|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chudsze nie znaczy ładniejsze! - ku przestrodze
Cytat:
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Watpie czy te argumenty na nia podzialaja
.Do chorych na zaburzenia odzywiania rzadko kiedy dochodza jakiekolwiek argumenty, a zdrowotne sa jak grochem o sciane ;P Czlowiek mysli, ze jest niezniszczalny, ale do czasu .
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
współczuję
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#96 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
anydza...ja wiem :| bo ja choruje od 4 lat :/ i od tego mam problemy z innymi narzadami :| ale ciezko mi sobie wybic z glowy niekotre wspomagacze :/ to jest silniejsze ode mnie zle sie czuje psychicznie jak nic nie biore :/
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie staram od 3 lta
ja naprawde chce bo ja wiem jak to boli...ja juz nie mam dnia zeby mnie cos nie bolalo jednak wtedy jest tak ze okropnie tyje...i niby ok...ale wtedy zadreczam sie psychicznie nie pojde tu dam..bo przeciez jestem za gruba itd :| i konczy sie siedzieniem w domu....:/aha moge zadac male pytanko?jaki sprzecik do domku polecacie?mialam gazelle freestyle z tv marketu ale nie odpowiada mi to :/ nie mam za duzego pokoju :/ czy rowerek jest bardzo dobry?lub ten cardio cos z tv marketu albo to cos na brzuszek?lub laweczka mala do cwiczen z 30 cwiczeniami?prosze doradzcie mi cos na silownie i na basen narazie nie pojde w takim stanie...:|nie moge sie przelama bo jak juz pojde to ejstem tak zestresowana,ze az mi slabo a na dowrku narazie nic nie porobie bo zimno :/ i wstydze sie biegac...mam wrazenie ze kazdy zle o mnie mysli... ;( nawet jesli ktos ma bardzo pozytywne zdanie o mnie... ps. dziekuje za wasz odpowiedzi i za to ze jestescie ![]()
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
tzn z jednego zrezygnowalam...ale teraz tak zaczynam na nowo
niedlugo trzeba sie bedzie wybrac
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
no,leczylam sie rok na psychotropach tez ale ze wzgledow ze milam inne dolegliwosci ktore kazdy ignorowal to zrezygnowalam teraz tez chodze do psychiatry ale znacznie zadziej i nie lubie tego tematu...:/
|
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Moja znajoma miala anoreksje w wieku 16 lat
to bylo straszne a zaczelo sie tak niewinnie od glupiego postanowienia noworocznego :nie bede jesc slodyczy... potem dochodizlo coraz wiecej rzeczy potem jak kladla sie spac i nie czula ze kreci sie jej w glowie to na nast dzien nie jadla nic. ozywiscie do tego doszlo jescze zalamanie ze nie wyobraza sobie siebie z jakims facetem Naszczescie teraz jest juz dobrze jednak nadal musi jesc o regularnuych porach moze to byc troche klopotliwe
|
|
|
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
A MNIE SIE PODOBA CHUDE I SZCZUPłE CIAłO, NO NIE TAKIE ZE SAME KOSCI, ale same przyznajcie ze chudsze jest estetyczniejsze niz grubsze i tyle. Mnie sie podoba figura tej modelki, moim zdaniem to jest super figura.Nie uwazam, zeby ona miała anoreksje.Chce tak schudnac jak ona.
oto link do zdjecia http://img54.imageshack.us/img54/697/gi1ts.jpg Pozdrawiam |
|
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
A co takiego w niej niby ladnego ?? Prosta jak deska. Kobieta powinna miec okragłe biodra, ladny tyleczek owszem brzuszek powinien byc plaski ale jedrny i umiesniony a nie skora wiszaca na zebrach. Wiekszosc dziewczyn uwaza, ze jak schudnie ( nie mowie tutaj o anorektyczkach i bulimiczkach bo one sa chore i to inna sprawa) mowie o zwyklych zdrowych dziewczynach, ktore uwazaja, ze jak bede sie odchudzac czyli nic nie jesc, głodzic sie, albo jechac na samych jogurtach to beda ladne.. Co ta za figura w ogole :prosta od gory do dolu rece i kolana jak patyki zero piersi zero pupy, brak bioder i wciecia w talii, wystajace zebra i kosci. Kobieta powinna byc kobieta i miec okragłosci i zbac o swoje cialo czyli dostarczac mu duzo witamin minerałow, wszytskiego czego potrzebuje i przede wszystkim duzo ćwiczen , ruchu wtedy mozna mowic o pieknie.. A ta ze zdjecia wybacz fakira2 , ale ja nieznajduje w niej nicc intersujacego jesli chodzi o figure
Pozdrawiam
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
O to figura godna poszanowania
|
|
#108 |
|
Przyczajenie
|
No widzisz marya kazdy ma inny gust, ale wiekszosc modelek jakos ma taka fogure i sie facetom podobaja
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umieszczacie zdjęcia anorektyczek okraszające je kometarzami typu fuuu, feeee, ohyda i wtedy wszystko jest ok. Natomiast jak pojawi się zdjęcie osoby bardzo otyłej z tymi samymi komentarzami (lub w ogóle bez komentarza), to natychmiast prosi się osobę, która je umieściła o usunięcie, albo tłumaczy się jej, że to jest choroba. A anoreksja to nie choroba?? Macie prawo komentować ciała kobiet chorych na anoreksje, za to osób otyłych już nie można? Dziwi mnie brak konsekwencji u niektórych z Was. pozdrawiam
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Irkax- anoreksja i otyłość to choroby. Ten wątek ma na celu uświadomienie odchudzającym się jakie mogą być tego skutki.
Zdjęcia otyłych ludzi (w większości, by nie powiedzieć wszystkie, zamieszczane tutaj zdjęcia było fotomontażem stricto nasmiewającym się z tej choroby) po pierwsze nie powinny mieć tutaj miejsca z racji iż jest to wątek o anoreksji, a po drugie po co jej wklejac tutaj skoro żadna nie chce tak wyglądać? Ani ta co pragnie byc chorobliwie chudna, ani ta, ktora chce miec kobiece kształty. Jesli to, co napisałam do Ciebie nie przemawia, napisz do moderatora-albo Suzany, albo Inch.
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
kobieta musi miec troche tyłka i bioder zeby byc ,,apetyczna,,
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chodziło mi o to, że w tym wątku zwróciłaś komuś uwage na umieszczone zdjęcia. Chodziło mi ogólnie o taka tendencję na forum fitness. Uważam, że ani jednych ani drugich zdjęć (jeśli już takie ktoś umieścił) nie powinno się komentować w stylu "fuuuu", "feeeee". Dlaczego nikt nie zwraca uwagi na takie komentarze w stosunku do zdjęć anorektyczek? Przyszło Wam do głowy, że te dziewczyny w dużej mierze, są umierające? ![]() Stajecie w obronie osób otyłych, a anorektyczki są piętnowane i obrażane. Wiele jest głosów współczujących i takie rozumiem. Nie mówie, że wszystkie wypowiedzi są nieodpowiednie. Jednak zdarzają się takie, że aż przykro patrzeć. Rozumiem sens założenia wątku - w celu przestrogi. Nie rozumiem obraźliwych komentarzy w stosunku do osób chorych i braku reakcji na nie. ps. wiekszość zamieszczonych przez Ciebie zdjęć to również fotomontaże ps2. nie rozumiem w jakim celu wg Ciebie miałabym pisać do Suzany, czy Inch?
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Chodziło mi konkretnie o zdjecia otyłych osób bo juz się takie pojawiały- o to chodziło mi z Suz i Inch.
Ana to choroba, nikt nie zaprzeczy. Komentarze typu "fujj" sa nie na miejscu z racji kultury jednak osobiście ciesze sie, że dziewczyny tak reagują. Świadczy to o tym, ze nie doprowadzą się do tego stanu. Wiem, że brzmi to okropnie co piszę. Tak, te kobiety są umierające i same to wybrały. Myśle, ze spotkałas sie juz z zachowaniem arorektyczki ktora woli umrzec niz zjesc. I niestety, znow moje slowa zabrzmia okropnie- nie jest mi iz zal, że są umierające...
|
|
#114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje Ci się, że one same wybrały chorobę ![]() Wydaje Ci się, że one mają kontrolę nad tym co robią ![]() Cytat:
|
|
|
#115 |
|
BAN stały
|
ja uwazam ze wiedzialy w co sie pakuja i kontrolowlay to do jakiegos czasu pozniej nie potrafily sobie z tym poradzic ... ja sie ciesze ze nigdy nie mialam takich problemow i nie musialamm sie odchudzca , i szkoda mi jets tych dziewczyn nie chca jesc pewnie nie dlatego ze boja sie ze przytyja tylko dlatego ze ich organizm sie odzwyczail ...
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#117 |
|
BAN stały
|
w koncu kazdy facet ma inny gust a kazda laska nie moze tak samo wygladac bo bylo bby nudno dlatego jedne sa chude inna grubsze
sa gusta i gusciki
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja np. chciałabym byc tak szczupła jak nie modelki i to nieznaczny, że zachwile popadne w anoreksje. Uważam tez, ze nie należy narzucać komus swojego zdania. Mi np. nie podobaja sie niektóre zdjęcia umięśnionych kobiet jakie dzieczyny wklejaja na forum ale nie mówie im wtedy "bleh...jak wam, sie moze cos takiego podobać". Mi np. bardzo sie podobają figury tych modelek(i wcale nie uważam, że sa przesadnie wychudzone): ps. to była pokojowa wypowiedź |
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Co to Kate Bosworth teraz nie wyglda za dobrze ale wczesniej jaka pyzata byla
az ciezko powiedziec na ktyrej focie lepiej wyglda - na obu strasznie:P Femininity- zgadzam sie z Twoja wypowiedza o modelkach na pokazanych przez Ciebie fotkach... idealne figurki
|
|
|
#120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i te dziewczyny maja swietne figury A co do mich wypowiedzi sa tez jak najbardziej pokojowe heeheh
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.

.

ja naprawde chce bo ja wiem jak to boli...ja juz nie mam dnia zeby mnie cos nie bolalo

Macie prawo komentować ciała kobiet chorych na anoreksje, za to osób otyłych już nie można?
az ciezko powiedziec na ktyrej focie lepiej wyglda - na obu strasznie:P