TO Imie w Polsce. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-30, 14:52   #91
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: TO Imie w Polsce.

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
ejMala - Czym innym jest rzadkie imię jak Amelia, a czym innym bardzo obco i nienaturalnie brzmiący i wyglądający w pisowni Bryan lub, co gorsze, Brajan.
Ekeem...Amelia rzadka? 2 osoby z mojej klasy tak nazwały swoje córki, teraz trzecia zamierza...

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 14:53   #92
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ekeem...Amelia rzadka? 2 osoby z mojej klasy tak nazwały swoje córki, teraz trzecia zamierza...
Wypowiedź Malli jest z 2009roku

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 14:55   #93
selena1616
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sniegowa7 Pokaż wiadomość

Co jak co ale Kermit ?

O tym Kermicie już wczoraj słyszałam
selena1616 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 15:37   #94
Vixy
Rozeznanie

Co do Syriusza, to znam jednego i mówią na niego od dłuuugiego już czasu "serek"
Vixy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 16:52   #95
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Moja córeczka ma na imię Sade (czyt. Szade),natomiast drugie Ifeoluwa(czyt. Ifeolua) Nazwałam ją z racji tego, że płynie w niej polsko-nigeryjska krew. Teściu chciał nadać Ifeoluwa jako pierwsze, ale się nie zgodziłam, bo w dalszym ciągu mieszkamy w Polsce i nie wiem jak długo tu zostaniemy Nie było żadnego problemu w Urzędzie.

Aha, i jeśli uda się aby Sade miała braciszka, to bardzo chciałabym go nazwać Emmanuel
Syriusz nie podoba mi sie...
Ale te imiona ktore ty napisalas... wedlug mnie po prostu tragedia. Ale jak kto lubi, ja te imie ledwo umialam przeczytac a co dopiero wypowiedziec...

Ja przy wyborze imienia dla córki nie kierowałam sie modą, teraz widze ze znowu sa Maje, Oliwie, Wiktorie, Roksany...

Ja mam corke o imieniu Natalia i nie zmienilabym na zadne inne. Syn jak bedzie kiedys bedzie Sebastian i juz. Nie lubie tak samo spolszczonych zagranicznych imion Dżesika...

Znajoma ma na imie Nicolletta czyli Nikola. Przez imie w kazdym dokumencie ma inaczej wpisane. Raz jest Nicolletta raz Nicola , innym razem znowu Nikola potem Nicoleta itd... I badz tu madry :/
Stary 2010-12-30, 16:58   #96
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Wypowiedź Malli jest z 2009roku
No ok, ale boom na te imiona był już wcześniej. Koledze córka się urodziła w 2008 chyba, koleżance 2010 bodajże.
Ogólnie dużo małych Nikoli, Julii, Amelek(mam jakąś alergię na to imię).
Co do pisowni... Mam siostrę Wioletę(Wioleta, tak jej napisali w urzędzie), a modyfikowali jej na: Wiolettę, Violete, Violettę...

Stary 2011-01-03, 17:51   #97
AgataHelena
Przyczajenie

Imię Syriusz jest w Polsce imieniem jak najbardziej dozwolonym. pozwolę sobie przytoczyć opinię Rady Języka Polskiego:
,,Syriusz to polskie imię, odpowiednik łacińskiego Sirius. Notuje je „Słownik imion” W. Janowowej i in. […]. Nie jest zbyt popularne w Polsce (w 1995 roku nosiło je 5 osób; takie dane podaje „Słownik imion współcześnie w Polsce używanych” K. Rymuta […]), jednak nic nie stoi na przeszkodzie temu, by nadać je dziecku.''

Syriusz to moim zdaniem bardzo ładne imię, a także bardzo oryginalne. A co do ewentualnego wysmiewania przez rówieśników - noszę bardzo tradycyjne imię, a takze tego nie uniknęłam np. Agata-armata itp. Do kazdego praktycznie imienia można dopasować jakąś złośliwość, jeśli się tylko chce - bez względu na to czy jest ono ,,zwykłe'' czy oryginalne.
AgataHelena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-04, 19:14   #98
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Syriusz nie podoba mi sie...
Ale te imiona ktore ty napisalas... wedlug mnie po prostu tragedia. Ale jak kto lubi, ja te imie ledwo umialam przeczytac a co dopiero wypowiedziec...

Ja przy wyborze imienia dla córki nie kierowałam sie modą, teraz widze ze znowu sa Maje, Oliwie, Wiktorie, Roksany...

Ja mam corke o imieniu Natalia i nie zmienilabym na zadne inne. Syn jak bedzie kiedys bedzie Sebastian i juz. Nie lubie tak samo spolszczonych zagranicznych imion Dżesika...

Znajoma ma na imie Nicolletta czyli Nikola. Przez imie w kazdym dokumencie ma inaczej wpisane. Raz jest Nicolletta raz Nicola , innym razem znowu Nikola potem Nicoleta itd... I badz tu madry :/

Tzn. nie umiesz przeczytać imienia Sade i jego wypowiedzieć? bo jak zaznaczyłam Ifeoluwa to drugie imię....i chciałabym abyś nie komentowała w taki sposób, że są tragiczne!

PS : Dobrze, że nie znasz mojego nazwiska, bo napewno też byś miała z tym problem

Edytowane przez djerba
Czas edycji: 2011-01-04 o 19:16
djerba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-04, 19:30   #99
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Moja córeczka ma na imię Sade (czyt. Szade),natomiast drugie Ifeoluwa(czyt. Ifeolua) Nazwałam ją z racji tego, że płynie w niej polsko-nigeryjska krew. Teściu chciał nadać Ifeoluwa jako pierwsze, ale się nie zgodziłam, bo w dalszym ciągu mieszkamy w Polsce i nie wiem jak długo tu zostaniemy Nie było żadnego problemu w Urzędzie.

Aha, i jeśli uda się aby Sade miała braciszka, to bardzo chciałabym go nazwać Emmanuel

Ok. ale masz mieszaną rodzine i to jest ok ,gdybys była polska rodziną imię Sade byłoby dziwaczne i nie ma co sie czarować.
Szkoda tylko ,ze ma 2 imiona nie polskie.

Emmanuel ,strasznie długie i trudne to wymówienia i kojarzy mi sie z firmami erotycznymi

Kermit ,rządzi smutne jest robienie ze swojego dziecka pośmiewiska od początku.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-04, 19:40   #100
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Ok. ale masz mieszaną rodzine i to jest ok ,gdybys była polska rodziną imię Sade byłoby dziwaczne i nie ma co sie czarować.
Szkoda tylko ,ze ma 2 imiona nie polskie.

Emmanuel ,strasznie długie i trudne to wymówienia i kojarzy mi sie z firmami erotycznymi

Kermit ,rządzi smutne jest robienie ze swojego dziecka pośmiewiska od początku.
Gdybym miała męża polaka, to napewno nie nazwałabym jej tak (kiedyś, gdy byłam panną, planowałam Gabrysia Sade nazwałam też w związku z tym, że uwielbiam piosenkarkę Sade (pewnie wiesz o którą chodzi). Ona jest w połowie nigeryjką. Sade to oczywiście prawdziwe imię a nie pseudonim artystyczny

Emmanuel, mój kolega tak się zwie i wolają go maniek albo emi
Stary 2011-01-04, 19:45   #101
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Emanuela też znam, Emek
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-04, 21:24   #102
winklepicker
Wtajemniczenie

Mi się podoba imię Syriusz, ale rzeczywiście Syrek jest w stanie obrzydzić to imię.

Sama mam dosyć dziwne imię, jak się urodziłam pani w urzędzie nie chciała się zgodzić, a teraz co czwarta mała dziewczynka ma takie imię. Na szczęście imię pasuje mi do nazwiska, bo i jedno i drugie obcobrzmiące, ale czuję się nieswojo jak się przedstawiam. Właśnie częściowo przez to, że takie imiona kojarzą się albo z paniami lekkich obyczajów, albo z jakąś patologią. Żeby było śmieszniej, jak byłam w podstawówce poznałam moją imienniczkę - i ona rzeczywiście była z patologicznej rodziny, nie czytała, chodziła brudna i w wieku 15 lat zaszła w ciążę. Teraz zawsze mam wrażenie, że innym moje imię tak samo się kojarzy, chociaż nie pochodzę z patologicznej rodziny, moi rodzice są po studiach i wszyscy w rodzinie czytają.

Zdecydowanie bardziej podobają mi się imiona w miarę neutralne. W życiu nie nazwałabym swojego dziecka Żyraf, Kermit, Pamela czy Calineczka.

Wierzę w Sekret.
16.06 ćwiczę 2/100
winklepicker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-04, 21:29   #103
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Tzn. nie umiesz przeczytać imienia Sade i jego wypowiedzieć? bo jak zaznaczyłam Ifeoluwa to drugie imię....i chciałabym abyś nie komentowała w taki sposób, że są tragiczne!

PS : Dobrze, że nie znasz mojego nazwiska, bo napewno też byś miała z tym problem
Chodzilo mi o imie Ifeoluwa(czyt. Ifeolua) , myslalam ze masz dwojke dzieci i jedno Sade a drugie Ifeoluwa teraz doczytalam ze to drugie imie córki.

Napisalam ze wedlug mnie sa tragiczne. Tzn Sade jeszcze ok ale to drugie koszmar. Zaznaczam ze to TYLKO I WYLACZNIE MOJE ZDANIE na ten temat.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez winklepicker Pokaż wiadomość
Mi się podoba imię Syriusz, ale rzeczywiście Syrek jest w stanie obrzydzić to imię.

Sama mam dosyć dziwne imię, jak się urodziłam pani w urzędzie nie chciała się zgodzić, a teraz co czwarta mała dziewczynka ma takie imię. Na szczęście imię pasuje mi do nazwiska, bo i jedno i drugie obcobrzmiące, ale czuję się nieswojo jak się przedstawiam. Właśnie częściowo przez to, że takie imiona kojarzą się albo z paniami lekkich obyczajów, albo z jakąś patologią. Żeby było śmieszniej, jak byłam w podstawówce poznałam moją imienniczkę - i ona rzeczywiście była z patologicznej rodziny, nie czytała, chodziła brudna i w wieku 15 lat zaszła w ciążę. Teraz zawsze mam wrażenie, że innym moje imię tak samo się kojarzy, chociaż nie pochodzę z patologicznej rodziny, moi rodzice są po studiach i wszyscy w rodzinie czytają.

Zdecydowanie bardziej podobają mi się imiona w miarę neutralne. W życiu nie nazwałabym swojego dziecka Żyraf, Kermit, Pamela czy Calineczka.
A mozna wiedziec jakie to Twoje imie ?
Stary 2011-01-04, 21:33   #104
winklepicker
Wtajemniczenie

Cytat:
A mozna wiedziec jakie to Twoje imie ?
Wolałabym nie pisać, bo nie chcę, żeby mnie ktoś przypadkiem rozpoznał. Ale niestety to imię w stylu Nikoli, tyle że nie ma tam przynajmniej żadnej litery do spolszczenia.

Wierzę w Sekret.
16.06 ćwiczę 2/100
winklepicker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-04, 21:41   #105
iwiwi
Raczkowanie

Z imionami obco brzmiącymi jest często kłopot. Moja koleżanka fajnie skwitowała imię Nicola ..... Ni pepsi, ni cola
iwiwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-04, 22:14   #106
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez My life be like Pokaż wiadomość
Bo komuś się podoba?

Ciekawe imię , sądzę, że dziecko będzie się czuło wyjątkowe.
Poszkodowane. Dzieci nie rozumieja co to bycie wyjatkowym czy oryginalnym, jak to mamusie lubia nazywac kiedy dziecko jest zwyczajnie inne. Beda mu dokuczac, bedzie sie musial 5 razy przedstawiac zanim ktos dojdzie do wniosku ze dobrze uslyszal, w urzedzie mu nie uwierza, policja mu nie uwierzy, nikt mu nie uwierzy gdy bedzie podawal dane, beda twierdzili ze zmysla. Bo mamusi sie zachcialo.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-04, 23:25   #107
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Chodzilo mi o imie Ifeoluwa(czyt. Ifeolua) , myslalam ze masz dwojke dzieci i jedno Sade a drugie Ifeoluwa teraz doczytalam ze to drugie imie córki.

Napisalam ze wedlug mnie sa tragiczne. Tzn Sade jeszcze ok ale to drugie koszmar. Zaznaczam ze to TYLKO I WYLACZNIE MOJE ZDANIE na ten temat.
Rozumiem i akceptuję Twoje zdanie, ale samo słowo "koszmarne" w pewnym sensie zabolało mnie...co prawda tyczy się to tylko imienia..jednakże nosi je moje dziecko.
Mi np. nie podoba się imię Sebastian, które planowałabyś nadać swojemu przyszłemu synkowi, jednakże nie skomentowałabym tego w taki sposób jak Ty

Ps : Ifeoluwa w języku nigeryjskim (yoruba) - znaczy miłość Boga, więc jest to dla nich i dla mnie piękne imię
Stary 2011-01-05, 00:13   #108
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Rozumiem i akceptuję Twoje zdanie, ale samo słowo "koszmarne" w pewnym sensie zabolało mnie...co prawda tyczy się to tylko imienia..jednakże nosi je moje dziecko.
Mi np. nie podoba się imię Sebastian, które planowałabyś nadać swojemu przyszłemu synkowi, jednakże nie skomentowałabym tego w taki sposób jak Ty

Ps : Ifeoluwa w języku nigeryjskim (yoruba) - znaczy miłość Boga, więc jest to dla nich i dla mnie piękne imię
Ciebie to zabolalo? Pomysl jak to bedzie bolec Twoje dziecko. Mam wrazenie, ze ludzie zapominaja jak podle sa inne dzieci w szkole, wystarczy miec rude wlosy, piegi, troche nadwagi, niespotykane imie, nie chodzic na religie, miec nieco inny akcent, zeby byc bitym i ponizanym.
Stary 2011-01-05, 07:34   #109
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Ciebie to zabolalo? Pomysl jak to bedzie bolec Twoje dziecko. Mam wrazenie, ze ludzie zapominaja jak podle sa inne dzieci w szkole, wystarczy miec rude wlosy, piegi, troche nadwagi, niespotykane imie, nie chodzic na religie, miec nieco inny akcent, zeby byc bitym i ponizanym.
Nie przesadzaj, Ifeoluwa to jest jej drugie imię, więc dzieci będą się zwracać do niej Sade, które moim zdaniem jest bardzo ładne i na pewno do niej pasuje Co innego, gdyby właśnie kolejność imion była odwrotna... W przedszkolu dzieci rzeczywiście miałyby niezły powód do wyśmiewania, a przecież nikt nie będzie tłumaczył każdemu 4-latkowi po kolei, że to imię znaczy miłość Boga

