Krakowianki - część XX (następująca po XIX i poprzedzająca XXI) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-28, 20:34   #1201
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Dot.: Krakowianki - część XX (następująca po XIX i poprzedzająca XXI)

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Tak myslalam zeby kupic Vatike + jakies wcierki na wypadanie, ale czy to pomoze jesli bede dalej prostowac wlosy? Czy prostowanie ma wplyw na wypadanie? Bezposrednia przyczyna wypadania u mnie wydaje mi sie jest dosc czeste uzywanie szamponow koloryzujacych w ostatnim czasie.
Nie wolno czesac nawet Tangle Teezer???
Prostowanie włosów to najbardziej inwazyjna czynność, z tych które włosom fundujesz. Jeżeli robisz to po każdym myciu to nie ma się co dziwić, że Twoje włosy są cienkie i wypadają. Najlepiej byłoby całkowicie zrezygnować z prostowania, choć wiem, że może to być ciężkie.
Szampony koloryzujące to również nie za dobra rzecz dla włosów. Częste stosowanie saszetek koloryzujących jest gorsze niż farbowanie trwałą farbą. Jeżeli jesteś w stanie to daj włosom odpocząć na przykład pół roku.
A pielęgnacja włosów zawsze im pomoże, bez względu na to, czy zrezygnujesz z dotychczasowych przyzwyczajeń czy nie.
Tangle Teezer możesz nawet mokre czesać.

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Dzięki
2. "silikony są DOBRE jeśli używamy ich z umiarem i PRZED odżywaniem włosów się ich pozbywamy"- czyli jeśli kiedyś używałam maski, która miała w sobie jeden z silikonów to teraz przed olejowaniem powinnam wymyć włosy np. szamponem Baby dream?
3. A czy na początek nie powinnam zacząć od jednego? Przecież efekty nie przychodzą podobno od razu, więc skąd będę wiedzieć który olej mi pomaga?
Szukałam u tego sprzedawcy, poczytałam w KWC i chociaż jest kilka nieprzyjaznych opinii to jednak większość jest bardzo dobrych, i zdecydowałam się na ten. Dobry wybór? Jeszcze widziałam kokosowy 100%, ale on podobno jest rafinowany, a powinno się używać tych nierafinowanych.
Dzięki, że mi tak cierpliwie odpowiadasz
ad. 2 Nie, wystarczy, że dwa razy w tygodniu będziesz stosować szampon z SLS, żeby oczyścić włosy i skórę głowy. Nie popadajmy w paranoję, bo przegięcie w drugą stronę dobre również nie jest. Trzeba unikać po prostu zamkniętego koło typu: szampon z silikonami -> odżywka z silikonami -> szampon z kolejnymi silikonami -> kolejna warstwa silikonów w postaci maski. I dziwimy się, że odżywki wcale nam włosów nie odżywiają. Albo koło typu: olej -> szampon z SLS (zmyje drogocenne składniki).
ad. 3 Zawsze lepiej mieć pod ręka dwa oleje, wierz mi, że poczujesz co Twoje włosy lubią tylko musisz obserwować swoje włosy. Amla + kokos to ponoć dobry olej, ale ja nie miałam, więc ściem pisać nie będę. Klasyczna Amla dla mnie jest trudna, bo nie dość że śmierdzi to jeszcze ciężko się zmywa.
Rafinowany też ostatecznie może być, ale zawiera po prostu mniej składników odżywczych, więc lepiej wybrać coś innego

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
hiper, a po co do kanclerza? Do kiedy tam trzeba to zapłacić? Sorry, że Cię męczę, ale po dzisiejszej rundzie po dziekanacie mam dość wszystkiego. Dziekancie na UEKu .
W kwestii finansowej. Płatności masz chyba do 10. każdego miesiąca.
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 20:41   #1202
WrednaMyszka
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36813795]
ad. 2 Nie, wystarczy, że dwa razy w tygodniu będziesz stosować szampon z SLS, żeby oczyścić włosy i skórę głowy. Nie popadajmy w paranoję, bo przegięcie w drugą stronę dobre również nie jest. Trzeba unikać po prostu zamkniętego koło typu: szampon z silikonami -> odżywka z silikonami -> szampon z kolejnymi silikonami -> kolejna warstwa silikonów w postaci maski. I dziwimy się, że odżywki wcale nam włosów nie odżywiają. Albo koło typu: olej -> szampon z SLS (zmyje drogocenne składniki).
ad. 3 Zawsze lepiej mieć pod ręka dwa oleje, wierz mi, że poczujesz co Twoje włosy lubią tylko musisz obserwować swoje włosy. Amla + kokos to ponoć dobry olej, ale ja nie miałam, więc ściem pisać nie będę. Klasyczna Amla dla mnie jest trudna, bo nie dość że śmierdzi to jeszcze ciężko się zmywa.
Rafinowany też ostatecznie może być, ale zawiera po prostu mniej składników odżywczych, więc lepiej wybrać coś innego
[/QUOTE]
Hiper, nie wiem jak wytrzymujesz z moimi pytaniami, ale dzięki
A zwykłego kokosowego nierafinowego u tego sprzedawcy nie ma? Bo ja nie widzę.
To może bym zamówiła ten z BU...
Mam już taki mętlik w głowie

Edytowane przez WrednaMyszka
Czas edycji: 2012-09-28 o 20:54
WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 21:31   #1203
Mysia mysz
Zakorzenienie

Nie dam rady Was odrobić ;( cały tydzień miałam szkolenie a jutro już wylatuje. Odezwę się po powrocie jak przywiozę lashfoody

Co do włosów to ja dokształcam się na wątku zakręconych na wizażu. Mają fajny wątek analityczny, gdzie jest mnóstwo już zanalizowanych produktów a i można poprosić o analizę. Ja stosuję metodę curly girl już 2 miesiące i włosy są super, nawet się do mycia odżywką przekonałam
Stary 2012-09-28, 21:49   #1204
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Dziewczyny, już koniec z moimi pytaniami. Przepraszam, jeśli Was zaczęłam tym irytować

W końcu podjęłam decyzję i wybrałam olej. Ale powiem Wam, że aż już mnie brzuch z nerwów rozbolał. Denerwowałam się, bo sama nie umiałam wybrać i zamęczałam Was pytaniami. Mam nadzieję, że jakoś ze mną wytrzymałyście

Hiper, Ciebie najmocniej przepraszam za tyle pytań i całe zamieszanie Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i cierpliwość

Idę teraz zrobić sobie jakieś spa, zrelaksować się, bo zaraz tu nie wytrzymam z tych moich nerwów.

Stary 2012-09-28, 21:55   #1205
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Ale powiem Wam, że aż już mnie brzuch z nerwów rozbolał. Denerwowałam się, bo sama nie umiałam wybrać i zamęczałam Was pytaniami. Mam nadzieję, że jakoś ze mną wytrzymałyście
Idę teraz zrobić sobie jakieś spa, zrelaksować się, bo zaraz tu nie wytrzymam z tych moich nerwów.

Jesteś szalona .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 22:01   #1206
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:

Jesteś szalona .
Po tym jak Hard kiedys naskoczyla na kogostam za zadanie pytania, to wiesz, nie dziwie sie
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 22:48   #1207
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:

Jesteś szalona .
Dlaczego?

Po prostu nie chcę, żeby wyszło na to, że piszę tu z Wami tylko po to, żeby się Was o coś ciągle pytać i radzić. Powody są zupełnie inne A po mojej ostatniej lawinie pytań mogło być właśnie takie wrażenie.

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Człowiek nawet długiego prysznica wziąć nie może... Zabrakło mi już ciepłej wody Cały plan relaksu spalił...

Stary 2012-09-28, 23:06   #1208
cholernarejestracja
Copyraptor

Wiecie co, kiedyś się dziwiłam chyba GG, że mówi, że myje twarz zupełnie nie używając wody, wydawało mi się, że przecież twarz nie może być po czymś takim czysta.

Ale leżałam w szpitalu tydzień, nie myłam twarzy bo nie miałam jak, używałam ewentualnie tylko micela. I co? Krostki wygojone, żadnych nowych zaskórników, bez pudru i innych kosmetyków się nie błyszczałam wcale...myślałam, że może to od antybiotyków, albo od zupełnego odstawienia kosmetyków różnych, czy coś...stwierdziłam, że przetestuję tę teorię, no i po powrocie do domu wciąż nie stosowałam żadnych kosmetyków. Antybiotyków już nie dostawałam, ale przekalkulowałam sobie, że ostatnio brałam masę różnych antybiotyków, i nigdy mi jakoś na cerę nie pomagały super. Po tygodniu zaczęły się pojawiać krostki No i wyszło mi, że to musi być ta woda! Więc odstawiłam wszystkie żele do mycia, używałam tylko miceli, a po prysznicu jak np. twarz mi się zmoczyła przy myciu włosów - wycierałam ręcznikiem, po czym przemywałam micelem jeszcze. I co? I dawno nie miałam tak spokojnej cery ani się nie błyszczę, ani mi nic nie wyskakuje...wychodzi na to, że woda w Krakowie jest na tyle syfna i twarda, że moja skóra reaguje na nią nadprodukcją sebum, i po prostu muszę jej unikać jak się da...Było słuchać GG
Stary 2012-09-28, 23:13   #1209
Tomaszynka
Raczkowanie

Uffff, jestem po moim pierwszym wykładzie. Jutro powtórka z rozrywki tyle że 10 godzin! Pojadę na uczelnie uzbrojona kupą zeszytów i drugą (znacznie większą ) kupą jedzenia. Czy Wy polecacie coś do zabierania ze sobą poza typowymi drożdżówkami/kromeczkami? Nie chciałabym regularnie witać Pana z budki kebabowej.

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Silikony też nie są moim zdaniem złe i skazane na wieczne potępienie - mogą posłużyć do "zalepienia" końcówek i ochrony włosa.

Co do zamykania końcówek włosów polecę Wam absolutne cudo! Obcinajcie włosy w salonach gdzie mają nie tyle zwykłe nożyczki, a TERMO-NOŻYCZKI (tzw. cięcie na gorąco)! Toż to jest coś niezwykłego! Co prawda kosztuje 2 razy więcej, ale ja - która po 2 tygodniach od obcięcia zwykłymi nożyczkami zauważałam rozdwojone końcówki, tak po obcinaniu TERMO-NOŻYCZKAMI po 4 miesiącach ledwo udało mi się znaleźć 2 rozdwojone włosy! Są to nożyczki które przy obcinaniu fryzjerka ma oczywiście podpięte kablem do prądu i pod wpływem tej temperatury, nożyczki zamiast zostawiać otwartą końcówkę (jak zwykłe) to zalepiają ją na stałe (tak jak ma nowo wyrośnięty z głowy włos) i utrzymują lepiej poziom nawilżenia. Powiem Wam że w ciągu 1,5roku obcinałam się tylko 3 razy (!) bo zapuszczałam włosy i nie widziałam potrzeby (0 rozdwojonych końcówek). Teraz gdyby nie to że moje włosy zrobiły się chyba zbyt ciężkie to nie obcinałabym ich jeszcze z 2 miesiące, ale tak to się wybiorę w najbliższym czasie.

A co do tych silikonów i detergentów to kompletnie się na tym nie znam - ale któraś z Was podała tutaj link do całego spisu tych nazw... Może warto się z tym zapoznać... Dotychczas kupowałam wszelakiego rodzaju odżywki/szampony - w zależności co mi się uwidziało w sklepie - bardzo lubię zmiany i testowanie, nie wiem jak Wy to robicie że zostajecie przy jednych na dłużej. Ja mam radość jak małe dziecko kiedy lecę z jakąś (dla mnie) nową rzeczą i mogę potestować. Robię z siebie trochę królika doświadczalnego, ale sprawia mi to radość.

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
I co? I dawno nie miałam tak spokojnej cery ani się nie błyszczę, ani mi nic nie wyskakuje...wychodzi na to, że woda w Krakowie jest na tyle syfna i twarda, że moja skóra reaguje na nią nadprodukcją sebum, i po prostu muszę jej unikać jak się da...Było słuchać GG

Odkąd zamieszkałam w Krakowie znacznie mi się cera pogorszyła. Tłumaczyłam sobie że to stresy/zmiany, ale mija już 4 miesiąc a jej stan się nie polepszył ani trochę. Więc to może to co piszesz... Chyba zacznę powoli rozważać ograniczanie mycia twarzy wodą, do minimum...
Stary 2012-09-28, 23:18   #1210
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Babencje, nie wiem czy wiecie, ale w Biedronkach są kosmetyki Eveline teraz M.in. polecana odżywka do rzęs (9 zł), tusze (10 zł), lakiery do paznokci (5 zł), cienie (chyba 9 albo 10 zł), do tego błyszczyki, pudry, podkłady, coś do demakijażu i balsamy do ciała w wielgachnych butlach Dorwałam lakier do paznokci w idealnym odcieniu nude
A to chyba już stała oferta jest? To dobre ceny są? W sumie nie przypatrywałam się zbytnio tej półce, ale u mnie odżywki nie ma.
Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Są nawet testerki ja widziałam też wody Elizabeth rden słoneczniki i zieloną herbatę po 50 zł, ale nie wiem, czy to konkurencyjne ceny, bo znam te zapachy tylko ze słyszenia
Arden jest prawie stale w Superpharm i Rossie - wydaje mi się, że nawet w lepszych cenach.

Ja za to wypatrzyłam w Biedronce nowości: zmywacze do paznokci z pompką dozującą (jeden z kokosem i gliceryną, drugi z lanoliną), nowy mix sałat z botwinką oraz saszetkowe maseczki do twarzy - świetny naturalny skład, ale 3,99zł za opakowanie 2x10ml.
Cytat:
Napisane przez Tomaszynka Pokaż wiadomość
Co do zamykania końcówek włosów polecę Wam absolutne cudo! Obcinajcie włosy w salonach gdzie mają nie tyle zwykłe nożyczki, a TERMO-NOŻYCZKI
A w Krakowie już gdzieś podcinałaś? Możesz polecić?
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 23:20   #1211
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Wiecie co, kiedyś się dziwiłam chyba GG, że mówi, że myje twarz zupełnie nie używając wody, wydawało mi się, że przecież twarz nie może być po czymś takim czysta.

Ale leżałam w szpitalu tydzień, nie myłam twarzy bo nie miałam jak, używałam ewentualnie tylko micela. I co? Krostki wygojone, żadnych nowych zaskórników, bez pudru i innych kosmetyków się nie błyszczałam wcale...myślałam, że może to od antybiotyków, albo od zupełnego odstawienia kosmetyków różnych, czy coś...stwierdziłam, że przetestuję tę teorię, no i po powrocie do domu wciąż nie stosowałam żadnych kosmetyków. Antybiotyków już nie dostawałam, ale przekalkulowałam sobie, że ostatnio brałam masę różnych antybiotyków, i nigdy mi jakoś na cerę nie pomagały super. Po tygodniu zaczęły się pojawiać krostki No i wyszło mi, że to musi być ta woda! Więc odstawiłam wszystkie żele do mycia, używałam tylko miceli, a po prysznicu jak np. twarz mi się zmoczyła przy myciu włosów - wycierałam ręcznikiem, po czym przemywałam micelem jeszcze. I co? I dawno nie miałam tak spokojnej cery ani się nie błyszczę, ani mi nic nie wyskakuje...wychodzi na to, że woda w Krakowie jest na tyle syfna i twarda, że moja skóra reaguje na nią nadprodukcją sebum, i po prostu muszę jej unikać jak się da...Było słuchać GG
Może i ja tak spróbuję. Bo już nie wiem co może pomóc na moją cerę... A powiedz mi: makijaż też zmywałaś tylko micelem?

Tomaszynka Wyślij mi na PW albo na gg Twój plan

Stary 2012-09-28, 23:28   #1212
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

WrednaMyszka - nie ma sprawy, Ty się weź tak nie przejmuj wszystkim To tylko olej do włosów. Jak chcesz to może Ci dać odlewkę Amli na spróbowanie
Poza tym gdybym nie chciała odpowiadać to bym tego nie robiła, wierz mi
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 23:37   #1213
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Co do zamykania końcówek włosów polecę Wam absolutne cudo! Obcinajcie włosy w salonach gdzie mają nie tyle zwykłe nożyczki, a TERMO-NOŻYCZKI (tzw. cięcie na gorąco)! Toż to jest coś niezwykłego! (...)
Pisałam kiedyś o tym dziewczynom, ale jakoś nie chwyciły tematu
Faktycznie, po ich użyciu końcówki dłużej były nierozdwojone

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 23:43   #1214
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Może i ja tak spróbuję. Bo już nie wiem co może pomóc na moją cerę... A powiedz mi: makijaż też zmywałaś tylko micelem?

Micel ja mam kupiony właśnie do zmywania makijażu
Stary 2012-09-28, 23:54   #1215
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Są nawet testerki ja widziałam też wody Elizabeth rden słoneczniki i zieloną herbatę po 50 zł, ale nie wiem, czy to konkurencyjne ceny, bo znam te zapachy tylko ze słyszenia
Co kupiłaś?
W biedro kupiłam odżywkę do rzęs, tusz, i 3 lakiery (2 nudziaki i 1 krwistoczerwony - boski odcień ), a z ciuchów to sweterek oversize beżowy (mam nadzieję że te zamówione będą takie jak ten, jest boski w dotyku), 2 bluzki tunikowate (czarna + czerwona) i jeansy

Cytat:
Co do zamykania końcówek włosów polecę Wam absolutne cudo! Obcinajcie włosy w salonach gdzie mają nie tyle zwykłe nożyczki, a TERMO-NOŻYCZKI (tzw. cięcie na gorąco)! (,,,)

A co do tych silikonów i detergentów to kompletnie się na tym nie znam - ale któraś z Was podała tutaj link do całego spisu tych nazw... Może warto się z tym zapoznać... Dotychczas kupowałam wszelakiego rodzaju odżywki/szampony - w zależności co mi się uwidziało w sklepie - bardzo lubię zmiany i testowanie, nie wiem jak Wy to robicie że zostajecie przy jednych na dłużej. Ja mam radość jak małe dziecko kiedy lecę z jakąś (dla mnie) nową rzeczą i mogę potestować. Robię z siebie trochę królika doświadczalnego, ale sprawia mi to radość.
Gdzie w Krakowie tak obcinają, czemu tak daleko ode mnie i dlaczego tak drogo A tak na serio to ja na razie zapuszczam do oporu, ale jak będę ścinać to nie omieszkam skorzystać, byle fryzjer dobry był... Bo póki co mam na głowie sodomę i gomorę ze ścięciem

Też testuję, ale po krótkiej przygodzie z wątkiem CG (kiedy to popadłam w paranoję kosmetyczną i w miesiąc kupiłam tyle szamponów, odżywek i masek, że starczyło na rok i 2 miesiące ) jako tako nauczyłam się czytać składy i mniej więcej wiem co zdrowe a co mniej zdrowe albo totalnie niezdrowe Ale też nie odmawiam sobie przyjemności testowania sklepowych nowości Tylko nauczyłam się nie chomikować i obecnie mam na stanie 2 szampony, 2 odżywki, 2 maski i 2 oleje, używam na przemian

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
A to chyba już stała oferta jest? To dobre ceny są? W sumie nie przypatrywałam się zbytnio tej półce, ale u mnie odżywki nie ma.
Nie wiem właśnie czy stała, czy okresowa. U mnie na wiosce szafa z kosmetykami jest praktycznie pełna, a u koleżanki w wawie w 2 biedronkach nie ma nic z Eveline. Nie wiedziałam że odżywka jest, ale przeglądnęłam etykiety i rzuciła mi się w oczy, więc pokopałam trochę wgłąb szafy i znalazłam Cena za odżywkę dobra, stacjonarnie chyba koło 13 zł, a w necie (w zamówieniu które teraz Hiper ma) 11 zł.

Szkoda tylko że zniknęły kremy do rąk te zielone z masłem shea i olejem kokosowym, nawet na włosy można je było kłaść... Mam nadzieję że wrócą, zmienią opakowanie albo coś... Bo boskie

Edytowane przez blair witch
Czas edycji: 2012-09-28 o 23:57
blair witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 00:10   #1216
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Bardzo długo nie używałam nudziaków na paznokciach, kupiłam ostatnio, właśnie pomalowałam i miła odmiana mieć taki spokojny kolor na paznokciach
Swoją drogą, teraz Nail tek lepiej podziałał. Już nie schodził mi lakier pierwszego dnia jak ostatnio, 3 dni i było ok. Tylko kolor już mi się znudził Zobaczymy jak będzie teraz

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36817211]WrednaMyszka - nie ma sprawy, Ty się weź tak nie przejmuj wszystkim To tylko olej do włosów. Jak chcesz to może Ci dać odlewkę Amli na spróbowanie
Poza tym gdybym nie chciała odpowiadać to bym tego nie robiła, wierz mi [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Pisałam kiedyś o tym dziewczynom, ale jakoś nie chwyciły tematu
Faktycznie, po ich użyciu końcówki dłużej były nierozdwojone
Pisałam o odżywce do paznokci Lovely wcześniej niż Mistrzyni i też nie podchwyciłyście. A teraz co któraś używa

Stary 2012-09-29, 00:11   #1217
nicRu
maszyna, nie człowiek

A ja nie kupiłam nudziaka
Stary 2012-09-29, 00:15   #1218
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Chce któraś matowy lakier Wibo? Odcień taki ostry różowy. Nie polubiliśmy się.

Stary 2012-09-29, 00:22   #1219
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Szkoda tylko że zniknęły kremy do rąk te zielone z masłem shea i olejem kokosowym, nawet na włosy można je było kłaść... Mam nadzieję że wrócą, zmienią opakowanie albo coś... Bo boskie
Jak mogli zrobić coś takiego Ja kupowałam tuż przed urlopem - jutro lecę po zapasy jak jeszcze jest
Cytat:

Pisałam o odżywce do paznokci Lovely wcześniej niż Mistrzyni i też nie podchwyciłyście. A teraz co któraś używa
Tak, wielokrotnie analizowałam od czego zależy ,,podchwycenie" Do niczego niestety nie doszłam. Może zależy od dnia cyklu
Stary 2012-09-29, 00:30   #1220
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mogli zrobić coś takiego Ja kupowałam tuż przed urlopem - jutro lecę po zapasy jak jeszcze jest
Też kupowałam niedawno, ale u mnie w biedro już nie ma, i na paznokciowym wątku dziewczyny rozpaczają bo u nich też pustki
Stary 2012-09-29, 00:33   #1221
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Właśnie doszłam do wniosku, że jak czeszę włosy TT to czuję się tak luksusowo Widzicie, nawet brylantów mi do tego nie trzeba

Cytat:
Tak, wielokrotnie analizowałam od czego zależy ,,podchwycenie" Do niczego niestety nie doszłam. Może zależy od dnia cyklu
Wasze cykle się zgrywają? nieźle

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Cytat:
Też kupowałam niedawno, ale u mnie w biedro już nie ma, i na paznokciowym wątku dziewczyny rozpaczają bo u nich też pustki
Dobra, co to jest i dlaczego chcę to mieć?

Stary 2012-09-29, 00:38   #1222
nicRu
maszyna, nie człowiek

Kremy, które wycofują, z Biedronki
Stary 2012-09-29, 00:40   #1223
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:

Dobra, co to jest i dlaczego chcę to mieć?
http://zusska.blogspot.com/2012/04/b...em-do-rak.html

Stary 2012-09-29, 00:42   #1224
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Kremy, które wycofują, z Biedronki
Cytat:
Czemu wycofują takie cudo? Jest tylko jeden rodzaj tego? Gdzie tego szukać w Biedronce?
Mam ochotę kupić 5 sztuk

Stary 2012-09-29, 00:49   #1225
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
I teraz dopiero mówisz
W sumie to myślę, że to zmiana opkaowań - niedawno zmieniły się te do stóp.

Dialogi telefoniczne:
Ja: Muszę Ci powiedzieć straszną rzecz - wycofują z Biedronki nasz ulubiony krem do rąk!!!
TŻ (z mega ulgą): Bożeeee!!! Myślałem, że tatara wycofują.

Cytat:

Nasze
Stary 2012-09-29, 00:53   #1226
Tomaszynka
Raczkowanie

Cytat:
A w Krakowie już gdzieś podcinałaś? Możesz polecić?

W najbliższym czasie będę szukać, ale wątpię czy znajdę tu w podobnej cenie i jakości jak u mojej babeczki na wsi. Zainteresuję się dokładniej tematem salonów po weekendzie - będę pisać jeśli tylko znajdę jakiś godny uwagi.

Cytat:

Mam podany tylko na ten weekend...

Cytat:
Gdzie w Krakowie tak obcinają, czemu tak daleko ode mnie i dlaczego tak drogo

Cytat:
Też testuję, ale po krótkiej przygodzie z wątkiem CG (kiedy to popadłam w paranoję kosmetyczną i w miesiąc kupiłam tyle szamponów, odżywek i masek, że starczyło na rok i 2 miesiące ) jako tako nauczyłam się czytać składy i mniej więcej wiem co zdrowe a co mniej zdrowe albo totalnie niezdrowe Ale też nie odmawiam sobie przyjemności testowania sklepowych nowości Tylko nauczyłam się nie chomikować i obecnie mam na stanie 2 szampony, 2 odżywki, 2 maski i 2 oleje, używam na przemian

Dla dobra portfela nie pytam co to za wątek dokładnie, bo z Wami i tak już szaleję.

Cytat:
Może zależy od dnia cyklu

Jak wszystko.

UWAGA, UWAGA: nowa gazetka z Rossmana: http://www.rossnet.pl/imagesrossnet/...3-rossmann.pdf
Stary 2012-09-29, 01:05   #1227
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu wycofują takie cudo? Jest tylko jeden rodzaj tego? Gdzie tego szukać w Biedronce?
Mam ochotę kupić 5 sztuk
Na dziale z kosmetykami, kosztuje grosze (3,50 zł), tylko od tygodnia jest nieosiągalny

Cytat:
I teraz dopiero mówisz
W sumie to myślę, że to zmiana opkaowań - niedawno zmieniły się te do stóp.

Dialogi telefoniczne:
Ja: Muszę Ci powiedzieć straszną rzecz - wycofują z Biedronki nasz ulubiony krem do rąk!!!
TŻ (z mega ulgą): Bożeeee!!! Myślałem, że tatara wycofują.
Oby tak było, bo używam na zmianę z Isaną 5% Urea i działają razem cuda

W biedronce jest gotowy tatar?????

Cytat:

Dla dobra portfela nie pytam co to za wątek dokładnie, bo z Wami i tak już szaleję.

Oj zdecydowanie lepiej sobie odpuścić A najlepiej przesiewać przydatne informacje od totalnej, chorej ortodoksji i nie dać się wkręcić w paranoję, chociaż ona każdego dopada na wizażu, czy to o włosach, czy o cerze, czy czymkolwiek Nawet najlepsi się dają
Stary 2012-09-29, 01:15   #1228
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Jest taka teoria, że gdy kobiety długo przebywają ze sobą to ich okresy się synchronizują (np. w zakonie).
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 01:21   #1229
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Jest taka teoria, że gdy kobiety długo przebywają ze sobą to ich okresy się synchronizują (np. w zakonie).
Może to nie jakaś zasada, ale np. mieszkałam z 2 koleżankami i początkowo miałyśmy w różnym czasie okresy, a później wszystkie w jednym czasie, +/- 1 dzień różnicy
Stary 2012-09-29, 01:52   #1230
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
W biedronce jest gotowy tatar?????
Nie wiem co rozumiesz jako gotowy To jest zmielone mięso tylko. Obawiam się, że gdyby był całkiem ,,gotowy" to ryzyko zatrucia dość spore
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości