|
|
#91 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marcowe 2023
Cytat:
ja zapytałam na grupie osiedlowej na fb, kogo polecają i ktoś ja wytypowa mi zależało na opcji na nfz bo za szkole rodzenia będziemy płacić 650zl ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
Co tam u was kobietki? Jak macie połówkowe? Idziecie? Ja za tydzień
we wtorek bylam na kontrol u gin, mówi że na 100% dziewczynka będzie więc uff ale jak zapytałam o zaswiadczenie o braku przeciwskazań do zajęć z fizjoterapeuta w szkole rodzenia, to odmówiła bo mam L4 wahałam się pomiędzy dwoma w moim mieście, i w jednej z nich wymagali taki papier no więc sprawa się wyjaśniła ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#93 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest przy drugim, ale nawet nie wiem, czy na NFZ i może potem trzeba tam rodzić Ogólnie to nawet przy prywatnych nie mamy w naszej mieścinie zbyt dużego wyboru, mąż się śmieje, że zrobimy online
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3.11, no ja właśnie wybralam dwie prywatne ale przy szpitalne, no i padlo na te gdzie chce rodzic w 1 kolejności jutro za to mam 1 spotkanie z polozna środowiskowa, te mam na nfz ale na 14 mam nadzieję że dlugo to nie potrwa, bo po 17 mam pociąg do warszawy, jedziemy na długi weekend do siostry partnera ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam 4.11 połówkowe
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#96 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Żeby wszystko było dobrze!
|
||
|
|
|
|
#97 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mieszane uczucia, zraziło mnie ze 1. Polozna przeciwnik szczepień nawet na krztusiec w ciąży2. Druga ciężarna domniemam ze po invitro, a polozna podważa termin porodu ktory ustalil lekarz mowiac "prosze nie słuchać lekarza, bo glupoty gada" Myślę nad zmiana od 1.11 mam być przypisana w luxmedzie blisko nas więc zajrze i podpytam co i jak ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
A jakie podawała argumenty przeciwko szczepieniu na krztusiec w ciąży?
Edytowane przez Ciastko_Pomaranczowe Czas edycji: 2023-01-12 o 23:15 |
|
|
|
|
#99 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trudno, może moja przyjdzie raz po porodzie i nara
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#101 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak tam ciężarówki
macie brzuszki? Mi jak wystrzelił to nawet nie wiem kiedy i teraz mam wrażenie że z każdym dniem większy jutro mam połówkowe, już nie mogę się doczekać a wy jak tam?Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Mi też już zaczął rosnąć ale jak sobie porównałam zdjęcia w internetach brzuszków w danym tygodniu to jest takiej wielkości jak na tych zdjęciach właśnie. Są takie zestawienia wielu kobiet które się fotogrofawaly w różnych tygodniach ciąży i robiły takkie linie czasowe. Dzięki temu wiem że wszystko jest w normie. To moja pierwsza ciąża więc nie miałam żadnego punktu odniesienia i te zdjęcia trochę pomogły
Połówkowe mam w przyszłym tygodniu i bardzo się nie mogę doczekać ale i boje się także. Na razie wszystko z dzieckiem dobrze ale połówkowe to taka chwila prawdy. Edytowane przez Ciastko_Pomaranczowe Czas edycji: 2023-01-12 o 23:16 |
|
|
|
|
#103 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że mocno nie urośnie, generalnie to się cieszę, bo praktycznie w ogóle nie tyję, tylko brzuch rośnie.Ciastko, u mnie też pierwsza ciążą, Oska, u Ciebie jak dobrze kojarzę też? Ja połówkowe w piątek, ale trochę się stresuję, w sumie jak przed każdą wizytą.. |
||
|
|
|
|
#104 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też właśnie praktycznie nie tyje, oprócz brzucha oczywiście. Waga w zasadzie stoi w miejscu waha się między 70-72 u gin się zastanawiam nad polozna, bo ta z polecenia u której bylam to tak niebardzo wzbudziła moje zaufanie. Zobacze bo mam być w luxmed u partnera niby od tego miesiąca, ale ma iść do kadr zweryfikować wszystko nim pójdę do nas. Bo w pakiecie też jest.Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także podobnie, ja dziś 20+4tc z tego co kojarze ruchy mogą być nawet do 24tc niewyczuwalne, ale nie wiem dokładnie , może na polowkowych zapytasz lekarza?U mnie dziś się okazało że nagle brzusio na tyle duży że aż mam problem się ogolić a gole się co dwa dni od lat. Więc rzeczywiście każdego dnia większy ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
Ja czuję takie leciutkie ruchy na samym dole brzucha, bardzo delikatne. Jakby się tam bombelkowało.
Edytowane przez Ciastko_Pomaranczowe Czas edycji: 2023-01-12 o 23:16 |
|
|
|
|
#108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem jak to wytłumaczyć ale głównie niedosc ze na dole to jeszcze na środku, jutro zapytam na polowkowych jak to jest, wiem że każda kobieta ma inaczej, ale dziewczyny piszą o różnych wypukłościach, z lewej lub prawej, że czują jak się malenstwo uklada, a u mnie wyłącznie tak jak pisze.Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#109 |
|
Wtajemniczenie
|
No u nas prenatalne wyszły super, wszystko ok, dzidzia starsza o tydzień, z wymiarów
w życiu bym nie przypuszczała ze dźwigam w brzuchu juz 450g czystej miłości ![]() dajcie dziewczyny znac jak u was ![]() No i nadal dziewczynka. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cudownie, że wszystko super! |
|
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
Ah moja znajoma urodziła dzisiaj nad ranem, dwa dni przed tp. Zdrowy syn, jak ja jej zazdroszczę, że jest już po i że wszystko dobrze a dziecko zdrowe. Też bym już chciała być po...
Edytowane przez Ciastko_Pomaranczowe Czas edycji: 2023-01-12 o 23:16 |
|
|
|
|
#113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc staram się cieszyć tym stanem - ciążowym każdego dnia! Bo jeszcze czasem mogę zatęsknić za życiem w 2.![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
Oj tak za życiem we dwoje też będę na pewno tęsknić. Jednak przez to, że bardzo źle znoszę ciążę odliczam każdy tydzień do końca.
Edytowane przez Ciastko_Pomaranczowe Czas edycji: 2023-01-12 o 23:17 |
|
|
|
|
#115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
objawów negatywnych bardzo mało, bardziej jakieś klucie, sporadyczne bóle. Ale moja ginka mowi ze ciążę trza tez czuc ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#116 |
|
Konto usunięte
|
dołączę do wątku
![]() w co będziecie ubierać dziecko w marcu po wypisie? i jakiego rozmiaru szykujecie ubranka?
|
|
|
|
|
#117 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d63b8a062af6359c617c11f 5dff2214bf44d9449_65540a0 2934eb;89400146]dołączę do wątku
![]() w co będziecie ubierać dziecko w marcu po wypisie? i jakiego rozmiaru szykujecie ubranka?[/QUOTE]Ja właśnie zastanawiam się jaki rozmiar na start, też cholercia wie kiedy się dokładnie wyklujemy, ja mam termin na 18.03 a polozna mowila ze najlepiej donosić do 37tc czyli u mnie to 25.02 i ja nie mam pojęcia jaka może wtedy waga dziecka, nastawiam się raczej na kupno głównie 56cm, ale kilka 50cm też wezmę, a tym bardziej nie wiem jaka pogoda będzie dopiero jesteśmy na etapie powolnego kupowania i wiem że teraz ruszymy z kopytka, bo mamy w sumie kupiona kolyske do babci, I wozek i łóżeczko zamówione u rodziny które czeka. Ciuszki mam od koleżanki ale dopiero od 68cm także te mniejsze też trza zorganizować. My wpierw organizujemy głównie przestrzeń domowa poki jeszcze jako tako sily są a zas będziemy powoli zatracac się w organizacji reszty. Witaj u nas ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mam podobnie, dopiero w 21 tc przeszło mi uczucie brudnej szmaty w gardle i czuję się trochę lepiej.. Pewnie też dlatego, że w końcu poszłam na zwolnienie i serio mogę odpocząć. Ale nigdy nie będę nikomu wmawiać, że ciąża to stan błogosławiony, a drugi trymestr to samopoczucie petarda i można góry przenosić.Cytat:
[1=d63b8a062af6359c617c11f 5dff2214bf44d9449_65540a0 2934eb;89400146]dołączę do wątku ![]() w co będziecie ubierać dziecko w marcu po wypisie? i jakiego rozmiaru szykujecie ubranka?[/QUOTE]Hey, witamy! Ja mam głównie 56, kilka 62 (na razie wszystko w spadku). A to, w co się ubiera to chyba od pogody zależy, ja teoretycznie stawiam na body i półśpiochy albo pajace, żeby było wygodnie
|
|||
|
|
|
|
#119 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie wiem czy muszę kupować kombinezon taki zimowy, czy może polarowy... body chyba z długim rękawem tak? kopertowe czy zwykłe przez główkę? no i pytanko, czasem widzę na listach szpitalnych że należy zabrać różek albo kocyk... to chyba jako zamiana kombinezonu? ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie te nastroje, do tego mój facet nie staje zbytnio na wysokości zadania, co z tego że rozmawiamy na bieżąco, co z tego że 3dni temu obiecał popracować nad soba, jak dzis znow jazda poza tym przyniósł jakieś chorobsko z pracy, wczoraj cały wieczór leżał, dzis tez zasnął z3h temu, a jak mam go budzić to szału dostaje...Dzis u nas akcja o to że połowa ciąży za nami, a on niczym sie nie interesuje właśnie m.in. w kwestii wyprawki, ani co kupić ani gdzie, ani nie szuka rozwiązań nic. A całe dnie gra w durne gry na telefonie albo bezsensowne filmiki ogląda no szlag jasny mnie trafił. Sam chcial dziecko, sam naciskał, a teraz wszystko na mojej głowie.Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

ja zapytałam na grupie osiedlowej na fb, kogo polecają i ktoś ja wytypowa 

we wtorek bylam na kontrol u gin, mówi że na 100% dziewczynka będzie więc uff
ale jak zapytałam o zaswiadczenie o braku przeciwskazań do zajęć z fizjoterapeuta w szkole rodzenia, to odmówiła bo mam L4
wahałam się pomiędzy dwoma w moim mieście, i w jednej z nich wymagali taki papier no więc sprawa się wyjaśniła
Jest przy drugim, ale nawet nie wiem, czy na NFZ i może potem trzeba tam rodzić
Ogólnie to nawet przy prywatnych nie mamy w naszej mieścinie zbyt dużego wyboru, mąż się śmieje, że zrobimy online 
jutro za to mam 1 spotkanie z polozna środowiskowa, te mam na nfz
mieszane uczucia, zraziło mnie ze 1. Polozna przeciwnik szczepień nawet na krztusiec w ciąży

macie brzuszki? Mi jak wystrzelił to nawet nie wiem kiedy
się zastanawiam nad polozna, bo ta z polecenia u której bylam to tak niebardzo wzbudziła moje zaufanie. Zobacze bo mam być w luxmed u partnera niby od tego miesiąca, ale ma iść do kadr zweryfikować wszystko nim pójdę do nas. Bo w pakiecie też jest.

dajcie dziewczyny znac jak u was
dopiero jesteśmy na etapie powolnego kupowania i wiem że teraz ruszymy z kopytka, bo mamy w sumie kupiona kolyske do babci, I wozek i łóżeczko zamówione u rodziny które czeka. Ciuszki mam od koleżanki ale dopiero od 68cm także te mniejsze też trza zorganizować. My wpierw organizujemy głównie przestrzeń domowa poki jeszcze jako tako sily są a zas będziemy powoli zatracac się w organizacji reszty. Witaj u nas 
Mam podobnie, dopiero w 21 tc przeszło mi uczucie brudnej szmaty w gardle i czuję się trochę lepiej.. Pewnie też dlatego, że w końcu poszłam na zwolnienie i serio mogę odpocząć. Ale nigdy nie będę nikomu wmawiać, że ciąża to stan błogosławiony, a drugi trymestr to samopoczucie petarda i można góry przenosić.