|
|
#91 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: M.Micallef,Time for Love Watch by Micallef 3.05/ml
Cytat:
![]() Może to mierne pocieszenie, ale najwięcej przesyłek z Kuwejtu ginie wysłanych do Ameryki, a nie do Polski ![]() Cytat:
![]() Także powinnaś się jeszcze uzbroić w odrobinę cierpliwości Sprawdzić przesyłkę można dopiero po dotarciu i zarejestrowaniu na terenie Polski za rychłe dostarczenie upragnionych perfum ![]() ... i wybaczcie moją ingerencję ale to tak na pocieszenie |
||
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kurna mógłby jakiś nr podać, człowiek by wiedział, że ma jakiś tam kontakt i można by looknąć co czas jakiś czy już jest przesyłka u nasz ![]() |
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak już zdecydowałam się wysłać mail z prośbą o przesłanie numeru, to listonosz przyniósł mi perfumy Może u Was będzie tak samo
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, nadal nic?....
|
|
|
|
#95 |
|
BAN stały
|
Asiuniu ja już nie mam nadziei
.Za te dwie dostałam kase spowrotem więc za ta też dostane.Ten gość nawet mi nie odpisał a wysłałam do niego chyba z 5 wiadomości.A najbardziej śmieszne jest to,ze kupiłam Gaiac u niego dla kolezanki i przyszedł po 3 tygodniach.Mam nadzieje,że przyjmiecie moją propozycje.Bardzo Was dziewczynki przepraszam ale nie stało się to z mojej winy.
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co się dzieje? Tak kradną ![]() Dziwne bo dziewczyny miały z nim bardzo dobry kontakt, podawał nr nadania itp. No nic... zakładaj Gosiu spór i czekamy na kasę
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu, coś się wyjaśniło przez ten tydzień?
|
|
|
|
#98 |
|
BAN stały
|
[QUOTE=Asiuuuuula;30196462]Gosiu, coś się wyjaśniło przez ten tydzień?[/QUOTE
Nie,niestety jest cisza,facet nie odpisuje.Załozyłam spór.Podajcie mi numery konta to poprzelewam Wam pieniążki.Ja je i tak dostane spowrotem bo paypal to porządna firma.Najlepiej dziewczynki by było gdyby obok danych do przelewu podana też była kwota do zwrotu,żebym nie musiała szukać.Przykro mi bardzo,że z tą flaszka tak wyszło ale samae wiecie,nie wszystko od nas zalezy. |
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu, kiedy będziesz przelewała pieniądze? Chyba, ze już przelewałaś a do mnie jeszcze nie dotarły...
|
|
|
|
#100 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby ktoś z pokrzywdzonych miał ochotę na rozbiórkową odlewkę 10 ml (bez 1 psika) Watch to proszę o PW, chętnie odstąpię, albo wymienię, bo troszkę za kobiecy dla mnie
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, może któraś z dziewczyn zechce.Dziewczyny, wysyłajcie Gosi dane na PW, nie chcecie swoich pieniędzy czy już zapomniałyście po 3 miesiącach o nich ?
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Nr konta podałam na pv
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Mam zwrot, dziękuję
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Małgoniu, my również jesteśmy rozliczone. Przepraszam, że dopiero teraz piszę tu, w wątku
|
|
|
|
#107 |
|
gamma Orionis
|
Jakim cudem ta rozbiórka jeszcze się ciągnie?
Już się pogubiłam, o co tu chodzi...
|
|
#108 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#109 |
|
gamma Orionis
|
Jak to zwrot z PayPala, przecież z tego co mi wiadomo termin składania reklamacji wynosi 40 dni od daty zakupu, a zdaje się drugi flakon kupiłaś w lipcu - chociaż tego do końca nie wiem, bo nigdzie nie znalazłam informacji typu "kliknęłam drugi flakon" ani żadnej daty?
Nie podoba mi się również brak jakiegokolwiek skanu paragonu czy dowodu płatności, ściągnięcia pieniędzy z konta, informacji o kursie, etc. Strasznie chaotyczna ta Twoja rozbiórka.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 |
|
gamma Orionis
|
Nadal czekam na jakikolwiek dowód płatności i dane o kursie walut.
|
|
#111 |
|
BAN stały
|
Są skany,dziękuję za pomoc.
|
|
|
|
#112 |
|
gamma Orionis
|
Aukcję z 29 lipca znalazłam, ale numer aukcji z 31 lipca nie daje żadnych wyników. Mogłabyś podać mi czytelny numer drugiej aukcji, na której kupiłaś flakon lub załączyć jej zrzut ekranu? Powinnaś to mieć w swoich zakupach.
Dlaczego te skany są różne i niepełne? Oczekiwałam zrzutów kompletnego dokumentu płatności PayPal [zakładka "szczegóły"], począwszy od PayPal Express — Płatność wysłana (unikatowy numer identyfikacyjny transakcji:..... do tabeli Transakcje powiązane. Biorąc pod uwagę przebieg tego wątku oraz problemy z uzyskaniem dowodów/potwierdzeń zakupu, moje podejrzenia że drugi flakon w ogóle nie został kupiony sukcesywnie rosną. Póki co, zamkniętego wątku nie otwieram.
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
madzia4040, nie podoba mi się Twoje zachowanie jak na organizatorkę przystało
logujesz się na wizaz co dziennie, a nie raczysz odpowiedziec w watku ani na PW? Przejrzałam Twoja historię rozbiórkową i na jej podstawie mogę stwierdzić, że nie ufam Ci ![]() Wpisałam się w tym waku,bo liczę na to, że to przeczytasz wniskuję, że chociaż swoje watki cztasz ![]() Myślę, że mam podstawy, by wypisać Cię z klubu Tauerowego, nie trawię tak nieodpowiedzialnch osób
wróciłam do perfum sprzedam lub wymiana perfumy niszowe - tu Edytowane przez Basiek93 Czas edycji: 2011-12-12 o 21:12 |
|
|
|
#114 |
|
gamma Orionis
|
Logujesz się na forum codziennie, nawet dzisiaj, ale konsekwentnie olewasz [bo inaczej już się nie da tego określić] ten wątek. Długo będę czekać? Czy mam uznać, że Twoje milczenie oznacza brak wspomnianych dokumentów/potwierdzeń i podjąć odpowiednie kroki...
|
|
#115 |
|
BAN stały
|
Do Świąt wszystko zrobie tak jak trzeba,przepraszam.
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#117 |
|
gamma Orionis
|
Nie, mam dość tej farsy.
Zrobienie zrzutów ekranu, zmniejszenie rozdzielczości i wstawienie ich na Wizaż trwa kilka minut - czekam już wystarczająco długo, żeby powiedzieć dość. Nie wywiązujesz się na czas z wysyłek i wpłat, nie odpowiadasz w swoich wątkach i udajesz że Cię nie ma, o problemach jakie spowodowałaś w zakupach u Baśka już nawet nie chcę wspominać. To już nie są "drobiazgi", które można dopisać do "problemów wspólnozakupowych", tylko naprawdę grube krechy i kompletny brak odpowiedzialności. Co by oszczędzić przyszłym organizatorkom i współzakupującym stresów i problemów, wykluczam Cię z listy organizatorek.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
Ja natomiast chcę się dowiedzieć jak wygląda sprawa ze zwrotami. Madzia napisała mi PW w połowie listopada przepraszając i obiecując, że pieniądze wyjdą w przyszłym tygodniu.
Naiwnie przyjęłam to za pewnik i nie sprawdzałam codziennie wyciągów. Jednak po tym co zobaczyłam tu, sprawdziłam transakcje na swoim koncie... I ja żadnego przelewu nie dostałam. Nie wiem jak z resztą dziewczyn, ale z tego co widzę, tylko dwie potwierdziły otrzymanie pieniędzy. |
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Korzystając z faktu otwarcia wątku postanowiłam również podzielić się swoimi spostrzeżeniami.
Nie wierzę w bajeczkę o złym sprzedawcy, dwóch ukradzionych flakonach Time for Love Watch, braku odpowiedzi na pięć maili, dokonaniu zakupu 31 lipca, założeniu sporu na PayPal 29 października i rozstrzygnięciu tegoż sporu 22 listopada, ponieważ jest to stek kłamstw i oszczerstw. Na Ebay istniała jedyna aukcja z zakupem testera M.Micallef,Time for Love Watch w miesiącu lipcu, konkretnie z dnia 29 lipca, innej nie ma, pozostałe są ze stycznia, lutego i marca, plus ostatni zakup z listopada. Czyli według informacji: #57 to byłby pierwszy i - według mnie - jedyny zamówiony flakon. Drugi rzekomo miał być kupiony dwa dni później: #62 PayPal ma ściśle określony regulamin i rygorystycznie go przestrzega. W przypadku problemów dotyczących transakcji kupujący ma prawo do otwarcia sporu w Centrum rozstrzygania w nieprzekraczalnym terminie do 45 dni od daty płatności - w tym konkretnym przypadku, data płatności pokrywa się z datą zakupu, ponieważ sprzedawca ma ustawioną opcję natychmiastowej płatności. Także nie ma takiej możliwości, aby madzia4040 dokonała zakupu 31 lipca, otworzyła spór w październiku i otrzymała w listopadzie zwrot pieniędzy. Ponadto z autopsji wiem, że ze sprzedawcą jest doskonały kontakt, odpowiada na maile, w miarę możliwości i czasu nawet w trakcie urlopu. Zakupione przedmioty wysyła szybko i nie robi żadnych uników na temat rozstrzygania nieudanych transakcji typu zaginięcie, czy pobicie flakonu - to tak a propos tych dwóch wiadomości: #95 #98 Jeśli chodzi o mnie, nie mam najmniejszych wątpliwości, że madzia4040 mocno mija się z prawdą, twierdząc, że 31 lipca zakupiła drugi flakon, zwłaszcza, że dowód płatności zamieszczony w pierwszym poście, to nieudolna podróba zrzutu ekranu z PayPal. madzia4040, watek wspólnozakupowy to nie bank i nie powinien służyć nieuczciwym praktykom kredytowania się pieniędzmi wizażanek, uczestniczek Twojej rozbiórki, do prywatnych celów. Wykazałaś się wielką nieuczciwością w stosunku do osób oczekujących na rozbiórkę drugiej butelki perfum. Przykre jest to, że Twój brak uczciwości nie dotyczy już tylko tej jedynej rozbiórki, ale zatoczył szersze kręgi. ... i jeszcze jedno, pamiętaj o tym, że oczernianie i nieprawdziwe zarzuty w stosunku do sprzedawcy mogą ponieść za sobą negatywne konsekwencje. |
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jako, że i ja kupowałam u rzeczonego, więc pod tym co napisano wyżej, podpisuję się całkowicie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

Pan odpisał,ze wysłał ale skoro nie doszło to wysle jeszcze raz i ja mu wierze,bo przecież facet ma tylu kupujących.Mysle,że poprostu sie pomylił.Kupiłam u niego Gaiack,jeden Watch a na drugi dzień drugi i mysle,ze poprostu przez niedopatrzenie nie wysłał wcale nam drugiego.Ale sprawa się wyjaśniła i teraz trzymajcie kciuki,zeby szybko doszedł do nas

za rychłe dostarczenie upragnionych perfum 

wniskuję, że chociaż swoje watki cztasz