|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wazelina zamiast kremu do twarzy - rewelacja!!
podobno Marylin Monroe uzywała wazeliny,kładła jej gruba warstwe na twarz,i krem nivea...no aale kiedys niewiele co było
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Nikt z nas Marilyn Monroe nie widzial z bliska, wiec sugerowanie sie nia wydaje mi sie w tej kwestii ryzykowne
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
To i ja się wypowiem na ten temat
![]() Mam cere tłustą, naczynkową i mega przesuszoną, a co za tym idzie? Mnóstwo zaskornikow... Teraz przeczytalam o tej wazelinie i akurat tak się złozyło, ze mialam w posiadaniu z ziaji , nasmarowalam sie nią i nie chce zapeszac, ale czuje taka wielką ulgę na twarzy... i rumien mi jakos opadł, a skora nabrala takiego oliwkowego zdrowszego wygladu. Mam nadzieje ze z czasem bedzie coraz lepiej jak bd uzywac jej regularnie, dam znac za jakis czas co i jak
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
powiem wam ze ja mam cere mieszana,i tak jak sobie przypomne miałam fajna cere,taka własnie oliwkowa,zdrową po kremie masło kakaowe ziaji
![]() niby nie ma zadnego wartościowego składu(tak mi sie wydaje nie znam sie dokońca)no i jest tłuściochem co dla mieszanej cery niezbyt fajne ale jednak używałam go wtedy bodajże latem i było super,takze nigdy nie wiadomo co nam posłuży xDhttp://www.snobka.pl/artykul/tajemni...azelinie-12994
Edytowane przez danana Czas edycji: 2012-08-16 o 14:55 |
|
|
|
|
#95 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
no rzeczywiście bardzo naturalna. Wazelina to nic innego jak pochodna ropy naftowej. Ja osobiście wolę nie nakładać na twarz substancji ropopochodnych. A jeśli chodzi o zachowanie młodości, to sekretem Japonek na młodo wyglądającą skórę jest używanie kremów z wysokim filtrem przez cały rok. |
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Przyczajenie
|
Ale jednak jest różnica między naturalnymi ekstraktami roślinnymi, a wazeliną z ropy naftowej.
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Może faktycznie wazelina jakoś działa ochronnie. Stosowały ja nasze babcie i prababcie. Ale tak czy siak cudu nie osiągnie się nawet najdroższymi kremami jeśli nie odzywiamy się w miarę zdrowo. I nie mam tutaj na myśli diet specjalnych. Ale gdy ktos pali,pije alkohol,duze ilości cukru i fast foodów,to NIC nie pomoże. Pryszcze wyłazą nam od srodka i od środka powinnyśmy dbac o siebie. Bo żaden krem nie przenika przez pory skóry do środka. Picie dużych ilości wody znacznie poprawia stan skóry. Sprawdźcie. Tylko wodę trzeba pić regularnie np. przez 2 tygodnie ok. 3 litrów dziennie. Wypłucze z nas świństwa i nawodni. Spróbujcie jeśli chcecie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.