-26kg

Stary 2011-01-05, 08:08   #110
myszka197
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Nie przesadzaj, Ifeoluwa to jest jej drugie imię, więc dzieci będą się zwracać do niej Sade, które moim zdaniem jest bardzo ładne i na pewno do niej pasuje Co innego, gdyby właśnie kolejność imion była odwrotna... W przedszkolu dzieci rzeczywiście miałyby niezły powód do wyśmiewania, a przecież nikt nie będzie tłumaczył każdemu 4-latkowi po kolei, że to imię znaczy miłość Boga
Mi tam sie imię Ifeoluwa bardzo podoba . Sama chciałabym mieć tak oryginalnie na imię. Ze mną do szkoły chodziła dziewczynka o niespotykanym imieniu Camellia ( czyt. Kamelia), i nikt się z niej nie wyśmiewał, inne dzieci wręcz zazdrościły jej, że ma takie oryginalne imie. Zresztą może ja chodiłam do jakiejś dziwnej szkoły, bo u mnie w klasie nie śmiano się ani z grubego Przemka, ani z tych co nie chodili na religię (tym to ja akurat od małego już zazdrościłam)
myszka197 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 08:48   #111
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka197 Pokaż wiadomość
Mi tam sie imię Ifeoluwa bardzo podoba . Sama chciałabym mieć tak oryginalnie na imię. Ze mną do szkoły chodziła dziewczynka o niespotykanym imieniu Camellia ( czyt. Kamelia), i nikt się z niej nie wyśmiewał, inne dzieci wręcz zazdrościły jej, że ma takie oryginalne imie. Zresztą może ja chodiłam do jakiejś dziwnej szkoły, bo u mnie w klasie nie śmiano się ani z grubego Przemka, ani z tych co nie chodili na religię (tym to ja akurat od małego już zazdrościłam)
Ja nigdzie nie napisałam, że mi się nie podoba, chociaż na pewno nie zaliczę tego imienia do swoich ulubionych miałam na myśli stosunek innych dzieci do tego imienia... Dzieci są szczere i bywają okrutne. Dla swoich upodobań nie skazałabym swojego dziecka na traumy w dzieciństwie np. nadając mu imię Żyraf . A Ifeoluwa brzmi obco (czy brzydko, to już kwestia gustu), więc na pewno nie umknęłoby to uwadze innych dzieci, młodzieży, dorosłych...Oczywiście piszę o sytuacji, kiedy to imię jest pierwsze, nie drugie

-26kg

Edytowane przez Amani
Czas edycji: 2011-01-05 o 08:49
Stary 2011-01-05, 10:40   #112
djerba
Wtajemniczenie

Tym którym się nie podoba - nie musi ale dziękuje również za miłe słowa myszka
Moje dziecko jest mieszane tak? Mulatka Tak czy siak będzie zwracać na siebie uwagę..Będzie chodzić do innego przedszkola, do przedszkola, w którym dużo jest takich dzieci, bo to przedszkole z naciskiem na język angielski (takie akurat mi wpadło w oko)... Tak samo również będą zwracać uwagę na jej nazwisko..
Dodatkowo również tak jak już pisałam - nie wiem czy zostaniemy w Polsce, jest duża szansa, że wyjdziemy stąd do Nigerii, więc z imieniem nie będę miała żadnego problemu

PS : moich znajomych dzieci z mieszanych związków mają na imię : Idara, Taofik, Rukiyat, Zeinab, Nafisat i nigdy nie spotkali się z opinią, że imiona są okropne - bo ludzie to rozumieją, że dzieci są mieszane

PS2 : Takich dzieci, ludzi (obcokrajowców) jest coraz więcej u nas w Polsce. U mnie na osiedlu (małym) mieszkają 4 takie rodziny...a co dopiero ile w centrum Gdyni

Edytowane przez djerba
Czas edycji: 2011-01-05 o 10:43
djerba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 12:59   #113
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Tym którym się nie podoba - nie musi ale dziękuje również za miłe słowa myszka
Moje dziecko jest mieszane tak? Mulatka Tak czy siak będzie zwracać na siebie uwagę..Będzie chodzić do innego przedszkola, do przedszkola, w którym dużo jest takich dzieci, bo to przedszkole z naciskiem na język angielski (takie akurat mi wpadło w oko)... Tak samo również będą zwracać uwagę na jej nazwisko..
Dodatkowo również tak jak już pisałam - nie wiem czy zostaniemy w Polsce, jest duża szansa, że wyjdziemy stąd do Nigerii, więc z imieniem nie będę miała żadnego problemu

PS : moich znajomych dzieci z mieszanych związków mają na imię : Idara, Taofik, Rukiyat, Zeinab, Nafisat i nigdy nie spotkali się z opinią, że imiona są okropne - bo ludzie to rozumieją, że dzieci są mieszane

