Dylemat ze szwagierką - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-14, 09:47   #91
QARA
Raczkowanie

Dot.: Dylemat ze szwagierką

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Jest lato, nieraz dni są upalne. Czy naprawdę konieczne jest gotowanie obiadu codziennie? Tym bardziej, że masz zagrożoną ciążę? Nie wystarczy zrobić np. zupy na dwa dni, a za następne naleśników, czy czegoś równe szybkiego? Bo jak słyszę o "gotowaniu obiadów" to od razu mam skojarzenie ze staniem przy garach przez co najmniej godzinę dziennie.
no nie jest aż tak żle z tym ślęczeniem przy garach, oczywiście, że jest tak, że narobimy pierogów albo krokietów czy gar zupy i jest na kilka dni.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

[QUOTE=Narrhien;28127177]Z prawnego punktu widzenia nie jest wasz, ale nie jest też córki, prawda? (ciekawa jestem swoją drogą, czy mieszkanie jest przepisane na córke, czy nie).

Ale stan faktyczny jest taki, że to ty w tym domu żyjesz, ty ten dom opłacasz, ty w nim sprzątasz, gotujesz, budzisz się i zasypiasz (razem z teściową i mężem, rzecz jasna). Więc to szwagierka jest gościem. Ona się wyprowadziła, wyfrunęła z gniazda - więc nie nadawajmy jej większych praw niż faktycznie jej się należy. Ma prawo oczywiście zostawić wnuki z babcią, zwłaszcza, jeśli babcia sobie tego życzy. Ale nie ma prawa wykarmiać u ciebie całej swojej rodziny.[/QU
Jest przepisane, teraz ona tam mieszka z rodziną.
I znowu przyszli i znowu mnie krew zalewa.
QARA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 09:49   #92
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez QARA Pokaż wiadomość
Obowiązek nie obowiązek, nie mam obowiązku oczywiście im gotować i nie będę już tego robić, ale mieszkając w tym domu nie będę żerować na mamie i wymagać, żeby ona gotowała mnie, tym bardziej, że mam 2 zdrowe ręce.
co do pogrubionego - a ktoś ci każe żerować na teściowej i wymagać od niej czegokolwiek? kobieto, weź się w garść i się ogarnij.
sytuacja tak czysta i klarowna, że siostra twojego męża wraz z rodziną na tobie żerują (w kwestii obiadów). no jak w mordę strzelił widać, że ciebie wykorzystują, a dostaniesz jeden komentarz negatywny co do twojej postawy i już szukasz potwierdzenia czy aby nie jest tak w istocie.
kobieto, będziesz (i w sumie już jesteś) odpowiedzialna za swojego szkraba. np. dojdzie do głupiej sytuacji, że starsze kuzynostwo zabierze twojemu dziecku zabawkę, to też słowa nie piśniesz, żeby siostry męża nie urazić?
no dajcie ludzie spokój. trochę asertywności, bo ludziska wejdą nam na głowy.
i wątpię żeby teściowa była świadoma rozmiarów problemu. fukanie pod nosem można spokojnie zlać, jasnego werbalnego komunikatu "nie podoba mi się to" już trudniej. jeżeli nie potrafisz wyrazić swoich potrzeb to się potem nie dziw, że dochodzi do takich sytuacji.
(mąż już dawno powinien być po poważnej rozmowie ze swoją siostrą, ale to już pomijam)

Edytowane przez szprotka_
Czas edycji: 2011-07-14 o 09:49 Powód: literówka
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 09:53   #93
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enviee Pokaż wiadomość
No to wyobraź sobie sytuację ( hipotetyczną, bo nie wiem czy tu do końca tak było ), że mieszkasz rodzicami i bratem. Potem Ty się wynosisz na swoje, ale jednocześnie codziennie odwiedzasz rodziców, bo chcesz/lubisz/od zawsze spędzałaś z nimi wiele czasu, aż tu nagle do mamy wprowadza się kobita syna i chce Ci tego zabronić. Ma takie prawo? No nie ma. Zabronić to może tylko mama, a jak widać nie ma ochoty.
Ja mówiłam o kosztach jedzenia, nie o zabranianiu przychodzenia. Czytaj uważniej.

Ale odpowiem: zabronić nie można. Ale poprosić o np. grzeczniejsze zachowanie dzieci, bo "kobita syna" jest w zagrożonej ciąży lub o płacenie za jedzenie dla całej swej rodziny można.

