|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
jedynie wolałabym jednokolorowy ciemny a tylko czerwony ma jeden kolor inne są juz dwukolorowe a to jasne przykrycie na budce i gondoli to mnie przeraża |
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
ja na pocenie używam kulki Nivea Double Effect. Jest super. Czasem kilka razy dziennie muszę użyć... Ale jest skuteczna.
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do wózka Implast Bolder wygrzebałam takie forum, gdzie jest parę zdań o tym wózku. http://www.babyboom.pl/forum/polecam...implast-10530/
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia najważniejsze, że bardzo szybko zareagowałaś, a w tym wieku wszystkie wady są do wyprowadzenia ( oprócz pokrzywiczych), a basen i taniec, no super wybór
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
MisQa nie denerwuj się kochana
ale prawda jest taka,że jak facet nie będzie chciał się zmienić w życiu tego nie zrobi,bo ty każesz,grozisz czy co innego,aby się zmienił to on sam musi do tego dorosnąć ty nic na to nie poradzisz,a ty jeszcze nie potrzebnie się denerwujesz tylko mój też obiecywał,ze nie będzie palil,ale ja wiedziałam,ze będzie,bo wiedziałam,ze musi zrobic to dla siebie,bo inaczej nie rzuci,sama palaczka bylam,ale rzuciłam,a tż jakbym miła się jeszcze denerwować to szkoda moich nerwów,tylko dostał zakaz palenia przy mnie i tego się trzyma,ale nieraz zapomni,ale zaraz mu o tym przypominam i mogę dac kope w dupe jak mu sie znow zapomni ![]() ale tak jak o inne rzeczy pamiętaj,ze jak sam facet nie chce się zmienić się nie zmieni,no chyba,ze dobrze będzie udawał,ale to wtedy będzie lepsza prawda od udawania ,sam musi dojrzec ja się będę żegnać jeszcze mam coś do zrobienia i zanim się obejrze to będę szła spać i jutro od nowa praca,obiad i wypoczynek na łóżeczku,zajrze jak będę miec czas,ale tak tu dużo piszecie,że teraz mnie nie widać,ze pisze,a ze teraz znow zanikne to nawet nikt nie zauwazy ![]() pozdrawiam
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym reszta opinii była na plus wózek wydaje mi się oki i ładnie się prezentuje na żywo jednak jak pisałam chciałam czarny albo ciemny jednolity więc dlatego zastanawiam się nad nim
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Też polecam Antidral, pisałysmy już o tym kiedyś
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
no ja właśnie kiedyś antidral stosowałam , ale nie wiedziałam czy w ciązy można... choć użyłam go już z 3 razy... dzięki kobitki
|
#99 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest BARDZO silnie działający środek (nie dezodorant) i w zeszłym roku, nawet pani w aptece mi odradzała. Powinno się go stosować tylko w skrajnych przypadkach. Jak smrodek jest nie do zniesienia. A zwiększone pocenie się w ciąży jest czymś normalnym. Cytat:
![]() A z paleniem męża, super sobie radzisz
|
||
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to pisze ![]() ![]() ![]() no i ja po lekarzu... caly czas myslalam ze to 28/29 tydzien a to juz 29/30 i pan doktor powiedzial ze nawet blizej 30! i ze zostalo nam okolo 10 tygodni, dal mi kartke co do szpitala potrzebuje nie po to zeby kupowac ale zeby poczytac i na nastepnej wizycie bedziemy juz o tym rozmawiac.. a ze on wyjezdza na urlop(za 2 tyg) to widzimy sie za 4 tyg.. (ale dal mi nr do szpitala - kliniki - gdzie mnie przyjma jakby cos sie dzialo przez ten okres gdy bedzie na urlopie) no ale co najwazniejsze: zapalenie wyleczone, brzuszek miekki, szyjka zamknieta wszytko ksiazkowo, nasz dzidzolek ma wszystko na 30 tyg oprocz nog ktore jak powiedzial pan doktor po mamie sa bardzoo dlugie bo juz na 31i pol ale powiedzial ze wszystko jest ok i patrzac na wysokich rodzicow poprostu bedzie dlugiii aaaa i wiecie co nasze szczescie ma juz KILO 700! az sie przerazilam i mowie do lekarza ze duzo ze wielki a on ze nie ze to wwszystko idealnie ksiazkowo.. no i ze lezy glowa w dol jak grzeczny chlopczyk i ze juz nie ma tyle miejsca zeby sie przekrecic wiec bedzie wszystko dobrze... (no chyba ze ale powinno juz tak zostac) aaa i powiedziala ze przez te dlugie nogi bedzie mogl mnie mocno kopac przy pepku w zoladek i zebra itd no i wszystko jest ok mozemy jechac do wroclawia i do polanicy wiec dlugii week na wyjezdzie aaaa jeszcze jedno powiedzial ze to twardnienie brzucha juz jest calkiem normalne (patologiczne jest do 3 trymestru) a w 3 poprostu macica sie przygotowuje do porodu i napina ale zebym sobie wtedy odpoczywala i nieprzemeczala sie
|
|
|
#101 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pranie, prasowanie, układanie takich ciuszków sprawiało mi taka przyjemność że szok Teraz też nie mogę się doczekać jak ściągnę wór malutkich ciuchów ze strycho i znów je będe prała i prasowała... A zakup nowych to juz całkowita frajda...tylko z kasą krucho... Cytat:
No..chyba żeby mnie złagodzić zabrał mnie na lody i zjadłam 2 duże odrazu ![]() Załagodziło chwilowo bula hihi.... ![]() kalex, Ilona, ycnan.. brzuszki śliczne i zgrabniutkie Cytat:
![]() A metoda z waga super..sama chyba bede tak robiła bo dołować się zaczynam... ![]() Cytat:
Też mnie nerwuje w nim mnustwo rzeczy, ale takiego sobie chłopa wybrałam "na dobre i złe" ![]() Przez hormony ciążowe wszystko mozesz widzieć w czarnych kolorach...może nie dasz mężowi szansy na zmianę... Facetom naprawde trudno jest zrozumieć kobietę w ciąży..ja np. sama siebie czasem nie rozumię.... Może za dużo oczekujesz ..przecież facet w minutę się nie zmieni... ![]() Mój jakbym go z łóżka wyrzuciła to by prędko do niego nie wrócił.... ![]() Cytat:
![]() ja też jestem tu niewidoczna i zadko mi kto odpisuje, pewno poprostu przynudzam.... ale co mi tam i tak pisze...
|
|
|
#102 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do szerokości łóżeczka,to nie wydaje mi się,żeby 60 cm szerokości było mało.Wiekszość ma długość 120 i szerokość 60cm.Ja nie widziałam powiem szczerze wózka,który miałby gondolę o szerokości 60cm,długości tak,ale nie szerokości.To się tylko tak wydaje ,że jest malo,a jak połozysz tam dziecko,to na początku będziesz miała wrażenie,że łóżko jest za duże Cytat:
Mój chyba jest trochę podobny,ale za pare dni zrobię fotkę to się okaże ![]() Cytat:
Ja za to ma ostatnio gorszy problem...Stopy mi się pocą i strasznie śmierdzą.Nigdy tak nie miałam,a teraz muszę je często przemywac,bo nawet jak siedzę przy stole to czuję jak się spod niego ulatnia swąd.. Poranny ból brzucha niby trocę mi przeszedł,ale nadal nie jest dobrze.W prawej strony tak mnie coś boli(może więzadło),że jak tylko mała się ruszy to czuję straszny ból,a jak się poruszam to już masakra.Nie wiem co to się stało i od czego.Mam nadzieje,że nic się złego nie dzieje,bo Tż już chciał ze mną do szpitala jechać,ale na razie się powstrzymuję
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za komplementy dla brzuszka
martucha84, aż miło się czyta takie relacje z wizyt Super, że synek już taki duży i ciężki A najlepsza wiadomość, to chyba to, że już się ładnie obrócił główką do dołu Jejciu, już się nie mogę doczekać kiedy ja będę tak blisko rozwiązania jak ty Nawet nie wiesz, jak mnie twój post ucieszył ![]() Cytat:
Nie przynudzasz wcale Także, pisz, pisz Co do mężów i humorków ciążowych. Ja na swojego też co chwilę się wnerwiam. W sumie o byle co. Dziś, na przykład, (dobrze, że TŻ był w pracy ) popłakałam się, bo nie pozmywał naczyń Najpierw się wnerwiłam, nie odbierałam od niego telefonów, a jak już odebrałam to się poryczałam... I mi przeszło Choć mój mężuś idealny nie jest, to podziwiam go, że tak dobrze znosi moją ciążę No cóż, ciąża
|
|
|
|
|
#105 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(ja to na dodatek się chyba i wymądrzam ).Oj,zapomniałam wcześniej, Kalex,ycnan,Ilona-WSZYSTKIE BRZUSZKI PIĘKNE ![]() .A ty Kalex,gdzie brzuszka schowałaś??? gabisun,dzięki ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
,bo za 9 lat razem to:pozmywał z 5razy odkurzył jakieś 4 razy pranie i to tylko swoje robocze ciuchy 3razy ,ale i tak go kocham
Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-05-31 o 20:10 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia7 no polecam się
Martucha w takim tempie to ty jeszcze w lipcu urodzisz fajnie, że wszystko z dzidkiem ok Moja ginka mi nie zmienia w ogóle dat, bo te z usg są właśnie bardzo ruchome a i tak urodzimy między 37 a 42 tygodniem ![]() Ycnan no właśnie była juz dyskusja o Antidralu i raczej nie ma przeciwskazań ma przeciez działanie tylko miejscowe, zresztą każdy robi jak uważa Kurcze myślałam ,że w ciąży to ja będę mieć wilczy apetyt i będę się zakradać nocą do lodówki, a tu w ogóle mi się jeść nie chce mam tylko takie napady i zachcianki, ale najczęściej to się zmuszam żeby zjeść coś wartościowego
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
hej widze ze nie ja jedna chodze wkur... na tz..
ja mam ochote go rozniesc.... mamy juz corke ktora wymaga duzo uwagi i siedze cale dnie sama ostatnio z nia a niedlugo zupelnie sama caly mc bo ma delegacje... i jakos nie kwapi sie do pomocy... to ze brzucha duzo nie widac to chyba mysli ze ja niezniszczalna jestem.. juz tez mi sie plakac chce... fajne brzuszki macie ![]() ide kielbase sobie gotowac bo mam ochote dzis na kielbase juz jadlam raz i drugi robie a co mi tam....
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-05-31 o 20:25 |
|
|
|
#108 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednak teraz jest bardziej ruchliwy i jak zasypia to lubi spać w szerz. Nieraz rano jak się budzę to mu nogi mięgzy szczebelkami wisza i tak sobie śmiesznie śpi jednak już niedługo dostanie swoje łóżko 90x 160 ciekawe czy będzie chciał w nim spać chłopak jednak wyjścia nie maCytat:
Ja się nie zniechęcam i zacięcie pisze puki moge i czas mam ![]() Cytat:
![]() Mój tz pobił Twojego... raz zmywał odkurzać..??? hmmm....nigdy nie odkurzał..chyba że swoje 20-letnie autko w którym jest zakochany ![]() Prał raz...bo byliśmy znerwowani na siebie i nie miał w co sie do roboty ubrać, a duma mu nie pozwalala mnie poprosić o puszczenie prania... ![]() no i tez koffam
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-05-31 o 20:42 |
|||
|
|
|
#109 | |
|
Raczkowanie
|
Witam i ja wszystkie mamuski na III czesci watku
![]() Cytat:
Dzidzia witaj
|
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
Martucha, nie mogę uwierzyć,że twój synio już taki duży. Ja mam 26 i pół tyg. a moja Olusia ma 900 gram. Ale wiem,że eraz to nasze dzieci przyśpieszą, bo już tylko tyć będą, a nam brzuszki się rozciągać na maxa.
Ale fajnie,że duży , zdrowy i wymiarowy Pokaż no aktualny brzusio Mi po usg lekarz mówił,że mało mam wód płodowych, ale mi się zupełnie nie chce pić, a i tak jestem napuchnięta,że ledwo ręce zaciskam w pięść. Trochę to wina Fenoterolu (Gynipralu), ale żeby aż tak? Sama nie wiem. Na razie zmuszam się żeby pić chociaż półtora litra czystej wody ( bo do tego cienka kawka rozp.z rana i jedna herbatka wieczorem) To za mało?
|
#111 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#112 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to ja męża mam - cacuszko Bo i posprząta i ugotuje ![]() Cytat:
![]() Ja tam też specjalnie dużo nie jem. A zachcianki miewam tak jak przed ciążą (jak każdy) Cytat:
Już sobie wyobrażam, jak twój syncio musi wyglądać z rana z tymi zwisającymi nóżkami Suszilda, reakcja przyszłych teściów nie zasługuje na komentarz.. Że też jeszcze ludzie na takie pomysły wpadają... szokoladka74, ja tam pije znacznie mniej niż ty i nawet się nie pilnuje, a ilośc wód mam odpowiednią. Nie znam się, ale może są jeszcze jakieś inne przyczyny? Edit: Znalazłam ^^ : Przyczyny małowodzia 1. Ze strony płodu: Niedrożność dróg wyprowadzających mocz, brak czynności nerek płodu Wewnątrzmaciczny opóźniony wzrost płodu 2. Inne przyczyny Pęknięcie błon płodowych Ale żeby nie było, że straszę - za mało wód płodowych nie oznacza od razu małowodzia. To stwierdza się, jak jest ich już bardzo mało.
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-05-31 o 21:27 |
|||
|
|
|
#113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szokoladko, to, że Ci dłonie puchną nie jest spowodowane zbyt duża ilością pitej wody. Wbrew pozorom im więcej wody się pije, tym mniej się puchnie, bo wypłukujesz sól z organizmu. Dziewczyny, chciałabym poruszyć bardzo ważny i bliski mi ostatnio temat stawiania się macicy i skracania szyjki. Nie lekceważcie stawiania się macicy, czy skracania się szyjki. Tu naprawdę nie ma żartów. Miesiąc temu stawiała mi się macica ponad 20 razy na dzień. No-Spa nie pomogła, więc zadzwoniłam do swojego gina i umówiłam się na następny dzień. Okazało się, że szyjka w ciągu tygodnia skróciła się o 1/3 (z 35 do 24 mm). W tym wypadku stawianie macicy świadczyło o jej skracaniu się. Od razu dostałam zwolnienie, No-Spę Forte i Magnez 3x1, zalecenie leżenia, kontrolę za tydzień i skierowanie na badanie wymazu z pochwy i szyjki, bo może być, że infekcja powoduje skracanie się szyjki. Na szczęscie dzięki lekom i leżeniu szyjka prawie wróciła do swojej pierwotnej długości. Niestety sytuacja się powtórzyła - macica stawiała się kilka razy na godzinę i w piątek szyjka miała tylko 23 mm, a przy nacisku na macicę skracała się do 20 mm, więc znów leże i tym razem dostałam Luteinę dopochwowo 2x2. Mój lekarz jest spokojny, ale powiedział, że to już jest zagrożenie przedwczesnym porodem. Nie panikuję, jestem spokojna, słucham swojego ciała i leżę. Miałąm tyle planów, tyle rzeczy do zrobienia, ale w tej sytuacji nic nie jest ważniejsze od bezpieczeństwa Precelka. Wrażliwe, które nie chcą czytać smutnych historii prosze nie czytać! Moja koleżanka, a raczej jej lekarz do którego dzwoniła, zlekceważył podobne dolegliwości i w 22 tc wylądowała na patologii ciąży z bardzo silną infekcją, zerową szyjką, skurczami co 5 minut i rozwarciem na 2 palce. Przeleżała w szpitalu tydzień. Leki zmniejszyły częstotliwośc skurczów, ale niestety stan szyjki się nie poprawił. Po tygodniu pękł pęcherz płodowy... Dzieciątko urodziło się dużo za wcześnie i nie było w stanie samo przeżyć... Nie chcę wasz straszyć, ale słuchajcie własnego ciała i intuicji. Nie pytajcie innych i nie sugerujcie się tym, że komuś również stawiała się macica i było ok. Nie ma co panikować, ale jeśli macie jakiekolwiek obawy czy wątpliwości - dzwońcie czy jedźcie do lekarza. |
|
|
|
|
#114 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), może troche jakiegoś soczku i obowiązkowo cieplutkie kakao przed snem. Wiem że pje zdecydowanie za mało, ale nie potrafie w siebie wmusić węcej ![]() Martysek az mi się goraco zrobiło, ja ciągle borykam sie z infekcjami, teraz znowu sie do mnie przyczepiła, oszaleć mozna. Najlepsze jest to ze ja nie mieszkam w Polsce i tutaj nikt nigdy nie mierzyl i nie sprawdzal mi szyjki. A Wy wszystkie tyle o tym piszecie. Mi ciąze prowadzi połozna- chodze do niej co miesiac- wazy mnie, mierzy cisnienie, słucha serduszka, jak trzeba skieruje na badanie krwi, moczu i tyle, z ginekologiem miałam doczynienia dwa razy, na pierwszym usg i na usg połówkowym. Wizyty wyglądały tak że zrobił usg, wypisał w papierkach co miał wypisać i tyle, zadnego dodatkowego badania ja nawet niewiem czy z moja szyjka wszystko ok, wierze jednak ze tak bo co mi pozostalo jak tutaj tak dziwne metody stosuja
Edytowane przez dzidzia_aim Czas edycji: 2010-05-31 o 21:47 |
||
|
|
|
#115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tyle, że u mnie te skurcze, napinanie trwa długo- brzuch jest napięty nawet przez kilka-kilkanaście godzin bez przerwy a potem przez np drugie tyle jest jako tako ok |
|
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
dzidzia_aim myślę, że nie powinnaś się martwić na zapas. Jesli już idziesz na spacer, czy robisz cos w domu, to powoli i w rozsądnych "dawkach".Ja w sumie wychodziłam tylko na zakupy, na które jechałam z TŻ autem, a w dzień matki wybrałam się pieszo do babci- jakieś 45 minut drogi i tym chyba przesadziłam.
Chciałam wam jeszcze napisac, że na mnie o wiele lepiej niż no-spa działał Scopolan. Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-05-31 o 21:58 |
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
martucha84 - cieszę się, że wszystko ok
![]() Cytat:
Zwracam się do dziewczyn, którym wydaje się, że są niewidzialne na forum: Otóż - wcale tak nie jest!!! Ale żadna z nas nie jest w stanie odpisać na każdy post. Poza tym, czasem lepiej milczeć, niż pisać o niczym lub o czymś, o czym nie ma się pojęcia ![]() Nie przejmujcie się tak Buziole ;*
|
|
|
#118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ależ się poużalałam nad sobą, wybaczcie ![]() Dodam jeszcze że mi nigdy brzusio się nie spina, tak jak Wy tutaj opisujecie. Zawsze jest mięciutki w miare i nigdy mocno twardy czy spięty. Mam nadzieje że wszystko jest ok
Edytowane przez dzidzia_aim Czas edycji: 2010-05-31 o 22:42 |
|
|
|
|
#119 |
|
Rozeznanie
|
ale dziewczyny produkujecie, naprawdę ciężko za wami nadrobić
Czytam was, ale za nim skończę to zazwyczaj padam na pyszczek i idę spać, szczegółnie że ten tydzien chodzę na 6 do pracy ![]() pozdrawiam was wszystkie, śliczne brzusie macie kochane, mój też coraz większy, aż ciężko się przyzwyczaić no i jestesmy już w 25 tygodniu, kiedy ten czas tak zleciał, powiedzcie.......buziaki i kolorowych snów |
|
|
|
#120 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wypoczywaj dużo i niczego nie dźwigaj, broń boże
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

juz jadlam raz i drugi robie a co mi tam....
chłopak jednak wyjścia nie ma