PS2 : Takich dzieci, ludzi (obcokrajowców) jest coraz więcej u nas w Polsce. U mnie na osiedlu (małym) mieszkają 4 takie rodziny...a co dopiero ile w centrum Gdyni
Uciekaj stąd jak najdalej możesz Polska to bardzo nietolerancyjny kraj. Koleżanka ( biała jak mąka) ma dziecko z prawdziwym murzynem ( nie mulatem). Owocem jest śliczna mulatka. Niestety rodzice się rozstali i jak koleżanka idzie z małą na spacer to wzrok i komentarze ludzi są okropne... Biała kobieta sama z "ciemnym" dzieckiem. Wyjeżdża wiosną na stałe do Anglii. Tam ludzie nie będą pytali, komentowali.
Tobie życze wiele siły do przezwyciężania trudów i problemów w życiu codziennym
Stary 2011-01-05, 14:22   #114
Agnieszka987
Zakorzenienie

Mi się skojarzyło z Tabalugą
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 18:50   #115
201604250941
Konto usunięte

Za moich czasow w podstawowce przerabane mial Anton, Anastazja, Krystyna, Stanisław, Jarosław, Damian, czyli wlasciwie normalne imiona ale malo spotykane. Najgorzej chyba mialy Kingi, jakos ludzi smieszylo to imie.
Teraz znam jedna mala Miriam, wszyscy jej mowia ze jest transwestyta.
Teraz to nie mam pojecia co sie dzieje bo juz tak wymyslaja, co druga dziewczynka to Nikola. Tez kiedys chcialam dac takie imie ladne, ale w oryginalnej pisowni, podobalo mi sie Nicole, Nicky jakos tak fajnie brzmi, ale Nikola? Dżesika? Pamietam jak sie lalkami bawilysmy to czesto kolezanki im dawaly na imie Caithlyn, ciekawe jak by to bylo po naszemu, Kejtlin? Litosci. Ja rozumiem gdyby nie pozwalali znakow spechalnych dawac typu niemieckie umlauty ale ta pisownia fonetyczna to przesada.
To moze jeszcze Rydż powinien zaistniec, i Brók i Tejlor.
Stary 2011-01-05, 19:28   #116
bzyczka1
Zakorzenienie

Swoją drogą, w imieniu Ariel nie można określić czy to chłopiec czy dziewczynka więc nie powinno być "dostępne" w Polsce. Ostatnio czytałam właśnie o tym że żeby w Polsce nadać imię musi określać
A Solidariusz był jakoś w grudniu w DDTVN i opowiadał o imieniu, skąd u niego takie imię i jak wołali na niego.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 20:02   #117
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez winklepicker Pokaż wiadomość

Mi tak kojarzyło się kiedyś imię Angelica. A to przecież ładne imię. Takie anielskie. Też Roksana, Natasza, Tania(... to chyba wiadomo dlaczego) ale to pewnie dlatego że Rosjanki tak często mają na imię, i nie wiem czemu Jolka i Ilona, mają jakiś taki wydźwięk (z góry przepraszam dziewczyny o tym imieniu).
Żyraf

Stary 2011-01-05, 20:19   #118
201604250941
Konto usunięte

Mam na studiach Ariela jednego, to jest imie meskie, zawsze bylo, to imie waznego archaniola. Stary Testament byl o wieele wczesniej niz Disney i jego Arielka.
Stary 2011-01-05, 20:47   #119
elizka1987
Zakorzenienie

Syriusz bardzo mi się podoba . Sama dałaby tak dziecku na imię.
Ja też mam rzadko spotykane imię. Tylko raz usłyszałam, że się nie podoba. A wiele osób (zwłaszcza facetów) mówi, że jest piękne .

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 21:02   #120
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Syriusz ładne, ale zdrobnienie Syrek jest wprost obrzydliwe

Ariel niestety mnie się kojarzy silniej z proszkiem do prania, niż archaniołem
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości