|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ograniczanie jedzenia + ćwiczenia
Cytat:
![]() Część wszystkim Ja dzisiaj niedobrze zaczęłam dzień - zjadłam dwie śliwki i wypiłam pu-erh - porażka. Bez Sniadania nie da się odchudzać Zaraz muszę skoczyć do sklepu po coś na sniadanio drugie siadanie, bo robię sie głodna a o 15 mam spotkanie do 17 i nie bede miec potem czasu na jedzenie
|
|
|
#1292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1293 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny jestem zalamana, zjadlam dzis nadprogramowo dwa batony czekoladowe i teraz mam ochote lezec i ryczec ;( JAK Mam sie zmobilizowac? wczoraj bylam z chlopakiem na kolacji i rzucilam sie na jedzenia... jak mam sobie odmowic?
|
|
|
|
|
#1294 |
|
BAN stały
|
czy to jest dobre sniadanie: pol grahami z plasterkiem szynki lub salami, ogorek , pomidor (2 plasterki) i do tego 2 garsci musli z owocami i pol szklanki mleka?
|
|
|
|
|
#1295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepiej bedzie jak na 1sze śniadanie zjesz sobie bułke z szynka czy z serkiem a na 2gie mussli z jogurcikiem,mozesz też dodac pokrojone owoce,rodzynki lub orzeszki różne,albo otręby.
|
|
|
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Moja siostra cioteczna wyjeżdża jutro na parę dni. Mam się opiekować jej myszą. Znowu ten biało-czarny gryzoń będzie mi po nocach buszował.Eh, mija sobie kolejny dzionek W piątek staję na wagę....Od miesiąca mam zastój, nie wiem, co zrobię jak i tym razem waga nie drgnie ![]() Jeździłam sobie na rowerku, ale było jakoś tak niemrawo ale i tak licznik pokazał 22 km Tak jak obiecałam - wprowadziłam dzisiaj warzywa. Nie miałam zbyt wielkiego pola do popisu coś tam wykombinowałam ![]() Oto moje menu: Przed śniadaniem (jakieś 30 min.): parę śliwek (na szczęście bez "żywych dodatków") ![]() Śniadanie: Płatki Nestle Frutina + łyżka miodu + mleko 0,5% + Danone Actimel 2.śniadanie: Sałatka warzywna - 2 pomidory + papryka + trochę cebulki + kilka orzechów nerkowca + 2 łyżki oleju z pestek dyni Obiad: Rybka po grecku (smażona na oliwie z oliwek) ![]() W czasie wycieczki: ano właśnie....napisać, czy nie A niech tam - zaryzykuję, najwyżej zostanę zbesztana : lód (3 gałki - nugat, kasztan i ananas), jabłkoPo powrocie: kolejne jabłko Podwieczorek: Danone Activia wiśniowa Kolacja: pół kostki białego chudego twarożku + 2 bułki Rustałki + pomidorek + herbatka ziołowa W międzyczasie był jeszcze soczek Marwit no i oczywiście dużo wody Co do tego loda - po jego konsumcji przejechałam dobre 15 km, więc chyba się spalił? Na razie to tyle Wpadnę jeszcze później
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wieczorkiem sobie pocwicze, na kolacje zrobie sobie omleta
jakis nowy przepis znalazlam, zobacze czy dobry ![]()
|
|
|
#1298 |
|
Raczkowanie
|
A oto mój jadłospis, poprawcie błędy dziewczyny, bardzo chcę stracić nawadze
9:00 - 2 kromki chleba graham z chudą szynką i pomidorem, do tego kawa 2w1 12:00 - 6 śliwek, 1 kromka chleba graham z chudą szynką i ogromną ilością papryki koloru żółtego 15:00 - pół fileta z pangi (smażonego na oleju - niestety mama robiła :/ ), 2 malutkie ziemniaki z wody i 2 ogromne ogórki kiszone domowej roboty ![]() 17:00 - 1 jabłko 19:20 - 3 malutkie kromki chleba ziarnistego z pomidorem i szczypiorkiem, do tego 6 małych klopsików rybnych (kupnych) w międzyczasie jeszcze 4 kubki herbaty i ok 1 litr wody
|
|
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzis gorszy dzien- mimo braku apetytu nazarlam sie slodyczy chcalam wyjsc na rower ale po godzinie zaczal padac deszcz i wrocilam do domu i zamiast wskoczyc na stepper albo porobic jakiekolwiek cwiczenia wzielam prysznic i siedze teraz przed tv- yhh jutro sie poprawie ale nie wiem co mi sie dzis stalo
|
|
|
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
mi omlet pasowal
zrobilam 2 i zjadlam z mama na pol po kazdym, czyli w sumie zjadlam 1 omleta ![]() najpierw napisze przepis "pierwotny" skladniki: 15 dag szynki, 15 dag sera zoltego, 2 jajka (ja bralam na oko szynki i sera) pokrojona szynke podsmazamy na masle (ja na oleju)+pokrojony w kostke ser (ja mialam starty) i za chwile roztrzepane jajka(dalam jeszcze pol lyzki maki, zeby sie trzymalo), no i posolic. no i to by bylo na tyle, potem trzeba go przewrocic i jest. a teraz moja wersja, ulepszona tak mi sie wydaje ![]() wiec skladniki takie jak wyzej, no i jeszcze pol pomidora. wiec tak najpierw przysmazylam miesko, potem dodalam sera i jajek (jajka oczywiscie roztrzepane+pol lyzki maki+szczypta ziol prowansalskich i szczypta pieprzu ziolowego). gdy juz ser i szynke zalalam jajkami to dodalam pokrojonego pomidora i tyle. mam nadzieje ze rozumiecie to co napisalam, bo chyba troche pokrecone jest. nie wiem czy to jest dietetyczne, same ocencie, ale ja jakos ostatnio mam faze na omlety.
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Justynko takie pół na pół dietetyczne bo ser żółty i mąka, ale okej
![]() musiało być pyszne. a u mnie, mhm..Chwilowo siedzę w opasce uciskowej na nadgarstek, stabilizatorze na kostkę i smaruje bark altacetem. I niech mi ktoś powie, że taniec jest bez bolesny. ![]() Aktualnie czuję wszystkie mięśnie, łooo nawet nie wiedziałam że mam ich aż tyle. Siadam jak pokraka, a wstać to już w ogóle nie mogę. Aaa! Miałam się Wam się czymś pochwalić. Dzisiaj przede mną były 3 pokosy.a. na przerwie warsztatach ciastka - nie zjadłam nawet gramika b. po warsztatach moja przyjaciółka wyciągnęła mnie do mc'a, bo głodna była - nie zamówiłam nic ![]() c. wieczorem druga przyjaciółka zabrała mnie na lody - skusiłam się ![]() ![]() ![]() ale i tak wyszłam obroną ręką, ahoj! ![]()
|
|
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem ze w tym omlecie mozna nie dawac maki, ale chcialam dac, bo wtedy mi sie latwoej przewtaca (to przeciez tylko pol lyzki, to prawie tak jak jedna mala) a co do sera zoltego, no coz... mozna kupic dietetyczny
|
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Ah tak, ja tez czasami dodam troszkę chociaż mąki, bo inaczej to jajecznica mi wychodzi
![]() Ale wiesz.. można tez kupić mąkę razową i już w ogóle wery móch dietetyczny ![]() ![]() A bidulce wiem, że wyjdzie na dobre Nareszcie przybył @ i mam nadzieję, że waga drgnie, ojjj oby.
|
|
|
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tym omletem to tez nie mozna popadac ze skrajnosci w skrajnosc... hah ide cwiczyc
|
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez może chociaż hh, muszę troszkę się rozruszać, bo jutrzejsze zakwasy będą jeszcze gorszee.
|
|
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
aha to taki "standardowy" omlet- myslalam ze moze jakies fiku miku
marzeniatko- heheh tak najlepiej jak sie ruszyc nie mozna a ja juz ide spac zeby zakonczyc ten straszny dzien ;p dobranoc
|
|
|
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ja juz jestem po cwiczeniach dzis zaczelam cwiczenia na brzuch oprocz tych na nogi, no i dodatkowo jeszcze babskie pompki zawsze zaczynam od 10 a potem sobie powiekszam ilosc powtorzen, fajne potem rece sa
|
|
|
|
#1308 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny-OPIERNICZCIE MNIE!!!!!OD 3 DNI NOSZE DO PRACY ZE SOBA TORBE NA FITNESS BO MAM ZALEDWIE RZUT BERETEM.....ALE JAKOŚ NIE MOGĘ SIĘ ZMOBILIZOWAĆ I TAM IŚĆ
A TAK,JAK DOSTANĘ OD WAS BURY TO NAPEWNO POJDE...WIEM,ŻE JAK POJDE RAZ TO JUZ BĘDĘ CHODZIŁA TYLKO NAJGORZEJ JEST ZNÓW ZACZĄĆ TO PO TYM ZATRUCIU ZROBIŁAM SIĘ TAKA ZASTAŁA.....POMOCY
|
|
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bierz sie w garsc i marsz do klubu!! |
||
|
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
oj no widzisz a ja dopiero probuje... jakos mnie ostatnio na omlety wzielo. a na dzisiaj juz zaopatrzylam sie w muesli i jogurt i sie ceisze jakby nie wiem co sie stalo
ale to pewnie dlatego ze zaczynam wraca do dobrego zarelka ![]() haha i wczoraj cwiczylam tak sie ciesze i dzis tez bede ![]()
|
|
|
#1312 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny-co ja bym bez Was zrobiła?
Na pewno grzecznie pójdę dzisiaj na fitness i dam z siebie wszystko ![]() Macie rację-musze pokazać mu,że traci najpiekniejszy kwiat....juz nawet zauwazył,ze coraz więcej mężczyzn się mną interesuje odkąd jestem sama(choc niestety nadal w niemczech)i coraz więcej dostaję telefonów...hihi... DOBRZE MU TAK!!! Kurcze też bym takiego omleta zjadła...ale nawet nie mam na czym go przyżądzić....naprawdę coraz więce plusów dostrzagam w tym naszym rozstaniu i moim powrocie do rzeczywistości....nareszc ie zacznę normalnie jeść(znaczy zdrowo )
|
|
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na sniadanko zjadlam grahamke z wedlinka i 2ogoreczki a zaraz ide na cmetarz yhh milego dnia |
|
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem z Ciebie dumna tak trzymaj, jestes super
|
|
|
|
#1315 |
|
Zadomowienie
|
a ja wczoraj niezdrowo, ale dobre chociaz i to ze malo jadlam - dieta byla :P dzisiaj bede bardziej sie przykladac do tego co jem itd...
![]() zastanawiam sie nad kupnem jakiegos wspomagacza.. ale naturalnego.. polecacie cos?
|
|
|
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
nie no daj sobie spokoj z wspomagaczami, jestes za mloda na to z reszta Tobie to nie jest potrzebne, wystarczy jak bedziesz sie zrowo odzywiac i duzo cwiczyc.
|
|
|
#1317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
LillAnn, szkoda, że wciąż nie masz jak gotować. No ale teraz to i tak już chyba nie ma większego znaczenia. A kiedy wracasz do Polski? Postaraj się jeszcze przed wyjazdem pochodzić na fitness - szkoda karnetu
|
|
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tak tylko zapytalam dzisiaj na sniadanko byl omlecik :P a z cwiczen pozostalo mi tylko hh wiec biore sie za krecenie
|
|
|
|
|
|
#1319 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam takie mało typowe pytanko...
Czy, któraś z Was zauważyła u siebie, że brzuszek z rana jest płaski, a później `puchnie` ;> Przemianę materii mam dobrą ponoć. Nie wiecie co zrobić aby brzuch był płaski 24h a nie tylko rano ^^ ? jakieś domowe sposoby poza piciem soku z buraków czy kapusty? a bleeee ; p
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

nie bede sie katowac 1000kcal - wczoraj i tak wiecej zjadlam 

Zaraz muszę skoczyć do sklepu po coś na sniadanio drugie siadanie, bo robię sie głodna a o 15 mam spotkanie do 17 i nie bede miec potem czasu na jedzenie 

W piątek staję na wagę....Od miesiąca mam zastój, nie wiem, co zrobię jak i tym razem waga nie drgnie
A niech tam - zaryzykuję, najwyżej zostanę zbesztana 

chcalam wyjsc na rower ale po godzinie zaczal padac deszcz i wrocilam do domu i zamiast wskoczyc na stepper albo porobic jakiekolwiek cwiczenia wzielam prysznic i siedze teraz przed tv- yhh
a u mnie, mhm..

wystarczy Marzena