|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Dziewczyny ,czy któraś z was ma taką kompleksową usługę strojenia sali weselnej z pokrowcami,kwiatami ,winietkami,serwetami?Int eresuje mnie jaki to mniej więcej koszt u was.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#92 |
|
BAN stały
|
Kuzynka TŻ próbuje nas zmusić do wynajęcia niani dla dziecka
|
|
|
|
#93 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co ona sama nie umie pilnować swoje dziecka? to niech go nie bierze na wesele
|
|
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
A mnie to zaczyna wkurzać. Tzn takie podejście, że młodzi mają sprostać wszystkim wymaganiom gości. A jak się ciocia Gienia nie potrafi sama podetrzeć to rozumiem trzeba prywatnego podcieracza dooopy zatrudnić?!? To ma być mój/nasz dzień, a jak komuś przeszkadza brak niani to niech do chol..ry dziecko zostawi w domu!!
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
A jak wam to przedstawiła? Miała jakiś argument? ![]() Słyszałam już o przypadku, gdzie kuzynka zażądała animatorki dla dzieci (bo na ostatnim weselu była) i pokoju w tym ośrodku, gdzie było wesele bo ma aż 30 km a na po nocy nie będzie jeździć
|
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
Źle się wyraziłam, chodziło mi o koszt dodatkowy,nie wliczony w cenę talerzyka:P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#98 | |
|
Raczkowanie
|
A ona sobie może zmuszać. Jak nie chce się zajmować dzieckiem, niech zostawi z którąś z Babć. Wcale nie masz takie obowiązku!
Cytat:
Własnie jestem po rozmowie z moja fotografką (my tak sobie lubimy czasem pogadać, obgadać) na temat sesji narzeczeńskiej. Chciałabym, żeby sesja była w klimacie takim sielskim, delikatnym, wianek na głowie, Tż szelki, koszula w kratkę, ale w co ja mam się ubrać?! Odwieczny mój problem!!! Mam nadzieje, że do lipca coś wymyślę... Liczę na Waszą pomoc!
|
|
#99 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym wątku !
enzunio nie daj się, przesadza. positive rebel zgadzam się w 100% Lemon_Drop biedak pociesz go pociesz... iza1336 Jakaś fajna, lekka/zwiewna sukienka by pasowała. W pastelach ![]() Podczytuję, ale męczy mnie @.... i w ogóle zły dzień ;( . 3miesiące do ślubu i mnie nic nie cieszy...
|
|
#100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
omg powiedz jej żeby zasponsorowała to jak najbardziej ! pysia już idę robić porządek z Tobą w pierwszym poście ![]() no i mam prośbe - jeśli ktoras będzie chciała zeby coś zmienić/wpisać o niej w kalendarzu czy coś, to tak jak tam pisze, wysyłajcie PW, bo ja nie zawsze nadrabiam wszystkie strony i moge pomijać posty więc prośby pozostaną bez echa.
|
|
|
#101 |
|
BAN stały
|
No argument ma taki, że przyjeżdża z Irl. a jej mama (babcia dziecka) też będzie na weselu i ona nie chce ją obciążać wnukiem... To JEST jakiś argument, ale nie stać nas na to tym bardziej, że nie zapraszaliśmy dzieci, a teraz mamy już 5 (mimo niepisania że "z dziećmi"), jakoś stwerdziliśmy, że no ok, niech biorą bo może faktycznie nie chcą czy nie mają z kim zostawić, więc nie protestowaliśmy... ale nie stać nas na nianię do każdego dziecka (bo to nie ma być animatorka tylko niania, która w pokoju hotelowym będzie pilnowała dziecka), a jak jednemu byśmy zapewnili to każdy by chciał... Powiemy, że się nie da i tyle...
|
|
|
|
#102 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
sama może wynająć opiekunkę za własne pieniądze a nie zmuszać Was do tego
|
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór, Dziewczyny!
Jestem lipcową PM, a mianowicie nasz ślub odbędzie się 26. lipca 2014 r. Jestem bardzo podekscytowana a jak przejrzałam pobieżnie ten wątek, to aż mi się w głowie zakręciło, tyle tego wszystkiego macie Nie wiem, kiedy każda z Was ma swój ślub, na jakim etapie jesteście, ale porównując to, co tu widzę, to boję się, że jesteśmy z moim TŻ jeszcze daleko w lesie...Więc BARDZO PROSZĘ o porównanie sytuacji mojej do Waszej, a mianowicie, gdy zostało Wam 5 miesięcy do godziny "0". ![]() Może napiszę co już mam: + suknia (http://www.suknia-slubna.pl/data/ima...fd692d54d9.jpg) + sala (lipiec) + video/foto (lipiec) + zespół (lipiec) + kościół 17:00 (wrzesień) + wódeczka już się w piwnicy chłodzi (grudzień, kupowana w panice [ach ten tata.. ] przed noworocznym podwyższeniem akcyzy)+ dekoratorka i kolor przewodni dekoracji (fiolet) + samochód + zaproszenia (styczeń) + świadek i świadkowa ![]() + piosenka na pierwszy taniec BRAK: - obrączek (!) - wybranego menu - tortu - butów (mam strasznie podatne na otarcia stopy )- bielizny - biżuterii - garnituru, koszuli, krawata, butów mojego TŻ - bukietu (a nawet pomysłu na niego, poza tym, że ma być około fioletu) - próbnej fryzury (!) i makijażu ślubnego (nie mówiąc już, że nie mam pojęcia, którego FRYZJERA wybrać; z make-upem jest lepiej) - konkretnej wizji jak ma wyglądać dekoracja sali, kościoła.. - rozdanych zaproszeń - winietek na stoły - dupereli typu tuby z płatkami róż, księga gości, itp. - pomysłu na prezent dla rodziców Może choć JEDNA Z WAS podzieli się swoim doświadczeniem?
Edytowane przez amputee Czas edycji: 2014-02-17 o 23:36 |
|
|
|
#104 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ślubujemy tego samego dnia i jesteśmy na podobnym etapie ![]() a co do doświadczenia... w poprzednich wątkach jest o naszych przygotowaniach, nie wiem jakby tu streścic wszystko dołącz do nas, na bieżąco o wszystkich przygotowaniach piszemy
|
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
alucior, tak, podejrzewam, że coś około tego jest zawarte w poprzednich postach, ale prawie niemożliwe jest dla mnie przejrzenie wszystkich 24 wątków (brak czasu)
Wystarczy krótkie opisanie jak to było/jest u innej Wizażanki na podobnym etapie (np. tak, jak zrobiłaś to Ty) Wgl im więcej forum, portali ślubnych, porad, zdjęć ślubnych przeglądam, tym bardziej się nakręcam. boję się, że do czasu ślubu głowa mi eksploduje od naporu tego wszystkiego
|
|
#106 |
|
Konto usunięte
|
normalnie, dużo czasu jeszcze jest
ja w sumie na poważnie teraz zabieram się za robotę, zaproszenie niedługo przyjdą, sukni jeszcze nie mam, ale chcę używaną kupić, w marcu-kwietniu większość rzeczy ogarnę, jakoś spokojnie do tego tematu podchodzę, może za spokojnie ![]() nie sugeruj się tym co inne mają, bo jeszcze na zawał zejdziesz, niektóre dziewczyny ślubują później niż my a mają pięć razy więcej rzeczy załatwionych ![]() najważniejsze rzeczy już masz, teraz za resztę się weź i spokojnie wszystko załatwisz ![]() zdradzisz skąd jesteś? Edytowane przez 201605100 Czas edycji: 2014-02-18 o 00:00 |
|
|
|
#107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymać mnie , bo nie wytrzymam
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
Może i tak trzeba będzie zrobić
tzn. nie sugerować się ;p..z polskiego Bieguna Zimna, ot stąd! ciekawe czy w tym wątku jest ktoś ode mnie, bo z tego, co widziałam na forum ślubnym jest znikoma ilość moich współmieszkanek.
|
|
#109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę tak sobie za nimi tęsknić....Cytat:
Cytat:
Z pozytywnych spraw: znalazłam jakąś szkołę tańca co ma kursy indywidualne i co ważne-akceptują kartę Benefit
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku
Na szczęście nie ma tego dużo więc może jakoś dam radę |
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam na chwile sie przywitać, bo wracam z pracy dopiero. Jutro ciut nadrobię, ale w marcu idziemy rezerwować podróż
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy ktoras brala/bierze slub w kosciele sw.Anny na Krakowskim w Warszawie? Bardzo jestem ciekawa jak wyglada kwestia organizacji, oplat, czy ksieza sa sympatyczni? Wszelkie info sie przyda, gdybyscie mialy ochote podzielic sie wrazeniami, to bede bardzo wdzieczna
pozdrawiam!
|
|
|
|
#113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratki za szkole tanca! ja nie wiem czy w ogole sobie poradze i czy nie będziemy tez kusieli przerzucic sie na indywidualne...Wysłane z mojego GT-I8260
|
|
#114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() enzunio argumenty z czapy... Gdyby wszyscy tak robili, to wesele kosztowałoby 200 tys. bo ktos może mieć schorowanych rodziców, do których trzeba będzie wynająć pielęgniarkę, ktoś inny dziecko i potrzebna będzie niania... Takie rzeczy goście załatwiają we własnym zakresie a nie obciążają dodatkowym kosztem PM, która i tak ma dość wydatków związanych ze ślubem i weselem. Nie daj się naciągać! Witaj Macie już sporo załatwione - nie martw się Ze wszystkim zdążycie ![]() Czytaj na bieżąco - dziewczyny co jakiś czas pisza na jakim są etapie i co zostało do załatwienia ![]() W czwartek chyba pójdę obejrzeć ten nowy dekolt w sukni Chciałam iść dziś, ale musze po pracy być od razu w domu.. Kurczę, nie mogę się doczekać
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku
![]()
|
#116 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba dam jej nr tel do mojej siostry to razem opracują strategię wymuszenia opiekunki
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
16.08.2014
![]() ![]() ![]() 1. Sala: Cristal Park - Modrzewiowy Dworek 2. Zespol: Geminix http://www.geminix.pl ![]() 3. Kamerzysta: http://www.slubwtarnowie.com.pl/ 4. Fotograf: http://www.slubwtarnowie.com.pl/ 5. Suknia: ![]() 6. Garnitur: 7. Kwiaty: 8. Wodka: 9. Samochod: Opel Vectra C (czarny metalik) 10. Tort: 11. Kolor przewodni: fiolet ![]()
Edytowane przez ane3kaa Czas edycji: 2014-02-18 o 07:51 |
|
|
|
#118 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A akurat w czwartek miał jechać jakieś 250 km dalej i niestety musi szukać zastępstwa bo nie wyrobi się z naprawą.Sama niech sobie wynajmie ![]() Edit: doczytałam jaka jest sytuacja i powiem Ci że jestem w szoku jak ludzie są bezczelni! SAMA niech sobie poszuka kogoś komu SAMA zapłaci żeby siedział z JEJ dzieckiem! Ja kiedyś pomagałam szukać kogoś do dziecka do opieki na wesele i mojej koleżance przez myśle nie przeszło żeby zwalać to na PM Cytat:
Cytat:
amputee witaj! Nie jest źle z przygotowaniami ![]() Cytat:
![]() Witam się i zmykam do pracy!
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2014-02-18 o 07:52 Powód: literówka |
|||||
|
|
|
#119 |
|
BAN stały
|
Najlepsze, ze zapewniamy im nocleg w hotelu w którym jest wesele
, powiem szczerze, że nas nie stać i tyle. Wiem, że i tak przyjadą bo bardzo się ucieszyli bo daliśmy osobiście jak byli w PL, nawet powiedzieli, że oni przyjadą w czwartek i z czwartku na piątek i z niedzieli na pon sami opłacą sobie nocleg tylko żebyśmy my zapłacili z piątku na sobotę i na niedzielę no i niania... Może w Irl to standard? Nie byłam na zagranicznym weselu nigdy,więc nie wiem...Amputee masz już najważniejsze, 5 miesiący to dużo, wiem po sobie, wszystko robiłam szybko i teraz nam luzik ![]() Wysłane z telefonu Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2014-02-18 o 07:57 |
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
Enzunio robisz polskie wesele i nie musisz dopasowywać się do "irlandzkich standardów"
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

15:00

a co ona sama nie umie pilnować swoje dziecka?

pociesz go pociesz...