Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawiamy! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-10, 22:09   #91
Waniliova
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, poc

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4074910 4]Nie wolno sie smiac z kalek zyciowych

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Co żeś zrobiła?
Stary 2013-05-10, 22:11   #92
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Co żeś zrobiła?
Malo co se nosa nie zlamalam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 22:15   #93
Waniliova
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspiera

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4075026 8]Malo co se nosa nie zlamalam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Ło rany dziosa a jak to zrobiłaś?
Stary 2013-05-10, 22:21   #94
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspiera

Twarza spotkala wyciag w laboratorium
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 22:30   #95
Waniliova
Zakorzenienie

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4075054 5]Twarza spotkala wyciag w laboratorium [/QUOTE]

Aaaa no to szczęście ze nic Ci się nie stało
Stary 2013-05-10, 22:55   #96
wantxme
Wtajemniczenie

można dołączyć... ) ?

ślubujemy za trochę ponad rok.dokładnie 07.06.2014 zaręczeni jestesmy od prawie miesiąca.

tz bardzo chcial wesele ja w sumie myslalam bardziej o przyjęciu i tyle ale jak chce to bedzie mialll...

nasze koszta dokladnie nie wiem jak beda wygladaly bo dopiero zaczynamy zalatwiac.. ale chcemy duzo zrobic sami i w miare tanioooo...

jak narazie mamy

fotografa+kamerzyste = 2000
orkiestre = 2000
sala zarezerwowana placimy za nia okolo 500 zl z rachunkami
wypożyczenie naczyn okolo 200
obsługa wesele czyli 3 kucharki i kilka kelnerek 900

do tego dojdzie wycena od kucharek jedzenia na każdą osobe.. dostaniemy lite zakupów co ile czego trzeba

ciasta będą piekły babcie ciotki itp.. wiec to odpada

wódke napoje kwiaty i inne takie pewnie po hurtowniach bediemy szukac..

ogolnie mam juz wizje w głowie jak to ma wygladac.

jestesmy zmuszeni tez wypozyczyc pokrowce na krzesła bo na sali nie sa za łądn to bedzie wydatek okolo 400-500 zl niestety..

wesele robimy na niecale 80 osob. ogolnie rodzice chcą nam pomóc ale jak to wyjdzie się okaże.

chcemy zmiescic sie w 20 000 to i tak jest duzo moim zdaniem. a jak czytam was dziewczyny jak niektore maja kosztorys na ponad 50 000 czy 60 000 masakra!!!!! :O za to bym miala już prawie stan surowy domku...<3

obrączki chcemy porządne , sobrej jakosci ale kupowac bedziemy gdzies dopiero w przyszlym roku pewnie najszybciejw marcu . wyjdzie pewnie ponad 2000 lekko.

zaproszenia i takie gowienka male.. pewnie z all.. zaproszenia za max 2 zl .

ozdobe na auto od znajomych mamy

a sale i kosciol ogarnie mi siostry chłopaka matka bo sie tym zajmuje wiec duzo mi pomoze i duzo nie weźmie..

razem 06.01.2012

narzeczona 12.04.2013

ślub 07.06.2014

będzie dziecię 26.04.2017

https://www.instagram.com/wantxme/

Edytowane przez wantxme
Czas edycji: 2013-05-10 o 23:06
wantxme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:12   #97
tatajanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wantxme Pokaż wiadomość

obrączki chcemy porządne , sobrej jakosci ale kupowac bedziemy gdzies dopiero w przyszlym roku pewnie najszybciejw marcu . wyjdzie pewnie ponad 2000 lekko.

Hej Polecam poszukać po swoich i TŻ-ta najbliższych (mamy, babcie) złota, z którego złotnik wykona obrączki takie jakie chcecie My tak zrobiliśmy, płaciłam tylko za robociznę, a cena obrączek gdybym złota nie miała to 2800zł
tatajanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:23   #98
paula62
Raczkowanie

Cytat:
można dołączyć... ) ?

