|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Schudnij z Jillian Michaels - część IV
a ja melduję, że jeszcze nie ćwiczyłam
|
|
|
#1202 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, Dziewczyny!
Ja już po wakacjach. Tak, jak to sobie obiecałam, w szale budek z lodami i goframi z bitą śmietaną nie zapomniałam o ćwiczeniach i codziennie biegałam. Ostatecznie, już na miejscu, stwierdziłam, że bieganie po plaży będzie mnie denerwowało, więc wynalazłam piękną ścieżkę w okalającym wybrzeże lasku i, wspomagana przez śpiew ptaków i szum morza, skakałam, codziennie po 0,5km więcej niż poprzedniego dnia. Tak więc we wtorek udało mi się przebiec prawie 7km, z czego jestem ogromnie dumna. Bieganie zresztą uratowało wszystko to, co zyskałam, ćwicząc - pozwalałam sobie na wszystko (mmm... ). Dlatego też od dziś wracam na starą dietę i, choć w kuchni czeka pachnąca szarlotka, nie poddam się i wytrwam! Pierwsze trzy tygodnie bez słodyczy (bo z nimi mam największy problem) to będzie mordęga, ale potem już wskoczę w rytm. (Muszę kupić jakieś bakalie W ogóle jedzenie nad morzem trafiło nam się koszmarne. Wykupiliśmy obiady na stołówce i, cóż, żałowaliśmy tej decyzji od pierwszego posiłku. (Wtedy obiecałam sobie, że już nigdy nie tknę mięcha. )Teraz zastanawiam się, za jaki program Jillian się wziąć. Chyba faktycznie skradnę pomysł jednej z Wizażanek i naprzemiennie będę ćwiczyła siłowe z OWS i cardio (ew. bieganie, zobaczymy, co pogoda przyniesie). Ja już po śniadaniu, za dwie godziny łapię "poranny" OWS. ![]() Pytanie - z jakimi ciężarkami ćwiczycie z Jillian? Ja na początku kupiłam po 1kg (pani z fitappy mówiła, że to tak optymalnie...), ale teraz wydaje mi się, że to już trochę z leksza za lekkie dla mnie... i dla Jillian.
|
|
#1203 |
|
Raczkowanie
|
minimalne obciążenie jakie zaleca Jillian to 2 ciężarki po 3 funty, czyli około 1,5kg na łapkę. Im większe obciążenie, tym trudniej ale i więcej kcal spalonych
![]() Ja startowałam z 1,5 kg. Teraz ćwiczę na 2-kilogramowych ciężarkach i łatwo nie jest. Mam też ciężarki 3 kg...problem tylko że przy niektórych workoutach widzę niemal światełko w tunelu dzisiejsze body revolution zaliczone, w 2 połowie dnia Killer ABS L1....i może yoga z Biggest Loser o ile wolnego czasu wystarczy
|
|
#1204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(a może to wina tego, że, pomimo tylu lat nauki, nadal z angielskim perfect nie jestem? ) Muszę zatem skoczyć do pobliskich sklepów i wyczaić jakieś ciężarki. (Ale nie 3kg... młoda jestem, nie chcę jeszcze umierać! )Przed chwilą na którymś z wątków wyczaiłam fitnessowego bloga. Teraz się nie umiem sprzed komputera oderwać, a Jill czeka! Dowiedziałam się z niego m.in., że pani z xhit daily, z którą robiłam ćwiczenia na pupę, nie do końca prawidłowo wykonuje ćwiczenia ![]() Sama tego nie zauważyłam, przecież wcale się na tym nie znam. Jednak nie chce mi się dziś ruszać OWSa. Poruszyłaś temat jogi... Włączę więc Yogę Meltdown. Po raz pierwszy! Ciekawa jestem tych ćwiczeń
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
pamiętam jak pierwszy raz ćwiczyłam NMTZ ,wzięłam sobie ciężarki 2 x po 2kg (a co przecież ćwiczę mam parę nie ?)
,i tam jest takie ćwiczenie że się trzyma ręce wyprostowane nad głową ,daje się krok w tył klęka się i wstaje ciągle trzymając te ciężarki no więc dałam krok w tył klękłam i nie mogłam wstać a ręce trzęsły mi sie jak galareta
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
|
|
|
|
#1206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1207 |
|
Raczkowanie
|
Ja ćwiczę z kilogramowymi ciężarkami. Po prostu tylko takie mam.
Dzisiaj ćwiczyłam kolejny dzień trzeciego poziomu shreda. Tym razem dałam radę ćwiczyć z Natalie i miałam nadzieję, że będę dumna z siebie, ale mam tak kiepski nastrój, że wszystko mi jedno. Później ćwiczenia z Gatkowym na nogi i rozciąganie, i nawet on mi nastroju nie poprawił Wieczorem chyba poćwiczę z Mel B, może jej pozytywny nastrój mi się udzieli... |
|
|
|
|
#1208 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
|
#1209 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Też mam tylko 1kg - cóż, żałuję strasznie, że nie kupiłam za pierwszym razem 1,5kg, bo tak to tylko dwa razy tyle kasy wydam... Zrobiłam Yoga Meltdown. Całkiem fajne. Niby nic takiego nie robiłam, a lało się ze mnie ciurkiem Ale czuję, że szybko się tym znudzę.
|
|
|
#1210 |
|
Raczkowanie
|
Och, a ja zamówiłam hantelki 1,5 kg i się martwię czy nie będą za ciężkie. Póki co macham butelkami
Pewnie wyglądam jak debil.A dziś zauważyłam stratę 0,5kg na wadze. Może nie wiele, ale to pierwszy zaobserwowany spadek, wiec jednak jakikolwiek efekt jest. Jeszcze 3 miesiące i w tym ślimaczym tempie będzie 50kg
|
|
|
|
|
#1211 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale w czasach mojej świetności (![]() Cytat:
Ja na samym początku też machałam z butelkami i to na oczach współlokatorki ze studiów bo miałyśmy jeden pokój A później gwizdnęłam bratu hantle to było niebo a ziemia A co do powolnej utraty wagi- ja wychodzę z założenia, że wolę wolniej a cały czas, niż od razu boom a później zastój
|
||
|
|
|
|
#1212 |
|
Rozeznanie
|
ciężki dzień dziś miałam... prawie nic nie spałam, prawie nic nie jadłam. odezwę się jutro.
|
|
|
#1213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W ramach poprawiania nastroju kupiłam sobie Shape'a z Jillian na okładce. Niestety w środku pokazuje 6 czy 7 ćwiczeń i to wszystko. Wolę jej filmiki niż obrazki. Może chociaż zdjęcie z okładki zadziała na mnie motywująco. Zaszalałam i wybrałam gazetę z płytą Perfect body. Superforma w 2 tygodnie Chodakowskiej. Sama się teraz zastanawiam dlaczego, bo za jej treningami nie przepadam. Usypia mnie jak tylko zaczyna mówić. Mam nadzieję, że w tym przypadku będzie inaczej. |
|
|
|
|
|
#1215 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś padam - miałam wizytę szefostwa z Niemiec i Austrii, 4 h spotkan mega stresujacych a po pracy jeszcze rozmowe kwalfikacyjną (szukam 2 pracy dodatkowo). Czuję się wypompowana, szczególnie psychicznie a głowa sama mi opada.
Ledwo żyję, a nie chcę odpuścić ćwiczeń... Muszę się jakoś pozbierać |
|
|
|
|
#1216 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też dziś bez nastroju i brak siły do ćwiczeń. Postanowiłam sobie na dziś odpuścić, jestem jakaś obolała, lepiej na jeden dzień dać na luz niż potem całkiem zrezygnować z powodu zniechęcenia.
|
|
#1217 |
|
Rozeznanie
|
a ja poćwiczyłam
mąż mi bardzo kibicował (od południa upewniał się, że poćwiczę. nie chciał żebym przez niego zawaliła plan). niestety już za późno na skakane cardio ows, więc dziś tylko ćwiczenia z galotkiem (8 min. legs, abs i stretch). dobre i to. ![]() sam mąż ma się nieźle (przemieścił sobie rzepkę i naderwał wiązadła) jestem w szoku, że sam robi sobie zastrzyki przeciwzakrzepowe w brzuch... kolano i nogę ma gipsie na dwa tygodnie. potem czeka go rehabilitacja. o karate musi zapomnieć na jakiś czas.
|
|
|
#1218 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Widzę Dziewczyny, ze tutaj dzisiaj u wielu spadek nastroju... ja mam takiego doła, ze mam ochotę się zakopać gdzies i nie wychodzić
|
|
#1219 |
|
Raczkowanie
|
U mnie nastrój ok, dziś mam dzień sukcesów, ale jestem wypompowana..
|
|
#1220 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dzisiaj chyba jakiś dziwny dzień był. Ja też byłam jakaś taka zniechęcona do wszystkiego i ospała. Wyłączyli nam w pracy Internet i musiałam się przemieścić do domu z robotą, nienawidzę tego... Nie wiem jak ludzie moga pracować w domu.
|
|
|
|
|
#1221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dołom trzeba powiedzieć zdecydowane NIE! jutro będzie lepiej
|
|
|
|
#1222 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#1224 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyrzeźbiło mnie ładnie Ale nadal uważam, że warto Cytat:
![]() YM wyciska, jak się robi dokładnie i harder wersję Właśnie skończyłam 11 dzień Nadal mi się nie nudzi ![]() Cytat:
|
|
|
|
#1225 |
|
Zadomowienie
|
Oj dziołchy co się z wami dzieje!? Nie marudzić mi tutaj tylko jutro ma być poprawa !!!
Tak poza tym to ja dziś ćwiczyłam z samego rana i było również okropnie, przerwy, zatrzymywanie, a pana Galotka nawyzywałam konkretnie. Cholernie bolało Corii mnie również coraz bardziej kark nachrzania podczas ćwiczeń z nim, normalnie dzisiaj ledwo dałam radę, tak nie może być... A czemu te buns Ci nie podpasowało?fubowa Boże, niech mąż szybko dojdzie do siebie! ![]() A co do tych zastrzyków to słabo mi się robi na samą myśl, gdyż raz robiłam mojej cioci owy zastrzyk... I było to niestety o jeden raz za dużo, bo... igła wbiła mi się CAŁA w brzuch Nie wybaczyłam sobie do tej pory.
|
|
|
|
|
#1226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wypijam kawę i biorę się za ćwiczenia.
|
|
|
|
#1227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też zaraz będę ćwiczyć, ciekawe jak dziś mi pójdzie
|
|
|
|
|
|
#1228 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dopiero zjadłam śniadanie, więc jeszcze nie pora na aktywność fizyczną
|
|
#1229 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny tak nieśmiało wam powiem, że chyba czuję akieś malutkie mięśnie na udach
Kupiłam sobie kiedyś skakankę w sklepie dla dzieci , ale jakoś mi nie idzie . Mam tez hula hop i rower stacjonarny ale takiego wycisku jak z Jillian jeszcze nie było
|
|
|
|
|
#1230 |
|
Rozeznanie
|
dziś po raz pierwszy ćwicząc z jillian było mi niedobrze z wysiłku. dziwne, bo już wcześniej ćwiczyłam cardio one week shred i wydawało mi się średnio męczące (np. w porównaniu z niektórymi workoutami z fb). będę ćwiczyła je częściej - wymiennie z siłowym (killer b&t i 6p6w przerzucę na przełom października i listopada
)
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

). Dlatego też od dziś wracam na starą dietę i, choć w kuchni czeka pachnąca szarlotka, nie poddam się i wytrwam!
)

(a może to wina tego, że, pomimo tylu lat nauki, nadal z angielskim perfect nie jestem?
,i tam jest takie ćwiczenie że się trzyma ręce wyprostowane nad głową ,daje się krok w tył klęka się i wstaje ciągle trzymając te ciężarki no więc dałam krok w tył klękłam i nie mogłam wstać

A czemu te buns Ci nie podpasowało?