Obywatelska inicjatywa ustawodawcza ws zaprzestania finansowania religii w szkołach - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-03-24, 19:47   #91
201609102148
Konto usunięte

Dot.: Obywatelska inicjatywa ustawodawcza ws zaprzestania finansowania religii w szko

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Nic nie dająca a wręcz szkodząca tak jak ulotki informujące o skutkach ubocznych.

Co. Wut. Ulotki.

Co.

O czym ty mówisz czlowieku
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-24, 19:49   #92
Emir1994
Zakorzenienie

Dot.: Obywatelska inicjatywa ustawodawcza ws zaprzestania finansowania religii w szko

Cytat:
Napisane przez narcyzowa Pokaż wiadomość
A jak szkodzi wiedza o tym, że na przeziębienie nie pomaga antybiotyk, więc jak lekarz na każdy katarek go przepisuje, to lepiej zmienić konowała na kogoś lepszego?
Szkodzi w tym, że lekarze też to wiedzą więc wiedza nie potrzebna co najwyżej może spowodować, że ktoś nie weźmie lekarstwa, które lekarz mu zalecił bo się lepiej zna.

Już teraz lekarze mają problem z doktorem google.
Stary 2015-03-24, 19:50   #93
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
No ja tam bym wolała, żeby moje dziecko siedziało w świetlicy niż godzinę na religii, z której nic nie wynosi.
Ja na 3 klasę LO wypisałem się z religii, gdy w drugiej klasie dali nam nowego księdza, który opowiadał nam teksty w stylu: homoseksualizm to choroba, in vitro to grzech śmiertelny, apostaci to embriony które nie dożyją porodu itp. I mimo, że było osób nie chodzących około 7-10 (nie pamiętam dokładnie) to nic nam nie organizowano, po prostu musieliśmy siedzieć na korytarzu, podczas gdy na lekcji religii była ''imprezka''.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-24, 19:50   #94
Ruwi
Zadomowienie

Mnie religia nic nie wadzi, w końcu nie jest obowiązkowa. Skoro jest tylu ludzi, jak sądze większość, uważa ją za potrzebną, to nie widzę powodu, żeby ją likwidować. Byleby nie utrudniać życia tym, którzy nie chcą na nią chodzić, przez np. umieszczanie zajęć w środku dnia.

Osobiście mam nawet dobre wspomnienia z lekcji religii, co prawda tylko z liceum, ale choćby dla tego krótkiego okresu było warto. Zajęcia prowadzili u nas dominikanie, jak się okazało inteligentni ludzie. Zdanie każdej osoby było szanowane, można było przedstawić swój punkt widzenia, w lekcjach w dużej mierze chodziło o dyskusje. Można się było sporo nauczyć o życiu, do dziś wspominam te lekcje. Jeśli chodzi o sprawdzanie wiedzy, nie było żadnego recytowania regułek na ocenę, jedyne co było wymagane to znajomość ewangelii i jej rozumienia. U mnie w klasie frekwencja była 100%, bo po prostu warto było przyjść i posłuchać. Szkoda tylko, że moja szkoła najwyraźniej była wyjątkiem :/
Ruwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-24, 19:52   #95
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Co. Wut. Ulotki.

Co.

A znasz jakiś lekarzy? Wiesz jaki mają problem z przychodzącymi pacjentami bez żadnych objawów skutków ubocznych, którzy uroili je sobie po przeczytaniu ulotki. Oczywiście lekarze nie widzą takiego problemu w prywatnych przychodniach bo mogą robić za psychologa choć wolą za lekarza ale w państwowych przychodniach to odbieranie miejsca naprawdę chorym.
Ulotka dla pacjenta to tylko dupochron dla firm farmaceutycznych

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2015-03-24 o 19:55
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-24, 19:56   #96
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Mysle, e po wyroku Trybunalu, ze religia liczy sie do sredniej bedzie problem z wywaleniem jej ze szkol. Wiekszosc narodu jej chce wlasnie tam. A do tego za usuniecie krzyzy z klas kuria ma prawo odebrac szkole prawo nauczania religii, jest cos takiego, oni maja swoje prawa. Takze tego, walka z tym jest trudna, bo wszystko jest zgodne z konstytucja i wolą większości, przy poszanowaniu mniejszości.
Może sprawę faktycznie załatwi coraz mniejsza frekwencja na religii.

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Gdyby to ode mnie zależało, to religia nie powinna być sponsorowana. Podobnie jak bzdurne lekcje o tolerancji czy wychowania do życia w rodzinie.
A jakie to są lekcje o tolerancji? Wychowanie do życia w rodzinie gdyby było rzetelnie prowadzone przez biologów czy psychologów byłoby ok, ale jest na odwal się, podobnie jak religia.
Stary 2015-03-24, 19:57   #97
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Nie mowie o jakichś zaawansowanych metodach typu terapia genowa, ale o tym, jak działa dializa, pompa insulinowa, chemioterapia, szczepionki różnych typów, antybiotyki czy popularne NLPZ to można by coś powiedziec. Zwłaszcza trzy ostatnie są istotne, bo dotyczą wszystkich.
tru dat, spokojnie jedną godzinę w roku zamiast jednej religii albo rok dwa razy w tygodniu moznaby zrobić PO połączone z podstawą pomocy czy zajęciami jakimiś medycznymi które by na tym polegały
to naprawdę chore że PO zajmuje naprawdę malutką cząstkę bo u mnie było prowadzone znakomicie i zdecydowanie przydalaby się większa wiedza życiowo medyczna.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-24, 19:57   #98
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CDN2015 Pokaż wiadomość
Tak czy inaczej sporo ludzi odwróciło się od kościoła z wiadomych powodów. I ja sądzę ,że takie religioznawstwo byłoby dużo bardziej ciekawe
Na pewno bardziej ciekawe, tyle że jak napisała Drabineczka, wystarczyłoby wpasować blok religioznawstwa do wiedzy o kulturze.
Stary 2015-03-24, 19:58   #99
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
Uważam że w szkole powinno być neutralnie: etyka, filozofia, ewentualnie religie świata, a nie "nauczanie" jednej religii. Co z dziećmi protestantów, ateistów, Świadków Jehowy? Albo powinni mieć lekcje na takich samych zasadach, albo każda wspólnota religijna powinna prowadzić zajęcia w swoim zakresie przy świątyni. To logiczne i sprawiedliwe, kiedyś tak było i mam nadzieję że kiedyś tak będzie
powiedz mi na co nam filozofie? na studiach ma ją każdy. w gimnazjum to nie ma sensu. jest wiele bardziej praktycznych przyziemnych rzeczy łącznie z zajęciami technicznymi które polegałyby nie wiem na doszywaniu guzików albo sprawdzaniu poziomu oleju w uacie...
Stary 2015-03-24, 19:59   #100
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez narcyzowa Pokaż wiadomość
No właśnie, z WDŻ jest taki problem, że teraz zajmują się tym jakieś osoby od czapy, czasem katecheci (!). Na biologii temat powinien być szerzej omawiany i tyle.
Pewnie Cię zdziwię, ale ja akurat najlepsze, najbardziej merytoryczne zajęcia z WDŻwR miałem właśnie z katechetką, w podstawówce. Nie robiła nam prania mózgu, że seks to zło, że prezerwatywy to zło, że homoseksualizm to zło tylko edukowała nas co jest czym i tyle.
Stary 2015-03-24, 20:00   #101
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ruwi Pokaż wiadomość
Mnie religia nic nie wadzi, w końcu nie jest obowiązkowa. Skoro jest tylu ludzi, jak sądze większość, uważa ją za potrzebną, to nie widzę powodu, żeby ją likwidować. Byleby nie utrudniać życia tym, którzy nie chcą na nią chodzić, przez np. umieszczanie zajęć w środku dnia.

Osobiście mam nawet dobre wspomnienia z lekcji religii, co prawda tylko z liceum, ale choćby dla tego krótkiego okresu było warto. Zajęcia prowadzili u nas dominikanie, jak się okazało inteligentni ludzie. Zdanie każdej osoby było szanowane, można było przedstawić swój punkt widzenia, w lekcjach w dużej mierze chodziło o dyskusje. Można się było sporo nauczyć o życiu, do dziś wspominam te lekcje. Jeśli chodzi o sprawdzanie wiedzy, nie było żadnego recytowania regułek na ocenę, jedyne co było wymagane to znajomość ewangelii i jej rozumienia. U mnie w klasie frekwencja była 100%, bo po prostu warto było przyjść i posłuchać. Szkoda tylko, że moja szkoła najwyraźniej była wyjątkiem :/
boze ale kogo to obchodzi zebylo suepr prowadzone
na skalę ogólnopolską to 24 godziny w cąłym cyklu kształcenia (razem niecałe 2000 godzin lekcyjnych) zmarnowane na twoje "było miło posłuchać" xD

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
Na pewno bardziej ciekawe, tyle że jak napisała Drabineczka, wystarczyłoby wpasować blok religioznawstwa do wiedzy o kulturze.
nom. wiedza o kulturze to tylko godzina w tygodniu przez rok. moznaby zwiększyć do dwóch godzin przez rok i voila z palcem w nosie zmieściłby się calutki blog religioznawczy.
Stary 2015-03-24, 20:01   #102
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
albo nie są w stanie gumy założyć itd
Przypomniało mi się, jak u nas babka od wychowania do życia w rodzinie kłóciła się z babką od biologii, która ma uczyć zakładania prezerwatywy XD. Żadna nie chciała .
Stary 2015-03-24, 20:02   #103
201604181004
Konto usunięte

nas też nikt nie uczył
nauczyło mnie tego czytanie ze zrozumieniem ulotek, czego nauczylam sie na polskim ;p
Stary 2015-03-24, 20:02   #104
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
nom. wiedza o kulturze to tylko godzina w tygodniu przez rok. moznaby zwiększyć do dwóch godzin przez rok i voila z palcem w nosie zmieściłby się calutki blog religioznawczy.
Swoją drogą WOK to kolejny przedmiot realizowany na odwal się, przynajmniej u mnie tak było. Tak samo przedsiębiorczość. Ale w gimnazjum mieliśmy co roku 1 godzinę sztuki tygodniowo i tam były faktycznie konkrety, do dziś co nieco z tych zajęć pamiętam.
Stary 2015-03-24, 20:03   #105
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
Swoją drogą WOK to kolejny przedmiot realizowany na odwal się, przynajmniej u mnie tak było. Tak samo przedsiębiorczość. Ale w gimnazjum mieliśmy co roku 1 godzinę sztuki tygodniowo i tam były faktycznie konkrety, do dziś co nieco z tych zajęć pamiętam.
ja przedsiębiorczość spoko wspominam, fajne było
wok trochę słabiej bo zaczynasz od guanianego antyku i maglujesz go do grudnia a potem nie zostaje czasu na nic innego wiec lecisz po baroku i renesansie nie docierając do aboslutnie niczego ciekaego ;p
Stary 2015-03-24, 20:07   #106
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Juz pomijając fakt, jakie dlugofalowe skutki przynosi takie przerywanie leczenia w połowie.

Temat-rzeka. Bagatelizowanie tego przez Emira tylko dobitniej pokazuje, jak bardzo takie lekcje by się przydały.

Do tego powszechny brak wiedzy, że przy antybiotyku i po trzeba brać probiotyk, a często się spotykam z tym, że sami lekarze o tym nie informują, zwalając chyba całą odpowiedzialność na bardziej świadomych w tym temacie farmaceutów.

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Co. Wut. Ulotki.

Co.

Kiedyś usłyszałem od kogoś o podobnym toku rozumowania ''ulotki są dla nudziarzy'' .

Co do podpisów, można wysłać swój jak i zbierać od innych: http://liberte.pl/swiecka-szkola-projekt-ustawy/

Link wrzucę też w pierwszy post.

Edytowane przez 201605090949
Czas edycji: 2015-03-24 o 20:16
Stary 2015-03-24, 20:19   #107
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Szkodzi w tym, że lekarze też to wiedzą więc wiedza nie potrzebna co najwyżej może spowodować, że ktoś nie weźmie lekarstwa, które lekarz mu zalecił bo się lepiej zna.

Uhm. Ty chyba nie wiesz, czym są enelpezety. Serio jestes żywym przykładem na potwierdzenie mojej tezy.

Juz lepiej nic nie pisz, bo każdym postem tylko podsuwasz mi argumenty pod "Polacy nie mają bladego pojęcia, co zażywają"
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-24, 20:20   #108
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
powiedz mi na co nam filozofie? na studiach ma ją każdy. w gimnazjum to nie ma sensu. jest wiele bardziej praktycznych przyziemnych rzeczy łącznie z zajęciami technicznymi które polegałyby nie wiem na doszywaniu guzików albo sprawdzaniu poziomu oleju w uacie...
I na studiach nie widzę sensu
a miałam i na licencjacie i na mgr i to dość obszerny przedmiot, za każdym razem kończył się egzaminem
NIC, ale to NIC nie wyniosłam z tego przedmiotu. notatek masa, ale wszyscy się uczyliśmy na pamięć tego, kto jakie wyznawał poglądy i na tym koniec.
Nie powtórzyłabym teraz tego, czego się 'nauczyłam'.
Taki to super przedmiot.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-24, 20:21   #109
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
I na studiach nie widzę sensu
a miałam i na licencjacie i na mgr i to dość obszerny przedmiot, za każdym razem kończył się egzaminem
NIC, ale to NIC nie wyniosłam z tego przedmiotu. notatek masa, ale wszyscy się uczyliśmy na pamięć tego, kto jakie wyznawał poglądy i na tym koniec.
Nie powtórzyłabym teraz tego, czego się 'nauczyłam'.
Taki to super przedmiot.
spoko, ja też nie
Stary 2015-03-24, 20:23   #110
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Uhm. Ty chyba nie wiesz, czym są enelpezety. Serio jestes żywym przykładem na potwierdzenie mojej tezy.

Juz lepiej nic nie pisz, bo każdym postem tylko podsuwasz mi argumenty pod "Polacy nie mają bladego pojęcia, co zażywają"
Cóż, ja sobie robię screeny, przydadzą się na blogowe memy itp., by humorystycznie edukować tych, którzy swoje braki wiedzy chcą uzupełniać, a nie chwalić się swoją ignorancją, jak nasz rozmówca. Przy okazji, polecam załącznik :-D.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg B6+B6=B12.jpg (14,0 KB, 32 załadowań)
Stary 2015-03-24, 20:28   #111
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Zależy jak rozumiesz filozofię i jak była prowadzona u Ciebie na uczelni. Dobrze prowadzone zajęcia pomagają zebrać do kupy wiedzę przyrodniczą, o sztuce, kulturze, religii, wosu, elementy psychologii, wiedzy o uzależnieniach, jeśli to polega na dyskusjach jest okazja do wyrobienia sobie własnych poglądów i wyrażenia ich. Taka jedna godzina tygodniowo poświęcona na myślenie, nie wkuwanie, no i jednak jakieś normy etyczne powinny być wpajane w dobrym systemie edukacji.

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-24, 20:29   #112
Ruwi
Zadomowienie

Cytat:
boze ale kogo to obchodzi zebylo suepr prowadzone
na skalę ogólnopolską to 24 godziny w cąłym cyklu kształcenia (razem niecałe 2000 godzin lekcyjnych) zmarnowane na twoje "było miło posłuchać" xD
No jak było miło posłuchać to już nie zmarnowane A jak dla kogoś to strata czasu jednak, to nie musi chodzić. Nie widzę tego, że religia kradnie czas innym przedmiotom, jest raczej dodatkiem dla chętnych, dla niektórych zapewne bardzo ważnym jako, że ponieważ wiąże się z istotnym aspektem życia.
Ruwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-24, 20:29   #113
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:

I co myślisz, że walniesz skrótem, pomówisz kogoś o brak wiedzy i to ma świadczyć o sile Twoich argumentów.

Wiesz mam zawsze problem z farmaceutami.
Mówię "proszę paracetamol a słyszę nie ma ale jest apap". Więc mówię "ok, mi chodziło o substancję czynną".

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2015-03-24 o 20:32
Stary 2015-03-24, 20:31   #114
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
Zależy jak rozumiesz filozofię i jak była prowadzona u Ciebie na uczelni. Dobrze prowadzone zajęcia pomagają zebrać do kupy wiedzę przyrodniczą, o sztuce, kulturze, religii, wosu, elementy psychologii, wiedzy o uzależnieniach, jeśli to polega na dyskusjach jest okazja do wyrobienia sobie własnych poglądów i wyrażenia ich. Taka jedna godzina tygodniowo poświęcona na myślenie, nie wkuwanie, no i jednak jakieś normy etyczne powinny być wpajane w dobrym systemie edukacji.
boże błagam cię, filozofia to nadal max 2 godziny przez rok a my mówimy o 2000 godzinach lekcyjnych przez cały cykl kształcenia.

Cytat:
Nie widzę tego, że religia kradnie czas innym przedmiotom, jest raczej dodatkiem dla chętnych, dla niektórych zapewne bardzo ważnym jako, że ponieważ wiąże się z istotnym aspektem życia.
to najwidoczniej masz problemy ze wzrokiem hehe.
przypominam że:
sale lekcyjne nie spadają z nieba
plany lekcji nie spadają z nieba

trzeba mieć i opłacić katechetę, plus ogarnąc dzieciom salę, plus ułożyć plan lekcji.
Stary 2015-03-24, 20:31   #115
Pomaranczorange
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ruwi Pokaż wiadomość
No jak było miło posłuchać to już nie zmarnowane A jak dla kogoś to strata czasu jednak, to nie musi chodzić. Nie widzę tego, że religia kradnie czas innym przedmiotom, jest raczej dodatkiem dla chętnych, dla niektórych zapewne bardzo ważnym jako, że ponieważ wiąże się z istotnym aspektem życia.
Kradnie czas ,bo jest w szkołach państwowych,a nie przyklasztornych.

Edytowane przez Pomaranczorange
Czas edycji: 2015-03-24 o 20:39
Pomaranczorange jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-24, 20:32   #116
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Wiesz mam zawsze problem z farmaceutami.
Mówię "proszę paracetamol a słyszę nie ma ale jest apap". Więc mówię "ok, mi chodziło o substancję czynną"
Nie, to farmaceuci mają problem z tobą. Mów od razu, że szukasz czegoś z paracetamolem, a nie "poproszę paracetamol", a nie będziesz miał problemu.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-24, 20:38   #117
Imperialista
BAN stały

Myślę, że program WDŻ śmiało można zrealizować na biologii i WOSie. Naprawdę szkoda czasu na takie głupoty jak WDŻ, etykę, religię czy "tolerancję" (tak - na Zachodzie jest takie cudo) i warto zrobić więcej matematyki, polskiego, historii czy biologii.

A jeszcze większym kretynizmem od samej religii będzie religioznawstwo.

Miałem u siebie 2 godziny religii w tygodniu od zerówki do 3 klasy szkoły średniej. Naprawdę było to zmarnowanie czasu. Podobnie jak WDŻ (tylko było go mało). Swoją drogą sztuka czy WOK też były zapchajdziurami i nikt normalny nie brał tych przedmiotów na poważnie.

Największym skandalem w polskiej edukacji jest liczenie średniej. Sztuka czy religia miała taką samą wartość jak polski czy matma. Przecież powinno być jak na studiach - średnia ważona.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-24, 20:39   #118
Lynxia
Przyczajenie

jeśli będzie gdzieś taka petycja/inicjatywa to na pewno ją podpisze
Lynxia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-24, 20:40   #119
Emir1994
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;50793229]Nie, to farmaceuci mają problem z tobą. Mów od razu, że szukasz czegoś z paracetamolem, a nie "poproszę paracetamol", a nie będziesz miał problemu.[/QUOTE]

Nie szukam czegoś z paracetamolem a paracetamol jest to po prostu nazwa tej substancji którą chcę. Nie mam zamiaru pamiętać nazw marketingowych.

Natomiast kiedyś użyłem sformułowania "czegoś z paracetemolem" to dostałem propozycję mixu kofeiny i jeszcze jednej substancji z paracetamolem - nie dziękuje chcę tylko paracetamol.

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2015-03-24 o 20:43
Stary 2015-03-24, 20:44   #120
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Myślę, że program WDŻ śmiało można zrealizować na biologii i WOSie. Naprawdę szkoda czasu na takie głupoty jak WDŻ, etykę, religię czy "tolerancję" (tak - na Zachodzie jest takie cudo) i warto zrobić więcej matematyki, polskiego, historii czy biologii.

A jeszcze większym kretynizmem od samej religii będzie religioznawstwo.

Miałem u siebie 2 godziny religii w tygodniu od zerówki do 3 klasy szkoły średniej. Naprawdę było to zmarnowanie czasu. Podobnie jak WDŻ (tylko było go mało). Swoją drogą sztuka czy WOK też były zapchajdziurami i nikt normalny nie brał tych przedmiotów na poważnie.

Największym skandalem w polskiej edukacji jest liczenie średniej. Sztuka czy religia miała taką samą wartość jak polski czy matma. Przecież powinno być jak na studiach - średnia ważona.
Widzisz, WDŻ gdyby był porządnie prowadzony, to byłby bardzo przydatny. Natomiast religia, nie, tego przedmiotu nawet nie dałoby się prowadzić konstruktywnie.

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Lynxia Pokaż wiadomość
jeśli będzie gdzieś taka petycja/inicjatywa to na pewno ją podpisze
W pierwszym poście tego wątku jest link ;-).
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości