|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Pelnia
na wesele też........... ale chyba oleję sukienkowe konwenanse....![]() Ok , ja zmykam.... , bo zaraz przyrosnę do tego krzesła, a jeszcze tak się kukurydzą gotowaną objadłam..no ale zachcianka spełniona...... Dobrej nocki Mamusie!
Urodziłam się 13ego w piątek Nasz Skarb Nasze nadchodzące Szczęście Edytowane przez essence30 Czas edycji: 2010-07-24 o 21:36 |
|
|
|
#1202 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Cytat:
![]() Kotku 81 dziekuje ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]() na allegro sa naprawde tanie sukienusie ciazowe jakby ktoras szukala... widzialam ostatnio za 40 zl z przesylka ale tez nie wiadomo jaka pogoda a i na tunike mniej wiecej tyle trzeba wydac... moze popytajcie oklezanek ciezarnych ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1204 |
|
Zadomowienie
|
hihi i wzdecie gotowe
![]() slodkich snow Essence Melabn i Kotku a w czym wasze starszaczki spia teraz? w lozeczkach jeszcze? |
|
|
|
#1205 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1206 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=pelnia1980;20902132]
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wlasnie skonczylam malowanie pokoju Ciesze sie strasznie, chociaz to mam z glowy.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-07-24 o 21:50 |
|||
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie najadlam
|
|
|
|
#1208 |
|
Wtajemniczenie
|
ide spac z mlodym , do jutra
|
|
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale w łóżeczku spała długo bo 4 lata, teraz ma łóżko piętrowe - pierwszy rok spała na dole, teraz śpi u góry a dół czeka na "cośka" - pewnie jeszcze sobie trochę poczeka
|
|
|
|
|
#1210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawiam sie nad kanapa dwuosobowa bo lubi sie hrabia rozlozyc taka piankowa tyle ze z paka by moc kolderke schowac... albo nad lozeczkiem dla tzw juniorow z mala barierka z jednej storny - w przyszlosci mozna ja odmontowac... ale jakos nie jestem za tym przekonana... mimo ze mniej miejsca zajmuje... moze macie jakies pomysly? |
|
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też juz zmykam bo oczy się same zamykają
dobranoc
|
|
|
|
#1212 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=De28;20904012]
Cytat:
a co naklejaalas jesli mozna wiedziec? mi sie strasznie podobaja takie kwiaty naklejane z listkami albo drzewa ehh ale mamy pokoj w calkiem innym stylu jak na razie ![]() sypialnie zamierzam pomalowac na bez krem lub jasny blekit - choc maz mowi ze wszystko na niebiesko najlepiej dogryza mi cwaniaczek hehe---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- dobrej nocki melabn i kotku Irsin co wcinalas przyznaj sie hehe ja slonecznik, mambe i maz mowi ze sie obzeram Anecka za to zdrowo - jagodowo : )ale po ostatnich bolach brzucha boje sie ruszac owocow---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- musze laptopa odstapic - dobranoc
|
|
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Pelnia, dzieki hehe
![]() Tez sie kukurydza objadlam na noc i mam wzdecia ![]() Dobranoc do jutra
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=pelnia1980;20904266]
Cytat:
duzo dobroci, a terazzjadlam pomidory z bazylia, parowke sojowa i chlebek
|
|
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
w dziale z bakaliami, w każdym większym sklepie powinna być
niestety żurawina należy do tych droższych bakalii, ja za małą paczkę płacę 4 zł (kupuję w Intermarche),a widywałam i wyższe ceny. jakby co, to chyba są tabletki na bazie żurawiny, nie wiem, czy można brać je w ciąży, ale chyba tak. Ja w ogóle uwielbiam bakalie, suszone ananasy, papaje, żurawinę, morele![]() ja ostatnio goliłam okolice bikini i musiałam niezłe wygibasy i skłony robić, by zobaczyć, co rzeczywiście golę
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoja droga ja tez juz nie widze co mam pod brzuchem
|
|
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam w sierpniu wesele i nie mam sie w co ubrać
a jak wygląda ta siara ?? bo nie wiem ![]() melabn za liczenie do 10
|
|
|
|
#1218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie drążmy tego tematu bo nie ma sensu. Każdy wyraził swoje zdanie i jest ok. Dzięki za gratulacje, ja gratuluję ,,siary'' ![]() Wogóle to jest jakiś ,,termin" od kiedy do kiedy się ona pojawia? I jak jest z tą linią od pępula w dół? Wy już ją macie?U mnie jeszcze ni ma ani tego, ani tego Co do depilacji to nóżki lecę depilatorkiem i jest luzik, nie mam problemów z poruszaniem, gorzej golić intymne okolice musiałam używać lusterka i to od samego początku, gdyż jak stoję to nawet sobie stóp nie widzę, szczególnie wieczorem. Pedicure troszki niewygodnie jest robić to fakt, dlatego byłam u kosmetyczki ostatnio, więc jest ok. Zapinanie butów czy inne czynności wykonuje normalnie i nie mam problemów. Żylaka mam jednego, ale on już wcześniej się zrobił, tylko był mniej widoczny niż chyba teraz. Mam zamiar stosować kremy na żylaki, ale nie wiem czy teraz można
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Spac nie moge to wpalam na chwile
Lalo u mnie wczoraj caly dzien i bylo chlodno 15stopni.olajka fajnie ze masz corkę ![]() 79Marta szusozna zurawine widzialam wczoraj na rynku w warzywaniaku, na wage po 23zl kilogram chyba. Dostalam wczoraj od tesciowej 5 workow ubranek dla dzidziusia po dzieciach Tz siostry. I jest czesc przedpotopowa ktora sie nie ndajae.ale niektore rzeczy sa slodkie i na pewno sie przydadza. I do tego kombinezon jest blekitny. wiec dziewucha w razie co tez sie w niego wpakuje i nie bede musiala kupowac kombinezonu na 1 miesiac zycia i wyjscie ze szpitala ![]() Super welurowe spiochy, kilka kaftanikow. choc nie chce ich uzywac ale sa tak male, ze chyba ylko do spzpitala sie nadadza ![]() I polarowy spiworek nawet jest ![]() Jestem za dowolona. Dostane jeszcze ejdna pake, jak juz bede znala plec. w zasadzie dwie bo jeszcze od kolezanki ![]() Co do pieluch. Kolezanka mi wczoraj napisala ze poleca Hugges'y zwlaszcza dla maluszka, bo maja na plecach jakies gumeczki i zatrzymuje to tez kupki. Mowi ze z tych pieluch nigdy nie miala malego 'obsranego' poszyje. a z pampersow miala Ja sie bede starala w mniare mozliwosci i reakcji dziecka skory kupowac tansze pieluchy, bo nie stac mnie na drogie. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-07-25 o 04:16 |
|
|
|
#1220 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1221 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Co do pieluch to też opieram sie na opiniach innych bo to moj pierwszy potomek. Moja siostra to zwolenniczka Pampersów, ale jak sie ma kasę to nie szuka sie innych rozwiązan bo po co. Wczoraj za to widzialam sie z koleżanką która ma 4 miesięczną córkę i używa Bella Happy. Te pieluszki stosują w szpitalu, i położna też jej je poleciła bo są szeroko rozstawione i nóżki dziecka nie sa za bliko siebie a to dobrze dla bioderek w pierwszym okresie życia. Myślę, że trzeba spróbować też tych tańszych i droższych i sie samemu przekonać, bo jeśli dziecko nie jest jakoś super wrażliwe i uczulone to po co przepłacać?
|
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Olajka, co do siary to nie ma żadnego terminu. Jak widać u niektórych kobiet pojawia się ona już w połowie ciąży, u innych - tuż przed porodem. Ja nie mam jeszcze.
Za to linię od pępka w dół... miałam zawsze Bardzo bladą, kilka tygodni temu się wyostrzyła. Ale też czytałam, że nie wszystkie kobiety ją mają, tak że spoko.Na pękające naczynka na nogach gin powiedział, że mogę stosować venospray, ale czy na żylaki on pomaga - nie wiem. Zresztą ciągle go nie kupiłam - jakoś nie mogę się zmobilizować
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
melabn pieluchy dada sa 1 na liscie do sprawdzenia na dzieciaku
tylko chyba maja tylko duze paki z tego co kojarze? a do szpitala i na pierwsze dni w domu bedzie potrzebna mała. w tym najmniejszym rozmiarze zero lub new born. Kolezanka mi mowila ze tych zerowek kupila hyba hugiesy do szpitala mała paczke, i jak ja wykorzystala tam i w domu to przeszla na jedynki od razu.stokrotka o bella kappy slyszalam ze maja czesto sorty bez kleju, tzn ze sie pielucha rozlazi. przy podpaskach tez to czesto zauwazam. |
|
|
|
#1224 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też nie mam siary, zawsze pojawia się w czasie ciązy?
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa w biedronce do dzis byla propmocja na poszek Lovela - 1,9kilo za 14,99
|
|
|
|
#1226 |
|
Rozeznanie
|
Mi w pierwszej ciąży sie nie pojawiła,teraz na razie tez nic nie ma.
Dziewczynki kochane w sprawie listy piszcie od dzisiaj proszę na PW ponieważ bede miała ograniczony dostep do netu więc moge nie zauważyć,że prosicie o dopisanie np.płci w postach. |
|
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, nie zawsze. Może wystąpić dopiero tuż przed samym porodem.
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam w czerwcu wesele i wybrałam się w sukience ciążowej ![]() Kupiłam w okazyjnej cenie, poza tym wiem, ze to może być nie ostatnie przyjęcie podczas moejej ciązy ![]() Sukienka: (oczywiście inne buty i dodatki) pelnia ja dla starszego kupiłam łóżko Junior (stojące, nie rozkładane)
Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2010-07-25 o 10:07 |
|
|
|
|
#1229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szpitala i na pierwszy tydzień w domu kupiłam Pampersy. Małemu dupka się nigdy nie odparzyła , nie rozklejały się. |
|
|
|
|
#1230 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstyd ![]() Tylko niektózy lekarze opierniczają jak się człoweik ogoli, to jest dopiero zonk ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Cytat:
Ja używałam Pampersów, ale przy rozm.4 zaczęły go uczulać. Próbowaliśmy Haggisów, w porządku: tylko trochę sztywne. Pampery z Lidla ponoć niektórym odpowiadają: u nas nie sprawdziły się za bardzo. Mały ma dość delikatną skórę. Gdy po przerwie wróciliśmy do Pamperów, nie było problemu. Dla maluszka kupię obojętnie jakie (Pampery lub Huggiesy) Newborn. a później zamierzamy używać pieluszki wielorazowego użytku.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

na wesele też...........

Myslalam zeby cos kupic odcinanego pod biustem to przyda i sie na przyszlosc, bo lubie takie kroje 
heheh

dobranoc

bo nie wiem 
i bylo chlodno 15stopni.