|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: JAK pobudzić metabolizm?
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
Z innej beczki
![]() Jeśli zważywszy na fakt,że mam ciut niedoczynną tarczycę związku z tym z metabolizmem może być różnie (ze strachu nie ważyłam się w sumie z kilka miesięcy,chyba,że w dzień ;P)choc mozliwe jest 7 kg na plusie w 2 miesiące Na co dzień jadam 'utrzymaniowo' z 1500kcal bez apetytu zresztą.. jeśli po dwóch tygodniach/tygodniu z ową kalorycznością, przy tej samej ilości ruchu zwiększę ilośc spożywanego pokarmu (;bo tak wyszło ;P) do 1900, srednio zdrowo (cos slodkiego,%...) choc z podażą białka 1,5g/kg +czerwona herbata,kofeina dla kurażu ![]() to organizm i tak może odebrać to jako nadwyżkę i się podtuczać..?
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
A z tą niedczynnością tarczycy... to chodzi o wole i te problemy z wagą-czyli skłonnosc do tycia nie pomylilas sie z nadczynnoscia?
|
|
|
#95 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2 litr zimą to ciężko, ale latem lepiej wchodzi. Ja otręby dodaje do wszystkiego. Jak robię ciasto, czy naleśniki, czy placki wszędzie ze dwie łyżki. Poza tym jadam też zarodki przenne i płatki owsiane. Mówią, że przemiana materii zwiększa się gdy spożywamy więcej błonnika i uprawiamy aktywność fizyczną.
|
|
|
#96 |
|
Rozeznanie
|
zarodki pszenne tez dobrze wplywaja na przemiane materii??
|
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Takkk oczywiście i polecam rowerek stacjonarny i wątek rower stacjonarny
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym przyspieszyć swój metabolizm i mam pytanie odnośnie tego: czy jod wpływa korzystnie na przemianę materii (chce zacząc brać plusz z jodem) jeśli tak to czy brać go codziennie czy np. co 2 dzień ? Zaczełam jeść otręby pszenne czy to pomoże także ? jeśli tak to ile łyżek powinnam otrębów dziennie jeść ? z góry dziękuje
|
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
w moim przypadku jak i kilku znajomych osób bardzo pomogło spozywanie co 2 godziny naprawdę niewielkich posiłków np: jajko na twardo, kromka razowca z pomidorkiem, grejfrut itp
|
|
|
|
|
#100 |
|
Przyczajenie
|
ćwiczenia siłowe
jedzenie co 3godziny podaż 2g bialka na kilogram ciała ponad 3 l wody dziennie |
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Wiecie może,czy Colon Slim będzie dawał takie same efekty jak się go zje z naturalnym jogurtem? Czy działa tylko jak się go wypije zmieszanego z wodą?
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
Seria zabiegów endermologii LPG może pomóc. A raczej wzmocnić efekty stosowania metod "od wewnątrz" (herbatek, wody z cytryną, małych i częstych posiłków, czerwonych papryczek i imbiru dodawanych do jedzenia, kawy itp.). Więcej o zabiegu tutaj xxx
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2017-04-03 o 12:29 Powód: link |
|
|
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
Spożywanie białka przyśpiesza metabolizm, też trening interwałowy przyśpieszają go, np tabata
|
|
#104 |
|
BAN stały
|
na metabolizm kolega trener podpowiedział mi, że warto stosować białko, zieloną herbatę(bardziej oczyszcza), czerwoną herbatę, jagody acai, zielony jęczmień. Z tej listy muszę wypróbować jeszcze tylko jęczmień i jagody acai. Może ktoś z was zna jakieś sprawdzone preparaty?
|
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Najważniejsze zasady, które należy wprowadzić by przyspieszyć swój metabolizm:
jedz częściej, a mniej; bądź aktywna fizycznie; nie możesz głodować; stop częstym dietom; pij dużo wody; zwiększ ilość białka w diecie; ogranicz tłuszcze nasycone, a wprowadź do diety tłuszcze nienasycone (oliwa z oliwek, nasiona lnu, orzechy oraz ryby bogate w tłuszcze wielonienasycone); używaj przypraw i ziół (wzbogacaj posiłki np. cynamonem, imbirem, a także oregano, bazylią, czy estragonem.
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

(ze strachu nie ważyłam się w sumie z kilka miesięcy,chyba,że w dzień ;P)
Twój wybór