|
|
#91 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Hej
Melduje sie i ja ![]() Jakos ostatnio nie mam weny na pisanie ale staram sie byc na bierzaco Gratulacje dla Zacharii i Aniulki Zdjecia dzieciaczkow cudne jak zawsze |
|
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Agusia fajny jest VSO Image Resizer 4.
a Fifi boski! ![]() teraz wyswietlily mi sie posty z Lenka i Karolkiem! cudne zdjecia ![]() Kaja zazdroszcze Wam morza... ![]() a Karolek z butelka po piwie wymiata! u nas hitem ostatnio są puzzle - misie z ubrankami (dostala od mojej przyjaciolki). mamy wersje z 3 misiami, nie znalazlam takich na all, wiec wklejam przykladowe: http://allegro.pl/ubieranka-dwa-misi...322132687.html
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2011-02-22 o 21:07 |
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Barcelony zazdroszczę ![]() Takie autko Karol dostał pod choinkę i czasem sie bawi, ale woli te dla starszych dzieci
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( Miłego lotu Zdjęcia cudne wywa karolek prze słodziak, te jego krecołki
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
xpressja jaka rumiana malutka;-)))
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Oj tak czasami to mówie że meliske jakąś sobie kupić musze żeby cały dzień z nim wytrzymać
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Xpressja jak Wy pięknie wyglądacie!!! Cudownie Was widzieć. Nie będe pisała jak zazdroszcze +15
![]() Wywa Piotrek też mi wygrzebuje butelki już mi brakuje pomysłów na chowanie ich. A bwya taki niedobry, że nawet melissa dożylnie by mi nie pomogła |
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się i ja
![]() Zostawić Was na jeden dzień, to nie dość że nowy wątek, to już 4 strony trza nadrobić ![]() Agusia pierwsza strona, jak to mówi moja Mama "spasiona"
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
butelki od piwa u nas tez sa hitem
a jak on je umie przechylac! oczywiscie puste
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Butelki i puszki, masakra. A ostatnio przebojem okazała się taka pięciolitrowa butla po mineralnej. Jak była pe łna to próbował ją ciągnąc i awanturował sie , bo za ciężko, więc kazał sobie nosić do wcześniej upatrzonego miejsca;-)
A teraz jak jest pusta to z nią biega, a nawet wziął ja do łóżka dzis do zasypiania, wrrr
|
|
|
#101 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jutro postaram sie więcej napisać ![]() co do kredek to u nas narazie jest długopis i zeszyyt (nie dorobilismy sie kredek)pod naszym nadzorem a Polusia trzyma długpis w lewej rączce tzn. że bedzie mańkutką?![]() Xpresjo zazdroszcze Barceolny, a to jakis urlopik?sama lecisz, z Tz? my te autka rozowe FP mamy, ale jako brum brum nie służa za bardzo, jako samochodziki Polusia używa płyty, miseczke, zeszyt
|
|
|
|
|
#103 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
Ostatnio siostra namówiła mnie na zakup książek i stwierdziłam że trzeba trochę podwyższyć niski poziom czytelnictwa więc będę wdzięczna za wklejenie tej listy książek które trzeba przeczytaćZ dukanem dałam sobie spokój bo nie wyrobiłam. Narobiłam sobie sałatki, kupiłam jogury musli i działam po swojemu ![]() Wiktor ostatnio się taki mamisynek zrobił, jak wychodzę do pracy to urządza takie histerię jakby mu sie niewiadomo co działo. Dobrze że zostaje z ciocią bo mam pewność że ten płacz nie jest spowodowany tym że dzieje się mu krzywda. Nie wyobrażam sobie co będzie jak pójdzie do przedszkola ![]() Aniu, Zahario gratuluję chłopczyków ![]() Cytat:
Więc ciesz się że Andre wchodzi pod wszystko bo przynajmniej Ci z niczego nie spadnie. Najgorsze że jak Wiki wejdzie na okno to siedzi zadowolony i kategorycznie nei chce zejść. Nie wiem jak go tego oduczyć :confuse d:Cytat:
![]() Jeśli Pola tak łapie słówka to ją tego ucz, WIktor ja miał 14 miesięcy to prawie wszystkie odgłosy zwierząt mówił. Może w tym kierunku idźcie Idę poćwiczyć i zmykam spać |
||
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko napisalam, ze nie chodzi czekamy do 18ego miesiaca![]() tzn, ja mysle, ze Polusia umie juz chodzic tylko o tym nie wie nie wie, ze moze to robic bez trzymanki ![]() u nas juz troszke słowek umiemy wymawiać, najczęsciej jest to "mniam mniam" dzidzi, nie ma, nie chce no i te proste typu mama, tata, baba, opa, nie nie
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez sie podoba Agusiowa pierwsza stronka
![]() ![]() Xpresska alez zazdroszcze tych 15 stopni,u nas tez 15 tylko ze na minusie Malutka śliczna A jak w pracy? ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
Ja juz za Matim nie nadarzam jak zasuwa na tyłku ![]()
|
|
#106 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My mamy świecowe i takie zwykłe z wykręcanym rysikiem. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kate, co to za 'sprzęt"??? Widzisz jak Wiki Ci bryka, a też narzekalaś że syn leniwy i chodzić nei chce ![]() Ela, gratuluję sushi. ( To danie popisowe mojego męża. Kupił mnie tym kiedyś na pierwsze wspólne walentynki mniiiami... )
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i gratuluje chłopczykow naszym zaciążonym Lece do łózka bo maly ma katarzysko i gile leca jak woda wiec co chwile sie budzi i pewnie cala noc taka bedzie
|
|
#108 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
czyżby pierwsza dzisiaj?
![]() Moja mała jest jeszcze za mała na kredki bo wszystko wpycha do buzi. boję się, że mogłaby je pogryźć i połknąć. podejmowałam próby rysowania z nią ale skończyło się na niczym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie wydaje mi się, że to coś groźnego.Cytat:
nie wiem co ona ma z tymi skarpetkami. ciągle je ściąga a potem próbuje zakładać z marnym skutkiem oczywiście ![]() Cytat:
![]() to wodą, to smoczkiem. trwało to kilka nocy i udało się ![]() Cytat:
ale gdyby coś cię bardzo niepokoiło to idź do pediatry albo ortopedy. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#109 |
|
Wtajemniczenie
|
nie - dzieci często tak maja - grunt to nie zmieniać na siłe, sama zacznie prawą - u nas Iza tak miała
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#111 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w koncu jestescie Samochodziki, ktore wkleilas FP sa ok, André ma i lubi sie bawic, ale woli takie z otwieranyi drzwiami ![]() A zestaw do herbatki, moze takie...image_func.php.jpgzestaw-do-herbaty-siatka-dantoy.jpg albo drewniany 2462_1.jpg Fotki sliczne, obie jestescie super dziewczyny Mina boska... Cytat:
Takie wlasnie puzzle z misiami beda w promocji w Biedronce na poczatku marca Cytat:
André tez spi, ale to juz od zawsze w spiworku - Sterntaler... Cytat:
Nie martw sie - André tez ostatnio kocha mamusie baaardzo....licze, ze do przedzskola jednak mu przejdzie... ![]() Kamila mój syn ma manię że wchodzi na wszystko, wejście z kanapy na parapet to dla niego pestka. Nie mogę go nawet na sekundę zostawić bo już siedzi na szafce od telewizora Więc ciesz się że Andre wchodzi pod wszystko bo przynajmniej Ci z niczego nie spadnie. Najgorsze że jak Wiki wejdzie na okno to siedzi zadowolony i kategorycznie nei chce zejść. Nie wiem jak go tego oduczyć![]() ![]() [/QUOTE] Nie pozwalaj nawet na wchodzenie... ![]() Dzien doberek
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehehe...ja czytalam niejedna ksiazke o mamach probujacych pogodzic wychowanie dziecka z praca i tez perypetie bywaly nieziemskie...a ty sobie ladnie radzisz, wiec mysle, ze nasze mamuski dadza rade A w temacie pracujacych mam, to Gucia chyba juz calkiem o nas zapomniala... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-02-23 o 08:05 |
|
|
|
|
#113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do guci to wpadla pewnie w wir pracy ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
![]() A ba zdjeciu wyciaga czapki i rekawiczki z szuflady bo ona czasem po domu chodzi w czapce jak ja najdzie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 | |||
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
i nie mow mi o takiej temp. +15 bo nie potrafie juz sobie tego wyobrazic, chyba zapomnialam jak to jest![]() ależ ślicznie wyglądacie na tej plaży zazdroszczę wam ![]() Cytat:
![]() hah jaka mina ![]() moj syn tez sie robi nieznosny. wszesniej tak jak piszesz byl idealem a teraz? nie posiedzi w miejscu 5 sekund a jak juz musi np przy jedzenoiu to macha nogami rekami i glowa przez caly dzien biega! jak juz nie mam sily.. ale chociaz tyle dobrze ze na moje zakazy reaguje.. Cytat:
![]() u nas hitem jest teraz zegarek jezdzący po calym domu śpiewajacy "rimciam cimciam..." juz mam go dosc ![]() ![]() ![]() ![]() fifi na poczatku tez tylko w lewej a teraz roznie bedzie oburęczny ?![]() ![]() ![]() super , że stas juz zdrowy ![]() i jak to wreszcie?! tylko czekalas az moje dziecko zacznie byc nieznosne? doczekalas sie ale sie mnie slucha! jak mowie "nie wolno" to idzie dalej cos broic
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Madzia dzieki za info, juz bede wiedziala.Bo tak sie z Tz zastanawialismy nad ta jej lewą rączką ![]() Kareninka fajny ten zestaw drewniany do herbatki, podobają mi sie drewniane zabawki Olalicious no własnie jak z tym kątem? ja nigdy nie jadłam sushi ![]() Tarasiu ja nigdzie kaszy jaglanej nie widziałam u nas w sklepach, gdzie to badziewko sie kupuje? ![]() u nas koszmarna noc przez ząbki nie spałysmy o 1.50 do jakies 4.30 :/
|
|
|
|
#116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja kupowałam w CENTRUM (sieć sklepów) ale widziałam też w REALu i CARREFOUR. |
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie centrum jest albo ja taka ślepa
|
|
|
|
|
#118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie tak...oby tylko wszyscy u niej zdrowi byli... Cytat:
Cytat:
Mi tez sie podobaja, ale ich ceny juz znacznie mniej... ![]() Wspolczuje nocki... Moj syn obudzil sie dzisiaj zaraz po 6...kulturalnie bawil sie w lozeczku do 7 wiec nie moge narzekac...ale teraz byl taki padniety, ze od dawien dawna polozylam go spac o tej porze...zobaczymy co z tego bedzie... Aaaa przypomnialam sobie - jak byla moja mama niedawno to tez polozyla André na drzemke o 10...to spal do 12, potem chcial spac o 16 tez go polozyla wiec wyobrazcie sobie spanie wieczorne jak wygladalo... ![]()
|
|
#119 |
|
Rozeznanie
|
Xpresja, Wywa, Agusia śliczne fotki
W temacie kredek to ja się dowiadywałam w takim sklepiku dla plastyków u nas i Pan m powiedział, że dal takich maluszków tylko jedna firma robi 100% bezpieczne kredki..i może mi sprowadziś bo się skończyły.. ale 4szt kosztują 60zł więc nie kupiałm..puki co dugipisy są the best ![]() Karenina w skąd wiesz, że w biedronce będą takie puzzle??? w gazetkach ich nie ma ![]() dzień dobry my po ciężkiej nocy ostatnia czwórka idzie Olci![]() miłego dnia |
|
|
|
#120 |
|
Rozeznanie
|
wywa - czterokołowy ciężko znaleźć. Znalazłam trójkołowy za 700zł z przesyłką, ale na wielkich zdjęciach widać, że stan bardzo fajny... No nie wiem... Teraz mam inglesinę i jest rewelacyjna i nie wiem czy jest sens kupować spacerówkę. Jeśli Mi sama do niej nie wejdzie, to nie kupuję, przynajmniej narazie.
Karol to słodziak, drugi syn też przystojniak Kiedyś miałam przyjemność być w Bolesławcu przy okazji kręcenia "Wiedźmina". Bardzo fajny bolesławski rynek. karenina - a co powiesz na takie puzzle? http://www.amazon.com/Infantino-156-...reative=392969 wydają się ciekawe. Gdybym tylko umiała się porusać po tych amazonach itd, to chyba bym zamówiła. katekatee - też dałam sobie spokój z dukanem i chyba już nie będę próbować. Staram się nie jeść słodyczy, jem zdrowo, trzeba się zacząć ruszać i będę efekty. Może nie tak szybko, ale będą. xpressja - nie rób nam tego!!! Chcę wiosnę!!! Albo do Barcelony chcę!!! lucky - są te kredki w ofercie tygodnia na przyszły tydzień od 3 marca http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...uz_za_tydzien/ Hmmm... Generalnie to już nie wiem co komu miałam jeszcze odpisać... Ktoś pytał o kredki - Z Millką już od jakiegoś czasu "rysujemy". Mamy grube ołówkowe bambino, grube i chude świecowe. Ostatnio zakupiłam flamastry do t-shirtów. Synek już stworzył własną koszulkę. Dla Millki niestety nie miałam akurat żadnej do wykorzystania, ale wszystko przed nami. Millka też póki co leworęczna. Mnie to nie przeszkadza - nie zmieniam, zostawiam jak jest. Co jeszcze... Jeśli chodzi o jedzenie, to Millka zżera wszystko, nie mam żadnego problemu. No właśnie, miałam pisać o tych układankach drewnianych, że będą w Biedronce ale już karenina mnie ubiegła. A filiżanki na początek, to może takie szydełkowe? Autorką tych małych cudów jest sanka z bloga Sankowo Włóczkowo (wypada mi podać autora, skoro zamieszczam tu jego wyroby) Edytowane przez jo@śka Czas edycji: 2011-02-23 o 09:34 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.

( Miłego lotu 

tzn. że bedzie mańkutką?

:confuse d:
mysle, że ona umie juz chodzić tylko boi sie puścić..