ślubujemy za trochę ponad rok.dokładnie 07.06.2014 zaręczeni jestesmy od prawie miesiąca.

tz bardzo chcial wesele ja w sumie myslalam bardziej o przyjęciu i tyle ale jak chce to bedzie mialll...

nasze koszta dokladnie nie wiem jak beda wygladaly bo dopiero zaczynamy zalatwiac.. ale chcemy duzo zrobic sami i w miare tanioooo...
Mamy podobnie narazie nie jesteśmy w stanie określić dokładnie kosztów, bo wszystko wychodzi w praniu. Ciągle koszta się zmieniają ;/ Większość drobiazgów sobie odpuszczamy bo to nie potrzebny wydatek. A jakie propozycje na obrączki???
paula62 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 14:28   #99
wantxme
Wtajemniczenie

problem w tym ze najblizszą rodzine mamy małą. moja mama nie nosi bizuteri ma tylko jeden piersionek mama tz wogole nic nie nosi. nikt za bardzo nie ma złota wiec nie mamy z czego zrobic..

jesli chodzi o pomysł to złoto czyste i ja chcem mieć jakiś dodatek w postaci diamencika czy cos takiego a tz klasyczna. zastanawiamy sie tez nad mieszana złoto białe z zółtym.. nie wiem patrzylam narazie tylko w aparacie sa niektore fajne ..nie wiem tylko jak z grubością czy szerokoscią.. od tego cena zalezy tez? ile macie mm? mam drobną dłon nie chcem niewiadomo jak grubej obrączki. tz tez do wielkich nie należy..

tak na marginesie polecam DIY bede robic na swoje wesele rozne rzeczy sama.. np wazoniki z butelek i słoików kwiaty mam zamiar wykorzystac bez. oraz jakies kwiaty z ogrodu. jeszcze nie wiem w jakiej kolorystyce..

razem 06.01.2012

narzeczona 12.04.2013

ślub 07.06.2014

Stary 2013-05-11, 16:22   #100
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
problem w tym ze najblizszą rodzine mamy małą. moja mama nie nosi bizuteri ma tylko jeden piersionek mama tz wogole nic nie nosi. nikt za bardzo nie ma złota wiec nie mamy z czego zrobic..

jesli chodzi o pomysł to złoto czyste i ja chcem mieć jakiś dodatek w postaci diamencika czy cos takiego a tz klasyczna. zastanawiamy sie tez nad mieszana złoto białe z zółtym.. nie wiem patrzylam narazie tylko w aparacie sa niektore fajne ..nie wiem tylko jak z grubością czy szerokoscią.. od tego cena zalezy tez? ile macie mm? mam drobną dłon nie chcem niewiadomo jak grubej obrączki. tz tez do wielkich nie należy..

tak na marginesie polecam DIY bede robic na swoje wesele rozne rzeczy sama.. np wazoniki z butelek i słoików kwiaty mam zamiar wykorzystac bez. oraz jakies kwiaty z ogrodu. jeszcze nie wiem w jakiej kolorystyce..
W każdym jubilerze Apart jest taki katalog z obrączkami ślubnymi, który można sobie za darmo wziąć do domu i spokojnie poprzeglądać. Na pierwszych stronach jest wszystko pięknie opisane. Tj jakie są obrączki, jakie grubości w mm, z jakich materiałów można wykonać ten najważniejszy pierścionek. Oraz czcionki grawerów itd. Naprawdę przydatna rzecz.

A i oczywiście cena zależy od wszystkiego, również o szerokości obrączki bo to zwiększa masę złota, platyny lub czegoś tam jeszcze.

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie

Edytowane przez Misstic
Czas edycji: 2013-05-11 o 16:24
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 17:19   #101
tatajanka
Raczkowanie

Cytat:

Mi się trafiło akurat, że tylko swoje komunijne złoto dałam. Obrączki ważą ok 11g, szerokość 6 mm, wyoblone w środku, zewnętrznie też zaokrąglone. Myślę, że będą wygodne- nam taka szerokość się podoba, choć słyszałam, że początkowo mogą się palce odparzać itp.

