|
|
#91 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: PIELEGNIARKI- laczmy sie:)
Cytat:
![]() Cytat:
Mi się nie chce pediatrii mam wrażenie że czytam już to poraz setny i ciągle jedno i to samo
|
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
A myślałam o Akademii Medycznej w Gdańsku. Ze względu na walory miasta chyba bardziej niż prestiz uczelni
Ewentualnie Poznań.Ale jeśli nie dałabym rady sie utrzymac to zostaje w Bydgoszczy. Powodzenia z nauką
|
|
#93 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Polecam Gdańsk Z resztą całe Trójmiasto Do Gdańska można się dostać mając zdaną maturę z bioli (rozszerz) i chemii (podstaw) (nie pamiętam jak z językiem obcym), ale co ważne trzeba mieć co najmniej 50% punktów Na AMG po ich przeliczeniu mnożnikowym Osoby, które nie uzyskały tyle w ogóle nie są brane pod uwagę i nawet nie pofatygują się i nie napiszą nazwiska w wynikach Wolą przyjąć mniej osób, a mądrych, a nie upchać wolne kim się da jest
|
|
|
#94 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Polecam Gdańsk Z resztą całe Trójmiasto Do Gdańska można się dostać mając zdaną maturę z bioli (rozszerz) i chemii (podstaw) (nie pamiętam jak z językiem obcym), ale co ważne trzeba mieć co najmniej 50% punktów Na AMG po ich przeliczeniu mnożnikowym Osoby, które nie uzyskały tyle w ogóle nie są brane pod uwagę i nawet nie pofatygują się i nie napiszą nazwiska w wynikach Wolą przyjąć mniej osób, a mądrych, a nie upchać wolne kim się da
|
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
Też słyszałam, że coraz trudniej dostać sie na AMG. Żeby tylko zdać tą rozszerzoną biologię....
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
witam siostry
![]() mam pytanko do tych doswiadczonych, pracujacych siostrzyczek.. Otoz za 2 tyg mam egzamin na oddziale, a potem obrone pracy licencjackiej ![]() ale.. moglaby ktoras z was opowiedziec jak to wszystko pozniej wyglada?? dypolom odbieram po okolo miesiacu, ale co dalej ![]() ![]() co z prawem wykonywania zawodu? czy sama musze wnosic wniosek do ipip ![]() jak zaczac szukac pierwszej pracy? czy sie roznosi cv jak do zwyklej pracy? mysle ze dziweczynom, ktore teraz sie zastanawiaja nad wyborem szkoly tez ta inforamcja sie moze przydac
|
|
|
#97 |
|
Konto usunięte
|
ja mam kilka pytań. wybieram sie do AM we Wrocławiu, zastanawiam się nad poziomem matury z biologii oraz czy ciężko jest się dostać.i ogólne wrażenia z uczelni jeśli ktoś jest i mógłby się podzielić
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie siostrzyczki
Czy ktoras z was studiuje pielegniarstwo lub sie na nie wybiera do Zielonej Gory?
|
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
czyzby nie bylo na wizau zadnej siostry juz po szkole???
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
siostry.. help.. zbliza sie termin mojego egzaminu praktycznego i obrony
zaczynam sie bac..i jescze ta niepewnosc co dalej
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Czy znacie kogoś kto studiuje oprócz pielęgniarstwa drugi kierunek, jak myślicie czy da pogodzić dwa dzienne kierunki (Warszawa)?
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 |
|
BAN stały
|
hej ... mozna sie jeszcze dołączyć... ja już jestem po pielęgniarstwie ale i przymierzam sie do dalszego studiowania tego kierunku... na razie pracuję...
co do pytania o studiowanie dwóch kierunków... ja tak studiowałam... pielęgniarstwo i dodatkowo AWF.. bo sobie wymysliłam, że skończę oba kierunki i zaczepię sie w jakimś klubie sportowym jako pielęgniarka... ciezko asle udało sie... |
|
|
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
Witamy
|
|
#104 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
Już kiedyś pisałam w tym wątku jak jeszcze sie zastanawiałam nad tymi studiami Teraz już studiuje i powiem, że mi sie podoba no poza anatomią oczywiście...ale mam teraz inny problem...mianowice musze przeprowadzić wywiad z pielęgniarką. Czy któraś z was drogie panie już pracujące w tym zawodzie odpowiedziała by mi na kilka pytań związanych z pracą, jej początkami itp. na e-maila oczywiście anonimowo
|
|
|
|
|
#106 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
trafilam na watek i stwierdzilam ze warto go odswiezyc
pewnie kolezanki ktore tu pisaly juz dawno po licencjacie wiec wiecej doswiadczenia i nowe wnioski - tak wiec jestescie tu jeszcze?
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
Jesteśmy
No przynajmniej ja jestem Szczęśliwie na 2-gim roku, który jest o wiele ciekawszy od pierwszego .
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
Witam serdecznie
Ciekawe czy tylko My dwie na drugim roku z tego co pamiętam chirurgia, pediatria, interna?? nie dziwię się, że o wiele ciekawsze ale pierwszy rok wspomina się też dobrze - pierwsze zastrzyki robione na sobie, pobieranie krwi ajjjj nie zapomnę tych trzęsących się rąk i wzroku koleżanki z nadzieją, że nie zrobię jej krzywdy
|
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie
Też dobrze pamiętam te nasze pierwsze czynności praktyczne Najśmieszniejsze było to jak na pierwszych zajęciach podpisywałyśmy zgode na to wszystko a później kobieta nam opowiadała co będziemy robiły i że na sobie, trzymała wtedy cewnik w ręce i wzięła jedną z nas na łóżko, żeby udawała pacjenta a ta biedna dziewczyna miała taki strach w oczach, który pamiętam do dziś ![]() A później był tylko śmiech i cewnikowanie fantoma lub termoforu ![]() Pamiętam też jak się oburzałam, że uczą nas na studiach słania łóżka ![]() No i pierwszy rok to wałkowanie i narzekanie jaka to anatomia jest zła Było ciężko ale fajnie a teraz jest jeszcze fajniej i jeszcze ciężej
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Ja marzylam o pielegniarstwie ale niestety losy potoczyly sie inaczej a teraz niestety nie ma studiow pielegniarski zaocznych a ja mam male dziecko i nie moge studiowac dziennych ale za to pracuje w szpitalu jako opiekun medyczny
|
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
A ja wybieram się na pielęgniarstwo na Akademię Medyczną we Wrocławiu. Uff.. oby się udało!
|
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
hej
Czy wiecie może na jakiej uczelni (oprócz UJ) można studiować pielęgniarstwo w Krakowie? pozdrawiam
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
neira studiujesz na pielegniarstwie we Wrocku?dostalas się??pozdrawiam:P tez przyszła studentka tego kierunku:P i to we Wroclawiu
boje sie jak diabli..czy dam rade..czy mnie nie wyrzucą ..a wie ktos ile trwają te praktyki na 1 roku we Wrocku?pozdrawiam
|
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
naxalie12, jeszcze nie studiuję, ale dostałam się
damy radę, słyszałam, że nie jest tak ciężko.
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też się zastanawiam czyby tam nie iść ... Niestety nie mm biol zdanej a w maju nie chce mi się juz jej pisać z nowu Dziwczynki wątek zrobił się już dość obszerny ... Możecie tak jednym zdaniem napisać czy warto się temu poświęcać ?? A i najważniejsze czy na pielęgniarstwie jest dużo chemii ?? bo z biologi jestem dobra ale z chemii noga ...
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
jakos tu cichutko, tak malo jest na wizazu pielegniarek?
|
|
|
|
|
#118 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Czy sa na forum dziewczyny, ktore uznawaly licencjat z pielegniarstwa w Niemczech? Chcialabym sie dowiedziec co jak i gdzie. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
Czy warto??? ehh.....chyba nie
patrzę właśnie jak wpisywałam się tu dzielnie i z entuzjazmem parę lat temu....pracuję od 2 lat i właśnie mam kryzys....bo praca ciężka, bo nie szanują.....bo dokształcanie utrudnione....a za granicę nie chcę jechać bo już i tak jestem wystarczająco daleko od domu....oho.....to mi się na marudzenie zebrało może przejdzie oby
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
odwiezam watek;D moze sa jakies przyszle siostry ktore sie jeszcze nnie ujawnily?
chcialabym poznac opinie siostr pracujacych w polsce bo zamierzal zlozyc papiery na pwsz cos mi sie wydaje ze to powolanie![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

mam wrażenie że czytam już to poraz setny i ciągle jedno i to samo

Polecam Gdańsk

zaczynam sie bac..

Ślub 15.09.2012

blondyną