|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kontrola oprogramowania
Cytat:
Tak samo kiedyś w onecie było info zawierające wypowiedź kogoś z policji, że naloty owszem i są, ale nie na osoby prywatne. I komu tu wierzyć
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Żorscy policjanci prowadzą kontrolę legalności oprogramowania komputerowego. Funkcjonariusze sprawdzają komputery w siedzibach firm i mieszkaniach prywatnych. Akcja wymierzona jest przeciwko dostawcom i posiadaczom nielegalnego oprogramowania. W przypadku, gdy policja wykryje oszustwo ma prawo zabezpieczyć sprzęt.
- Kontrole prowadzą policjanci z Referatu Przestępstw Gospodarczych. Nasi pracownicy sprawdzają czy żorzanie posiadają legalne oprogramowanie w sprzęcie komputerowym, którego używają.– powiedział nam Witold Orman, rzecznik prasowy żorskiej komendy. Niestety, to jedyne informacje jakich udziela policja. Na razie nie wiadomo jak długo potrwa akcja i czy już kontrolerom udało się namierzyć posiadaczy nielegalnego oprogramowania. - Szczegóły przeprowadzanej akcji pozostają dla jej dobra tajemnicą - mówi rzecznik. no i zatrzęsła się pode mną ziemia
|
|
#93 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mi udało się wyszperać tylko to, z 29 listopada.
Cytat:
A z komentarzy pod tą informacją znalazłam taki oto: Cytat:
) A komputer pewnie był kupiony w jakimś sklepie, co sprzedawał/instalował nielegalne kopie, bo skąd by wiedzieli, że chłopak takie ma. Choć to też nie do końca mi się zgadza, bo przecież on mógł sobie sam zainstalować oryginał, a nwet tego nei sprawdzili Zresztą nie wiadomo, czy ta historia w ogóle jest prawdziwa ![]() A to inny komentarz: Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#94 |
|
Rozeznanie
|
hmm...
Rozterka zapomniana... Edytowane przez Rozterka Czas edycji: 2006-12-15 o 13:37 |
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
a powiedzcie mi Kochaniutkie czy trudne jest zerowanie dysku? (czyszczenie rejestru)
|
|
#96 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#97 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PLOTKA: Naloty i Rewizje...</B>2006-12-06 Jak co roku w grudniu pojawiła się plotka o nalotach w domach internautów. Drodzy użytkownicy - na początku było to może śmieszne, teraz jest to uciążliwe. Pracownicy Rybnetu proszą, by nie dzwonić w sprawie plotki o rzekomych nalotach. Nie ma żadnych nalotów. Rybnet nikomu nie udostępniał danych klientów. W Jastrzębiu sprawdzono komputery kilku mieszkańców którzy kupili je w sklepie w którym wykryto pewne nieprawidłowości. Nie ma to nic wspólnego z tamtejszym dostawcą internetu. Nikt nie zapuka do Państwa mieszkania tylko dlatego, że posiadają Państwo komputer. Nie jest również prawdą że policja zbiera dane o klientach którzy najwięcej sciągają. To zupełna bzdura. Poza tym użytkownicy Rybnetu nie mają się czym martwić jeśli tylko posiadają legalne oprogramowanie na swoich komputerach w co szczerze wierzymy.
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
u mojego ex była kontrola
Mieszka w Jastrzębiu, nie kupował zadnego sprzetu, mial legalnego windowsa, a jednak przyszli. Jedyne co mial to osiedlowy internet. Wiec jak? Tylko ze sklepów sprawdzają? Nic już tutaj nie rozumiem ;/
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Nefre i jak wygladala taka wizyta?Czy ktos juz placil jakas kare?bo na temat sum sa straszne ploty
Moj znajomy z sądu mowil ,ze potrzebny jest nakaz.omg ![]() Jak ja lubie ten temat i jeszcze przydatny skrót nie wiem czy juz byl CHWDP--->Chowaj Windows Do Piwnicy
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooo nie wiedzialam,jednak maly dysk to ogromna zaleta ![]() Moim zdaniem powinni jeszcze łapać na uliicach kazdego kto ma odtwarzacz mp3 .Wiekszosc ludzi ma mp3 z netu za free .Wiec o tyle latwiej ,bo do domu mozna nie wpuscic ,a po ulicy jak sobie spacerujesz,widac sluchawki.Nooo chyba ze ktos ma szybkie biegi..paranoja naprawde Jakie rachunki poczta?Moj kolega mowil ,ze przede wszystkim to jest sprawa w sądzie a grzywna to tak na dokladke ![]() Wiec jakby co to informujcie gdzie kontroluja
Edytowane przez bess Czas edycji: 2006-12-15 o 17:02 |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktoras z was wie moze jak ta kwestia wyglada prawnie???
moze mamy jaks prawniczke wsrod nas Czy nakaz prokuratorski jest niepodwazalny??? prezciez jak mozna normalnemu czlowiekowi grzebac po domu jaka to szkodliwosc spoleczna ze uzywamy programy do domowych potrzeb dla mnie to paranoja!!!!
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
i juz smigam na linuksie
kontrole moga mi natutać bo jestem czysta
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam muzyki (jedynie polskie podziemie<<hh>>, ktore mozna posiadac), filmu nie ma, programu nie ma
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
nadejszła wiekopomna chwiła
Mam win Na firme wiec sobie odpisze,a co tam raz sie zyje
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
ojj gdybys to pytanie zadała mi przedwczoraj to nie byłabym taka znowu święta
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
a do czego niby sluza te programy?skad np mam wiedziec ktore mp3 jest legalne ,a ktore nie?ale paranoja.
|
|
|
|
|
#111 |
|
Rozeznanie
|
no to pięknie...
ale u mnie narazie cisza. a jeżeli kogoś po prostu wtedy nie będzie w domu kiedy przyjdzie ta kontrola?
Marzę, rozmyślam, wspominam Chodzę po błękitnych nadziejach mojego życia Leżę na miękkich pragnieniach miłości Dotykam krawędzi mojej wolności Życie płynie, a ja siedzę w windzie mojego życia I czekam na kolejne przystanki Do szczególnych mojemu życiu nadziei |
|
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
A wg mnie, to bzdura, tak czy siak...
Rację ma bess, pisząc, że powinni zatrzymywać każdego z playerem mp3 na ulicy ![]() Albo- skąd niby mają wiedzieć, że masz komputer w domu? Nie musisz wpuszczać policji bez nakazu, tak mi się wydaje, a żeby nakaz zdobyć to muszą mieć dowód- nikt im nie da ot, tak nakazu...zwłaszcza, że mówię- nie wiadomo czy masz komputer w domu...paranoja. Czytałam kiedyś artykuł w CD-Action na ten temat...wałkowane od lat. Zresztą, któraś z was na górze wątku napisała fragment artykułu z onetu czy skądś, że policja nie chciała ujawniać szczegółów. Może tym bardziej to ściema... Wiecie, taka propaganda się bardzo opłaca, wzrost zakupów legalnego oprogramowania...itd.
|
|
|
#113 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie połowa znajomych ma już legalnego windowsa.
A mnie interesuje jedno, jeśli ktoś kupił legalnego i potem zmieni komputer to co? Znów nowy system? Czy może wpisać ten sam kod,czy jak to jest? Albo jak ma kilka komputerów w domu? Przecież nie kupi 3 Windowsów, prawda? Pytam bo się kompletnie nie znam na sprawie
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) - ogolnie na te ktorych ty uzywasz. cos mi sie tak obilo o uszy niech sie inni najlepiej jeszcze wypowiedza
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
Od siebie dodam ze moj kolega mial taka kontrole...
Ktos go podkablował ![]() Zdazyl "ukryc" kompa. Okolice Czestochowy. Nie piszmy ze "w moim miescie" (byly podobno takie kontrole) itp tylko podawajmy nazwe miasta Nie po to zeby wprowadzac niepotrzebno panike ale zobaczyc jak sytaucja sie rozwija. Czy np. jak ktos sprzedaje na allegro to ma wieksze szanse na kontrole ? Jak myslicie?
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że interesują się przede wszystkim tymi, którzy dużo (nie wiem, ile to jest dużo) ściągają z sieci.
Poza tym, jeśli chodzi o akcję z legalizowaniem i karami, pewnie nie chodzą ''na oślep'', tylko np. biorą od ''chłopaków'' aministrujących sieciami wykaz podłączonych osób i mając to pukają do konkretnych mieszkań. A jak ktoś dużo sprzedaje na allegro, to prędzej prześwietli go skarbówka. Oni olewają to, że ktoś sobie sprzedaje coś na allegro, bo to nie jest zabronione.
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kolega sciąga?Nie szukali kompa?Nie dziwili sie ze skoro ma net nie ma kompa??dziwne W tej sytuacji admin chyba dalby znac??A np jak sie nie podpisywalo zadnej umowy z adminem i jest sie zameldowanym gdzie indziej?? |
|
|
|
|
|
#118 |
|
Wtajemniczenie
|
w tamtym roku byla kontrola u mojego brata ciotecznego. ktos doniosl ze na bazarach handluje pirackimi plytami. tak sie sklada ze z bazarami ma on tylko tyle wspolnego ze mieszka w bloku obok. wpadli o 7 rano i zabrali dyski i wszelkie plyty. na szczesscie nic nie znalezli bo na plyytach byly darmowe programy zdjecia wlasne i muzyka sciagnieta legalnie ze stron z ktorych mozna sciagac dla wlasnego uzytku. brat nie podarowal oddali mu wszystko i jeszcze w lokalnej prasie musieli przepraszac. dwa tygodnie temu slyszalam ze w Warszawie juz zajeli 400 dskow i kilka tysiecy plyt. wchodza do firm ale takze do mieszkan prywatnych i najlepiej im skontrolowac takie polaczenia osiedlowe gdzie do serwera podlaczonych jest kilka lub kilkanascie komputerow. wlasciciel serwera jest w staie powiedziec im kto ile pobral i wyslal do sieci i na jakie strony wchodzil. wiec wystarczy ze odwiedza wlasciciela serwera i juz moga wykreslic lub miec podstawy do odwiedzenia kilku osob.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
I znowu:
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
Wtajemniczenie
|
a jak nie sciagac w ogole akutalizacji?
Panel sterowania->Aktualizacje automatyczne->Wyłącz aktualizacje automatyczne?? dobrze rozumuje?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

) A komputer pewnie był kupiony w jakimś sklepie, co sprzedawał/instalował nielegalne kopie, bo skąd by wiedzieli, że chłopak takie ma. Choć to też nie do końca mi się zgadza, bo przecież on mógł sobie sam zainstalować oryginał, a nwet tego nei sprawdzili
Zresztą nie wiadomo, czy ta historia w ogóle jest prawdziwa