W Aparcie nie podobało mi się tylko to, że musiało być tak jak w katalogu. Ja u siebie rezygnowałam z kamyczków, żeby nie mieć problemu z wypadaniem ich lub zmianą rozmiaru, to Pani obsługująca nas powiedziała, że nie można tak zrobić. Trochę szkoda. Ale w Kruku bardzo nam się podobały i też jest dostępny fajny katalog.
W końcu i tak zamówiliśmy przez internet. Bałam się, że coś będzie nie tak, ale potraktowano nas bardzo profesjonalnie i nawet pozostałe złoto odliczono od robocizny, a przyszły idealne

I już tylko miesiąc został, żebym mogła ją nosić
Stary 2013-05-11, 18:03   #102
wantxme
Wtajemniczenie

przeglądalam jak narazie w necie. i mysle nad serokoscią 4,5 mm myśle ze by było to optymalne rozwiązanie ale jeszcze oczywiscie na zywo bedziemy musieli sprawdzic jak to wyglada juz sie nie moge doczekac... chyba jendak zdecyduje sie na obrączke bez zadnych diamentó czy zbednych zdobien.. wybierzemy złote moze nie takie typowe klasyczne . ale lekko podrasowane koszt okolo 1700 - 2100 z tego co mi sie podobały.. wiec nie ejst źle..

jaki macie wystrój sali? ja myśle nad kremowo-zielonym wystrojem.. ale nie taka ostra zielen raczej delikatna pastelowa.. masakra ne wiem jak my to wsystko ogarniemy

razem 06.01.2012

narzeczona 12.04.2013

ślub 07.06.2014

Stary 2013-05-11, 18:41   #103
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
przeglądalam jak narazie w necie. i mysle nad serokoscią 4,5 mm myśle ze by było to optymalne rozwiązanie ale jeszcze oczywiscie na zywo bedziemy musieli sprawdzic jak to wyglada juz sie nie moge doczekac... chyba jendak zdecyduje sie na obrączke bez zadnych diamentó czy zbednych zdobien.. wybierzemy złote moze nie takie typowe klasyczne . ale lekko podrasowane koszt okolo 1700 - 2100 z tego co mi sie podobały.. wiec nie ejst źle..

jaki macie wystrój sali? ja myśle nad kremowo-zielonym wystrojem.. ale nie taka ostra zielen raczej delikatna pastelowa.. masakra ne wiem jak my to wsystko ogarniemy

My będziemy mieli odcienie fioletu i różu. Do tego biel lub ecru jeszcze nie wiem.

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2013-05-11, 18:41   #104
tatajanka
Raczkowanie

Cytat:
My stroimy właśnie w takiej kolorystyce
Stary 2013-05-11, 19:47   #105
wantxme
Wtajemniczenie

a kosciół?

razem 06.01.2012

narzeczona 12.04.2013

ślub 07.06.2014

Stary 2013-05-11, 21:03   #106
tatajanka
Raczkowanie

Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia

Do kościoła mamy dekoratorkę (głównie po to, by kwiaty ładnie ułożyła, dobrała itp) i na szczęście jest to koleżanka mojej teściowej, więc po kosztach. Kościół będzie w bieli i zieleni (zastanawiałam się nad kremowymi kwiatami, ale stwierdziłam, że ładniej będzie, jak będą białe). Kolorystykę musiałam dobrać do sali, nie mogłam niestety wziąć bieli i zieleni, wyszedł krem
Stary 2013-05-12, 12:45   #107
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Najlepiej poprzymierzać obrączki w Aparcie. Ja mam małe palce i mam 5 mm. Dokładnie takie z dwoma brylantami.

http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,126

Tylko, że nasze były robione na zamówienie z nowego złota, więc cena nie była taka kosmiczna.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 14:39   #108
sable
Przyczajenie

Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia

Cześć Dziewczyny!

- moja sukienka kosztuje razem z przeróbkami ok. 1000zł (nowa)
- koszt talerzyka to 190zł (ślub w czwartek)
- dj-1500zł
- fotograf- 3000zł- jest moim zdaniem niesamowity, zrezygnowałam z kamerzysty, więc uznałam że tutaj możemy sobie pozwolić
- florystka-420zł (kwiaty dla mnie i narzeczonego, dla świadków, dekoracja samochodu, kościoła, płotu)
- samochód pożyczamy od kuzyna
- fryzjerka-90zł
-makijażystka- 80zł
- zaproszenia- 5,50zł/sztuka (tutaj też byłam przekonana, że mi zależy na jakości i indywidualnym projekcie)
-winietki, drzewo gości, plan sali -wykonuję sama

Pozdrowienia dla wszystkich Czytelniczek
sable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 19:13   #109
malenstfo24
Rozeznanie

