|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
a mój sobie żartuje tak: droga żono, jak się kochamy dla fanu, to inicjuję ja, a jak z MUSU, to ty mówisz, kiedy trzeba, zrozumiano ? zabił mnie tym :Pno właśnie, ja się pytam, gdzie jest dzoker??? |
|
|
|
|
#1232 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My też nikomu nic nie mówiliśmy. Ale i tak wszyscy wokół się pytają. Jak by to był jakiś przymus zaraz po ślubie chodzić z brzuchem Cytat:
![]() Cytat:
za rekrutację. Może się uda, a wtedy sama się przekonasz już pracując, czy ta firma jest dla Ciebie ok. Korporacje są specyficzne i albo ktoś się w nich odnajduje, albo nie. Ja kiedyś pracowała w jednej i stwierdziłam, że to nie dla mnie, ale znam ludzi którzy są zachwyceni. Sama musisz sprawdzić.Co badań - mi też się wydaje, że lepiej wiedzieć, że coś jest nie tak i wziąć jakieś tabsy, niż jak niby jest ok, ale i tak nie wychodzi i nie wiadomo dlaczego... Cytat:
Nie chcę go jednak zmuszać... wtedy też nie jest fajnie i facet działa pod wpływem stresu.No właśnie! Ja też bym chciała zostać dopisana do listy ![]() A my postanowiliśmy spontanicznie na następny weekend - ten walentynkowy pojechać w góry ) i moglibyśmy sobie w romantycznej atmosferce poszaleć.
|
|
|
#1233 |
|
Raczkowanie
|
Witam was dziewczyny z kawką
![]() Jeśli chodzi o listę, to ostatnio ja ją poprawiałam, więc jeśli chcecie mogę się tym zając. Najlepiej jakby każda przesłała mi na priv informację o cyklu starań, ostatniej @, a zafasolkowane dziewczyny przewidywany termin porodu . Postaram się zrobić listę, jak dostanę wszystkie info, ale najszybciej w niedzielę, bo dziś wyjeżdżamy z mężem na spotkanie biznesowe. U mnie dziś 19 dc i najchętniej już bym robiła test, mimo że jestem świadoma, że to zdecydowanie za szybko i nic nie wyjdzie. Jestem chyba uzależniona od testowania przed spodziewaną @. A myślałam, że jak się natestuję testami owulacyjnymi, to mi trochę przejdzie .Dzoker nas faktycznie opuściła... a może zafasolkowała i po prostu nie ma czasu nas poinformować ?
|
|
|
|
#1234 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mój mąż też nie ma głowy do dat, ale to chyba jak każdy facet dlatego chciał nasz ślub 1 września to będzie pamiętał jak to powiedział ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() macie rację dziewczyny że lepiej wiedziec po badanaich że coś jeste nie tak niż badania ksiązkowe a zajśc nie można to chyab byłoby gorsze. ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- ggege dkładnie tak, kiedyś nie chciał się jeszcze dzieci człowiek się zabezpieczał, a teraz taki problem z zajściem, swego czasu jak zaczęłam brc tabletki to schizowałam nawet że mogę byc w ciąży
|
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrzebujemy "przywódcy" Marzy mi się być już na liście zafasolkowanych ![]() Ale jeszcze wyciągnę ze swoich głębin trochę cierpliwości i poczekam Wymyśliłam zaklęcie: Czary mary niech ten cykl trwa 9 miesięcy Yyy... idę robić zapiekankę, bo mi odwala
|
|
|
|
|
#1236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() też wypowiem zaklęcie czary mary niech madziusia ma dzidziusia
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz jak o tym myślę to śmiać mi się chce dobreA ja mam dzisiaj takiego lenia, że szok nic mi się nie chce i tylko marzę żeby wracać do domu i zacząć weekend
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
ja się czarów boję
od kilku dni u mnie straszy telewizor sam się włącza, z głośników jakieś dziwne pukania, stukania i inne jęki, subufer ( czy jak to sie tam pisze :P ) się podgłaśnia i ścisza sam. Kosmos normalnie trzeba im małe manko spuścić
|
#1240 |
|
Zadomowienie
|
człowiek w wolnej chwili od ciężkiej pracy zagląda, a tu tyle do nadrabiania
![]() ryba cóż za gest ze strony Twego lubego to na dzień kobiet możesz spodziewać się jeszcze większego bukietu, mówię Ci ![]() ps. u mnie też kiedyś "straszyło" szufladka z wieży sama się wysuwała, a zostawione wysoko mięso znikało a potem przyłamałam mojego ducha - po prostu mała wtedy kocica nauczyła się hopsać i robiła mi psikusy na szczęście teraz do talerzy się nie zbliża ![]() madziusia, koziemleko czarujcie czarujcie a jak już coś wyczarujeciedzielcie się tymi swoimi zaklęciami ![]() ![]() jak dobrze, że już weekend. chyba przypałętało sie do mnie jakieś dziadostwo- gardło, katal, kaszel. wrrr biegnę zaraz do domku pod kołderke ![]() poza tym 29 dc- jajniki z prawej strony kłują, a ja nie wiem kiedy mogę się spodziewać @ , tak mi się wszystko rozregulowało.
|
#1241 |
|
Raczkowanie
|
Bezbłędne !!!
Od dziś moja mantra na codzień - za pozwoleniem ![]() U mnie niestety nadzieja zgasła, bo @ rozpętała się na dobre. Kurczę nawet po tabsach znów mam krótkie cykle, ten był 22-dniowy. Martwię się tylko, że @ przyszła w trakcie brania luteiny, a nie dopiero po jej odstawieniu. Z tego co czytałam to może znaczyć, że znów jest bezowulacyjnie Mam nadzieję jednak, że tak jak poczułam jajniki 9dc to była owu. Chyba na ten cykl kupię testy owulacyjne żeby w ogóle zobaczyć czy coś się dzieje w kierunku owu czy nie, no i obserwacje. Ale przyznam, że na razie jestem daleko od mierzenia temperatury i trzymania termometra przy łóżku, bo mój TŻ chyba by już całkiem się zeschizował...Bo wyobraźcie sobie, że niby on też już chce, że to niby pora, ale boi się, że się zafiksujemy i przytulanki będą tylko na akord i pod rygorem. Teraz to mu nawet nie mówiłam kiedy, co i jak tylko chciałam żeby samo wyszło, ale i tak miałam dziwne wrażenie, że się cały w sobie spina... Ech chyba muszę z nim pogadać. Także wiecie termometr przy łóżku to by mi chyba zamknął się w sobie na amen Wczoraj jak przyszła @ to się poczułam naprawdę przygaszona i smutna, no bo ta iskierka nadziei zgasła, ale wiem, że pewnie każda z nas tak ma jak już świadomie podejmie decyzję - próbuję. Mam tylko nadzieję, że wszystko się unormuje i przynajmniej będę pewna, że mam jakąś płodność, a nie znów niewypał Dziś już lepiej, czas zacząć 2cs i mam nadzieję, że z lepszym nastawieniem (w sensie nie napalona jak szczerabty na suchary tylko cierpliwie wyczekująca 2 kreseczek ).Trzymam kciuki za wszystkie staraczki!
|
|
|
|
#1242 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A dziękuję za gratki boje się cieszyć żeby się nie nakręcić i potem rozczarować ale miło mi ![]() Ja jak przypuszczałam że owulka jest blisko to nic nie mówiłam mężowi żeby nie myślał o tym to jeszcze się dowartościował że ciągle mi mało ![]() Świetny pomysł z tym wypadem w góry tylko uważajcie na siebie bo i na drogach i na stokach niebezpiecznie (no chyba że nie będziecie wychodzić z łóżka skoro to będzie ten czas Cytat:
Cierpliwości kochana. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale z nas czarownice
|
|||||
|
|
|
#1243 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tu taka niespodzianka ![]() Cytat:
no ale... rocznice ślubu chyba dobrze pamięta? ![]() Ja mojego męża rok temu nawet nie znałam... Poznaliśmy się właśnie 8 marca, od tamtego czasu zdążyliśmy się zaręczyć, wziąć ślub i się zapłodnić, eee znaczy mnie zapłodnić ![]() Jestem z nim bardzo szczęśliwa Cytat:
Kiedyś wstałam zaspana, polazłam do łazienki z testem i sikam. Test negatywny. Przychodzę do łóżka, przyglądam się jeszcze raz, a ja zamiast ciążowego sięgnęłam po owulacyjny ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Tylko martwi mnie mój progesteron. Przy B-HCG 1305 mam tylko 14,26 progesteronu czemu tak mało?...
|
|
#1244 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale może dlatego bez problemu dwa razy dziennie daliście radę mój to nawet raz dziennie zdaje się, że ledwo ogarnia Łeeeee.... trochę zabrzmiało jakbym narzekała Badaniami się nie martw. A kiedy masz wizytę u gin? Mam nadzieję, że będziesz mogła pochwalić się już jakimś zdjęciem Patrycjja - dużo zdrówka !
Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-02-08 o 16:47 |
|
|
|
|
#1245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale nie omieszkam podzielić się nowinami ![]() I Wy działajcie kochane
|
|
#1246 |
|
Raczkowanie
|
CZEŚĆ!! że tak powiem... WRÓCIŁAM !! wiem wiem.... dłuugo mnie tu nie było- tzn czasem na moment tylko wpadłam żeby na szybko poczytać co się dzieje u was. BYŁAM TAK ZAWALONA ROBOTĄ, ŻE NIE MIAŁAM PO PROSTU CZASU A RAZ JAK SIĘ ZABRAŁAM ZA PISANIE I JUŻ PRAWIE KOŃCZYŁAM TO MI NET NAWALIŁ I ... DUPA! NIC SIĘ NIE ZAPISAŁO! Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Gratki dla dziewczyn którym się udało! Zazdroszczę ![]() U nas cykl starań 2 trwa. 14 lutego testuję i marzę żeby mężowi zrobić romantiko kolację z niespodzianką:P hehe Ps. Listy nie ogarnę. Nie dopilnuję bo jest nas już dużo a i coraz więcej. Co powiecie żeby każda przed swoim postem napisała po prostu krótko. OM np 15.01.2013 , testuję ok. 14.02.2013, cykl starań 2, 25 lat - to ja lub udało się.... data ,za którym cyklem.
|
#1247 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was po kilku dniach nieobecności
Ale się rozpisałyście, wreszcie dotarłam do końca .. ![]() Po 2 dniach "wewnętrznej żałoby" żyję dalej i wzięłam się do tzw. roboty. Odnawiam i maluję meble - polecam, bardzo odstresowuje. Lubię tak kombinować, przerabiać i stwierdziłam że teraz meble w sypialni będą białe. No i zrobiłam już stolik, teraz się biorę za lustro, potem za komody i ramę łóżka Poza tym podjęłam decyzję o zakładaniu fundacji, ha! Obym tylko w ferworze tych zajęć nie zapomniała kiedy mam dni płodne ![]() koziemleko - zaklęcie świetne! Gegee - też się sama z siebie śmieję, że przez tyyyyle lat w sytuacji spóźniającej się @ i panikowałam gdy spóźniała się 1 dzień, kombinować trzeba było żeby tej ciąży nie było, tabletki, gumka i strach czy aby przypadkiem nic się nie stało hahah a teraz... Jakoś wcześniej nigdy mnie to nie interesowało i nie zagłębiałam się w problemy z zajściem w ciąże, a gdybym była tego świadoma to byśmy już wcześniej przytulali się tylko na spontanta bez zabezpieczeń, skoro tak trudno teraz w tą ciążę zajść...wadera - dobre tempo macie może to dlatego tak szybko poszło bo my to już dinozaury, pierwsza szczeniacka miłość, ślub wzięliśmy we wrzesniu 2010, a wcześniej znaliśmy się (byliśmy ze sobą) 10 lat ![]() Dzoker - info o mnie: OM 5.02.2013, 2 cs, 28l. |
|
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1249 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i moje "dane": OM 2.02, test 1.03, 2cs, 29 lat. proponuje konczyc takim podpisem kazdy wpis
Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2013-02-08 o 20:45 |
||||
|
|
|
#1250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ślub w sierpniu. z racji młodego wieku zaczęliśmy w gimnazjum a wiecie jak to jest mnie trochę odpuściło, wróciłam z pracy zaaplikowałam leki i poszłam spać chyba nawet już jestem do życia .dzoker OM 10.01.2013 , testuję ok. 10.02.2013, cykl starań 2, 23 lata
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko wpadlam znac , ze po wizycie wiem juz iz moje malenstwo ma 9mm i bijace serduszko
|
#1252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to i moje dane Dżokerko OM 5.01.2013, cs4, zapłod.coś ok.19-21.01, lat 32 (o zgrozo )
|
|
#1253 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1254 |
|
Rozeznanie
|
To moje dane
![]() OM 20.01,nie testuję w tym cyklu bo jest stracony,cykl starań 7,wiek 28 lat |
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje ..
Mnie tez prosze dodac na liste choc nie wiem co powinnam ci podac bo u mnie skomplikowana sprawa 7 tc , a om 12.10.12 ..
|
#1257 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)eh cos czuje ze zostane tu sama ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
)---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- ja akurat dzis w nocy dostalam @ wrescie bo juz strasznie dlugo to trwalo OM 09.02 - wlasnie zaczeta testowanie 09.03 2 cykl staran |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1258 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam się w sobotnie popołudnie!
My właśnie po pysznym śniadanku (tak wiem ![]() Cytat:
No i o jakiej fundacji myślisz? zaciekawiło mnie to bardzo... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale przynajmniej zaczynasz od nowa i na pewno niebawem się uda. Jak się będziemy wszystkie wzajemnie wspierać to wszystko pomyślnie się ułoży, a i wspólnie czas szybciej minie.Życzę miłej soboty ![]() Dzoker: OM 02.02.2013, 2cs, 29 lat
|
|
|
#1259 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a z Wami razniej |
|
|
|
|
#1260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wow Eleo ! kurcze ale zbieżność! Nie dość że mamy tyle samo lat - bo ja co prawda wpisałam 28 l. bo kończę w listopadzie no ale rocznikiem już nieubłagane 29... Z mężem poznaliśmy się dokładnie w maju 2000 Meble pokażę, ale może jak już zrobię całość? Bo to idzie bardzo wolno, najpierw szlifowanie, a potem 3 warstwy malowania w odstępie min 12 h. Nie co dzień mam też czas na to, ale uwielbiam takie majsterkowanie i przerabianie. Teraz odpocznę trochę i zabieram się za lustro. A co do fundacji to nie pisałam wcześniej, bo pomysł się wykluł właściwie na dniach. Otóż od wielu lat zajmuję się wolontariatem w schronisku dla zwierząt, a największym ograniczeniem ratowania psów są oczywiście pieniądze, więc o ile dzięki ludziom dobrej woli i niby-zbiórkom udaje nam się ratować wiele chorych i skrzywdzonych psów, ale nie jest to wszystko formalne ani legalne, bo nie można zbierać na prywatne konto, a i fundacja jest bardziej wiarygodna. No rozpisałam się, ale to właściwie moje drugie... hmm nie, trzecie życie. Bo pierwsze to "domowe", drugie "praca" i trzecie "schroniskowe".
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

Mój mąż z kolei twierdzi że on nie chce takich starań że "dawaj codziennie bo teraz trzeba" i zgadzam się z nim ale wiem że on tak do końca nie jest świadomy że podczas roku to nawet nie ma 2 tygodni kiedy może nam sie udać.
?
zabił mnie tym :P

za rekrutację. Może się uda, a wtedy sama się przekonasz już pracując, czy ta firma jest dla Ciebie ok. Korporacje są specyficzne i albo ktoś się w nich odnajduje, albo nie. Ja kiedyś pracowała w jednej i stwierdziłam, że to nie dla mnie, ale znam ludzi którzy są zachwyceni. Sama musisz sprawdzić.
Nie chcę go jednak zmuszać... wtedy też nie jest fajnie i facet działa pod wpływem stresu.

w pracy. Dziś koleżanka ma urodziny z pracy i coś pasuje jej kupić, tylko co? dostała pełno biżuterii więc nie wiem czy jestsens kupować kolejny łancuszek czy kolczyki ... eh..
Marzy mi się być już na liście zafasolkowanych
Czary mary niech ten cykl trwa 9 miesięcy 

od kilku dni u mnie straszy
telewizor sam się włącza, z głośników jakieś dziwne pukania, stukania i inne jęki, subufer ( czy jak to sie tam pisze :P ) się podgłaśnia i ścisza sam. Kosmos normalnie
spuścić
Mam nadzieję jednak, że tak jak poczułam jajniki 9dc to była owu. Chyba na ten cykl kupię testy owulacyjne żeby w ogóle zobaczyć czy coś się dzieje w kierunku owu czy nie, no i obserwacje. Ale przyznam, że na razie jestem daleko od mierzenia temperatury i trzymania termometra przy łóżku, bo mój TŻ chyba by już całkiem się zeschizował...

ale przynajmniej zaczynasz od nowa i na pewno niebawem się uda. Jak się będziemy wszystkie wzajemnie wspierać to wszystko pomyślnie się ułoży, a i wspólnie czas szybciej minie.