|
|
#91 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lista weselnych kiczów
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
same kicze na tym naszym weselu |
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Według mnie lepsza Paula niż te zwydziwiane mixy z walcem i z tańcem połamańcem porażka. Ludzie się na siłę chcą pokazać jacy to oni są wyluzowani.
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
no w sumie tak ale juz chyba lepiej nawet takiego mixa gdy naprawde jest na luzie i fajnie zatanczony niz walca z kursu tanca cichopek i hakiela
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co dla jednych jest kiczem, dla innych jest piękne. Każdy ma prawo do organizoawania tego szczególnego dnia w życiu tak, jak jemu się podoba, bez względu na to, co myślą inni. Dla mnie największą porażką jest organizacja wesela na pokaz i z ciągłą obawą "co ludzie powiedzą?" Grunt to mieć własne zdanie i jego się trzymać
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
A widziałaś kiedyś Pannę w bezie tańczącą takiego mixa
Nawet jeżeli taniec jest super luzacki i para jest luzacka a ma na sobie stroje ślubne to po prostu wygląda komicznie
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
wrzuciłam to na nasz wątek ale tu też wrzucę przy okazji
![]() http://www.wykop.pl/ramka/214569/babcia-maria |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Wtajemniczenie
|
O kurczę
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy ja o czymś nie wiem?
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
heh dziewczyny a to przez przypadek mi sie wkleilo
mialo byc to http://www.youtube.com/watch?v=4-94JhLEiN0 |
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
To ja wklejam tego mixa walc+taniec połamaniec
Mnie sie akurat podoba hihi :P![]() http://www.youtube.com/watch?v=z-8uU...eature=related Swoją drogą.. Ta laska miała śliczną suknie!! Jak to możliwe, że suknia z kołem tak fajnie sie poddaje? No chyba, że nie ma koła.. To jakim cudem jest taka bufiasta?
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez mysiak Czas edycji: 2009-07-24 o 18:19 |
||
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, jak dla mnie to facet kołek a dziewczyna tancerka
- straszne to wygląda - widać że dziewczyna tańczy pięknie walca i tyle. A ten mix jak dla mnie też taki na siłę - nie podoba mi się to kompletnie.Suknia nie musi mieć koła. Może być na falbanach.
|
|
#104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się w 100%. Jeśli chodzi o oryginał takiego tańca na you tube, to mi się na prawdę podoba, ale tutaj wyszło to masakrycznie, głównie, że ten Pan stał praktycznie w miajscu. Osobiście preferuję jednolity spontaniczny taniec, a nie wyuczony na pamięć na kursie...
|
|
|
|
|
#106 |
|
Wtajemniczenie
|
- ja dodam jeszcze - co dla mnie jest żenujące mianowicie rzucanie welonem (a właściwie wypychanie na siłę do kółeczka bo ktoś jest stanu wolnego) rok temu nie chciałam uczestniczyć w takiej zabawie ale mama powiedziała że muszę po to wypada etc nie zważając że nie mam najmniejszej ochoty w tym uczestniczyć a później miała do mnie pretensje że miałam skwaszoną minę i wyglądałam na wielce obrażoną
- i jeszcze jak orkiestra krzyczy gorzko gorzko i te pocałunki na siłę przy tym ![]() - na youtube kiedyś pojawił się teledysk z pleneru ślubnego i teraz co drugi jest jego kopią czy już nie można czegoś samemu wymyślić ![]()
|
|
|
#107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#108 |
|
Wtajemniczenie
|
orginał
http://www.youtube.com/watch?v=7pAAU4iRoVE i kilka kopi : 1. http://www.youtube.com/watch?v=EHpQD...eature=related 2. http://www.youtube.com/watch?v=6JyNH...eature=related 3. http://www.youtube.com/watch?v=6U8TKvA_0GA (końcówka) 4. http://www.youtube.com/watch?v=LYc7t...eature=related przepraszam bardzo ale dla mnie jest to szczyt bezczelności żeby skopiować i umieszczać na youtube ![]() (w niektórych ujęciach / momentach nawet taka sama mimika twarzy i gesty)
Edytowane przez karolinaa Czas edycji: 2009-07-25 o 19:01 |
|
|
|
|
#109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo podoba mi się pomysł na taki teledysk, może sama bym się o to pokusiła Ale ja też uważam, że tak dokładne kopiowanie (w dwóch z tych filmów mimika bohaterów, gesty i piosenka są kopią oryginału!) jest żałosne a wrzucanie tego na youtube to bezczelność
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#111 |
|
Wtajemniczenie
|
Kazdy w jakis sposob od kogos cos kopiuje, czy sukienke, zabawe, dekoracje, zdjecia itp. Nikt tu praw na wlasnosc nie wykupuje...
Mowicie tu o smaku versus kicz i w wiekszosci przypadkow z wami sie zgodze ale czytajac poprzedne posty az mnie razi jak niektore z was wypowiadaja sie o gosciach jako 'cholota'. Przeciez to wasze rodziny, znajomi... wiem ze czasami daleko im do dobrego zachowania ale wasze komentarze na ich temat rowniez budza niesmak... Ja mam juz swoje za soba, kiczowate czy nie ale moje wlasne ![]() Milego planowania wszystkim! Pozdrawiam |
|
|
|
|
#112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rzeczywiście te 2 plagiaty co są z tą samą muzyką czyli enigmą sa straszne. Jeżeli chodzi o filmik 3 to uważam ze jest on zupełnie inny. A to, że sobie zrobili również zdjęcia w wodzie to jest ich wybór. Chcieli zdjęcia w wodzie wiec dlaczego nie mogli sobie zrobić. Jeszcze był jeden filmik niebo dla ciebie to czytałam w komentarzach, ze to jest inny pomysł kamerzysty na plener. |
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo mi się podoba ten teledysk (ten pierwotny
) i ta muzyka do niego .. tak fajnie współgra ze scenami Jak piosenka jest np juz taka, ze tam ta piosenkarka wrecz wrzeszczy i jest tak emocjonująco to oni sobie stoją na szczycie pagórka(?) i to tak fajnie sie zgrało hihi no ale faktycznie pozniej to juz same kopie... nawet pozycje się pokrywają... To trzepanie wlosami w wodzie, wynurzanie sie itp .. a szkoda..
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Bakteryika;13433942]Kazdy w jakis sposob od kogos cos kopiuje, czy sukienke, zabawe, dekoracje, zdjecia itp. Nikt tu praw na wlasnosc nie wykupuje...
chyba nie zrozumialas kontekstu mojej wypowiedzi... |
|
|
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
Ha! Wesele bez jakiegoś kiczu to nie wesele
Kicz jest poniekąd wpisany w klimat slubu/wesela. Ważne tylko, żeby zachować odpowiednią dawkę.....Moje naj-topy: 1. Zdobienie klatek i wejść i nieposprzątanie resztek balonów, wstążek - bo sprzątaczka po paru dniach to zrobi... 2. Orkiestra od domu i lewe rymowanki starosty/drużby - ale tylko wtedy całe osiedle wisi w oknach i patrzy (zresztą ja też, tylko dyskretniej, bo koniecznie muszę obejrzeć suknię panny młodej ) - ogólnie - "impreza na pokaz" no i potem kiepskie "odgrywki" na imprezie - niby młodzi, rodzice tego nie lubią, a jednak robią, wytłumaczycie mi tę zagadkę??? Azakowana duuużo już o tym pisała - popieram pomysł "odliczenia" odgrywek od prezentu...3.Dvd z nieśmiertelną sceną zakładnia podwiązki, i "poprawiania" gotowej fryzury i makijażu i wyglądania do okna za panem młodym (z którym czasem już się mieszka A co do innych kiczy - Ania - a ja się aż rozczuliłam, jak te nieporadne ptasiątka zobaczyłam http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1248339022 - w każdym razie oryginalnie Co do tych teledysków z sesji - plagiat zawsze jest plagiatem i to jest najgorszy obciach... A swoje własne elementy kiczu na ślubie wybrałam świadomie (np. gołąbki, balon-gigant - [o, tego nie wymieniłyście jeszcze ] "cudownych rodziców" - kicz, ale ciary przechodzą przy tej piosence...) i w pełni byłam zadowolona z efektu - i tego Wam wszystkim życzę
Edytowane przez Aper Czas edycji: 2009-07-27 o 10:43 Powód: wklejenie linka |
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Ale z jakim pomysłem
?Bo jeśli chodzi o odgrywki to pomysł Pary Młodej nie gości weselnych przecież.
|
|
#118 |
|
Komplikatorka
|
1. Gołębie pod kościołem
2. Wielka miłość na pierwszy taniec 3. Cudownych rodziców mam i nieśmiertelne "kółeczko", koniecznie trzeba sie przykleić do siebie! 4. Czytanie wiersza,gotowego tekstu w ramach "podziękowań" 5. Tort a w niego wbite race (sztuczne-zimne ognie) 6. Poprawianie "na siłe" urody typu - doczepianie sztucznych włosów Pewnie jeszcze sporo by się znalazło...
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Moja prywatna lista kiczów:
gołębie - nie cierpię gołębi pod żadną postacią, co do kościoła to kiczowate wydaje mi się jeszcze rzucanie przez dziewczynki płatków kwiatów przed PM i poduszeczki na obrączki. Co do wesela to przede wszystkim wycinane z kartonu sentencje przywieszane za PM, niesmaczne zabawy. I wszechogarniająca słodycz, wszędzie gołąbki serduszka itp. A przede wszystkim za najbardziej kiczowaty uważam przesyt, kiedy PM ma na sobie diadem, welon, strojną biżuterie, rękawiczki, bolerko i do tego suknię bezę itd. Ale całe szczęście mamy wolny kraj i każdy może sobie zrobić wesel wg własnego gustu i pomysłu
|
|
|
|
|
#120 |
|
Rozeznanie
|
najwiekszy kicz-jakies durne zabawy typu przeciaganie jajka przez spodnie facetowi...tragedia,,popr ostu dramat
balony na sali-szkoda slow przyspiewki przy oczepinach-np gdy babcie mlodych spiewaja-katastrofa że o rzucaniu kwiatkow przed PM nie wspomne-chyba bym padla ze smiechu
czy tam bedzie lepiej ci? zostan tutaj zostan ze mną, pomóż mi. Edytowane przez aga24zuzia Czas edycji: 2009-07-29 o 19:06 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

same kicze na tym naszym weselu 

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

a szkoda..