|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Krakowianki - część XX (następująca po XIX i poprzedzająca XXI)
Cytat:
Szampony koloryzujące to również nie za dobra rzecz dla włosów. Częste stosowanie saszetek koloryzujących jest gorsze niż farbowanie trwałą farbą. Jeżeli jesteś w stanie to daj włosom odpocząć na przykład pół roku. A pielęgnacja włosów zawsze im pomoże, bez względu na to, czy zrezygnujesz z dotychczasowych przyzwyczajeń czy nie. Tangle Teezer możesz nawet mokre czesać. Cytat:
ad. 3 Zawsze lepiej mieć pod ręka dwa oleje, wierz mi, że poczujesz co Twoje włosy lubią tylko musisz obserwować swoje włosy. Amla + kokos to ponoć dobry olej, ale ja nie miałam, więc ściem pisać nie będę. Klasyczna Amla dla mnie jest trudna, bo nie dość że śmierdzi to jeszcze ciężko się zmywa. Rafinowany też ostatecznie może być, ale zawiera po prostu mniej składników odżywczych, więc lepiej wybrać coś innego W kwestii finansowej. Płatności masz chyba do 10. każdego miesiąca. |
||
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36813795]
ad. 2 Nie, wystarczy, że dwa razy w tygodniu będziesz stosować szampon z SLS, żeby oczyścić włosy i skórę głowy. Nie popadajmy w paranoję, bo przegięcie w drugą stronę dobre również nie jest. Trzeba unikać po prostu zamkniętego koło typu: szampon z silikonami -> odżywka z silikonami -> szampon z kolejnymi silikonami -> kolejna warstwa silikonów w postaci maski. I dziwimy się, że odżywki wcale nam włosów nie odżywiają. Albo koło typu: olej -> szampon z SLS (zmyje drogocenne składniki). ad. 3 Zawsze lepiej mieć pod ręka dwa oleje, wierz mi, że poczujesz co Twoje włosy lubią tylko musisz obserwować swoje włosy. Amla + kokos to ponoć dobry olej, ale ja nie miałam, więc ściem pisać nie będę. Klasyczna Amla dla mnie jest trudna, bo nie dość że śmierdzi to jeszcze ciężko się zmywa. Rafinowany też ostatecznie może być, ale zawiera po prostu mniej składników odżywczych, więc lepiej wybrać coś innego [/QUOTE] Hiper, nie wiem jak wytrzymujesz z moimi pytaniami, ale dzięki A zwykłego kokosowego nierafinowego u tego sprzedawcy nie ma? Bo ja nie widzę. To może bym zamówiła ten z BU... Mam już taki mętlik w głowie
Edytowane przez WrednaMyszka Czas edycji: 2012-09-28 o 20:54 |
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dam rady Was odrobić ;( cały tydzień miałam szkolenie a jutro już wylatuje. Odezwę się po powrocie jak przywiozę lashfoody
![]() Co do włosów to ja dokształcam się na wątku zakręconych na wizażu. Mają fajny wątek analityczny, gdzie jest mnóstwo już zanalizowanych produktów a i można poprosić o analizę. Ja stosuję metodę curly girl już 2 miesiące i włosy są super, nawet się do mycia odżywką przekonałam
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, już koniec z moimi pytaniami. Przepraszam, jeśli Was zaczęłam tym irytować
W końcu podjęłam decyzję i wybrałam olej. Ale powiem Wam, że aż już mnie brzuch z nerwów rozbolał. Denerwowałam się, bo sama nie umiałam wybrać i zamęczałam Was pytaniami. Mam nadzieję, że jakoś ze mną wytrzymałyście ![]() Hiper, Ciebie najmocniej przepraszam za tyle pytań i całe zamieszanie ![]() Idę teraz zrobić sobie jakieś spa, zrelaksować się, bo zaraz tu nie wytrzymam z tych moich nerwów.
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesteś szalona .
|
|
|
|
|
#1206 |
|
Copyraptor
|
Po tym jak Hard kiedys naskoczyla na kogostam za zadanie pytania, to wiesz, nie dziwie sie
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego?
Po prostu nie chcę, żeby wyszło na to, że piszę tu z Wami tylko po to, żeby się Was o coś ciągle pytać i radzić. Powody są zupełnie inne A po mojej ostatniej lawinie pytań mogło być właśnie takie wrażenie.---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Człowiek nawet długiego prysznica wziąć nie może... Cały plan relaksu spalił...
|
|
#1208 |
|
Copyraptor
|
Wiecie co, kiedyś się dziwiłam chyba GG, że mówi, że myje twarz zupełnie nie używając wody, wydawało mi się, że przecież twarz nie może być po czymś takim czysta.
Ale leżałam w szpitalu tydzień, nie myłam twarzy bo nie miałam jak, używałam ewentualnie tylko micela. I co? Krostki wygojone, żadnych nowych zaskórników, bez pudru i innych kosmetyków się nie błyszczałam wcale...myślałam, że może to od antybiotyków, albo od zupełnego odstawienia kosmetyków różnych, czy coś...stwierdziłam, że przetestuję tę teorię, no i po powrocie do domu wciąż nie stosowałam żadnych kosmetyków. Antybiotyków już nie dostawałam, ale przekalkulowałam sobie, że ostatnio brałam masę różnych antybiotyków, i nigdy mi jakoś na cerę nie pomagały super. Po tygodniu zaczęły się pojawiać krostki No i wyszło mi, że to musi być ta woda! Więc odstawiłam wszystkie żele do mycia, używałam tylko miceli, a po prysznicu jak np. twarz mi się zmoczyła przy myciu włosów - wycierałam ręcznikiem, po czym przemywałam micelem jeszcze. I co? I dawno nie miałam tak spokojnej cery ani się nie błyszczę, ani mi nic nie wyskakuje...wychodzi na to, że woda w Krakowie jest na tyle syfna i twarda, że moja skóra reaguje na nią nadprodukcją sebum, i po prostu muszę jej unikać jak się da...Było słuchać GG
|
|
|
|
#1209 | ||
|
Raczkowanie
|
Uffff, jestem po moim pierwszym wykładzie.
) kupą jedzenia. Czy Wy polecacie coś do zabierania ze sobą poza typowymi drożdżówkami/kromeczkami? Nie chciałabym regularnie witać Pana z budki kebabowej. ![]() Cytat:
Co do zamykania końcówek włosów polecę Wam absolutne cudo! Obcinajcie włosy w salonach gdzie mają nie tyle zwykłe nożyczki, a TERMO-NOŻYCZKI (tzw. cięcie na gorąco)! Toż to jest coś niezwykłego! Co prawda kosztuje 2 razy więcej, ale ja - która po 2 tygodniach od obcięcia zwykłymi nożyczkami zauważałam rozdwojone końcówki, tak po obcinaniu TERMO-NOŻYCZKAMI po 4 miesiącach ledwo udało mi się znaleźć 2 rozdwojone włosy! ![]() A co do tych silikonów i detergentów to kompletnie się na tym nie znam - ale któraś z Was podała tutaj link do całego spisu tych nazw... Może warto się z tym zapoznać... Dotychczas kupowałam wszelakiego rodzaju odżywki/szampony - w zależności co mi się uwidziało w sklepie - bardzo lubię zmiany i testowanie, nie wiem jak Wy to robicie że zostajecie przy jednych na dłużej. Ja mam radość jak małe dziecko kiedy lecę z jakąś (dla mnie) nową rzeczą i mogę potestować. Robię z siebie trochę królika doświadczalnego, ale sprawia mi to radość. ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
Odkąd zamieszkałam w Krakowie znacznie mi się cera pogorszyła. Tłumaczyłam sobie że to stresy/zmiany, ale mija już 4 miesiąc a jej stan się nie polepszył ani trochę. Więc to może to co piszesz... Chyba zacznę powoli rozważać ograniczanie mycia twarzy wodą, do minimum...
|
|
|
#1210 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
Ja za to wypatrzyłam w Biedronce nowości: zmywacze do paznokci z pompką dozującą (jeden z kokosem i gliceryną, drugi z lanoliną), nowy mix sałat z botwinką oraz saszetkowe maseczki do twarzy - świetny naturalny skład, ale 3,99zł za opakowanie 2x10ml. A w Krakowie już gdzieś podcinałaś? Możesz polecić? |
||
|
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tomaszynka Wyślij mi na PW albo na gg Twój plan
|
|
|
#1212 |
|
Konto usunięte
|
WrednaMyszka - nie ma sprawy, Ty się weź tak nie przejmuj wszystkim
To tylko olej do włosów. Jak chcesz to może Ci dać odlewkę Amli na spróbowanie Poza tym gdybym nie chciała odpowiadać to bym tego nie robiła, wierz mi
|
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie, po ich użyciu końcówki dłużej były nierozdwojone
|
|
|
#1214 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też testuję, ale po krótkiej przygodzie z wątkiem CG (kiedy to popadłam w paranoję kosmetyczną i w miesiąc kupiłam tyle szamponów, odżywek i masek, że starczyło na rok i 2 miesiące ) jako tako nauczyłam się czytać składy i mniej więcej wiem co zdrowe a co mniej zdrowe albo totalnie niezdrowe Ale też nie odmawiam sobie przyjemności testowania sklepowych nowości Tylko nauczyłam się nie chomikować i obecnie mam na stanie 2 szampony, 2 odżywki, 2 maski i 2 oleje, używam na przemian Cytat:
Szkoda tylko że zniknęły kremy do rąk te zielone z masłem shea i olejem kokosowym, nawet na włosy można je było kłaść... Mam nadzieję że wrócą, zmienią opakowanie albo coś... Bo boskie
Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2012-09-28 o 23:57 |
|||
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo długo nie używałam nudziaków na paznokciach, kupiłam ostatnio, właśnie pomalowałam i miła odmiana mieć taki spokojny kolor na paznokciach
![]() Swoją drogą, teraz Nail tek lepiej podziałał. Już nie schodził mi lakier pierwszego dnia jak ostatnio, 3 dni i było ok. Tylko kolor już mi się znudził Zobaczymy jak będzie teraz ![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36817211]WrednaMyszka - nie ma sprawy, Ty się weź tak nie przejmuj wszystkim To tylko olej do włosów. Jak chcesz to może Ci dać odlewkę Amli na spróbowanie Poza tym gdybym nie chciała odpowiadać to bym tego nie robiła, wierz mi [/QUOTE]![]() Cytat:
|
|
|
#1217 |
|
maszyna, nie człowiek
|
A ja nie kupiłam nudziaka
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Chce któraś matowy lakier Wibo? Odcień taki ostry różowy. Nie polubiliśmy się.
|
|
#1219 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Jak mogli zrobić coś takiego Ja kupowałam tuż przed urlopem - jutro lecę po zapasy jak jeszcze jestCytat:
Do niczego niestety nie doszłam. Może zależy od dnia cyklu
|
||
|
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie doszłam do wniosku, że jak czeszę włosy TT to czuję się tak luksusowo
Widzicie, nawet brylantów mi do tego nie trzeba ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Cytat:
|
|
|
#1222 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Kremy, które wycofują, z Biedronki
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam ochotę kupić 5 sztuk
|
|
|
#1225 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() W sumie to myślę, że to zmiana opkaowań - niedawno zmieniły się te do stóp. Dialogi telefoniczne: Ja: Muszę Ci powiedzieć straszną rzecz - wycofują z Biedronki nasz ulubiony krem do rąk!!! TŻ (z mega ulgą): Bożeeee!!! Myślałem, że tatara wycofują. Nasze
|
|
|
|
|
#1226 | ||
|
Raczkowanie
|
W najbliższym czasie będę szukać, ale wątpię czy znajdę tu w podobnej cenie i jakości jak u mojej babeczki na wsi. Zainteresuję się dokładniej tematem salonów po weekendzie - będę pisać jeśli tylko znajdę jakiś godny uwagi. ![]() Mam podany tylko na ten weekend... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dla dobra portfela nie pytam co to za wątek dokładnie, bo z Wami i tak już szaleję. Jak wszystko. ![]() UWAGA, UWAGA: nowa gazetka z Rossmana: http://www.rossnet.pl/imagesrossnet/...3-rossmann.pdf
|
|
|
#1227 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W biedronce jest gotowy tatar????? Cytat:
A najlepiej przesiewać przydatne informacje od totalnej, chorej ortodoksji i nie dać się wkręcić w paranoję, chociaż ona każdego dopada na wizażu, czy to o włosach, czy o cerze, czy czymkolwiek Nawet najlepsi się dają
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1230 |
|
Matka Smoka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

Do kiedy tam trzeba to zapłacić?
Sorry, że Cię męczę, ale po dzisiejszej rundzie po dziekanacie mam dość wszystkiego. Dziekancie na UEKu
.

Cały plan relaksu spalił...

No i wyszło mi, że to musi być ta woda! Więc odstawiłam wszystkie żele do mycia, używałam tylko miceli, a po prysznicu jak np. twarz mi się zmoczyła przy myciu włosów - wycierałam ręcznikiem, po czym przemywałam micelem jeszcze. I co? I dawno nie miałam tak spokojnej cery
) kupą jedzenia. 

Jak mogli zrobić coś takiego