|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zawsze piękne, zawsze młode - 30+ 40+ ciąg dalszy
Gosia
![]() ![]() ![]() Biedaczek odreagowuje stresy... |
|
|
|
#1202 |
|
Konto usunięte
|
Eve
ja wlaśnie dlatego, że mam imponującą chudość wlosa nie mogę prostować, w prostych mam 3 na krzyz, w swojej szopie mam krola lwa, wolę lwa wiec nie pomogęTorebkowo kusi mnie Prada https://www.pinterest.com/pin/436778863836478289/ nie udalo mi sie kupić na VC ale może w przyszlym roku kupię we Włoszech. Jest wprawdzie logo, ale tak kryterium to będzie ile mozna do niej zmieścić bo ja dużo noszę w torebkach zreszta udalo mi się odstawić niezłą szopkę, więc spokojnie taką samą szopkę odstawię we Wloszech. Doceniam Cię torebkowo w dawnym życiu miałam Diora/oddałam koleżance/ LV /leży na strychu/, Gucci /wyciągam czasami/ ale to było kiedys a to PM to PrimaModa-świetne buty, a torebkę mam pierwszą od nich.
|
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Dana - z tych sukienek COS, które Ci się podobały - widziałam w sklepie dwie: zieloną i beżową piankową (dział ubrań wieczorowych) Obydwie z bardzo fajnego i przyjemnego w dotyku materiału.
Zielona warstwowa, karbowany, matowy, lekko prześwitujący materiał (na rękawach). Kolor jest dosyć intensywny, ładny, typ dla blondynki o brzoskwiniowej cerze. Beżowa - też piękna, fajna, połyskująca futurystycznie pianka. ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Przymierzyłam taką: http://www.cosstores.com/gb/Women/Dr...8307.1#c-22755 Rozmiar mniejszą, więc na mnie nie była tak oversize jak na zdjęciu. Baaaaedzo fajnie się układa, piękny kolor, niestety wełna z tych gryzących... może kupię na przecenie. |
|
|
|
#1204 |
|
Konto usunięte
|
Caffe
wlaśnie czekam na telefon, pewnie Warszawa będzie szybciej ![]() Gosia nawet kot ma uczulenie na teściową , może jej powiedz, że ze względu na kota powinna się ewakuować?Nieźle musiała dać czadu, a serio to mogą byc pchły psie. Mój pies mial kiedys kocie i miał takie objawy jak Twoj kot-jedyna rada-veterynarz i kropelki
|
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, zapomniałam napisać, że fajna ta szara sukienka dresowa - gdzie ją znalazłaś?
|
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, mogą być pchły, alergia, hormony, stres. Stres bardzo dużo u kota robi. Mój kocur miał pecha - nabił się na jakiś drut albo co, w każdym razie miał wtedy paskudny ropien na klatce i dzień po dniu jezdzilismy do weta na zastrzyki, płukanie...Ja mu tez ropien oprózniałam. Potem go postrzelili. To tez jeździł. No i wyłysiał mu cały brzuch, ze stresu...Jak 2 miesiące miał spokojne i bez zamykania w kontenerze i wizyt u doktora - sierść sama odrosła
Drugi miał podobnie - stres + komponenta hormonalna zapewne - i cały brzuch i łapy tylne mu wyłysiały...---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Dana, torba ładna. Ja tez jestem wielbicielka tych pakownych, choć nie wielgachnych. ale nie na rekę, nigdy nie na reke. może to i bardziej elegancko, ale dla mnie ma być oparcie na ramieniu... ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- a tu proszę - kiecki dla wielbicielek oversize ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- http://pl.dawanda.com/category/3662-...-Moda-Sukienki |
|
|
|
#1207 |
|
Konto usunięte
|
Caffe
dzieki za relację, Warszawa na dniach ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Kama przejrzałam nie wszysttkie strony i jednak nie, pomijam że moda oversize przy mojej figurze to masakra, fasonowo w DaWandzie też masakra-jak nie obcisełkowo, czego nie mogę nosić bo mi regulamin zabrania, to odciecie pod biustem, przedlużona talia albo rozbudowana linia bioder. I te kiepskie materialy. Dla mnie nie. |
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Kiecki...Najbliżej mej figurze w stylu tych co pokazała Gosia
Kama zazdraszczam Saryny Key na czupurku.Mnie sie skończyła i następna volume w planach..Tylko nie wiem kiedy ,bo mam bana! Za dużo ostatnio wydałamSaryna Key to produkty jedne z najlepszych jakie próbowałam Eva może i Ty lukniesz na oferty ?Polecam.Świetne! Miłego dziewuszki...Zmykam.Jutro po towar i od nowa polska ludowa.. Facjata już mi sie złuszczyła.Rewelacja ten peeling.Powtarzam bez wahania. |
|
|
|
#1209 |
|
Gang Iren
|
Dzięki za podpowiedzi co to może być u kota. Osobiście obstawiam stres, ale wiadomo wetem nie jestem i chyba już przed wyjazdem nie zdążę z nim pójść na wizytę.
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Caffe nawet nie wiem gdzie znalazłam fotę kiecki. W google wpisałam sukienka dresowa i w grafikach taka była.
|
#1210 |
|
Konto usunięte
|
Cffe
ja nie Gosia, ale pamieć do ciuchów mam http://www.nikoletta.pl/odziez_damsk...zara_m203.html |
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Eva
![]() Jejku, u mnie jest tak ciemno i pada. Bardzo źle się jeździ. Światło odbija się od wszechobecnych kałuży. No i zmora polskich kierowców- źle ustawione światła, lub też jednego brak Nie czuję się bezpiecznie prowadząc auto z taki poranek |
|
|
|
#1212 |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Dzieki Kama & Danusia,
wiecie ze o mojej skromnej liczbie wlosa nie pomyslalam? To jak sie to wyprostuje, to juz nic nie bedzie na tej glowie Chyba mnie czeka spacer po fryzjerach I powazne z nimi rozmowy, nie chce scinac, chce miec dlugie I chce je miec. Prada Saffiano jest sliczna, sama sie zastanawialam ale mam mam juz kilka Prady wiec wzielam wlasnie LV Capucines w kolorze Ochra http://uk.louisvuitton.com/eng-gb/pr...-010431#M94737 Nosi sie genialnie. Gosia, nie znam sie na kotach ale jak by mnie tak swiedzialo, to pomyslalabym ze alergia I absolutnie moze byc na tesciowa, bo ja mam alergie na siersc kotow, to I na ludzi alegie tez mozna miec ![]() Caffe, ta sukienka ostatnia jest okropna strasznie bezplciowa, poza tym biedna ta modelka, chora czy co? Przerazajaca kreacja I jeszcze te buty?! Totalny aseksualizm, no chyba ze chodzi o to aby nie pokazac jaka sie jest plcia. http://www.cosstores.com/gb/Women/Dr...8307.1#c-22755 I gadaj tu czlowieku o gustach De gustibus non est disputandum!
|
|
#1213 |
|
Zadomowienie
|
Eva, no właśnie bodajże w sobotę dyskutowalysmy tu o wyglądzie tych modelek
BTW, współczuje problemów z autem. Aczkolwiek obsługa i tempo naprawy lata świetlne z wyprzedzeniem w porównaniu do Polski....Gosia ale Ty juz pojutrze przylatujesz ![]() ![]() ![]() ![]() Danusia, ta torebka Prady bardzo w moim guście ![]() Miszka, możesz w wolnej chwili tak podsumować ten peeling, tzn ile dni łuszczenia ? Czy porównywalne (jeśli sie orientujesz) do łuszczeniu po kwasie migdałowym ? Dzięki Miłego dnia.
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
Eva miałam keratynowe prostowanie włosów.
Mam gęste, grube włosy. Od wilgoci puszą się i kręcą. Po zabiegu włosy są rewelacyjne: proste, lejące, jak z reklamy. Dosłownie. Byłam zachwycona. Pielęgnacja takich włosów wymaga zmiany szamponu, często odżywki/maski. Fryzjer doradzi. Po m-cu czar prysł. Keratyna zaczęła się wypłukiwać a włosy stawały się okropne. Ciężkie w pielęgnacji, układaniu. Nie jestem teraz w stanie powiedzieć czy ten zabieg zniszczył mi włosy czy podczas układania (suszenie włosów i wyciąganie ich na szczotce zajmowało mi 2 x więcej czasu, prostownica też stała się częściej używana) zniszczyłam sobie sama włosy. Jednak podcięłam włosy jakieś 10 cm, tak z 3 m-ce po nałożeniu keratyny. Nie polecam tego zabiegu. Jednak moja koleżanka mająca mocno kręcone włosy robi ten zabieg regularnie co 1, 2 miesiące i wszystko jest dobrze. Może czar tego zabiegu polega na tym, że trzeba go regularnie powtarzać. aaa i każde keratynowanie rozjaśnia tak o 2 tony kolor na włosach. Buro u mnie. Zresztą tak jak u Aussi. Ile jesteśmy oddalone od siebie ? Z tymi źle ustawionymi światłami aut jadących z naprzeciwka to racja. Czasami jak dostanę takim czymś po oczach to przez kilka minut nie jestem wstanie dostrzec nic na swojej drodze |
|
|
|
#1215 |
|
Rozeznanie
|
Ciao
dzien dobry. Kawa. Dzis dluzej pospalam. Piekne slonce swieci. Niebo lazurowe. Chwilo trwaj. Jak tu pieknie sukienkowo. Caffe kocham ten styl sukienek ! Love Love Love. Ilez lat przebiegalam ulizana na maksa, w ekstremalnej prostocie. Golfy, olowkowe spodnice, sukienki tuby. Jeeeeeezu jak ja to kocham. Love Love Beata piekna kiecka. Zaraz pojde ogladac ogladac. Dziekuje za takie inspiracje. Zakupy we Wloszech niezbyt udane. Dwie torebki w tym jedna krwisto czerwona. Pierwsza w zyciu o takim kolorze. Przelecz juz zamykaja wiec do zobaczenia w przyszlym roku Italio. |
|
|
|
#1216 |
|
|
Pojechalam I odebralam auto z tamtego garazu, zderzak wyglada na dobrze zrobiony ale zawiozlam do mojego serwisu, niech sprawdza dokladnie, pojezdze troche Misiem.
Aussie Wonder, tu tez sie dlugo czeka, zwlaszcza ze wszystko jest importowane, a pracownicy bardzo slabo wykwalifikowani niestety, trzeba znac ktory serwis dobry. Nie znalam tamtego garazu wiec musialam wrzucic najwyzsze tony arogancji I wielco-ksiazecowosci bo inaczej mieliby mnie gdzies. Inaczej niz w Europie, tu dziala mocno zadarty nos do gory ![]() Odebralam auto czyste, umyte I lsniace pachnace bo jakby nie to wiedzieli, ze mieliby niezla jatke ![]() Anyz, ciarki mi przeszly po plecach, myslalam, ze to prostowanie to na 6-10 miesiecy powinno wystarczyc. Dobrze, ze pytam a nie robie jeszcze. Amelia, pokaz czewona torebke uwielbiam czerwone torebki.---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Aussie, jak Ci idzie z drzewem genealogicznym? Moj byly maz, a obecnie bardzo dobry przyjaciel ma rozpisane to drzewo od 1248 roku czyli jak jego przodkowie byli znamienici I wyedukowani, to moi skakali z drzewa na drzewo, potem sie dopiero wysoko usadowili, no ale to duuuuuuzo pozniej hehehehehe ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Jakie oferty? Czego?
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Eva- aż tak dobrze mi nie idzie
|
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Eve, ta ciemnoniebieska sukienka w rzeczywistości jest przepiękna!
Nie za bardzo lubię oversize, więc dopasowuje mniejszy rozmiar, wygląda wtedy proporcjonalnie, trochę jak taka klasyczna linia A, rękawy krótsze i mniejsze. Z miejsca bym ją kupiła, ale lubię nosić wełnę na gole ciało, a ten materiał okrutnie gryzący... Jeśli chodzi o twoje włosy - nie jestem ekspertem, ale najpierw spróbowałabym określić czy masz wysoko- czy niskoporowatate. Potem - dobranie odpowiedniego oleju. Olejowanie czyni cuda! Jest czasochłonne i wymaga cierpliwości - ale warto. Nic, nic nie poprawiło tak fantastycznie stanu moich włosów jak olej kokosowy. Na wzmocnienie i szybszy wzrost polecam ampułki Phytocyane - genialne! http://www.phyto-usa.com/needs/hair-...tocyane-1.html |
|
|
|
#1219 |
|
Rozeznanie
|
Super drzewo Aussie !
powodzenia w dalszym odkrywaniu przodkow. Niezle zajecie sobie znalazlas. Jakiego programu uzywasz ? Taka zwykla torebka Eve. Okrutnie krwista tz sie na nia uparl. Czyzby fetyszysta he he he ...? ImageUploadedByWizaz Forum1445246207.839035.jpg
|
|
|
|
#1220 |
|
Rozeznanie
|
Caffeine popieram olejowanie wlosow. W koncu przestaly sie lamac i zaczely rosnac.
Wytrwaj Eve w zapuszczaniu. Warto. Love. |
|
|
|
#1221 |
|
|
Aussie, to trzymam kciuki, moze dokopiesz sie do jakiegos fajnego przodka
heheheheCoffe, oj moze inaczej ta sukienka wyglada w realu,ale na zdjeciu paskudnie, I te workowate rekawy, dobila mnie jak nic przed nia. Olej kokosowy slyszalam, nawet mam i uzywam go do peelingu kawowego. Jak aprawdzic jakie porowate mam wlosy? Amelia, bardzo fajna torebka. Naprawde warto posluchac meskiego doradztwa. Nadal mam czarny kolor na paznokciach, to juz... ponad 3 tygodnie, wygladaja super ale niestety odrosty juz 2mm, najwyzszy czas cos z tym zrobic, kiedy ja mam na to czas znalezc, Biedny Mis? Chyba wroce do mojego srebra, czerwien mnie tez kusi, alez mam rozterki.
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia - świetny kolor! Lubię takie mocne dodatki, bo zazwyczaj noszę czerń, biel, szarość... dodają pazura.
Takie kolory noszę nie tylko dlatego, że bardzo lubię, ale zwyczajnie - trudno znaleźć w sklepie coś o fajnym, intensywnym kolorze - chciałabym na przykład golf w ciemnej fuksji - mogę sobie pomarzyć... ha, ha. W temacie włosów - przekonałam się, że naturalne kosmetyki działają o wiele lepiej. Olejowanie to podstawa. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Eve, tu jest artykuł na temat porowatości https://wizaz.pl/Fryzury/Porowatosc-wlosow Generalnie - wrzuć temat w google, po polsku i po angielsku. Na pewno znajdziesz coś ciekawego, wydaje mi się że dosyć trudno określić rodzaj włosów... https://wizaz.pl/Fryzury/Porowatosc-wlosow |
|
|
|
#1223 | |
|
|
Cytat:
Gdzies widzialam, no gdzies widzialam!
|
|
|
#1224 |
|
Konto usunięte
|
A mnie jakoś te oleje nie przekonują...
Kiedyś jakiś nakładałam i potwornie dużo włosów mi wylazlo, więc się zdenerwowałam. Ale i tak jakiś jeszcze raz zamówiłam, dam jeszcze jedną szansę. Wczoraj farbowałam i jestem wkurzona, za ciemny wyszedł, chociaż miał być brąz. Szlag. Rzepa niespecjalnie sobie poradziła ze ściągnięciem. Nie lubię takiego ciemnego... |
|
|
|
#1225 |
|
|
Coffe, mocny roz
http://www.net-a-porter.com/ae/en/product/573686
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Beata, wiem ci masz na myśli - doszłam do wniosku, że lepiej nakładać mniej oleju, bo przy zbyt dużej ilości włosy będą obciążone i przy myciu więcej wypadnie.
Ta twoja kiecka fajna, dla mnie wersja żółta! Kupiłaś? http://www.emonnari.pl/sukienki/weln...olnierzem.html ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Eve, fajny, ale nie dla mnie - nie za bardzo lubię szalowe golfy, raczej klasyczne, ale takie bardzo duże i wysokie, nie mogą być zbyt obcisłe przy szyi. Tak - ja dokładnie wiem czego chcę! Kolor mógłby być ciemniejszy, ale taki bardzo, bardzo intensywny. |
|
|
|
#1227 |
|
Konto usunięte
|
Caffe,
nie kupilam, nie było rozmiaru, poza tym ta zieleń to nie moja bajka, żółtej w sklepie nie widziałam. Ale i tak-za duże rozmiary...Poza tym-kupiłam 2, jeszcze mi się nie zamortyzowały i nie znosiły, więc z kolejna poczekam. Teraz szukam botków ![]() Przetestuje ten olej , kupiłam arganowy, jak się nie sprawdzi, porzucę olejowanie
|
|
|
|
#1228 |
|
|
Taki golfik mozna tez samemu udziergac. Lubilam robic na drutach, troche mi tego brakuje.
Ta zolta sukienka jest ciekawa, torche ciezkawo wyglada z tylu ale fajna.
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Beata - kupiłaś czysty argan? Gdzie? Jeszcze nie testowałam, a bardzo bym chciała...
|
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Lubię olejowanie ciała
Dziewczyny wiem, że to nie jest tu popularne ale może któraś z Was będzie zainteresowana: mam krem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ort-creme.html do sprzedania. Jest nowy, zafoliowany i w 100 % jest produktem oryginalnym. Jak coś proszę o kontakt. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

zreszta udalo mi się odstawić niezłą szopkę, więc spokojnie taką samą szopkę odstawię we Wloszech. Doceniam Cię torebkowo 

Za dużo ostatnio wydałam

wiecie ze o mojej skromnej liczbie wlosa nie pomyslalam? To jak sie to wyprostuje, to juz nic nie bedzie na tej glowie