Ja nie wiem, dla mnie to jest dziwne. W mojej rodzinie jak ktoś się z domu wyprowadzi na swoje to jest gospodarzem na swoim, a nie w rodzinnym domu.

Ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji, żebym miała się z domu wyprowadzić, do domu wprowadza się brat z żona, a ja mam ją w dupie i traktuję ICH dom jakby to był mój, a przecież mój już nie jest. Trzeba mieć trochę kultury i pomyślunku, dla mnie zachowanie szwagierki jest po prostu bezczelne!

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 09:54   #94
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
NO to czemu nie pojdziesz gdzies na spacer, do parku, wyciszyc sie. Piszesz tak, jakbys wogole chciała sie ich pozbyc, bo oni tacy, siacy i owacy. No kurcze ta rodzina była rodziną na długo zanim Ty dołączyłas i nie masz prawa oczekiwac, ze beda przychodzic rzadziej i stroic fochów. NIkt Ci nie kaze tam mieszkac na siłę, skoro Ci nie pasuje, wyprowadz sie, chyba najprostsze rozwiazanie. Przyznam sie szczerze, tak z perspektywy Twojej szwagierki, to wkurzyłabym sie, ze ktos ma cos do tego, ze odwiedzam mamę.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 09:55   #95
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Jest przepisane, teraz ona tam mieszka z rodziną.
Hm, szkoda. Poza tym ja bym tak nie szafowała słowami, "mieszka" to ona z rodziną u was, u siebie co najwyżej sypia

Dobra, to idź na dół, zrób baaaaaardzo obolałą minę i powiedz: "Bardzo źle się dziś czuję, dzieci, bawcie się spokojnie i bądźcie cicho, dobrze?". I może jeszcze dramatycznie złap się za brzuch.

Stary 2011-07-14, 09:56   #96
szugarbejb
Zakorzenienie

Ja nie wiem, ale zawsze mnie dziwi, że czas na stanie przy garach przy gotowaniu obiadu jest, czas i siły na zakupy i na sprzątanie później jest, ale jak trzeba iść do pracy to jest L4 i zagrożona ciąża.
Dodatkowo mieszkanie z teściową, która chce dla wszystkich dobrze (oprócz autorki wątku), brak męża, który PODOBNO nie umie gotować (podobno ? znasz go od wczoraj ?), i dobrze sytuowana szwagierka, która nie ma co zrobić z dziećmi i nie ma pieniędzy na własny obiad ?

Taaa, a świstak sieeeedzi ...

Autorce wątku życzę szczęśliwego rozwiązania, szczęśliwego pożycia małżeńskiego z mężem za granicą i kariery (żeby np. założyła własną firmę i zatrudniała młode kobiety, które będą szły na L4 przy każdej ciąży).

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 09:58   #97
enviee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Ja mówiłam o kosztach jedzenia, nie o zabranianiu przychodzenia. Czytaj uważniej.

Ale odpowiem: zabronić nie można. Ale poprosić o np. grzeczniejsze zachowanie dzieci, bo "kobita syna" jest w zagrożonej ciąży lub o płacenie za jedzenie dla całej swej rodziny można.

Ja nie wiem, dla mnie to jest dziwne. W mojej rodzinie jak ktoś się z domu wyprowadzi na swoje to jest gospodarzem na swoim, a nie w rodzinnym domu.

Ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji, żebym miała się z domu wyprowadzić, do domu wprowadza się brat z żona, a ja mam ją w dupie i traktuję ICH dom jakby to był mój, a przecież mój już nie jest. Trzeba mieć trochę kultury i pomyślunku, dla mnie zachowanie szwagierki jest po prostu bezczelne!
Ani razu nie wspomniałaś w swoim poście o kosztach jedzenia kochana, więc zanim zaczniesz kogoś pouczać przypomnij sobie co pisałaś

enviee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 10:04   #98
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Ani razu nie wspomniałaś w swoim poście o kosztach jedzenia kochana, więc zanim zaczniesz kogoś pouczać przypomnij sobie co pisałaś
Serio?

Cytat:
Ale stan faktyczny jest taki, że to ty w tym domu żyjesz, ty ten dom opłacasz, ty w nim sprzątasz, gotujesz, budzisz się i zasypiasz (razem z teściową i mężem, rzecz jasna). Więc to szwagierka jest gościem. Ona się wyprowadziła, wyfrunęła z gniazda - więc nie nadawajmy jej większych praw niż faktycznie jej się należy. Ma prawo oczywiście zostawić wnuki z babcią, zwłaszcza, jeśli babcia sobie tego życzy. Ale nie ma prawa wykarmiać u ciebie całej swojej rodziny.
Może nie napisałam konkretnie "koszt jedzenia", ale to chyba logiczne, że o to chodzi.

Stary 2011-07-14, 10:05   #99
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, ale zawsze mnie dziwi, że czas na stanie przy garach przy gotowaniu obiadu jest, czas i siły na zakupy i na sprzątanie później jest, ale jak trzeba iść do pracy to jest L4 i zagrożona ciąża.
Dodatkowo mieszkanie z teściową, która chce dla wszystkich dobrze (oprócz autorki wątku), brak męża, który PODOBNO nie umie gotować (podobno ? znasz go od wczoraj ?), i dobrze sytuowana szwagierka, która nie ma co zrobić z dziećmi i nie ma pieniędzy na własny obiad ?

Autorce wątku życzę szczęśliwego rozwiązania, szczęśliwego pożycia małżeńskiego z mężem za granicą i kariery (żeby np. założyła własną firmę i zatrudniała młode kobiety, które będą szły na L4 przy każdej ciąży).
Hmm, nie mogę nie przyznać Ci racji...
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 10:11   #100
QARA
Raczkowanie

Cytat:

Ale jadem powiało Kochana, po pierwsze nie wiem skąd to stanie przy garach Ci się wzięło, czy ja napisałam że sprzątam, całymi dniami gotuję i tyram jak bury osioł? Nie, bo tak nie jest. Może ty jesteś buissnesswomen uczuloną na kobiety w ciąży, które uciekają na l4, ale uwierz, że gdyby tylko była możliwość pracy to pracowałabym do dnia dzisiejszego z pocałowaniem ręki. Nie wrzucaj każdego do jednego wora.
Poza tym nie czytasz ze zrozumieniem, bo to nie mój mąż nie umie gotować, a mąż mojej szwagierki, ale to tak na marginesie.
Co do życzeń to nie podziękuję, bo widać, że nieszczere są.
Stary 2011-07-14, 10:14   #101
szugarbejb
Zakorzenienie

No to skoro wszystko jest w porządku, to jaki jest problem ?

Cytat:
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
Stary 2011-07-14, 10:20   #102
MILA25*
Wtajemniczenie

Cytat:

A co masz do kobiet w ciąży na zwolnieniu lekarskim ??????????????
Najważniejsze jest zdrowie dziecka.

Autorce naprawdę życzę dużo zdrówka i cierpliwości . A nie da rady wyjechać do męża za granice ?? Choć na troszkę ??

A obiadów nie gotuj . Kobietom w ciąży przeszkadzają różne zapachy z kuchni A dla siebie przygotuj coś wieczorem co tylko szybko podgrzejesz.
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 10:20   #103
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
No to wyobraź sobie sytuację ( hipotetyczną, bo nie wiem czy tu do końca tak było ), że mieszkasz rodzicami i bratem. Potem Ty się wynosisz na swoje, ale jednocześnie codziennie odwiedzasz rodziców, bo chcesz/lubisz/od zawsze spędzałaś z nimi wiele czasu, aż tu nagle do mamy wprowadza się kobita syna i chce Ci tego zabronić. Ma takie prawo? No nie ma. Zabronić to może tylko mama, a jak widać nie ma ochoty.
Dorosły człowiek nie ma potrzeby codziennego odwiedzania swoich rodziców, to jest patologia. Zwykle nie ma nawet na to czasu. No chyba że rodzice chorzy i potrzebujący.
Po to się wyprowadza z domu rodziców, żeby tam nie wracać codziennie, wracać już na innych zasadach.
To chyba jakaś typowo polska patologia, dorosłe NIEUSAMODZIELNIONE dzieci, nie oderwane od cyca, wykorzystujące coraz starszych przecież rodziców. I takie życie w toksycznym kołchozie, które się wielu domownikom nie podoba, ale z lenistwa, wygody, pożałowania pieniędzy nie chą się wyprowadzić. Święty spokój warty jest każdych pieniędzy.
Za jakie grzechy autorka wątku ma się z cudzymi bachorami użerać, całej rodzinie codziennie obiady gotować?

Też jestem zdania, że jedynym słusznym wyjściem będzie wyprowadzka.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 10:21   #104
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Chcesz się bić czy o co Ci chodzi ?

Cytat:
A obiadów nie gotuj . Kobietom w ciąży przeszkadzają różne zapachy z kuchni A dla siebie przygotuj coś wieczorem co tylko szybko podgrzejesz.
No i problem załatwiony

Cytat:
(...)
Stary 2011-07-14, 10:22   #105
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
Przyznam sie szczerze, tak z perspektywy Twojej szwagierki, to wkurzyłabym sie, ze ktos ma cos do tego, ze odwiedzam mamę.
Jakie "odwiedzanie"?
Przecież to typowy polski wyzysk rodzinny
Odwiedza to się raz na tydzień w niedzielę, a nie dziecioki do pilnowania i oporządzenia na cały dzień zostawia.
Stary 2011-07-14, 10:24   #106
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Za jakie grzechy autorka wątku ma się z cudzymi bachorami użerać, całej rodzinie codziennie obiady gotować?
Vixen, ale pamiętaj, że to nie mama się po ślubie do autorki wątku wprowadziła, tylko autorka wątku do mamy To taka polska tradycja: mieszkać nie ma gdzie, ojciec dziecka za granicą, a dziewczyna (a, sorry, ŻONA, no bo jak to tak bez ślubu) na L4 (wiadomix, no bo w ciąży) z teściową

Na miejscu szwagierki robiłabym to samo, szczególnie że z tego co zrozumiałam jest współwłaścicielką domu ?

Cytat:
(...)
Stary 2011-07-14, 10:26   #107
QARA
Raczkowanie

Cytat:

Autorce naprawdę życzę dużo zdrówka i cierpliwości . A nie da rady wyjechać do męża za granice ?? Choć na troszkę ??

Dzięki Żle mi jest, że szwagierka wyzwala we mnie takie a nie inne emocje, ale to jakoś tak jest niezależne ode mnie.
Stary 2011-07-14, 10:27   #108
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Dorosły człowiek nie ma potrzeby codziennego odwiedzania swoich rodziców, to jest patologia. Zwykle nie ma nawet na to czasu. No chyba że rodzice chorzy i potrzebujący.
Po to się wyprowadza z domu rodziców, żeby tam nie wracać codziennie, wracać już na innych zasadach.
To chyba jakaś typowo polska patologia, dorosłe NIEUSAMODZIELNIONE dzieci, nie oderwane od cyca, wykorzystujące coraz starszych przecież rodziców. I takie życie w toksycznym kołchozie, które się wielu domownikom nie podoba, ale z lenistwa, wygody, pożałowania pieniędzy nie chą się wyprowadzić. Święty spokój warty jest każdych pieniędzy.

świetne podsumowanie
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 10:28   #109
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Większośc kobiet, które w ciąży bierze L4, robi to z lenistwa i wygody, a nie z powodu zagrożonej ciąży. Dwie kreski na teście i już bieg po zwolnienie, a potem omawianie każdego objwu ciąży na forum internetowym, bo co tutaj z nudów w chałupie robić. To potem nic dziwnego, że kobiet w wieku rozrodczym nikt zatrudniać nie chce, prosty ciąg przyczynowo-skutkowy.

Nie mówię, że to dotyczy autorki wątku, ale tak niestety często bywa, co mi osobiście jako kobiecie się nie podoba, bo to inne, uczciwe kobiety, za to po dupie często dostają od rynku pracy.
Stary 2011-07-14, 10:29   #110
enviee
Rozeznanie

Cytat:
Serio?

Może nie napisałam konkretnie "koszt jedzenia", ale to chyba logiczne, że o to chodzi.

Odpowiadałam na Twój post skierowany do mnie, a nie do kogoś innego, wybacz. A ten który tu podajesz był skierowany do kogoś innego.

Stary 2011-07-14, 10:31   #111
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Vixen, ale pamiętaj, że to nie mama się po ślubie do autorki wątku wprowadziła, tylko autorka wątku do mamy To taka polska tradycja: mieszkać nie ma gdzie, ojciec dziecka za granicą, a dziewczyna (a, sorry, ŻONA, no bo jak to tak bez ślubu) na L4 (wiadomix, no bo w ciąży) z teściową

Na miejscu szwagierki robiłabym to samo, szczególnie że z tego co zrozumiałam jest współwłaścicielką domu ?
Uważam, że trochę przeginasz, mimo wszystko Autorka jest w ciąży zagrożonej, a nie zwykłej, prawda? Napisała przeciez, że chętnie by pracowała, gdyby miała taką możliwość.

I nie rozumiem pogrubionego, skąd ta ironia, znasz ich sytuację? Wiesz, dlaczego się pobrali, dlaczego facet za granicą?

Zazwyczaj zgadzam się z twoimi postami i lubię je, ale uważam, że tutaj trochę przesadziłaś.

Stary 2011-07-14, 10:31   #112
201803290936
Konto usunięte

Cytat:

Dokładnie. To nie żadne odwiedzanie z potrzeby serca, a darmowe przedszkole i jadłodajnia. Już nie mówiąc o tym, że trzeba być naprawdę ubogim człowiekiem (w sensie intelektualnym, duchowym), żeby nie chcieć od życia czegoś więcej, niż przesiadywanie z dziećmi u własnej matki i patrzenie jak obiad przygotowuje. A takimi ludźmi raczej ciężko o sensowną rozmowę, kompromis.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2011-07-14 o 10:33
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 10:33   #113
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Żle mi jest, że szwagierka wyzwala we mnie takie a nie inne emocje, ale to jakoś tak jest niezależne ode mnie.
masz skłonnośc do różnych humorów, i to normalne w takim stanie. Na Twoim miejscu unikałabym stresu i po prostu wychodziła z domu jak najczęściej. Jadałabym na mieście, albo przygotowywala sobie coś wieczorem.
A jak chcesz poleżeć w łózku, to możesz zaopatrzyć się w stoppery do uszu w aptece, oznajmić wszem i wobec, że źle sie czujesz i odwrócic sie plecami z książką w ręku. Pzreciez Cię nikt nie zmusi do wstania i usługiwania
ale serio-podziwiam Twoją decyzję o zostaniu w tym domu mimo wszystko.
Idż do szkoły rodzenia, tam sie nauczysz jak opiekowac się maluchem. Dasz sobie radę i bez teściowej.
Stary 2011-07-14, 10:34   #114
QARA
Raczkowanie

Cytat:

Wiesz dziewczyno, ja nie wiem o co ci chodzi, nie znasz sytuacji, do tego nie czytasz ze zrozumieniem w ogóle, masz problem z kobietami w ciąży, z żonami, bo tak sceptycznie i zjadliwie o tym piszesz i swoje frustracje wylewasz na tym wątku. Póki co Twoje rady niewiele mi dały.
Stary 2011-07-14, 10:35   #115
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:

Odpowiadałam na Twój post skierowany do mnie, a nie do kogoś innego, wybacz. A ten który tu podajesz był skierowany do kogoś innego.
Faktycznie, moja pomyłka, wybacz.

Wciąż jednak nie widze, w którym miejscu napisałam, że Autorka ma prawo ZABRONIĆ odwiedzin. Wręcz przeciwnie, napisałam, że szwagierka ma prawo odwiedzać, ma prawo zostawiac wnuki z babcią, jednak to nie jest jej dom i nie jest tam u siebie.

I jak ja wyprowadzę się z domu rodzinnego, a wprowadzi się tam żona mojego brata, to będzie JEJ dom, nie mój. To jest normalne i logiczne.

Stary 2011-07-14, 10:39   #116
szugarbejb
Zakorzenienie

Ale jakie rady można tu dać ? Moim zdaniem to dość mocne przegięcie, że zamiast porozmawiać ze szwagierką jak człowiek to ją tu obsmarowujesz na forum.

Sorry, ale moim zdaniem jedyną osobą nie na miejscu w tym domu jesteś Ty. Szwagierka jest współwłaścicielką domu, to raz. Dwa, przychodzi w odwiedziny do własnej matki, to dwa. Przyprowadza wnuki, bo pewnie w czasie roku szkolnego często się nie widują z babcią, więc mają okazję spędzić czas razem, trzy. Cztery - ogólnie teściowa jest zadowolona z sytuacji, bo nie pisałaś, żeby był płacz lament czy jakieś rozmowy, a w końcu jest to jej własna córka i wnuki.

Jeśli Ci się nie podoba gotowanie, to nie gotuj, a jeśli wizyty szwagierki i jej dzieci przeszkadzają tylko Tobie, to sorry, ale się wyprowadź, bo nie jesteś u siebie. Obsmarowywanie na forum w przypadku dość prostej sytuacji jest dla mnie przegięciem.

Cytat:
(...)
Stary 2011-07-14, 10:41   #117
wandaweranda
Zakorzenienie

vixen, ale wygoda i spokój są kobiecie w ciąży bardzo potzrebne. Oprócz sytuacji zagrożenia ciąży jest jeszcze szereg dolegliwości, które utrudniają funkcjonowanie w pracy i moga przyprawiac o spory stres. Więcej wyrozumiałości.
Stary 2011-07-14, 10:43   #118
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wandaweranda Pokaż wiadomość
vixen, ale wygoda i spokój są kobiecie w ciąży bardzo potzrebne. Oprócz sytuacji zagrożenia ciąży jest jeszcze szereg dolegliwości, które utrudniają funkcjonowanie w pracy i moga przyprawiac o spory stres. Więcej wyrozumiałości.
To nie do mnie, ale odpowiem. Moje koleżanki, jak miały czy mają zagrożoną ciąże, to leżą w szpitalu, a nie robią zakupy i gotują obiady i obsmarowują szwagierkę na forum.

Cytat:
(...)
Stary 2011-07-14, 10:43   #119
enviee
Rozeznanie

Cytat:
Faktycznie, moja pomyłka, wybacz.

Wciąż jednak nie widze, w którym miejscu napisałam, że Autorka ma prawo ZABRONIĆ odwiedzin. Wręcz przeciwnie, napisałam, że szwagierka ma prawo odwiedzać, ma prawo zostawiac wnuki z babcią, jednak to nie jest jej dom i nie jest tam u siebie.

I jak ja wyprowadzę się z domu rodzinnego, a wprowadzi się tam żona mojego brata, to będzie JEJ dom, nie mój. To jest normalne i logiczne.
No, ale to właśnie nie jest jej dom, tylko dopóki mama żyje, to jej i mamy, a raczej tylko mamy Wiec córka ma prawo mamę odwiedzać dopóki i ona i mama ma na to ochotę.

A że patologia...no może i patologia, ale skoro chcą i lubią to niech u siebie przesiadują.

Edytowane przez enviee
Czas edycji: 2011-07-14 o 10:44
Stary 2011-07-14, 10:50   #120
shirleyyy
Rozeznanie

Cytat:

no ta sytuacja "hipotetycznie" tak właśnie NIE wygląda załóżmy (hipotetycznie) ,żę masz męża, teściowa obiecuje wam dom (bo siostra dostała mieszkanie) wprowadzacie się do niej i żyjecie w pięknej harmonii. Zachodzisz w ciąże, jest zagrożona, musisz na siebie uważać a tu codziennie wpada ci do domu stado rozwrzeszczanych dzieci, siostra męża matkę traktuje jak darmową opiekunkę, wychodzi do pracy wraca i oczekuje (spodziewa się) ,że obiad będzie na stole bo przecież ona poważna biznesswomen na takie bzdety jak obiad nie ma czasu, niech kto inny zrobi. Po czym wpada (jak miło) nie na żarty mąż szwagierki,który jest tak leniwy (nie sądzę aby miał amputowane 2 ręce) że nie zrobi sobie głupiej kanapki (nikt mi nie wmówi ,że ktoś tego "nie umie"), a szanowna siostra nawet nie wpadnie na to (domyślam się ,ze intelektem nie błyszczy), żeby dorzucić się do obiadu. No przecież są świetnie sytuowani ale nie będą wydawać na niańkę i kucharkę skoro tak fantastycznie można zaoszczędzić na kilka partyjek golfa w klubie (bo to takie modne ostatnio) kosztem mamusi i szwagierki, przecież nie zbiednieją......

i owszem, szwagierka lubi przychodzić do mamy a jakżę! ale tylko po to by brać a od siebie to dać już nic nie trzeba

przypuszczam ,że nie czułabyś się zbyt komfortowo

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

[QUOTE=wandaweranda;281284 59]vixen, ale wygoda i spokój są kobiecie w ciąży bardzo potzrebne. Oprócz sytuacji zagrożenia ciąży jest jeszcze szereg dolegliwości, które utrudniają funkcjonowanie w pracy i moga przyprawiac o spory stres. Więcej wyrozumiałości.[/QUOTE]

No właśnie!no kurcze ja tam w ciąży jeszcze nigdy nie byłam, więcej, nawet dzieci nie lubię a mam więcej empatii i zrozumienia dla autorki wątku
I don't even need your love
But you treat me like a stranger"...
shirleyyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości