Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-16, 11:14   #1201
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

Ja wczoraj tez mówiłam że sama pojade na porodówke bo jeszcze smigam autem sobie do kolezanek , do miasta na wyniki itd..

Baobabku trzymam kciuki aby mleczko sie pojawiło .. i nie płacz bo stres ci nie pomoże w laktacji

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 11:17   #1202
libra777
Zakorzenienie

Biedny Baobabek też tak miałam przez dwa dni ale na trzecią dobę był prawdziwy nawał, więc pewnie u niej też tak będzie
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 11:45   #1203
P0P70
Zakorzenienie

Machaj - witaj ponownie i gratulacje.

Aneczkkaa - jak to dobrze że udało im się to Twoje białko zbić i możesz jeszcze trochę poczekać w dwupaku.

Cytat:
Napisane przez EciaPecia Pokaż wiadomość
a nosek czyścisz codziennie? czyli najpierw woda morska a potem frida? ja mam tylko gruszke ale pewnie kupię fride, bo każda z Was pisze, że to jednak najlepsze.
My czyścimy nosek codziennie po kąpaniu. Ja od wody morskiej wolę sól fizjologiczną i też preferuję fridę. Co prawda na początku mieliśmy z nią trochę kłopotu bo nosek był za mały ale teraz już jest OK. Ja nie ma siły aby tak ciągnąć tą frida więć zawsze robi to TZ a ja trzymam głowę małej.

Baobaku - mam nadzieję że uda Ci sie z tym mlekiem. Wiem jak to jest nie móc karmić dziecka. Trzymam kciuki za Ciebie.

Dziewczyny jaki fajny nam się szukuje najbliższy weekend. Ciekawe czy Wam się uda. Wy będziecie piły ten olej a ja za Was w tym czasie wypiję kieliszek dobrego wina. Dajcie znać tylko kiedy:brzy dal:

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-03-16 o 12:35
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 11:52   #1204
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

A ja coś dzisiaj weny nie ma żeby pisać. Jakaś leniwa się zrobiłam... nic mi się nie chce...

Ja wczoraj wieczorem miałam tak spuchniete dłonie, że jeszcze w zyciu takich nie miałam. Nie było opcji zacisnąć ręki w pięść, bo skóry brakowało. Ale na szczęście do rana przeszło... no i dzięki Bogu tylko dłonie. Poza tym boli mnie brzuszek bo juz czwarty dzień nie mogę się załatwić. Właśnie wysłałam małża po kapustę kiszona i sliwki suszone. Może coś pomogą. Rano piję wodę przegotowana i nie pomaga echhh.. jak mi ciężko... Mam nadzieje, że do porodu sie porządnie wypróżnię bo inaczej... biedne położne... będą zbierały. Bo lewatywy u nas nie robią

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 11:54   #1205
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Izumi droga
Ja z innej części Polski, niby miasto obok miasta, apteka za każdym rogiem, sklepy dla dzidziolków i mam prawie też a majtki poporodowe kupiłam zwykłe bawełniane na targowisku (taki kosmiczny rozmiar, nazwałabym babciny). Stanika do karmienia też nie mogę kupić bo w sklepach rozmiary kończą się na mieczce D, no chyba, że będę chciała conajmniej 90 pod biustem to moze się znajdzie gdzieś większa miseczka. Przed ciążą miałam rozmiar 75 D a teraz osiągnęłam 80 F-G.
Ja też kupiłam bawełniane nie cierpie tych sztucznych badziewi . A tamte się potem wywali i tyle . Tym bardziej po CC te jednorazówki się poprostu nie nadają bo wbijają się w rane

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
W Pepco są takie fajne kocyki mięciusie za 19.90, tylko że ja się upieram przy zielonym ze słonikiem, i jakoś w Pile są dwa, i akurat te się skończyłypoczekam na dostawę. W Tesco takie kocyki widziałąm za 40 zł więc warto
Co wy z tym pepco ? Co tam ide nic mi się nie podoba o jakości już nie wspomnę . Mam za to kocyki z tesco po 40 zeta są po Szymku i wygladają jak nowe . Sąsiadka synka w pepco ubiera tylko że on starszy i wszystkie rzeczy po kilku praniach jak szmaty wygladają

Cytat:
będe też musiała fridę kupić, bo gruszke jak miałam przy synku, to sie nie sprawdziła, potem służyła mu już tylko do zabawy w wanience
Frida super sprawa ja też wywaliłam gruszke

Cytat:
Wczoraj wieczorkiem z małżem oglądaliśmy UstaUsta ten odcinek z porodem, to aż biedny się popłakał. Już widze co będzie jak pierwszy raz dostanie dziecko na ręce .
Wy macie jakieś alternatywy trasy do szpitala, lub osoby która Was zawiezie.Bo może Piła to nie W-wa, ale u nas plagą są nauki jazdy, wyobraźcie sobie małe miasto po którym jednocześnie jeździ około 150 "L", więc dojechanie do szpitala w godzinach od 8-18 może być nielada problemem. Chyba normalnie pojadę zamiast przez centrum co bliżej, to wioskami w lesie, nadłoże 10 km, ale i tak będzie szybciej, hehe jeszcze mapę rozrysuję jak w UstaUsta
Alternatywa he he chyba się nie da tak owej opracowac bo do szpitala mam 70 km w jedną stronę w dzień mogę jechac bokiem ale to i tak 2 godziny przy normalnym ruchu w nocy myślę że 1.20 bo raz tak jechałam w weekend w ten rejon

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Mam wieści od Baobabka... napisała że walczą z brakiem mleka i płaczą oboje Nia ma ani jednej kropli Jak Jej zdejmą szwy i Kubuś nie załapie żółtaczki to jutro popołudniu wyjdą ze szpitala Ale to będzie wiedzieć dopiero jutro rano. Nic Jej nie boli oprócz tego szycia ...

Madziwnia Ty niegrzeczna hihihihihihihihihihiii
Biedny Baobabek miałam to samo

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Ja wczoraj tez mówiłam że sama pojade na porodówke bo jeszcze smigam autem sobie do kolezanek , do miasta na wyniki itd..

Baobabku trzymam kciuki aby mleczko sie pojawiło .. i nie płacz bo stres ci nie pomoże w laktacji
Ja tam pojechałam sama na CC a mąż z boku siedział . ze szpitala już sama nie wracałam bo to by już była przeginka ale za to kilka dni później pojechałam sama na zdjęcie szwów a mąz z młodym w domku został .

Pop - no tak to jest niewątpliwa zaleta butli można sobie na to winko pozwolić . Ja po pierwszym piwie się upiłam i mąz do małego wstawał .
Stary 2010-03-16, 12:00   #1206
libra777
Zakorzenienie

Pop masz rację trzeba siły w płucach żeby fridą ciągnąć
Asiulek ja jak byłam w ciąży to wszystkie mi znane sposoby zawodziły niestety, może spróbuj orzechów pojeść, albo pestek z dyni

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Wy tu o winku a mi się marzy chociaż porządna kawa a przez najbliższe miesiące pozostaje mi anatol zbożowy
Wiem ,że niektórzy twierdzą ,że jedna kawa nie zaszkodzi ja jednak jestem przeciwna tej teorii
Stary 2010-03-16, 12:04   #1207
sponsa_bella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Poza tym boli mnie brzuszek bo juz czwarty dzień nie mogę się załatwić. Właśnie wysłałam małża po kapustę kiszona i sliwki suszone. Może coś pomogą. Rano piję wodę przegotowana i nie pomaga echhh.. jak mi ciężko... Mam nadzieje, że do porodu sie porządnie wypróżnię bo inaczej... biedne położne... będą zbierały. Bo lewatywy u nas nie robią
Polecam kosmiczną mieszankę: kefir popij kawą z mlekiem. Na mnie działa lepiej niż cokolwiek
sponsa_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 12:05   #1208
libra777
Zakorzenienie

Właśnie miałam nie jeść słodkiego a mama mi przyniosła dobre ciasto i co teraz
Coś tu cicho od 2 dni wszystkie na porodówce czy co?
Nigdy nie mogłam was nadrobić
Stary 2010-03-16, 12:12   #1209
madziwnia
Zakorzenienie

Ja dzis mam mega powera

Posciel juz sciągnieta , pierze sie, materac wytrzepany kołdry i poduszki na dworzu sie wietrza... okna 2 pomyte jeszcze jedno bo tylko w swoich pokojach hihihi
pranie dla dzidzi sie suszy - tzn ostatnie reczniki myjki przescieradełka na przewijak itp.
ale jeszcze 4 rekalmówki ciuszków znowu otrzymałam wiec przepiore i schowam bo to od 68 rozmiar

chce jeszcze dywan dac do pralni bo kotek sierść gubi a jak dzidzia bedzie to kotek bedzie miał zakaz wchodzenia do naszych włości tylko u rodziców bedzie i na korytarach... a dzis jak posciel wynosiłam na dwór to wziełam go ze soba... ale on na dworze głupi jest.. bo od urodzenia tylko w domu.. i ganiał wszysko co sie ruszyło liscie papierki i kazdy szelest nasłuchiwał.. nauczy sie na dworze jak bedzie cieplej..

ALE NIEBO BŁEKITNE SŁONCE MEGA MOCNE tylko troszke wieje.!!!!
życ sie chce baaaaaaaaaaaaaaaa RODZIC SIE CHCE!!!1

A MOŻE TO TEN WCZORAJSZY SEKSIK tak na mnie działa....

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-03-16, 12:13   #1210
EciaPecia
Raczkowanie

.

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012

Edytowane przez EciaPecia
Czas edycji: 2010-08-02 o 10:40
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 12:14   #1211
madziwnia
Zakorzenienie

Na dobre traWIENIE... KISZONKI SUPER.. ALE JA JESZCZE JADAM SOBIE MORELE TYLKO PAMIETAJCIE PRZY SLIWKACH i morelach trzeba duzo pic bo inaczej skutek odwrotny maja duzo błonnika i moga spowodowac zatwardzenie jak sie mało płynów przyjmie:ehem :

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-03-16, 12:20   #1212
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Pop masz rację trzeba siły w płucach żeby fridą ciągnąć
Asiulek ja jak byłam w ciąży to wszystkie mi znane sposoby zawodziły niestety, może spróbuj orzechów pojeść, albo pestek z dyni

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Wy tu o winku a mi się marzy chociaż porządna kawa a przez najbliższe miesiące pozostaje mi anatol zbożowy
Wiem ,że niektórzy twierdzą ,że jedna kawa nie zaszkodzi ja jednak jestem przeciwna tej teorii
Jest jeszcze ricore co nie ma kofeiny prawie wcale .
ja tam karmiłam krótko ale kawe piłam . W ciązy też pije

Ja Szymkowi nie czyściłam codziennie nosa bo nie było co mu tam czyścić . Tylko psikałam woda morską wieczorem . Fride przy katarku uzywałam i uzywam nadal zresztą młody sam się podstawia jak widzi .
Stary 2010-03-16, 12:45   #1213
drcron
Zakorzenienie

Madzia oddaj niebo i slonko u nas snieg pada az sie nic nie chce oprocz rodzic
ja dzisiaj jestem bez zycia obiad naszykowalam pranie zlozylam do prasowania ale nie mam sily prasowac polezy do jutra moze ochota mnie najdzie dzisiaj tylko zamiote i umyje podlogi i koniec

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

na problemy z wyproznianiem to pomaga jablko a potem szklanka mleka na mnie zawsze dziala a w ostatecznosci czopki glicerynowe sa bezpieczne ja mam w pogotowiu no i olej rycynowy ale to czeka u mnie do piatku hihi

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 12:46   #1214
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja czytalam o tym oleju dzisiaj i chyba jednak bym sie nie zdecydowala na wypicie;p mimo ze to "koktail poloznych"
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 13:00   #1215
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
przedstawiam nowego członka mojej rodziny. Ma na imię VASCO.
Piękny
A jak się dogaduje z kotem? No i z Oliwką?

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
trzeba będzie wymontowac poduszke z miejsca dla pasażera z przodu bo będę tam wozila narazie dziecie
A to w ogóle wolno z przodu?
Też mam 3 drzwiowe i mi się nie uśmiecha zmieniać bo to jeszcze roku nie ma.
Mam za to zamiar fotelik na stałe zamontować.

Gratulacje dla nowych mamuś

Idę ciasto piec
Miłego dnia

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 13:11   #1216
drcron
Zakorzenienie

MadCat nie mam pojecia ale ja jak bedzie taka potrzeba to wymontuje a potem zaloza mi z powrotem przeciez wiele starszych typow aut nie ma poduszki z przodu a jezdzi po drogach

Darusia dlaczego ?? ja nie czytam wole nie czytac pytalam znajomej lekarki i ona powiedziala ze jesli nie ma zadnych zagrozen typu przodujace lozysko czy mozliwosc wypadniecia pepowiny to mozna probowac zwlaszcza ze ja mam juz niewielkie rozwarcie ktore nie postepuje nieststy i szyjke krociutko wiec moze zadzialac

a wczoraj moj maz wpadl na genialny pomysl ze odda mi stare autko < mamy golfa 4 a sobie kupi jakies duze autko terenowe nie usmiecha mi sie taka wymiana bo to autko jest dla mnie zaduze i ja sie mecze nim jezdzac

Stary 2010-03-16, 13:19   #1217
Darusiaaaa
Zakorzenienie

golfik za duzy?
wydaje mi sie ze w sam raz, jeszcze super zeby byl 5 drzwiowy przyzwyczaisz sie i nie bedziesz musiala szarpac.
Ja swojej hondy nie oddam, mimo ze starsza przypuszczam od twojego golfika(2002) to nie jest dla mnie stara i dopiero w tamtym roku ja kupilam i to w polowie na kredyt:P
A.Camus
Stary 2010-03-16, 13:20   #1218
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
izazula a sprawdzałaś sobie na allegro?? tu są chyba twoje rozmiary
http://moda.allegro.pl/item946639041...najtaniej.html

http://moda.allegro.pl/item954146266...5b_do_95e.html

minka26
dzięki dodałam do ulubionych . Denerwuje się tylko tym, że przy takiej ilości sklepów wkoło trzeba korzystać z allegro.
Poczekam jednak trochę z zakupem i uczynię to po porodzie bo wymiary trochę się zmienią.
Stary 2010-03-16, 13:21   #1219
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nie no spoko nie czytalam opinii "uzytkowniczek" ale ja takich specyfikow bym sie nie podjela wolalabym poczekac i pewnie bym jeszcze czekala gdyby gin akcji nie chciala rozkrecic. Swoja droga ciekawa jestem jak ona chce to wszystko zrobic bo nie mam pojecia...
A.Camus
Stary 2010-03-16, 13:27   #1220
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Jest jeszcze ricore co nie ma kofeiny prawie wcale .
ja tam karmiłam krótko ale kawe piłam . W ciązy też pije

Ja Szymkowi nie czyściłam codziennie nosa bo nie było co mu tam czyścić . Tylko psikałam woda morską wieczorem . Fride przy katarku uzywałam i uzywam nadal zresztą młody sam się podstawia jak widzi .
Zapomniałam o tej ricore, muszę zakupić, kiedys była astra bezkofeinowa ale teraz szukałam w sklepie i nie widze
ja w ciąży tez piłam ale teraz jakos nie chce, chyba ,że tą ricore kupie

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Piękny
A jak się dogaduje z kotem? No i z Oliwką?

A to w ogóle wolno z przodu?
Też mam 3 drzwiowe i mi się nie uśmiecha zmieniać bo to jeszcze roku nie ma.
Mam za to zamiar fotelik na stałe zamontować.

Gratulacje dla nowych mamuś

Idę ciasto piec
Miłego dnia
Poduszki chyba nie trzeba wyjmować jesli fotelik jest przodem do kierunku jazdy , ale jeśli jest montowany tyłem do kierunku jazdy to wtedy albo po prostu nie montowac fotelika tam gdzie jest poduszka, a czy można z przodu to nie wiem ja mam z tyłu , ale przy 3drzwiowym to sie chyba umęczysz

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
MadCat nie mam pojecia ale ja jak bedzie taka potrzeba to wymontuje a potem zaloza mi z powrotem przeciez wiele starszych typow aut nie ma poduszki z przodu a jezdzi po drogach

Darusia dlaczego ?? ja nie czytam wole nie czytac pytalam znajomej lekarki i ona powiedziala ze jesli nie ma zadnych zagrozen typu przodujace lozysko czy mozliwosc wypadniecia pepowiny to mozna probowac zwlaszcza ze ja mam juz niewielkie rozwarcie ktore nie postepuje nieststy i szyjke krociutko wiec moze zadzialac

a wczoraj moj maz wpadl na genialny pomysl ze odda mi stare autko < mamy golfa 4 a sobie kupi jakies duze autko terenowe nie usmiecha mi sie taka wymiana bo to autko jest dla mnie zaduze i ja sie mecze nim jezdzac
Ja właśnie wolę duzym mimo ,że nieraz ciężko zaparkować
golf 4 wcale nie będzie za duzy
Stary 2010-03-16, 13:30   #1221
mloda1989
Zakorzenienie

ja mam nescafe bezkofeinowa...

u mnie cisza...zadnych przepowiadaczy ani nic....

tezet mi wczoraj lody nakladal na miseczke i chyba na zlosc mi schowal pozniej pudelko do lodowki zamiast zamrazalnika i juz sie nie nadaja do niczego

gratuluje kolejnym mamom
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 13:30   #1222
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
minka26
dzięki dodałam do ulubionych . Denerwuje się tylko tym, że przy takiej ilości sklepów wkoło trzeba korzystać z allegro.
Poczekam jednak trochę z zakupem i uczynię to po porodzie bo wymiary trochę się zmienią.
A ja właśnie jestem zadowolona z allegro , kupuję wszystko co tylko mogę na allegro, duży wybór ,siedzisz w domku i sobie kupujesz , nie marnujesz czasu na chodzenie po sklepach, nie cierpię kupować zwłaszcza ubrań w sklepach , bo zawsze mi się cięzko zdecydować no i to mierzenie
Stary 2010-03-16, 13:31   #1223
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U nas też codzienne "straszaki" które cichną Kurcze ile tak jeszcze razy ciekawe ... aż w końcu przegapię prawdziwą akcję porodową Ja w związku ze zdjętym pessarem mam nakaz udania się do szpitala jak zaczną się bóle ... a w sobotę miała nasilające się od 23-3 w nocy i przeszło... więc dobrze że nie pojechałam Tylko skąd ja w końcu mam wiedzieć kiedy jechać
Jutro idę do szpitala na ktg i pobranie posiewu

Mam wieści od Baobabka... napisała że walczą z brakiem mleka i płaczą oboje Nia ma ani jednej kropli Jak Jej zdejmą szwy i Kubuś nie załapie żółtaczki to jutro popołudniu wyjdą ze szpitala Ale to będzie wiedzieć dopiero jutro rano. Nic Jej nie boli oprócz tego szycia ...

Madziwnia Ty niegrzeczna hihihihihihihihihihiii
Lekarz mi powiedział że jednego można być pewnym, porodu nie przeoczysz
Jak byłam na kontroli w szpitalu jak mi się dziecko nie ruszało, to mnie położna poinformowała że u nas już od kilku lat KTG nie robiąsię zdziwiłam. Jak będę w poniedziałek u lekarza to się go podpytam jak to wygląda, bo niby skąd będą wiedzieli co ile mam skurcze i jak silne, normalnie to do dokumentacji porodowej chyba się dołancza

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 13:32   #1224
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
golfik za duzy?
wydaje mi sie ze w sam raz, jeszcze super zeby byl 5 drzwiowy przyzwyczaisz sie i nie bedziesz musiala szarpac.
Ja swojej hondy nie oddam, mimo ze starsza przypuszczam od twojego golfika(2002) to nie jest dla mnie stara i dopiero w tamtym roku ja kupilam i to w polowie na kredyt:P
jest nowszy chyba 4 z 2005 roku albo 5 jest 5-cio drzwiowy ale ciezko mi nim parkowac i nie podoba mi sie
moze faktycznie sie skusze na 5-cio drzwiowe choc szwagierka ma 3 i nie narzeka a ma dwoje dzieci jedno malenkie a drugie ma prawie 4 lata

Stary 2010-03-16, 13:33   #1225
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Golf fajna furka u mnie w pracy są nówiki i całkiem fajnie się tym jeździ . Ja dla odmiany czym większe auto tym lepiej . mam punto w spadku po tesciu i jakoś nie za bardzo umiem nim jeździc a mamy też terenowe wielkie i w tym czuje się super . Nie ważne że 5m i jest ogromne . Kocham takie autka . Zreszta ja się w sumie uczyłam na wielkim kombi jexdzić . Lubie tylko jak autko ma PDC ( to co pyka przy parkowaniu )

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
nie no spoko nie czytalam opinii "uzytkowniczek" ale ja takich specyfikow bym sie nie podjela wolalabym poczekac i pewnie bym jeszcze czekala gdyby gin akcji nie chciala rozkrecic. Swoja droga ciekawa jestem jak ona chce to wszystko zrobic bo nie mam pojecia...
Specyfik tylko przeczyszcza organizm co może wywołac skurcze . Nic tam nie ma szkodliwego . A Twoja ginka da Ci te czopki i potem walnie Ci oxy dopóki coś się dziać nie zacznie . Oby działało bo są dziewczyny co i na nie oxy nie działa albo trzeba dać tego wiadro . No i niestety poród wywołany oxytocyna bardziej boli - same babki na SR mówiły bo skórcze są sztucznie wywołane. Dlatego z dwojga zlego czasem lepiej wywołac takim olejem niz czekac na kroplówki . Widziałam laski na patologi co na oxy biegały . Rekordzistka ode mnie z sali tydzień codziennie miała kroplówki i nic prawie się nie działo . ale to jakieś skrajne przypadki.

Ale się najadłam teściowa narobiła krokietów z pieczarkami ale pycha
Stary 2010-03-16, 13:33   #1226
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Lekarz mi powiedział że jednego można być pewnym, porodu nie przeoczysz
Jak byłam na kontroli w szpitalu jak mi się dziecko nie ruszało, to mnie położna poinformowała że u nas już od kilku lat KTG nie robiąsię zdziwiłam. Jak będę w poniedziałek u lekarza to się go podpytam jak to wygląda, bo niby skąd będą wiedzieli co ile mam skurcze i jak silne, normalnie to do dokumentacji porodowej chyba się dołancza
jak to KTG nie robią w szpitalu na położnictwie???
Stary 2010-03-16, 13:33   #1227
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Wczoraj wieczorkiem z małżem oglądaliśmy UstaUsta ten odcinek z porodem, to aż biedny się popłakał. Już widze co będzie jak pierwszy raz dostanie dziecko na ręce .
Wy macie jakieś alternatywy trasy do szpitala, lub osoby która Was zawiezie.Bo może Piła to nie W-wa, ale u nas plagą są nauki jazdy, wyobraźcie sobie małe miasto po którym jednocześnie jeździ około 150 "L", więc dojechanie do szpitala w godzinach od 8-18 może być nielada problemem. Chyba normalnie pojadę zamiast przez centrum co bliżej, to wioskami w lesie, nadłoże 10 km, ale i tak będzie szybciej, hehe jeszcze mapę rozrysuję jak w UstaUsta
Ja mam tylko jedną prostą trasę (ok. 20 km). Niestety u nas też jest dużo "L", mamy ośrodek egzaminacyjny więc wszystkie L-ki z miast ościennych i nasze uczą się jeździć po trasach egzaminacyjnych. Na szczęście mieszkamy już na granicy miasta. Jedynym teraz problmem jest budowa autostrady po drodze i w każdej chwili (jeżeli pogoda się zmieni na lepsze) mogą zmienić organizację ruchu. Wtedy klops, będzie trzeba jechać przez centrum i inne miasto. Nawet nie chcę myśleć ile km jest do narobienia.
Stary 2010-03-16, 13:36   #1228
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
ja jak bym miala rodzic w walbrzychu to tez bym musiala jechac wioskami < a raczej dzielnicami bo ktos sie moze uniesc > bo by bylo szybciej bo u nas ciagle remonty masa L -ek i jeszcze korki gorsze n iz w Warszawie ale jade do Swiebodzic to tam tylko dwie drogi i wybiore ta dluzsza przez Pełcznice i rondo zeby nie stac na swiatlach no chyba ze bede u mamci to wyboru miec nie bede a w ostatecznosci jak nie bedzie mnie mial kto zawiesc to pojade sama tak jak moja kolezanka dostala skurczy wody jej odeszly torbe wsadzila do auta i pojechala zaparkowala na podjezdzie jakis Pan pomogl jej zabrac torbe a potem sanitariusz odstawil jej auto na parking a ona rodzila

u nas tez straszakowe akcje pojawiaja sie kilka razy dziennie ale najgorsze sa w nocy nic nie pomaga zmiana pozycji nic nie daje prysznic tak samo ale po dwoch ttrzech godzinach same mijaja ja dzisiaj w nocy dzwonilamd o siostry pytac czy to moze przypadkiem juz hehe ale uspokoila mnie ze to nie tak szybko
Dobry pomysł, jakbym musiała sama jechać, to najwyżej podjadę pod izbę przyjęć, i dam komuś żeby mi przeparkował na płatny parking(10 min spacerku). U mnie niestety to takie dość realne widmo, bo mąż teraz w pracy około godziny drogi do domu, a mój ojciec to z matką co chwila do bydgoszczy jeżdzą(kilka razy w tyg) to też z 1,5 godzinki do mnie. A jakoś nie uśmiecha mi się taxówką jechać, w razie co na osobności w swoim samochodzie pokrzyczę

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 13:37   #1229
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Zapomniałam o tej ricore, muszę zakupić, kiedys była astra bezkofeinowa ale teraz szukałam w sklepie i nie widze
ja w ciąży tez piłam ale teraz jakos nie chce, chyba ,że tą ricore kupie

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Poduszki chyba nie trzeba wyjmować jesli fotelik jest przodem do kierunku jazdy , ale jeśli jest montowany tyłem do kierunku jazdy to wtedy albo po prostu nie montowac fotelika tam gdzie jest poduszka, a czy można z przodu to nie wiem ja mam z tyłu , ale przy 3drzwiowym to sie chyba umęczysz

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Ja właśnie wolę duzym mimo ,że nieraz ciężko zaparkować
golf 4 wcale nie będzie za duzy
Poduszki byc nie może czy fotelik przodem czy tyłem .
Kawa jest też illy sypana czarna bez kofeiny szczególnie jak masz ekspres to polecam . Kolezanka taka piła bo bez kawy z ekspresu obejść się nie potrafiła . Jest w puszkach ale nie wszędzie można ja kupić
http://www.opinie.senior.pl/Kawa-mie...nowa,7909.html
różnicy w smaku nie ma jest super dobra
Stary 2010-03-16, 13:37   #1230
drcron
Zakorzenienie

czy w 38 tygodniu ciazy dziecko w brzuszku moze sie przewrocic glowka do gory ??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości