|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Cytat:
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
fajny wóz!
|
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Pokaż! |
|
|
|
|
#1204 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świ
Cytat:
Mąż bardzo dzielny,świetnie sobie da radę. Musicie przetrzymać ciężki czas Szybko zleci,a może w końcu przepływy się poprawią i będzie szansa na wyjście. ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Taki piękny dzień, a wy macie nastroje depresyjne ![]() Uśmiech proszę!! ![]() Mnie poki co takie stany omijają, wiec cala ciaze znosze z uśmiechem i bez łez - tego też wam życzę ![]() Dzidzia - duże gratulacje!! I przede wszystkim dużo zdrowka dla Ciebie i dla synka!! Angie - trzymam kciuki, aby udało się wytrzymać w dwupaku jak najdłużej ![]() Domi - zazdroszczę ze już synka masz przy sobie Fajnie, ze daja Ci go już na dłużej Zdrówka życzę!Cytat:
Cytat:
![]() Ja mój rozebrałam na czynniki pierwsze, popakowałam do worków i leży w pokoju i czeka Przynajmniej się nie kurzy ![]() Wczoraj wreszcie przyszły lampy do pokoiku Małej ![]() A pochwalę się w załączniku ![]() Księżyc to kinkiet na ściane, a drugie to lampa na sufit
|
||
|
|
|
#1207 | |||
|
Zakorzenienie
|
Słynne kocyki za 26 zł z przesyłką
http://allegro.pl/kocyk-niemowlecy-d...535341770.html Cytat:
![]() Jednak to nie mój styl,ale oryginalny ![]() Miłość od pierwszego wejrzenia? ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
Ale chyba pojedynczego posta i cisza. |
|||
|
|
|
#1208 |
|
Raczkowanie
|
w tym wątku nie zdążyłam się odezwać i już mnie chcecie do zaginionych dać
najczęsciej to muszę was nadrabiać i nawet nie mam co pisać. Dzidzia gratulacje!! i musisz być silna. mam chrześniaka który urodził się w 33 tc miał 3/4 w skali Apgar. było ciężko a wyszedł z tego. teraz ma 19 miesięcy i lekarze jak słyszą że miał takie komplikacje przy po porodzie to nie wierzą. a mówi już bardzo dużo i zdania układa. Tak więc nie dopuszczaj do siebie złych myśli. musi być dobrze.
|
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra zbieram się,po drodze jeszcze obiadek kalafiorowa i rybka a potem na wizytę trzeba się doczłapać
![]() W końcu zobaczę synka mojego ukochanego Cieszę się bardzo ale i stresuję już na tym etapie. Do później |
|
|
|
#1210 |
|
Wtajemniczenie
|
Nooo dziewczyny super bryki i inne zakupy
!!!Domii widzisz już jest maluszek z Tobą, cudaczek śliczny! Ja dostałam już dwie przesyłki, jeszcze czekam na jedną
|
|
|
|
#1211 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w pierwszej ciąży nie miałam a teraz cieknie jak nie wiem ![]() Cytat:
oczywiście musiałaś stać w tym busie? ludzie mnie dobijają! węgiel może się rozmazywać, może lepiej byłoby farbkami zwykłymi plakatowymi? Natalka miała kubusia takiego, tz malował ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zaraz będzie Jasio i nie będziesz się nudzić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
cudny! |
|||||||||
|
|
|
#1212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratuluję Wam zakupów
|
||
|
|
|
#1213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mufki na łapki zazdroszczę! I śliczny przewijak! Czekam na kocyki ![]() Cytat:
ktosiula - ładny Tako, gratuluję zakupu Larety ogólnie mi się podobają, ale coś mi w tym podnóżku spacerówki nie pasuje. Nie wiem, czemu zrobili z niego taką wannę ![]() Ale super, że taka okazja Wam się trafiła!
|
|
#1214 |
|
Rozeznanie
|
Zagubiona podczas którejś z bezsennych nocy wena wróciła podczas prasowania
Na poprawę nastrojów, mam nadzieję, ze specjalną dedykacją dla Treli Moreli i Majeczki![]() Na wizażu już panika, Każda myśli, każda pyta.. Trele, czy Ty dzisiaj rodzisz? Nie chce Majka już wychodzić? Trele w domu kombinuje, co tu Maję sprowokuje… Już herbatkę z malin pije, Sprząta, czyści, okna myje. Plan jest niezły - myśli sobie, Jeszcze jedną sówkę zrobię, Potem torbę rozpakuję, Reklamówkę przyszykuję.. Wiem!!! Latarką TAM poświecę! Łatwiej drogę znajdzie dziecię! Majka, wychodź kocie mały, Świat na Ciebie czeka cały! Mama, tata, ciotek krocie, Cała reszta też w tęsknocie! Rzeczy dla Cię tu bez liku, Wózek, mnóstwo baloników I ubranek stosy całe.. Życie będzie doskonałe! Tak więc wychodź już maluszku, Bo Ci ciasno pewnie w brzuszku
|
#1215 |
|
Zadomowienie
|
peppermint, współczuję przygód z ZUS-em. Ja na szczęście wypłatę z L4 dostaję jeszcze z pracy, także normalnie dostaję w jednym terminie tak jak zawsze miałam wypłatę. Później macierzyński też będzie mi wypłacane przez pracę, tylko później jak mi się umowa skończy w trakcie macierzyńskiego to przez ZUS i też się zastanawiam w jaki sposób oni wypłacają ten macierzyński.
ktosiula, fajny wóz, niby kolor taki smutny, ale ładnie to wygląda no i super, że Wam się tak udało. To, co będziecie robić z tym drugim fotelikiem? Sprzedajecie czy na razie zostawiacie? babku, nie martw się, ja też jestem beztalencie paulinaizabela, wyobrażam sobie jak Ci momentami ciężko. Niestety, ale szpital nigdy nie napawa optymizmem. I tak masz całkiem nieźle, że masz stały dostęp do neta i te obiadki dobre. No, ale musisz jeszcze wytrzymać chwilkę. issia, fajne lampki, szczególnie ten księżyc mi się podoba ![]() Co do pechowości naszego wątku. Czy ja wiem... Wydaje mi się, że teraz to norma, że się coś dzieje. A poza tym przy skracaniu się szyjki, jak się dostaje leki to często się okazuje, że w rezultacie dzieci rodzą się nawet po terminie. Przynajmniej ja rzadko kiedy słyszę, że kobieta przechodzi ciążę tak całkiem bez kłopotów!
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia
![]() Obiecuję się trzymać i nie puszczać ![]() Ryba - Malinka już kilka razy prosiła, żebyś jej wpisała Łucję Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super
|
|
|
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
![]() Nasturcja ma niezłą konkurencję ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1219 | ||||
|
Rozeznanie
|
paulinaizabela
zdjecia,zdjecia,zdjecia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no Majeczka, po czyms takim...wstyd sie ociagac ![]() lece ogarniac obiad |
||||
|
|
|
#1220 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kopara mi opadła ![]() ![]() Cytat:
a co do amcerzyńskiego to podobno juz płacą wtedy regularnie,a te L4 to zalezy od daty oddania i dlatego tak. Chociaz dla mnie to bezsensu nie wiedziec kiedy kase dostane ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
![]() Dziewczyny, tak ostatnio się zastanawiałam - będziecie coś dawać na materacyk do gondoli? No bo materacyk jest jakoś tam obity bawełną, ale generalnie goły. Wiadomo, że dziecko będzie w kombinezonie, na to dam gruby koc i okrycie gondoli, ale tak mi się wydaje, że coś pod główkę powinnam dać Flanelkę jakąś? Czy nic?
|
|
#1222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aaby - ja pewnie dam kocyk i właśnie jaką flanelową pieluchę tak po prostu żeby było Nie wydaje mi się żeby była potrzebna, ale nic nie szkodzi żeby sobie leżała
Edytowane przez lubieolowki Czas edycji: 2013-09-20 o 14:00 |
|
|
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczami wyobraźni widzę tam wannę piachu, błota, wylanych soczków i resztek chrupek/biszkoptów
|
|
#1224 |
|
Rozeznanie
|
ja tam marna konkurencja dla Nasturcji, bo ona wymyśla na poczekaniu fajne rymowanki, a ja muszę mieć dobry dzień-wtedy to samo mi się rymuje
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Nasturcja, bój się! sorento robi Ci solidną konkurencję
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle nie chwaliłam się Wam! Nina dostała od swojej kuzynki (córeczki naszych przyjaciół) kocyk
kocyk.jpg (foto pochodzi ze strony producenta) Jest boski!
|
#1227 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przy natalce chyba miałam kocyk a u góry gdzie główka pieluszke tetrową na nim, jakby się ulało dzieciątku czy coś to nie treba prać od razu materacyka i kocyka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kolor nie mój, ale sam kocyk cudo
|
|||
|
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie takie mam wizje ![]()
|
|
#1229 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wprowadzacie mnie w kompleksy dziewczynyCytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam biały w kolorowe kropki, ale do mojego beżowego jasnego wózka ładnie pasował poza tym spod dzieciątka, kocyka, tej góry zakładanej na gondolke niewiele tego kocyka widać mam wiadro grzybów do pokrojenia i pomrożenia a najlepsze jest to że nie mam miejsca w zamrażalniku |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.

Dziś robię podejście numer dwa.

zaciśnięte.
jakoś tak mnie rozbiła ta niemoc wyjścia...zgłupieję tu 

najczęsciej to muszę was nadrabiać i nawet nie mam co pisać.

Flanelkę jakąś? Czy nic?
ja tam marna konkurencja dla Nasturcji, bo ona wymyśla na poczekaniu fajne rymowanki, a ja muszę mieć dobry dzień-wtedy to samo mi się rymuje