|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Pięciolatki!
Ja dawałam 3 lata temu kuzynce 500 zł. Teraz raczej też nie dałabym więcej, bo wypłaty by mi mogło nie starczyć
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
[/COLOR]
Cytat:
Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2013-10-30 o 11:21 |
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma sensu przeliczac, ze ktos tyle i tyle wyda - to sa ich koszty, a prezent to prezent. Dalabym pińcet i wiecej nie. skoro to az nie taka bliska rodzina to tym bardziej ![]() ja ide na komunie do syna psioly i zamierzamy dac do koperty trzy stówki, wiecej nie
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jeszcze w sierpniu 18-stkę chrześniaka
A w sumie z tz mamy 6 chrześniaków |
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
tez na slub wydalam jakos 6tysi, mniej wiecej tyle samo mi sie zwrocilo
![]() ale nie mialam parcia by odzyskac to co wlozylam w slub
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Anisia u nas się tyle nie daje na komunię.
Wydaje mi się że dużo dajesz Ale wy macie pamięć. Ja nie pamiętam ile dostałam na prezent ślubny. Kiedy to było...... w sierpniu będzie 17 lat |
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze Wam nie pisałam
Miki z moją mamą i ojczymem mają zaklepane wczasy w sierpniu nad morzem, Rogowo, czy jakoś tak , ciągle to samo miejsce a niedawno przyszło "moim emerytom", że przyznali im sanatorium w Kołobrzegu lipiec/sierpnień są załamani, że między jednym pobytem nad morzem, a drugim jest różnica coś koło 3 dni ojczym mówi, że on do L-na nie wraca, mama apeluje jednak o powrót , żeby się oprać ![]() ja im , że może już pal licho zaliczkę poświęcić i dać sobie spokój z Mikim ale oni , że nie , pojadą oczywiście z wnuczkiem jak najbardziej tylko czemu to sanatorium własnie w wakacje mówię Wam , emerytom to nigdy nie dogodzi, a to śnieg, a to pełnia lata nigdy nie jest dobra pora na wyjazd do sanatorium ale tak serio , to nie wyobrażam sobie spędzić prawie 2 m-cy ciurkiem, nad morzem, w sezonie ogórkowo, pomidorowym ![]()
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
naprawdę zaczynam doceniać, że te szopki mnie nie dotyczą
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2013-10-30 o 11:22 |
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Eeee tam dla mnie to zaszczyt. 4 razy Byłam wybierana do tego zaszczytu i za każdym razem się cieszyłam |
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Ze też nikt nie chce zabrać na wakacje moich chłopców
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
trzech na raz ? nie wiem czy są takie dziadki, które by się podjęły
Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2013-10-30 o 11:23 |
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
ale tak serio
czy zastanawiałyście sie czasem jakie jest faktycznie zadanie rodziców chrzestnych ?w dzisiejszych czasach? bo kiedys to wiadomo, różne plagi, pomory, ludzie ginęli na potęgę to ktoś sie musiał zaopiekować dzieciakami a teraz niejednokrotnie chrzestni spotykają swoje pociechy, podczas chrztu, komunii, ślubu i głównie o aspekt materialny tu biega a w międzyczasie nawet nie pamiętają o takiej funkcji do jakiej zostali zobligowani , nie chodzi o wspracie finansowe, ale głównie o to , żeby sie chrześniakami zajęli, odciażyli rodziców , itp. |
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
ja z boku tylko ten aspekt materialny widzę.
bo jak ktoś jest blisko z kimś to to oczym piszesz jest naturalne, normalne, i nie potrzeba do tego papierków. niestety często ten papierek uzależnia ludzi, którzy w życiu na co dzień nie są ze sobą wystarczająco blisko
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
jowisz nie muszą brać całej trójki, mogą pojedynczo
![]() Anka ja o tym wiem i pamiętam i dlatego mówię że to zaszczyt. Jak by nie było, to jest wyróżnienie z pośród wszystkich. Sama jak wybierałam chrzestnych patrzyłam na to kto najlepiej się zajmie moim dzieckiem, jak mnie zabraknie ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Jak już tak mówimy o kwotach i prezentach. To ile się teraz daje na 50-te urodziny ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Dobrej nocy, idę już spać. |
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również nie jestem chrzestną i mam nadzieję, że nigdy nie zostanę
za to mój małż ma jednego chrześniaka i podejrzewam, że za kilka miesięcy będzie miał kolejnego ![]() Z moimi chrzestnymi lata się nie widziałam. Na komunii i potem na weselu, no może chrzestną przelotem kilka razy pomiędzy tymi wydarzeniami zobaczyłam, jak przyjeżdżała do swojego brata, który mieszka w tym samym bloku w którym ja mieszkałam.
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Pięciolatki!
hej. dobrze, ze piątek. czekamy już na męża. Iga z laurką
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2013-10-30 o 11:24 |
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
zjadłam już śniadanie i czekam na małego Pogoda się skiełbasiła, jest pochmurno, co jakiś czas kropi deszcz 16 st A zapowiadali tak ciepło Jowisz to co ty jesz przez cały tydzień |
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
Jowiszowa znam ten ból jak tż mój w domu, to jednak trzeba coś ugotować a jak jestem sama z dzieciakami to sobie zawsze coś zorganizujemy, gotowanie nie zawsze wchodzi w grę ![]() chyba, że Miki coś wymyśli i nie ma przeprośale to jednak bez parcia choć musze powiedzieć, że moj tż nie jest wymagający w tym względzie , jak nie ma obiadku , to świat sie nie wali, jakoś przeżyje
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Pięciolatki!
mnie tam wystarczy jajko na twardo, kilka małosolnych i lekka kanapka.
siedzę i myślę co kupić. jakie mięcho. i może w w jeden dzień jakiś ryż z warzywami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
Wstałam - od razu mycie głowy i koszenie trawy, bo pogoda coś niewyraźna. Ciepło ale bardzo pochmurno. Na szczęście zdążyłam ![]() Dzisiaj muszę dokończyć pakowanie rzeczy do garderób i ten etap mam zakończony. W przyszłym tygodniu biorę się za kuchnię
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
wyspalam się aż miło, 9 godzin ![]() Ja nie mam chrzeszniaków, tz ma aż dwóch, 6 latek i 18. Ten jeden w uk więc tym bardziej przerąbane bo oni mają inną wartość pieniądza. Nie wiem co będzie z weselem jeśli będzie robił. Samolot, prezent, wolę nie myśleć. Mój tz w ogóle jest super chrzestnym, zawsze pamięta o wszystkich okazjach, pojedzie choćby do przedszkola żeby prezent wręczyć. Oczywiście nie szaleje, jakiś drobiazg, ale liczy się gest, myślę że dziecko takie rzeczy pamięta ja mam chrzestnego pod Łodzią i w sumie spotkajmy się tylko na weselach i pogrzebach. U mnie był jeszcze na chrzcinach i komunii, bez sensu, choć lubię go bardzo, ale jakoś zawsze mi było przykro jak byłam dzieckiem, właśnie że względu na te prezenty, dzieci jednak patrzą na co innego co do chrzestnych Wiki to hmmmm, może się nie wypowiem Na wesele kuzynowi, kuzynce daliśmy 400 zl, parę lat temu. Mój brat,chrzestny, na komunię teraz kupił rower za 900. Na urodziny Kristi, zależy komu, wiadomo że mamie kupisz coś droższego niż cioci. Poza tym wszystko zależy od zwyczajów w rodzinie, jakie prezenty się dostaje, bo wiadomo żeby kogoś nie urazić ale też i nie stawiać w niezręcznej sytuacji. No i znaczenie ma zasobność naszego portfela.Mam np wujka lekarza, taki dalszy wujek, a dał na wesele 1500, kilkanaście lat temu, i nawet nas poprawkach nie został. Od chrzestnych nawet tyle nie dostałam. Pamiętam że mój tata pytał się mnie po moim weselu ile dostałam od konkretnych osób, z myślą właśnie o weselach ich dzieci.
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wakacyjne Pięciolatki!
Hej
ja dzisiaj urlopik ale bardzo intensywny dopiero usiadłam. O 6,30 kleiłam pierogi 100 szt, 50 ze serem i 50 z mięsem potem weekendowe zakupy za godzinę po Antka i do szczepienia z AniąCytat:
chrześniaczka tz ma 18-stkę nie wiem ile damy tyle na ile będzie nas stać tymi kwestiami to ja się nie przejmuje daję tyle ile mogę dawałam więcej jak nie miałam dzieci ale jak się Antek urodził i widziałam że nawet o nim nie pamiętali to przestałam się przejmować ja za chrzestnego mam ojca brata a za chrzestną mam ojca kuzynkę zawsze o mnie pamiętają i ja o nich też więc nie mam jakiś przykrych skojarzeń. |
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
w pracy zamarzyła mi się kalarepa z lodówki (uwielbiam) i mnie olśniło. upolowałam młodą kapuchę
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Fotki z dzisiaj: drzwi balkonowe to salon, widać też okno z sypialni. Trawa po skoszeniu ma taki gów... żółty kolor. Żadne odżywki nie pomagają
Dlatego jak najmłodszy podrośnie to robimy w całym ogródku kostkę brukową
Tymek ![]() Juleczek Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2013-10-19 o 03:17 |
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy sąsiad ma tak ogrodzone ? a gdzie się wychodzi ? na przeciwko drugi blok z takimi ogródkami ?rozumiem,że blok podobny do mojego tzn. masz nad sobą tylko pierwsze piętro ?? fajnie, podejrzewam,że gdyby u mnie było ogrodzone to każdy miałby podobnej wielkości ogródek |
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.

u mnie też nie było nawet jednej osoby miejscowej.