|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Moje kartki ozdobne
Śliczne karteczki
Szkoda, że ja się nie znam na tej technice, bo poprostu te karteczki są cudne Pozdrawiam
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
CUDEŃKA - pergamano jak zwykle zachwyca
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Haniu, dziękuję - komplement od kogoś, kto tworzy takie śliczności to coś baaardzo miłego. Co do aniołka to mnie też się bardzo spodobał, ale format w jakim proponuje go gazetka w ogóle nie przypadł mi do gustu - za duży i za kwadratowy
więc zrobiłam go po swojemu.Azakowana- Aguś (jeśli mogę tak się ośmielić tak do ciebie zwracać, mogę, mogę? ) ja na Twój wątek zaglądałam już nie raz i za każdym razem zachwycają mnie twoje karteczki, zwłaszcza zaproszenia. Może też dlatego, że zaczynam myśleć o swoich... ![]() pastek1 - dziękuję ci bardzo za odpowiedź na dręczące mnie pytania . Powalczę jeszcze z ząbkami, poćwiczę, jak coś to jeszcze będę pytać.Biedroneczko - polecam Ci tę technikę z całego serca, jak będziesz miała okazję, to spróbuj. Duża radocha! Lexor - dziękuję za pochwały. Mam nadzieję, że Ty też znajdziesz jakąś wolną chwilkę i pokażesz nowe cudeńka (choć koteczek też miły do oglądania ).Dorzucam dwie nowe karteczki. Powoli dłubię ale mam nadzieję, że do Świąt uda mi się zrobić 14 szt. stałego zlecenia. Zobaczymy. |
|
|
|
|
#94 |
|
Osiołek z zakątka :)
|
Obie śliczne, ale choineczka jest niesamowicie wdzięczna
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo sliczne karteczki, ujmujace wrecz powiedziałabym.
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że możesz
.Te ostatnie karteczki - cudeńka, szczególnie ta z dzwonami
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne
dzwonki duuuużo ładniejsze od moich
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Kartki - cudeńka, moja faworytka to ta z dzwonkami, ale choinka też piękna
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne pergaminowe karteczki - takiej choineczki jeszcvze w pergaminie nie widziałam
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do siebie moje papierki: TUTAJ ![]() moje papierki cz. II: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=484123 ![]() różności TUTAJ ![]() mój blog: http://hania739.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Pupil
![]() Pastek1 - Asiu szukałam, szukałam i w końcu wygrzebałam Twoje dzwonki, żeby porównać z moimi i sobie przypomniałam, że one mi się u ciebie tak spodobały. Jak natknęłam się na szablon to też nabrałam ochotki, żeby je zrobić. I to mi się właśnie podoba w tym, że możemy się dzielić między sobą doświadczeniami i porównywać różne wersje tego samego wzoru. Kurcze... Właśnie tego mi całe moje "twórcze" życie brakowało - bratnich dusz w tym co robię... Dobrze Was mieć dziewczyny, wiecie? |
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mogę tylko w odpowiedzi uzupełnić, że czasami starając się zrobić coś super możemy przedobrzyć i wychodzi odwrotnie
, albo inaczej niż sobie to wyobrażamy
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
Śliczne pergamano. Mi najbardziej podoba się z ostatnich... choinka
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
świetne, świetne to pergamano w twoim wykonaniu
Podziwiam
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Pastek
Ciekawe, w kwestii choinki to przyznam się, że to miała być kartka typu szybko i prosto, taki "zapełniacz" ilościowy. I każdy kto ogląda to co mam teraz narobione, to owszem, robi "ooo" przy dzwonach, ale nie aż tak (w porównaniu z czasem i włożoną pracą), jak przy tej skromnej choineczce. Wam też się spodobała, co po raz kolejny udowadnia mi, że czasem odbiór tego co robimy jest odwrotnie proporcjonalny do oczekiwań... I dobrze. Warto próbować różnych rzeczy. Poniżej tego samego szablonu wersja podstawowa - urodzinowa (1) i moja bożonarodzeniowa inspiracja (2) oraz (3), z której jestem bardzo dumna bo sama wymyśliłam wzorek - choć pewnie jak bym poszukała, to okazałoby się, że już ktoś go wymyślił wiele razy i (4), która wyszła ładna całkiem niespodziewanie, bo kompletnie nie wiedziałam, jaką zrobić ramkę i dałam się ponieść fantazji. Aha, trójeczka nie oddaje całego swego uroku, bo zieleń nie wyszła na zdjęciu tak jak w rzeczywistości. Więc musicie sobie wyobrazić, że tłem jest soczysta, ciemna zieleń. Niestety, moim karteczkom nie jest dane widzieć światła słonecznego, a w nim najładniej prezentują się kolorki.Pozdrawiam cieplutko, nie dajcie się bakteriom i wiruskom! |
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne
|
|
|
|
|
#106 |
|
Rozeznanie
|
Piękne prace
3 najbardziej mi się podoba
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkie są śliczne
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
Witaj Moniko
Wpadłam tu do Ciebie z rewizytą, a to co zobaczyłam sprawiło, że już się mnie nie pozbędziesz Twoje kartki są cudowne, zakochałam się w nich
|
|
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
Pastek1, Asia67star, Lexor - dziękuje za miłe komentarze i odwiedzinki. Po
Erhong - dziękuję, że wpadłaś do mnie i cieszę się, że spodobało Ci się u mnie, bo mnie u Ciebie bardzo! Będę wpadać częściej na herbatkę i mizianie kotków, jeśli pozwolisz. Bardzo cieplutko u Ciebie na wątku. Dziś wrzut dedykowany. Pierwszą karteczkę dedykuję Azakowanej i wszystkim, którym podobało się połączenie frywolitki i pergamano. Odkąd zrobiłam tamtą karteczkę, to chodziło za mną zrobienie jej wersji świątecznej. Oceńcie same, jak wyszło. Druga kartka dedykowana jest wszystkim, które polubiły choineczkę z sówką i zajączkiem. Choć ciągle dziwi mnie jej niespodziewana kariera, to nie mogłam się oprzeć zrobieniu następnej. Specjalnie dla Was. Pozdrawiam cieplutko! Monika |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Demonika dziękuję za dedykację
![]() Piękna ta karteczka wyszła. Ja nigdy nie wpadłam na pomysł łączenia frywolitki z pergamano. Dopiero u Ciebie zobaczyłam to pierwszy raz i po prostu oniemiałam. Idealnie to do siebie pasuje. Szkoda, że ja nie umiem jeszcze frywolitkować
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne karteczki
frywoli tkowo-pergaminowa jest świetna |
|
|
|
|
#112 |
|
|
Połączenie frywolitki z pergamano jest wprost rewelacyjne
Z wcześniejszego wrzutu podoba mi się niesamowicie 3 na zielonym tle - pięknie Ci wyszła kompozycja ... i 4 jest świetna, jak raz 200% świąteczna |
|
|
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
wspaniałe kartki
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Cudne karteczki tworzysz
Ja też mam zamiar spróbować,a le póki co zostaję przy origami
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
Azakowana - Aguś, jak ty się nauczysz frywolitkować, to Twoje karteczki będą już po prostu bezkonkurencyjne. Więc spokojnie... Daj mi jeszcze trochę czasu na nacieszenie się tym szaleństwem
a potem - do dzieła! Pastek1 - Asiu cieszę się, że Ci się podoba. PS. A mnie podoba mi się Twój nowy awatar, może dlatego że zakochałam się w tej choineczce. Pupil - Dziękuję Ewciu. Ja też chyba właśnie z tych jestem najbardziej zadowolona. A jutro będę się musiała z nimi rozstać... Buuu... Vena - Moniś, dzięki za odwiedzinki. Byłam dziś u ciebie i widziałam, ze ty też szalejesz pergamonowo ![]() EwciaKicia - Ewciu, jak coś to kiedyś wymienimy się wiedzą, ty z Erhongiem wprowadzicie mnie w origami, a ja postaram się odwdzięczyć pergamanem. Ostatnią karteczkę chciałabym dedykować Hani739, dlatego, że to białe, niepodkolorowane pergamano, a zdaje mi się, że właśnie takie wolisz Haniu i tak pomyślałam, że to będzie dobry pomysł postawić na samą biel (choć kusiło mnie troszkę...). Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko (bo zimno przeokrutnie)! Monika |
|
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
______________ ____$$$
_____________________$$$$ $ ___________________$$$$$$ _________________$$$$$$$ _______________$$$$$$$$_$ $$$$$$$$$ ______________$$$$$$$$$$$ $$$$$$$ _____________$$$$$$$$$$$$ $$$ ____________$$$$$$$$$$$$$ ___________$$$$$$$$$$$$ __________$$$$$$$$$$ _________$$$$$$$$$ ________$$$$$$$$ _______$$$$$$$ ______$$$$$$ ______$$$$$ ______$$$$ ______$$$$ ______$$$_____$ $______$$___$$ __$$$$$$$$$$$ ___$$$$$$$$$ ____$$$$$$$$$ ___$$$$$$$$$$$$$ __$$$$$$$$$$$$$$$ __$$$$$$$$$$$____$ $_____$$$$ _______$$$ ________$ Staropolskim obyczajem, gdy w Wigilię gwiazdka wstaje, Nowy Rok zaś cyfrę zmienia, Wszyscy wszystkim ślą życzenia. Przy tej wdzięcznej sposobności, życzę Tobie moc radości, uśmiechu od ucha do ucha, zdrowia i pogody ducha. I żeby Ci się darzyło z roku na rok lepiej było, a Boże Dziecię nieustannie błogosławiło ![]() P.S. Prześliczne karteczki
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
_____________________$$$$ $
___________________$$$$$$ _________________$$$$$$$ _______________$$$$$$$$_$ $$$$$$$$$ ______________$$$$$$$$$$$ $$$$$$$ _____________$$$$$$$$$$$$ $$$ ____________$$$$$$$$$$$$$ ___________$$$$$$$$$$$$ __________$$$$$$$$$$ _________$$$$$$$$$ ________$$$$$$$$ _______$$$$$$$ ______$$$$$$ ______$$$$$ ______$$$$ ______$$$$ ______$$$_____$ $______$$___$$ __$$$$$$$$$$$ ___$$$$$$$$$ ____$$$$$$$$$ ___$$$$$$$$$$$$$ __$$$$$$$$$$$$$$$ __$$$$$$$$$$$____$ $_____$$$$ _______$$$ ________$ Świąt białych, pachnących choinką, skrzypiących śniegiem pod butami, spędzonych w ciepłej,rodzinnej atmosferze, pełnych niespodziewanych prezentów. Świąt dających radość i odpoczynek, oraz nadzieję na Nowy Rok 2010, żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija życzy Asia |
|
|
|
|
#119 |
|
|
Gdy pierwsza gwiazdka błyśnie na niebie
Z opłatkiem w ręku pukam do Ciebie By życzyć szczęścia, zdrowia, radości Bo Bóg się rodzi dla nas z miłości. |
|
|
|
|
#120 |
|
Rozeznanie
|
Zdrowych ,rodzinnych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku-życzy Ania
Ps.Piękne kartki
![]() |
Nowe wątki na forum Papierowy zawrót głowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.

CUDEŃKA - pergamano jak zwykle zachwyca

Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do siebie