Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-20, 10:29   #1201
xzora
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Klaudia wczoraj ładnie spała, a ja siedziałam z gośćmi do końca imprezy i o północy poszłam spac. Dzisiaj dłużej pospalysmy niż zwykle (z córką przy piersi bo inaczej sie nie da) i nawet wyspana jestem.

Samantha - jak Klaudia miała za krótkie wędzidełko to nie miała problemu z butlą. Fajne zdjęcie ze spaceru, starszak rzeczywiście szczupły. Max fajnie rozłożył sie w gondoli.
AnnaPaula - odnośnie czopków glicerynowych - weź najtańsze, one sie niczym nie różnią.
Ja jeszcze ich nie używałam, ale jak Klaudia nie zrobi kupy do wieczora to pewnie trzeba bedzie. Wczoraj i przedwczoraj nie było, ale na szczęście dziecko spokojne.
Samantha - a nie boisz sie juz zacząć ćwiczyć? Ja poki co tylko rozciąganie, jak minie 6tyg to moze coś na nogi i pośladki. Z ćwiczeniami na rozejście chce poczekać do 8tyg.
Samantha - moja Klaudia tez z butli spokojnie pije, a z piersi jak jest juz miękka to zaczyna machać rękami i nogami. Wtedy ją podnoszę do odbicia i często jak sie odbije to sie uspokaja, albo jak dobrze chwyci brodawkę.
Taedio - dobrze, ze alarm fałszywy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 10:35   #1202
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Pestycyda wiadomka ja obejrzalam 15 minut lulając i koniec i do tej pory nie mogę włosów umyć 😕zęby dałam radę😁

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 10:39   #1203
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Nam jeszcze o 8 udało się zasnąć i spalismy do teraz

Morelle a co z tym refluksem ? Bo nie nadrabialam i nie wiem czy miała już sprawdzany .

Miejmy nadzieję że po 3 msc wszystkim naszym dzieciom problemy brzuszkowe się skończą ...

Stary 2017-08-20, 10:42   #1204
Mała!
Zakorzenienie

Darietta
Przykro mi z powodu papużki mam nadzieję, ze ta obecna da sobie radę

Sam
Ciasto wyszło super, jak.masz przepis na brownie z mikrofalówki to rób śmiało. Raz na jakiś czas można takie zjeść.
Ja dałam dwa jajka, troszke meka z 6 łyżek, 2-3 łyżki kefiru, 3-4 łyżki cukru, trochę stevi, i mąkę, 2-łyżki pszennej, 2 owsianej i 2 kokosowej... najlepsze i delikatniejsze pewno było by z pszennej, ale nie mialam więcej, dałam też dwie łyżki kakao i 4 łyżki oleju wszystko razem wymieszalam wlałam do miski szklanej małej i.na 6 min do mikrofalówki.
Wiec myślę że z każdego przepisu by wyszło... dobrze by ciasto było troszkę gesciejsze tylko.

My sie usypiamy, poten.mamy iść na spacer i obiad do nowej restauracji zobaczymy czy się uda?

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 11:00   #1205
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Chyba wiem o co poszlo wczoraj robilam placuszki z cukini i zrobilam tzatziki do tego dalam jeden zabek czosnku i tak jakos czuje ze to przez to...

Jon super ze pepek odpadl 😊

Pestycyda ja mam tez spiworki ale mlody ma ten odruch moro badal bardzo silny i wierzga bardzo i moze taki otulacz by zdal egzamin bo i cieplutko i zawiniety.znalazlam na allegro te swaddle cos tam za 6 dych i chyba zamowie

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Tż wrocil zrobil mi kanapki a teraz lulam malego pije kawe i zajadam sie sernikiem ogladajac sage prastarej puszczy i jest odcinek o zubrach i narrator tak pieknie mowil o malym zubrzyku i jego mamie "pachnącej najpiękniej na świecie mleczkiem"i mam łzy w oczach😜

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Mala ja mam LF pasiaka i jestem b.zadowolona

Mamusiu pachnąca mleczkiem też by mi łzy poszły.. strasznie sie wzruszam odkad urodzilam pierwszego syna. i to nie przechodzi z czasem!

u nas noc spokojna. Taedio - ja nie mialam zadnej masakrycznej nocki. Eryk śpi spokojnie, budzi sie srednio co 3h zjeść i zazwyczaj zasypia chwile potem. ale zasypia kolo mnie. nie probuje odkladac do kolyski bo by tyle nie pospał. ale nasze łóżko 200x180cm wiec kazdy ma miejsce

ide myć włosy i pakujemy sie na wieś. pogoda średnia, ale jedziemy. nie bede w domu siedziec drugi dzien z powodu pogody
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 11:06   #1206
Mała!
Zakorzenienie

My też lecimy na spacer ale później, na razie Hugo pospał 15 min :/ i cyc znowu.

Zdążyłam zagrać z Tymonem w grę i ryk.

I chyba, też nie miałam żadnej takiej mega masakrycznej nocy (odpukać) raz czy dwa nie spałam.po 2 g, ale ogólnie dość rytmicznie je co 2,5 h.

Stary 2017-08-20, 11:33   #1207
xzora
Zakorzenienie

JonSnow - brawa za pępuszek.
Morelle - jak po 2h Pestka zwymiotowała niestrawione mleko to tak jakby rzeczywiście jakąś nietolerancję miała. Myśle, ze szpital to dobry pomysł, moze znaleźliby przyczynę.
Darietta - współczuje straty papużki. Co do placzu Wiki w chuście - dla niej to nowość, ty tez na pewno byłaś spięta skoro sie jeszcze uczysz. Ja bym nie odpuszczała.

Stary 2017-08-20, 11:34   #1208
taedio
MerDer 4ever

Minini nie No fajnie, że Eryk daje pospać
U nas zazwyczaj tez spoko nocki, dzisiaj ewidentnie męczył go brzuszek.

U nas pada wiec chyba nici ze spaceru :/

Stary 2017-08-20, 11:35   #1209
xzora
Zakorzenienie

Mała! Pytałaś o rozmiar chusty. Dla niższej osoby 4,2. Ja wzięłam 4,6 zeby tez TZ mógł nosić Klaudię.

Stary 2017-08-20, 12:06   #1210
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
JonSnow - brawa za pępuszek.
Morelle - jak po 2h Pestka zwymiotowała niestrawione mleko to tak jakby rzeczywiście jakąś nietolerancję miała. Myśle, ze szpital to dobry pomysł, moze znaleźliby przyczynę.
Darietta - współczuje straty papużki. Co do placzu Wiki w chuście - dla niej to nowość, ty tez na pewno byłaś spięta skoro sie jeszcze uczysz. Ja bym nie odpuszczała.

Musze poszukac jakieś chusty i kupić splot skosno krzyżowy bo najlepszy i koniecznie uzywka bo latwa do wiązania. Dziewczyna miała pasiaka i mi sie mega spodobał
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 12:18   #1211
siilmariien
Wtajemniczenie

Morelle ja też bym jechała do szpitala Zaciskam za Was mocno kciuki, niech lekarze w końcu zdiagnozuja poprawnie co się dzieje
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 12:27   #1212
myszowata1313
Rozeznanie

Hej. Podczytuje caly czas ale ciezko sie wbic zeby cos napisac.

Morelle trudna sprawa z Pestka. Moze ten szpital to dovre wyjscie?

Darietta przykro mi z powodu papugi.

Xzora super ze mala dala posiedziec z goscmi

Samantha super te twoje dzieciaki

Jon gratulacje ze kikut odpadl
- nasz dalej uparcie siedzi :/

Jutro z mala idziemy na szczepienia(nfz). Troche sie boje jak zareaguje. Juz mi jej szkoda na sama mysl
Dzis tez kuzyn z zona sie zapowiedzieli ze przyjda , wczoraj wypilam warke 0% i mam mleka odciagnietego 200ml na ich przyjscie. Az szok ze tyle udalo sie uzbierac.

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 12:28   #1213
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Musze poszukac jakieś chusty i kupić splot skosno krzyżowy bo najlepszy i koniecznie uzywka bo latwa do wiązania. Dziewczyna miała pasiaka i mi sie mega spodobał

Kup, przy twojej Wiki to moze byc wybawienie. Na grupach FB na pewno bedzie sporo ofert.
Na warsztatach jak niemowlak płakał to instruktorka pokazywała zeby z nim sie pokołysać, poskakać, pośpiewać..

Tez u mnie było tak, ze jak wiązałam Klaudię jak była spokojna i najedzona to jej sie podobało. A jak spróbowałam ja zawiązać jak była marudna to zaczela ryczeć w chuście.

Stary 2017-08-20, 12:38   #1214
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Nadrabiłam was u mnie wczorajszy dzień różnie. Byłam na warsztatach z chustowania niestety mała nie współpracowała i cały czas plakała na szczęście był mąż i ją nosił a ja wiązałam na lalce. Niestety moja chusta nie jest najlepsza i musiałabym kupić inną ale nawet nie wiem czy moja księżniczka dałaby się nosić wiec szkoda mi wywalac kasę na nową.

Pozniej poszlismy do moich rodziców był bratanek i jak my siedzieliśmy z rodzicami on z wózka wyjął sobie pączka i schował się za drzwiami i wcinał.

Ze smutniejszych wieści wczoraj zdechła moja papużka była ze mną tyle lat. Druga teraz siedzi osowiała sama i nie wiem czy nie będę musiała poszukać jej innego domu bo sama może długo nie pożyć. A żal mi jej tak samo gdybym musiała ją wydać.
Przykro mi z powodu papużki
A z tą chustą nie odpuszczaj, za którymś razem małej się spodoba
Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Jon chyba każda z nas miała przynajmniej jedna taka nockę i w sumie lepiej mi kiedy tak myśle
Super, że kikut odpadł mam nadzieje, że pępek na miejscu

Morelle ja bym chyba juz jechala do szpitala

wszyscy wiedzą o co chodzi! Pępek się nigdzie nie wybrał

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Hej. Podczytuje caly czas ale ciezko sie wbic zeby cos napisac.

Morelle trudna sprawa z Pestka. Moze ten szpital to dovre wyjscie?

Darietta przykro mi z powodu papugi.

Xzora super ze mala dala posiedziec z goscmi

Samantha super te twoje dzieciaki

Jon gratulacje ze kikut odpadl
- nasz dalej uparcie siedzi :/

Jutro z mala idziemy na szczepienia(nfz). Troche sie boje jak zareaguje. Juz mi jej szkoda na sama mysl
Dzis tez kuzyn z zona sie zapowiedzieli ze przyjda , wczoraj wypilam warke 0% i mam mleka odciagnietego 200ml na ich przyjscie. Az szok ze tyle udalo sie uzbierac.

Długo u Was się trzyma ten kikut, a lekarz albo położna coś mówili o tym? Bo mi pediatra powiedział że jak nie odpadnie to mi przepisze coś do smarowania zeby pomóc w odpadnięciu
Kciuki za jutrzejsze szczepienie!

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Morelle ja też myślę że najlepiej byłoby jechać do szpitala, aż serce pęka jak czytam o dolegliwościach małej

Stary 2017-08-20, 13:08   #1215
Mała!
Zakorzenienie

Myszowata
U nas pępek był 3 tygodnie u Tymona 3,5 spirytus pomógł.

Darietta i xzora
umówiliśmy się po odbiór tej chusty z LF 4,6 m, niebiesko-zielona, 3 razy użyta skośno-krzyżowa. 120 zł, myślę ze dobra cena.

Właśnie jesteśmy na obiadku, zamowiłam gofry ziemniaczane z łososiem, jajkiem sadzonym i sałatką

Stary 2017-08-20, 13:26   #1216
vadi
*sportaddict*

Dzień dobry

Taedio ale Was wystraszyli

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Tż wrocil zrobil mi kanapki a teraz lulam malego pije kawe i zajadam sie sernikiem ogladajac sage prastarej puszczy i jest odcinek o zubrach i narrator tak pieknie mowil o malym zubrzyku i jego mamie "pachnącej najpiękniej na świecie mleczkiem"i mam łzy w oczach😜
tez na mnie bardzo dzialaja teraz takie rzeczy

Darietta przykro mi z powodu papużki

Morelle bardzo współczuję

U nas też noc słaba, od 24 do 2-3 przy odlozeniu rozpacz. Nie miał jeszcze czegoś takiego, nie wiedzieliśmy co robić, był najedzony, przewiniety, brzuch miekki. W koncu zrobiłam dookoła siebie kokon z poduszki ciazowej i zasnelam z nim jakby na rękach... Takze nie wiem czy nam sie nie trafił 1 skok rozwojowy, a zaraz mamy gości

Za to rano pokazywał mi takie uśmiechy, że się stopiłam z miłości

A już niedługo...
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 13:40   #1217
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Przykro mi z powodu papużki
A z tą chustą nie odpuszczaj, za którymś razem małej się spodoba

wszyscy wiedzą o co chodzi! Pępek się nigdzie nie wybrał

Długo u Was się trzyma ten kikut, a lekarz albo położna coś mówili o tym? Bo mi pediatra powiedział że jak nie odpadnie to mi przepisze coś do smarowania zeby pomóc w odpadnięciu
Kciuki za jutrzejsze szczepienie!

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Morelle ja też myślę że najlepiej byłoby jechać do szpitala, aż serce pęka jak czytam o dolegliwościach małej

Strasznie dlugo
Do poloznej dzwonilam bo byla miesiac temu dokladnie w 14dobie. Nawet nie odebrala... ehh. Dzis ma byc kuzyn z zona i ona mowila ze zobaczy jak to wyglada i zadzwoni do swojej poloznej. A ja jutro dodatkowo zapytam na szczepieniu. Juz sie naczytalam internetow ze jak tak dlugo sie trzyma to chirurgicznie sie usuwa. W sensie podcina czy cos.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Myszowata

Darietta i xzora
umówiliśmy się po odbiór tej chusty z LF 4,6 m, niebiesko-zielona, 3 razy użyta skośno-krzyżowa. 120 zł, myślę ze dobra cena.

Właśnie jesteśmy na obiadku, zamowiłam gofry ziemniaczane z łososiem, jajkiem sadzonym i sałatką

Sama mi polecalas spirutus. Probowalam. Trzyma sie twardo dziad jeden. Teraz co przemywam to odpadaja takie male kawaleczki ale z gornej czesci. A pod spodem nie chce sie ususzyc :/

Stary 2017-08-20, 14:07   #1218
siilmariien
Wtajemniczenie

Dziewczyny, a czy któraś z Was próbowała chusty kółkowej?
Stary 2017-08-20, 14:14   #1219
poprostu
Zakorzenienie

Myszowata a może za mało go odsuwasz?ja np za delikatnie obmywalam bo sie bałam a położna jak przyszła to tak odginala że aż byłam w szoku i teraz głębiej czyszcze jeszcze siedzi ale widzę różnicę
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-20, 14:18   #1220
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Myszowata a może za mało go odsuwasz?ja np za delikatnie obmywalam bo sie bałam a położna jak przyszła to tak odginala że aż byłam w szoku i teraz głębiej czyszcze jeszcze siedzi ale widzę różnicę
Staram sie bardzo dokladnie
Kilka razy jak odgielam to az sie "naderwalo" i krew sie puscila
Psikam i patyczkiem caly do okola w kazdym zakamarku.
Zostaje mi albo czekac albo pediatra jutro cos powie. Bo ja juz sama nie wiem

Ah i wlasnie sie karmimy. A mala robi sobie ze mnie zarty. Je 5 minut usypia i za 15 minut znow wola jesc😂
Stary 2017-08-20, 14:20   #1221
poprostu
Zakorzenienie

No to faktycznie... Daj znac co powie pediatra, też bym sie chętnie pozbyła tego kikuta
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 14:59   #1222
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Kup, przy twojej Wiki to moze byc wybawienie. Na grupach FB na pewno bedzie sporo ofert.
Na warsztatach jak niemowlak płakał to instruktorka pokazywała zeby z nim sie pokołysać, poskakać, pośpiewać..

Tez u mnie było tak, ze jak wiązałam Klaudię jak była spokojna i najedzona to jej sie podobało. A jak spróbowałam ja zawiązać jak była marudna to zaczela ryczeć w chuście.

Xora moja nie płakała dlateg że ją w chuste motałam tylko ona tak już ma.

Dziewczyny w jakiej pozycji nosicie swoje maluszki na rekach?

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Myszowata

Darietta i xzora

Mała 120 dobra cena babeczka mówiła że chusty nie tanieja wiec sprzedaż w podobnej cenie. Pokaz zdjęcie jak wygląda.

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy któraś z Was próbowała chusty kółkowej?
Wczoraj babeczka pokazywała ale nie polecała bo nie zdrowa dla naszego kręgosłupa obciąża jedną stronę
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 15:00   #1223
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Ja jeszcze się zastanawiam czy dziś lepiej spał przez to że byliśmy wczoraj na wieczór na spacerze prawie dwie godziny i wróciliśmy o 20 . Dziś spróbujemy jeszcze raz

Stary 2017-08-20, 15:23   #1224
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj babeczka pokazywała ale nie polecała bo nie zdrowa dla naszego kręgosłupa obciąża jedną stronę
Sorki umknęło mi, jaka babeczka? Instruktorka?

Ja i tak uzywalabym tylko do czasu kiedy przejdziemy na tule z wkładka dla niemowlaka, a potem korzystalabym do noszenia na biodrze kiedy byłaby taka konieczność - w tuli brakowało mi takiej opcji. Wtedy i tak chyba jedna strona kręgosłupa jest obciążona bardziej.
Mam chuste natibaby ale motanie mi średnio podchodzilo, zastanawiam się czy kółkowa jest trochę prostsza w obsłudze.
Stary 2017-08-20, 15:41   #1225
taedio
MerDer 4ever

Sill pamiętaj, że nosidło dopiero kiedy dziecko samo siedzi wkładka nic nie zmienia

Stary 2017-08-20, 16:09   #1226
Mała!
Zakorzenienie

Bosz... ze zapodałam wyciskacz łez juz od pierwszych minut.
Na canal+ Discovery "nie opuszczaj mnie" o parze która przezyla razem 76 lat! O jedno z nich teraz odchodzi... miala 12 dzieci , 6 zmarła... kupiła teraz dla tej 6-tki pizamki na.które kiedy nie było ich stać... masakra!

Stary 2017-08-20, 16:24   #1227
xzora
Zakorzenienie

Mała! Super, ze będziesz miała chustę.
Klaudia chyba przez pogodę zrobiła sobie drzemkę ponad 2h. Zrobiłam w tym czasie remanent szafy - stos ubrań idzie do wywalenia, kilka sztuk zostawiłam bo moze kiedyś sprzedam. Wszystkie żakiety są na mnie za małe - przez biust beznadziejnie sie układają.

Stary 2017-08-20, 17:14   #1228
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Klaudia wczoraj ładnie spała, a ja siedziałam z gośćmi do końca imprezy i o północy poszłam spac. Dzisiaj dłużej pospalysmy niż zwykle (z córką przy piersi bo inaczej sie nie da) i nawet wyspana jestem.

Samantha - jak Klaudia miała za krótkie wędzidełko to nie miała problemu z butlą. Fajne zdjęcie ze spaceru, starszak rzeczywiście szczupły. Max fajnie rozłożył sie w gondoli.
AnnaPaula - odnośnie czopków glicerynowych - weź najtańsze, one sie niczym nie różnią.
Ja jeszcze ich nie używałam, ale jak Klaudia nie zrobi kupy do wieczora to pewnie trzeba bedzie. Wczoraj i przedwczoraj nie było, ale na szczęście dziecko spokojne.
Samantha - a nie boisz sie juz zacząć ćwiczyć? Ja poki co tylko rozciąganie, jak minie 6tyg to moze coś na nogi i pośladki. Z ćwiczeniami na rozejście chce poczekać do 8tyg.
Samantha - moja Klaudia tez z butli spokojnie pije, a z piersi jak jest juz miękka to zaczyna machać rękami i nogami. Wtedy ją podnoszę do odbicia i często jak sie odbije to sie uspokaja, albo jak dobrze chwyci brodawkę.
Taedio - dobrze, ze alarm fałszywy.

Na pośladki się nie boje.
Moja koleżanka była u fizjo i fizjo powiedziała ze juz 2tyg po porodzie powinno się ćwiczyć diastasis .
Ja zacznę więcej ćwiczyć diastasis po wizycie u gina. Narazie skupiam się na diecie. Wczoraj zjadłam tylko 1700kcal a powinnam 2000 plus 300kcal dla matki kp. Najważniejsze żeby nie żreć dużo pustych carbs.

Btw! Ja się nauczyłam na nowo kichać

My spaliśmy od 21-2:30 w nocy
Potem pobodka Ok.5 i o 8:30. O 9 uciekłam z łóżka pod prysznic. Zjadłam śniadanie co Tz mi zrobił i dobijam kawę i uciekam do łazienki i może zdarze machnąć przysiady

W ogóle wychodzi na to ze ja mogę kp jednym cyckiem. Odciągać z jednej a druga karmić
Narazie kp i z butli pół na pół.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 17:21   #1229
Samantha7
Zakorzenienie

Śpiący królewicz 🤴🏻😍
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1568.jpg (72,4 KB, 83 załadowań)

Stary 2017-08-20, 17:25   #1230
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Bosz... ze zapodałam wyciskacz łez juz od pierwszych minut.
Na canal+ Discovery "nie opuszczaj mnie" o parze która przezyla razem 76 lat! O jedno z nich teraz odchodzi... miala 12 dzieci , 6 zmarła... kupiła teraz dla tej 6-tki pizamki na.które kiedy nie było ich stać... masakra!

Ja nie lubię takich filmów . Po co się dołować dodatkowo. Miałam ogladnac "gwiazd naszych wina" ale odpuszczam.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Mała! Super, ze będziesz miała chustę.
Klaudia chyba przez pogodę zrobiła sobie drzemkę ponad 2h. Zrobiłam w tym czasie remanent szafy - stos ubrań idzie do wywalenia, kilka sztuk zostawiłam bo moze kiedyś sprzedam. Wszystkie żakiety są na mnie za małe - przez biust beznadziejnie sie układają.

Nie wywalaj tylko schowaj sobie. Ja po pierwszej ciąży oddałam wszystkie ubrania , a potem żałowałam bo jak schudłam to znów musiałam kupować ubrania bo tamte jak worki były
Wiecznie takiego biustu mieć nie będziesz niestety .

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości