Lipcowe PM-ki 2015 i 2016 ! :) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-28, 13:24   #1201
Sophie24
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowe PM-ki 2015 i 2016 ! :)

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
Ja kiedyś używałam pasków Blendamed white strips de luxe, super były
ale teraz je wycofali ze sprzedaży. Nie zniszczyły mi zębów, jednie przez jakiś czas ie mogłam na zimie nabrać głębokiego oddechu, ani jeść zbyt ciepłych i gorących rzeczy, bo wystąpiła nadwrażliwość Efekt się utrzymywał ze 2 lata (ale nie piłam wtedy kawy, czerwonego wina itp rzeczy).
Przed ślubem sobie coś takiego machnę, bo mam śnieżnobiałą kiecę i jednak lepiej będzie to wyglądało.

Sophie, chcesz zrobić sobie depilację laserem czy zwykłą??
Laserem. Znalazłam już gabinet, nawet zniżki mają. Ale laser jest porządny a nie jakiś IPL. Przynajmniej tak wyczytałam, że to dobry laser

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Ja używałam żelu opalescence wybieliło mi ładnie zeby, ale ja mam wrażliwe, więc nie mogłam za często i zdarzało mi się "pocierpieć", ale nie żałuje .
Z opalaniem uważajcie, bo ja stwierdziłam, ze naturalnie jestem biala i tak będzie, na solarke nie poszłam, możliwości naturalnego opalania nie miałam. Ale w drodze do PL mocno grzało slonce, odbiło mi rękawki koszulki....... i ja tego w lustrze za bardzo nie widziałam, a jak się dobrze przypatrzy to na zdjęciach czy filmie z wesela widać :P. No ale co zrobisz, nic nie zrobisz

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja nie będę się opalać tylko wezmę samoopalacza użyję Pewnie i bez plam, bez żadnych odznaczeń:P
W tym roku ograniczyłam do minimum wychodzenie na dwór, smarowałam się filtrami i w ogóle. Udało mi się niemal nie opalić Ciut musnęło mi nogi (ale to bardzo mało) i ramiona bo się zapomniałam i posiedziałam z pół godziny na ławce w słońcu Ale wszystko było znośne i do wyrównania samoopalaczem

Cytat:
Napisane przez megi314 Pokaż wiadomość
Ja byłam wlasnie wczoraj u dentystki i pytałam ja o to jak narazie usunęła mi ładnie osad z zębów i doradziła paski chociaż w gabinecie tez mozna wybielic zeby. Mam bardzo wrażliwe wiec spróbuje z paskami...

Jeśli chodzi o inne zabiegi to wybieram sie teraz na oczyszczanie twarzy i kupiłam krem z kwasem na noc ... Mam nadzieje ze do lipca będę miec twarz jak buzia niemowlaka i chce jeszcze spróbować Brow bar w sephorze - korzystała moze któraś z Was?
Kwasić już też się zaczęłam ale jak na razie mam ciągle tragedię na twarzy:/ Coś mi chyb robi kuku bo to już aż niepodobne do mojej cery.

Cytat:
Ja wybielanie u dentysty wspominam jako jeden z gorszych dni w życiu :P. A nawet ten i kilka po dni też. Jeżu ile ja się wtedy nacierpiałam, wręcz chyba od tamtej pory mam solidnie wrażliwe zęby . Wcześniej jakoś nie uznałabym, że mam wrażliwe zęby, a teraz niewiele trzeba .
Wybielanie uwrażliwia zęby. Ale wiem, że są zabiegi odbudowujące szkliwo i uszczelniające zęby (wypełniają te kanaliki). Może zapisz się na coś takiego? Powinny się dolegliwości zmniejszyć.
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-28, 13:37   #1202
DontSaySorry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Laserem. Znalazłam już gabinet, nawet zniżki mają. Ale laser jest porządny a nie jakiś IPL. Przynajmniej tak wyczytałam, że to dobry laser

Ja nie będę się opalać tylko wezmę samoopalacza użyję Pewnie i bez plam, bez żadnych odznaczeń:P
W tym roku ograniczyłam do minimum wychodzenie na dwór, smarowałam się filtrami i w ogóle. Udało mi się niemal nie opalić Ciut musnęło mi nogi (ale to bardzo mało) i ramiona bo się zapomniałam i posiedziałam z pół godziny na ławce w słońcu Ale wszystko było znośne i do wyrównania samoopalaczem
Ja po samoopalaczu zawsze mam plamy ZAWSZE

A co do lasera to podobno na te włoski na twarzy nie działa tak dobrze jak np. na pachy
No chyba że się ma taki gruby ciemny zarost
Ja to chyba sobie woskiem zrobię górną wargę przed ślubem, żeby wszystko było cacy przy mocniejszej tapecie

Edytowane przez DontSaySorry
Czas edycji: 2015-09-28 o 13:38
DontSaySorry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-28, 13:54   #1203
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po samoopalaczu zawsze mam plamy ZAWSZE

A co do lasera to podobno na te włoski na twarzy nie działa tak dobrze jak np. na pachy
No chyba że się ma taki gruby ciemny zarost
Ja to chyba sobie woskiem zrobię górną wargę przed ślubem, żeby wszystko było cacy przy mocniejszej tapecie
Ja chyba zrobiłam sobie dwa razy smugi bo za szybko się wbiłam w piżamę. Ale jak robię nie na wariata to zawsze wszystko równo wychodzi

No pachy powinno mi bez problemu złapać no bo to ciemne włosy. Choć tez u każdego różnie to wychodzi. Mam nadzieję, ze 3-4 zabiegi starczą.
Jeśli chodzi o górną wargę no to liczę się z tym, że może to nie wyjść, mam tylko kilka takich ciemnych włosków. Ale zapytam w gabinecie czy da radę coś z tym zrobić. Tak normalnie to używam kremu. Wosk mi masakruje skórę a często włosy zostawia:P Nie lubię się z woskiem chyba
Stary 2015-09-28, 14:37   #1204
megi314
Wtajemniczenie

Ja robiłam laser na pachy jakieś 4 lata temu i miałam spokój na kilka mc tylko :/
Stary 2015-09-28, 14:47   #1205
magda_mjt
Zakorzenienie

Ja robiłam laser na pachy chyba 5 albo 6 razy, na nogi 3 i nie widziałam żadnej specjalnej różnicy. Sama potem kupiłam domowy laser, ale tylko pare razy użyłam, bo mi sie nie chce :P. Miałam jakby "placki" bez włosków na nogach, ale żeby było całkiem bez wloskow to nie. Trochę mnie to zraziło do laserów. Kupę kasy kosztuje, a efekt niespecjalny.

Stary 2015-09-28, 15:30   #1206
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robiłam laser na pachy jakieś 4 lata temu i miałam spokój na kilka mc tylko :/
Nie u każdego są efekty, zależy od samych włosów ale i od lasera. A włosy mogą się pojawić gdy np. coś jest nie tak z hormonami.

Cytat:
Ja robiłam laser na pachy chyba 5 albo 6 razy, na nogi 3 i nie widziałam żadnej specjalnej różnicy. Sama potem kupiłam domowy laser, ale tylko pare razy użyłam, bo mi sie nie chce :P. Miałam jakby "placki" bez włosków na nogach, ale żeby było całkiem bez wloskow to nie. Trochę mnie to zraziło do laserów. Kupę kasy kosztuje, a efekt niespecjalny.

Do domowego użytku to nie laser a IPL a on nie jest do depilacji więc faktycznie nie ma sensu tego robić:P Znaczy na niektórych to działa, na niektórych nie. Już kiedyś czytałam, że jest 50% szans, że zadziała jeśli o depilacje chodzi czyli nie tak dużo.
Przyjaciółka też robiła "laser" kilka lat temu, jak się okazało to robili jej zabieg IPL więc też się włosów nie pozbyła.

Ja tam sobie zafunduje laser. Wybierałam między usunięciem włosów a pieprzykiem:P I jakoś usuwanie pieprzyka mnie nie kusi, wolę włosy:P
Stary 2015-09-29, 09:43   #1207
DontSaySorry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Nie u każdego są efekty, zależy od samych włosów ale i od lasera. A włosy mogą się pojawić gdy np. coś jest nie tak z hormonami.

Do domowego użytku to nie laser a IPL a on nie jest do depilacji więc faktycznie nie ma sensu tego robić:P Znaczy na niektórych to działa, na niektórych nie. Już kiedyś czytałam, że jest 50% szans, że zadziała jeśli o depilacje chodzi czyli nie tak dużo.
Przyjaciółka też robiła "laser" kilka lat temu, jak się okazało to robili jej zabieg IPL więc też się włosów nie pozbyła.

Ja tam sobie zafunduje laser. Wybierałam między usunięciem włosów a pieprzykiem:P I jakoś usuwanie pieprzyka mnie nie kusi, wolę włosy:P
Ja chciałam usunąć pieprzyk, bo mam go przy kręgosłupie i jak nałożę sukienkę z zamkiem na plecach to mi go rani :/
Ale od początku roku, żeby dostać się do dermatologa trzeba mieć skierowanie od rodzinnego. A potem od dermatologa następne skierowanie do chirurga.

Więc dałam sobie spokój, bo po prostu nie mam na to czasu

IPL to strata pieniędzy. Albo light sheer albo vectus.
Najchętniej wydepilowałabym sobie laserowo całe ciało poza włosami na głowie, rzęsami i brwiami życie by było piękniejsze
Stary 2015-09-29, 12:19   #1208
magda_mjt
Zakorzenienie

To czym sie te lasery od siebie różnią? Kto sie zna i prosto wytłumaczy? może zrobię kolejne podejście, ale do tego co daje efekty :P.

Stary 2015-09-29, 14:53   #1209
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chciałam usunąć pieprzyk, bo mam go przy kręgosłupie i jak nałożę sukienkę z zamkiem na plecach to mi go rani :/
Ale od początku roku, żeby dostać się do dermatologa trzeba mieć skierowanie od rodzinnego. A potem od dermatologa następne skierowanie do chirurga.

Więc dałam sobie spokój, bo po prostu nie mam na to czasu

IPL to strata pieniędzy. Albo light sheer albo vectus.
Najchętniej wydepilowałabym sobie laserowo całe ciało poza włosami na głowie, rzęsami i brwiami życie by było piękniejsze
Ja usunęłam jeden, na linii włosów na karku. To było kiepskie przeżycie - nie bolało ale czułam jak ktoś mi grzebie i czułam ciepłą strużkę krwi, płynącą po szyi. Nie chce tego powtarzać. Tym bardziej, że pacha to widoczne miejsce (dla mnie, mogłabym zobaczyć ranę a tamtej nie oglądałam), na dodatek nie chce w tych okolicach skalpela. Brrr, nie:P Chciałam go usunąć laserem bo podobno tak można ale trzeba by pobrać próbkę do badania a to i tak skalpel:P Zostawiam go:P

Właśnie tam gdzie idę mają laser light sheer. Ale to za miesiąc bo teraz nie mam możliwości

Cytat:
To czym sie te lasery od siebie różnią? Kto sie zna i prosto wytłumaczy? może zrobię kolejne podejście, ale do tego co daje efekty :P.

IPL to wiązka światła, która nie działa tak precyzyjnie jak typowy laser. Wiązka światła w IPL nie jest stała (długość nie jest stała) jak w przypadku lasera. Czyli jak IPL trafi dobrą wiązką we włosy to on wypadnie ale jak nie trafi to nie ma efektu. Działa sobie wybiórczo i na chybił trafił:P Tak kolokwialnie rzecz ujmując.
Przy laserze light sheer jest 95% szansy, że zabieg się uda a tylko 5% włosów (jasnych, bez melatoniny) odrośnie bo takich laser nie da rady usunąć.
Stary 2015-10-06, 14:13   #1210
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-08, 13:57   #1211
marttb
Zakorzenienie

[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;53014915]Treść usunięta[/QUOTE]

Ja nawet nie wybrałam jeszcze fryzjerki a nad makijażystką się zastanawiam, chyba w najbliższym czasie się za to zabiorę, bo później sama będę się czesać. A zależy mi żeby znaleźć taką co do domu przyjedzie, a że będę szykować się u rodziców, a oni z wioski są, to może być ciężej.

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-08, 19:47   #1212
sensualna
Zadomowienie

Ja już od jakiegoś czasu się wybieram do salonu zarezerwować termin do makijazystki i jeszcze nie dotarłam. Mam tylko nadzieję, że będzie miała jeszcze wolny termin, tym bardziej, że to dość znana makijazystka.
Stary 2015-10-14, 21:39   #1213
sensualna
Zadomowienie

Coś się wątek nie kręci... to powiem chociaż tyle, że doszłam w końcu do tego salonu i nie spodziewałam się takiej masakry... tak zapełniony mają kalendarz, że już właściwie nie miałam na kiedy się zapisać i jak ta desperatka zapisałam się ba makijaż ślubny na godzinę 14:30 (ślub o 17). A z tego wszystkiego zapomniałam się zapisać na próbny. Tak czy inaczej waham się czy nie szukać czegoś innego bo nie wiem jak ja sie wyrobie... czy to w ogóle możliwe żeby się wyrobiła...
Stary 2015-10-15, 07:59   #1214
DontSaySorry
Zakorzenienie

Ja się chciałam zapisać do fryzjerki, ale zapisy dopiero w styczniu Także pewnie w styczniu zapomnę i zostanę na lodzie... :/ nie wiem co z tym zrobić :/

Sensualna,
pewnie zdążysz, ale wszystko będziesz załatwiać w pośpiechu i stresie. Rozejrzyj się jeszcze za jakąś inną makijażystką w razie czego
Stary 2015-10-15, 08:55   #1215
megi314
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się chciałam zapisać do fryzjerki, ale zapisy dopiero w styczniu Także pewnie w styczniu zapomnę i zostanę na lodzie... :/ nie wiem co z tym zrobić :/

Sensualna,
pewnie zdążysz, ale wszystko będziesz załatwiać w pośpiechu i stresie. Rozejrzyj się jeszcze za jakąś inną makijażystką w razie czego

Ja to zupełnie nie rozumiem dlaczego skoro jest klient to nie zapisują odrazu. Tez kiedyś jakiś fotograf mi odpisał ze zapisy przyjmuje 6mc przed ślubem bo nie wie co bedzie robic :p bez sensu. Ja mam makijażystke ale na fryzjera nie mogę sie zdecydować

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-15, 11:51   #1216
magda_mjt
Zakorzenienie

Z jednej strony nie wytrzymalabym, jakbym musiała czekać do 6 miesięcy przed weselem, zeby zarezerwować usługodawców. Ale z drugiej strony ile u tegorocznych PMek było sytuacji, ze w ostatniej chwili, dawno zarezerwowany usługodawca, powiedział, ze sorry ale jednak odwołuje, bo śnieg. Może wlasnie to jeden z takich usługodawców, który woli mieć pewność, ze nie zawiedzie klientów, ale sytuacja mu sie mocno może zmienić w ciagu roku-dwóch. Z jednej strony to fair w stosunku do klientów, a z drugiej masakra. Cieżko stwierdzić . Ja sama tez rezygnowałem z usługodawców, jak mi ktoś powiedzial, ze za X miesięcy przyjmie rezerwacje

Stary 2015-10-15, 13:45   #1217
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-16, 09:34   #1218
hermenegilda99
Raczkowanie

A jak to w ogóle cenowo wygląda? (makijaż próbny, zwykły i fryzura)

Co do czasu to pamiętam w salonie sukien ślubnych jedna Pani powiedziała że mam przyjść 6 miesięcy wcześniej bo teraz to za szybko.. we wszystkich pozostałych Panie mówiły że to najlepszy czas..
Stary 2015-10-16, 11:13   #1219
marttb
Zakorzenienie

Ceny mnie troszkę przeraziły :P
Myślałam, że zmieszczę się w mniejszych kwotach.
Za makijaż próbny plus weselny 200zł razem.
Znalazłam też pakiet ślubny - fryzura próbna i ślubna, makijaż próbny i ślubny, paznokcie żelowe, pedicure, stylizacja oka, zabieg bankietowy za 550 zł i się szczerze zastanawiam, wszystko w jednym salonie, tylko 20km bym musiała jechać, a cenowo wyszłoby podobnie, bo jak za fryzure podobne ceny co makijaż plus paznokcie 100 zł a wszystko gdzie indziej

Stary 2015-10-16, 14:19   #1220
SekretyOdchudzania
BAN stały

Mi się też wydaje, że lepiej mieć wszystko razem , bo nie trzeba miliona salonów ogarniać,ale tak naprawdę to trudno wyczuć. Myślałam, że jak w pakiecie to taniej...a tu widzę nie specjalnie.
SekretyOdchudzania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-17, 21:37   #1221
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SekretyOdchudzania Pokaż wiadomość
Mi się też wydaje, że lepiej mieć wszystko razem , bo nie trzeba miliona salonów ogarniać,ale tak naprawdę to trudno wyczuć. Myślałam, że jak w pakiecie to taniej...a tu widzę nie specjalnie.
Ja też, ja też Im bardziej ogarniam 'drobne' rzeczy tym bardziej się zaskakuje koleżanki (która zresztą będzie na weselu) mama jest właścicielką tego salonu, także powiedziała że załatwi mi jeszcze jakieś dodatkowe promo na to. może i nawet nie chciałabym jakiś mniejszych cen, ale jakiś zabieg oczyszczający czy coś tez byłby fajny.
Inna babka którą znalazłam to za makijaż 120 zł a jak sie chce próbny to kolejne 120zł i fryzura tak samo, no i ona dojeżdża do domu czyli koszt paliwa jeszcze.

Stary 2015-10-18, 08:51   #1222
megi314
Wtajemniczenie

120 to chyba taka norma. Przynajmniej w przypadku Krakowa
Stary 2015-10-18, 12:46   #1223
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
120 to chyba taka norma. Przynajmniej w przypadku Krakowa
Nie ma co porównywać Krakowa, do dziury w której ja będę się malować. Jako że wychodzę z domu rodzinnego to i w pobliżu szukam tych usługodawców, może ceny takie bo konkurencji mało. Dlatego ten pakiet do mnie przemawia najbardziej na razie.

edit:
Dzwoniłam dziś na salę, dowiedzieć się czy ciasto, które sala zapewnia możemy dać również gościom na wynos - no i niestety nie ale za 40 opakowań na wynos zapłacimy 385zł, no i sami musimy zakupić kartoniki na ciasto no i chcemy zrobić podziękowania dla rodziców, potrzebny nam do tego projektor i ekran - ekran mają, projektor im się zepsuł, także będziemy musieli wypożyczyć, ewentualnie spyta zespół czy mają. Może zimą nagramy podziękowania fajnie będzie puścić je 16 lipca rodzicom

Edytowane przez marttb
Czas edycji: 2015-10-19 o 16:37
Stary 2015-10-21, 20:36   #1224
megi314
Wtajemniczenie

Dziewczyny, mam szybka sprawe.. Czy prośbę o np. Cos innego zamiast kwiatów robicie na zaproszeniu czy na osobnej karteczce? Bo juz sie pogubiłam :/
Stary 2015-10-21, 20:48   #1225
ann2016
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, mam szybka sprawe.. Czy prośbę o np. Cos innego zamiast kwiatów robicie na zaproszeniu czy na osobnej karteczce? Bo juz sie pogubiłam :/
my nie mieliśmy tego ale wiem, że piszą na zaproszeniach
ann2016 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 20:55   #1226
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy od zaproszenia. Jeśli jest możliwość umieszczenia w zaproszeniu to razem, jeśli nie ma to osobno.
Sama wolę jak jest w zaproszeniu ale najczęściej są na osobnych karteczkach.
Stary 2015-10-21, 22:07   #1227
sensualna
Zadomowienie

Cytat:
My napisaliśmy w zaproszeniu, na samym końcu zamieściliśmy prośbę o nie wręczanie kwiatów i o co prosimy w zamian. Myślę, że na oddzielnych kartkach tylko w przypadku jak się nie zmieści w zaproszeniu, bo inaczej nie widzę powodu żeby tak robić.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-21, 22:43   #1228
megi314
Wtajemniczenie

Dzieki zrobimy na zaproszeniu
Stary 2015-10-21, 23:37   #1229
magda_mjt
Zakorzenienie

My mieliśmy na zaproszeniu . Pod prośba o potwierdzenie . I tylko o prośbę o coś tam zamiast kwiatów. O prezentach nic nie wspominaliśmy (ale i tak głownie koperty dostaliśmy ).

Stary 2015-10-21, 23:41   #1230
tetrikk
Zakorzenienie

Cytat:
Ja planuje zrobic na oddzielnej wkladce razem z prośbą o potwierdzenie przybycia.

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości