|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???
Odchodząc od tak ważnych tematów-Lubelskie Panny Młode są jednymi z najbardziej aktywnych!!!! Jak miło
![]() Pozdrowionka PS. w końcu słońce!!!!!!!!!!!!!!!!
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w Renatce są dobre torty !!! I rożki
![]() Dzwoniłam przed chwilką na Zemborzycką i rozmawiałam z przemiłą panią. Ciasta kosztują 12-13 zł/kg netto (+7%VAT) a torty od 22zł/kg netto, to chyba wychodzi 23,54 z Vatem, tak jak napisała malgosg . Chyba się skusze na ten szwardzwaldzki z wiśniami
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#94 |
|
Rozeznanie
|
I jeszcze znalazłam wizytówke z targów ślubnych:
Cukiernia staropolska 081 745 39 34, 081 744 49 02 Ale nie mam pojecia, kto to jest
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie chyba zdecyduje na Zemborzycką. Dużo dobrego o nich słyszalam, dużo znajomych mi ich poleciło, firma istnieje od dawna, ma renomę i pyszne ciasteczka
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki za dokladne dane o Zemborzyckiej, a o Staropolskiej nigdy nie slyszalam,wiec nie bede moze ryzykowac
Wstepnie bylam przekonana do Niny,ale i Zemborzycka mnie kusi to moze wyprobuje,bo tak wogole to uwielbiam torty i chyba na tym probowaniu to majatek strace
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Yoolia-a jak z dowozem jest na Zemborzyckiej?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
"Zemborzycka" ma swoj sklepik na przeciwko Bramy Krakowskiej (czynny chyba nawet w niedziele!), możesz sie wybrać na "male ciacho" jak bedziesz w centrum i popróbować
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki,kojarze gdzie to jest,zaraz po pracy biegne po mala porcyjke
Juz mi slinka leci
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety nie moge - jestem na diecie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo mi przykro,ze nie mozesz sprobowac,ale skoro jestes na diecie,to nie bede namawiac i koncze na razie ten slodki watek.Ja myslalam ze tez bede potrzebowac jakies malej dietki,ale na razie zapisalam sie na basen (zeby nie miec wyrzutow sumienia po tych tortach
) i jak to mowi krawcowa juz zlapalam "stresa slubnego" bo na kazdej przymiarce ubywa mi w pasie
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym tak chciała
![]() Ja zeby mi troszke ubyło musze sie niezle nameczyć ![]() Cwiczę aerobic, brzuszki, krece hula hop,jeżdże na łyżwach, jem mało. No i troszke ubywa ale strasznie powoli ![]() Juz nie moge sie doczekac prawdziwej wiosny, wyjde sobie na rowerek, poruszam sie na swiezym powietrzu . Precz z tą zimą!!!
|
|
|
|
#104 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja jeszcze mam troche czasu do ślubu, wiec na razie tylko ograniczyłam jedzonko. Ale na miesiąc przed slubem przechodzę na diete South Beach-robię tak za każdym razem, gdy chcę szybko zgubić kilka kg i mieć super płaski brzuszek.
Yoolia, raz na jakis czas zrób sobie dzień przyjemności dla żołądka! A nie, raczej dla samej siebie Pozdrawiam
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba za często robie sobie ten dzien przyjemnosci
Nawet dziś zjadłam malutkie ciasteczko Ale to dlatego, że przynósł kolega który odchodzi z pracy.A w piątek były 2 piwka i 2 kawałki pizzy ![]() Inaczej chyab bym zwariowała
|
|
|
|
#106 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a ja (odnosnie stroju ślubnego) zastanawiam się na jeszcze jedną rzeczą: rajstopy czy pończochy? Pończochy samonośne czy na pasie?
Bo nie mam zielonego pojęcia...
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie chodziłam w pończochach a w rajstopach nie lubie
![]() Najlepsze by były samośne, ale czy nie spadną ![]() Ale by było jakby się zsuneły hehehe ![]() ![]()
|
|
|
|
#108 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie, moja koleżanka poszła w samonośnych-mówiła, że przez cała msze myślała tylko o tych pończochach
I zaraz po przyjezdzie do domu weselnego zmieniła na rajstopy. No i mam problem.Chyba kupię sobie jakis pas i pończochy-i spróbuje Bo rajstopy to jakieś takie mało eleganckie, chybaPS. jutro wybierma sie do Babskiego Świata pogadać z pania na temat zmiany koloru włosów! Mam ciemny brąz z pasemkami, ale wszyscy powtarzają, że jest za ciemny dla mojej karnacji. I marzy mi sie teraz jasny rozświetlony brąz. Dzisiaj dzwoniłam w kilka miejsc i jestem w szoku. Trzeba zrobić dekoloryzację, a potem położyć jasny brąz. Ceny: 150-200zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! Mam nadzieję, że w Babskim świecie mi pomogą i wymyślą coś choć trochę tańszego.
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie rajstopy zdecydowanie odpadają, moja znajoma miała pas do ponczoch, ale tez z nim ciągle było nie tak, biegała cały czas do ubikacji poprawiać. Chyba kupie samośne i pochodze troche po domu
![]() Oj nie wiem czy w Babskim Świecie bedziesz miała taniej. Napisz po powrocie jak wyszło, czy jestes zadowolona ile kosztowało. Może tez sie tam kiedys wybiore, bo mieszkam niedaleko. Pozdrawiam |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobietki
Wszystkiego naj,naj,naj dla was wszystkich!!!Yoolia nie przejmuj sie tak tym odchudzaniem,bo jak sie ciagle o tym mysli to jest jeszcze gorzej,a male co nieco od czasu do czasu jest jak najbardziej wskazane -no,byle by nie przesadzic z iloscia i czestotliwoscia Ale juz moze niedlugo przyjdzie wiosenka i bedzie mozna wiecej poruszac sie po dworku![]() Tortu wczoraj nie sprobowalam bo nie sprzedaja tam w kawalkach tylko trzeba zamowic caly.A wogole to na Krakowskim kosztuje on 30zl/kg a na Zemborzyckiej 24,a to ta sama firma.Niezla przebitka,co? Problem rajstopy czy ponczochy tez zaprzata mi glowke,zazwyczaj chodze w rajstopkach i jak sa dobrze dobrane to nie narzekam,ponczochy zaczelam wlasnie nosic (pod spodniami oczywiscie,bo inaczej bym zmarzla ). Narazie powiem ze nie jest najgorzej,tylko trzeba dobrac sobie rozmiar (raz kupilam za krotkie ) i szerokosc tej gumy ktora trzyma je do nogi, zeby sie nie odwijala bo to denerwujace. O ponczochach z pasem nawet nie mysle,bo to juz za skomplikowane dla mnie![]() Milego dzionka
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Neska dzieki za życzonka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja również życzę wam wszystkiego najlepszego Z tym ciastem to rzeczywiście niezła przebitka, no ale z drugiej strony muszą jakoś zarobić na lokal ![]() pozdrawiam
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
I jak tu sie odchudzać - na dzień kobiet dostałam Ptasie Mleczko Wedla, imieniny ma dziś Beata - koleżanka z pracy, przyniosła pyszne ciasteczka i cukiereczki.
Tulipanka tez dostałam, ale już zdechł ![]()
|
|
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
Kobietki, dzisiaj nasze święto!!!!!! A zatem najlepsze życzenia dla wszystkich!
Byłam dzisiaj w Babskim swiecie, ale z farbowania zrezygnowałam. Pani nie wydawała sie do końca przekonana, ale fryzurkę ślubną i tak zrobię u nich. A na farbę umówiłam się na jutro z bardzo sympatyczną fryzjerką z osiedla-no i trochę zaoszczędzę. Kupiłam dzisiaj pończochy samonośne-były w promocji. Zobaczymy, ile są warte ![]() Wczoraj bylismy na naukach-przyjrzałam się innym przyszłym pannom młodym. Połowa miała krótkie/półdługie włosy. I zastanawiam sie, czy jest sens się meczyć i zapuszczać? Zostało już tak niewiele czasu, że jeszcze się pomęczę, najwyżej obetnę przed slubem. Buziaki
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie mecze, niestety z tymi wlosami, też wole krótsze. Długie tez są ok ale cięzko jest mi je układać. Np dziś sie strasznie namęczyłam, aż mnie ręce bolały
kakbym się strasznie napracowała ale mam nadzieje ze wytrzymam i nie zetne.
|
|
|
|
#115 |
|
Rozeznanie
|
Tak naprawde jest tylko 1 rzecz, która mnie powstzymuje przed ścięciem (oczywiście nie zupełnie na krótko, bo taką fryzurkę już przeszłam i nie chcę do niej wrócić): mam gęste i grube włosy, oststanio jak już udało mi sie zmierzyć sukienkę, kobietka wpięła mi welon, a ten się ślicznie ześlizgiwał. Muszę coś wymyślić, bo koka nie chcę. Najchętniej bym poszła w prostych i ładnie wymodelowanych włoskach. tylko ten welon nie daje mi spokoju
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się że trzebaby troszkę podtapirować na czubku, żeby welon miał sie w co wbić
a pozniej przygładzić że by nie było widac tego tapira. Fryzjerka powinna sobie z tym poradzić
|
|
|
|
#117 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Byłam u fryzjera i okazało sie, że to co dla mnie jest jasnym brązem w rzeczuwistości jest średnim blondem. A z ciemnych ewłsoów nie tak łatwo od razu zrobić średni blond, chyba że nie zależałoby mi na stanie włosów. Dlatego mam teraz średni brąz, w którym i tak czuję się 300 razy lepiej. A stopniowo mamy je doprowadzić do jaśniejszego koloru-czasu jeszcze trochę mam!
Poza tym złapałam jakąs grypę żołądkową i ledwo żyję! ![]() Pozdrówka
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dobrze,że robisz to stopniowo, szkoda włosów. Cieszę się że jesteś zadowolona ![]() Ja też się troche pochorowałam-mam napady suchego kaszlu, mam wtedy wrażenie ze zarazie uduszę, strasznie męczące. Troche sie kuruje syropkiem ![]() Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia Pozdrawiam |
|
|
|
#119 |
|
Rozeznanie
|
Toolia, dzieki za zyczenia powrotu do zdrowia
Zyczę Ci tego samego!U mnie niestety nie widać poprawy. Niech ten marzec juz się kończy!!!!! Pozdrowionka
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, niech sie kończy!!! Juz nie mogę patrzeć na to co sie dzieje za oknem. Od rana pada śnieg. Kiedy przyjdzie wiosna??
Nie wiem czy sie w końcu wykuruje, musiałam zrzucać snieg z balkonu, żeby baby mieszkajacej podemną nie zalało. Mam nadzieje że się nie rozchoruje ![]() Pozdrawiam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.