|
|
#91 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Kultura wypowiedzi
BRB też się nie używa na forum, bo nikt się nie spowiada z tego kiedy ma zamiar wrócić
|
|
|
|
|
#92 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, już się tak nie czepiajcie , biorę udział też w innych forach i tam często ludzie używają skrótów, języka potocznego albo mieszają polski z angielskim w swoich wypowiedziach i mam liczyć, że każdy się zmieni pode mnie? Na Wizaż. Pl w porównaniu do innych forum/portali i tak jest porządek i kultura bo są karniaki i bany w innych miejscach można na luzie przeklinać albo trollować niewygodnego rozmówcę :P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- No z tym, że niektórzy moderatorzy przesadzają... Pamiętam jak dziewczyna dostała bana na wątek przez to, że napisała do innej użytkowniczki, że w takich i takich czasach już by leżała w grobie bo ludzie jej wieku nie dożywali xd Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#93 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
BAN stały
|
No przeszkadzanie, przeszkadzaniem ale gdy czytam o zrywaniu kontaktów przez to jak ktoś pisze to dla mnie już przesada...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#95 |
|
Konto usunięte
|
Ktoś piszący z blędami typu "łużko", piszący niechlujnie jest dla mnie człowiekiem mało inteligentnym. A ja nie chcę się spotykać z kimś mało inteligentnym. Inna nie chce faceta, który za dużo czasu spędza w łazience, albo przed telewizorem. Każdy ma jakieś kryteria.
|
|
|
|
|
#96 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#97 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Myślę że aby poznać człowieka trzeba z nim spędzać czas, rozmawiać, wymieniać poglądy i zobaczyć co robi w wolnym czasie albo czy ma jakąś pasję. Może nie czytać 1000 książek rocznie a za to malować, rzeźbić, robić piękne zdjęcia i tak dalej... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Nie lubię takiego sztywnego i suchego oceniania ludzi... Znam osobiście idiotów po studiach a znam i mądrych bez szkoły. W szkole nikt nikogo własnego rozumu nie nauczy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moze rzezbic w czymkolwiek, moj ma czytac. Komu to robi problem? |
|
|
|
|
|
#99 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#100 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
GTFO też musiałam teraz wygoglować. |
||||||||
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
No w wiekszosci pisze z tel wiec nie zwracam
![]() Z reszta nie wiem co ten komentarz mial na celu, mozesz mi to wyjasnic na priv. Wyslane przez tapatalk 2 Edytowane przez chwast Czas edycji: 2014-12-03 o 19:58 |
|
|
|
|
#102 |
|
Konto usunięte
|
Zwracam uwagę na formę wypowiedzi. Lubię gdy posty lub wiadomości są napisane piękną polszczyzną, z zachowaniem interpunkcji i składni. Mam takie poczucie, że osoby, które wypowiadają się w taki sposób, mają głębsze, bogatsze wnętrze, są bardziej inteligentne, bardziej kulturalne. Ciekawsze.
Obawiam się jednak, że swoją osobą, swoimi postami mogę przyczyniać się do cierpienia co wrażliwszych internautów. Nie zawsze potrafię wyrazić się tak pięknie jak powinnam. A przecinki wstawiam kiedy mi się podoba. ![]() Tak się zastanawiałam nawet ostatnio, czy nie poszukać sobie w sieci jakichś stron uczących poprawnej pisowni, poprawnej interpunkcji, poprawnej składni. Ot tak, żeby się douczyć na starość. |
|
|
|
|
#103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
@Maromavath: świetny chwyt marketingowy w opisie. Aż zajrzałam, choć wiedziałam, że to ściema
Edytowane przez pannaatopowa Czas edycji: 2014-12-03 o 20:42 |
||
|
|
|
|
#104 | |
|
BAN stały
|
Czas Komety
Mnie chodziło o to jak się ma przykładowy fragment postu, który napisałaś do tych skrótów. Co do angielskiego uważam nadal, że nie tylko warto ale i powinno się go znać, chociażby podstawy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#105 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I że w internecie braknie miejsca, jak ktoś za dużo będzie pisał.Głupia wymówka i tyle. Jak widzę te smieszne bd, cb, to mi zalatuje gimbazą. Swoją drogą, podejrzewam, że 'wgl' wymysliła osoba, która nie potrafi poprawnie napisać rozwinięcia tego skrótu Generalnie zwisa mi to, jak piszą moim znajomi czy rodzina. Ale już faceta analfabety bym nie chciała. Jasne, że nie oczekuję od partnera, że będzie miał wbudowany słownik ortograficzny, błędy rzecz ludzka, poza tym człowiek całe życie się czegoś uczy. Ale jak w fazie zalotów któryś mi pisał 'bende' czy 'o kturej' to jakoś te zauroczenie mi przechodziło. Edytowane przez zielonkava Czas edycji: 2014-12-04 o 10:14 |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
A jaki macie stosunek do następującej sytuacji: piszecie z kimś 15 minut, godzinę, dwie i nagle ta osoba przestaje wam odpowiadać. Nie ważne czy to komunikator, czy sms. Po jakimś czasie (po paru godzinach lub dniach) pisze "cześć co tam". Czy dla was takie zachowanie jest w porządku?
|
|
|
#108 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=775753 |
|
|
|
|
|
#109 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 |
||
|
|
|
|
#110 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#111 |
|
BAN stały
|
Chyba nie zauważyłaś że to nie ja zaczęłam ten temat tylko odpowiedziałam na pytanie
![]() Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 |
|
|
|
|
#112 |
|
Konto usunięte
|
Mam gdzies forme, wazna jest tylko.tresc. A jesli ktos przez brak duzej litery i kropki nie jest w stanie zrozumieć wypowiedzi to przestaje byc dla mnie partnerem do rozmowy u zastanawiam sie czy ma 70 czy 20. I nie mowie tu o przypadkach ekstremalnych, gdzie jakis bot przepuscil cos.przez translator i tu zalozyl temat.
Kultura wypowiedzi to dla mnie podparcie opinii argumentem, nie przerywanie komus w pol zdania a przede wszystkim myślenie nad tym, co ktoś powiedział zamiast zadac kolejne glupie pytanie. Nienawidze jak ludzie traktuja mnie jak wyszukiwarkę i zadaja milion pytan, na które sami moga sobie odpowiedziec. |
|
|
|
|
#113 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mnie by się na takie jasnowidztwo czasu nie chciało marnować. Mój Tż od groma czyta a i tak robi duże błędy stylistyczne i ortograficzne Mamy na szczęście silny związek i przebrnął przez tego typu problemy ![]() A tak poważnie to same zobaczcie możma nie robić błędów ortograficznych, nie używać skrótów a za to koleżanka kilka postów niżej napisała sobie post ogólnodostępny i użyła w nim określenia "zwisa mi" jeżeli to ma być kultura wypowiedzi to ja wolę pisać z kimś kto pisze łużko i curka. Edytowane przez MascarpOOne Czas edycji: 2014-12-04 o 16:20 |
|
|
|
|
|
#114 |
|
Konto usunięte
|
Poszłam pokazać promotorowi prace, skupilam sie na poblemie, bo nowy temat, nie wiem czy dobrze. Styl tabeli i marginesy ogarne pozniej. Nie. Bo on nie umie czytac tekstu jak na ktorejs stronie jest tabela źle podpisana.
Jak dla mnie to swiadczy o jego debilizmie i ze nie nadaje sie na doktora. Jak moze praca dyplomowa tylko wygladac, ale treść miec do niczego? |
|
|
|
|
#115 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, czy wolno mi to napisać, bo ogólnie jest to zabronione, ale jedna osoba z tego wątku ma ortograf w stopce
Ależ razi. |
|
|
|
|
#116 |
|
BAN stały
|
Skoro wiesz, że na ogólnym jest to zabronione to napisz po prostu na priv
do tej osoby... Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 |
|
|
|
|
#117 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Sadze, ze informacja o błędzie była swego rodzaju ciekawostka. Po co do kogoś pisać PW ?---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#118 |
|
Przyczajenie
|
Zwracam. Nawet jak nie chcę. Ostatnio dostałam niechcianą wiadomość na fejsie. Rozlazłe, wielokrotnie złożone zdanie, bez żadnych przecinków, bez kropek. Jedynie kilka wykrzykników i to w stadzie. Z błędami. Załamka.
|
|
|
|
|
#119 |
|
BAN stały
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;49212182]To o Ciebie chodzi
. Sadze, ze informacja o błędzie była swego rodzaju ciekawostka. Po co do kogoś pisać PW ?---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Może nie lubi czytać byle czego i robić tej samej roboty dwa razy? Ty się nie przylozylas i oddalas mu jakas prowizorke a to jego nazywasz debilem? Może to Ty nie nadajesz się na studentke, nie on na doktora? Wcale się nie dziwie, ze nie chciał czytać. Nie okazalas mu szacunku, wiec on nie okazał go Tobie. Proste.[/QUOTE] A gdzie mam ten błąd? Fajna ciekawostka ![]() Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Mnie jedynie wkurza gdy ktoś myli przynajmniej z bynajmniej. Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- A raczej myśli, że te wyrazy mają takie samo znaczenie. Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 |
|
|
|
|
#120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale wolno ci tak uważać
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.

I że w internecie braknie miejsca, jak ktoś za dużo będzie pisał.
Ależ razi.
?