Opole 2005 :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-06-19, 20:27   #91
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: Opole 2005 :)

Cytat:
Napisane przez natii4
Patrząc na posty es123 to ona udziela się tylko tu
Wiem, też to sprawdziłam. Przypuszczam, ze tylko po to się na wizażu zalogowała... :/
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-19, 20:32   #92
maddlen
Raczkowanie

GG do maddlen

[QUOTE=es123]
Cytat:
Napisane przez Lovisa
to chyba powinnas uświadomić też organizatorów festiwalu w Opolu, bo jakims cudem przeoczyli ten fakt hmm, jak to mozliwe..? [/QUOTE

Z bardzo wiarygodnych źródeł wiem, że dzieją się tam rzeczy niemozliwe : )
Mnie tam nie przeszkadza, że to są plagiaty...Utwór Brodki jest bardzo przyjemny. Na czymś Polacy muszą się uczyć. Może za 100 lat będziemy na jakimś przyzwoitym poziomie.
Jakie wg es123 są bardzo wiarygodne źródła? bo ja też z bardzo wiarygodnych źródeł (niepodając ich nazwy) mogę wiedzieć wiele ciekawych rzeczy. Tak więc mówiąc o takiego rodzaju źródłach albo podaj co to są za źródła, albo nie mów o czymś w co i tak nikt nie uwierzy.
Stary 2005-06-19, 20:39   #93
maddlen
Raczkowanie

GG do maddlen

Cytat:
Napisane przez es123
Uzupełniając- talent to na szczęście nie jest pojęcie względne, ale na pewno, żeby dostrzec talent, trzeba mieć pewien zasób wiedzy (niestety słuchając zetki , rmf-u , czy eski i oglądając vivę, wiedzy pozwalającej prawidłowo odnieść się do pewnych zjawisk na naszym rynku się nie zdobędzie)
czy myślisz że ktoś komu nie podoba się Kind Of Blue słucha tylko rmf-u zetki i ogląda vivę? jeśli tak to bardzo się mylisz i na pewno osądzając innych o coś o czym nie masz pojęcia (bo w końcu skąd możesz wiedzieć co która z nas słucha w swoim domku ), nie jesteś osobą kompetentną, by wypowiadać się na ten temat. Pozdrawiam
Stary 2005-06-19, 21:26   #94
es123
Przyczajenie

Hej, hej! Relax!!! Po co te nerwy???? Trochę równowagi! Wiadomo , że jeszcze się taki nie narodził, któryby wszystkim dogodził. Niech sobie każdy słucha tego, na co ma ochotę. Przy okazji uważam, że skoro wy możecie pewne rzeczy opluwać, to ja mam prawo powiedzieć, że mnie akurat się to podoba! I na tym koniec!
es123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-19, 21:31   #95
es123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez maddlen
czy myślisz że ktoś komu nie podoba się Kind Of Blue słucha tylko rmf-u zetki i ogląda vivę? jeśli tak to bardzo się mylisz i na pewno osądzając innych o coś o czym nie masz pojęcia (bo w końcu skąd możesz wiedzieć co która z nas słucha w swoim domku ), nie jesteś osobą kompetentną, by wypowiadać się na ten temat. Pozdrawiam
Odbierasz wszystko zbyt dosłownie. Ja próbowałam sazygnalizować pewien problem, ale ty tego sygnału nie odebrałaś.
Stary 2005-06-19, 21:35   #96
es123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lexie
Wiem, też to sprawdziłam. Przypuszczam, ze tylko po to się na wizażu zalogowała... :/
Nie tylko tu , moje drogie...
Zastanówcie się, jak to mozliwe...
Pozdrawiam!
Stary 2005-06-19, 21:38   #97
Lovisa
Zakorzenienie

Talking Dot.: Opole 2005 :)

Cytat:
Napisane przez es123
Pozdrawiam!
Stupid, stupid, stupid, stupid
Lovisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-19, 21:41   #98
maddlen
Raczkowanie

GG do maddlen

Cytat:
Napisane przez es123
Pozdrawiam!
Hmmm nie wiem czemu uważasz, że to nie jest możliwe Przecież to jest nawet bardzo prawdopodobne. Ty masz prawo do własnego zdania, my mamy do własnego jak sama powiedziałaś- czemu więc tak atakowałaś na początku?
Stary 2005-06-19, 21:56   #99
es123
Przyczajenie

Przykro mi , że odebrałyście to jako atak. Nie takie były moje intencje...
Stary 2005-06-19, 22:02   #100
natii4
Zakorzenienie

1.radzę iść na uwagi do redakcji i przeczytać kto to troll
2.co innego jest sygnalizowanie problemy plagiatów w muzyce,a co innego wytaykanie muzykom,żę tak zrobili.Nie masz dowodów,że to był plagiat z ich stony,więc nie przedstawiaj tych artystów jako osoby,które ten preceder uprawiają

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-19, 22:14   #101
es123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez natii4
1.radzę iść na uwagi do redakcji i przeczytać kto to troll
2.co innego jest sygnalizowanie problemy plagiatów w muzyce,a co innego wytaykanie muzykom,żę tak zrobili.Nie masz dowodów,że to był plagiat z ich stony,więc nie przedstawiaj tych artystów jako osoby,które ten preceder uprawiają
Używając słowa plagiat chciałam podkreślić fakt bardzo silnej inspiracji niektórych artystów dokonaniami innych...
A poza tym nie należy mylić artystów wykonawców z autorami muzyki.
Tak naprawdę to wielu autorów to robi , i w Polsce i za granicą. Jesli inspirują się umiejętnie, to nikomu to nie przeszkadza i afer się z tego powodu nie robi.
Stary 2005-06-19, 22:16   #102
Lovisa
Zakorzenienie

Thumbs down Dot.: Opole 2005 :)

Cytat:
Napisane przez es123
Używając słowa plagiat chciałam podkreślić fakt bardzo silnej inspiracji niektórych artystów dokonaniami innych...
A poza tym nie należy mylić artystów wykonawców z autorami muzyki.
Tak naprawdę to wielu autorów to robi , i w Polsce i za granicą. Jesli inspirują się umiejętnie, to nikomu to nie przeszkadza i afer się z tego powodu nie robi.
Plagiat i inspiracja, to nie to samo. Nie wiesz o tym?
Lovisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-19, 22:23   #103
es123
Przyczajenie

Ja o chlebie , Ty o niebie. Nieważne. Nie lubię się kłócic i bardzo rzadko zdarza mi się to robić. Nie czuję się komfortowo w tej sytuacji. Raz jeszcze powtórzę, każdy ma prawo do własnego zdania, ale przy okazji dobrze jest wiedzieć, co się mówi.
O wszystkim można dyskutować , ale w sposób rozsądny.
Stary 2005-06-19, 22:25   #104
natii4
Zakorzenienie

Wiesz czym innym jest istnienie takiego zjawiska,a czym innym wskazywanie palcem na konkrentych ludzi-wiesz,że mogą Cię podać za takie gadanie do sądu o zniesławienie?

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-06-19, 22:25   #105
es123
Przyczajenie

Proponuję "zawieszenie broni"...?
Stary 2005-06-19, 22:29   #106
es123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez natii4
Wiesz czym innym jest istnienie takiego zjawiska,a czym innym wskazywanie palcem na konkrentych ludzi-wiesz,że mogą Cię podać za takie gadanie do sądu o zniesławienie?
Ja myslę, że im by się takimi głupotami nie chciało zawracać głowy...
Dyskusje na forach traktowane są z dużym przymrużeniem oka, artyści ciągle obrzucani są tutaj błotem...
Stary 2005-06-19, 22:32   #107
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez es123
Ja myslę, że im by się takimi głupotami nie chciało zawracać głowy...
Dyskusje na forach traktowane są z dużym przymrużeniem oka, artyści ciągle obrzucani są tutaj błotem...
Zapomniałam,że Wizaż to forum typowo muzyczne,przecież my tu przychodzimy o muzyce gadać-dzięki za uświadomienie .....

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-06-19, 22:33   #108
es123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez natii4
Zapomniałam,że Wizaż to forum typowo muzyczne,przecież my tu przychodzimy o muzyce gadać-dzięki za uświadomienie .....
Słuszna uwaga!
Stary 2005-06-19, 23:50   #109
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez es123
Ja o chlebie , Ty o niebie. Nieważne. Nie lubię się kłócic i bardzo rzadko zdarza mi się to robić. Nie czuję się komfortowo w tej sytuacji. Raz jeszcze powtórzę, każdy ma prawo do własnego zdania, ale przy okazji dobrze jest wiedzieć, co się mówi.
O wszystkim można dyskutować , ale w sposób rozsądny.
Echh mam już chyba dość. Dla mnie EOT
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-23, 01:37   #110
inga0
Przyczajenie

Jejku , ale mnie dyskusja ominęła... Dobrze że nie byłam sama...( es123)
Dla podsumowania, powiem tylko iż rzeczywiście talent i gust to dwa różne pojęcia.
Hip hop na naszym polskim gruncie jest trochę sztuczny. To co podrabiamy jest dużo gorsze od oryginału. W poczuciu rytmu Afroamerykanie nie mają sobie równych. Chyba nie ma sensu udawać że się jest jednym z nich?
A tak w ogóle, od wieków nasze rejony Europy do tyłu były ze sztuką ; (
Dla mnie Kind of Blue to jak vintage w modzie ( wszystkie Panie orientują się chyba w niej i wiedzą o czym mówię ? ) , niby stare ale jakieś świeże, bo w nowym wydaniu, jednym słowem stylowe. Jestem pewna, że o Kind of Blue jeszcze nie raz usłyszymy.
Tak na marginesie to ja nie jestem tu przypadkiem... Nawet skończyłam kurs wizażu i charakteryzacji .
Czytając te wypowiedzi zauważyłam iż es123 próbowała rozbić towarzystwo wzajemnej adoracji. Cieszę się naprawdę z faktu nie bycia osamotnioną ; )
A Lexie to chyba jest strzępkiem nerwów.... , bo jak się człowiek mocno denerwuje to mówi że się ubawił...
Twiggy , jakieś 10 lat temu w Genewie odkryto iż teoria względności nie działa przy badaniach nad kwantami. Prawdopodobnie za jakiś czas oficjalnie zostanie ona podważona. Czyli.... istnieją niuanse, których możliwość musimy brać pod uwagę. Może się coś nie podobać, ale przynajmniej trzeba uznać jego jakość, być obiektywnym. Pozdrawiam
inga0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-23, 10:53   #111
AgaWW
Raczkowanie

... Cos sie zdaje ze jakby wiekszosc utworow, piosenek stworzonych w naszym kraju zostalo wylansowane przez gwiazdy zachodnie to zapewne nie byloby tyle krytyki co przeczytalam w tym poscie...
Zastanawiam sie dlaczego tak czesto jest krytykowana scena polskiej muzyki ??? Moze dlatego ze nie jest w jezyku angielskim ...?????
Uwazam ze jest naprawde w czym wybierac ...
AgaWW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-23, 11:06   #112
aniess
Zadomowienie

GG do aniess

Wtrącę się
Z tego co słyszałam/czytałam to utwór Brodki jest utworem Brodki. Tekst napisał jej Piasek czy inny w tym stylu rok temu, specjalnie na jej płytę. uwieżę ze ten utwór nie jest jej utworem, jak usłysze go w innym wykonaniu z datą wykonywaninia

teraz proponujesz "zawieszenie broni"... haha nie ma to jak ostry atak zakończony prośbą o przebaczenie
Stary 2005-06-23, 12:31   #113
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inga0
Jejku , ale mnie dyskusja ominęła... Dobrze że nie byłam sama...( es123)
Dla podsumowania, powiem tylko iż rzeczywiście talent i gust to dwa różne pojęcia.
Hip hop na naszym polskim gruncie jest trochę sztuczny. To co podrabiamy jest dużo gorsze od oryginału. W poczuciu rytmu Afroamerykanie nie mają sobie równych. Chyba nie ma sensu udawać że się jest jednym z nich?
A tak w ogóle, od wieków nasze rejony Europy do tyłu były ze sztuką ; (
Dla mnie Kind of Blue to jak vintage w modzie ( wszystkie Panie orientują się chyba w niej i wiedzą o czym mówię ? ) , niby stare ale jakieś świeże, bo w nowym wydaniu, jednym słowem stylowe. Jestem pewna, że o Kind of Blue jeszcze nie raz usłyszymy.
Tak na marginesie to ja nie jestem tu przypadkiem... Nawet skończyłam kurs wizażu i charakteryzacji .
Czytając te wypowiedzi zauważyłam iż es123 próbowała rozbić towarzystwo wzajemnej adoracji. Cieszę się naprawdę z faktu nie bycia osamotnioną ; )
A Lexie to chyba jest strzępkiem nerwów.... , bo jak się człowiek mocno denerwuje to mówi że się ubawił...
Twiggy , jakieś 10 lat temu w Genewie odkryto iż teoria względności nie działa przy badaniach nad kwantami. Prawdopodobnie za jakiś czas oficjalnie zostanie ona podważona. Czyli.... istnieją niuanse, których możliwość musimy brać pod uwagę. Może się coś nie podobać, ale przynajmniej trzeba uznać jego jakość, być obiektywnym. Pozdrawiam

Co powiesz odnośnie nazywania pewnych utworów plagiatami,jeżeli one tak owymi nie są?
Poziom hip-hopu jest jaki jest.Kiedyś nikt nie chciał kupować kaset/płyt/na koncerty przychodziła garstka ludzi,teraz nastąpiła komercjalizacja hip-hopu-zjawisko,które w USA już dawno nastąpiło.Artyści chcą zarabiać pieniądze,ale czy to źle?Dopóki ludzie będą ich słuchać,dopót ta muzyka będzie istnieć.Ja osobiście cieszę się z wyjścia z undergroundu hi-hopu.Wytwórnie chcą wydawać ich płyty,jest multum koncertów,łatwy dostęp do płyt,na niektórych kanałach są teledyski.Cieszę się,że jest jak jest.Wg mnie najbardziej wartościowe płytki to tzw.klasyki,gdyby nie było mody na hip-hop niegdy nie nastąpiłaby ich reedycja i nie mogłabym ich posiadać.
EOT

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości