Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-24, 21:29   #1201
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Pelnia na wesele też........... ale chyba oleję sukienkowe konwenanse....

Ok , ja zmykam.... , bo zaraz przyrosnę do tego krzesła, a jeszcze tak się kukurydzą gotowaną objadłam..no ale zachcianka spełniona......

Dobrej nocki Mamusie!

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png

Edytowane przez essence30
Czas edycji: 2010-07-24 o 21:36
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 21:35   #1202
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
moj 2 letni synus wlasnie nauczyl se liczyc do 10 na liczydle alez jestem z niego dumna
melabn superrrrrrrrrrrrr!

Kotku 81 dziekuje

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez essence30 Pokaż wiadomość
wazne by bylo wam wygodnie i dobrze sie czuly
na allegro sa naprawde tanie sukienusie ciazowe jakby ktoras szukala... widzialam ostatnio za 40 zl z przesylka ale tez nie wiadomo jaka pogoda a i na tunike mniej wiecej tyle trzeba wydac... moze popytajcie oklezanek ciezarnych

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
haha pelnia, szerokosci w pasie nie podam bo ona sie zmienia Myslalam zeby cos kupic odcinanego pod biustem to przyda i sie na przyszlosc, bo lubie takie kroje

a w ogole mam 182cm wzrostu a w biodrach 92, chyba juz tyle samo co w pasie
hihi kutro cos zmierze i jk wymiary beda pasowac to podesle ci zdjecie - w razie czego przypomnnij mi sie
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 21:37   #1203
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
moj 2 letni synus wlasnie nauczyl se liczyc do 10 na liczydle alez jestem z niego dumna

Cytat:
Hehe ja tam prawie zawsze chodzę w spodniach - no ale ja po prostu nie znoszę spódnic i sukienek zresztą nawet w takich eleganckich spodniach sie jakoś źle czuję - jakaś dziwna jestem
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 21:38   #1204
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

hihi i wzdecie gotowe

slodkich snow Essence

Melabn i Kotku a w czym wasze starszaczki spia teraz? w lozeczkach jeszcze?
Stary 2010-07-24, 21:44   #1205
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
hihi i wzdecie gotowe

slodkich snow Essence

moj jeszcze tak, ale ma juz okolo 97 cm wiec niedlugo mu zmienie na jakies zwykle
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 21:49   #1206
De28
Wtajemniczenie

[QUOTE=pelnia1980;20902132]
Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość

co do ciezkosci tak
golilam sie dzis i musialam isc do lustra by sprawdzic czy wszystkich wloskow sie pozbylam heheh
U mnie golenie tez juz jest utrudnione. A wiazanie butow powoli staje sie niemozliwe. Zapinam sandaly siedzac na kanapie i wywijajac noge na bok.

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
ooohhhhh, a co bedzie dalej... ????
Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość

myślałam, że brzuch mi niewiele urósł a tymczasem założyłam dziś jeansy ciążowe, które jeszcze kilka tygodni temu na mnie wisiały i musiałam je dość mocno ściskać paskiem, żeby mi z tyłka nie spadły i okazało się, że luzu to mam 2 cm w brzuszku i ze 4 cm w biodrach - hehe jak tak dalej pójdzie to jesienią się w nie nie zmieszczę
Ja juz nie mieszcze sie w swoje pierwsze ciazowe spodnie.Mam na szczescie jeszcze dwie pary, ktore byly o wiele za duze i workowate a teraz leza perfekcyjnie

Cytat:
Tez mam pod koniec sierpnia slub. Chyba bedzie brazowa sukienka ze zlotymi dodatkami. Tylko nie wiem, czy w butach na obcasie wytrzymam.

