|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik, bolesne wykwity, łojotok, przebarwienia i podrażnienia, proszę o pomoc
Panie! (i może i panowie)
Obecnie stosuję Skinoren w żelu i mogę powiedzieć, że jest lepiej, ale mnie trochę podrażnia. Mam takie niekorzystne czerwone plamy. Nie piecze, nie pali, ale nie mogę tak chodzić. Szukam jakiegoś kremu, maści czy coś, co mógłbym stosować po/przed aplikacją skinorenu. Używałem Nivei lotionu i kremu, ale ani jedno i drugie się nie wchłania. Czasami stosuję, alantan, który pomaga, ale jest tłustawy, nie wchłania się i w ogóle wszystko zostaje na poduszce. Możecie mi coś polecić? |
|
|
|
|
#92 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik, bolesne wykwity, łojotok, przebarwienia i podrażnienia, proszę o pomoc
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Tak, wiele razy słyszałem o nim, ale jest zero szans, że zakupię go w Anglii, a nie mam kogo poprosić w Polsce, a zakup tego kremu i go wysłanie, a z własnego doświadczenia wiem, że samo znalezienie tego kremu jest to wyzwanie, bo swego czasu chodziłem i szukałem, ale dzięki. Macie jeszcze jakieś propozycje w związku z czymś na nawilżenie, coś bardziej międzynarodowego?
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Ja używałam Differin, Aknemycin, Clindacne, dwa leki robione w aptece i Duac - nie wiem czy został wymieniony ale polecam. Oczywiscie nie używałam ich jednocześnie tylko tak jak zalecila dermatolog. i używałam każdego przynajmniej przez 3 mesiące bo kilkukrotne uzycie nic nie pomoze.Nie można także jednego leku stosowac zbyt długo
I pomogło. Co do przemywania tarzy odradzam Clean&Clear pianke i także Garniera bo wysuszają skóre
|
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
;
"Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem.." ;* Edytowane przez Jagoda0033 Czas edycji: 2012-05-24 o 21:44 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

I pomogło. Co do przemywania tarzy odradzam Clean&Clear pianke i także Garniera bo wysuszają skóre