiem jeszcze jak. Co do Pana eh...niby o spotkaniu było gadanie (kolejnym),ale nie było to nic konkretnego. Dlatego trudno przeczekam do końca weekendu postawię sprawę jasno ! Konkretna data godzina i koniec. I zobaczymy. Co do pisania o pocałunkach,tak szczerze myślałam, że na pierwszym spotkaniu będzie natarczywy (czasem mu się zdarzało pisać głupie rzeczy pół żartem pół serio na tematy buzi buzi itd. i go przywracałam do porządku), że okaże się Panem, który zainteresowany jest nie mną jako człowiekiem,ale zaskoczył mnie pozytywnie na spotkaniu.
|
|
|
|
|
#112 |
|
Przyczajenie
|
>natomiast nie lubię być nachalną kobietą [...]
Jak mnie bawią takie "wymówki"... Korona ci z głowy nie spadnie jak z kilka razy to ty wyjdziesz z inicjatywą spotkania, a on nie uzna cię za nachalną desperatkę, tylko fajną dziewczynę, której widać, że zależy. Do związku potrzebne jest zaangażowanie z dwóch stron. Oboje się musicie wykazać, żeby cokolwiek z tego było. Edytowane przez DarkDesuu Czas edycji: 2019-11-16 o 17:21 |
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
Nie spadnie ! Jestem fajną babką, której jak zależy to się stara. 🤗
|
|
|
|
|
#114 |
|
BAN stały
|
Szczerze, jakby facet stwierdził, że jestem desperatką, bo wychodzę z inicjatywą spotkania czy sama raz na jakiś czas inicjuję rozmowę i na tej podstawie mnie odrzucił to w sumie bez żalu. Lubię jasne sytuacje, partnerskie związki, a nie gierki i typów, którzy muszą całe życie gonić króliczka.
|
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
Ja też lubię jasne sytuację. Nie lubię zabaw w kotka i myszkę. Tylko, że nie lubię być nachalna 😂 Ale jak najbardziej rozumiem Wasz przekaz o inicjatywę i daje mi to wiele do myślenia.
|
|
|
|
|
#116 |
|
Konto usunięte
|
Ty nadal mu liczysz minuty od jednej wiadomości do drugiej... Przestań
|
|
|
|
|
#117 |
|
Konto usunięte
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;87338330]Szczerze, jakby facet stwierdził, że jestem desperatką, bo wychodzę z inicjatywą spotkania czy sama raz na jakiś czas inicjuję rozmowę i na tej podstawie mnie odrzucił to w sumie bez żalu. Lubię jasne sytuacje, partnerskie związki, a nie gierki i typów, którzy muszą całe życie gonić króliczka.
[/QUOTE]I w drugą stronę, kobieta która się nie odezwie pierwsza bo będzie nachalna to też słaba opcja. Jeszcze zrozumiem na początku, okey, ale nie po kilku randkach, wtedy wręcz się oczekuje że sama wyjdzie z inicjatywą. |
|
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
On tak chyba po prostu ma,bo sie odezwał. Ja nie wiem,to ze mną coś chyba nie tak. Nie będę,promise.
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Co do przejmowania inicjatywy. W głębszej relacji nie mam żadnego problemu z tym. Najpierw muszę poznać tego człowieka i ocenić czy warto (czy nie chodzi temu Panu o jedno po prostu). |
|
|
|
|
#119 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
No jakby nie było...masz rację 🙈.
Z mojej strony chodzi o zdrowy fajny związek ( oczywiście jeśli sobie spasujemy). |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. 

? To już chyba nie ten świat!

Masakra jakaś... Naprawdę masz 26 lat?
a nie że spławia. I żeby z góry nie przekreślać takiej relacji. Aha i że ze strony kobiety też może paść propozycja spotkania i to nic złego.
. Nie wiem w sumie o co chodzi. Może po prostu facet nie ma potrzeby pisać codziennie. Wiem, że ma pracę nawet we weekendy (nie jest tak, że ma wolne kiedy chcę itd. Jest zawalony pracą i w to naprawdę wierzę). Nasza relacja (atmosfera pisania) po spotkaniu jest taka sama jak przed nawet mogę powiedzieć, że bije od niego chęć bliskości ze mną. Ale może jednak chcę mnie olać ? Albo chodzi o jedno... Biorę też pod uwagę to, że on jest starszym ode mnie mężczyzną i ma pewnie inne potrzeby kontaktu niż ja (tzn. nie siedzi ciągle i nie pisze).