|
|
#91 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nie chcę puszystych modelek!!!
He he akurat wczoraj posprzątałam
![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- [QUOTE=HarajukuChilli;2285 4974] Cytat:
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Swoją drogą chciała bym udać się na taki cosplay zawsze lubiłam się przebierać
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Autorko wątku,
wez sobie załóż jakiegoś bloga i tam wylewaj swoje denne żale i pomyje. Żal mi takich ludzi jak Ty. Tylko i wyłącznie ŻAL.
|
|
#93 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
A Ty go okazujesz?
Nie wymagaj czegoś, czego sama nie dajesz.
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
Żeby nauczyć się czegoś trzeba najpierw tego doświadczyć ;P Ja znam obecnie tylko zawiść i brak zrozumienia, którego doświadczyłam ;P A poza tym już mówiłam o zasadzie wzajemności, " nie czyń drugiemu co tobie nie miłe" i że skoro nikt nie stosuje jej wobec mnie to czemu ja mam tak robić .
---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Hauru mówi wam dobranoc :P Nie gniewajcie się XD http://oekaki.pl/oe/summary/108343/3-Hauru |
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby się czegoś nauczyć należy wykazać chęć zrozumienia, empatię i choć odrobinę pokory.
Chęci zrozumienia Ci brak, empatii tym bardziej o pokorze nie wspominając. Chcesz na wizażu, żeby dziewczyny Ci mówiły, że masz rację, fany wątek i żebyś się nie łamała? Nie doświadczysz tego, bo "ton" wszystkich postów albo wskazuje na Twoje ciężkie oburzenie z powodu norm w społeczeństwie, których nie akceptujesz, albo po prostu na "olewczy" stosunek wypowiedzi innych dziewczyn. Albo piszemy poważnie na poważne tematy bez ";p" i " " albo zmieńmy temat, bo jak dla mnie nazywanie kogoś "spaślakiem" albo ordynarne wypowiadanie się o dziewczynach z nadwagą lub ludziach, których na oczy nie widziałaś i wrzucasz do jednego worka, że rzekomo wszyscy są przeciw chudym nie jest śmieszne.
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opierajac sie na poziomie twoich wypowiedzi, nie wierze w te 23 lata
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Autorka wątku wykazuje niezwykle egoistyczne podejście do życia: to JA mam być szanowana, JA mam się czuć dobrze oglądając telewizję, JA nie chcę być narażona na oglądanie grubych ludzi. JA, JA, JA. To mnie ma być dobrze, a nie spaślakom, które nie zasługują na odrobinę empatii.
|
|
|
#99 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#100 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, o co ten hałas. Popatrz na modelki wielkich projektantów (a nie jakiś pożal się tvn) - chudzinki i do tego szału twarzą nie robią. To się raczej nie zmieni. Modelka od zawsze jest traktowana jak taki "ruchomy wieszak".
A piękno to nie chude czy grube, rude czy blond, z dużym czy małym biustem. Kiedyś wszyscy się pomarszczymy, obwiśniemy i przestaniemy być atrakcyjni, ale pozostanie charakter. A sposób, w jaki formułujesz swoje poglądy świadczy, że Twój pozostawia wiele do życzenia. Proponuję zacząć pracę od niego i nie odpychać w ten sposób od siebie ludzi. |
|
|
|
|
#101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pingloe. Tak samo ja sie zapytam z jakiej okazji ktos tam ma mnie obgadywac bo jestem gruba. masz na serio jakies problemy z psychika
|
|
|
#103 | |
|
Zadomowienie
|
Hmmm może zacznijmy od początku, nie uważam osób z nadwaga za gorsze, jeśli chcecie to mogę wam pomóc w końcu jestem dyplomowanym Technikiem Żywienia. Chcecie wierzcie lub nie, nie chce mi się robić skana dyplomu... 4 lata nauki i praca w restauracji ;/ no, ale cóż.
Więc tak zacznijmy od tego co do MNIE przemówiło. Oglądałam film, w którym udowodniono, że nie ma czegoś takiego jak szybszy metabolizm, osoby grubsze po prostu więcej jedzą... Więc zacznijmy od podstawowych błędów, które popełniają osoby z nadwagą: 1. Nie regularne posiłki. 1. objadanie się w nocy 3. głodówki 4. zbyt szybkie jedzenie ( impuls o tym, że się najedliśmy dociera po 20 minutach jeśli jemy zbyt szybko zjemy więcej niż potrzebujemy. Dodatkowo amylaza ślinowa nie zdąży rozpocząć odpowiednio trawienia a to jest bardzo ważne) 5. Brak śniadań. 6. Za mało ruchu. 7. Podjadanie. 8. Jedzenie zbyt tłusto, i źle zrównoważonych posiłków. 9. jedzenie zbyt dużych porcji. 10. Za mało posiłków, lepiej zjeść małe porcję częściej niż najeść się na umór 1 raz na dzień... Ja jadłam 8 posiłków dziennie... zaleca się przy diecie 5 posiłków na dzień. Dodam, że nie mam zamiaru obrazić nikogo... Najczęściej się zdarza po prostu, że jeden lub więcej z tych punktów jest zaniedbany. Dodam jeszcze, że alkohol przy odchudzaniu jest wręcz zabroniony, ponieważ powoduje spalanie białka a tłuszcz się odkłada stąd "mięsień piwny". Dodam też, że jeśli nie uwierzycie i się poddacie to też nie schudniecie . Ale miało być bez emotek. ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
W sumie nic, no uczą się to są w szkole w niektórych godzinach ... a ja w domu ...
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą nawet wczoraj w Wydarzeniach na Polsacie była mowa o wzrastającej liczbie ludzi otyłych. Czy aż taka masa ludzi jest gruba, bo chora czy chora, bo gruba? Chyba ta druga wersja. Ale i tak uważam, że metabolizm to sprawa indywidualna. Ja znam parę osób, które prowadzą normalny tryb życia, nie uprawiają wyczynowo sportów, obżarają się ile wlezie, a są chude jak patyczki. I możnaby tu mówić o granicy wręcz anorektycznego wychudzenia, ale oni mają tak całe życie. Jeden facet nawet ma zamiłowanie do picia piwa, a tzw. mięśnia piwnego u niego nie uświadczysz. Więc czym to wytłumaczysz? Sama przecież mówisz, że trudno Ci przytyć. Też mam koleżankę Twojego wzrostu i o podobnej wadze i też bez trudu chudnie, w drugą stronę jest gorzej. Czym to jest spowodowane, jak nie przemianą materii? Edytowane przez lalalabamba Czas edycji: 2010-10-25 o 14:33 |
|
|
|
|
|
#107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Technik Żywienia ,który ma takie teksty o osobach otyłych jak w pierwszym poście ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
A może "chłopacy" wytykają Cie palcami bo masz paskudny charakter,co tez udowodniłas tym jakże za***istym wątkiem. Po co tu w ogole piszesz te punkty,to wszystko JUZ JEST W WATKACH PODWIESZONYCH,nie wiem, jara Cie to ze udzielasz komuś rad? Komuś kogo już wczesniej zwyzywałas od spaślaków? Ktore byly powtarzane dziesieć tysięcy razy na tym forum ![]() Skąd sie tacy ludzie jak Ty biorą
|
|
|
#108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A zwyzywałam ze złości To osoby z nadwagą które mnie się czepiają powodują we mnie tą złość i nienawiść do samych siebie. Bo jest wolność słowa i skoro oni mogą mnie zwyzywać w realu to ja ich chociaż nie w realu zwyzywam . |
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo jak na razie, to obraziłaś niewinne nikomu ani niczemu osoby udzielające się tutaj. Masz jakieś pretensje do otoczenia? Do koleżanek z nadwagą? Ok, powiedz im to prosto w twarz. Nic Ci nie da, że wyżywasz się na innych ludziach. |
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ty lepiej nie czekaj na ten termin u psychiatry w grudniu tylko zwitaj tam szybciej ja na twoim miejscu błagałabym modow o zamknięcie tego wątku-bo robisz coraz bardziej żenujące popisy
MISS VENFLON PORTFOLIO Edytowane przez miss venflon Czas edycji: 2010-10-25 o 15:09 |
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Oświęcimiu to ludzie głodowali i cieżko pracowali fizycznie Wystarczy troche historii żeby to wiedzieć.Co to ma do otyłych ludzi ![]() Nie rozumiem,po co się odwołujesz do Oświęcimia ![]() Ano jasne, zwyzywam sobie,zbluzgam,co mi tam,w koncu to wirtualny świat
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
taaak, wszystkie osoby o widocznej nadwadze się nad Tobą znęcają, robią Ci kuku i nie pozwalają normalnie funkcjonować...
próbujesz być mądra, ale trochę Ci to nie wychodzi Na początku dzieciuch rodem z nauczania początkowego a teraz wielka znawczyni... Masz okropny charakter dziewczyno! Pokazujesz go coraz bardziej :/ zastanów się nad swoim postępowaniem a nie postępowaniem innych... Okropność :/ Weź sobie wszystkie rady z tego wątku do serducha i się zmień, bo wątpię, czy jakiś normalny facet się Tobą zainteresuje...
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
No ale co to ma do tego watku?
|
|
#114 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- No bo ktoś powiedział spotkaj się z koleżankami ... ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- S kątowni :P |
|||
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
A moze obgaduja cie nie dlatego, ze jestes za chuda ale dlatego, ze masz poryty i okropny charakter?
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie,trzymajcie mnie. Uczepiła sie otyłych osób,bo ma kompleksy,że jej ludzie nie lubią,i sypie durnymi tekstami że w Oświecimiu nie było ludzi otyłych bo zmuszano ich do głodowania i wyczerpującej pracy fizycznej!!!! Tak, to zmuszaj wszystkich "spaślaków" do głodowania ,kaz im harować w najcięższych warunkach,żeby nas ,jak to mówiłas,"nie zalali tłuszczem"
|
|
|
#117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle nie wiecie o co chodzi rozmawiam z koleżanką, a ona mi że " "A" mnie obgadywała do niej, ze jestem chuda i że okropnie wyglądam, a tak na prawdę mi zazdrości bo sama ma nadwagę tylko się do tego nie przyzna " |
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- No ta i co z tego ?? To że im zazdroszczę w pewnym senie nie zmienia faktu, że są dla mnie nie miłe . |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

" albo zmieńmy temat, bo jak dla mnie nazywanie kogoś "spaślakiem" albo ordynarne wypowiadanie się o dziewczynach z nadwagą lub ludziach, których na oczy nie widziałaś i wrzucasz do jednego worka, że rzekomo wszyscy są przeciw chudym nie jest śmieszne.

Wystarczy troche historii żeby to wiedzieć.