![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki antykoncepcyjne, a ciąża
jest mozliwe czego przykladem jest moja corka
![]() ![]() ![]()
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Zanim zaczęłaś brać tabletki powinnaś dać się zbadać u gina albo zrobić test dla pewności.
Ja na początku robiłam test co miesiąc przed rozpoczęciem nowej paczki, nawet jeśli miałam krwawienie. Po prostu bałam się ![]() Jeśli mimo brania pigułek zaszłabyś w ciążę, możesz na początku tego nie zauważyć, bo przecież pierwsze objawy ciąży występują dopiero po paru tygodniach. Moja koleżanka zaszła w ciążę biorąc pigułki. Ale to było jej pierwsze opakowanie. Przez 3 miesiące nie wiedziała, że jest w ciąży. Urodziła zdrową, śliczną córeczkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Też mnie to zastanawia co miesiąć - co by się stało, gdybym była w ciąży i brała dalej tabletki
![]() A może mi ktoś odpowiedzieć, czy gdybym zaszła w ciążę podczas brania tabletek, to nie będzie tego krwawienia po skończeniu opakowania? Bo to nie jest taka normalna miesiączka i nie wiem, czy działa na tej samej zasadzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Ale tabletki nie odbily sie na zdrowiu dzieci? Bo ja tego sie najbardziej boje... ze bralabym tabletki i to mogloby jakos zaszkodzic... z drugiej strony myslalam, ze male prawdopodobienstwo jest na ciaze przy tabletkach, a Wy mnie tu tak straszycie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
podobno pigulki nie maja wplywu na płód.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Mysle, ze krwawic mozna mimo ciazy, bo przeciez podczas brania pigulek ma sie krwawienie z powodu niedoboru hormonow. Jednak to krwawienie bedzie slabsze. Tak miala moja kolezanka... lekkie krwawienie, wrecz plamienie tylko.
A jej corka do dzis jest zdrowa jak ryba, a ma juz 8 lat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mysle ze malo prawdopodobne jest zajscie w ciaze jak sie dobrze tabletki przyjmuje, pilnuje a tym bardziej przy tych tabletkach co sa teraz
![]()
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ciąża mimo tabletek anty?
Brałas tabletki bardzo regularnie? Nie mialas zadnego "wypadku" typu bigunka lub wymioty??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
hm......... do głowy można dostać... Nad tabletkami natykoncepcyjnymi było (jest) tyle badań.. i jeszcze zawodzą...
![]() Nie biorę antybiotyków, nie palę, piję sporadycznie (okazyjnie, jedno piwko, lampka wina...), nie pijam ziół, żadnych kropelek ziołowych, nawet czerwonej herbaty.. Shizy można dostać. Wiem, że wiele kwestii reguluje nasz mózg, przysadki mózgowe.. Hoany1 napisała, że stres może wpływać na osłabienie działania.. A ja jestem osobą do wszystkiego bardzo emocjonalnie podchodzącą, nic nie robię na pół gwizdka tylko na 100% (jak się cieszę to na maxa, jak się smucę to na maxa, jak się wkurzam to na maxa...) I co??? mam się zadręczać teraz że mogę wpaść od tych swoich emocjonalnych odchyleń???? Humor mi się psuje od tego już.. ![]() No ejjjjjjjjjjjjj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Ciaza mimo tabletek - jak rozpoznac?
Załóżmy, ze kobieta przyjmuje tabletki antykoncepcyjne, ale mimo to zajdzie w ciaze i nie zorientuje sie o tym.
"Krwawienie" podczas tygodniowej przerwy to tylko objaw spadku poziomu hormonow, a nie miesiaczka, moze wiec wystapic nawet kiedy doszlo do zaplodnienia, a takie objawy jak mdlosci, oslabienie, sennosc, wiekszy apatyt nie zawsze pojawiaja sie na samym poczatku ciazy. Jak wiec rozpoznac ciaze podczas pryzjmowania tabletek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
Emilia, na ginekologii jest obszerny wątek na temat spirali.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=spirala W niektórych przychodniach założenie jest refundowane /powinna być/. Hm, chyba z tym wątkiem też zrobię porządek. Bo to jakby dubel ginekologicznego ![]()
Knajpa, kościół, widok z mostu Edytowane przez Mariqa Czas edycji: 2006-11-15 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciaza mimo tabletek - jak rozpoznac?
Też się kiedyś nad tym zastanawiałam...Dodam też swoje pytania...
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciaza mimo tabletek - jak rozpoznac?
Bylo juz kilka takich watkow. Skorzystajcie z wyszukiwarki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki antykoncepcyjne a trwająca ciąża
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Owszem, było już o tym. Nie, tabletki mają za słabe działanie, żeby uszkodzić w jakiś sposób płód. Co nie znaczy, że gdy tylko mamy jakieś podstawne przypuszczenie, nie należy natychmiast ich odstawić.
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
wlasnie ja mam taki problem przy poprzedniej serii tabletek 4 dni prze ich skonczeniem zapomnialm o tabletce i na drugi dzien wzielam dwie a potem zrobilam przerwe jak zwykle, potem przeczytalam na ulotce ze nie trzeba robic przerwy tylko odrazu wiziasc nastepne opakowanie,bo w czasie przerwy moze dojsc do zaplodnienia,coz teraz biore drugie opakowanie ale boje sie ze moge byc w ciazy i ze moze powinnam odstawic branie tabletek z drugiej strony moe jednak nie jestem w ciazy i wtedy nie ma sensu odstawiac tabletek...wzielam juz ich 8...czy mam jakies objawy...sama nie wiem....moze brzuch taki wiekszy sie wydaje tam na dole i moze jakies bole troche i piersi bardziej wrazliwe ale sama nie wiem czy to sa jakies wyrazne objawy,w koncu to moze byc dopiero tydzien gora poltora tygodnia,testu nie robie bo za wczesnie, pisza ze najpewniej dopiero po 19 dniach....co robic???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
mmay 21 wiek czyli jak kobieta podejrzewa ze mogła zajśc w ciąze to ma wiele mozliwości(test,badanie hcg,lekarz)!!!!!
asia27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
wszystko byloby ok tylko ja nie jestem teraz w kraju i nie bardzo mam mozliwosc narazie pojsc do lekarza tu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie juz pisalam ze test nawet juz kupilam ale pisze na nim ze dopiero po 19 dniach mniej wiecej, hmmm o ile pamietam w polsce kiedys mialam test co to po 6 dniach pokazuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez kupiłam niedawno test i farmaceuta powiedział mi ze lepiej go zrobic po 14 dniach, niby wieksze prawdopodobieństwo poprawnego wyniku.Przyznam ze nie czekałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, Zaczełam brać anty by nie mieć dziudziusia a tu się okazuje że i tak mogę zajść w ciążę
![]() ![]() ![]() o jeja chyba wprowadze celibat w życie bo się przestraszyłam ![]()
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
za pare dni powinni byc krawiewienie, no i po za tym zrobie ten test, wiec okaze sie wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
To teraz ja
![]() Mam pytanko do Pań, które pomimo brania tabletek zaszły w ciążę. Więc jakie objawy u siebie zaobserwowaliście (prócz braku "okresu"), po których "domyśliłyście" się, że jesteście w ciąży? Bardzo proszę o odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
![]()
Weźcie mnie nie straszcie !!!! ja biore od miesiaca Harmonet... Na poczatku brania w 1 tygodniu miałam straszna biegunke... dokładnie w drugim dniu brania tabletek.. wogole sie po nich kiepsko na początku czułam ale to ustało. Oczywiscie po tej biegunce nie współżyłam z moim chłopakiem... odczekaliśmy 9 dni.. no i później juz normalnie.. ale okres miałam jakiś taki dziwny.. : krawiwenie trwało 2 dni i to wszystko.. nawet specjalnie mocnie było.. zrob iłam sobie wiec test.. ale ywszedł negatywnie.. baa nawet 2 testy jeden plytkowy a drugi paskowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.