|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ciasne ale własne-szukam inspiracji
Składnice zdjęć mam raczej z racji zawodu, bo jestem architektem, chociaż wnętrzami nie zajmuje się zbyt często. Trochę się uzbierało inspiracji przez te lata studiów
. Teraz jednak faktycznie intensywniej przeszukuję różne stronki, bo muszę TŻ-towi pokazywać na zdjęciach, czy takie a takie rozwiązanie mu się podoba .
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Tu może coś dla siebie znajdzieszhttp://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=120820
|
|
|
|
#1173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A kluczy do mieszkania dalej nie ma. Już od tygodnia strajkują urzędy i niemożemy podpisać umowy. Co za kraj!!!!!!!!!!!!!!! No i do świąt raczej niezdążymy
|
|
#1175 |
|
Raczkowanie
|
Pokoiczek??
Hej wszystkim! mam bardzo nudny pokój. Jest nudny jak nie wiem co i mam nadzieje, że jedna z was pomoże mi go urządzić! W pokoiku mam łóżko (2os.) biurko, szafa, komoda,szafka1, szafka2, kosz wiklinowy, pufa, dywan. mam panele na podłodze, tablice korkową, tablice suchościeralną, obrazek na ścianie. ściany białe. proszę o pomoc co do wystroju, bo w lecie będe miała już dużo,dużo większy pokój więc nie opłaca się przemalowywać, ale jakieś ciekawe pomysły proszę przysłać, oczywiście kilka mebli mam nadzieje zostanie, ale inne można wyrzucić! oto fota pokoiku ( jest naprawdę malutki)
|
|
|
|
#1176 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pokoiczek??
nie nawidzę tego mówić ale na tym forum były miliony takich wątków . mam taki sam pokój jak ty . no i przesto meble pod oknem na stale wiec nie moge kombinowac .
i jeszcze szafa rozsuwana na lewej ścianie . ehh . .. ale narawde poszukaj .. nie tylko ty jedna masz taki pokoik . ja oddalam temu forum tydzien ... i z skutkiem |
|
|
|
#1177 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Re: urządzam mieszkanko.... pomóżcie :-)
a ja zupelnie w inna beczke.czy znacie kogos kto zechcialby posluzyc rada "architekta wnetrz" zupelnie nieodplatnie w ramach ze tak powiem "zabawy" urzadzeniem zupelnie pustego pomieszczenia przeznaczonego na studio fotograficzne?no i wlasciwie tylko droga internetowa?
|
|
|
|
#1178 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: POMóżCIE!! JA TEż CHCE MIEć łADNY POKOJ!!
może zdjęcia, plakaty, jakieś rysunki czy obrazki kolorowe na ścianach ?? Byłoby barwniej i żywiej w pokoiku
|
|
|
|
#1179 |
|
Raczkowanie
|
Witam.. Problem jest tego typu.. Jak juz w tytule napisałam.. chce zmienic kolor scian w pokoju, w którym zostaje stare łózko<niebiesko-zółte>..Tzn nie jest stare ale
no same rozumiecie.. Obecnie w pokoju mam żółte ściany i niebieski paseczek na suficie.. Zastanawiam sie jaki by kolor dopasowac, by pozostawic ten niebieski pasek a zmienic zółty kolor ścian.. Co sadzicie o połaczeniu niebieskiego z pomarańcza?? +np zielen w małych dodatkach?? no nie wiem... doradzcie cos.. bede wdzieczna..byle szybko bo w piatek remont
Jesteś dla mnie wszystkim, marzeniem, przyszłością... Jesteś całym światem, ogromną miłością!I choć będziemy na ziemi to chyba mówić nie trzeba, że stworzę specjalnie dla Ciebie taki malutki kawałek nieba .....................moje postanowienie noworoczne............... .: |
|
|
|
#1180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jaki kolor do pokoju z niebiesko-zółtym łóżkiem??
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...or+%B6cian+%3F |
|
|
|
|
#1181 |
|
Raczkowanie
|
Miałam zaproponować ściany zielone albo pomarańczowe, czyli kolory, które sama wybrałaś
. Jeden pokój mam zielone ściany a dodatki niebieskie, żółte i czerwone; drugi pokój: niebieskie ściany a dodatki żółte, zielone i pomarańczowe. Oba pokoje dzieci. Najlepiej się komponuje niebieski z zielenią i żółtym a mocniejszy kolor typu oranż czy czerwień w minimalnej dawce dla ożywienia. ( do tego naturalny kolor drewna w podłodze i meblach).
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kolorów wszystko juz chyba zostało powiedziene, rzecz gustu oczywiście ja naprzykład połączenia niebieskiego i pomarańcowego nie trawię. Ale nie o tym miało być, chcę Ci zaproponowac szybki sposób na "nowe" łózko, a mianowicie kapa i kilka poduch w jednym z w.w. kolorów i proszę bardzo
. pozdrawiam.
|
|
|
|
#1183 |
|
Raczkowanie
|
Sama mam łóżko niebiesko-żółte
a w chwili obecnej mam niebieskie ściany. Powiem szczerze, że nie podoba mi się, bo jest jakoś tak ciemno.. smutnoo. No i teraz najchętniej zmieniła bym na pomarańczowy lub coś podobnego Czyli coś żywego i przynoszącego uśmiech na twarzy :P Pozdrawiam
|
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Mam fajny pokoik, nie duzy - taki przytulny, ale chcialabym w nim cos zmienic a niewiem wlasnie co... i zeby bylo za niewielka cene albo po prostu zrobic "coś z niczego" np. zrobic cos z jakichs starych rzeczy i zeby to nadalo temu pokojowi jakiejs fajnej nutki... Macie jakieś pomysły?? Piszcie prosze... Pozdrawiam
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak stworzyc ładny i przytulny pokoj?
Dużym ułatwieniem byłyby zdjęcia. Ale jeśli chodzi o stworzenie czegoś przytulnego to na plus z pewnością sa ciepłe barwy, przyjemna kapa na łózko, poduchy.
Aha przydałoby się żebys podała też jaki jest budżet. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
Jak urządzić kawalerkę dla dwojga?
Wybaczcie jeżeli taki wątek już był, ale szukałam w wyszukiwarce i nie znalazłam nic takiego, co mnie interesuje.
Otóż od około miesiąca jesteśmy wraz z moim chłopakiem szczęśliwymi posiadaczami małej kawalerki. Mieszkanie ma 31 m2. Na chwilę obecną zamierzamy urządzić kuchnię, pokój oraz przedpokój. Z łazienką poczekamy do wiosny, jak zorganizujemy kasę na jej remont. Pomysł na urządzenie kuchni w zasadzie mamy, przedpokój też już wiemy jak urządzimy. Problem jest tylko z pokojem... Mieszkanie jest w tzw. "układzie szczecińskim", a więc pokój ma 18 m2 z wnęką, z niego przechodzi się do 6 m2 kuchni... Jestem pewna, że część z Was będzie wiedziała jak takie mieszkanie wygląda, bo pełno takich w Polsce. Szukałam już wiele razy jakiś inspiracji jak zagospodarować tenże pokój ale wciąż nie wiem...![]() Na razie planujemy we wnęce stworzyć na wymiar łóżko, tak by wypełniało całą wnękę, ale jeżeli któraś z was ma inny pomysł, to jestem otwarta na nowe propozycje. Dodam jeszcze, że prócz łóżka musimy znaleźć miejsce na biurko z komputerem i drukarką, jakiś stolik i dwa fotele, szafkę pod tv i szafkę z szufladami, na której będzie stało akwarium. Aha, no i przydała by się jakaś szafka na książki, bo trochę ich mam.Jak widzicie sporo tego jest, a miejsca mało, więc proszę Was baaardzo o pomoc, jak to wszystko sensownie poustawiać. Dodam jeszcze, że meble będziemy mieć nowe, robione na wymiar według naszego życzenia, więc wciąż jest możliwość dobrania odpowiednich kształtów i rozmiarów. Jeżeli któraś z was mieszka w takiej kawalerce, albo ma zdjęcia takowej, to byłabym bardzo wdzięczna za fotki. POMOŻCIE proszę kochane, bo prawdopodobnie w połowie stycznia będziemy już musieli zamówić meble, a wciąż nie wiemy jakie one mają być... Załączam rzut naszego mieszkania, może to pomoże i dostarczy jakiś pomysłów.
|
#1187 |
|
Przyczajenie
|
Może jakieś ciekawe zasłony lub kapa na łóżko??
|
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Pokoj mam w kolorach ciepło- zimnych czyli pomaranczowo niebieskie sciany... Meble takie jasne z dodatkami niebieskiego, w sumie dosc tu duzo niebieskich odcieni i pomaranczu. ale nadal nie jest tak jakbym chciala czyli ciepło... pomocy
|
#1189 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak urządzić kawalerkę dla dwojga?
proponuję zajrzeć na gazeta.pl, forum 'plany i wizualizacje mieszkań'. tam Ci napewno ktoś pomoże. (:
|
|
|
|
#1190 |
|
Przyczajenie
|
dużym utrudnieniem jest ten nieszczęsny niebieski....
chyba nie ma zimniejszego koloru..... jeśli nie chcesz przemalowywać ścian ,pozostaje tylko jak najwięcej pomarańczowych rzeczy... chociaż to dosyć odważne połączenie |
|
|
|
#1191 |
|
Raczkowanie
|
Co wyście sie tak uparły na to połączenie niebieski-pomarańczowy. Chyba już setny wątek w którym czytam, że pokój jest urządzony na niebiesko- pomarań- czowo. Trzeba spojrzeć parwdzie prosto w oczy: te barwy do siebie nie pasują.
A tak poza tym, to myśle, ze troche ciepła do pokoju wniesie fajna narzuta na łóżko, poduchy, ładne zasłonki bądz rolety i jakiś kwiatek. Pozdrawiam
|
#1192 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: kolor i umeblowanie pokoju - prosze o pomoc
Ciągle zastanawiam się nad meblami
Mam taki projekt (w załączniku) co o nim myślicie? Muszę ten plan zrealizować przed Nowym Rokiem (spodziewam się gości) Proszę o opinie i pozdrawiam
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
A niewiem, podoba mi sie ten kontrast, pokoj nie jest bardzo zimny. jest przytulny ale hmm jak to powiedziec chcialam zeby byl bardziej romantyczny itp
mecie pomysly co do tego??
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Był taki fajny watek " urzadzamy pokój dzienny", może tam poszukaj jakis inspiracji. Powodzenia.
|
|
|
|
#1195 |
|
Raczkowanie
|
Jesli chodzi o dodatki pasujące do kolorów pokoju:
|
#1196 |
|
Raczkowanie
|
A jesli chodzi o styl romantyczny to proponuje:
|
#1197 |
|
Raczkowanie
|
duży pokój - co zrobić zeby był przytulny
Witam, mam do Was prośbę. Mam bardzo duży pokój, wolałabym żeby był trochę mniejszy bo byłby bardziej przytulny. No nie wiem co zrobić, żeby był takie właśnie ciepły. Chciałabym żeby aż chciało się w nim siedzieć(podobają mi się pokoje w Ikei). Wiem że na pewno diabeł tkwi w szczegółach(dodatkach), tylko trzeba je odpowiednio dobrac i połączyć żeby stworzyć klimat. Załączam zdjęcia i plan mojego pokoju. Dodam, że pokój będzie przemalowany na ciepły odcień fioletu, zamiast kanapy będzie łóżko, ale nie wiem jak je umiejscowić :/ I mogę jeszcze jakoś wykorzystać miejsce w którym stoi terrarium(bo mogę je wynieść), i przepraszam za bałagan :P Jeśli macie jakieś pomysły to proszę piszcie. Za wszelkie odp. będę bardzo wdzięczna!
Edytowane przez aneta_live Czas edycji: 2007-07-08 o 21:16 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za radę, na pewno tam zajrzę. Nie mniej jednak wciąż liczę na pomoc i pomysły wizażanek, bo jak wiadomo dobrych rad nigdy dość.
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj frantic, ja taka kawalerkę wynajmowałam ( na Bartodziejach
), a niedawno robiłam sobie jej wizualizację i oto co wymyśliłam : całą wnękę zabudowałam drzwiami przesuwanymi ( taka szafa-garderoba). Ja tam miałam łóżeczko dziecka i część meblościanki. Za drzwiami wstawiłam biurko na kompa i powiesiłam nad nim regał ( mogą być półki). Przy oknie , bliżej kuchni stolik rtv. Przy wejściu do pokoju z lewej strony można postawić komodę. Sofę przy ścianie naprzeciw kuchni, przed nią stolik. Wszystko robiłam w rogramie PRO 100. Robiłam jeszcze inną wersję : zburzyłam ściankę między kuchnia a pokojem, tą bliżej okna i w ten sposób powstała kuchnia łaczona z pokojem z mini aneksem jadalnym ( meble wzdłuż okna a blat przedłużony do litery L. Dolna kreseczka literki to miejsce gdzie była ścianka. Nie wiem czy zrozumiałaś ). Za drzwiami stolik rtv ( drzwi wyjęłam) i tak samo wnęka zabudowana. Tylko nie umieściłam nigdzie kompa. Uffff, pozdrawiam
|
|
|
|
#1200 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: duży pokój - co zrobić zeby był przytulny
cześć
![]() widzę, że mamy ten sam problem .. bo ja też mam dość duży pokój .. żeby go zmniejszyć to powinnaś raczej pomalować ściany na pomarańcz, czerwień lub żółty.. pamietaj o tym, by te kolory były soczyste.. lecz nie zabardzo, bo wtedy nie będzie to dobrze wyglądało.. może taki kolor jak na obrazku poniżej.. no i do tych mebli wydaję mi się, że wlasnie te kolory o których mówię będą lepiej pasowały.. Ale jeśli jednak wolisz ten fiolet.. to jakbyś mogła zamieść obrazek tego koloru w tym wątku.. Żeby ten pokój jakoś tak ładnie wygladał to do fioletu beda pasować dodatki rożowe, szare, jasny beż, żółte, purpurowe, nawet soczyste niebieskie.. ale to zalezy od odcienia tegoż fioletu na ścianach zawiesiłabym obrazki.. fajne znajdziesz w IKEi.. a łożko jakie bedziesz miała..? mozesz wkleić tutaj zdjęcie..? oczywiście na łóżku kolorowa pasująca do pokoju pościel no i duzo kolorowych poduszek.. ważne jednak zeby byly one kolorystycznie powiązane.. fajnie też od razu sie robi w pokoju jesli jest tam duzo kwiatków.. mi się podobają zasłonki w oknach .. tez od raz taki fajny klimacik sie robi no i dobrze usytuawane oswietlenie.. w najblizszym czasie, jesli jestem zainteresowana to ci powkejam zdjęcia jakis różnych pierdołków... no i pomyślimy nad ustawieniem mebli.. pozdrawiam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

. Teraz jednak faktycznie intensywniej przeszukuję różne stronki, bo muszę TŻ-towi pokazywać na zdjęciach, czy takie a takie rozwiązanie mu się podoba
.

. Do tego strasznie "obciążają" i przytłaczają pokój. Mój miał 16 mkw, a i tak miałam wrażenie że jest w nim ciasno i grobowo. Myslę, że lepszy efekt już daje kolor wenge, nadal ciemny i daje podobny efekt nowoczesny.
/, gdy już wyrośnie z wanienki dla bobasów.
Pozdrowionka
Co za kraj!!!!!!!!!!!!!!! No i do świąt raczej niezdążymy
i jeszcze szafa rozsuwana na lewej ścianie . ehh . .. ale narawde poszukaj .. nie tylko ty jedna masz taki pokoik . ja oddalam temu forum tydzien ... i z skutkiem 

no same rozumiecie.. Obecnie w pokoju mam żółte ściany i niebieski paseczek na suficie.. Zastanawiam sie jaki by kolor dopasowac, by pozostawic ten niebieski pasek a zmienic zółty kolor ścian.. Co sadzicie o połaczeniu niebieskiego z pomarańcza?? +np zielen w małych dodatkach?? no nie wiem... doradzcie cos.. bede wdzieczna..byle szybko bo w piatek remont
Jesteś dla mnie wszystkim, marzeniem, przyszłością... Jesteś całym światem, ogromną miłością!