|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Klaudia wczoraj ładnie spała, a ja siedziałam z gośćmi do końca imprezy i o północy poszłam spac. Dzisiaj dłużej pospalysmy niż zwykle (z córką przy piersi bo inaczej sie nie da) i nawet wyspana jestem.
Samantha - jak Klaudia miała za krótkie wędzidełko to nie miała problemu z butlą. Fajne zdjęcie ze spaceru, starszak rzeczywiście szczupły. Max fajnie rozłożył sie w gondoli. AnnaPaula - odnośnie czopków glicerynowych - weź najtańsze, one sie niczym nie różnią. Ja jeszcze ich nie używałam, ale jak Klaudia nie zrobi kupy do wieczora to pewnie trzeba bedzie. Wczoraj i przedwczoraj nie było, ale na szczęście dziecko spokojne. Samantha - a nie boisz sie juz zacząć ćwiczyć? Ja poki co tylko rozciąganie, jak minie 6tyg to moze coś na nogi i pośladki. Z ćwiczeniami na rozejście chce poczekać do 8tyg. Samantha - moja Klaudia tez z butli spokojnie pije, a z piersi jak jest juz miękka to zaczyna machać rękami i nogami. Wtedy ją podnoszę do odbicia i często jak sie odbije to sie uspokaja, albo jak dobrze chwyci brodawkę. Taedio - dobrze, ze alarm fałszywy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1202 |
|
Wtajemniczenie
|
Pestycyda wiadomka ja obejrzalam 15 minut lulając i koniec i do tej pory nie mogę włosów umyć 😕zęby dałam radę😁
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Nam jeszcze o 8 udało się zasnąć i spalismy do teraz
Morelle a co z tym refluksem ? Bo nie nadrabialam i nie wiem czy miała już sprawdzany . Miejmy nadzieję że po 3 msc wszystkim naszym dzieciom problemy brzuszkowe się skończą ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta
Przykro mi z powodu papużki Sam Ciasto wyszło super, jak.masz przepis na brownie z mikrofalówki to rób śmiało. Raz na jakiś czas można takie zjeść. Ja dałam dwa jajka, troszke meka z 6 łyżek, 2-3 łyżki kefiru, 3-4 łyżki cukru, trochę stevi, i mąkę, 2-łyżki pszennej, 2 owsianej i 2 kokosowej... najlepsze i delikatniejsze pewno było by z pszennej, ale nie mialam więcej, dałam też dwie łyżki kakao i 4 łyżki oleju wszystko razem wymieszalam wlałam do miski szklanej małej i.na 6 min do mikrofalówki. Wiec myślę że z każdego przepisu by wyszło... dobrze by ciasto było troszkę gesciejsze tylko. My sie usypiamy, poten.mamy iść na spacer i obiad do nowej restauracji zobaczymy czy się uda? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas noc spokojna. Taedio - ja nie mialam zadnej masakrycznej nocki. Eryk śpi spokojnie, budzi sie srednio co 3h zjeść i zazwyczaj zasypia chwile potem. ale zasypia kolo mnie. nie probuje odkladac do kolyski bo by tyle nie pospał. ale nasze łóżko 200x180cm wiec kazdy ma miejsce ide myć włosy i pakujemy sie na wieś. pogoda średnia, ale jedziemy. nie bede w domu siedziec drugi dzien z powodu pogody
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
My też lecimy na spacer ale później, na razie Hugo pospał 15 min :/ i cyc znowu.
Zdążyłam zagrać z Tymonem w grę i ryk. I chyba, też nie miałam żadnej takiej mega masakrycznej nocy (odpukać) raz czy dwa nie spałam.po 2 g, ale ogólnie dość rytmicznie je co 2,5 h. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
JonSnow - brawa za pępuszek.
Morelle - jak po 2h Pestka zwymiotowała niestrawione mleko to tak jakby rzeczywiście jakąś nietolerancję miała. Myśle, ze szpital to dobry pomysł, moze znaleźliby przyczynę. Darietta - współczuje straty papużki. Co do placzu Wiki w chuście - dla niej to nowość, ty tez na pewno byłaś spięta skoro sie jeszcze uczysz. Ja bym nie odpuszczała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1208 |
|
MerDer 4ever
|
Minini
nie No fajnie, że Eryk daje pospać U nas zazwyczaj tez spoko nocki, dzisiaj ewidentnie męczył go brzuszek. U nas pada wiec chyba nici ze spaceru :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Mała! Pytałaś o rozmiar chusty. Dla niższej osoby 4,2. Ja wzięłam 4,6 zeby tez TZ mógł nosić Klaudię.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1211 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle ja też bym jechała do szpitala
Zaciskam za Was mocno kciuki, niech lekarze w końcu zdiagnozuja poprawnie co się dzieje
|
|
|
|
#1212 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Podczytuje caly czas ale ciezko sie wbic zeby cos napisac.
Morelle trudna sprawa z Pestka. Moze ten szpital to dovre wyjscie? Darietta przykro mi z powodu papugi. Xzora super ze mala dala posiedziec z goscmi ![]() Samantha super te twoje dzieciaki ![]() Jon gratulacje ze kikut odpadl ![]() - nasz dalej uparcie siedzi :/ Jutro z mala idziemy na szczepienia(nfz). Troche sie boje jak zareaguje. Juz mi jej szkoda na sama mysl ![]() Dzis tez kuzyn z zona sie zapowiedzieli ze przyjda , wczoraj wypilam warke 0% i mam mleka odciagnietego 200ml na ich przyjscie. Az szok ze tyle udalo sie uzbierac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kup, przy twojej Wiki to moze byc wybawienie. Na grupach FB na pewno bedzie sporo ofert. Na warsztatach jak niemowlak płakał to instruktorka pokazywała zeby z nim sie pokołysać, poskakać, pośpiewać.. Tez u mnie było tak, ze jak wiązałam Klaudię jak była spokojna i najedzona to jej sie podobało. A jak spróbowałam ja zawiązać jak była marudna to zaczela ryczeć w chuście. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1214 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z tą chustą nie odpuszczaj, za którymś razem małej się spodoba Cytat:
wszyscy wiedzą o co chodzi! Pępek się nigdzie nie wybrał ![]() Cytat:
Kciuki za jutrzejsze szczepienie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Morelle ja też myślę że najlepiej byłoby jechać do szpitala, aż serce pęka jak czytam o dolegliwościach małej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Myszowata
U nas pępek był 3 tygodnie u Tymona 3,5 spirytus pomógł. Darietta i xzora umówiliśmy się po odbiór tej chusty z LF 4,6 m, niebiesko-zielona, 3 razy użyta skośno-krzyżowa. 120 zł, myślę ze dobra cena.Właśnie jesteśmy na obiadku, zamowiłam gofry ziemniaczane z łososiem, jajkiem sadzonym i sałatką Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1216 | |
|
*sportaddict*
|
Dzień dobry
![]() Taedio ale Was wystraszyli ![]() Cytat:
![]() Darietta przykro mi z powodu papużki ![]() Morelle bardzo współczuję U nas też noc słaba, od 24 do 2-3 przy odlozeniu rozpacz. Nie miał jeszcze czegoś takiego, nie wiedzieliśmy co robić, był najedzony, przewiniety, brzuch miekki. W koncu zrobiłam dookoła siebie kokon z poduszki ciazowej i zasnelam z nim jakby na rękach... Takze nie wiem czy nam sie nie trafił 1 skok rozwojowy, a zaraz mamy gości ![]() Za to rano pokazywał mi takie uśmiechy, że się stopiłam z miłości A już niedługo... ![]()
|
|
|
|
|
#1217 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Do poloznej dzwonilam bo byla miesiac temu dokladnie w 14dobie. Nawet nie odebrala... ehh. Dzis ma byc kuzyn z zona i ona mowila ze zobaczy jak to wyglada i zadzwoni do swojej poloznej. A ja jutro dodatkowo zapytam na szczepieniu. Juz sie naczytalam internetow ze jak tak dlugo sie trzyma to chirurgicznie sie usuwa. W sensie podcina czy cos. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1218 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a czy któraś z Was próbowała chusty kółkowej?
|
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Myszowata a może za mało go odsuwasz?ja np za delikatnie obmywalam bo sie bałam a położna jak przyszła to tak odginala że aż byłam w szoku i teraz głębiej czyszcze jeszcze siedzi ale widzę różnicę
|
|
|
|
#1220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kilka razy jak odgielam to az sie "naderwalo" i krew sie puscila ![]() Psikam i patyczkiem caly do okola w kazdym zakamarku. Zostaje mi albo czekac albo pediatra jutro cos powie. Bo ja juz sama nie wiem Ah i wlasnie sie karmimy. A mala robi sobie ze mnie zarty. Je 5 minut usypia i za 15 minut znow wola jesc😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
No to faktycznie... Daj znac co powie pediatra, też bym sie chętnie pozbyła tego kikuta
|
|
|
|
#1222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Xora moja nie płakała dlateg że ją w chuste motałam tylko ona tak już ma. Dziewczyny w jakiej pozycji nosicie swoje maluszki na rekach? ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Wczoraj babeczka pokazywała ale nie polecała bo nie zdrowa dla naszego kręgosłupa obciąża jedną stronę |
||
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze się zastanawiam czy dziś lepiej spał przez to że byliśmy wczoraj na wieczór na spacerze prawie dwie godziny i wróciliśmy o 20 . Dziś spróbujemy jeszcze raz
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja i tak uzywalabym tylko do czasu kiedy przejdziemy na tule z wkładka dla niemowlaka, a potem korzystalabym do noszenia na biodrze kiedy byłaby taka konieczność - w tuli brakowało mi takiej opcji. Wtedy i tak chyba jedna strona kręgosłupa jest obciążona bardziej. Mam chuste natibaby ale motanie mi średnio podchodzilo, zastanawiam się czy kółkowa jest trochę prostsza w obsłudze. |
|
|
|
|
#1225 |
|
MerDer 4ever
|
Sill pamiętaj, że nosidło dopiero kiedy dziecko samo siedzi
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Bosz... ze zapodałam wyciskacz łez juz od pierwszych minut.
Na canal+ Discovery "nie opuszczaj mnie" o parze która przezyla razem 76 lat! O jedno z nich teraz odchodzi... miala 12 dzieci , 6 zmarła... kupiła teraz dla tej 6-tki pizamki na.które kiedy nie było ich stać... masakra! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Mała! Super, ze będziesz miała chustę.
Klaudia chyba przez pogodę zrobiła sobie drzemkę ponad 2h. Zrobiłam w tym czasie remanent szafy - stos ubrań idzie do wywalenia, kilka sztuk zostawiłam bo moze kiedyś sprzedam. Wszystkie żakiety są na mnie za małe - przez biust beznadziejnie sie układają. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka była u fizjo i fizjo powiedziała ze juz 2tyg po porodzie powinno się ćwiczyć diastasis . Ja zacznę więcej ćwiczyć diastasis po wizycie u gina. Narazie skupiam się na diecie. Wczoraj zjadłam tylko 1700kcal a powinnam 2000 plus 300kcal dla matki kp. Najważniejsze żeby nie żreć dużo pustych carbs. Btw! Ja się nauczyłam na nowo kichać My spaliśmy od 21-2:30 w nocy Potem pobodka Ok.5 i o 8:30. O 9 uciekłam z łóżka pod prysznic. Zjadłam śniadanie co Tz mi zrobił i dobijam kawę i uciekam do łazienki i może zdarze machnąć przysiady W ogóle wychodzi na to ze ja mogę kp jednym cyckiem. Odciągać z jednej a druga karmić Narazie kp i z butli pół na pół.
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Śpiący królewicz 🤴🏻😍
|
|
#1230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
Wiecznie takiego biustu mieć nie będziesz niestety .
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

nie No
Zaciskam za Was mocno kciuki, niech lekarze w końcu zdiagnozuja poprawnie co się dzieje