Możecie polecic jakieś dobre wino w przystepnej cenie? Kiedyś w Lidl-u był Zinfandel rózowy, za 9.99 ale w smaku bardzo podobny do różowego Carlo Rossi, teraz u nas zniknął z półek sa tylko malutkie buteleczki
Ja swoje wesele zamykam w 20tysiach, jakos się udało na 60 osób
Fotografa poprosiłam o robienie fot na weselu tylko do pierwszego tańca, krótka sesja po tańcu z gośćmi i do tego sesja w inny dzień- 800zł D.J już wspominałam 10zł od osoby, bo jest z zamiłowania-byłam na weselu na którym grał i mi odpowiada porwał muzyką gości auto od dalszego znajomego za paliwo i butelkę weselnej

6 Lipiec 2013
<3<3

14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb

malenstfo24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 21:16   #110
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
My chcemy sie w 20 tyś zmieścić. Na ile osób robicie wesele?
Na 100 osób

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
magdalenka i Angel a zakupujecie już coś? My z TŻ stwierdziliśmy, że najbezpieczniej będzie zakupować już teraz niektóre rzeczy - alkohol, ozdoby. Wtedy wydajemy to z pensji, nie z oszczędności i jest to dla nas najlepsza opcja, bo na wesele kasa jest przynajmniej odkładana, a to, co można kupujemy wcześniej.
My nie zakupujemy ani wódki, ani soków itp., bo nie mamy za bardzo gdzie tego trzymać. Akurat jesteśmy w tej komfortowej sytuacji, że całą kwotę już mamy, więc jest nam obojętnie kiedy kupimy

Sala - 155-160 zł os (100 osób) - bez ciasta, torta, napojów
Zespół - 3600 zł
Kościół - 1000 zł
Foto/video - 3050 zł
Obrączki - 2560 zł

To tyle jeżeli chodzi o pewne koszty.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 22:26   #111
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Hej PMki

Ślubm mam z 3 miesiące z groszem, napiszę Wam o moich oszczędnościach Ponieważ też planuję "niskobudżetowy" ślub

- suknia - kupiona przez internet za 99$. Sukienka NOWA, skorzystałam z "final sale". Oryginala cena to 499$. Wymaga skrócenia i zwężenia, ale to i tak ogromna oszczędność.
- fotograf - nie braliśmy żadnego durnego "pakietu" przygotowanego przez fotografkę. Po co mam płacić marżę fotografowi za zrobienie albumu, który skleję i zlecę drukowanie sama? Po co mi 1000 zdjęć których nikt nie obejrzy?? Umówiłam się z fotografką,że płacimy jej za godzinę. Wstępnie jest nam potrzebna na 4- 4,5 h ( godzinka na przygotowania, godzinka w kościele, godzinka przyjęcie, reszta czasu na dojazdy). Płacimy około 400- 450$ ( o wiele mniej niż za najniższy pakiet a fotografka robi piękne zdjęcia)
- dekorację auta jak i "altany" przy domu robię sama taką, jaką sobie wymyśliłam - potrzebne drobiazgi kupuję w pepco i w innych tanich sklepach- szukam promocji bo już wiem czego będę potrzebować,
- fryzura - czeszę się i maluję sama ( zamawiając próbki kosmetyków - po co mam kupować buteleczkę podkładu za 120 zł, skoro go prawie wcale nie używam? Kupię próbkę podkładu i bazy). Wiem,że sobie poradzę i będzie dokładnie tak jak chcę
- welon - używany, tylko do kościoła - jaki sens jest płacić 200 -300 zł za welon na godzinę? kupiłam używany za 1/4 ceny.
- przyjęcie robimy skromniutkie, w domu u Tż. Nawet nie chodzi o pieniądze, po prostu tak chcemy Tylko najbliżsi
- z alkoholi - szampan na toast i winko do obiadu, żadnej wódy!
- auto - piękne audi Tż.

To na razie tyle... nie pamiętam na czym jeszcze oszczędziłam, jak sobie przypomnę to napiszę

Edytowane przez AnonimowaMoni
Czas edycji: 2013-05-12 o 22:34
AnonimowaMoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 09:20   #112
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malenstfo24 Pokaż wiadomość
Możecie polecic jakieś dobre wino w przystepnej cenie? Kiedyś w Lidl-u był Zinfandel rózowy, za 9.99 ale w smaku bardzo podobny do różowego Carlo Rossi, teraz u nas zniknął z półek sa tylko malutkie buteleczki
Ja swoje wesele zamykam w 20tysiach, jakos się udało na 60 osób
Fotografa poprosiłam o robienie fot na weselu tylko do pierwszego tańca, krótka sesja po tańcu z gośćmi i do tego sesja w inny dzień- 800zł D.J już wspominałam 10zł od osoby, bo jest z zamiłowania-byłam na weselu na którym grał i mi odpowiada porwał muzyką gości auto od dalszego znajomego za paliwo i butelkę weselnej
Mamy ten sam problem. TŻ chciał to wino, ale nie widzieliśmy go od jakiegoś czasu. Na bank nie chcemy Carlo Rossi, bo jakoś specjalnie nam nie smakuje. Pytałam znajomych, ale i oni średnio się orientują

Cytat:
Napisane przez AnonimowaMoni Pokaż wiadomość
Hej PMki

Ślubm mam z 3 miesiące z groszem, napiszę Wam o moich oszczędnościach Ponieważ też planuję "niskobudżetowy" ślub

- suknia - kupiona przez internet za 99$. Sukienka NOWA, skorzystałam z "final sale". Oryginala cena to 499$. Wymaga skrócenia i zwężenia, ale to i tak ogromna oszczędność.
- fotograf - nie braliśmy żadnego durnego "pakietu" przygotowanego przez fotografkę. Po co mam płacić marżę fotografowi za zrobienie albumu, który skleję i zlecę drukowanie sama? Po co mi 1000 zdjęć których nikt nie obejrzy?? Umówiłam się z fotografką,że płacimy jej za godzinę. Wstępnie jest nam potrzebna na 4- 4,5 h ( godzinka na przygotowania, godzinka w kościele, godzinka przyjęcie, reszta czasu na dojazdy). Płacimy około 400- 450$ ( o wiele mniej niż za najniższy pakiet a fotografka robi piękne zdjęcia)
- dekorację auta jak i "altany" przy domu robię sama taką, jaką sobie wymyśliłam - potrzebne drobiazgi kupuję w pepco i w innych tanich sklepach- szukam promocji bo już wiem czego będę potrzebować,
- fryzura - czeszę się i maluję sama ( zamawiając próbki kosmetyków - po co mam kupować buteleczkę podkładu za 120 zł, skoro go prawie wcale nie używam? Kupię próbkę podkładu i bazy). Wiem,że sobie poradzę i będzie dokładnie tak jak chcę
- welon - używany, tylko do kościoła - jaki sens jest płacić 200 -300 zł za welon na godzinę? kupiłam używany za 1/4 ceny.
- przyjęcie robimy skromniutkie, w domu u Tż. Nawet nie chodzi o pieniądze, po prostu tak chcemy Tylko najbliżsi
- z alkoholi - szampan na toast i winko do obiadu, żadnej wódy!
- auto - piękne audi Tż.

To na razie tyle... nie pamiętam na czym jeszcze oszczędziłam, jak sobie przypomnę to napiszę
O kurczak, faktycznie udało Ci się przyoszczędzić!!!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 09:29   #113
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Mamy ten sam problem. TŻ chciał to wino, ale nie widzieliśmy go od jakiegoś czasu. Na bank nie chcemy Carlo Rossi, bo jakoś specjalnie nam nie smakuje. Pytałam znajomych, ale i oni średnio się orientują

O kurczak, faktycznie udało Ci się przyoszczędzić!!!

Pyszne jest wino Mogen David moge polecić
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 09:42   #114
kreoolka
Rozeznanie

Cytat:

Wszystko to kwestia gustu. Mnie najbardziej podobają się całę złote obrączki. Nie lubię mieszania z białym złotem jednak znalazło by się kilka które wpadają w mój gust. Co do szerokości ; Jeżeli jesteś drobna i masz małą dłoń to radziłabym 4 mm ale musisz mierzyc . U nas ja mam 5 mm a TŻ 6 mm.
ps. fajny pmysł z tymi wazonikami a na stronce jest kilka ciekawych rzeczy
kreoolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 09:53   #115
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Na pewno spróbuję!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 11:50   #116
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Na 100 osób

My nie zakupujemy ani wódki, ani soków itp., bo nie mamy za bardzo gdzie tego trzymać. Akurat jesteśmy w tej komfortowej sytuacji, że całą kwotę już mamy, więc jest nam obojętnie kiedy kupimy

Sala - 155-160 zł os (100 osób) - bez ciasta, torta, napojów
Zespół - 3600 zł
Kościół - 1000 zł
Foto/video - 3050 zł
Obrączki - 2560 zł

To tyle jeżeli chodzi o pewne koszty.
40 tyś na 100 osób to odważnie. My chcemy na 40 os w 20 tyś się zmieścić.
Stary 2013-05-13, 13:05   #117
wantxme
Wtajemniczenie

o własnie sobie przypomnialam. Auto też nasze za nic nie płacimy Mamy ładny samochód "piękne audi" hehehe jak AnonimowaMoni okresliła wiec zawsze jakas oszczędność..

ja dogadam sie własnie z matką chlopaka mojej sis na pewno pomoze mi z tym kosciolem. ogladalam foto na necie ale jakos nie moge tego ogarnąć.. chcialabym raczej skromnie, Kosciół jest sam w sobie przepiękny. drewniany caly i dosyc nowy pewnie nawiąze do kolorystyki sali..

kreoolka własnie wydaje mi sie ze 4mm bedzie najlepsze ale to dopiero w lutym marcu bedziemy to ogarniac..

musze wam powiedziec ze moj tz teraz wyjezdza na poł roku na misje i zsotawia mnie z tym wszystkim samą ..... bedzie mi mega ciężko.. echhh

razem 06.01.2012

narzeczona 12.04.2013

ślub 07.06.2014

Stary 2013-05-13, 14:58   #118
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
40 tyś na 100 osób to odważnie. My chcemy na 40 os w 20 tyś się zmieścić.
Różnica 60 osób i 20 tyś, wychodzi 333 zł /osobę a to dużo. Nawet licząc 250 zł za osobę (talerzyk, alkohol, ciasto i napoje) dopłacasz 15 tyś za te 60 osób. Więc 40 tyś jest realne.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 15:02   #119
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Różnica 60 osób i 20 tyś, wychodzi 333 zł /osobę a to dużo. Nawet licząc 250 zł za osobę (talerzyk, alkohol, ciasto i napoje) dopłacasz 15 tyś za te 60 osób. Więc 40 tyś jest realne.
Możliwe. Dla mnie to za dużo po prostu. Każdy liczy swoją miarą. Pytałam z ciekawości
Stary 2013-05-13, 22:05   #120
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Polecam z całego serca to wino Jest przepyszne, raz spróbowałam i się zakochałam w nim. Raczej jestem fanką win mojego dziadka własnej produkcji hehe wiec kupne mi nie za bardzo smakują, ale to jest naprawdę pyszne.

Mogen David rulez

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
o własnie sobie przypomnialam. Auto też nasze za nic nie płacimy Mamy ładny samochód "piękne audi" hehehe jak AnonimowaMoni okresliła wiec zawsze jakas oszczędność..

ja dogadam sie własnie z matką chlopaka mojej sis na pewno pomoze mi z tym kosciolem. ogladalam foto na necie ale jakos nie moge tego ogarnąć.. chcialabym raczej skromnie, Kosciół jest sam w sobie przepiękny. drewniany caly i dosyc nowy pewnie nawiąze do kolorystyki sali..

kreoolka własnie wydaje mi sie ze 4mm bedzie najlepsze ale to dopiero w lutym marcu bedziemy to ogarniac..

musze wam powiedziec ze moj tz teraz wyjezdza na poł roku na misje i zsotawia mnie z tym wszystkim samą ..... bedzie mi mega ciężko.. echhh
Oj nie zazdroszczę ci.. Ciężko tak samemu i ta tęsknota..
Ale głowa do góry, miejmy nadzieję, że ten czas szybko zleci i znowu będziecie razem. A jakby co to masz nas, użytkowniczki, które z pewnością ci doradzą w przygotowaniach ślubnych i wesprą w gorszych chwilach

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości