|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV
Cytat:
kochane napiszcie mi prosze czy wszystkie gossardy są tak samo rozmiarowo ? czy rozne modele róznie ? bardzo mi pasuje ten gossard http://www.brastop.com/SetDetails.aspx?setId=1941 i chetnie kupilabym z innego modelu gossarda np http://www.brastop.com/SetDetails.aspx?setId=1903 tylko czy on tez jest tak zabudowany wysoko ? bo do bluzek na ramiączkach czegos potrzebuje
blog Edytowane przez losek78 Czas edycji: 2010-05-14 o 18:56 |
|
|
|
|
#1202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ma być pudrowy Kropek, cokolwiek to będzie, i ma mieć jakieś sznurowanie między miskami zobaczymy co tam znowu powstanie![]() Cytat:
nie wiedziałam że Lublin jest taki duży, Wizaż jednak uczy
Edytowane przez aniolusiek_ Czas edycji: 2010-05-14 o 19:14 |
||
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj mi Pani odpisała że princesski wychodza raczej standardowe, na moje ówczesne 32FF powinnam wziąc taki sam jak nosze...
ale teraz mam jakieś 78/79 pod ciasno i przed okresem miała górkę 105 i mieszczę się na styk miseczkowo w 32FF Isis Masquerade.. i cóż ja mam kupić? 32G...? |
|
|
|
#1204 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przejdź się do polskiej La senzy i zobacz brytyjską stronę. albo wejdź na lasenza.com i lasenza.co.uk Cytat:
już mi się podoba a pudrowy to pudrowy róż? bo teraz wszystko jest albo nude albo pudrowe niezależnie od koloru.. ![]() a tak w ogóle to cały czas wychodzą nowe plunge a gdzie te halfcupy?
Edytowane przez simeri Czas edycji: 2010-05-15 o 11:43 |
||
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pojawiły się 2 nowe wzory Effuniaków, biały i czarny, chyba mają identyczną koronkę jak Lawendowy
Edytowane przez aniolusiek_ Czas edycji: 2010-05-15 o 13:01 |
|
|
|
|
#1206 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy na wymiary 82/103 będzie pasować Freya Rio 34F?
|
|
|
|
#1207 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
mogłabym Was poprosić o obliczenie prawidłowego rozmiaru biustonosza? ![]() W biuście mam 89 cm, pod 69 cm. Aktualnie noszę roz. 85 B. Biust nie prezentuje się ładnie. Wygląda na mały, a ja wyglądam płasko. Wydaje mi sie, że noszę zły rozmiar Jestem wysoka i raczej szczupła.
|
|
#1208 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() Twoj rozmiar wedlug kalkulatorow to 60 (28)FF, przy rozciagliwcach 65 (30)E. ja bym jednak proponowala odpuscic sobie co do zasady 60 - tki (chyba, ze trafisz na bardzo rozciagliwy stanik), a celowac wstepnie w 65E badz 65F.
|
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że tu trafiłaś przy takich wymiarach (jeśli pod było mierzone bardzo ciasno i na wydechu a w biuście luźno) jak podałaś 69/89 śmiało możesz próbować np z brytyjskim rozmiarem 65F(30F) lub 65E (30E) -> http://balkonetka.pl/katalog/size/30f zobacz tutaj, rozm 65F, wiele Pań ma tam podobne wymiary do Twoich pamiętaj jednak, że to jest tylko przybliżony rozmiar, bo wszystko zależy też od naszego biustu - jego kształtu, kondycji itp na pierwszej stronie jest chyba gdzieś w poście Stanikowa mapa świata - może masz w pobliżu jakiś stacjonarny sklep gdzie uzyskałabyś profesjonalnej pomocy
|
|
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie gdzie mogę dostać kostiumy kąpielowe w miare normalnej rozmiarówce. Od miesiąca szukam i nie potrafię znaleźć.
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na mój biust (70DD) chyba wystarczy: http://balkonetka.pl/katalog/bra/tes...ikini-w-kropkiw promocji jest i góra i dół po 11,90; na tyle co używam to mi wystarczy, a kostium dobrze trzyma i nawet przyzwoicie wygląda więc na mniejsze biusty polecam wytrzymał nawet test skakania i machani rękami
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od razu stwierdziły, że ta Belle jest za mała. Pomagały mierzić, uczyły nakładać biustonosz i pokazały mi super modele (nie wiem czemu na zdjęciu wygląda jakby nie był przeźroczysty )Dlatego polecam jeśli to możliwe udać się do sklepu, żeby profesjonalnie zbadać jaki rozmiar i fason nam pasuje
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/originalslikestyle/ Edytowane przez Mariola13 Czas edycji: 2010-05-15 o 19:52 |
|
|
|
|
#1213 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Mariolu, wszystko pieknie, ale za polski stanik 159 zl bym w zyciu nie dala, okropnie drogo^^
|
|
#1214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1215 |
|
Szef ds. Wymianek
|
ale ja nie powiedzialam, ze sa nadrozsze, jeno, ze drogie
![]() co do Avocado, to mam to szczescie, ze mam u siebie w miescie sklep stacjonarny - i niestety, dobrego zdania o nim nie mam...
|
|
#1216 |
|
BAN stały
|
dziewczyny napaliłam się na cleo dżordża żółtego, ale słyszałam, że fiszbiny w nim są niewygodne. To prawda?
|
|
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam w domu 2 nowe biustonosze: jeden Fantasie, a drugi Panache i wykonanie Samanty jest jakby o 2 półki wyżej niż one. Delikatność materiału, detale. Mierząc wczoraj w sklepie wczoraj różne Fantasie i inne, nie patrzyłam w pewnym momencie na metki i jakie było moje zdziwienie, gdy przy kasie zobaczyłam, że wybrałam właśnie Samantę
|
|
#1218 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Spróbuje poszukać stanika o tym obwodzie i miseczce. Podałyście w rozmiarówce brytyjskiej, a w Polskiej ile by to było? Bo myślę, że jak w moim mieście powiem ten rozmiar to ekspedientki nie za bardzo będą wiedziały o co chodzi.
|
|
|
#1220 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1221 |
|
Rozeznanie
|
[1=c81a2b06a90b0b22eaedbaa c3ab80ae1b1771235_6583817 1ebe9a;19341603]65E to właśnie polska rozmiarówka
Rozumiem, dziękuję bardzo! Przymierzę/ zakupię i pochwalę się spostrzeżeniami.
|
|
#1222 |
|
Rozeznanie
|
_Balba_ 65e w BRYTYJSKIEJ(inaczej zapisane to 30e), w polskiej 65f!!!
Polskie 65e będzie za małe, bo jest na 86cm w biuście, czyli aż 3cm mniej.
"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy." Edytowane przez greenaurie Czas edycji: 2010-05-16 o 14:27 |
|
|
|
#1223 |
|
Szef ds. Wymianek
|
[1=c81a2b06a90b0b22eaedbaa c3ab80ae1b1771235_6583817 1ebe9a;19341603]65E to właśnie polska rozmiarówka
oj, nie, chodzilo mi o brytyjska rozmiarowke. fakt, przyznaje, ze moglo w blad wprowadzic podwojne oznaczenie obwodu przy misce, ale chcialam wskazac przelicenie obwodu "na polski", zeby sie nam Balba nie wystraszyla, ze ja zamiarowuje w obwod o dlugosci 30 cm odziac ![]() Balbo, ale wez, prosze, pod uwage, takze brytyjskie 30F, 30E moze sie okazac za male...
|
|
#1224 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ponawiam prośbę bo ta z 39 strony została pominięta :P
Moje wymiary: - luźno w biuście mam około 93cm -na wydechu w biuście około 94cm -ciasno pod biustem mam około 72 cm tak normalnie jakieś 74cm w jednym z kalkulatorów wyszło że moje wymiary to: 72/94, UK 30FF(65FF), PL 65H a w innym że 70 DD ?? Jeśli ktoś ma podobne to proszę o radę, noszę na razie rozmiar 65E bo nigdzie nie udało dostać mi się większej miseczki a jest fatalny, za mały... Już nie mogę tego znieść.Nie wiem gdzie kupować stanik i czym się sugerować jeśli chodzi o te rozciągliwości itp. Czytałam dużo waszego wątku ale te wszystkie nazwy nic a nic mi nie mówią. Nie znam się po prostu na tym. Może któraś jest z Rzeszowa i wie gdzie można w sklepie znaleźć dobre biustonosze? Albo poradźcie z jakich sklepów internetowych korzystać. Proszę
Magiczna dieta MŻ działa Edytowane przez cannabis Czas edycji: 2010-05-16 o 15:01 |
|
|
|
#1225 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli dotychczasowy 65e nie był za ciasny (wtedy, kiedy miał dobre miski), to bierz 65ff.
|
#1226 |
|
Szef ds. Wymianek
|
ja bym sprobowala tez i 32 (70)E. niestety, nie orientuje sie w repertuarze rzeszowskich sklepow, ale ze sklepow internetowych moge Ci polecic chocby dopasowana, bellami, Bradee, MagicBra...
|
|
#1227 |
|
Konto usunięte
|
Siarko, a który z poznańskich sklepów najbardziej polecasz?
|
|
|
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie, może ktoś będzie mógł mi odpowiedzieć...
Zastanawiam się nad kupnem stanika od Ewy Michalak. W brytyjskiej rozmiarówce od Panache mam 30FF, czy wiecie może, jak sie przelicza takie rozmiary na te z Effuniaków? |
|
|
|
#1229 |
|
Zadomowienie
|
Z Panache noszę 30F więc ciutkę tylko mniej niż Ty - z effuniaka mam 70dd jest takie na styk, podejrzewam że 70e byłoby lepsze. Wg mnie powinnaś celować w 70e lub 70f.
|
#1230 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Annieee, sama sprawdzilam jeno dwa: Yoshi i Avocado, plus sklep z kapeluszami (i bielizna) w podworzu na Sw. Marcinie (nieopodal "Kociaka"), ale w tym ostatnim sa - a przynajmniej byly rok temu - jedynie Gossardy.
z Avocado nie mam dobrych wspomnien - wybor byl zaden, zas ceny niestety bardzo wysokie. zdecydowanie bardziej wole Yoshi - tam zrobilam pierwsze zakupy po uswiadomieniu i do dzis przyprowadzam swiezynki ekspedientki sa bardzo mile, przynosza wszystkie staniki, jakie maja w danym rozmiarze - niestety, w niektorych rozmiarach - tych chyba najbardziej popularnych - bardzo trudno o duzy wybor (ponoc Yposhi zamawia po jednym rozmiarze z calej rozmiarowki, tak ze takiego 30F czy 72E szybko nie ma, zas zalegaja bardzo duze badz bardzo male rozmiary).znam jeszcze outlet w Luboniu (ode mnie z Gorczyna to psre miut drogi samochodem; mozna tam tez bezproblemowo dojechac autobusem miejskim) w "6 zmysle" sa Freye, Fantasie, Fauve, Chantelle. - jeno bardzo przebrana rozmiarowka - choc "ze srodka" tez jest pare modeli.
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.

ja mam brytyjską a to jak można poznać która jest skąd ? Moje są wyprodukowane w Tailandii

to jest jakiś nowy?
to ma być pudrowy Kropek, cokolwiek to będzie, i ma mieć jakieś sznurowanie między miskami
zobaczymy co tam znowu powstanie
nie wiedziałam że Lublin jest taki duży, Wizaż jednak uczy

Od razu stwierdziły, że ta Belle jest za mała. Pomagały mierzić, uczyły nakładać biustonosz i pokazały mi super modele
Spróbuje poszukać stanika o tym obwodzie i miseczce. Podałyście w rozmiarówce brytyjskiej, a w Polskiej ile by to było? Bo myślę, że jak w moim mieście powiem ten rozmiar to ekspedientki nie za bardzo będą wiedziały o co chodzi.
a jest fatalny, za mały... Już nie mogę tego znieść.