W co się ubrać na wesele/sam ślub/ślub cywilny/chrzcin/studniówkę, etc? - ZBIORCZY - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-09, 13:49   #1231
j_fly
Zakorzenienie

Dot.: Co założyć na wesele? - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez demeter91 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Mam duży dylemat co do sukienki... Wesele mam za 2 tygodnie. W szafie mialam sukienke w ktorej planowalam na nie iść, ale gdy ją przymierzyłam przed weekendem to stwierdzilam ze za bardzo widać w niej boczki :/ Zalamalam sie... No i ruszylam na poszukiwanie jakiejs alternatywy i w sumie tylko jedna sukienka mi sie spodobala. Kupilam ja bo droga nie byla, ale... wykonana jest z bawelny i ma kwiecisty wzor. Nie wiem czy wypada w takiej isc, bo jak poczytalam opinie w internecie to zaczelam sie zastanawiac czy aby nie jest zbyt skromna... Masakra :/ a czuje sie w niej swietnie, bo nie widze tego swojego nieszczesnego brzucha a do tego czuje sie w niej bardzo lekko i swobodnie...
Załączam link http://www.orsay.com/pl-pl/rozkloszo...-47108201.html
Na mnie sukienka jest lekko ponad kolana. Będę baaaardzo wdzięczna za opinie
Wg mnie nadaje się na wesele Tym bardziej, że Ty dobrze się w niej czujesz. 30 kwietnia byłam na weselu i też miałam bawełnianą sukienkę z Orsay'a: http://www.orsay.com/pl-pl/rozkloszo...-47107460.html , miałam do niej malinowe buty, czarną kopertówkę, delikatną złotą biżuterię, a włosy upięte trochę w stylu pin up i nasłuchałam się wielu komplementów, więc jak widać bawełna też nadaje się na wesele

PS. Na tym samym weselu inna dziewczyna miała tę sukienkę http://www.orsay.com/pl-pl/rozkloszo...-47107656.html , więc tym bardziej uważam, że ta Twoja pasuje na tego typu imprezę

Edytowane przez j_fly
Czas edycji: 2016-05-09 o 14:08
j_fly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-12, 21:28   #1232
demeter91
Przyczajenie

Bardzo dziękuję za odpowiedź Jutro podejmę już ostateczną decyzję bo musze właśnie dokupic jakies dodatki. A wesele juz praktycznie za tydzien :O Najbardziej w tym wszystkim chyba martwi mnie to, że bedzie to duze wesele i moze sie okazac ze wszyscy przyjdą na elegancko a ja jedna taka wesola dziewczynka W sumie zastanawiam sie czy nie za stara jestem na taką sukienkę (25l)
demeter91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 08:13   #1233
j_fly
Zakorzenienie

Wczoraj byłam w Orsay'u i widziałam Twoją sukienkę. Z ciekawości dotknęłam materiału i nadal jestem pewna, że można w niej iść na wesele
Stary 2016-05-13, 21:04   #1234
demeter91
Przyczajenie

Ooo to fajnie się złożyło Dzięki wielkie! Zatem decyzja podjęta... Mam nadzieje ze zabawa bedzie udana
demeter91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-14, 11:03   #1235
j_fly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez demeter91 Pokaż wiadomość
Ooo to fajnie się złożyło Dzięki wielkie! Zatem decyzja podjęta... Mam nadzieje ze zabawa bedzie udana
Nie ma za co Udanej imprezy
Stary 2016-05-14, 11:31   #1236
Fr4ntic
Przyczajenie

A co myślicie o tej sukience na wesele?
https://www.zalando.pl/chi-chi-londo...1c01x-j11.html
Fr4ntic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-14, 12:27   #1237
cranberry juice
ctrl alt delete

Dot.: Którą na wesele?

Na zdjęciach wygląda ładnie, ale zamówiłam niedawno taką tiulową spódnicę Chi Chi i odesłałam, bo pojęcia nie mam, jak to niby wyprasować.
Uważaj też na rozmiary, weź większy niż normalnie nosisz - nie wiem, czy to rozmiarówka, czy przelicznik Zalando, ale ja nie mam żadnych szans, żeby sie w Chi Chi wciągnąć w swój "normalny" rozmiar.
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-14, 12:53   #1238
Fr4ntic
Przyczajenie

Są sposoby na prasowanie tiulu, żelazka z możliwością modyfikowania temperatury się sprawdzą, a w przypadku małych zagnieceń można spryskać wodą, rozprostować i odwiesić. Sukienka dotarła do mnie wczoraj, noszę 38 i 38 zamówiłam, jest dobrze dopasowana, choć trochę ciasna w biuście. Na zdjęciu tego nie widać, ale w rzeczywistości sukienka trochę przytłacza ilością tiulu, ma aż 6 warstw! Ładnie się układa, to fakt. Jednak nadal mam wątpliwości czy jest odpowiednia na wesele. Zawsze ubieram się raczej skromnie, a w tej czuję się trochę pompatycznie, choć nie wiem czy to odpowiednie słowo w stosunku do tak cukierkowej sukienki.
Stary 2016-05-14, 13:39   #1239
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Napisane przez Fr4ntic Pokaż wiadomość
Są sposoby na prasowanie tiulu, żelazka z możliwością modyfikowania temperatury się sprawdzą, a w przypadku małych zagnieceń można spryskać wodą, rozprostować i odwiesić.
Tylko że mnie nie chodziło o rozprasowanie tiulu tylko o miliony drobnych zakładeczek w pasie na tych sześciu warstwach materiału Ale ja jestem słaba z prasowania

Sukienka w żadnym razie nie jest zbyt pompatyczna. Jest delikatna i dziewczęca, i IMHO bardzo odpowiednia na wesele.
Stary 2016-05-14, 21:21   #1240
Olka2672
Przyczajenie

Sukienka na wesele Tak czy Nie.?

Wita,, chcialam sie poradzic czy wypada isc w takiej sukience na wesele jako gosc oczywiscie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_2016-05-13-23-10-20.jpg (83,4 KB, 90 załadowań)
Olka2672 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-14, 23:09   #1241
Bayeczka
Raczkowanie

Dot.: Sukienka na wesele Tak czy Nie.?

Nie wypada. Biała koronkowa - kojarzy się z suknią ślubną. Biel jest zarezerwowana dla panny młodej. A poza tym - taka sobie ta sukienka. Mało praktyczne rękawy, które aż się proszą o utopienie w weselnym barszczyku :/.
Bayeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-14, 23:34   #1242
Olka2672
Przyczajenie

Czy pasuje isc w takiej sukience na wesele?http://sugarfree.pl/sukienki/sukienk..._kremowym.html
+kolorowe dodatki
Olka2672 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-14, 23:56   #1243
Sybil_
Zakorzenienie

Dot.: Sukienka na wesele Tak czy Nie.?

ciekawy fason-inna niż wszystkie, ale gdyby nie była biała.
Sybil_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-15, 08:15   #1244
cranberry juice
ctrl alt delete

Dot.: Którą na wesele?

Nie wypada, biały na ślubie jest jak różowy na pogrzebie. Po prostu nie.
Stary 2016-05-15, 08:19   #1245
victorion
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olka2672 Pokaż wiadomość
Czy pasuje isc w takiej sukience na wesele?http://sugarfree.pl/sukienki/sukienk..._kremowym.html
+kolorowe dodatki
Nie kombinuj. Dodatki nie zmienią koloru sukienki - bez względu na resztę sukienka pozostanie biała a taka nie nadaje się na ślub. Poszukaj czegoś co nie jest białe/ecru.
victorion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-15, 11:38   #1246
ama09
Zakorzenienie

to jest piękna sukienka http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...p282-01x/dress ale również będzie uchodzić za białą i nie pasuje prawda? A ten odcień drugi - lekko niebieski - czy będzie pasować skoro jestem blada i mam jasno brązowe włosy? Muszę iść przymierzyć ;/
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-15, 11:49   #1247
autoportret
Przyczajenie

Zakochałam się! Kupiłam! Tylko czy pasuje świadkowej? Mam wrażenie, że jest bardzo zdobna i "wycudowana" na taka imprezę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG.jpg (353,4 KB, 176 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160514_163032dodac.jpg (78,6 KB, 170 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160514_163056dod.jpg (72,1 KB, 104 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160514_163201.jpg (196,7 KB, 120 załadowań)
autoportret jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-15, 12:01   #1248
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
to jest piękna sukienka http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...p282-01x/dress ale również będzie uchodzić za białą i nie pasuje prawda?
Nie "będzie uchodzić za białą", tylko ona JEST biała Czy tam ivory albo ecru. Na jedno wychodzi - nie jest odpowiednia na czyjś ślub.

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez autoportret Pokaż wiadomość
Zakochałam się! Kupiłam! Tylko czy pasuje świadkowej? Mam wrażenie, że jest bardzo zdobna i "wycudowana" na taka imprezę
Yyyy dla mnie ona wyglada raczej jak koszula nocna Do tego jest straszliwie niefotogeniczna. Osobiście szukałabym dalej.
Stary 2016-05-15, 12:23   #1249
madzia333233
Przyczajenie

Sukienka na wesele

Gdzie w Warszawie kupię rozkloszowaną sukienkę z tiulem? proszę o pomoc
madzia333233 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-15, 12:51   #1250
Bayeczka
Raczkowanie

Cytat:
Zakochałam się! Kupiłam! Tylko czy pasuje świadkowej?
Moim zdaniem mało korzystnie w niej wyglądasz. Może w lepszym świetle będzie prezentowała się lepiej (tak jak na pierwszym zdjęciu), ale ogólnie wyszło niefotogenicznie, zwłaszcza z tyłu (spódnica jest jakby zbyt "nadmuchana" i wydaje się, jakbyś nosiła większy rozmiar niż w rzeczywistości).
Bayeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-15, 13:01   #1251
Rilla82
Zakorzenienie

Dot.: Sukienka na wesele

W szyjemy sukienki.
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-15, 13:03   #1252
Fr4ntic
Przyczajenie

Cytat:
to jest piękna sukienka http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...p282-01x/dress ale również będzie uchodzić za białą i nie pasuje prawda? A ten odcień drugi - lekko niebieski - czy będzie pasować skoro jestem blada i mam jasno brązowe włosy? Muszę iść przymierzyć ;/
Jeżeli chcesz założyć białą sukienkę to załóż. Ja osobiście bym tego nie zrobiła, ale mnóstwo moich koleżanek wybrało biały kolor na wesele. Jeżeli nie będzie to dla Ciebie krępujące to czemu nie? Ja nasłuchałam się już od wielu osób, że broń Boże ubierać się na wesele: w biel, czerń, tiul, zbyt wyszukane stroje, niektórzy twierdzą nawet, że sukienki maxi są nieodpowiednie. Nie wiem skąd te opinie, niektóre związane są z przesądami, jak np. ten zasłyszany niedawno, że zakładanie tiulu przynosi pecha pannie młodej.
Stary 2016-05-15, 13:27   #1253
j_fly
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo niekorzystnie wyglądasz w tej sukience. Poszerza sylwetkę i wg mnie jest za długa. Lepiej poszukaj czegoś innego
Stary 2016-05-15, 13:35   #1254
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Jeżeli chcesz założyć białą sukienkę to załóż. Ja osobiście bym tego nie zrobiła, ale mnóstwo moich koleżanek wybrało biały kolor na wesele.
Moich też, przeważnie na własne

Jak ktoś chce założyć białą sukienkę albo nawet różowy dres z czterema paskami na wesele - to niech zakłada - ale ze świadomością, że będzie ubrany nieodpowiednio do okazji. Jak mu to nie przeszkadza, to co można zrobić
Stary 2016-05-15, 13:42   #1255
ama09
Zakorzenienie

Spokojnie dziewczyny, przecież napisałam że wiem, że ten kolor nie odpowiada. Myślę nad tym bladym niebieskim Bo krój jest świetny, klasyczny i można włożyć na wiele okazji.
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-15, 19:49   #1256
Fr4ntic
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cranberry juice Pokaż wiadomość
Moich też, przeważnie na własne
Pooglądaj sobie filmiki z wesel, nawet na youtube, weszłam z ciekawości, biel króluje wśród kobiet-gości A czy to właściwe, odpowiednie czy też nie, nie będę wnikać. Każdy robi według uznania. Dla większości rozsądnych panien młodych też jest to obojętne.
Stary 2016-05-15, 19:55   #1257
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Pooglądaj sobie filmiki z wesel, nawet na youtube, weszłam z ciekawości, biel króluje wśród kobiet-gości A czy to właściwe, odpowiednie czy też nie, nie będę wnikać. Każdy robi według uznania. Dla większości rozsądnych panien młodych też jest to obojętne.
Yyy no tak, niektórzy sie tak ubierają, to też tak róbmy Wg tej logiki to zupełnie OK jest suknia bez ramiączek do kościoła, bo przecież ten fason króluje wsród panien młodych

A że pannom młodym jest obojętnie... Wiesz, jak wujek Wiesiek beknie przy stole, to też większości panien młodych będzie obojętne. Ba, nie zauważą i nigdy sie nie dowiedzą. To znaczy, że wujek może spokojnie bekać przy stole?
Stary 2016-05-15, 19:58   #1258
Fr4ntic
Przyczajenie

Chyba troszeczkę przesadzasz. Ale widocznie mamy po prostu inny poziom tolerancji dla innych ludzi, dlatego uszanuję to i nie będę przedłużać dyskusji.

Edytowane przez Fr4ntic
Czas edycji: 2016-05-15 o 20:02
Stary 2016-05-15, 20:15   #1259
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Ale widocznie mamy po prostu inny poziom tolerancji dla innych ludzi, dlatego uszanuję to i nie będę przedłużać dyskusji.
To może być to - ale asertywność to naprawdę fajna cecha, przydaje sie w życiu
Stary 2016-05-16, 14:41   #1260
201702092106
Konto usunięte

Cytat:
Spokojnie dziewczyny, przecież napisałam że wiem, że ten kolor nie odpowiada. Myślę nad tym bladym niebieskim Bo krój jest świetny, klasyczny i można włożyć na wiele okazji.
Ja ubrałabym białą, przecież krój sukienki, którą zaprezentowałaś w żaden sposób nie kojarzy się z suknią ślubną - faux pas nie będzie.
Co innego gdyby to była taliowana suknia do kostek czy jakieś strojne koronki, ale zwykła biała sukienka? Osobiście też myślę nad podobną na wesele kuzyna
201702092106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości