|
|
#91 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Krem na zimę
Cytat:
Ale podałaś namiary na balsamy lub emulsje do opalania, a mi chodzi o krem na codzień z wyższymi filtrami.
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Sorayi jest jeszcze SPF 65 ale nie udało mi się upolować. W ogóle wkurza mnie, że filtry są dostępne w sklepach tylko w lecie
|
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poza tym pozostaje robienie zapasów na cały rok w okresie letnim![]() ponawiam swoje pytanie. mówicie o tłustych kremach na zimę, ale co mają w takim przypadku zrobić osoby z trądzikiem, które po nałożeniu czegokolwiek choć trochę tłustego będą obsypanie pryszczami? taka skóra też w zimę marznie, wysusza się, podrażnia, zaczerwienia...
Edytowane przez fiasco Czas edycji: 2010-12-11 o 11:25 |
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy make-up ci się na nich nie waży?
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
moja skóra ma duuuużą skłonność do zapychania, zaś krem Iwostinu lipidowy na szczęście nie zapycha, więc może tego spróbuj?
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Makijaż mi się nie warzy ale po wklepaniu dużej ilości filtra odczekuję kilka minut i nakładam tylko miejscowo dermacol i puder w kamieniu dużym pędzlem. |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
effcia82
skoro tak polecasz to wypróbuje za jakiś czas tych filtrów, mają niezłe recenzje. W lato pewnie dopiero będą dostępne. A używałaś może jakiś kremów z filtrami z Iwostin?
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z aptecznych używałam kiedyś Anthelios LRP ale był drogi a do tego co rok zmnieniali skład. Wypróbowałam też Babydream SPF 50 z rossmanna ale straszny tłuścioch i ten koszmarny zapach (teoretycznie bezzapachowy). |
|
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: krem na zimę - cera trądzikowa
witam, mam cere tradzikowa, pojeyncze wypryski na nosie wagry a na skrzydelkach rozszerzone naczynka. kupilam zestaw kospetykow garniera i jest tam rem ,, garnier czysta skora, krem nawilzajacy- efekt matujacy".
-moja skora sie specjalnei nei blyszczy a teraz sa starszne mrozy, i nie wiem co kupic? -czy uzywac tego zakupionego remu? -Boje sie, zeby mi sie te nacyznka nie powiekszyly bardzije. Jaki polecacie krem? -Moze jakis na dzien a tego garniera zywac bede na noc, co? Prosze o rady ![]()
|
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Wiem, że parę wątków było na temat ochronnych kremów na zimę, ale pomimo tego nie mogę się zdecydować, który będzie dla mnie najlepszy
![]() Do czasu kiedy nie było mrozów nakładałam tylko rano przed wyjściem z domu krem nawilżający Dove. Kiedy zaczęły się ujemne temperatury przerzuciłam nakładanie kremu na noc... Czy ten sam krem mogę używać rano przy 10-stopniowych mrozach bez szkód dla mojej mieszanej cery ? <w niektórych miejscach skóra jest nawilżona a w niektórych sucha... najdziwniejsze jest to, że suchą skórę mam najbardziej przesuszoną na nosie i na czole > a co z filtrami ochronnymi?Dodam jeszcze, że mam 19 lat... Już teraz chciałabym zadbać o to, żeby moja skóra, szczególnie ta na twarzy, lepiej w późniejszych latach znosiła upływ wieku... co polecacie? Na pewno oczyszczanie skóry: żele, peelingi oraz kremy nawilżające... czy to wystarczy? Jakie kosmetyki będą odpowiednie dla mojego wieku i typu skóry?
|
|
#101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: krem na zimę :D
Cytat:
Absolutnie nie ! Kremy nawilżające mają w swoim składzie wodę, jeżeli chcesz zeby popękała Ci skóra to ok... Idź do apteki o zapytaj o kremy Iwostin, czy Pharmaceris, a jeżeli chcesz zaoszczędzić to kup krem Flos-lek winter care. dodam też, że tego typu kremy zazwyczaj posiadają całkiem niezłe filtry (ok spf 20)
|
|
|
|
#102 |
|
Konto usunięte
|
A czemu sie nie dopiszesz do tych watkow, tylko zakladasz kolejny?
|
|
|
|
|
#103 |
|
Wtajemniczenie
|
krem na zimę
Witam
Chciałam spytac jaki możecie polecic krem, nadający się pod makijaż. Większość jakiś kremów nadających się na zimę jest strasznie tłusta i ciężka :/ Acha, cere mam mieszaną. Z góry dzięki
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: krem na zimę
Cytat:
![]() i najlepiej bez parafiny,parabenów i zapychajacych składników b.ciężko taki znaleźć a tez mam mieszaną cere
|
|
|
#105 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, informuję, że w dniu dzisiejszym stałam się szczęśliwą posiadaczką kremu na zimę Flos Leku spf 50, to jest krem na sporty zimowe. Myślę, że dla delikatne, suchawej z lekkim rumieniem cery będzie dobry. Nie smarowałam się nim jeszcze, ale jest b. gęsty, pobiela niestety
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
może uzywajcie zwykłego filtra?
|
|
#107 | ||
|
Raczkowanie
|
sorry, że tak długo nie odpisywałam... święta+ obowiązki=brak czasu
![]() Cytat:
![]() a co do : Cytat:
szybko się wchłania, ładnie pachnie i co najważniejsze nie wyglądam po tym jak świecąca żarówka ![]() mógłby ktoś jeszcze mi odpowiedzieć na resztę pytań umieszczonych w moim poście? byłabym niezmiernie wdzięczna
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
wypróbuj AA Help półtłusty. dla mnie jest idealny, mam skórę trądzikową, ale ze skłonnością do przesuszania w zimie.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na początku miałam "krem", który wyglądał jak wosk do nart ;/ no i wiadomo jak po nim wyglądałam - jak świecąca żarówa! ale udałam się do apteki i zakupiłam krem Perfecta-Winter care ![]() krem jest idealny - dość szybko się wchłania, nie zostawia takiej tłustej warstwy, ładnie delikatnie pachnie a na dodatek ma dość duży filt (SPF15) :P naprawdę polecam każdemu aha.. cena tak ok 12-16 zł ale jest wydajny, więc się opłaca
|
|
|
#110 |
|
Przyczajenie
|
Krem na zimę
Na dworze ziimno, więc czas porzucić krem nawilżający. Pomocy, jaki kupić, jeśli:
- po umyciu twarzy mam ściągniętą i suchą skórę - po kilku godzinach na skroniach, nosie i brodzie robi się bardzo świecąca skóra a policzki nadal są suche - mam drobny trądzik i musi być coś, co nie zapycha cery - i nie może to być jakiś krem przeciwzmarszczkowy, bo mam 15 lat :P |
|
|
|
|
#111 |
|
Rozeznanie
|
przejrzyj najpierw forum lub KWC, a nie zakladasz kolejny ten sam coroczny watek!
|
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
krem na zimę (nie na zewnątrz ale do domu)
Cześć, szukam kremu który by nawilżał i chronił cerę w sezonie grzewczym. Nie mówię o kremie który nakładam aby chronić skórę przed zimnem, wiatrem ale o kremie który niwelowałby i skutki skóry narażonej na ciepło kaloryferów. Zaznaczam iż mam cerę mieszaną w kierunku do normalnej.
Polecacie jakieś ? |
|
|
|
|
#113 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: krem na zimę (nie na zewnątrz ale do domu)
fajnie nawilża krem z avonu solution przeznaczony na zime
|
|
|
|
|
#114 |
|
Przyczajenie
|
Dla mnie na takie okazje dobry jest Clinique Surge youth - nawilża ładnie, normalizuje i nadaje sie także do "noszenia" w sezonie grzewczym
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
Krem na zime ktory nie zapycha.
Cześć dziewczyny!
Pogoda z dnia na dzień co raz bardziej zimowa i niesprzyjająca skórze, dlatego od paru dni szukam kremu na najbliższych parę miesięcy. Jak już się przekonałam nie jest to sprawa łatwa Póki co znalazłam krem Iwostin lipidowy oraz flos-lek anti acne matujący ale może któraś z was może polecić coś ciekawego i za niezbyt wygórowaną cenę?
|
|
|
|
|
#117 |
|
Konto usunięte
|
Krem na zimę do cery mieszanej pod podkład
Szukam dobrego kremu na zimę do cery naczynkowej i mieszanej (chociaż czy mam cerę mieszaną to nie jestem pewna, mam wrażenie, że pryszcze biorą się od ich nadmiernego wyciskania i skórę mam w kierunku suchej
) który mogłabym stosować pod podkład. Nigdy jeszcze nie szłam na narty z tapetą na twarzy i nie wiem jak przebiega nakładanie makijażu z kremem na mróz. Mam go użyć po umyciu twarzy jak zwykły krem i nałożyć podkład? Te kremy są strasznie tłuste i boję się, że zrobi mi się kremowa papka na twarzy, a bez podkładu wolę się nie pokazywać, bo mam brzydkie czerwone plamy i przebarwienia od wyciskania. Staram się już nie wyciskać, ale to przecież nie zejdzie z dnia na dzień, stąd podkład. Do tego moja mama, która też ma cerę naczynkową, mówi, że jak się idzie na mróz to dobrze jest nałożyć podkład bo choć trochę ochroni twarz przed zimnem i wiatrem.
|
|
|
|
|
#118 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Poszukuje kremu z filtrem na zimę, do cery z trądzikiem różowatym. Niestety się na tym nie znam (bo ma byc to krem dla taty), więc czekam na wasze propozycje i porady
Edytowane przez effy91 Czas edycji: 2013-12-02 o 15:43 |
|
|
|
|
#119 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: krem na zime
Ja używam najzwyklejszego kremu Nivea, mam w miarę dobrą cerę, tak mi się wydaje. Każdy krem jakoś tam chroni.
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: krem na zime
Najważniejsze żeby krem na zimę był natłuszczający. Dobry jest Bambino ale ma niski faktor. Z wyższym filtrem polecam krem ochronny Flos Lek, seria zimowa spf 20. Jest też wersja z spf 50. Można też wyprówać krem na mrozy z Perfecty. Bodajże Winter care dla narciarzy. Ma spf 14.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.

> a co z filtrami ochronnymi?

a tez mam mieszaną cere

) który mogłabym stosować pod podkład. Nigdy jeszcze nie szłam na narty z tapetą na twarzy i nie wiem jak przebiega nakładanie makijażu z kremem na mróz. Mam go użyć po umyciu twarzy jak zwykły krem i nałożyć podkład? Te kremy są strasznie tłuste i boję się, że zrobi mi się kremowa papka na twarzy, a bez podkładu wolę się nie pokazywać, bo mam brzydkie czerwone plamy i przebarwienia od wyciskania. Staram się już nie wyciskać, ale to przecież nie zejdzie z dnia na dzień, stąd podkład. Do tego moja mama, która też ma cerę naczynkową, mówi, że jak się idzie na mróz to dobrze jest nałożyć podkład bo choć trochę ochroni twarz przed zimnem i wiatrem.