Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-25, 23:20   #1261
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Nawet nie będę udawać, że nadrobię, bo nie dam rady coś ostatnio nie umiem nadgonić i czytam, czytam, potem ze dwa dni nie mam za bardzo czasu i dziurę mam na 40 stron
to tak jak ja :/

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
odkąd nie mam neta w domu mam ten sam problem mam nadzieje ze do wtorku mi to zrobią..

dajcie mi troche tej energii!!

Czy w związku z tymi szczepionkami co to wyszły nieprawidłowości macie zamiar szczepić maluszki czy jak to widzicie? bo ja wczoraj powiedziałam mężowi i on stwierdzil ze nie zaszczepimy, my nie byliśmy szczepieni i nic nam nie jest a jak takie sytuacje wynikają to aż strach..
Ja będę szczepić zwykłymi na nfz. Tak też robiłam z córką. Raz miała stan podgorączkowy i raz lekki obrzęk. Nigdzie nie ma potwierdzonych badań odnośnie zachorowalności po szczepionkach. A w kwestii skojarzonych czytałam artykuły o taaaaakiej umieralności, że nie dopuszczam do siebie takiej opcji. Będzie szczepienie zgodnie z kalendarzem.
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Dzidzia wreszcie zobaczyłam brzusio śliczny jest!!

Niunia32 świetna okładka!!
.....................

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
nie, jak si przyzwyczai że śpi w ciemności, to potem mniejsze prawdopodobieństwo, że bez światełka spania nie ma

chcoiaż ogólnie boczne oświetlenie w pokoiku będzie, taka dziecinna lampeczka, ale to tylko dla mnie żeby w nocy światła nie palić,ale to nie do spania
My mamy małą podłogową lampkę, która nisko świeci, a łóżeczko będzie zupełnie z drugiej strony. Będzie włączana tylko podczas karmienia/przewijania. Moja też chowana po ciemku

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
nie wiem, ale powiem Ci że moja siostra też mi odradzała..

..........

jak znajdę po tych wątkach to Wam wrzucę, bo nie wiem gdzie to było
Obcinaczki, wg mnie- w sensie mojego wyobrażenia- wymuszają pozycję płaską paznokcia, a małe dzieci mają jednak lekko zaokrągloną. Poza tym dzieciaczkom pazurki się kruszą tak do 2-3 miesiąca albo i dłużej i nie raz nie zdążycie z nożyczkami a już będzie po ptokach

Bajka z wrześniówek to moja znajoma, osobiście. Mieszkałyśmy niedaleko siebie w Szczecinie. Ja też miałam grykę-piankę-kokos. Leży do dziś pod łóżkiem młodej. Jeszcze nic spod niego nie wypełzło .
Natomiast ważna jest twardość, jakość materaca. Nasz był taki sobie- niestety pozostawało odgniecenie od ciała niemowlaka, a to niedobrze.

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
nie wiem jak Wy ale ja z przymrożeniem oka patrzę na to co piszą w internecie nie ważne czy to chodzi o materac czy o wózek
si, ja też; wiele biorę na chłopski rozum
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Pochwal się zakupami!

Na chwilę obecną skłaniam się ku CabrioFix. Chyba, że na żywo okaże się, że np. Pebble ma super tapicerkę, a Cabrio szmatkę... albo cokolwiek tak istotnego. Ale to, co na chwilę obecną wiem wystarczy mi, żeby te 150zł różnicy wydać na co innego

Antibia, ktoś tu mnie nie czyta dokładnie Od tygodnia mówię, że Igo aktualnie jest naszym nr 1
Foteliki służą krótko; jeśli Cię stać i dużo jeździsz to spoko, ale taki do 13 kilo i tak odrzucisz najdalej w 9 miesiącu życia. Wybrałabym tańszy. Testy zderzeniowe to nie wszystko. Poczytaj o ilości miejsca w Maxi-Cosi. Marnie wychodzą w pierwszej grupie. Te kolejne już lepiej. Mamy Tobi i młoda dobrze w nim fukncjonuje. Dla małego będzie 0-18 lub 0-25kg

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
A macie też takie uczucie jakby brzuch się mocno napinał?Na dole?Kilka razy dziennie mam takie uczucie, ginekolog mi powiedziała że nawet kilka razy dziennie mogą się pojawić takie skurcze, ale jakoś tak nie wiem..zaczynam się temu mocniej przyglądać.
Tak, przy okazji nacisk na pęcherz. Potrafi tak ściągać, że trzeba się skurczyć i zaraz przechodzi. To lekkie stawianie przy nacisku dziecka.
Cytat:
To dziwne.. Mi na każdej sprawdza czy macica zamknięta itd..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Macicę chyba kłódką zamknęłaś . Chyba szyjka

Azealia odpoczywa od forum od czasu złych wieści od Niuni. Dystansuje się.

Miki, jesteś piękna. Ale to pewnie wiesz. Jak malowana.

Głodna jestem.I w ciul chce mi się spać. NADROBIŁAM!

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 23:23   #1262
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Smacznego!

Coś bym skubnęła ale nie wiem co
Smaczki,też bym coś zjadła jeszcze

Antibia A tak zapytam z ciekawości widziałaś stokke crusi na żywo?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 23:25   #1263
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Nemosku ja pracuję w banku. W call center. Jest bardzo duża rotacja pracowników. Dziewczyny z rekrutacji mówią, że nastał czas bardzo nieprzystępnych pracowników. Pokolenie dorosłych, którzy nie kiwną palcem, jak się im nie pokaże gdzie powinni to zrobić. Zero samodzielności, zaangażowania, przygotowania do życia i samorozwoju.
Dla nas to lepiej, bo mamy większe szanse na rynku pracy, choć przez tych nierobów tracimy mnóstwo czasu, bo zajmują na chwilę te dobre stanowiska i patrzy się na nas jak na innych. Trzeba umieć się wykazać.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-07-25, 23:29   #1264
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

niestety nie, nawet się nie rozpędzałambo na 5tys to nas nie stac i nie dałabym tyle za wózek....ale moze jutro bede to zobacze i Ci zdam relację.
Słuchajcie czy Wasze Pociechy kopią Was juz pod żebrami? bo mój się tak rozpedził dzisiaj ze szok.....a to w sumie 25tydz...
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 23:31   #1265
Trele_Morele
Zakorzenienie

Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

A ja zjem kromke z miodem I mleczko I tez mnie juz nie ma ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 23:34   #1266
nemosek
Zakorzenienie

Kurcze coś mi net zamula :/

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-25, 23:37   #1267
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

A stokke ja widziałam , ale tylko spacerówke, nawet troche po sklepie pojezdziłam. Bardzo lekki I zwrotny mi sie wydawał . Oczywiscie powaliła mnie tez cena 1399£ za 2in1 .
Jak mam byc szczera to odrzuciło mnie tez to ze te wozki ktore spotykam na ulicy sa zajechane do granic mozliwosc , odrapane , popekane .. Rozumiem ze to drogi wozek I ludzie pewnie kupuja uzywki, ale bez przesady. One wygladaly jakby conajmniej po 4 pokoleniach ..

ANTIBIA - ja dopiero Od dwoch tygodni czuje ze mi sie cos w tamtych okolicach kreci , a raczej pręży I ciezko mi sie siedzi

KCIUKI DLA ANI

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 23:38   #1268
Kociak85
Zadomowienie

Taszanta, dzięki za opinię o poduszce z motherhooda. Mi też trochę szkoda kasy, ale dostałam teraz od mamy na imieniny, żadnych ciuszków i tak nie będę teraz kupowała to chyba kupię tą poduszkę

koala19, współczuję tych przeżyć ze skurczami. Musisz na siebie uważać i dużo odpoczywać!

nasturcja, co do zameldowania, to u nas we Wrocławiu ja po ślubie poszłam się po prostu zameldować i później z kwitkiem od zameldowania i z aktem ślubu wyrobić nowy dowód. Ale może to zależy od miejscowości?

newtrend, gratuluję dziewczynki! nie słyszałam jeszcze nic o zwapnieniu serduszka - mam nadzieję, że faktycznie będzie tak jak mówi lekarz, że to zniknie

Pisałyście o smoczkach i materacach - ja smoczki chyba kupię z aventu albo nuka na początek i zobaczę jak się sprawdzą. Jak coś nie podpasuje to będę zmieniać. Co do materaca - chciałabym kupić lateksowy bo sami taki mamy i jest super, ale ze względu na cenę kupię gryka-kokos-pianka.

Dzisiaj połaziłam trochę po sklepach ale się tylko wkurzyłam bo nic nie mogłam nawet kupić, bo nie wiem co tam mieszka w brzuchu. A akurat co widziałam to akurat takie ze wskazaniem na płeć... Może jutro będę wiedzieć

Zmykam spać - dobranoc dziewczyny
Stary 2013-07-25, 23:50   #1269
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Nemosku ja pracuję w banku. W call center. Jest bardzo duża rotacja pracowników. Dziewczyny z rekrutacji mówią, że nastał czas bardzo nieprzystępnych pracowników. Pokolenie dorosłych, którzy nie kiwną palcem, jak się im nie pokaże gdzie powinni to zrobić. Zero samodzielności, zaangażowania, przygotowania do życia i samorozwoju.
Dla nas to lepiej, bo mamy większe szanse na rynku pracy, choć przez tych nierobów tracimy mnóstwo czasu, bo zajmują na chwilę te dobre stanowiska i patrzy się na nas jak na innych. Trzeba umieć się wykazać.
No właśnie patrzenie przez pryzmat kogoś,"uwielbiam" takie zachowanie
Tamten zrobił tak to znaczy że ty też tak zrobisz( w domyśle źle)
Bezsensowne myślenie.

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
niestety nie, nawet się nie rozpędzałambo na 5tys to nas nie stac i nie dałabym tyle za wózek....ale moze jutro bede to zobacze i Ci zdam relację.
Słuchajcie czy Wasze Pociechy kopią Was juz pod żebrami? bo mój się tak rozpedził dzisiaj ze szok.....a to w sumie 25tydz...
Widziałam za 3,5 ale sama gondola, a do tego był nawet fotelik GRATIS wow
Też bym nie kupiła takiego wózka, no chyba żebym nie miała co z pieniędzmi robić to bym się szarpnęła

Jeszcze tak wysoko nie kopie,ale zdarza się nad pępkiem.

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A ja zjem kromke z miodem I mleczko I tez mnie juz nie ma ..

A co zmorzyło Cię?

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
A stokke ja widziałam , ale tylko spacerówke, nawet troche po sklepie pojezdziłam. Bardzo lekki I zwrotny mi sie wydawał . Oczywiscie powaliła mnie tez cena 1399£ za 2in1 .
Jak mam byc szczera to odrzuciło mnie tez to ze te wozki ktore spotykam na ulicy sa zajechane do granic mozliwosc , odrapane , popekane .. Rozumiem ze to drogi wozek I ludzie pewnie kupuja uzywki, ale bez przesady. One wygladaly jakby conajmniej po 4 pokoleniach ..

ANTIBIA - ja dopiero Od dwoch tygodni czuje ze mi sie cos w tamtych okolicach kreci , a raczej pręży I ciezko mi sie siedzi

Nie no cena jak na nasze zarobki sympatyczna

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Rogal ,z przesyłką 51 zł,ale jak z jakością?No i ma 145 cm ,a nie 170 cm

http://allegro.pl/rogal-poduszka-wod...404006127.html

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-07-25 o 23:52
Stary 2013-07-26, 00:02   #1270
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie popieram znajome z rekrutacji! Tragedia, to co wyprawia teraz to pokolenie doroslych, tylko, że ja patrzę na to pod innym punktem - znaznie trudniej znaleźć mi odpowiedniego pracownika... Tragedyja...

A ja mam zgagę, chyba pierwszy raz w ciąży...

Wgl to Miki pięknie wyglądałaś

I chciałam powiedzieć, że kopniaki to dla mnie nic przyjemnego, czuję się jakby jakiś obcy mi stukał i walił w brzuch

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 00:06   #1271
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ja to mam alergie na takie gadanie. W rodzinie już wiedzą, że przy mnie takich głupot nie można mówić, bo reaguje agresywnie Niestety moja teściowa (którą ogólnie uwielbiam) jest chyba specjalistką od tego typu zabobonów i głupotek W tv jak kiedyś leciał pies bez górnej szczęki, to dosłownie zasłoniła mi telewizor, bo nie mogę w ciąży patrzeć na brzydkie rzeczy... Wózek, łóżeczko też powinnam kupić dopiero po urodzeniu. Korale, a nawet bransoletki powinnam omijać z daleka, bo dziecko będzie owinięte pępowiną. Jeszcze masa tego jest, ale jak przystało na mądrą teściową, raczej już przy mnie ogranicza tego typu zachowania
Fakt, że czasem ja sama śmieje się, że słodkie zachcianki to na dziewczynkę, że brzuszek piłeczka to na chłopczyka, ale to są dla mnie takie rzeczy do pośmiania, a strasznie jak twoja ciocia, jest dla mnie nie do przyjęcia i usłyszała by co myślę na temat jej IQ
Eh wiem, ale niepotrzebnie się sama też nakręcam, nie lubie takich gadek, wolałabym żeby ktoś jeżeli coś ma takiego do powiedzenia to zachował to dla siebie a nie mnie nie potrzebnie denerwował

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Też mnie to zastanawia. Wydaje mi się, że najwygodniej byłoby mi używać obcinacza. Tak jakoś bezpiecznie bym się czuła. Nawet sobie nie lubię obcinać nożyczkami, a co dopiero takiemu maleństwu
też bym chyba wolała obcinaczkami

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Kinkiet jakis bedzie, ale do celów przebrania dziecka w nocy. Cora od małego spi po ciemku, robaczka też tak bedziemy uczyć.

Domii i co? Kupiłaś sukienke? Byla jeszcze?

Dzieki dziewczyny. Co do mojego odchudzania, to jadlam wszystko, ale w malych ilościach i regularnie co 3-4 godz.do tego 3 razy w tyg biegałam,2 razy aquaaetobik i raz aerobik na sali. W pol roku -20 kg

Dostałam dzisiaj od męża Załącznik 5339744
Bez okazji i lody

Ale ten twój mąż dobry jest oja 20kg podziwiam

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
właśnie niewiadomo czemu sie pojawiały, szyjka dluga i zamknieta, poza skurczami wszystkie badania wyszly idealnie
Ale to dobrze że jest już ok

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Kogoś ciekawiły moje zwycięskie powody także wklejam

10 POWODÓW, DLA KTÓRYCH FAJNIE JEST BYĆ W CIĄŻY
1. Po pierwsze ciąża to stan boski, każdy dzień to dzień radości.
2. Po drugie bardzo lubię kiedy mąż wstaje i buziaka w brzuszek daje.
3. Po trzecie nie wiem czy wiecie, kopanie malucha jest najlepsze na świecie.
4. Po czwarte kompletowanie wyprawki jest grzechu warte.
5. Po piąte gdy rano wstaję widzę brzuszek okrągły jak ładnie odstaje.
6. Po szóste teściowa i mama wciąż mi nadskakują, na bycie babciami bardzo się radują.
7. Po siódme powiem Wam po cichu, gdy w lustrze się widzę rozpiera mnie duma, że noszę dzidzię.
8. Po ósme morze prezentów do nas spływa, a ja się z tym czuję jak w wodzie ryba.
9. Po dziewiąte radość nas ogarnia, bo już wkrótce będziemy rodzicami tuląc swoje dziecko całymi godzinami.
10. A po dziesiąte uwierzcie na słowo, wizja rodzicielstwa nie wygląda tak kolorowo. Mimo to cieszę się nad życie, że będziemy mieli naszą upragnioną dzidzię!
Nic dziwnego że wygrałaś, bardzo fajnie Ci to wyszło

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Budowniczka nie zacytowało mi -bardzo podobają mi się paznokcie!Jak zobaczyłam co potrafisz stworzyć to okiem krytycznym spojrzałam na swoje dzisiejsze dzieło

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Hmm...jakby coś w środku szybko rosło i chciało wyjść..jakby tam w brzuchu coś ...nie wiem.,..puchło?

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

A teraz coś z innej beczki
http://www.pudelek.tv/video/Mezczyzn...ZPILKACH-2875/
o nie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

No pięknie, nie dość że nowy wątek to jeszcze ponad 40 stron w nim

Mam nadzieję, że wszystko u Was w porządku

U mnie wszystko super. Czuję się świetnie. Korzystam z uroków bycia mężatką Póki co pomieszkujemy u mnie i powoli zaczynamy szukać stancji.

Dostałam jeszcze kilka zdjęć od szwagra. Na te od fotografa musimy poczekać około 4 tygodni
Naprawdę pięknie wyglądałaś

Cytat:
Mi właśnie na fb napisała koleżanka że jak zaczne rodzic to mam jej dac znac , upiecze mi tort
Ale tort

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Nemosku rogal fajnie wygląda i cena też ok, ale wydaję mi się że byłby za krótki
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-26, 00:08   #1272
nemosek
Zakorzenienie

Kyte Miałam pisać( a sobie zapomniałam)świetni Ci faceci w tych szpilach .Ja pinkolę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-26, 00:08   #1273
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Jeju jaka już późna godzina W sumie nadrobiłam i mogę iść już spać Tż już tak smacznie śpi więc lecę się umyć i do łóżeczka dobranoc
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 00:10   #1274
budowniczka
Rozeznanie

Wrocilam z przychodni, babka wogole bala sie co kolwiek mi przepisac... nawet masci bo w CIAŻY przeciez jestem... dostalam skierowanie na test boleriozy.
glupi kleszcz!
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 00:11   #1275
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Mya ja szukałam pracy 4 miesiące. Z wyksztalceniem i głową na karku i dziś z przyjemnością chciałabym pracować w takim punkcie jak Wasz. Może jestem dziwna ale dla mnie to fascynujace zajecie.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-07-26, 00:17   #1276
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Wrocilam z przychodni, babka wogole bala sie co kolwiek mi przepisac... nawet masci bo w CIAŻY przeciez jestem... dostalam skierowanie na test boleriozy.
glupi kleszcz!
Nie każdy zaraża. za negatywny wynik

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:
Mya ja szukałam pracy 4 miesiące. Z wyksztalceniem i głową na karku i dziś z przyjemnością chciałabym pracować w takim punkcie jak Wasz. Może jestem dziwna ale dla mnie to fascynujace zajecie.

Też sobie o tym pomyślałam

Czas spać
dobranoc

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-26, 00:26   #1277
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Nie każdy zaraża. za negatywny wynik

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Też sobie o tym pomyślałam

Czas spać
dobranoc
Zapraszam, zapraszam;p ja też uważam, że to ciekawe zajęcie, mimo, że może tylko sprzedaję towar, ale zachowania ludzi mnie zadziwiają i z każdym dniem lubię tę pracę coraz bardziej. Cale to prowadzenie sklepu to świetne doświadczenie, wiec jak ktoś mieszka w zach-pom lub pomorskim to polecam zajrzeć na strony z pracami, bo czasam nasza regionalna kupę czasu szuka ajentów

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

a tak wgl to ide spać.

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 01:21   #1278
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie patrzenie przez pryzmat kogoś,"uwielbiam" takie zachowanie
Tamten zrobił tak to znaczy że ty też tak zrobisz( w domyśle źle)
Bezsensowne myślenie.

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Widziałam za 3,5 ale sama gondola, a do tego był nawet fotelik GRATIS wow
Też bym nie kupiła takiego wózka, no chyba żebym nie miała co z pieniędzmi robić to bym się szarpnęła

Jeszcze tak wysoko nie kopie,ale zdarza się nad pępkiem.

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

A co zmorzyło Cię?

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Nie no cena jak na nasze zarobki sympatyczna

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Rogal ,z przesyłką 51 zł,ale jak z jakością?No i ma 145 cm ,a nie 170 cm

http://allegro.pl/rogal-poduszka-wod...404006127.html
Bo to raczej Nemosku nie jest poduszka dla ciezarnej . Nie wiem , ale nie pasujA mi ani wymiary ani jej kształt

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-26, 06:36   #1279
Angie_gg
Raczkowanie

Po raz pierwszy jestem pierwsza;-) hehe
Jadę do pracy, więc witać Was będę później z kubkiem kawy;-)

Do miłego klikania
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 06:59   #1280
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Mój TŻ też by chciał za każdym razem iść i podglądać małego jakby się tak dało, jest zły na lekarza że tylko 3 razy podczas ciąży robi mi usg i złości się na mnie przed każdą wizytą bo jest w stanie odpuścić sobie pracę i pójść ze mną na zwykłą kontrolną wizytę a przecież to bez sensu żeby szedł tylko po to żeby czekać na mnie na korytarzu
hehhe słodki jest

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Ja odczuwam te skurcze od pępka w dół, to są skurcze Braxtona-Hicksa. Mam uczucie napinania i ściągania.

Po usmażeniu 40 naleśników padam na twarz. Zrobiłam sobie letnią kąpiel i marzę o masażu łydek.
Moja Maja dziś aktywna, w pracy nie mogłam usiedzieć, tak miło kopała
40
szalona
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość

Dostałam jeszcze kilka zdjęć od szwagra. Na te od fotografa musimy poczekać około 4 tygodni
przepięknie wyglądałaś! Taka świeża, kwitnąca, szczęśliwa
Cytat:
To dziwne.. Mi na każdej sprawdza czy macica zamknięta itd..

no mi też, czy szyjka isę nie skraca itd.
Cytat:
to tak jak ja :/

Ja będę szczepić zwykłymi na nfz. Tak też robiłam z córką. Raz miała stan podgorączkowy i raz lekki obrzęk. Nigdzie nie ma potwierdzonych badań odnośnie zachorowalności po szczepionkach. A w kwestii skojarzonych czytałam artykuły o taaaaakiej umieralności, że nie dopuszczam do siebie takiej opcji. Będzie szczepienie zgodnie z kalendarzem.

My mamy małą podłogową lampkę, która nisko świeci, a łóżeczko będzie zupełnie z drugiej strony. Będzie włączana tylko podczas karmienia/przewijania. Moja też chowana po ciemku

Obcinaczki, wg mnie- w sensie mojego wyobrażenia- wymuszają pozycję płaską paznokcia, a małe dzieci mają jednak lekko zaokrągloną. Poza tym dzieciaczkom pazurki się kruszą tak do 2-3 miesiąca albo i dłużej i nie raz nie zdążycie z nożyczkami a już będzie po ptokach
Natalka tez dostaje te zwykły na nfz wszystkie tym byłyśmy szczepione i żyjemy? żyjemy przeżyłyśmy 3 kłucia na raz? przeżyłyśmy

dodatkowo brałam pneumokoki tylko, bo planowałam natalcie wysłac do klubiku no i ostatnio nas lekarka uświadomiła że jeżeli nati chodzi do żłobka to do 2 latek ma za darmo szczepionke na ospe, normalnie bym jej nie kupiła ale jak za darmo chcą dac to czmeu nie, łagodniej ją przejdzie

u nas tez nożyczki - na śpioszka pazurki obcinałam

co do lampki - u nas sprawdziła sie lampka solna, mało światła daje, wystarczające żeby dziecko np. przewinąć ale potrzebowałam jej tylko na początku, szybko starczało mi tylko światło z latarni któe wpadało do pokojju, a po kilku miesiącach to się z zamkniętymi oczami bierze dziecko na karmienie i przewijane

materacyk - ja chce teraz kupic natalce do dużego łóżka i nie mam pojęcia co wybrać. Nie mam tez pojęcia jaki mieliśmy do kołyski bo to bratowa kupowała dla Mateuszka tak wędruje z kołyską do każdego a w turystycznym to mamy tylko ten materacyk z zestawu
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 07:29   #1281
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Wczoraj właśnie się Nina rozpędziła i może jeszcze nie pod samymi żebrami, bo bardziej z boku, ciut poniżej, ale zdecydowanie wyżej niż ostatnio

Cytat:
glupi kleszcz!
Kochana, bo na to nie dostaniesz maści Możesz jedynie na ugryzienia stosować Dapis, mi pomogło, bo miałam jakiś dziwny rumień po komarze.
Natomiast bardzo dobrze, że zrobią Ci test
Aha, możesz pić wapno

Pisałyście o wizytach - mnie też za każdym razem bada, sprawdza szyjkę

Bry!
Piątunio!

Witamy się z Ninulcem w 27tc!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 07:40   #1282
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Macicę chyba kłódką zamknęłaś . Chyba szyjka
oj wiadomo o co chodzi już przysypiałam jdnym okiem więc sie pomyliłam
Cytat:
za tygodnie

hej, nie wysłpałam się i jestem zła...
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 07:48   #1283
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj właśnie się Nina rozpędziła i może jeszcze nie pod samymi żebrami, bo bardziej z boku, ciut poniżej, ale zdecydowanie wyżej niż ostatnio

Kochana, bo na to nie dostaniesz maści Możesz jedynie na ugryzienia stosować Dapis, mi pomogło, bo miałam jakiś dziwny rumień po komarze.
Aha, możesz pić wapno

Bry!
Piątunio!

a moja mała gwiazda tak nisko siedzi że aż dziwne do niedawno kopała mnie tylko poniżej pępka teraz tak na jego wysokości kopie. Natalka juz dawno skakała mi po żebrach a Lenka widać lubi dolne loty za to na dole ma chyba mniej miejsc ai dużo mocniej odczuwam te ruchy niż z Natalką na tym etapie

no piątuuuuunio chociaż mi teraz to wszystko jedno

27 tydzień

Cytat:
oj wiadomo o co chodzi już przysypiałam jdnym okiem więc sie pomyliłam

za tygodnie

hej, nie wysłpałam się i jestem zła...

ktosiulko, pieknie napisałaś te 10 powodów!
Ja mam podobne odczucia ale nigdy nie potrafiłabym tego tak pięknie i zabawnie ująć!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-26, 08:02   #1284
aaby
Zakorzenienie

Małe porównanie ostatnich tygodni

Desktop.jpg

Aż się boję, co to będzie za 5 czy 10 tygodni!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 08:07   #1285
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Witam weekendowo juz jestem godzinke po wypiciu glukozy i kurcze, nie bylo tak zle tylko gardlo mi sie podraznilo od slodkiego i teraz srednio przyjemnie jest, ale idzie przezyc. Babeczka normalnie puscila mnie do domu, o 9 mam wrocic, wiec leze sobie teraz i powstrzymuje ewentualnego pawia
Leo po tym cukrze kopie jak wariat

A teraz ide ponadrabiac

Stary 2013-07-26, 08:10   #1286
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 5340322

śliiiiiiicznie rosnie!
Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Witam weekendowo juz jestem godzinke po wypiciu glukozy i kurcze, nie bylo tak zle tylko gardlo mi sie podraznilo od slodkiego i teraz srednio przyjemnie jest, ale idzie przezyc. Babeczka normalnie puscila mnie do domu, o 9 mam wrocic, wiec leze sobie teraz i powstrzymuje ewentualnego pawia

A teraz ide ponadrabiac

Lena też kopała niesamowicie turbodopalania dostała po glukozie, ja się śmiałąm sama do siebie a ludzie w poczekalni patrzelli na mnie jak na idiotke

ja dziś jade z przyjaciółką odebrac suknie ślubną! nie moge uwierzyć że a 2 tygodnie wyjdzie za mąż, ekscytuje się bardziej niż własnym ślubem
Stary 2013-07-26, 08:10   #1287
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 5340322

sporo przez taki krótki czas Ci brzuch urósł ale fajny
Cytat:

A teraz ide ponadrabiac

mnie też mala kopała po lukozie, aż momentami aż nieprzyjemne to było
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 08:15   #1288
nasturcja7667
Zadomowienie

Witam się, witam!
Spierniczyła wczoraj 12 bułek Wyszły twarde jak kamień. I czemu, jak robiłam to, co zwykle?

Idą upały ja już ledwo siedzę. A najgorsze jest to, że mam straszną ochotę skoczyć and wodę, poopalać się, popluskać.. Ale teraz ledwo w takim żarze, ledwo jestem w stanie dojść do samochodu

Co do zdjęć: dziś będziemy mieć te od fotografa, bo już zdążył obrobić wszystkie, łącznie z sesją Więc coś wrzucę.

Co do łóżeczka- ja chcę kupić już. Póki mam siłę jeździć z TŻ i wybierać, to chciałabym jakieś fajne na tablicy znaleźć, do tego materacyk i kompletować wszystko od tych pokoikowych rzeczy.

W ogóle to mam anemię. Lekarz na razie nie kazał żelaza, bo nie wyszło tragicznie, a podobno "faszerowanie się żelazem w tabletkach ma różne skutki", więc piję sok z buraka i jem pietruszkę. Być może te wyniki to efekt reakcji na stres przedślubny
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 08:24   #1289
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 5340322

pięknie

Dzień dobry

u mnie dzisiaj dokładnie 21 tc...
zapomniałam się zważyć

Już po sniadanku i kawce jestem

Malinka

Haniusia

Edytowane przez niunia32
Czas edycji: 2013-07-26 o 08:26
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 08:25   #1290
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
glupi kleszcz!
Dobrze że pojechałaś i oby wszystko było dobrze !

Cytat:

Aha, możesz pić wapno

Bry!
Piątunio!

za tydzień

Cytat:

Załącznik 5340322

Jak ślicznie urosłaś

Cytat:

A teraz ide ponadrabiac

Mój Jaśko po glukozie też taki rozbrykany był

Dzień dobry
Odprawiłam przyszłego męża (ależ to dziwnie brzmi ) do pracy a teraz leżę i się obijam .
Ale mi go było szkoda, leżał od 7 i nie mógł podnieść tyłka żeby zebrać się do pracy... przytulał mnie, głaskał po brzuchu, całował mnie i Jaśka, w pewnym momencie nawet stwierdził że szkoda mu nas zostawiać na cały dzień samych i że będzie tęsknił

Trzymam za wizyty!
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości