Kultura wypowiedzi - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-03, 14:02   #91
201604191001
Konto usunięte

Dot.: Kultura wypowiedzi

BRB też się nie używa na forum, bo nikt się nie spowiada z tego kiedy ma zamiar wrócić
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 16:13   #92
MascarpOOne
BAN stały

GG do MascarpOOne

Dziewczyny, już się tak nie czepiajcie , biorę udział też w innych forach i tam często ludzie używają skrótów, języka potocznego albo mieszają polski z angielskim w swoich wypowiedziach i mam liczyć, że każdy się zmieni pode mnie? Na Wizaż. Pl w porównaniu do innych forum/portali i tak jest porządek i kultura bo są karniaki i bany w innych miejscach można na luzie przeklinać albo trollować niewygodnego rozmówcę :P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

No z tym, że niektórzy moderatorzy przesadzają... Pamiętam jak dziewczyna dostała bana na wątek przez to, że napisała do innej użytkowniczki, że w takich i takich czasach już by leżała w grobie bo ludzie jej wieku nie dożywali xd

MascarpOOne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 16:20   #93
mabi27
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MascarpOOne Pokaż wiadomość
Dziewczyny, już się tak nie czepiajcie , biorę udział też w innych forach i tam często ludzie używają skrótów, języka potocznego albo mieszają polski z angielskim w swoich wypowiedziach i mam liczyć, że każdy się zmieni pode mnie? Na Wizaż. Pl w porównaniu do innych forum/portali i tak jest porządek i kultura bo są karniaki i bany w innych miejscach można na luzie przeklinać albo trollować niewygodnego rozmówcę :P

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Ale główne pytanie z pierwszego postu brzmi: Czy jest dla Was ważne to, jak ktoś pisze? W oficjalnych listach, na forach internetowych? więc dziewczyny piszą, że jest to bardzo ważne, że pewne rzeczy przeszkadzają/są denerwujące, nie jest to przecież od razu czepianie się.
mabi27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 16:24   #94
MascarpOOne
BAN stały

GG do MascarpOOne

No przeszkadzanie, przeszkadzaniem ale gdy czytam o zrywaniu kontaktów przez to jak ktoś pisze to dla mnie już przesada...

Stary 2014-12-03, 16:33   #95
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
No przeszkadzanie, przeszkadzaniem ale gdy czytam o zrywaniu kontaktów przez to jak ktoś pisze to dla mnie już przesada...

Ktoś piszący z blędami typu "łużko", piszący niechlujnie jest dla mnie człowiekiem mało inteligentnym. A ja nie chcę się spotykać z kimś mało inteligentnym. Inna nie chce faceta, który za dużo czasu spędza w łazience, albo przed telewizorem. Każdy ma jakieś kryteria.
Stary 2014-12-03, 16:34   #96
mabi27
Wtajemniczenie

Cytat:

Raczej nie tyle zrywanie, co nienawiązywanie bliższych.
Stary 2014-12-03, 17:09   #97
MascarpOOne
BAN stały

GG do MascarpOOne

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Ktoś piszący z blędami typu "łużko", piszący niechlujnie jest dla mnie człowiekiem mało inteligentnym. A ja nie chcę się spotykać z kimś mało inteligentnym. Inna nie chce faceta, który za dużo czasu spędza w łazience, albo przed telewizorem. Każdy ma jakieś kryteria.
To trochę jak wróżenie z fusów. Aż mi się kabaret przypomniał "kupuje big maca zmieniam chłopaka" xd
Myślę że aby poznać człowieka trzeba z nim spędzać czas, rozmawiać, wymieniać poglądy i zobaczyć co robi w wolnym czasie albo czy ma jakąś pasję. Może nie czytać 1000 książek rocznie a za to malować, rzeźbić, robić piękne zdjęcia i tak dalej...

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Nie lubię takiego sztywnego i suchego oceniania ludzi... Znam osobiście idiotów po studiach a znam i mądrych bez szkoły. W szkole nikt nikogo własnego rozumu nie nauczy.

Stary 2014-12-03, 17:18   #98
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
To trochę jak wróżenie z fusów. Aż mi się kabaret przypomniał "kupuje big maca zmieniam chłopaka" xd
Myślę że aby poznać człowieka trzeba z nim spędzać czas, rozmawiać, wymieniać poglądy i zobaczyć co robi w wolnym czasie albo czy ma jakąś pasję. Może nie czytać 1000 książek rocznie a za to malować, rzeźbić, robić piękne zdjęcia i tak dalej...

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Nie lubię takiego sztywnego i suchego oceniania ludzi... Znam osobiście idiotów po studiach a znam i mądrych bez szkoły. W szkole nikt nikogo własnego rozumu nie nauczy.

Istnieja pewne podstawy, ktore nalezy umiec i stosowac. Dlatego pierwsza szkola jest nazwana podstawowa.
Moze rzezbic w czymkolwiek, moj ma czytac. Komu to robi problem?
Stary 2014-12-03, 17:33   #99
MascarpOOne
BAN stały

GG do MascarpOOne

Cytat:
Istnieja pewne podstawy, ktore nalezy umiec i stosowac. Dlatego pierwsza szkola jest nazwana podstawowa.
Moze rzezbic w czymkolwiek, moj ma czytac. Komu to robi problem?
Nie robi mi problemu tylko dziwią mnie takie kryteria.

Stary 2014-12-03, 19:48   #100
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Ale jak to się odnosi do skrótów bd, wgl itp? Przecież używamy także takich jak : np., dr, nr i każdy wie o co chodzi.
Używamy skrótów, które są w słowniku.

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość
Ja pamiętaj jak za czasów komórek bez polskich znaków ludzie zamiast "ó", pisali "u", bo "przecież nie mam polskich znaków". Potem im tak zostawało. A ja jak widzę "ktury" to mnie telepie. Z błędami jest łatwiej, bo w przeglądarkach znajdują się słowniki. Nie rozumiem też "sory za błędy, piszę z telefonu". No i? Brak polskich znaków wybaczam. A raczej ich braku nie zauważam.

Wykształcenie nie ma też nic do rzeczy. Mój ojciec jest po podstawówce a nie robi błedów ortograficznych w ogóle (naprawdę). I potrafi mówić. Dysortografia? Swego czasu przyjaźniłam się z dziewczyną, która miała zdiagnozowaną tę dysfunkcję. I co? Pisała całymi dniami dyktanda. A ja jej sprawdzałam. Pod koniec podstawówki okazało się że robi mniej błędów ode mnie. Można? Ale trzeba chcieć.
Widać za młoda jestem, ale moi znajomi pisali jedna "o" zamiast "u".

Cytat:
Jesli chodzi o skroty z angielskiego slangu internetowego/smsowego to mi one nie przeszkadzaja i ja ich uzywam. Uwazam, ze na tyle weszly do ztcia, ze kazdy wie co to. Ale fakt, na forum moglabym sie odrobine wysilic i napisac cale wtrazenie i to po polsku, zamiast IMHO. Za to w grach bede je stosowala nadal, bo od tego wlasnie sa. AFK i wszyscy wiedza, ze chwilowo sobie postoje w kaciku, BRB i wiadomo, ze nie porzucilam gry na dlugo, ani nie umarlam przed komputerem. Przydaje sie, jest szybkie, kazdy to rozumie.
Za to uzywanie jezyka l33t jest dla mnie tym samym co pOkEmONy.
Czego?

Cytat:
A mnie wlasnie ZW na gg i innych facebookach denerwowalo. No bo jak to, jest juz BRB, a tu nagle wymyslaja cos nowego, tlumacza wszystko, olaboga. Po to jest po ang zeby zrozumial i polak i japonczyk.
Widzisz, ja BRB nie znałam. Znałam tylko z/w. Jest to dla mnie zrozumiałe i oczywiste. Ale ja nie pisze z Japończykami

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie no, są potrzebne. A już na pewno są przydatne

Na podstawie własnych doświadczeń nie mogę mówić o uniwersalności skrótu „BRB”, bo nikt nigdy go nie użył w trakcie rozmowy ze mną Za to „zw” widziałam w rozmowach nie raz. Dlatego dla mnie „zw” jest dużo lepszym wyborem niż „BRB”
Zgadzam się

Cytat:
Tak po prawdzie w dzisiejszych czasach każdy powinien znać angielski.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

A mnie w ogóle nie telepie z takich powodów xD Szanuję moje nerwy

]Tak po prawdzie w dzisiejszych czasach każdy powinien myśleć i czytac ze zrozumieniem. A angielski warto znać, ale nie uważam tego za umiejętność tak oczywistą jak umiejętność ugotowania obiadu.

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja się z tym nie zgadzam Uważam, że jak się mieszka w Europie to angielski warto znać, bo na pewno to życie ułatwi, ale nie sądzę, by każdy powinien ten język znać.
Po raz kolejny się zgadzam.

Cytat:
Napisałam "w grach".

A coś więcej?

Tak się zastanawiam jak niektórzy funkcjonują tutaj, na wizażu. Nie tylko ja stosuję angielskie skróty, wiele wizażanek posługiwało się IMO, IMHO, OMG, LOL, GTFO. Jak te osoby sobie radzą ze zrozumieniem postu na przykład takiej Demi?
Jak nie wiem, to gogluję, ale faktycznie, te skróty z gier są mi totalnie obce, ale ja nie gram.

GTFO też musiałam teraz wygoglować.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 19:57   #101
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Tu nie zwracasz...
No w wiekszosci pisze z tel wiec nie zwracam
Z reszta nie wiem co ten komentarz mial na celu, mozesz mi to wyjasnic na priv.

Wyslane przez tapatalk 2

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2014-12-03 o 19:58
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 20:21   #102
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5
Konto usunięte

Zwracam uwagę na formę wypowiedzi. Lubię gdy posty lub wiadomości są napisane piękną polszczyzną, z zachowaniem interpunkcji i składni. Mam takie poczucie, że osoby, które wypowiadają się w taki sposób, mają głębsze, bogatsze wnętrze, są bardziej inteligentne, bardziej kulturalne. Ciekawsze.

Obawiam się jednak, że swoją osobą, swoimi postami mogę przyczyniać się do cierpienia co wrażliwszych internautów. Nie zawsze potrafię wyrazić się tak pięknie jak powinnam.

A przecinki wstawiam kiedy mi się podoba.

Tak się zastanawiałam nawet ostatnio, czy nie poszukać sobie w sieci jakichś stron uczących poprawnej pisowni, poprawnej interpunkcji, poprawnej składni. Ot tak, żeby się douczyć na starość.
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 20:37   #103
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałam "w grach".

A coś więcej?

Tak się zastanawiam jak niektórzy funkcjonują tutaj, na wizażu. Nie tylko ja stosuję angielskie skróty, wiele wizażanek posługiwało się IMO, IMHO, OMG, LOL, GTFO. Jak te osoby sobie radzą ze zrozumieniem postu na przykład takiej Demi?
Ja nie używam tego typu zwrotów i nie rozmawiam z osobami, które ich nadużywają. Nikt z moich znajomych ich nie stosuje. Tak naprawdę z paroma się spotkalam na necie i mam mgliste pojęcie co mogą oznaczać. Nie poznawałam ich, bo nie mam takiej potrzeby, skoro myśl można wyrazić w języku polskim. Jestem polką, rozmawiam z polakami, nie widzę potrzeby używania innych języków.

Cytat:

Nie zrywanie. Zazwyczaj poznaje ludzi w Internecie. Jeśli piszą tak, że krwawią mi oczy znajomość się nie rozwija.

@Maromavath: świetny chwyt marketingowy w opisie. Aż zajrzałam, choć wiedziałam, że to ściema

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.

Edytowane przez pannaatopowa
Czas edycji: 2014-12-03 o 20:42
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 20:43   #104
MascarpOOne
BAN stały

GG do MascarpOOne

Czas Komety
Mnie chodziło o to jak się ma przykładowy fragment postu, który napisałaś do tych skrótów.

Co do angielskiego uważam nadal, że nie tylko warto ale i powinno się go znać, chociażby podstawy.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Ja nie używam tego typu zwrotów i nie rozmawiam z osobami, które ich nadużywają. Nikt z moich znajomych ich nie stosuje. Tak naprawdę z paroma się spotkalam na necie i mam mgliste pojęcie co mogą oznaczać. Nie poznawałam ich, bo nie mam takiej potrzeby, skoro myśl można wyrazić w języku polskim. Jestem polką, rozmawiam z polakami, nie widzę potrzeby używania innych języków.

Nie zrywanie. Zazwyczaj poznaje ludzi w Internecie. Jeśli piszą tak, że krwawią mi oczy znajomość się nie rozwija.
Dla mnie nie istnieje coś takiego jak poznanie kogoś przez internet... Przez intetrnet mogę poznać czyjś numer GG, adres e mail i imię więc może dlatego mam do tego inne podejście.

Stary 2014-12-04, 00:24   #105
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 10:12   #106
zielonkava
Rozeznanie

Cytat:
A ja lubię pisać skrótami bd, wgl bo wiadomo o co chodzi bez zbędnego rozpisywania. Brak polskich znaków, no cóż nie każdy może tak na prawdę je wstawiać zwłaszcza jeżeli ktoś ma aplikację mobilną. W sumie mnie obojętne jak kto pisze, dla mnie najważniejszy jest sens wypowiedzi

Faktycznie, bo wystukanie 3-5 literek więcej na klawiaturze wydłuża czas pisania wiadomości o pół godziny i męczy paluszki na tyle, że następnego dnia pojawiają się zakwasy. Już nie wspominając o tym, że klawiatura szybciej się niszczy I że w internecie braknie miejsca, jak ktoś za dużo będzie pisał.

Głupia wymówka i tyle. Jak widzę te smieszne bd, cb, to mi zalatuje gimbazą.

Swoją drogą, podejrzewam, że 'wgl' wymysliła osoba, która nie potrafi poprawnie napisać rozwinięcia tego skrótu

Cytat:
Napisane przez MascarpOOne
Generalnie zwisa mi to, jak piszą moim znajomi czy rodzina. Ale już faceta analfabety bym nie chciała. Jasne, że nie oczekuję od partnera, że będzie miał wbudowany słownik ortograficzny, błędy rzecz ludzka, poza tym człowiek całe życie się czegoś uczy. Ale jak w fazie zalotów któryś mi pisał 'bende' czy 'o kturej' to jakoś te zauroczenie mi przechodziło.

Edytowane przez zielonkava
Czas edycji: 2014-12-04 o 10:14
zielonkava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 10:21   #107
pannaatopowa
Zakorzenienie

A jaki macie stosunek do następującej sytuacji: piszecie z kimś 15 minut, godzinę, dwie i nagle ta osoba przestaje wam odpowiadać. Nie ważne czy to komunikator, czy sms. Po jakimś czasie (po paru godzinach lub dniach) pisze "cześć co tam". Czy dla was takie zachowanie jest w porządku?

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 10:27   #108
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
A jaki macie stosunek do następującej sytuacji: piszecie z kimś 15 minut, godzinę, dwie i nagle ta osoba przestaje wam odpowiadać. Nie ważne czy to komunikator, czy sms. Po jakimś czasie (po paru godzinach lub dniach) pisze "cześć co tam". Czy dla was takie zachowanie jest w porządku?
Nie idz ta droga .

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=775753
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 11:05   #109
MascarpOOne
BAN stały

GG do MascarpOOne

Cytat:
Napisane przez zielonkava Pokaż wiadomość
Faktycznie, bo wystukanie 3-5 literek więcej na klawiaturze wydłuża czas pisania wiadomości o pół godziny i męczy paluszki na tyle, że następnego dnia pojawiają się zakwasy. Już nie wspominając o tym, że klawiatura szybciej się niszczy I że w internecie braknie miejsca, jak ktoś za dużo będzie pisał.

Głupia wymówka i tyle. Jak widzę te smieszne bd, cb, to mi zalatuje gimbazą.

Swoją drogą, podejrzewam, że 'wgl' wymysliła osoba, która nie potrafi poprawnie napisać rozwinięcia tego skrótu

Generalnie zwisa mi to, jak piszą moim znajomi czy rodzina. Ale już faceta analfabety bym nie chciała. Jasne, że nie oczekuję od partnera, że będzie miał wbudowany słownik ortograficzny, błędy rzecz ludzka, poza tym człowiek całe życie się czegoś uczy. Ale jak w fazie zalotów któryś mi pisał 'bende' czy 'o kturej' to jakoś te zauroczenie mi przechodziło.
Jakie teorie spiskowe

Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Ja bym zapytała wprost co to miało znaczyć.
Stary 2014-12-04, 14:31   #110
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Jakie teorie spiskowe

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Ja bym zapytała wprost co to miało znaczyć.
Nie rób tu OT, jest od tego wątek.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 15:43   #111
MascarpOOne
BAN stały

GG do MascarpOOne

Chyba nie zauważyłaś że to nie ja zaczęłam ten temat tylko odpowiedziałam na pytanie

Stary 2014-12-04, 15:58   #112
201604250941
Konto usunięte

Mam gdzies forme, wazna jest tylko.tresc. A jesli ktos przez brak duzej litery i kropki nie jest w stanie zrozumieć wypowiedzi to przestaje byc dla mnie partnerem do rozmowy u zastanawiam sie czy ma 70 czy 20. I nie mowie tu o przypadkach ekstremalnych, gdzie jakis bot przepuscil cos.przez translator i tu zalozyl temat.

Kultura wypowiedzi to dla mnie podparcie opinii argumentem, nie przerywanie komus w pol zdania a przede wszystkim myślenie nad tym, co ktoś powiedział zamiast zadac kolejne glupie pytanie. Nienawidze jak ludzie traktuja mnie jak wyszukiwarkę i zadaja milion pytan, na które sami moga sobie odpowiedziec.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 16:19   #113
MascarpOOne
BAN stały

GG do MascarpOOne

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Mam gdzies forme, wazna jest tylko.tresc. A jesli ktos przez brak duzej litery i kropki nie jest w stanie zrozumieć wypowiedzi to przestaje byc dla mnie partnerem do rozmowy u zastanawiam sie czy ma 70 czy 20. I nie mowie tu o przypadkach ekstremalnych, gdzie jakis bot przepuscil cos.przez translator i tu zalozyl temat.

Kultura wypowiedzi to dla mnie podparcie opinii argumentem, nie przerywanie komus w pol zdania a przede wszystkim myślenie nad tym, co ktoś powiedział zamiast zadac kolejne glupie pytanie. Nienawidze jak ludzie traktuja mnie jak wyszukiwarkę i zadaja milion pytan, na które sami moga sobie odpowiedziec.
Mnie też nurtuje skąd te wszystkie osoby biorą czas nad analizowaniem osobowości rozmówcy : robi błędy, nie czyta, za dużo ogląda tv albo się za długo kąpie no ale jest niechlujem to może wcale się nie myje...
Mnie by się na takie jasnowidztwo czasu nie chciało marnować.

Mój Tż od groma czyta a i tak robi duże błędy stylistyczne i ortograficzne
Mamy na szczęście silny związek i przebrnął przez tego typu problemy

A tak poważnie to same zobaczcie możma nie robić błędów ortograficznych, nie używać skrótów a za to koleżanka kilka postów niżej napisała sobie post ogólnodostępny i użyła w nim określenia "zwisa mi" jeżeli to ma być kultura wypowiedzi to ja wolę pisać z kimś kto pisze łużko i curka.

Edytowane przez MascarpOOne
Czas edycji: 2014-12-04 o 16:20
Stary 2014-12-04, 17:15   #114
201604250941
Konto usunięte

Poszłam pokazać promotorowi prace, skupilam sie na poblemie, bo nowy temat, nie wiem czy dobrze. Styl tabeli i marginesy ogarne pozniej. Nie. Bo on nie umie czytac tekstu jak na ktorejs stronie jest tabela źle podpisana.

Jak dla mnie to swiadczy o jego debilizmie i ze nie nadaje sie na doktora. Jak moze praca dyplomowa tylko wygladac, ale treść miec do niczego?
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 19:30   #115
mabi27
Wtajemniczenie

Nie wiem, czy wolno mi to napisać, bo ogólnie jest to zabronione, ale jedna osoba z tego wątku ma ortograf w stopce Ależ razi.
Stary 2014-12-04, 20:18   #116
MascarpOOne
BAN stały

GG do MascarpOOne

Skoro wiesz, że na ogólnym jest to zabronione to napisz po prostu na priv
do tej osoby...
Stary 2014-12-04, 20:45   #117
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Skoro wiesz, że na ogólnym jest to zabronione to napisz po prostu na priv
do tej osoby...
To o Ciebie chodzi . Sadze, ze informacja o błędzie była swego rodzaju ciekawostka. Po co do kogoś pisać PW ?

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Poszłam pokazać promotorowi prace, skupilam sie na poblemie, bo nowy temat, nie wiem czy dobrze. Styl tabeli i marginesy ogarne pozniej. Nie. Bo on nie umie czytac tekstu jak na ktorejs stronie jest tabela źle podpisana.

Jak dla mnie to swiadczy o jego debilizmie i ze nie nadaje sie na doktora. Jak moze praca dyplomowa tylko wygladac, ale treść miec do niczego?
Może nie lubi czytać byle czego i robić tej samej roboty dwa razy? Ty się nie przylozylas i oddalas mu jakas prowizorke a to jego nazywasz debilem? Może to Ty nie nadajesz się na studentke, nie on na doktora? Wcale się nie dziwie, ze nie chciał czytać. Nie okazalas mu szacunku, wiec on nie okazał go Tobie. Proste.
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 20:56   #118
temu misiu oczko
Przyczajenie

Zwracam. Nawet jak nie chcę. Ostatnio dostałam niechcianą wiadomość na fejsie. Rozlazłe, wielokrotnie złożone zdanie, bez żadnych przecinków, bez kropek. Jedynie kilka wykrzykników i to w stadzie. Z błędami. Załamka.
temu misiu oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 21:04   #119
MascarpOOne
BAN stały

GG do MascarpOOne

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;49212182]To o Ciebie chodzi . Sadze, ze informacja o błędzie była swego rodzaju ciekawostka. Po co do kogoś pisać PW ?

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Może nie lubi czytać byle czego i robić tej samej roboty dwa razy? Ty się nie przylozylas i oddalas mu jakas prowizorke a to jego nazywasz debilem? Może to Ty nie nadajesz się na studentke, nie on na doktora? Wcale się nie dziwie, ze nie chciał czytać. Nie okazalas mu szacunku, wiec on nie okazał go Tobie. Proste.[/QUOTE]

A gdzie mam ten błąd? Fajna ciekawostka

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Mnie jedynie wkurza gdy ktoś myli przynajmniej z bynajmniej.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

A raczej myśli, że te wyrazy mają takie samo znaczenie.

Stary 2014-12-04, 22:06   #120
zielonkava
Rozeznanie

Cytat:
A tak poważnie to same zobaczcie możma nie robić błędów ortograficznych, nie używać skrótów a za to koleżanka kilka postów niżej napisała sobie post ogólnodostępny i użyła w nim określenia "zwisa mi" jeżeli to ma być kultura wypowiedzi to ja wolę pisać z kimś kto pisze łużko i curka.

No ale wolno ci tak uważać
zielonkava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości