|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem -mamy V-VI 2013
linely, niech fryzjerka kombinuje. z twoich wlosow da sie super koki wyczarowac! jak ta kobieta sobie nie radzi, to kiepska z niej fryzjerka i juz. co, wolalaby, zebys miala pare piorek na glowie, ona by je tylko zwiazala i wpiela sztuczny kok? zadna filozofia... niech sie wezmie do roboty i sprobuje c
tez cos plecionego - takie zawsze sie dobrze trzymaja. no i ten kok co pokazalas w wersji poprawionej tez nam pokaz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- aaa, mam pytanie. w niedziele impreza roczkowa, nie bede cudow robic, ale cos zrobic musze. no i tak: - ogolnie bedzie grill, a na grillu mieso, ryby i cukinie i... jakie jeszcze warzywa lubicie z grilla? - do tego salatka jarzynowa, jakas tez ze swiezych rzeczy typu ogorek pomidor cebula oliwki... - pieczywo rozniste - jskies ciasta wymysle, a raczej zrobie standard plus... no wlasnie, co jeszcze? aktualnie Flo nie jeproduktow mlecznych i jajek i chcialam to pare dni pociagnac. macie przepisy sprawdzone na jakies muffiny? albo ciacha? njlepiej jeszcze, zeby jako tako wygladaly... gdzies byly przepisy z jaglanki i suszonych owocow... na fejsie chyba... wrzucajcie propozycje, przy ktorych sie nienarobie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1262 |
|
Wtajemniczenie
|
my jesteśmy w arka medical spa - z całym sercem polecam, jest świetnie
no i jeszcze znalazłam ofertę na gruponie więc za smieszne pieniądze tu jesteśmy z pełnym wyżywieniem, bonami do spa, groty solnej, borowiną i inne. Jest tu tyle atrakcji dla maluchów że nie ma kiedy się nudzić ![]() Jak jeszcze będą jakieś oferty to chociaż na weekend tu przyjedziemy ![]() żeby nie bylo za dobrze mały nam się zaziębił, chyba przez to gonienie fal, woda zimna a ten miał radochę z uciekania, katar cieknie z nosa strumieniem.. no ale na szczęście nie ma gorączki, katar ściągam i dalej plażujemy
|
|
|
|
|
#1263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do grilla, ja bardzo lubię pieczarki nadziewane serkiem z grilla Na roczek pieklam tylko sernik z rosa, na szybko zrobiłam tez ciasteczka francuskie z brzoskwiniami, a i tak najwieksza furorę zrobiła galaretka z truskawkami i bita śmietaną (czyli najprostsze) sernik tez bardzo chwalili, no i oczywiście torta , ale to juz nie moja zasługa tylko cukierni Cytat:
super !!!!! Do tego pogoda Wam sie trafiła cudna wrzuć nam koniecznie jakieś zdjęcia.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
|
#1264 |
|
Raczkowanie
|
Hey
![]() My już z Adim po bilansie rocznym. Stan ogólny bardzo dobry 10,5 kg szczęścia, 74 cm do łaskotania i 16 zębów które lubią gryźć mamę Z tymi zębami to mamy ciągle komedię, bo każda lekarka która usłyszała o jego uzębieniu patrzyła z niedowierzaniem i do buzi mu zaglądałaSzczepiłyście dzieciaczki już na ospę? Zastanawiam się czy go teraz szczepić, czy bliżej pójścia do żłobka ![]() ----- Możecie podać mi link gdzie mogę ściągnąć aplikację do wizażowego forum, Działa ona na Windows phone?
|
|
|
|
|
#1265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heheCytat:
u nas to jeszcze szaszlyki ida - przekladaniec papryki, cebuli i np. piersi kurczaka, ale troche zajmuje ponabijanie tego wszystkiegoJak robisz typowego grilla to nie wiem co lubisz ale ja bym kupila kielbache, karkowke zamarynowala dzien albo dwa wczesniej - moge napisac jak ja marynuje, plus szaszlyki.. Do miecha pieczywo i jakies warzywo - pomidory z cebula i smietaną, albo pomidory z cebula, mizerie itp. Ze slodkich rzeczy mozna zrobic owoce z galaretka to szybko pojdzie... Na muffiny - ja robie te co kiedys aas wrzucala - http://www.mojewypieki.com/przepis/m...ughnut-muffins tylko nie obtaczam ich w masle.. I zamiast maki pszennej dodaje otreby, amarantus, kasze kukurydziana itp tak zeby ilośc sie zgadzala. dorzucam co mam jablko pokrojone, rodzynki, banana... Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1266 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczorek
![]() Czytam sobie codziennie Wasze pościki ale weny brakkkkkk niestety. Dzisiaj nadeszła ![]() Clo - gratuluję powrotu do pracy i Zazdraszczam obiektu na którym można oko zawiesić przydałoby się czasami pooglądać jakiegoś atrakcyjnego obcego mena a nie tego samego od 15 lat ![]() Tez mamy imprezę w niedziele. Od rana jutro siedzę przy garach ![]() Karolina - zdrówka dla Antosia. Ankaa udanego wypoczynku ![]() Pogoda dopisuje?? My wybywamy nad morze za 2 tyg ![]() Ash pisz tutaj o tych wszystkich zdrowych rzeczach. Dobrze sie dowiedzieć czegoś nowego. Dzięki temu teraz wiem ze cukier brązowy mogę sobie w buty wsadzić ![]() ================ Moje dziecko w końcu od tygodnia je moje własne zupki ![]() Co prawda mało w nich grudek bo blenduję bo inaczej by nie przeszło ale bardzo sie z tego powodu cieszę ze mu smakują ![]() Od ponad tygodnia Bart miał 37,3-37,5 Przyplątał sie katar. Byliśmy u lekarza. Osluchowo czysto. No ale ta temp przez ten długi czas mnie niepokoiła. Postanowiłam złapać mocz. Okazało się że Bart ma bakterie w moczu. Ale wyniki krwi w żaden sposób nie wskazują na infekcje. Lekarka stwierdziła ze wyniki sa dziwne :/ Dostaliśmy furagin. W poniedziałek mam powtórzyć badanie moczu i zobaczymy czy bedzie konieczny antybiotyk Byłam dzis u gina. Wg Usg za niedługo dostanę @ Wlasnie cos mi sie zdawało że mnie brzuch jakoś dziwnie nudzi... No to juz wiadomo czemu ![]() Tyle u nas. Jutro gotowanie wielkie przed niedzielą. Wielka impreza ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak miałam. Poszłam 2x i za każdym razem miałam po 3 fryzury.Coś mi się wydaje, że Clo ma rację i niezbyt z niej fryzjerka. Nie dość, że jedną fryzurę Ci robi i bierze pieniądze to jeszcze wystraszona włosami. Swoją drogą to jest pewna taka tendencja zauważyłam. Fryjerzy wolą takie półdługie włosy, z długimi mają zazwyczaj problem
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1269 |
|
Raczkowanie
|
podobno ten nie jest obowiązkowy, zależy od przychodni
dopiero w wieku 2 lat jest obowiązkowy
|
|
|
|
|
#1270 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Własnie czukam czegoś fajnego, szkoda tylko,ze Kołobrzeg, ajchętniej to bym w okolicach Helu chciała, ale tam jak policzyłam hotel który chce to 7000, więc trochę szkoda mi kasy a tańsze pcje, to własnie w strone niemieckiej granicy, ale za to musze sporo km więcej nadrobić ...no nic podumam ![]() Cytat:
) i np. posypuję ziołami -uwielbiam prowansalskie i sakiewki szybciutko się robią, puszczą sok i są bardzo soczyste ![]() Co do ciast, to ja już z jaglanki się przymierzam i nie doczekały się, ale w planach mam: http://anka-weganka.blogspot.com/201...wielkanoc.html taaaki: http://cosnaokazje.blogspot.com/2013...-weganski.html albo jakiś na zimno Cytat:
miłego wypoczynku ![]() Cytat:
napewno wszystko się uda ![]() To czkam z niecierpliwością na relacje ![]() Cytat:
|
|
|
#1271 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedział mi że endometrium ma trochę ponad 7mm i jak dojdzie do 10mm to bedzie @@@. Cytat:
Taaaaa a dzisiaj teściówka przyjeżdża Barta zabawiać a ja gotuje. To może zamiana? Ona pogotuje a ja wybede na spacer? ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba na szaszlyki sie skusze. ogolnie miesa bedzie duzo, warzywa chcialam na szybko jakies. a galaretka dobry pomysl. i te muffiny sprobuje moze. karota, sakiewki szybko? jeszcze szybciej ma byc kawal papryki rzucic na grilla i juz! kukurydze moze... e tam, nie chce mi sie kombinowac.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1274 |
|
siedzę i myślę
|
Dzięki dziewczyny , Antoś już lepiej, oczy mniej ropieją, ale katar niestety dalej leci...
Moje prawe oko też zaczęło ropieć... wyglądam tragicznie, jakby ktoś mi przywalił
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#1276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kurujcie się i koniecznie kup sobie kropne do oczu.Ale wiecie co chyba coś panuje bo ja 3 dni temu też się obudziłam z napuchniętym okiem, a ponieważ przez 2 dni się powtarzało to poszłam wczoraj do okulisty i dał mi krople, a do tego miałam jakby jedno ucho zatkane, ale dziś już ok, choć krople mam używać 7 dni
|
|
|
#1277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak tak jeżeli dziecko idzie do placówki z kontaktem z dziećmi to ma ospę za friko
|
|
|
#1279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobaczymy jak to u mnie szybko pójdzie. Na razie cos mnie w brzuchu bodzie ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1280 |
|
Raczkowanie
|
tak dzieci ze żłobka maja na nfz, a tak szczepionka kosztuje 2x 200zł bo są chyba dwie dawki o ile się nie mylę
|
|
|
|
|
#1281 |
|
Zadomowienie
|
My po imprezce
![]() Wszystko się pięknie udało, pogoda super, pózniej, jak słońce troszkę zelżało wszyscy przenieśli się z domu na podwórko. Dzieciaki siedziały na kocu i dokazywały <3 Bart zaaferowany ilością osób, był mimo to bardzo spokojny i uśmiechnięty, co w takich przypadkach rzadko się zdarza. Goście go wynosili a mamusia miała chwilę żeby siè najeść ![]() A pózniej chyba z nadmiaru emocji nie mógł zasnąć. Usypiał chyba z godzinę i to o dziwo, nie przy cycu, bo sobie pojadł, odwrócił się do mnie dupką i coś tam gadał i zasnął. Wszyscy zadowoleni ![]() Wklejam fotkę torta ![]() ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze imprezka sie udala. My dzis tez sporo na dworze. TZ wyszedl z Mlodym kolo 9:30 i wrocili na 11:00 na drugie sniadanie. I pozniej po obiadku tj.o 14:30 wyszlismy az do kolacji i spania do 19:00. Daro zaxhwycony to jechal tramwajem, mial dlugi spacer, w przerwie powojcowal na trawie a na koncu pojechalismu maltanska kolejka tzn. Taka prawdziwa ( tylko mniejsza) na wegiel po pelnych wrazen dniu pieknie zasnal o zwyklej porze. No i mamy przystopowanie z zebami, niestety podejrzewam ze tylko na kilka dni bo jednak zostalismy przy trzech przebitych czworkach. Podejrzewam ze za kilka dni jednak ta czwarta da o sobie znac...ale te zeby chyba tak ida specjalnie ze tydzien ida pozniej kilka dni przerwy zeby Daro nie padl z glodu i cos tam przybral....bo jak ida to obiady sa wypluwane po 3 lyzkach, jak przestaja to je spore porcje...i od razu skacze z waga. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
tort cudo, a co było w środku? i was też widziałam na fb, także pięknie wyglądaliście
![]() my tradycyjnie smażyliśmy się na wsi, gdzie I. praktykował łażenie po nierównym podwórku. no i po treningu zaczyna ruszać do przodu - na razie po 2 kroczki z wyciągniętymi rękami do najbliższej podpórki rodzina obstawia czy zacznie chodzić do roczku Ash piekłam pasztet ze śliwką, jest pyszny inspiruj dalej
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coraz częściej puszcza meble i idzie kilka kroków za nami roczek wrzucam nasz torcik
|
|
|
|
#1285 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A my nadal mamy az 4 zeby ![]() Kolejka <3 ale musiało być super ![]() U nas po bliskiemu nie ma takich atrakcji a szkoda bo na pewno fajna sprawa ![]() Cytat:
Dziękujemy ![]() W środku bita smietana i maliny na jasnym biszkopcie. Pyyyyszny ![]() Gratulacje dla I ![]() Super, jak juz sie puszcza to tylko czekac az zacznie drałowac ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
|
#1286 |
|
siedzę i myślę
|
Hej
![]() Nie chwaliłam się, że Antoś też jakoś tydzień przed urodzinami zaczął się puszczać mebli i chodzić najczęściej puszcza się gdy go się zawoła i rozłoży ręce to wtedy idzie albo ode mnie do męża i z powrotem najwięcej zrobił 7 kroków
|
|
#1287 |
|
Wtajemniczenie
|
super że imprezki udane, no i że maluchy coraz bardziej rozchodzone
![]() Przemek na razie kilka razy przeszedł sam 2-3 kroki, ale bardziej na zasadzie puszczenia się czegoś i polecenia do czegoś innego czego się można złapać a jest dalej spacery stają się nie do wytrzymania, dziś z mamą musiałyśmy podjechać do centrum, wyszłyśmy o 9,30, po 10.30 już było takie marudzenie i płacz że autobus i do domu zamiast spaceru .... wytrzyma godzinkę i jest lament, mimo że wychodzi z wózka, drepta póki się nie zmęczy
|
|
|
|
|
#1288 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i brawa dla Piotrka za chodzenie ![]() Cytat:
też myślę o owocach z bitą śmietanąa I. to się już puszcza od jakiegoś czasu, tylko ruszyć mu się nie chciało a jak się zachwiał/próbował coś chwycić to lądował na tyłku ![]() Cytat:
super, u nas na razie 2-3 kroki nie więcej
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Vil - u nas, jak wiesz, marudzenie od zawsze
a może teraz przez te upały marudzi? słońce wali strasznie...Hela od razu jęczy, nawet jak wychodzimy późnym popołudniem. Spacery teraz w sumie ograniczyłam do podjechania wózkiem do piaskownicy
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

no ale na szczęście nie ma gorączki, katar ściągam i dalej plażujemy

07.07.2012 

miłego wypoczynku
napewno wszystko się uda 

rodzina obstawia czy zacznie chodzić do roczku