Wlasnie skonczylam malowanie pokoju Co prawda tylko jedna sciana z oknem, ale bylo duzo oklejania i poprawiania, bo kolor ciemny. Duzo krawedzi, rogow i sciany krzywe. Ale mam teraz wszystko w kolorze bezu, brazu i cappucino Ciesze sie strasznie, chociaz to mam z glowy.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-07-24 o 21:50
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 21:51   #1207
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Ale sie najadlam
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-24, 21:53   #1208
melabn
Wtajemniczenie

ide spac z mlodym , do jutra
Stary 2010-07-24, 21:54   #1209
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe moja to już by się nie zmieściła - ma 7 lat
Ale w łóżeczku spała długo bo 4 lata, teraz ma łóżko piętrowe - pierwszy rok spała na dole, teraz śpi u góry a dół czeka na "cośka" - pewnie jeszcze sobie trochę poczeka
Stary 2010-07-24, 21:55   #1210
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
moj jeszcze tak, ale ma juz okolo 97 cm wiec niedlugo mu zmienie na jakies zwykle
no no wlasnie, nasz jest niziutki ma 77 cm ale myslimy o zamianie jak przyjdzie 2 bo szkoda wydawac kasy na drugie lozeczko - jak myslicie??
Zastanawiam sie nad kanapa dwuosobowa bo lubi sie hrabia rozlozyc taka piankowa tyle ze z paka by moc kolderke schowac...
albo nad lozeczkiem dla tzw juniorow z mala barierka z jednej storny - w przyszlosci mozna ja odmontowac... ale jakos nie jestem za tym przekonana... mimo ze mniej miejsca zajmuje...
moze macie jakies pomysly?
Stary 2010-07-24, 21:56   #1211
kotek81
Zakorzenienie

Ja też juz zmykam bo oczy się same zamykają dobranoc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-24, 22:04   #1212
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

[QUOTE=De28;20904012]
Cytat:
U mnie golenie tez juz jest utrudnione. A wiazanie butow powoli staje sie niemozliwe. Zapinam sandaly siedzac na kanapie i wywijajac noge na bok.

Ja juz nie mieszcze sie w swoje pierwsze ciazowe spodnie.Mam na szczescie jeszcze dwie pary, ktore byly o wiele za duze i workowate a teraz leza perfekcyjnie

Tez mam pod koniec sierpnia slub. Chyba bedzie brazowa sukienka ze zlotymi dodatkami. Tylko nie wiem, czy w butach na obcasie wytrzymam.

Wlasnie skonczylam malowanie pokoju Co prawda tylko jedna sciana z oknem, ale bylo duzo oklejania i poprawiania, bo kolor ciemny. Duzo krawedzi, rogow i sciany krzywe. Ale mam teraz wszystko w kolorze bezu, brazu i cappucino Ciesze sie strasznie, chociaz to mam z glowy.
sliczne kolorki a co naklejaalas jesli mozna wiedziec? mi sie strasznie podobaja takie kwiaty naklejane z listkami albo drzewa ehh ale mamy pokoj w calkiem innym stylu jak na razie

sypialnie zamierzam pomalowac na bez krem lub jasny blekit - choc maz mowi ze wszystko na niebiesko najlepiej dogryza mi cwaniaczek hehe

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

dobrej nocki melabn i kotku
Irsin co wcinalas przyznaj sie hehe ja slonecznik, mambe i maz mowi ze sie obzeram Anecka za to zdrowo - jagodowo : )ale po ostatnich bolach brzucha boje sie ruszac owocow

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

musze laptopa odstapic - dobranoc
Stary 2010-07-24, 22:17   #1213
Anecka
Zakorzenienie

Pelnia, dzieki hehe

Tez sie kukurydza objadlam na noc i mam wzdecia

Dobranoc do jutra

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 22:27   #1214
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

[QUOTE=pelnia1980;20904266]
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

sliczne kolorki a co naklejaalas jesli mozna wiedziec? mi sie strasznie podobaja takie kwiaty naklejane z listkami albo drzewa ehh ale mamy pokoj w calkiem innym stylu jak na razie

sypialnie zamierzam pomalowac na bez krem lub jasny blekit - choc maz mowi ze wszystko na niebiesko najlepiej dogryza mi cwaniaczek hehe

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

dobrej nocki melabn i kotku
Irsin co wcinalas przyznaj sie hehe ja slonecznik, mambe i maz mowi ze sie obzeram Anecka za to zdrowo - jagodowo : )ale po ostatnich bolach brzucha boje sie ruszac owocow

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

musze laptopa odstapic - dobranoc

duzo dobroci, a terazzjadlam pomidory z bazylia, parowke sojowa i chlebek
Stary 2010-07-24, 22:48   #1215
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
Aliszcze, gdzie się kupuje suszoną żurawinę
w dziale z bakaliami, w każdym większym sklepie powinna być niestety żurawina należy do tych droższych bakalii, ja za małą paczkę płacę 4 zł (kupuję w Intermarche),a widywałam i wyższe ceny. jakby co, to chyba są tabletki na bazie żurawiny, nie wiem, czy można brać je w ciąży, ale chyba tak. Ja w ogóle uwielbiam bakalie, suszone ananasy, papaje, żurawinę, morele

ja ostatnio goliłam okolice bikini i musiałam niezłe wygibasy i skłony robić, by zobaczyć, co rzeczywiście golę

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 23:23   #1216
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
w dziale z bakaliami, w każdym większym sklepie powinna być niestety żurawina należy do tych droższych bakalii, ja za małą paczkę płacę 4 zł (kupuję w Intermarche),a widywałam i wyższe ceny. jakby co, to chyba są tabletki na bazie żurawiny, nie wiem, czy można brać je w ciąży, ale chyba tak. Ja w ogóle uwielbiam bakalie, suszone ananasy, papaje, żurawinę, morele

ja ostatnio goliłam okolice bikini i musiałam niezłe wygibasy i skłony robić, by zobaczyć, co rzeczywiście golę
lusterko w dol i juz

swoja droga ja tez juz nie widze co mam pod brzuchem
Stary 2010-07-24, 23:24   #1217
sanderinka
Zakorzenienie

ja też mam w sierpniu wesele i nie mam sie w co ubrać

a jak wygląda ta siara ?? bo nie wiem

melabn za liczenie do 10

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 00:11   #1218
olajka
Zadomowienie

Cytat:
olajka to nie problem w wyrazaniu swego zdania... napisalam ci ze akceptuje osoby ktore mysla podobnie lub tak jak ty i ze nie tylko ty stoisz z mezem mocno na ziemi ale chodzilo mi dokladnie o sposob w jaki wyrazilas sie ku koncowi - napisalas ze czekasz bo to za wczesnie dla was i nie wiadomo co przyniesie jutro... slowa kierowane do melabn jak sie nie myle - wiec zadalam ci pytanie - czy wiadomo ze urodzisz zywe dziecko? wiec moze wstrzymaj sie z kupnem rzeczy wogole po porodzie... A tak wogole to napisalam ze forum jest dla wsparcia i w radosciach i niedoli takze w wyrazaniu swych pogladow etc... owszem, ale ono nie sluzy do tego by kogos dolowac lub swoimi pogladami obnizac psychiczne podejscie... jak sama wiesz podejscie u kazdej z nas jest rozne i to jest cudowne!! dzieki temu wlasnie mozemy cos wyniesc...
tak a propos GRATULUJEMY DZIEWCZYNKI i wspaniale ze wszystko dobrze u Was jak okazalo sie na wizycie

NO I MAM OD DZISIEJSZEGO DNIA SIARE~!!!! wspaniale uczucie - malenko tyciutenko ale jest maz zachwycony

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------
Napisałaś to tak, jakbym nie mogla właśnie wyrażać swoich obaw bo kogoś zdołuje i obniże mu psychiczne podejście-jak to ujęłaś. Wcześniej napisałaś, że forum jest dla wsparcia też i w niedoli, więc sama sobie zaprzeczasz nie drążmy tego tematu bo nie ma sensu. Każdy wyraził swoje zdanie i jest ok. Dzięki za gratulacje, ja gratuluję ,,siary'' Wogóle to jest jakiś ,,termin" od kiedy do kiedy się ona pojawia? I jak jest z tą linią od pępula w dół? Wy już ją macie?
U mnie jeszcze ni ma ani tego, ani tego
Co do depilacji to nóżki lecę depilatorkiem i jest luzik, nie mam problemów z poruszaniem, gorzej golić intymne okolice musiałam używać lusterka i to od samego początku, gdyż jak stoję to nawet sobie stóp nie widzę, szczególnie wieczorem. Pedicure troszki niewygodnie jest robić to fakt, dlatego byłam u kosmetyczki ostatnio, więc jest ok. Zapinanie butów czy inne czynności wykonuje normalnie i nie mam problemów. Żylaka mam jednego, ale on już wcześniej się zrobił, tylko był mniej widoczny niż chyba teraz. Mam zamiar stosować kremy na żylaki, ale nie wiem czy teraz można

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 04:13   #1219
kliwia
Zakorzenienie

Spac nie moge to wpalam na chwile Lalo u mnie wczoraj caly dzien i bylo chlodno 15stopni.

olajka
fajnie ze masz corkę
79Marta
szusozna zurawine widzialam wczoraj na rynku w warzywaniaku, na wage po 23zl kilogram chyba.

Dostalam wczoraj od tesciowej 5 workow ubranek dla dzidziusia po dzieciach Tz siostry. I jest czesc przedpotopowa ktora sie nie ndajae.
ale niektore rzeczy sa slodkie i na pewno sie przydadza.
I do tego kombinezon jest blekitny. wiec dziewucha w razie co tez sie w niego wpakuje i nie bede musiala kupowac kombinezonu na 1 miesiac zycia i wyjscie ze szpitala
Super welurowe spiochy, kilka kaftanikow. choc nie chce ich uzywac ale sa tak male, ze chyba ylko do spzpitala sie nadadza
I polarowy spiworek nawet jest
Jestem za dowolona.
Dostane jeszcze ejdna pake, jak juz bede znala plec. w zasadzie dwie bo jeszcze od kolezanki

Co do pieluch. Kolezanka mi wczoraj napisala ze poleca Hugges'y zwlaszcza dla maluszka, bo maja na plecach jakies gumeczki i zatrzymuje to tez kupki. Mowi ze z tych pieluch nigdy nie miala malego 'obsranego' poszyje. a z pampersow miala
Ja sie bede starala w mniare mozliwosci i reakcji dziecka skory kupowac tansze pieluchy, bo nie stac mnie na drogie.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-07-25 o 04:16
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-25, 07:09   #1220
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
no no wlasnie, nasz jest niziutki ma 77 cm ale myslimy o zamianie jak przyjdzie 2 bo szkoda wydawac kasy na drugie lozeczko - jak myslicie??
Zastanawiam sie nad kanapa dwuosobowa bo lubi sie hrabia rozlozyc taka piankowa tyle ze z paka by moc kolderke schowac...
albo nad lozeczkiem dla tzw juniorow z mala barierka z jednej storny - w przyszlosci mozna ja odmontowac... ale jakos nie jestem za tym przekonana... mimo ze mniej miejsca zajmuje...
moze macie jakies pomysly?
ja malemu kupie sofe rozkladana 2 osobowa
Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Napisałaś to tak, jakbym nie mogla właśnie wyrażać swoich obaw bo kogoś zdołuje i obniże mu psychiczne podejście-jak to ujęłaś. Wcześniej napisałaś, że forum jest dla wsparcia też i w niedoli, więc sama sobie zaprzeczasz nie drążmy tego tematu bo nie ma sensu. Każdy wyraził swoje zdanie i jest ok. Dzięki za gratulacje, ja gratuluję ,,siary'' Wogóle to jest jakiś ,,termin" od kiedy do kiedy się ona pojawia? I jak jest z tą linią od pępula w dół? Wy już ją macie?
U mnie jeszcze ni ma ani tego, ani tego
Co do depilacji to nóżki lecę depilatorkiem i jest luzik, nie mam problemów z poruszaniem, gorzej golić intymne okolice musiałam używać lusterka i to od samego początku, gdyż jak stoję to nawet sobie stóp nie widzę, szczególnie wieczorem. Pedicure troszki niewygodnie jest robić to fakt, dlatego byłam u kosmetyczki ostatnio, więc jest ok. Zapinanie butów czy inne czynności wykonuje normalnie i nie mam problemów. Żylaka mam jednego, ale on już wcześniej się zrobił, tylko był mniej widoczny niż chyba teraz. Mam zamiar stosować kremy na żylaki, ale nie wiem czy teraz można
w 1 ciazy mialam siare od 7 miesiaca do porodu oczywiscie , a z ta linia chyba w 6 mc mi sie pojawila ,ale od pepka w gore

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Spac nie moge to wpalam na chwile Lalo u mnie wczoraj caly dzien i bylo chlodno 15stopni.

olajka fajnie ze masz corkę
79Marta szusozna zurawine widzialam wczoraj na rynku w warzywaniaku, na wage po 23zl kilogram chyba.

Dostalam wczoraj od tesciowej 5 workow ubranek dla dzidziusia po dzieciach Tz siostry. I jest czesc przedpotopowa ktora sie nie ndajae.
ale niektore rzeczy sa slodkie i na pewno sie przydadza.
I do tego kombinezon jest blekitny. wiec dziewucha w razie co tez sie w niego wpakuje i nie bede musiala kupowac kombinezonu na 1 miesiac zycia i wyjscie ze szpitala
Super welurowe spiochy, kilka kaftanikow. choc nie chce ich uzywac ale sa tak male, ze chyba ylko do spzpitala sie nadadza
I polarowy spiworek nawet jest
Jestem za dowolona.
Dostane jeszcze ejdna pake, jak juz bede znala plec. w zasadzie dwie bo jeszcze od kolezanki

Co do pieluch. Kolezanka mi wczoraj napisala ze poleca Hugges'y zwlaszcza dla maluszka, bo maja na plecach jakies gumeczki i zatrzymuje to tez kupki. Mowi ze z tych pieluch nigdy nie miala malego 'obsranego' poszyje. a z pampersow miala
Ja sie bede starala w mniare mozliwosci i reakcji dziecka skory kupowac tansze pieluchy, bo nie stac mnie na drogie.
moim zdaniem jesli chcesz tansze pieluchy to o niebo lepsze od huggisow sa dada z biedronki- te pierwsze sa sztywne jak papier i potrafia obetrzec nogi dziecku .Dada kosztuja 27 zl ,duzo moich znajomych uzywa i sa bardzo zadowolone, sama mialam je raz i uwazam ,ze sa ok
Stary 2010-07-25, 08:19   #1221
Stokrotka_76
Raczkowanie

Hej dziewczyny,

Co do pieluch to też opieram sie na opiniach innych bo to moj pierwszy potomek. Moja siostra to zwolenniczka Pampersów, ale jak sie ma kasę to nie szuka sie innych rozwiązan bo po co. Wczoraj za to widzialam sie z koleżanką która ma 4 miesięczną córkę i używa Bella Happy. Te pieluszki stosują w szpitalu, i położna też jej je poleciła bo są szeroko rozstawione i nóżki dziecka nie sa za bliko siebie a to dobrze dla bioderek w pierwszym okresie życia. Myślę, że trzeba spróbować też tych tańszych i droższych i sie samemu przekonać, bo jeśli dziecko nie jest jakoś super wrażliwe i uczulone to po co przepłacać?
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 08:24   #1222
kretencja
Zakorzenienie

Olajka, co do siary to nie ma żadnego terminu. Jak widać u niektórych kobiet pojawia się ona już w połowie ciąży, u innych - tuż przed porodem. Ja nie mam jeszcze.
Za to linię od pępka w dół... miałam zawsze Bardzo bladą, kilka tygodni temu się wyostrzyła. Ale też czytałam, że nie wszystkie kobiety ją mają, tak że spoko.
Na pękające naczynka na nogach gin powiedział, że mogę stosować venospray, ale czy na żylaki on pomaga - nie wiem. Zresztą ciągle go nie kupiłam - jakoś nie mogę się zmobilizować

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 09:26   #1223
kliwia
Zakorzenienie

melabn pieluchy dada sa 1 na liscie do sprawdzenia na dzieciaku tylko chyba maja tylko duze paki z tego co kojarze? a do szpitala i na pierwsze dni w domu bedzie potrzebna mała. w tym najmniejszym rozmiarze zero lub new born. Kolezanka mi mowila ze tych zerowek kupila hyba hugiesy do szpitala mała paczke, i jak ja wykorzystala tam i w domu to przeszla na jedynki od razu.

stokrotka o bella kappy slyszalam ze maja czesto sorty bez kleju, tzn ze sie pielucha rozlazi. przy podpaskach tez to czesto zauwazam.
Stary 2010-07-25, 09:26   #1224
79 Marta
Wtajemniczenie

ja też nie mam siary, zawsze pojawia się w czasie ciązy?
Stary 2010-07-25, 09:27   #1225
kliwia
Zakorzenienie

aaaa w biedronce do dzis byla propmocja na poszek Lovela - 1,9kilo za 14,99
Stary 2010-07-25, 09:32   #1226
bela14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
ja też nie mam siary, zawsze pojawia się w czasie ciązy?
Mi w pierwszej ciąży sie nie pojawiła,teraz na razie tez nic nie ma.

Dziewczynki kochane w sprawie listy piszcie od dzisiaj proszę
na PW ponieważ bede miała ograniczony dostep do netu
więc moge nie zauważyć,że prosicie o dopisanie np.płci
w postach.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 09:35   #1227
kretencja
Zakorzenienie

Marta, nie zawsze. Może wystąpić dopiero tuż przed samym porodem.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 09:36   #1228
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
ja też mam w sierpniu wesele i nie mam sie w co ubrać

a jak wygląda ta siara ?? bo nie wiem

melabn za liczenie do 10

Ja miałam w czerwcu wesele i wybrałam się w sukience ciążowej
Kupiłam w okazyjnej cenie, poza tym wiem, ze to może być nie ostatnie przyjęcie podczas moejej ciązy

Sukienka: (oczywiście inne buty i dodatki)

pelnia ja dla starszego kupiłam łóżko Junior (stojące, nie rozkładane)
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici

Edytowane przez ***luna
Czas edycji: 2010-07-25 o 10:07
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 10:10   #1229
MILA25*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
melabn pieluchy dada sa 1 na liscie do sprawdzenia na dzieciaku tylko chyba maja tylko duze paki z tego co kojarze? a do szpitala i na pierwsze dni w domu bedzie potrzebna mała. w tym najmniejszym rozmiarze zero lub new born. Kolezanka mi mowila ze tych zerowek kupila hyba hugiesy do szpitala mała paczke, i jak ja wykorzystala tam i w domu to przeszla na jedynki od razu.

stokrotka o bella kappy slyszalam ze maja czesto sorty bez kleju, tzn ze sie pielucha rozlazi. przy podpaskach tez to czesto zauwazam.
Pieluch Dada używałam przy moim synku i byłam zadowolona. Jedynie do
szpitala i na pierwszy tydzień w domu kupiłam Pampersy.
Małemu dupka się nigdy nie odparzyła , nie rozklejały się.
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 10:15   #1230
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
kretencja a masz na oku jakies mebelki dla dz.?

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

no wlasnie, mi sie ostatnio tak zrobilo, az wstyd mi przed lekarzem bylo!! sama nie wiedzialam co gorsze - wlosy nie ogolone czy krosty po goleniu ??

maka ziemn?? tak jak puder stosowana? czy w czyms namaczana?

Wstyd
Tylko niektózy lekarze opierniczają jak się człoweik ogoli, to jest dopiero zonk

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
kretencja a masz na oku jakies mebelki dla dz.?

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

no wlasnie, mi sie ostatnio tak zrobilo, az wstyd mi przed lekarzem bylo!! sama nie wiedzialam co gorsze - wlosy nie ogolone czy krosty po goleniu ??

maka ziemn?? tak jak puder stosowana? czy w czyms namaczana?
Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Pieluch Dada używałam przy moim synku i byłam zadowolona. Jedynie do
szpitala i na pierwszy tydzień w domu kupiłam Pampersy.
Małemu dupka się nigdy nie odparzyła , nie rozklejały się.

Ja używałam Pampersów, ale przy rozm.4 zaczęły go uczulać.
Próbowaliśmy Haggisów, w porządku: tylko trochę sztywne.
Pampery z Lidla ponoć niektórym odpowiadają: u nas nie sprawdziły się za bardzo. Mały ma dość delikatną skórę.

Gdy po przerwie wróciliśmy do Pamperów, nie było problemu.

Dla maluszka kupię obojętnie jakie (Pampery lub Huggiesy) Newborn.
a później zamierzamy używać pieluszki wielorazowego użytku.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości