Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 13:13   #1201
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja tez mam dzis dzien raczej z tych depresyjnych ;(

Ide na laptopa poogladac wozek ktosiuli , literki kabrieli no I malenkiego Jasia a potem spac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Jaaaki cuudny

Ale fajnie i znowu kolejne zakupy odpadają

Kupowałam go stacjonarnie i fajny mi się wydawał, nie wiem może nie nauczyłam się go stosować i muszę się przyzwyczaić?
Angie trzymam mocno kciuki kochana za Was!!

za udaną wizytę

Sama nie wiem, a może to wina pełni? Dziś robię podejście numer dwa.

Śliczny ten wózek bardzo mi się podoba!
Masz z kulkami?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 13:14   #1202
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Wrzucam parę zakupów.Później wrzucę kocyki nie chcę ich narazie wyjmować z pudełeczek muszą poczekać na swoją kolej prania
fajny wóz!
Stary 2013-09-20, 13:14   #1203
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ja tak na szybko tylko.

acelinko ja chyba też wezmę w małych buteleczkach, bo mi się to nie pomieści. Mąż w razie czego będzie dowoził. Pampersów też wezmę trochę. Ogólnie podobnie ja Ty, nastawiam się na krótki pobyt w szpitalu

A rogala nie będę zwracać, drogi nie był, a kupiłam go też do karmienia.

Kabriela śliczne te literki Czy tylko ja tu jestem takim beztalenciem??
Mąż też Ci się udał

Domi super, że już masz Jaska na stałe. A kapturków mam w nadmiarze, bo dostałam w spadku od koleżanek. Myślałam, że się nie przydadzą, a tu może jednak.

Jasiek jest cudny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!

Kasiula super łupy Mam jedną czapę identyczną

Kyte to mnie nie pocieszyłaś z tym rogalem. Trudno mam nadzieje, że chociaż do karmienia się przyda.

Ola_k11 pomyślałam od razu, ze to może czop

Trele ty po prostu czekasz, żeby razem ze mną rodzić A pogoda i u mnie dzisiaj super. Od razu samopoczucie inne.

De28 dobrze, że w końcu się wyspałaś. Dwójka dzieci w zupełności Ci wystarczy
A pokarm odciągałaś i podawałaś małemu czy kazali Ci wylewać? Chodzi mi w szpitalu, bo u mnie podobno koleżance kazali wylewać

Nemosek za wizytę. I kciuki żeby Tymek się obrócił.
A jak majty rozrzucałaś w przypływie namiętności, podczas dziewiczej nocy, to nie dziw się, że rano szukałaś

Dzidzia jak się czujesz dzisiaj?

Fajnie, że są wieści od Angie i że nadal w dwupaku. zaciśnięte.

Ja nie mogłam coś spać w nocy, rano pojechałam na badania, zaraz lecę na kawkę z koleżankami, później zakupy z mężem i odprawić rodziców na lotnisko. Jak ja bez nich wytrzymam tydzień
Wieczorkiem znów będę prasować i pisać z Wami ba bieżąco.
Aaa i rozmawiałam z tym gościem od łóżeczka. Odmówiłam tej zamiany. Ma mi wysłać pościel, rogala, ogólnie wszystko, tylko łóżeczko przyjdzie później. Oczywiście na ich koszt. Był tak miły, że nawet nie potrafiłam być zła. Chyba ma to już wyuczone
No właśnie zapomniałam popatrzeć za łóżkiem

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Przyszła pościel i leżaczek, wszystko piękne ahhh
Pokaż!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-20, 13:17   #1204
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Kiepko ze mną... rozklejam się co chwilę jakoś tak mnie rozbiła ta niemoc wyjścia...zgłupieję tu
Znajomi nas na jutro zaprosili, bo kolega miał w tygodniu urodziny. Małż miał pójść się odstresować ale napisał, że nie idzie bo głupio się będzie czuł jak ja tu w szpitalu taka sama. Poza tym nikomu nie mówiliśmy, że tu jestem i nie chce się tłumaczyć i rozwodzić na ten temat.
Biedny też czasu wogóle nie ma, bo cały dzień pracuje, musi sobie coś ugotować na wieczór i następny dzień do pracy, chatę ogarnąć, poprać mi piżamy itp. Już dlatego nie wymagam, żeby przyjeżdżał codziennie na te pół godziny po nocy...a swoją drogą tęsknie bardzo i smutno mi

Wiem, że Ci ciężko szpital naprawde potrafi zdołować..ale pamiętaj że już niedługo to wszystko się skończy i będziesz razem z kochanym mężem tuliła córeczkę
Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/kocyk-microfibra-z...489764167.html

dziewczny doradzcie czy fajny bo mam kupic....

paulinko trzymaj sie ja pamietam jak z lenka lezalam czekajac na porod mialam to samo...ale nie jest zle pomysl ze maz da rade gorzej jakbys miala dzieciatko jeszcze w domu tak jak ja gdy mialam operacje na torbiel...wtedy dopiero bylo...
Wydaje mi się że fajny

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Masz z kulkami?
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 13:17   #1205
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świ

Cytat:
Kiepko ze mną... rozklejam się co chwilę jakoś tak mnie rozbiła ta niemoc wyjścia...zgłupieję tu
Znajomi nas na jutro zaprosili, bo kolega miał w tygodniu urodziny. Małż miał pójść się odstresować ale napisał, że nie idzie bo głupio się będzie czuł jak ja tu w szpitalu taka sama. Poza tym nikomu nie mówiliśmy, że tu jestem i nie chce się tłumaczyć i rozwodzić na ten temat.
Biedny też czasu wogóle nie ma, bo cały dzień pracuje, musi sobie coś ugotować na wieczór i następny dzień do pracy, chatę ogarnąć, poprać mi piżamy itp. Już dlatego nie wymagam, żeby przyjeżdżał codziennie na te pół godziny po nocy...a swoją drogą tęsknie bardzo i smutno mi

Ale już niedługo zostało
Mąż bardzo dzielny,świetnie sobie da radę.
Musicie przetrzymać ciężki czas
Szybko zleci,a może w końcu przepływy się poprawią i będzie szansa na wyjście.

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/kocyk-microfibra-z...489764167.html

dziewczny doradzcie czy fajny bo mam kupic....

paulinko trzymaj sie ja pamietam jak z lenka lezalam czekajac na porod mialam to samo...ale nie jest zle pomysl ze maz da rade gorzej jakbys miala dzieciatko jeszcze w domu tak jak ja gdy mialam operacje na torbiel...wtedy dopiero bylo...
Fajny ten kocyk,wygląda na taki milutki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-20, 13:19   #1206
issia88
Zakorzenienie

Witam się

Taki piękny dzień, a wy macie nastroje depresyjne
Uśmiech proszę!!
Mnie poki co takie stany omijają, wiec cala ciaze znosze z uśmiechem i bez łez - tego też wam życzę

Dzidzia - duże gratulacje!! I przede wszystkim dużo zdrowka dla Ciebie i dla synka!!

Angie - trzymam kciuki, aby udało się wytrzymać w dwupaku jak najdłużej

Domi - zazdroszczę ze już synka masz przy sobie Fajnie, ze daja Ci go już na dłużej Zdrówka życzę!

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Od którego tygodnia powinni robić KTG? Bo jak na razie to miałam tylko sprawdzanie tętna.
Ja miałam robione w 29t. Przy następnej wizycie też będę mieć KTG.

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Tadaaaaam! Mamy wózek! Tako Laret A ja chyba jestem od wczoraj najszcześliwszą ciężarną na świecie
Miał być nowy a wyszło, że jest używka, za to w świetnym stanie! Zobaczyłam ogłoszenie na tablicy i pojechaliśmy obejrzeć czy faktycznie tak jak piszą stan idealny no i jest niemal idealny. Kupię tylko nowy materacyk do gondoli i adaptery do Maxi Cosi. Odświeżę też lekko tapicerkę, ale właściwie nie ma tam co odświeżać.
W zestawie jest też fotelik ten Tako ale nie będziemy używać. Do tego folia przecideszczowa na fotelik, folia na wózek, moskitiera i parasolka

Utargowaliśmy troszkę cenę i jeszcze nam babka dorzuciła nowy przewijak!

Maxi Cosi kupowałam osobno już wcześniej.

Wrzucam foty
Śliczny wózek

Ja mój rozebrałam na czynniki pierwsze, popakowałam do worków i leży w pokoju i czeka Przynajmniej się nie kurzy

Wczoraj wreszcie przyszły lampy do pokoiku Małej
A pochwalę się w załączniku
Księżyc to kinkiet na ściane, a drugie to lampa na sufit
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 13:25   #1207
nemosek
Zakorzenienie

Słynne kocyki za 26 zł z przesyłką
http://allegro.pl/kocyk-niemowlecy-d...535341770.html

Cytat:
Wrzucam parę zakupów.Później wrzucę kocyki nie chcę ich narazie wyjmować z pudełeczek muszą poczekać na swoją kolej prania

Jednak to nie mój styl,ale oryginalny

Miłość od pierwszego wejrzenia?

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Witam się

Taki piękny dzień, a wy macie nastroje depresyjne
Uśmiech proszę!!
Mnie poki co takie stany omijają, wiec cala ciaze znosze z uśmiechem i bez łez - tego też wam życzę

Dzidzia - duże gratulacje!! I przede wszystkim dużo zdrowka dla Ciebie i dla synka!!

Angie - trzymam kciuki, aby udało się wytrzymać w dwupaku jak najdłużej

Domi - zazdroszczę ze już synka masz przy sobie Fajnie, ze daja Ci go już na dłużej Zdrówka życzę!

Ja miałam robione w 29t. Przy następnej wizycie też będę mieć KTG.

Śliczny wózek

Ja mój rozebrałam na czynniki pierwsze, popakowałam do worków i leży w pokoju i czeka Przynajmniej się nie kurzy

Jaka śliczna ta pierwsza

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Czy którejś wpisać płec albo Imię?

Malinka123108
Miss Triss
Grulla
Lusesita23
Niunia32

Te osoby idą na liste zagnionych, ok? czy któras sie udziela ale ja przegapiłam ?

rusalka12
Koala19
Slimaczek19
Agaczilla21
asieq85
Kathrin von Hexe
gabrysiaczek19
Gleniusia-

Katrin i slimaczek kojarzę że coś niedawno pisały.
Ale chyba pojedynczego posta i cisza.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-20, 13:25   #1208
asieq85
Raczkowanie

w tym wątku nie zdążyłam się odezwać i już mnie chcecie do zaginionych dać najczęsciej to muszę was nadrabiać i nawet nie mam co pisać.

Dzidzia gratulacje!! i musisz być silna. mam chrześniaka który urodził się w 33 tc miał 3/4 w skali Apgar. było ciężko a wyszedł z tego. teraz ma 19 miesięcy i lekarze jak słyszą że miał takie komplikacje przy po porodzie to nie wierzą. a mówi już bardzo dużo i zdania układa.

Tak więc nie dopuszczaj do siebie złych myśli. musi być dobrze.
asieq85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 13:28   #1209
nemosek
Zakorzenienie

Dobra zbieram się,po drodze jeszcze obiadek kalafiorowa i rybka a potem na wizytę trzeba się doczłapać

W końcu zobaczę synka mojego ukochanego
Cieszę się bardzo ale i stresuję już na tym etapie.

Do później

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-20, 13:35   #1210
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Nooo dziewczyny super bryki i inne zakupy !!!

Domii widzisz już jest maluszek z Tobą, cudaczek śliczny!

Ja dostałam już dwie przesyłki, jeszcze czekam na jedną

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 13:44   #1211
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
kurcze,a mi nic nie leci,susza-z jednej strony to fajnie,bo po co mi teraz??? ale mam nadzieje,ze to o niczym nei swiadczy?ta siara musi sie pojawic przed czy nie?
nie musi
ja w pierwszej ciąży nie miałam a teraz cieknie jak nie wiem
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
U nas zimno, rano to chyba z 5 stopni było, myslałąm ze nie dojdę, oczywiście w banie kontrole i sie wlekłam do tego lekarza 10 minut dłużej, potem bus a tam pełno studentów i uczniów, stanąć nie było jak. Jako ze tyle ludzi to ktos otworzył okna i wiało .. już mam katar,mam nadzieje ze przejdzie,

AAAAAAA dzisiaj zaczynamy 37 tydzień

a no i wczoraj pokazywałam mężowi tą naklejkę od maomami i może też taką bedziemy mieć, albo podobną. i może jakieś literki zrobimy wspólnie:P mąż jeszcze chciał cos namalować węglem nad łózeczkiem, ale nie wiem czy to dobry pomysł... ?
no to możemy rodzić

oczywiście musiałaś stać w tym busie? ludzie mnie dobijają!

węgiel może się rozmazywać, może lepiej byłoby farbkami zwykłymi plakatowymi? Natalka miała kubusia takiego, tz malował
Cytat:
Hejka

Już po wizycie,wszystko ok z szyjką,zamknięta na amen.Słyszałam serduszko,tym razem po lewej stronie brzuszka,chyba Tymek już się odwrócił.Wcześniej zawsze po prawej.Ciekawa jestem bardzo ale sprawdzimy to dzisiaj po południu
to cuuuudnie!
Cytat:
Żyłam nadzieją, że puszczą mnie w weekend na pare godzin a tu

Cytat:

Położyli chinkę nam na sali i ma może z 150cm, chudziutka, malutka tylko brzuch odstaje...wygląda jak dziecko haha
hehheeee
Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość

a ja poniewaz dalej doczekac sie kasy z zusu nie moge,zaczynam sie martwic,a jeszcze tam nie dotralam postanowilam,ze w koncu jest tez telefon...no i zadzwonilam,pieknie z maszyna "pogadalam", ponaciskalam co kazali i wkoncu uslyszalam- przewidywany czas na polaczenie z konsultantem 5min., polaczen oczekujacych przed moim 20!!!.wiadomo jak to sie skonczylo,jak mam caly ten zasilek na ktory czekam wydac na tel.to wole jeszcze sie wstrzymac,ale w pon.juz tam sie musze ruszyc. Wam tez placa w jakichs takich niezrozumialych ratach? bo ja dostaje za kazdym razem inna kwote,w innym terminie-jeden wielki burdel:/ciekawe jak macierzynski beda mi wyplacac
nawet nie mów o kasie z zusu. Mi się wczoraj właśnie skończyło L4 a kasy na koncie nie mam, do tego jak byłam dziś z kolejnym zwolnieniem to zapomniałam spytać kiedy mi prześlą. Podobno mają 30 dni od daty wpłynięcia do nich
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Nemosku pytalas czy mam duzo pokarmu, no nie ukrywam jest go dosc sporo :/ dobrze ze mam wkladki laktacyjne bo bym miala ciagle mokra koszule .

Ale mi sie dluuuuzy dopiero przed 12 a mialam wrazenie ze juz kolo 15
tak to jest w szpitalu zaraz będzie Jasio i nie będziesz się nudzić
Cytat:
Tadaaaaam! Mamy wózek! Tako Laret A ja chyba jestem od wczoraj najszcześliwszą ciężarną na świecie
Miał być nowy a wyszło, że jest używka, za to w świetnym stanie! Zobaczyłam ogłoszenie na tablicy i pojechaliśmy obejrzeć czy faktycznie tak jak piszą stan idealny no i jest niemal idealny. Kupię tylko nowy materacyk do gondoli i adaptery do Maxi Cosi. Odświeżę też lekko tapicerkę, ale właściwie nie ma tam co odświeżać.
W zestawie jest też fotelik ten Tako ale nie będziemy używać. Do tego folia przecideszczowa na fotelik, folia na wózek, moskitiera i parasolka

Wrzucam foty
suuuuuper
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ja tak na szybko tylko.

acelinko ja chyba też wezmę w małych buteleczkach, bo mi się to nie pomieści. Mąż w razie czego będzie dowoził. Pampersów też wezmę trochę. Ogólnie podobnie ja Ty, nastawiam się na krótki pobyt w szpitalu

Ja nie mogłam coś spać w nocy, rano pojechałam na badania, zaraz lecę na kawkę z koleżankami, później zakupy z mężem i odprawić rodziców na lotnisko. Jak ja bez nich wytrzymam tydzień
Wieczorkiem znów będę prasować i pisać z Wami ba bieżąco.
Aaa i rozmawiałam z tym gościem od łóżeczka. Odmówiłam tej zamiany. Ma mi wysłać pościel, rogala, ogólnie wszystko, tylko łóżeczko przyjdzie później. Oczywiście na ich koszt. Był tak miły, że nawet nie potrafiłam być zła. Chyba ma to już wyuczone
pewnie tak
Cytat:
o ja to ten wózek nowy podobny do ballili
cudny!
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 13:48   #1212
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

Wrzucam foty
Cytat:
gratuluję Wam zakupów
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 13:49   #1213
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Wózek nie w moim stylu, ale to pewnie miłość od pierwszego wejrzenia, co?
Ale mufki na łapki zazdroszczę!
I śliczny przewijak! Czekam na kocyki

Cytat:
Bardzo fajny komplet

ktosiula - ładny Tako, gratuluję zakupu Larety ogólnie mi się podobają, ale coś mi w tym podnóżku spacerówki nie pasuje. Nie wiem, czemu zrobili z niego taką wannę
Ale super, że taka okazja Wam się trafiła!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 13:49   #1214
sorento
Rozeznanie

Zagubiona podczas którejś z bezsennych nocy wena wróciła podczas prasowania Na poprawę nastrojów, mam nadzieję, ze specjalną dedykacją dla Treli Moreli i Majeczki

Na wizażu już panika,
Każda myśli, każda pyta..
Trele, czy Ty dzisiaj rodzisz?
Nie chce Majka już wychodzić?
Trele w domu kombinuje,
co tu Maję sprowokuje…
Już herbatkę z malin pije,
Sprząta, czyści, okna myje.
Plan jest niezły - myśli sobie,
Jeszcze jedną sówkę zrobię,
Potem torbę rozpakuję,
Reklamówkę przyszykuję..
Wiem!!! Latarką TAM poświecę!
Łatwiej drogę znajdzie dziecię!
Majka, wychodź kocie mały,
Świat na Ciebie czeka cały!
Mama, tata, ciotek krocie,
Cała reszta też w tęsknocie!
Rzeczy dla Cię tu bez liku,
Wózek, mnóstwo baloników
I ubranek stosy całe..
Życie będzie doskonałe!
Tak więc wychodź już maluszku,
Bo Ci ciasno pewnie w brzuszku

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 13:50   #1215
Kociak85
Zadomowienie

peppermint, współczuję przygód z ZUS-em. Ja na szczęście wypłatę z L4 dostaję jeszcze z pracy, także normalnie dostaję w jednym terminie tak jak zawsze miałam wypłatę. Później macierzyński też będzie mi wypłacane przez pracę, tylko później jak mi się umowa skończy w trakcie macierzyńskiego to przez ZUS i też się zastanawiam w jaki sposób oni wypłacają ten macierzyński.

ktosiula, fajny wóz, niby kolor taki smutny, ale ładnie to wygląda no i super, że Wam się tak udało. To, co będziecie robić z tym drugim fotelikiem? Sprzedajecie czy na razie zostawiacie?

babku, nie martw się, ja też jestem beztalencie

paulinaizabela, wyobrażam sobie jak Ci momentami ciężko. Niestety, ale szpital nigdy nie napawa optymizmem. I tak masz całkiem nieźle, że masz stały dostęp do neta i te obiadki dobre. No, ale musisz jeszcze wytrzymać chwilkę.

issia, fajne lampki, szczególnie ten księżyc mi się podoba

Co do pechowości naszego wątku. Czy ja wiem... Wydaje mi się, że teraz to norma, że się coś dzieje. A poza tym przy skracaniu się szyjki, jak się dostaje leki to często się okazuje, że w rezultacie dzieci rodzą się nawet po terminie. Przynajmniej ja rzadko kiedy słyszę, że kobieta przechodzi ciążę tak całkiem bez kłopotów!
Stary 2013-09-20, 13:51   #1216
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz

Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia poryczałam trochę i już mi lepiej
Obiecuję się trzymać i nie puszczać

Ryba - Malinka już kilka razy prosiła, żebyś jej wpisała Łucję

Stary 2013-09-20, 13:55   #1217
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Zagubiona podczas którejś z bezsennych nocy wena wróciła podczas prasowania Na poprawę nastrojów, mam nadzieję, ze specjalną dedykacją dla Treli Moreli i Majeczki

Na wizażu już panika,
Trele w domu kombinuje,
co tu Maję sprowokuje…
Potem torbę rozpakuję,
Reklamówkę przyszykuję..
Wózek, mnóstwo baloników
I ubranek stosy całe..
Życie będzie doskonałe!
jakie talenty nam się ujawniają super
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 13:55   #1218
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Cytat:

Na wizażu już panika,
Trele w domu kombinuje,
co tu Maję sprowokuje…
Potem torbę rozpakuję,
Reklamówkę przyszykuję..
Wózek, mnóstwo baloników
I ubranek stosy całe..
Życie będzie doskonałe!
WOW!!! Jestem pod wrażeniem

Nasturcja ma niezłą konkurencję

Stary 2013-09-20, 13:57   #1219
peppermint patty
Rozeznanie

paulinaizabela

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Przyszła pościel i leżaczek, wszystko piękne ahhh
zdjecia,zdjecia,zdjecia

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja tez mam dzis dzien raczej z tych depresyjnych ;(

Ide na laptopa poogladac wozek ktosiuli , literki kabrieli no I malenkiego Jasia a potem spac

Cytat:

Cytat:
nawet nie mów o kasie z zusu. Mi się wczoraj właśnie skończyło L4 a kasy na koncie nie mam, do tego jak byłam dziś z kolejnym zwolnieniem to zapomniałam spytać kiedy mi prześlą. Podobno mają 30 dni od daty wpłynięcia do nich
no tez gdzies tak czytalam,wiec na dobra sprawe u mnie jeszcze sie nei spoznili...tylko ja mialam zwolnienia 3tyg.,a kwota ktora ostatnio dostalam byla mniejsza niz za 3tyg.wiec myslalam,ze jeszcze w miedzy czasie dostane cos...pojecia nie mam jak oni to licza,bo tak jak pisalam,dostaje w dziwnych ratach

Cytat:

Na wizażu już panika,
Trele w domu kombinuje,
co tu Maję sprowokuje…
Potem torbę rozpakuję,
Reklamówkę przyszykuję..
Wózek, mnóstwo baloników
I ubranek stosy całe..
Życie będzie doskonałe!
no Majeczka, po czyms takim...wstyd sie ociagac

lece ogarniac obiad
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 13:57   #1220
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Wózek nie w moim stylu, ale to pewnie miłość od pierwszego wejrzenia, co?
Ale mufki na łapki zazdroszczę!
I śliczny przewijak! Czekam na kocyki

Bardzo fajny komplet

ktosiula - ładny Tako, gratuluję zakupu Larety ogólnie mi się podobają, ale coś mi w tym podnóżku spacerówki nie pasuje. Nie wiem, czemu zrobili z niego taką wannę
Ale super, że taka okazja Wam się trafiła!

co do pokreślonego - żeby miało się gdzie zbierac jak dziecko soczek wyleje
Cytat:

Na wizażu już panika,
Trele w domu kombinuje,
co tu Maję sprowokuje…
Potem torbę rozpakuję,
Reklamówkę przyszykuję..
Wózek, mnóstwo baloników
I ubranek stosy całe..
Życie będzie doskonałe!

kopara mi opadła

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
peppermint, współczuję przygód z ZUS-em. Ja na szczęście wypłatę z L4 dostaję jeszcze z pracy, także normalnie dostaję w jednym terminie tak jak zawsze miałam wypłatę. Później macierzyński też będzie mi wypłacane przez pracę, tylko później jak mi się umowa skończy w trakcie macierzyńskiego to przez ZUS i też się zastanawiam w jaki sposób oni wypłacają ten macierzyński.

Co do pechowości naszego wątku. Czy ja wiem... Wydaje mi się, że teraz to norma, że się coś dzieje. A poza tym przy skracaniu się szyjki, jak się dostaje leki to często się okazuje, że w rezultacie dzieci rodzą się nawet po terminie. Przynajmniej ja rzadko kiedy słyszę, że kobieta przechodzi ciążę tak całkiem bez kłopotów!
też tak myśle

a co do amcerzyńskiego to podobno juz płacą wtedy regularnie,a te L4 to zalezy od daty oddania i dlatego tak. Chociaz dla mnie to bezsensu nie wiedziec kiedy kase dostane
Cytat:

Ryba - Malinka już kilka razy prosiła, żebyś jej wpisała Łucję

będzie dobrze, musi być
Stary 2013-09-20, 13:58   #1221
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Cytat:

Dziewczyny, tak ostatnio się zastanawiałam - będziecie coś dawać na materacyk do gondoli? No bo materacyk jest jakoś tam obity bawełną, ale generalnie goły. Wiadomo, że dziecko będzie w kombinezonie, na to dam gruby koc i okrycie gondoli, ale tak mi się wydaje, że coś pod główkę powinnam dać Flanelkę jakąś? Czy nic?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-09-20, 13:59   #1222
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:

Na wizażu już panika,
Trele w domu kombinuje,
co tu Maję sprowokuje…
Potem torbę rozpakuję,
Reklamówkę przyszykuję..
Wózek, mnóstwo baloników
I ubranek stosy całe..
Życie będzie doskonałe!

Aaby - ja pewnie dam kocyk i właśnie jaką flanelową pieluchę tak po prostu żeby było Nie wydaje mi się żeby była potrzebna, ale nic nie szkodzi żeby sobie leżała

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

Edytowane przez lubieolowki
Czas edycji: 2013-09-20 o 14:00
lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 14:00   #1223
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
co do pokreślonego - żeby miało się gdzie zbierac jak dziecko soczek wyleje

Oczami wyobraźni widzę tam wannę piachu, błota, wylanych soczków i resztek chrupek/biszkoptów

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-09-20, 14:01   #1224
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
jakie talenty nam się ujawniają super
Cytat:
WOW!!! Jestem pod wrażeniem

Nasturcja ma niezłą konkurencję
ja tam marna konkurencja dla Nasturcji, bo ona wymyśla na poczekaniu fajne rymowanki, a ja muszę mieć dobry dzień-wtedy to samo mi się rymuje

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 14:01   #1225
aaby
Zakorzenienie

Nasturcja, bój się! sorento robi Ci solidną konkurencję

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-09-20, 14:06   #1226
aaby
Zakorzenienie

A w ogóle nie chwaliłam się Wam! Nina dostała od swojej kuzynki (córeczki naszych przyjaciół) kocyk

kocyk.jpg
(foto pochodzi ze strony producenta)

Jest boski! Będzie idealny na zimę do wózka, albo w domu, żeby małą na nim kłaść

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-09-20, 14:15   #1227
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, tak ostatnio się zastanawiałam - będziecie coś dawać na materacyk do gondoli? No bo materacyk jest jakoś tam obity bawełną, ale generalnie goły. Wiadomo, że dziecko będzie w kombinezonie, na to dam gruby koc i okrycie gondoli, ale tak mi się wydaje, że coś pod główkę powinnam dać Flanelkę jakąś? Czy nic?

kocyk
przy natalce chyba miałam kocyk a u góry gdzie główka pieluszke tetrową na nim, jakby się ulało dzieciątku czy coś to nie treba prać od razu materacyka i kocyka
Cytat:

Oczami wyobraźni widzę tam wannę piachu, błota, wylanych soczków i resztek chrupek/biszkoptów
jako mama dwulatki powiem - dobrze widzisz
Cytat:
A w ogóle nie chwaliłam się Wam! Nina dostała od swojej kuzynki (córeczki naszych przyjaciół) kocyk

Załącznik 5416512

Jest boski! Będzie idealny na zimę do wózka, albo w domu, żeby małą na nim kłaść
bardzo podobają mi się te kocyki
kolor nie mój, ale sam kocyk cudo
Stary 2013-09-20, 14:19   #1228
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
kocyk
przy natalce chyba miałam kocyk a u góry gdzie główka pieluszke tetrową na nim, jakby się ulało dzieciątku czy coś to nie treba prać od razu materacyka i kocyka

jako mama dwulatki powiem - dobrze widzisz
Ale gruby jakiś? Na cały materacyk? Musiałabym dorwać jakiś biały, co by w tym wózku tęczy nie mieć

No właśnie takie mam wizje

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-09-20, 14:19   #1229
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się

Fajne te lampeczkiSama muszę się za jakimiś rozejrzeć
Cytat:
Słynne kocyki za 26 zł z przesyłką
http://allegro.pl/kocyk-niemowlecy-d...535341770.html

Jednak to nie mój styl,ale oryginalny

Miłość od pierwszego wejrzenia?

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:

Na wizażu już panika,
Trele w domu kombinuje,
co tu Maję sprowokuje…
Potem torbę rozpakuję,
Reklamówkę przyszykuję..
Wózek, mnóstwo baloników
I ubranek stosy całe..
Życie będzie doskonałe!
Kolejna mamusia utalentowana! Wprowadzacie mnie w kompleksy dziewczyny
Cytat:

Jakiś kocyk placuję dać i jakąś flanelkę
Cytat:

Załącznik 5416512

Jeeejjku jaki wspaniały!!
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 14:23   #1230
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale gruby jakiś? Na cały materacyk? Musiałabym dorwać jakiś biały, co by w tym wózku tęczy nie mieć

No właśnie takie mam wizje
taki z tych cieńszych kocyków, grubym nakrywałam bo właściwie nie używałam śpiworka do wózka
ja miałam biały w kolorowe kropki, ale do mojego beżowego jasnego wózka ładnie pasował poza tym spod dzieciątka, kocyka, tej góry zakładanej na gondolke niewiele tego kocyka widać

mam wiadro grzybów do pokrojenia i pomrożenia a najlepsze jest to że nie mam miejsca w zamrażalniku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości